(1) 

webtapu çoklu vekaletli satış

gman #1591170 
aynı taşınmazın 2 ayrı hissedarı bir kişiye konsolosluk üzerinden vekalet vermiş durumda. vekil kişi bu iki kişinin paylarını aynı kişiye tek seferde satmak istiyor. webtapu buna imkan sağlıyor mu? ikisinin satışını beraber aynı gün tapu dairesinde yapmak mümkün olur mu? oluyorsa döner sermaye harcı ve vergisi ayrı ayrı mı çıkar, toplam tek tutar olarak mı?
(1) 

intikal Eden payin satisi

gman #1586763 
Bir apartman dairesi sahibi oldukten sonra esi ve cocugu olmadigi icin 4 kardesine miras kaliyor.

Kardeslerden de ucu oluyor ve onlarin es ve cocuklarina geciyor paylari.

O asamada veraset islerini bitiriyorlar ve intikal islemi de yapiliyor, herkesin hisseli olarak kendi adina tapu cikiyor.

Bu hissedarlardan biri digerlerinin paylarini satin almak istese normal daire satisindan farkli bir prosedur var mi? Randevu alip tapuya gidilip normal daire satisi gibi mi yapiliyor?
(2) 

bunları bozdurmak kolay oluyor mu?

gman #1575854 
www.nadirgold.com

herhangi bir kuyumcu alır mı?
(2) 

nuriyeeee diye başlayan türkü biliyor musunuz?

gman #1572818 
nuriye kısmını rahat 45 saniye uzattı nuriyeeee diye. ama tabii nuriye yerine başka bir şey de demiş olabilir. trt türkü'de bu sabah 09:00 civarı duydum, eski bir kayıttı, bir amca söylüyordu ve kelimeleri yuvarlıyordu baya o yüzden başka kısımlarını da çok anlamadım. ama bir kısmında geline bak geline dedi sanki, ki en büyük umudum oydu ama öyle aratınca da başka çok bilinen bir türkü çıkıyor, kadınlar tarafından icra edilmiş 3 5 versiyon buldum, o değil. bir de güzel kelimesi geçti herhalde. bu kadarcık bilgiyle bulunma olasılığı nedir, hadi bir şansımızı deneyelim.
(5) 

deri saat kordonu delme

gman #1571454 
kol saatim için bir deri kordon aldım. maalesef 3 hatta 4 delik daha açmam lazım ne tarz insanların bileğine göre yapmışlarsa. evde kendim çivi ısıtarak filan becerebilir miyim yoksa hiç uğraşma mundar (murdar?) edersin mi dersiniz?
(1) 

n11 iade

gman #1567600 
n11'den bir şey sipariş etmiştim. kargo bulunduğum köye dağıtım yapmadığı için şubeye gidip almam gerekiyordu ancak 3 gün içinde gidemediğim için geri yollamışlar. şu an yolda. para iadesi için benim bir şey yapmama gerek var mı, ürün satıcıya varınca zaten iptal eder mi?
(3) 

avrasya tüneli ihlalli geçiş sms, ama araba benim değil?

gman #1560732 
sabah sms geldi, gönderen avrsyatunel. 22 haziran'da bana ait olmayan bir plakayla geçiş yapılmış ücreti ödenmemiş.

linklere baktım, dolandırıcılık phishing değil. gerçek görünüyor. ancak değil sms'te yazan plakayla, kendi aracımla dahi avrasya'dan geçmişliğim yok. basit bir hata mıdır, endişelenmeli miyim?
(7) 

tuvturk nakit / kredi kartı

gman #1560427 
araç muayenesine gideceğim, bir şeyi merak ediyorum. tuvturk kendi sitesinde net olarak kredi kartı kabul ettiğini belirtmiş. ancak buradaki duyurularda sadece nakit kabul edildiğini söylemişler. ben de en son 4 sene önce muayeneye gittiğimde gişede birilerinin problem yaşadığını hatırlıyorum ama çok silik bir hafıza, belki kartla ödeyenler değil başka bir şey problemdi. yakın zamanda gidip kredi kartıyla ödeme yapan var mı?
(4) 

tuzla'nın koku probleminin görece yakın bir gelecekte çözülme ihtimali

gman #1552325 
önümüzdeki 5 yıl gibi bir sürede çözülme ihtimali var mı?
(7) 

yarın istanbul'a gelirken kuzey marmara otoyolu'na gireyim mi

gman #1550168 
samsun'dan geliyorum, anladığım kadarıyla hendek'ten sonra anadolu otoyolu'ndan devam etme ya da kuzey marmara otoyolu'na girme opsiyonum var. gideceğim yer tuzla, o noktada 140 km. civarı bir yol kalmış oluyor. 3. köprüden vs geçmeyeceğim için ücreti de çok yüksek çıkmıyor. saat öğleden sonra 3-4-5 gibi olacak muhtemelen.
(1) 

olacak o kadar skeci

gman #1538167 
90'ların sonunda bir ara tavernalarda tabak kırmak, garson ceketi yakmak gibi absürt eğlenceler moda olmuştu. bununla dalga geçen bir olacak o kadar skeci vardı. aklımda kalan sahnesi org çalan elemana masalardan birinden meyveli bomba tabağı ya da onun gibi bir şey ısmarlıyorlar. garson getirip önüne bırakıyor, o da gönderen masaya bakarak elini göğsüne götürerek eyvallah der gibi yapıp org çalmaya devam ediyor. sonra bomba patlıyor, adam yüzü gözü simsiyah çalmaya devam ediyor. skeçten aklımda kalan en net sahne bu.

doğru anahtar kelimeleri tutturamadım herhalde ki google aramalarından bulamadım. ama muhtemelen yüklenmiştir bir yerlere. belki bilen bulan olur.
(2) 

sahibinden.com mesai saaatleri dışında ilan onaylıyorlar mı?

gman #1528208 
sabaha kadar bekler mi yoksa?
(5) 

bu haftasonu neden baktığım hiç bir markette fasulye bulamadım?

gman #1515242 
sırık fasulyesini kastediyorum. elbette superfresh gibi markaların dondurulmuş ürünleri vardır, ama ben tazesini soruyorum. mevsimi mi var, domates gibi her daim bulunamıyor mu? şu sıralar mı bir kısıtlılık var yoksa? en son 1 ay önce almıştım. lokasyon istanbul anadolu yakası.

fasulye ve genel olarak sebze alma/yeme işinde yeniyim o yüzden cahilce gelebilir soru.
(2) 

bloomberg ht TV'de akan bist verileri anlık mı?

gman #1494130 
mantıken anlık olması gerektiğini düşünüyorum çünkü sabah piyasa açılır açılmaz yeni günü vermeye başlıyorlar. ama yine de %100 emin değilim.

endeksleri sormuyorum bu arada, tek tek hisseleri soruyorum.
(3) 

airbag'li koltuğu oto yıkamada yıkatsak bozarlar mı ki?

gman #1471573 
şoför koltuğunda airbag var tam neresinde bilmiyorum ama galiba sol arkada kısmında. baya ıslatıp sonra makineyle suyu çekiyorlar gördüğüm kadarıyla. bu esnada airbag zarar görmez mi?
(1) 

bimas temmuz 2019'da ne yapmış?

gman #1469188 
temmuz 2019'da neredeyse yarıya düşmüş. normal bir düşüş değil, muhtemelen bilmediğim teknik bir detay var orada. borsadan anlamayan birine anlatabilecek var mı?
(8) 

enpara.com iyi ki bizimlesin (değilsin?)

gman #1465206 
www.qnbfinansbank.enpara.com

enpara kullanıp bu kampanyayı ilk seneden sonra kullanabilen oldu mu?

ikinci senem şu an ve şubat ayında müşteri olmuştum. yani kampanya koşullarına göre 1 şubat'ta başlayıp şubat ve mart ayı içinde açtığım ya da bu süre içinde vadesi yenilenen mevduat hesaplarına ekstra uygulaması gereken bir faiz var. ama uygulanmıyor. bir şeyi yanlış mı yorumluyorum diye kampanya koşullarını tekrar okudum, ama yok gayet açık. çözüm merkezi ile yazışmalar bir işe yaramadı. konuya çok hakim değil gibiler.
(3) 

Bir odanın tek lamba anahtarı ve tek lambası varsa

gman #1459600 
Buna 2 farklı ışıklı bir avize ve ikili anahtar bağlamak herhangi bir şeyi kırmadan mümkün olur mu?
(1) 

Megane 3 kaputtan gelen ses

gman #1445250 
vocaroo.com

aslında 2 farklı ses var. bir tıtıtıtı diye bir ses, diğeri ise düz çınlama sesi. ikisi de kayıtta net olarak duyulabiliyor. ikisi de yarım kontak yapınca başlıyor, çınlama sesi kapatınca hemen kesiliyor tıtıtı biraz daha devam ediyordu sanki.

kaputu açtım baktım ama nereden geldiğini kestiremedim. aracın içine çok az ses geliyor ama kaputu açınca pek de alçak bir ses olmadığı anlaşılıyor. fikri olan var mı?
(2) 

Alışveriş sitelerindeki fiyat farkı

gman #1421313 
Gürültü önleyici kulaklık bakıyordum, ilk olarak amazon.com.tr'den. Şunu seçtim:

www.amazon.com.tr

Sonra fiyat karşılaştırma sitelerinde ürünü arattım, Amazon 1000 liraya satarken Trendyol'da bir satıcı 700 liraya satıyor.

www.trendyol.com

300 lira fark var net. Genelde fiyat farkı çok değilse pahalı olsa da HB ya da Amazon'u tercih ederim ama burada fiyat farkı biraz fazla. Trendyol'dakinde ayrıca son 2 ürün de diyor. Kullanılıp iade edilmiş vs gibi bir durumu olabilir mi? 300 lira fazla ödeyip Amazon'dan almaya gerek görür müydünüz?
(2) 

Şişhane metrosundan

gman #1405899 
karaköy katlı otoparkın oraya gitmek için ne yapıyorduk? çıkınca nostaljik tramvayı da kullanıyor muyduk ki? unutmuşum çıkaramıyorum. hatırlatabilir misiniz? bir de hangi çıkıştan çıkmak gerekiyordu?
(2) 

AliExpress 4 Nisan'dan beri Çin'de bekleyen paket

gman #1365201 
Track order deyince şu çıkıyor: eksiup.com
İlk AE siparişimdi, çok anlamıyorum bunların sürecinden, son zamanlarda da bazı haberler duydum gümrükte kalıyor diye.
12 liralık bir şeydi, para iadesi almaya falan çalışmayacağım ama hala gelme umudu var mı onu merak ediyorum.
(1) 

Bumblebee filmi şu an vizyonda mıdır, hangi salonlarda oynuyordur?

gman #1335953 
beyazperdeye sinemalar.com a filan baktım sadece filmle alakalı bilgi vermişler. cinemaximum'un sitesinde de vizyondakiler arasında gözükmüyor. Varsa başka nerede vardır tercihen Anadolu yakasında?
(4) 

hasar dosyanıza Eksper ataması yapılmamıştır.

gman #1326945 
dün karşı tarafın %100 kusurlu olduğu bir kaza nedeniyle aracı kaskoya vermiştim. az önce sbm.org.tr'den mail geldi.

bilmemne nolu hasar dosyanız ile ilgili EUREKO SİGORTA tarafından eksper ataması yapılmamıştır.

Kendi Eksperinizi atamak istiyorsanız.tıklayınız.
tıklayınıza tıklayınca da Http/1.1 Service Unavailable.

bu ne demek ki?
(9) 

Zorunlu trafik sigortası vs kasko

gman #1326340 
Dün akşam park halindeki aracıma çarptılar. tutanak tutup karşı tarafın zorunlu trafik poliçesini filan alıp adamı gönderdik. benim aynı zamanda eureko'dan kaskom da vardı. sabah onları aradım. istersem yedek araçla vale gönderip arabamı alıp göztepe'deki kendi yerlerinde orjinal parça kullanarak onarıp valeyle geri getirebileceklerini söylediler ve eğer seneye de poliçemi yenilersem hasarsızlık indirimime dokunmayacaklarmış.

öte yandan karşı taraf %100 kusurlu olduğu için onun zorunlu trafik sigortasından da yaptırabiliyoruz sanırım.

kendi sigortama yaptırmam durumunda seneye daha yüksek bir poliçe bedeli çıkar mı, bunu sormayı unuttum. bir de zorunludan yaptırırsam muadil parça kullanırlar, biz orijinal parça kullanıyoruz dedi eurekoda görüştüğüm kişi. değişecek parça sağ arka çamurluk bu arada.

hangisi daha mantıklı olur? ilk kazam ve bu işlerden hiç anlamıyorum.
(4) 

amazon'un mart sonu türkiye'ye açılacağı bilgisi doğru mu?

gman #1266128 
ilk sözlükte gördüm bunu, sonra haber sitelerinde de çıktı mart sonunda türkiye'ye geliyor diye. ama bakıyorum amazon tarafından bir açıklama bir şey bulmaya çalışıyorum bir şey yok. iş ilanlarını yayınladığı sitesine bakıyorum türkiye lokasyonunda 1 (bir) adet eleman arıyor o da aws için.
e bir hareketlilik olması gerekmiyor mu abi ne biliym jeff bezos çıkıp enteresan bir aksanla merhaba türkiye hiç olmadı hello turkey filan demeyecek mi? kendi kargo şirketini kurdu filan diyorlar şirketin adı ne ticari sicil filan bir şeylerine bakalım. inanmak istiyorum ama çok da anlamadım nasıl açılacak mart dediğin 20 gün sonrası?
(5) 

Bjork un en ciglikli sarkisi hangisi?

gman #1248206 
Sugarcubes un birthday ini dinliyordum guzel gitti baya. Soyle bol ciglikli bir kac tane daha dinleyeyim.
(1) 

İnternet sitelerinden alışveriş yaptığınızda

gman #1180040 
Satın almanızın üzerinden bir kaç gün geçtikten sonra iade istediğinizde ortalama kaç günde kartınıza yansıdığını görüyorsunuz?

Aynı gün içinde yapılanlarda iptal oluyor yanlış değilsem, iptal işlemini sormuyorum iadeyi soruyorum.
(1) 

Sim kartı kaybettim

gman #1169344 
Turkcell'e başvurarak aynı numaraya ait yeni sim alınabiliyormuş. Peki eski sim kartı birisi bulsa bu yeni sim karta rağmen eskisini kullanmaya devam edebilir mi?
(2) 

e5 Göztepe civarında başlayan çalışma

gman #1142623 
Her iki yönden bir şerit alarak ortada bir şeyler yapmaya basladilar. Ne olduğuna dair bilgisi olan var mı?
(4) 

github da gitti la

gman #1128957 
güzel güzel çalışıyodum şurda pazar sabahı, önce secure connection failed hatası vermeye başladı, aha dedim sıçtık ve hemen sonrasında evet

beklenen oldu.
(4) 

Wi-fi alt katta da ceksin

gman #1125919 
Klasik bir apartmanda alt-caprazimdaki dairedeki arkadasim da wi-fi yi kullanabilsin istiyoruz. Elimizde TTnet'in verdigl zyxel p660w model bir modem var. wi-fi repeater adinda araclar var onlardan herhangi biri yeterli olur mu ya da baska ne yapsak olur? tesekkurler.
(3) 

iett, ido vs ne durumda

gman #1100322 
evim anadolu yakasında. akşam geçemeyip avrupa yakasında ofiste kaldım. yani ya köprüleri ya da ido, şehir hatları kullanıp karşıya geçmem lazım. şu an durum ne, çalışıyorlar mı? biraz daha beklemek mi lazım? özel araç ayarlama şansım pek yok.
(5) 

sondan başlayarak okuma

gman #1094382 
garip bir huyum var. mesela nispeten uzun bir liste var. ilk bir kaç maddeyi okuduktan sonra sıkılıp sona atlıyorum. sondan devam ederek daha rahat bitiriyorum öyle bir tane daha bir tane daha derken. aynı şekilde paragraflar halinde olan bir yazıya ilk baktığımda kim okuyacak bunu diyorum. ve düz okumaya çalışırsam da sıkılıyorum. son paragrafı okuyorum, sonra üstündekileri derken yazı bitiyor. şimdi mesela elime bir yılmaz özdil yazısı geçse kesin tersten okurum.

belki bir adı filan vardır bunun.
(6) 

Eyüp - Sultangazi - G.O.Paşa

gman #1091747 
bu bölgeyi ve toplu taşıma seçeneklerini bilenlerden bir ricam olacak.

docs.google.com

elimde 35 okulluk bir liste var. paylaşımlı google dökümanı açtım. içlerinden bildikleriniz varsa, Gaziosmanpaşa meydan civarlarından bu okula toplu taşımayla nasıl ulaşılabileceğini, yaklaşık kaç dk. sürebileceğini yazabilirseniz çok müteşekkir olacağım. isterseniz buraya da yazabilirsiniz.

merak eden olursa, bir öğretmen arkadaşın okul tercihlerini şekillendirmesine yardımcı olacak. daha doğrusu sıralamasına. kendisi istanbulu bilmiyor, doğma büyüme istanbullu olarak bana güvendi ama maalesef benim de ondan fazla birşey bildiğim yok. :(

edit: tekrar düşününce doğrudan buraya yazılsa daha iyi olur diye düşündüm. O yüzden okul listesini doğrudan buraya koyuyorum:

EYÜP - Feridun Tümer Ortaokulu
EYÜP - Göktürk İmam Hatip Ortaokulu
EYÜP - Gümüşsuyu Ortaokulu
EYÜP - Halk Eğitim Merkezi (ASO)
EYÜP - Kemerburgaz Şehit Er Sinan Şen Ortaokulu
EYÜP - Prof Kaya Gürsel Ortaokulu
EYÜP - Silahtarağa Ortaokulu
EYÜP - Şehit Murat Karakuş Ortaokulu
EYÜP - Turgut Özal Ortaokulu
EYÜP - Zekai Dede İmam Hatip Ortaokulu
SULTANGAZİ - Ali Cevat Özyurt Ortaokulu
SULTANGAZİ - Aşık Sümmani Ortaokulu
SULTANGAZİ - Atatürk Çiftliği Ortaokulu
SULTANGAZİ - Cebeci Sultançiftliği Ortaokulu
SULTANGAZİ - Dostluk Ortaokulu
SULTANGAZİ - Esentepe İmam Hatip Ortaokulu
SULTANGAZİ - Gazi Ortaokulu
SULTANGAZİ - Hacı Mehmet Cingil Ortaokulu
SULTANGAZİ - Hamit Süreyya Eremsel Ortaokulu
SULTANGAZİ - İsmetpaşa Ortaokulu
SULTANGAZİ - İstiklal Ortaokulu
SULTANGAZİ - Mehmetcik Ortaokulu
SULTANGAZİ - Melahat Öztoprak İmam Hatip Ortaokulu
SULTANGAZİ - Mevlana Ortaokulu
SULTANGAZİ - Orgeneral Eşref Bitlis Ortaokulu
SULTANGAZİ - Orhangazi Ortaokulu
SULTANGAZİ - Sultangazi Ortaokulu
SULTANGAZİ - Şehit Furkan Doğan İmam Hatip Ortaokulu
SULTANGAZİ - Şehit Teğmen Ali Yılmaz Ortaokulu
SULTANGAZİ - Veysel Sacıhan İmam Hatip Ortaokulu
SULTANGAZİ - Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu
SULTANGAZİ - Zübeyde Hanım Ortaokulu
SULTANGAZİ - 125 Yıl Ortaokulu
SULTANGAZİ - 50 Yıl Ortaokulu
SULTANGAZİ - 75 Yıl Ortaokulu
(2) 

sözlükte giriş yapmamış kullanıcının oyu sayılıyor mu?

gman #1078251 
normal misafir olarak girince de çıkıyor ya şukela ve çok kötü butonları. bir etkisi oluyor mu onların?
(4) 

davutoglu - oglum hiç bişey anlamadım lan

gman #1075794 
ntv nin sitesine bakıyorum, sözlüğe bakıyorum, sayfa sayfa yazmışlar ama herkes kendince yorumunu yazmış, ama şunu hala anlayamıyorum: bu adam sadece akp başkanlığını mı bıraktı yoksa başbakanlıktan mı istifa etti, noldu lan?

bir de televizyon hiç izlemeyen, siyaseti de uzaktan takip eden biriyim. bunlar 2 gün önce herşey çok güzel değil miydi nasıl zırt diye bu kadar değişti? hiçbirşey anlamadım.
(2) 

Bu entry'i anlamadım

gman #1028159 
eksisozluk.com

ne demek istemiş?
(2) 

Server'lara erişim fiziksel uzaklığa bağlı olarak çok mu uzuyor?

gman #744258 
Burada vps, hosting vs. ile ilgili sorulan sorulara göz atıyordum, bir kaç kişi cevaplarda bazı servislerin türkiyede sunucusu olmadığı için tercih edilmemesi gerektiğini söylemiş. Örneğin AWS en yakın irlanda'da var diye eleştirilmiş.

Bi sunucunun bulunduğumuz ülkeye fiziksel uzaklığının önemi ne derecedir bunu merak ediyorum. Eşit konfigürasyonlu iki makineden türkiyede olanına amerikada olanından ne kadar daha hızlı erişilebilir? networking'den çok anlamadığım için kafama takıldı.
(3) 

adblock açıkken ekşisözlük ü görüntüleyemiyorum

gman #629573 
chrome kullanıcısıyım. bu sabahtan beri adblock açıkken ekşisözlük bembeyaz boş bir sayfa olarak geliyor. içerik yükleniyor fekat muhtemelen css ile birşeylerin görünürlüğü kapatılıyor. kod mod kurcalamaya da üşendim şimdi. benzer bişey yaşayan var mı, adblock'un ayarları nedeniyle mi bir anda böyle oldu yoksa özellikle sözlük geliştiricilerinin 'reklamı görüntülemiycekse siteyi de kullanamasın ipneler' şeklinde bir tutumu mu söz konusudur?
(2) 

askerlik için işten ayrılma

gman #621393 
temmuz ayında 2 yılımı dolduracağım iş yerimden askerlik nedeniyle ayrılacağım. iş kanunundan vs. hiç anlamadığım için soruyorum. herhangi bir kıdem tazminatı vs. almam söz konusu mudur?
(1) 

kartal'dan emirgan'a en kolay nasıl gidilir?

gman #619400 
tam olarak emirgan korusu. toplu taşıma ile. teşekkürler.
(5) 

eline sağlık -> afiyet olsun

gman #614974 
iki yıldır aynı yerde çalışıyorum ve iki yıldır ne zaman birisi yaptığım işleri takdir etmek maksadıyla eline sağlık dese 'afiyet olsun' diyorum. artık sıkıldım farklı bir şey söylemek istiyorum. ne söyleyebilirim?
(1) 

askerlik ve yüksek lisans

gman #614213 
askerlik tecilim bugünlerde doluyor ve ağustos celbine tabiyim. ancak gitmek istemediğimden, ahmet yesevi'de uzaktan yüksek lisans yaparak biraz daha ertelemeye karar verdim. adamlar demiş ki:

Ağustos Celp Döneminde askere gitmek durumunda olan ve Yüksek lisansa kayıt olmak isteyen öğrenciler:

Haziran ayında askerlik şubelerine gidip bilgi güncelleme işlemini yaptıracak,
8 Temmuz’da başvuru formunu doldurup, gerekli belgelerle birlikte bize gönderecekler,
Öğrenim Ücretini ödedikten sonra, Öğrenci işleri ve Eğitim destek Uzmanlarından alacakları yazı ile en geç 15 TEMMUZ 2013 tarihine kadar askerlik şubesine gidip, bir celp dönemi için tecil yaptıracaklar, Eylül ayında da 3 yıllık tecilleri üniversite olarak tarafımızdan yaptırılacaktır.

benim bu ay içerisinde askerlik şubesine uğramam lazım. merak ettiğim sadece bilgi güncellemesi yaparak askerlik şubesinden nasıl çıkacağım? gelen kağıttan anladığım kadarıyla sevk öncesi hazırlık işlemleri için çağrılıyorum çünkü. işlemlerimi yapıp, hayırlı olsun ağustos'ta askersin dedikten sonra temmuzda tekrar gidince tecil yaptırabilecek miyim gerçekten?
(4) 

gangstalı para saçmalı resim

gman #609067 
ya arkadaş istediğim alt tarafı şöyle bi resim: iki üç tane boyunlarında altın zinciri olan ne biliym yüzüğü filan olan gangsta rapçi kılıklı zenciler ve ellerinde bir sürü para olcak böyle biraz da etrafa saçılmış olacak. lazım oldu bi iş için.

gangsta rapper spreading money, gangsta money filan bir çok şekilde aradım google da ama bi türlü istediğim gibi bi resim bulamadım.

not: derdimi seveyim.
(4) 

dell 5520

gman #547338 
merhabalar,

şu linkteki laptopu almaya niyetlenmiştim: www.hepsiburada.com

bunu görünce sevinmiştim, hem işlemcisi i7, hem ram'i 8gb, hem tipi düzgün, markası iyi hem de fiyatı 2000'in altında diye.
biraz araştırma yapayım dedim. birisi önceden bir duyuru açmış ve biri de dell aldığım için çok pişmanım yeni işletim sistemleri için driver üretmiyorlar, bu nedenle windows 8 kullanamıyorum demiş.
o duyuru da burada: (git: 533207) moralim bozuldu. bu laptopta windows 7 var. diğer bütün özelliklerini beğenince işletim sistemini sorun etmedim, ama er ya da geç windows 8'e güncellemek isteyeceğim. açıkçası driverların artık çok sorun çıkarmadığını düşünüyordum(çok anlamam aslında)

bu durumda dedikleri gibi sıkıntı yaşar mıyım windows 8'e güncellemek istersem? başka tavsiyelere de açığım.
(4) 

intel i7 2.2 ghz vs i5 2.5 ghz

gman #546260 
şimdi i7 daha güçlü diye biliyorum. ama diğerinin de ghz'i daha fazla. bu durumda hangisi daha iyi oluyor performans açısından?
(3) 

kartal dan mertere

gman #530578 
Merter keresteciler sitesine en kolay nasil giderim?
(5) 

yuksek bi yere cikip edriyin/adrian diye bagirmak

gman #300224 
son zamanlar incide de sik sik goruyorum. hangi filmden/diziden nereden yahu bu. biri ozet gecsin.
(4) 

en uygun internet?

gman #294293 
merhabalar,
simdi ttnet uydunet superoline ve bilmedigim baska saglayicilar arasindan

hizi 1-2 mbit gibi dusuk olabilir
kotasiz
taahhutsuz

en uygun paketler hangileridir?

bi de bende modem de yok. paket ucretine dahil mi degil mi belirtirseniz sevinirim.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık