(3) 

uçak biletleri tarih yaklaştıkça ucuzlar mı?

ilkinci #1586894 
Merhaba.
Bir ay sonrasına bir uçak bileti arıyoruz, italya Türkiye arası.
İlk iki hafta içindekiler 2500-5000 arasındayken, üç - dört hafta sonrakiler 5000-12000 lira arası.
Tersi olması gerekmiyor muydu? Acaba tarih yaklaştıkça fiyatlar mı düşüyor da böyle görüyoruz?
Bakmak isteyenler için rota, Bologna-İstanbul

Bisiklet ile kurye işleri yapmak

ilkinci #1581436 
Selamlar.
Bisikletimle Kadıköy civarında beş on km mesafeler içindekuryelik yapsam ne kadar para kazanırım merak ediyorum. Çeşitli kurye mobil uygulamaları varmış. Günde beş altı saat çalışsam ne kazandırır, bilenlerden yorum alabilir miyim?

Diş tedavi kartımda yazanları anlamadım

ilkinci #1581304 
Diş tedavisi olarak bazı dişlerime apikal lezyon, dolgu, minede görülen ilk değişiklik, implant, kaplama gibi işlemler uygulanacakmış.


Restoratif dış tedavisi bölümünde bunlardan hangileri yapılır. Haftaya randevum orası için, normal dolgu işlemleri mi yoksa kaplama gibi işlemler mi yapılacak onu anlamaya çalışıyorum.
Teşekkürler
(3) 

Hasta olan muhabbet kuşumuz

ilkinci #1576186 
Yaklaşık 2 senedir bizde olan muhabbet kuşumuz son bir aydır çok tuhaf davranmaya başladı. Önce güneş çarpması nedeniyle nezle oldu. Yemek yiyordu ama hiç konuşmuyor ve ötmüyordu. Sürekli uyukluyordu. Sadece yardım ister gibi cik diye ses çıkarabiliyordu. Veterinere götürdük soğuk kapmış dedi, Antibiyotik ve vitamin verdi. Nezlesi iyileşti, şimdi keyfi yerinde. Ama gün içinde sık sık kal geliyor, donuyor, bakışları duruşu donuklaşıyor. Bacaklarını kontrol edemiyor, poposunun üstüne oturup kalıyor. Normalde ele alınmayı sevmez ama kal geline tepki veremiyor. Bir an enerji bulup uçmak isterse uçarken önünü mü göremiyor bilmiyorum duvara doğru uçup çarpıyor, konmak istediği yeri ıskalayıp düşüyor. Çok keyifliyken bir anda donuyor, saf saf bakınmaya başlıyor.

Kuşun yaşını bilmiyoruz çünkü bize başka bir evden uçtu geldi. Bize geldiğinde de yetişkindi. Bizdeki 2. senesinin içindeyiz.

Sizce ne olabilir, böyle bir durum görüldü mü daha önce?

foto 1: Hasta halinin resmi: hizliresim.com
foto 2: Kendine gelince: hizliresim.com

video 1: video.imgyukle.com
video 2: video.imgyukle.com

foto 3: hizliresim.com
foto 4: hizliresim.com
foto 5: hizliresim.com
foto 6: hizliresim.com

Aydın'da veteriner önerebilirsiniz..
(1) 

bi anime film

ilkinci #1575626 
Bi anime filmin ismini hatırlayamadım. Filmde annesinin ayda yaşadığına inanan bi kız çocuğu vardı. Babasıyla birlikte kurabiyeler satıp bisikletiyle onları dağıtıyordu. Babası bir gün bir kadınla tanışmış bu kadına ve onun yaramaz çocuğuyla birlikte yaşama fikrine alışamamıştı. Bir güb bilboardda gördüğü trenler gibi raylar üzerinde hızlanıp aya gidebileceği bir roket yapıp aya gitmişti. Fİlmi bilebildiniz mi?
(2) 

diş ağrısına ilaç önerisi

ilkinci #1560042 
merhaba.

ağrı kesici değil de olası bir çürüme başlangıcına ya da enfeksiyona iyi gelecek tedavi edici bi ilaç arıyorum. Yanılmıyorsam tedavi edeici yanı da olan ağrı kesiciler vardı diş için.

Yoksa ben mi yanılıyorum?

Kadıköy'de localı cafe

ilkinci #1544451 
Arkadaşlar Kadıköy'de iki üç kişilik iş toplantısı gerçekleştirebileceğimiz locası olan kafe var mı bildiğiniz?
(1) 

Markette benzinliklerde satılan sandviçler nasıl uzun süre dayanabiliyor?

ilkinci #1534588 
Bugün bi sandviç aldım, 6 gün önce üretilmiş, son kullanma tarihine iki gün daha var. Bunlar bu kadar süre nasıl dayanabiliyor? İçine koruyucu hava falan mı basıyorlar?
(11) 

Neden tv dizileri yerine platform dizilerini tercih ediyoruz?

ilkinci #1531071 
Yani platform ile TV dizileri arasında reklamlardan kurtulmuş olmayı bir yana koyarsak oyunculuklar, hikayeler yönünden ne gibi farklılıklar var? Başka açılardan farklılıklar varsa size göre bunlar nelerdir? Biraz tartışalım müsait olanlarla, ne dersiniz?
(4) 

iphone 4s cihaza uygulama yükleyememe

ilkinci #1509833 
Merhaba.

iphone 4s cihazımı ikinci telefon olarak kullanmak istedim ama app storedan hiçbir uygulamayı indiremiyorum. indirme hatası olarak 'bu uygulama cihazınızla uyumlu değil' diyor. Cihazı izin verilen son sürüm 9.3.6'ya yükselttim ama durum değişmedi. Çözümünü bilen var mı?
(4) 

Iş yerlerinden alınan kredi kartı komisyon oranı ne kadar?

ilkinci #1499765 
Merhaba. Samsung yetkili servisine ödeme yapmamız gerekiyor ama kartla ödeme yaparsak yüzde 7 komisyon ücreti almaları gerektiğini söylüyorlar.
Benim bildiğim bu oran yüzde 1.6 ile sınırlandırıldı, daha fazlası alınamıyor.
Benim eksik bildiğim birşey mi var, bilenler paylaşabilir mi?
(5) 

Yurtdışında banka işleri

ilkinci #1432648 
Merhaba. Yakın zamanda yurt dışına çıkmam söz konusu. Yurt dışındayken Türkiye'deki banka hesaplarımıza internetten ulaşıp Türkiye'de olduğumuz gibi faturalarımızı ödeyip para transferlerimizi yapabiliyoruz değil mi? Yurt dışında olduğumuz için işlemlerde bı eksiklik oluyor mu merak ettim.
(3) 

ingilizce ekitapları türkçeye çevirecek bir yöntem

ilkinci #1424130 
Merhaba. Elimde ingilizce bir ekitap var. Bunu türkçeye çevirmek istiyorum. Nasıl yapabilirim?

edit: Yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için eklemek istiyorum. Kitabı türkçeye çevirip yayınlamayacağım, yayıncı değilim. ingilizce bilgim iyi değil, okuduğumu tam anlayamıyorum. Bunun için metinleri ingiilizce ve türkçe iki şekilde açıp anlamadığım yerde türkçesine bakıyorum. Okuyucu olarak 700 sayfa bir kitabın her sayfasını 5'er dolardan çevirtebilecek değilim.
(8) 

Muhasebeci ile çalışmaya ara vermek

ilkinci #1422262 
Merhaba. Serbest meslek erbabıyım. Bu sene 10 tane makbuz kestim ve iki ay önce işim sona erdi. Bir daha Eylül ayından önce makbuz kesmeyeceğim. Muhasebeye aylık 150 lira para ödüyorum. Şu an sadece biriktirdiğim market fişlerini muhasebeciye veriyorum. Acaba muhasebeciyle konuşup işimin olmadığını makbuz kesmeyeceğimi söyleyip dört beş ay muhasebe ile çalışmasam, işim tekrar başlayınca çalışmaya başlasam nasıl olur? Etik olur mu? Yaptık diyelim, bundan ne gibi zararım olabilir?
(5) 

7 yaşında youtuber olma hayali yaşayan yeğenim

ilkinci #1421989 
Merhaba. Bir yeğenim var çok tatlı bir kız, 7 yaşında. Hayata çok farklı açılardan bakıp yaptığı yorumlarla bizleri şaşırtıyor. 4 yaşındayken hiç düşünmediğimiz açılardan resimler çizmişti. Üretkenliği çok iyiydi fakat son bir iki senedir ilgisi tablet oyunlarına ve youtube videolarına kaydı. şimdi günlük hallerinden videolar çekiyor ve ailesi onun adına açılan youtube hesabına yüklüyor. ilk başta sevinsin diye yaptıkları bu şey yeğenim için başarı hedefi olmuş durumda. bugün bana sadece ünlü olmak istediğini söyledi. ünlü olmanın tek başına hedef olamayacağını anlatmak istedim fakat ilgisini çekmedi bile. tabiki ilgisini çekebilecek şekilde yapamadım bunu, öyle olsaydı en azından dinlerdi.

Eskiden resim çizer, herhangi bir nesne ile oyunlar oynar, el işi ürünler çıkarırdık. Daha doğrusu o çıkarır biz yardım ederdik. Bugün 4 saatlik sokağa çıkma serbestliğinden parka gittik. Zamanın yarısından çoğunu telefon oyunu oynayarak ve youtube videosu çekerek geçirdi. Akşamları survivor izlemek istiyor, takımlardan birini tutuyor. İki tane de izlediği dizi vardı ama isimlerini hatırlamıyorum.

Sizce bu durumda ne yapabiliriz? Nasıl daha kaliteli vakit geçirebiliriz? Mesela çocuk yaşta hızlı kitap okuma egzersizi yapmasını istiyorum. Birlikte olabilseydik yarışma yapıyoruz diye bazı şeyleri öğretebilirdim ona ama şu dönemde pek görüşemiyoruz. Vereceğiniz fikirleri ailesi uygulayabilir. Çocukla iletişim şeklinde yapabileceğimiz etkinliklere kadar her konuda fikrinizi öğrenmek isterim. Aklıma bişeyler daha gelirse editlerim belki burayı. Şimdiden teşekkürler..
(4) 

Konser çekimi önerisi verebilecek olan var mı?

ilkinci #1420648 
Merhaba. Harika bi görsel şov vardı diyebileceğiniz konser var mı? Varsa likiyle birlikte söyler misiniz?
(3) 

Besin takviyesi vb ürün satmak

ilkinci #1420499 
Merhaba. Konuyla ilgili hiç bir fikrim yok. En azından benim konuyu araştırmak için nereden başlamak gerektiğini söyleyebilirsiniz. Besin takviyesi vb ürünlerin satışını yapan bir internet sitesi kurmak gibi bir fikrim var. Bunu yapan internet siteleri ve Hepsiburada, n11 gibi yerlerde dükkanlar var. Öğrenmek istediğim bunların satışını yapmak için ne tür bir şirket kurmak gerektiği ve bu şirketleri kurabilmek için ne gibi tahsili yetkinlik gerektiği?

Teşekkürler..
(1) 

Doktorun yazısını okuyamadım

ilkinci #1420388 
Merhaba. Doktorun verdiği bı kaç besin takviyesi ürünü internetten almak istiyorum fakat yazısını tıp ll collagen kısmı dışında okuyamadım. Hangi ilaçları yazmış okuyabilen var mı? Teşekkürler

hizliresim.com
(3) 

laptop ekran kartı kullanımı

ilkinci #1417258 
merhaba. ikinci el bir laptop almayı düşünüyorum. almayı düşündüğüm laptopta dahili ve harici iki adet ekran kartı var. birisi intel 4600 diğeri gt 740m. merak ettiğim şu. bilgisayar çalışırken ihtiyaca göre iksinden birini mi çalıştıracak yoksa her ikisini birden çalıştırıp paylaşımlı bellekleri de kullanarak toplam 10 gb ram* kapasitesiyle mi çalışacak? merakımı giderebilecek varsa sevinirim. teşekkürler.

gt740m 2gb + 4 gb paylaşım
intel 4600 1gb + 3 gb paylaşım. (toplam 10gb?)
(2) 

Kek yapımı

ilkinci #1415471 
Merhaba. Yarın kek yapacağım. Sabah da havuç suyu sıkacağım. Makineden çıkacak havuç posasını kek harcına katsam keki bozar mıyım?
Tadını vitaminini artırayım derken bozmayayım. Mutfakta bilgili olanlar yazarsa sevinirim
(4) 

sistem özelliklerini verdiğim biligisayara win10 64 bit yüklenir mi?

ilkinci #1414888 
merhaba. yaklaşık 8 yıldır kullandığım asus t100 tablet bilgisayarda 64bit işlemci ile çalışan bir kaç programı kullanabilmek için 64 bit wndows 10 yükleyebilir miyim öğrenmek istiyorum. zira cihazın ikinci el değerini görmnek için sahibindene girip baktığımda bir kullanıcı bu cihaza 64 bit işletim sistemi yüklediğini yazmış, linki aşağıda. (biosu güncelleyerek yaptığını belirtmiş)
böyle bir işlem yapılabilir mi, yapılırsa riskli midir bilen varsa bilgisini paylaşırsa sevinirim.


benim bilgisayarımın sistem özellikleri ve adı
hizliresim.com

sahibindende kendi bilgisayarımın aynı modelinde gördüğüm ilan
www.sahibinden.com
(7) 

Şikayet edilen tweet'i silmek

ilkinci #1412002 
Merhaba. Attığım tweet'lerden birine şikayet gelecek gibi. Tweet'i
silmek çözüm değil sanırım. Bu durumda n yapabilirim.
Not:Nick'im adım ve soyadımın ilk kısmından oluşuyor. Hesap doğrulaması yok.
(4) 

Toplama bilgisayar kasası için mağaza önerisi?

ilkinci #1408839 
Merhaba. Bu konuda bildiğim tek yer itopya ancak hem yüksek zam yapmışlar hem istediğim parçalar şu an için ellerinde yok. Fiyatı uygun bildiğiniz mağaza varsa önerebilir misiniz?
Ek olarak bı ara twitch'te itopya için indirim kodları paylaşılıyordu. Denk gelir de benimle paylaşırsanız sevinirim. Ben de size küçük bı jestte yapabilirim belki:)
(5) 

Hangi ssd'yi almalı?

ilkinci #1407439 
Merhaba. Bilgisayar toplamaya çalışıyorum. SSD'lerden fiyatı birbirine yakın fakat yazma okuma hızı farklı iki model var. Mantıken hızı yüksek kartı almak istiyorum fakat fiyatı yakın olunca bi sorayim dedim. Sizce hangisini almalı?

www.itopya.com
www.itopya.com
(2) 

Parlak seramik yüzey ve krom kaplama metali yapıştırmak

ilkinci #1402729 
Klozet kapağının menteşesi seramik yüzeyden koptu. Bunu yapıştıracak çok sağlam yapıştırıcı lazım. Ne önerirsiniz? Demir-Demir yapıştırıcı iş görür mü?
(3) 

Eminönü'de sırt çantası satılan yer var mıdır?

ilkinci #1402663 
Merhaba. Yarın eminönü'ne yolum düşecek. Orada çanta satan dükkanların toplandığı bı yer var mıdır, bilen var mı?
(3) 

Tamamlayıcı sağlık sigortası

ilkinci #1399619 
Merhaba. Son bir ay içinde tamamlayıcı sağlık sigortasını yenileyen varsa poliçe ücretinin kaçtan kaça çıktığını öğrenebilir miyim? Benim dördüncü senem olacak ve yüzde 30 zam yapmışlar. Bana özel bi zam mı merak ettiğim için soruyorum. Son poliçe döneminde iki gün hastanede yattım hiç muayene hakkı kullanmadım. Hakkım var diye gerekli gereksiz özel hastaneye gitmediğim halde bu kadar zam gelmesi normal gelmiyor. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Bilgiler: Sigorta şirketi AXA, yaş 37. Tam aklıma değil ama geçen seneki ücret 1100 civarı, şimdi teklif ettikleri 1450 civarı
(1) 

bilgisayardan tv'ye gelen görüntünün küçülmesi

ilkinci #1398512 
merhaba. asus laptop pc kulllanıyorum. bilgisayar görüntüsünü tv'ye aktardığımda başta tam ekran izliyorum fakat aradan yarım saat geçmeden tv'deki ekran küçülüyor. tv'nin fişini çıkarıp tekrar takarsam düzeliyor?buradaki sorun nereden kaynaklanıyor olabilir. defalarca bilgisayara format attım ama bu sorun hiç düzelmedi. sizce donanımsal mıdır? ya da bir driver güncellemesiyle çözülebilir mi?
(4) 

25 mbps hızlarda düzgün bı internet tarifesi

ilkinci #1398037 
Akıllı sınırlı gibi saçma sapan kotaları olmayan bı tarife önerebilir misiniz?
(1) 

Cep telefonu tarifesi ile birlikte İnternet tarife önerisi

ilkinci #1397835 
Kullandığı internetten, fiyatından memnun olup önermek isteyen var mı? 20-25 mbps hızlarında internette ihtiyacım var. Cep telefonu tarifesi ile birlikte olursa daha uygun oluyor diye duydum ama nette ilgili tarifeleri bulamadım. Önerisi olan varsa görmek isterim.
(3) 

Smm kesmek ama bağkur ödememek

ilkinci #1386875 
Merhaba. Yakında başlayacağım iş için serbest meslek makbuzu kesmeye başlayacağım. Makbuz kesmeye başladığımda bağkurumu ödemeye birkaç ay sonra başlasam olur mu? İlk birkaç ay ödemediğim için ileride geriye dönük borç çıkar mı? Pazar günü konuya hakim arayabileceğim kimse yok, bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim
(5) 

Bu ne balığı?

ilkinci #1376339 
Denizden tutulmuş ama ne olduğunu bilmiyorum.
(3) 

Bi film vardı

ilkinci #1375711 
Asmaa karakter tepki koyması gereken durumlarda çok şey fantastik tepkiler koyuyorken bütün bu izlediklerimizin karakterin yapamayıp kafasından geçenler olduğunu aslında karşısında bulunduğu kişi tarafından ezildiğini görüyorduk. Umarım filmi bulmak için yeterli olmuştur..
(2) 

Klima üzerinde yanan bir ışık

ilkinci #1375179 
Klima üzerinde ızgara şeklinde bi simgenin yanındaki ışık yanmaya başladı. Ne olduğunu bilen var mı? Soğutma performansı da azaldı gibi.
(8) 

Nasıl iyi demiş miyim?

ilkinci #1373623 
Merhaba. Bu bı ingilizce çeviri sorusu. Söylemek istediğimin Türkçesi ve İngilizcesi altta. Nasıl öğrenmiş miyim İngilizceyi?

Edit: Bu ülkede neden insanların İngilizceyi ya tam konuşması ya hiç konuşmaması bekleniyor bilmiyorum ama benden de bu yönde beklenti oluşmuş sanırım. Şunun farkına varırsak daha iyi olur bence; İnsanlar İngilizce bilmeyebilir ya da çeşitli seviyelerde biliyor olabilirler. Ben de İngilizceyi az biliyorum ve Türkçe düşünerek yazıyorum. Bu yüzden buradan yardım istedim.

..Ama bunlar gerçeği değiştirmiyor: paramın 14 Kasım 2018'den beri sizin hesabınızda olduğu çok açık. Ve bu gerçek yasalar önünde de değişmeyecek. Şu anda konsolosluğunuzdan açacağım dava için avukat yardımı alıyorum. Yakında yasalar önünde görüşeceğiz ve ben buradan ticket açmaya devam edeceğim.

..But these are NOT changing the real: it's clear that my money is in your purse since November 14, 2018. And this real will not change before the law. I'm getting a lawyer's help for my case from your consulate right now. We will see before the law soon and I will continue to open tickets from here.
(2) 

İstanbul İzmir otoyolu ve otobüs şirketleri

ilkinci #1373152 
Merhaba
Otobüs şirketleri yeni otoyolu kullanıyorlar mı? Ücret tarifelerine bakınca kullanmalarının oluru yok gibi ama aranızda kullandığını bilen gören var mı sorayım dedim.
(5) 

şu sitenin nereden yayın yaptığını bulabilir miyiz?

ilkinci #1372366 
coinex.com

sitenin hukuken bağlı olduğu ülkeyi öğrenmek istiyorum.
(5) 

Sitedeki dairenin bozuk pencerelerinin tamiri

ilkinci #1371365 
Merhaba. Bi sitede kiracıyım. Eve gireli bir buçuk sene oldu. Site yapılalı iki sene olup geçmiş. Evin pencereleri sıkıntılı, sürekli bozulup tam açılmıyor, kapanmıyor. Ara ara servis çağırıp yaptırdığımız oluyordu. Şimdi garantisi doldu deyip ücret istiyorlar. Tamiratı yapan özel bir şirket. Yönetim randevu alıp aracı oluyor. Yönetim işini siteyi yapan inşaat şirketi sürdürüyor.
Şimdi bu ev demirbaşına ait pencerelerin tamiratb masrafını kim karşılamalı?
Site yönetimi, inşaat şirketi, ev sahibi, kiracı?

Edit: sitedeki çoğu dairenin pencereleri bozuk. Komşu pencereyi açarken pencere kanadı komple düşmüş. Benim pencerelerden birinde tek menteşe tutuyor birinde de varistas çalışmıyor.
(9) 

Beyaz eşyanın garantisi ne zaman başlar?

ilkinci #1370940 
Merhaba. Arçelik ankastre kurulalı bir buçuk sene, satın alınalı 2 buçuk sene oldu. Garantisi için hangisi geçerli olur?
(2) 

Amazon ikinci el alışveriş

ilkinci #1369935 
Merhaba. Amazon.com global sitesinden "used-like new" etiketli laptop almak ne kadar güvenilirdir? Bozuk çıkma, gümrük vergisi, gümrükten geçmeme gibi bir sorun yaşanır mı sizce?
(1) 

Ddd3 ram'i olan laptop'a ddr4 ram takılır mı?

ilkinci #1369774 
Merhaba. Örnek olarak şu linkteki bilgisayara takılır mı mesela? Özellikler bölümünde system memory type ddr5 denmiş. Bunu ddr5'li ram'ler çıktığında onlar da takılabilir diye mi yorumlamak lazım?
www.amazon.com
(7) 

Kemik suyu yapımı?

ilkinci #1364435 
Kuzu incik kemiği alıp 36 saat sirkeli soğuk suda beklettim. Son hali fotoğrafta. Yanlış bişey var mı sizce?
(3) 

Sendika aidatları ve hukuk hizmetleri

ilkinci #1362916 
Bağlı olduğum sendika hukuk danışmanlık hizmeti veriyor ama üyelerin vekilliğini almıyorlar. Her ay belli bı miktar aidat ödüyoruz. İş davalarımızda ücretsiz bir şekilde temsil edilmemiz gerekir diye düşünüyorum. Fikirlerinizi alabilir miyim, diğer sendikalarda durum nasıl?
(8) 

Pegasus bagaj hakkı ve kabin bagajı

ilkinci #1362882 
1. Pegasus kabin bagajı için biniş işlemlerinin hangi kısmında kontrol yapılıyor, ağırlığı ölçülüyor mu? Fazla kilogramın var, bagaj parası ödemeden çözemeyeceksem eşya azaltacağım
2. Check in işlemini bir gün önceden yaparsam normal bagajımı kontuardan verebilir miyim? Check in yapmışsınız, işleminiz bitmiş artık bagajınızı alamayız denir mi? Konuya çok hakim değilim.
Teşekkürler..
(2) 

Twitter'da başkasının tweet'ine cevap versem..

ilkinci #1362774 
..ama verdiğim cevap beni takip edenlerin akışında görünmese.
Nasıl fikir? Mümkün mü böyle bişey?
Cevaplar için teşekkürler..
(6) 

Siz de telefonlarınızda tüm ekranı kaplayan reklamlar alıyor musunuz?

ilkinci #1361997 
Yani bir uygulamada değil tüm uygulamalarda çıkan aynı türde, köşesinde çarpı olan, ürün satış linkleri olan reklamlar. Twitter'da çat diye çıkıyor, not defteri açıyorum yazı yazarken çat diye çıkıyor vs. Telefon virüs mü yedi yoksa Android işletim sisteminin yeni bir uygulaması mı anlamadım.
(2) 

Hukuksal: arsanın olduğu bölge milli park ilan edilirse?

ilkinci #1361719 
Merhaba. Arsa almak istediğimiz bölgenin ileride milli park ilan edilme durumu varmış. Bu durumda imarlı bir arsanın imar durumu değişir mi? Ya da ileride çiftlik evi yapmak üzere bahçe almış olsak o da bundan etkilenir mi?
Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim
(2) 

Kapşon sıkma lastiklerinden arıyorum

ilkinci #1361600 
Fotoğraf olarak ekledim. Kapşonun oradaki* boyuna gelen yerdeki kilitli lastiklerden arıyorum. İnternetten nereden bulabilirim bilgisib olan var mı?
*Eklediğim resimde kulak hizasına geliyor
(2) 

Fazla mı faiz işlemiş?

ilkinci #1361519 
İcra dairesinden ilamsız icra kağıdı gelmiş. İki sene önceki ama borcum 1020 lira 45 gün önce gelen belgede 1250 lira gözüküyor. Şimdi işkur avukatı borcumu 1890 lira olarak icra dairesine ödemek gerektiğini söylüyor. Anlamadığım iki senede 250 lira faiz işlenirken 45 günde neden 650 lira faiz geliyor. Belgeyi ekliyorum. Anlayan varsa yardımcı olabilir mi?
(3) 

Yurtdışı alışveriş limiti

ilkinci #1356774 
Merhaba. AliExpress'ten birşeyler almak istiyorum. Yurt dışı alışveriş limiti 22euro. Bir sepet yaptım. 3 ayrı ürün toplamı 50 euro fakat ürünlerin her biri farklı satıcılardan ve gene her biri 22 Euro altında. Hepsinin faturası ayrı olacak yani.
1.Bu durumda 22 Euro'luk limite uymuş olur muyum? Yoksa toplam sepet tutarı 22 Euro mu olmalı.
2.Son çıkan yasayla yılda 6 kere mi ne alışveriş yapılabiliyordu. Bu yüzden bütün alacaklarımı tek sepette almak istedim. Ama böyle bir sınırlama varsa bu sepetteki 3 ürünle 3 hakkımı kullanmış olur muyum bunu da belirtirseniz aydınlanmış olurum. Teşekkürler :)
12345678  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık