(10) 

Yıllar sonra evlilikte heyecanı, ilgiyi, neşeyi nasıl canlı tutuyorsunuz?

psmstc #1585331 
Bizim 5-6 sene oldu. Çocuktan ve zor yaşam koşullarından sonra Bir yüz eskimesi karşılıklı heyecanı ilgiyi yitirme kayıtsızlık durumları var.

Nasıl aşarız? Aşanlar nasıl yapıyorsunuz?

İBB cadde bostan plajına giden var mı? Yoğunluk nasıl?

psmstc #1584958 
ve hangi günler saatler yoğunluk daha az olur?

Şimdiden teşekkürler....


Edit: Gittik ücretsiz, çok kalabalık ve su çok pis. Bir curcuna var. Gitmek isteyenlere bilgisini vermek istedim..
(6) 

Dikkat eksikliğim mi var? (dehb)

psmstc #1584929 
Uzun Hiç birşey okuyamıyorum. Film dizi uzun video izleyemiyorum. Aklım dağınık.

Dikkat eksikliğim mi var?
(8) 

9 aylık bebeğimizi ufak kuzeni sürekli çimdiklemeye çalışıyor

psmstc #1584919 
Ne yapmalı? En ufak fırsat bulunca hemen kaşla göz arasında çimdikleyip çocuğu ağlatıyor kendisi de 3,5yaşında ne yapmalı
(4) 

Yaz sıcağı uyku hali yapar mı?

psmstc #1584836 
Sb
(7) 

Eşinizle soğukluk yaşadınız mı? Nasıl aştınız?

psmstc #1584824 
Eşler arası soğukluk bütün evliliklerde yaşanan geçici/kalıcı bir süreç midir?

Siz nasıl aştınız?

Şimdiden teşekkürler....
(11) 

Eşimle şu diyaloğumuzda sizce kim haklı

psmstc #1584713 
Şehirdışına ablasını ziyarete geldik. Arkadaşının kınasına düğününe katıldık. Kısa bir çift oturması yaptık. Bugün aynı arkadaşı yine çift oturması yapalım demiş onu söyledi ben biraz gezelim daha dün buluştuk dedim. Demez olaydım... Suratlar asıldı nefret dolu bir bakış. Klasik rutinimiz bu şekilde.

Sonra ablası bir akrabasına gidiyordu. Dönüşte bir gezmelik bir yakın yere uğrayabiliriz diyerek. Son dakika siz de gelin dedi. Eşim Kendisi ben kısa sürede çocukla hazırlanamam dedi. Sonra bana döndü sordu. Ben de daha önce gittik zaten o gezmelik yere şart değil dedim.

İki saat sonra surat asma seansı devam ediyor. Ve diyorki buraya evde oturmaya bireysel zaman geçirmeye mi geldik. Ablalarla gidebilirdik. :)

Sizce yaşadığımız iletişim problemi nedir? Kim haklı?

Sonra ben de veryansın edip söylenip evden çıkıyorum. Nefret dolu davranıldığını hissederek. Sonra ağlama bağırma krizleri...
(8) 

Polis özel numaradan arar mı (Otopark mafyası ile ilgili soru)

psmstc #1584606 
Bir özel marketin otoparkına çökmüş otopark mafyası tiplerle ailem ufak bebeğimiz ve eşim yanımdayken göz dağı verdiler. Arabanı bırakma filan diye. Biraz Uzun süreli bırakacaktım. (Marketinde izni vardı)

Sonra ailemi olay yerinden uzaklaştırıp polisi aradım. 10 dakika sonra özel numara iki kez aramış. Sonra da whatsaptan arandım. Polis gibi konuştu özel numarası olduğunu söyledi. İsim filan sordu geldik burada yoksunuz dedi, ailemin yanına geldiğimi söyledim En yakın ilçe karakoluna şikayette bulunabilirsiniz dedi ve kapattı.

Şimdi az 1-2 km ötede aracımızı da mecburen parketmek zorunda kaldık zarar verilmesinden biraz korkuyoruz. Polisin "gizli nodan kişisel araması" da ayrı bir tuhaf durum.


Ne yapmamızı önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.
(2) 

İlaç toleransı kalıcı olabilir mi?

psmstc #1584410 
Üniversitedeyken bir sene kadar kullandığım çok işe yarayan iyi gelmiş bir psikiyatri ilacım vardı. 10 sene sonra ddoktor yazdı tekrar. fakat hiç bir etkisi yok gibi. Bu tolerans (etki kaybı)
hadisesi kalıcı mı olabilir mi yani
(6) 

Sosyal fobisi olanlar bunu çözebildiniz mi?

psmstc #1584272 
Şöyle ki bende bu problem eskiden yoktu sadece ufak çekingenliklerim vardı işte toplu ortamda söz alarak konusamama gibi ama 30 yaş sonrası ne hikmetse çıkıverdi. Biryandan ağır depresyonla birlikte seyrediyor.


İlaç ve diğer maruz kalma terapi vs ile çözüm bulabilen var mı?

Şimdiden teşekkürler.
(4) 

Android klavyesi neden ios klavyesi gibi stabil değil???

psmstc #1584181 
Bir türlü alışamadım. Google klavyesi bir nebze daha iyi ama hep sürekli yanlış yazıyorum. Neden böyle???
(15) 

Açlık krizleriyle nasıl baş ederim?

psmstc #1584179 
Obezim Kilo vermeye çalışıyorum. Fakat akşam 8 sonrası müthiş açlık krizleri yaşıyorum. Bu krizlerle nasıl baş edilir?

Şimdiden teşekkürler..
(1) 

Satan yere kusur tespiti için teslim etmeden tüketici hakeme başvuru olurmu

psmstc #1584146 
ÖZET: Satan yere ürünü kusur tespiti için teslim etmeden önce ürün bende iken tüketici hakem heyetine başvuru kanunen yapılabilir mi?

Bir robot süpürge aldık. Ya modeli böyle; ya da bize seri içinden hatalı ürün şansa geldi.

Sorun şu ki:

Robot halıları tanımıyor. Halıda çekim gücünü arttırması lazım normalde. Ve halılara çıkınca tuhaf bir ses yapıyor.

Ve kesin olarak çok az çekiyor.

Tanıtımdan "6000 pa" yani piyasadaki en güçlü çekimi olan robot diye aldık.

Aynı marka alt model 4000 pa çekim güçlü ürünle yarıştırdık. Alt modelde çıkan toz neredeyse 5 katı.

Bu sorun için ürünün daha 14 günü dolmadı fakat en meşhur sanal mağazalardan birinden aldık. İade kargosu ile iade etmek istemiyorum çünkü üründe bir kusur yok diye geri yolluyorlarmış. Ve ürünün yolda izde başına bir sorun gelmesinden endişeliyim. Daha önce böyle kargolarım çok kayboldu zira.

Kanunsal açıdan süreci kısaltabilmek adına ürünün videosu ve fotoğraflarıyla ürün henüz bendeyken direkt tüketici hakem heyetine başvursam nasıl olur?

Şimdiden teşekkürler.

Boynumda oluşan şu kahverengi çizgi izlerinin sebebi ne olabilir?

psmstc #1583916 
Soru başlıkta

RESİMLER: (git:ibb.co)
(git:ibb.co)
(9) 

Şimdi ben dengesiz harcama mı yapıyorum sizce?

psmstc #1583607 
Popüler bir sanal alışveriş sitesinden 6 ayda 58 bin liralık alışveriş yapmışım.

Birçoğu da eşime, anneme eksikleri olarak gördüğüm için yaptığım bazı alışverişler. Kendileri istemese de ben eksikleri varsa tamamlıyorum. Örneğin her ikisine de robot süpürge aldım.

Mesela Mayıs ayında anneme piknik için 2 termos aldım çok sevindi severek kullanıyor. Kendimize 2 orta halli termos aldık soğuk kahve hazırlıyoruz dışarı çıkarken. Anneme ve kayınvalideme geçen aylarda birer türk kahvesi makinesi almıştık. Misafirleri varken uğraşmasınlar diye. Tansiyon aleti aldık en kalitelisinden 3 bin liraya.Anneme tost makinesi aldık. Dikiş makinesi aldık. (Ablam alalım yalnız sıkılmasın dedi diye)

Eşim 5 yıllık elektrik süpürgesinden dert yanıyordu ona elektrikli süpürge aldım. (O istediği için) Bir de bir alışkanlığım var elektronikte ve diğer ufak ev eşyalarında en iyisini ya da sitede en çok satan ürünü veya piyasadan ucuzsa almak gibi. O da biraz fiyatları şişiriyor sanırım.

Bu harcamaların bir kısmını annem ödedi, çoğunluğunuysa ben maaşımla alıyorum.

Maaşım da bu arada Ocak-Haziran arası güncel olarak 26-27 bin lira. Annemin maddi durumu çok iyi o mutfak ve faturalara kendi isteğiyle destek olmak istiyor. Ev kendimizin.


Açıkçası ben de kendi maaşımla aileme dışarıda yemek kahvaltı ısmarlamak bir de böyle internetten, zincir marketlerden aktüel ürünlerden vs. alışverişler yapınca rahatlıyorum çok keyif alıyorum da... :)

Şimdi ben dengesiz harcama mı yapıyorum sizce? Manik atak mı yaşıyorum ya da alışveriş bağımlısı mıyım yani? Eşim bu ara çok alışveriş yaptın vs diyor gerçi.

Şimdiden teşekkürler...
(4) 

Ruhsal sorunlar yaşayan ebeveyn varsa çocuğu uzak tutmak daha mı iyi olur?

psmstc #1583321 
Örneğin;

Ağır depresyon yaşayan bir anne ya da baba var. Veya yoğun anksiyete-mani atakları, boşalımları yaşayan bir ebeveyn var.

Malum ruhsal rahatsızlıklar da illaki yakın çevreyi hele ki aile içi fazlasıyla etkiliyor. Hatta üzüntü kaygı bulaşıcıdır diyenler var.

Böyle durumlarda ilgili ebeveynin toparlayana,, tedavisi yoluna girene kadar çocuktan uzak kalması çocuğun ruhsal sağlığı adına daha iyi olur değil mi?
(2) 

İstanbul Anadolu yakasında anne-bebek oyun grupları bilen var mı?

psmstc #1583311 
soru başlıkta
(3) 

İşyerindeki fitne fücur potansiyelli kimselere karşı nasıl pozisyon alınır?

psmstc #1583310 
Ekibe yeni katılan yaşça ve tecrübece daha az fakat gizli ekip başkanıymış gibi sorgulayıcı tavırları olan aynı düzey bir arkadaşımız var. Ekip başına ve kimseye saygısı yok. İdarecilerin yanında bacak bacak üstüne atıyor. İşe sürekli geç geliyor.. Ekip başkanının yap dediğini kulak ardı ediyor.

Müdürün bir arkadaşından çalışan olarak "referanslı" transfer gelmiş biri.

Ekip başkanı bir yıl sonunda göndermek istedi fakat müdür muhtemelen arkadaşının referansı olduğu için yollamak istemedi.

Bir de yancısı var. Kendisi gibi işe yeni katılan diğer biri.

İkisi gruba en son katılan saf hemcins arkadaşlarını da dışlıyorlar, yeri gelince ekip başkanını toplantılarda köşeye sıkıştırmaya filan çalışıyorlar.


Şimdi bize de ileride ekip başkanının bırakma durumu var. Bırakırsa ileride müdürleri kafalayıp hiç ekip başkanı olmasını istemediğimiz saygısız gevşek ve mobbing yapma potansiyeli olan tipte bir arkadaşımız. Zira şuanda bile herkes üzerinde otorite kurmaya çalışıyor gibi. Gizli ekip başkanı gibi davranıyor kısacası..

Size de bu saygısız, fitne açık aramaya yönelik davranışları olduğunu gördünüz, siz nasıl pozisyon alırsınız?

Şimdiden teşekkürler.
(4) 

İş hayatında kabuğuna çekilmeniz neden insanları bu kadar rahatsız eder?

psmstc #1583258 
İyi kötü bir görüşme sıklığınız olan iş arkadaşları üstlerle biraz (20-25 gün) az görüşünce hemen görüşemiyoruz ya sen nerelerdesin?! vs deniyor hemen.. Halbuki sıkıntılar, zorluklar yaşıyorsunuz belki de kişisel hayatınızda o sebepten kabuğunuza çekilmişsiniz, bunu tabi söyleyemiyorsunuz da karşı tarafa…


İnsanları böyle “rutin dışı”lıklar, iletişim azalması niçin bu kadar tedirgin ediyor?

Bir de iş hayatında herkes dışa dönük, sosyal arkadaş canlısı olmak zorundadır diye gizli kuralı kim koydu acaba?

Teşekkürler…
(4) 

Büyük sitelerde oturanlar; site yönetiminize nasıl güveniyorsunuz?

psmstc #1583120 
Şöyleki bize borç çıkarmışlar. Hissemize 2.600 lira küsur pay ödeme çıkmış. Çatı tamiratı vs vs diyor. Yüzlerce kişinin oturduğu bir site bu arada. Yalandan 200 lira toplayayım dese dahi nasıl bir rant olur malumunuz olacağı üzere.


Sundukları bir tamirat evrağı vs hiç birşey yok bu arada. Gerçi ahlak yoksunu olan biri onun da sahte yollarını bulur da...

Özetle kalabalık büyük sitelerde yönetiminin haybeden milletten para toplayıp toplamadığından nasıl emin oluyoruz?


Yoksa güvenip ortalığı karıştırmayıp bize her söylenen borcu ödemek mi lazım?
(10) 

Kötü bir eş ve zalim biri olmamak için ne yapmalıyım?

psmstc #1583023 
Çocukluğumdan beri sinirlendiğinde ağzına ve aklına geleni söyleyen dürtü kontrol bozukluğu olan bir yapım vardı. Ablama, abime ağır küfürler eden annelerine sövmüşlüğüm bu nedenle babamdan ağır dayaklar yemişliğim çoktur.


Olayları gerçekte olan duruma göre değil kafamdaki teorilere göre anlamlandırıyorum. Örnek; eşim misafirler evdeyken hazırladığım bir şeye bunun bir şeyi az mı olmuş diyor herkesin içinde beni eleştirdiğini ve küçük düşürüldüğümü düşünerek al sen yap diyorum bırakıyorum. gibi aşırı tepkilerim oluyor.

O an karşıda eşimin eleştirme gibi küçük düşürme gibi bir niyeti asla yok ama benim aşamadığım insanlar beni aşağılıyor küçük düşürmeye çalışıyor bana toksik davranıyor gibi kötüye kullanılma şemam var sanırım...

Ve ben bugün emin oldum ki kötü bir eşim.. Çünkü eşime aileme zarar veriyorum.

Kafamda herkes beni kötüye kullanıyor gibi saçmasalakça düşüncelerim ve aşırı tepkilerim eşime hakaret eden bir ayı olmam.. listeyi uzatabilirim..

Ben aileme daha fazla zarar vermek istemiyorum. Dürtü kontrol bozukluğu olarak geçmişte psikoloğum söylese de ben Bunun bir hastalık olduğunu da düşünmüyorum artık. Sadece benim çocukluğumdan beri pekiştirilen bir özelliğim muhtemelen. ama tedaviyle ilgili de daha önce psikiyatriye gittim ilaç yazdı sonra ağır ilaçlar diye bıraktım düzenli takibe gitmedim aradan aylar geçti şimdi kendi kendime iyi gelebilecek ilaçları düşük dozlarda deniyorum değiştiriyorum. Ne kadar iyi bir "doktorsam" artık..

Eşim tedavi olmuyorsun diyor. Kafama göre ilaç denemem konusunda eleştiriyor çok haklı da. Ama 135 kez neredeyse psikiyatriye gittiğim için deneme yanılma usülü gidildiğini görmem ve kendim de detaylı araştırdığım için 15 günde bir gidip deneme yanılma yapmak yerine kendi kendime internet reddit topluluklarda benzer durumda olanların ilaç kullanımlarını araştırarak düşük dozda deneme yapmaya çalışıyorum.

Ama asıl sorunum dürtü kontrol bozukluğu ve bipolar tip 2 depresyon ve eşlik eden anksiyete olduğunu düşünüyorum. Ve kötüye kullanılmayla ilgili gerçeklik dışı düşüncelerim olduğunu düşünüyorum.


Özet olarak ben kötü bir eş olmak istemiyorum. Dün eşime saçma sapan tepkiler
veren kafasında kurduğu gerçekte olmayan hezeyanlarla küçük düşürüldüm vs diye zülmeden bir ayı olmayı hiç bir şekilde ben istemiyorum.


Ne yapmalıyım?
(9) 

İş hayatında üst ile samimiyetle dertleşmek olumsuz bir durum mudur?

psmstc #1581928 
Amirim yaşça on beş yaş büyük bayan. Ben erkek.

Sistemin insana değer vermemesi, özel piyasanın durumları, zam süreçlerinde yeterli artışların olmaması gibi genel kronik problemler hakkında karşılıklı samimi bir şekilde dertleşmek sizce olumsuz bir durum mudur?

Ve samimi biçimde içinden gelenleri karşılıklı sohbet esnasında konuşmak, karşı tarafın yakınmalarını, özel bazı kişisel itiraflarını, düşüncelerini dinlemek bu sizce iş hayatı profesyonelliği ve sürekliliği açısından eksi bir şey midir? Yani oldukça samimi, insan insana iletişimlerden bahsediyorum..

Bunlar profesyonel iş hayatı adına negatif şeyler midir?

Sormamın sebebi her samimi konuşmanız dedikodu malzemesine de dönüşebiliyor veya size karşı kullanılabiliyor da sonra zira. Malum yani…


Şimdiden çok teşekkürler.
(3) 

İşte tanıdık olmayanlarla konuşurken oluşan sosyal fobi nasıl aşılır?

psmstc #1581673 
Şöyleki yılda 2-3 sefer fazla iletişimimin olmadığı, tanıdığım olmayan gruplarla bireysel birebir görüşmeler yapmam gerekiyor. Müthiş ağlayacak derecede bir sosyal kaygı yaşıyorum. Fakat çok şükür pes te etmedim her seferinde yüzleşiyorum.

Bu tanıdık olmayan insanlara karşı sosyal fobimi yenmek adına yapabileceğim aktivite iş harici etkinlik öneriniz var mı?

Parekende ticarete çok meraklıyım aslında. Bu tarz yabancı insan fobimi yenebileceğim düzenli ve yoğun aktiviteler önerir misiniz?

Özetle hiç tanımadığım insanların yanında da son derece rahat konuşmalar yapmak takılabilmek istiyorum... Şimdiden çok teşekkürler.
(1) 

Doktor olan varsa şu sonuçlarımız nasıl çıkmış? (Tiroid nodülü)

psmstc #1581483 
Eşimin USG ve kan sonuçları şu şekilde, hızlı zayıflama var, mide bulantısı, baş dönmesi var durumu neyle ilgili olabilir? Randevu aldık fakat kötü bir durum için telaş etmeli miyiz?


Tiroid USG;

Sağ lob 21x22 mm, sol lob 20x21,5 mm, istmuss 3 mm ile artmış boyutlardadır.

Bilateral tiroid lobu konturları düzgündür. Parankim ekojenitesi granüler formda olup heterojendir.

Tiroid sol lob superiorda 3 mm çapında hipoekojen solid nodul izlendi.

RDUS ile vaskülarizasyon diffüz formda artmıştır.


Anti tiroglobin antikor 315 IU/mL
TSH <0.0005 mIU/L
Serbest T4 2.79
serbest T3 5.50 ng/L
25-Hidroksi Vitamin D 13.1 ug/L
(2) 

Videodaki çocuğun tepkisinin psikolojik alt yapısı nedir?

psmstc #1581226 
YouTube shortsda takılırken önüme düştü. Çocuğun bu tepkisinin sebebi sizce nedir?

Bazen ben de özellikle yorgunken, bitkinken aynen bu gözleri yaşlı kıvamda oluyorum sanırım. Karşımdaki kişilere de olumsuz bir enerji verdiğimi görüyorum hatta.

Hiç istemeden videodaki çocuk gibi üzüntülü halimi maskelemeye gayret ederken diyalogda olduğum kişiyi ağlatmışlığım dahi var. :))


Bu durumun psikolojide adı ne olabilir?



(git: youtube.com
(5) 

İstanbul içinde tiroid cerrahı doktor önerisi olan var mıdır? (Acil)

psmstc #1581222 
Eşimin tiroidlerinde küçük boyutta 3 mm bir nodül çıktı. Tsh’ı düşük. T3 T4 değerleri ise yüksek. Ultrason çekildi. Kan tahlili istendi. Süreç nasıl işliyor? Ve özel hastahane ve doktor tavsiyeniz olur mu?


Şimdiden çok teşekkürler...
(6) 

İşverenin size güvenmemesi

psmstc #1581221 
Şöyle ki işvereniniz önemli bir topluluğa sunum için sizi görevlendiriyor. Ama bir meslektaşınızı da dinleyiciler içerisinde tüm gün tutuyor. Ve gün içinde de aynı iki seansa da kendi ara ara katılıyor.

Ve 1 yıl beraber çalışmışsınız.

Bu ne anlama gelir? Nasıl algılamalıyım?

Tam güvenmiyorsan neden görev veriyorsun diyorum içimden. Demoralize edici çünkü.

İçimi de dökmek istedim.

Şimdiden teşekkürler…
(9) 

Evlilikte eşinizle ihtiyaçlar dengesini nasıl kuruyorsunuz?

psmstc #1581099 
Ben işler dolayısıyla tükenme yaşadığım bitkin aşırı derecede yorgun bir haftayı geçiriyorum. Eşim ise evde çocuğumuza bakıyor. Eşim örneğin çocuğu ameliyata girecek olan arkadaşına destek olmak adına hastanede ziyaret etmek destek olmak istiyor. Ben ise pestilim çıkmış derecede yorgunum. Ve eşim isteğinde talebinde ısrar ediyor, (müthiş psikolojik baskısını stres olarak ben hissediyorum) konuşmamız böyle 15-20 dakika sürüp gidiyor.

Bu bir örnek tabi ki.. Evliliklerde iki tarafın ihtiyaçlarının eşzamanlı uyuşmadığı şüphesiz çok durumlar oluyordur…. Burada ölçü nedir? Denge nedir?

Biri bir tarafın temel dinlenme ihtiyacı, kafayı ve bedeni tekrar toparlama gereksinimi, diğeri ise karşı tarafın sosyal ağıyla ilgili bir ihtiyacı gibi. Evliliği iyi gidenler böyle durumlar söz konusu olduğunda neye göre, ve nasıl bir yol izliyorsunuz ? merak ediyorum

Şimdiden teşekkürler
(5) 

İşte yorulunca, aşırı sosyalleşince siz de ağlamaklı- üzgün oluyor musunuz?

psmstc #1580996 
Bir günün yarısından fazla sürekli sosyalleşme veya iş dolayısıyla insanlarla konuşmak zorunda kalınca öğleden sonra zihnim bitkinleşiyor, ağlamaklı üzgün bir şekilde hissetmeye başlıyorum

Bu normal bir durum mudur? Neden oluyordur acaba? Başka yaşayan var mıdır?

Teşekkürler..
(2) 

İşyerinde herkese saygılı, nezaketli ama mesafeli olmak problem midir?

psmstc #1580863 
Müdürlerimden yaptığım işimle ilgili olumlu geribildirimler alıyorum. Ama asosyalsin, mesafelisin gibi geri bildirimleri de konuşma içerisinde birşekilde samimiyete bağlı olarak geçiyor.

Özetle sosyalleşmeyi seven ama sosyal iletişim veya sosyal zeka konusunda bir yetişkine göre biraz zayıf bir yapım var. Bugüne kadar güleryüz, saygı ve nezaketle bir de sanırım bu açığımı telafi etmeye çalıştım.

Sizce bu iş hayatında sürekliliğim için büyük bir problem midir? Acaba daha az sosyal iletişim beklentisi olan iş sahalarına mı yönelmeli?

Şimdiden teşekkürler…
(8) 

Dükkandaki kiracımızla kira artışı için sizce nasıl diyalog kurmalı?

psmstc #1580850 
Bir dükkanımız var. Rahmetli babamla kiracımızın arası bazı konulardan dolayı açılmıştı. Şimdi ben adamla yeni, yeni iletişim kuruyorum. Ağabey vs. diyerek saygılı nezaketli bir biçimde.

Rahmetli babam 5 senelik sözleşme yapmış ve her sene %10 kira artış oranı yazdırmış.

Şimdi bu sene kiracının 4. senesi doluyor. Ve yine %10 artış yapacak.

Ve malumunuz ödediği fiyat enflasyona göre ve emsal dükkanlara göre kuş gibi kaldı.

Ama adam öncesinde babamla konuşmuşlar, eski sözleşmenin üstüne yatıp kabul etmemiş. Avantajına çünkü. Bu arada maddi durum olarak hiç ihtiyaç sahibi de değiller. Büyük bir firmanın şubesi

Şimdi ben hazır yeni iletişimdeyken ve (bu ay kira arttırım ayımız) tatlı dil belki işe yarar mantığıyla bir whatsapp mesajıyla abi sizi seven bir kardeşiniz olarak durumumuz böyle böyle annem ve biz geçinmekte zorlanıyoruz sizler bu yıl bütçenize göre bir güncelleme yapabilir misiniz diye yazsam.

Makul olur mu yoksa 1 sene daha bekleyip kira uyarlama davası mı açsak?

Annem bu arada hiç diyaloğa girme diyor. Ve 5 senesinin dolmasını bekleyelim diyor. Öncesinde babamla aralarının açılmasından dolayı. Karşılıklı ihtarname yollandı vb. o sebeple.


Şimdiden teşekkürler....
(7) 

Takıntılı günlük rutinleriniz var mı?

psmstc #1580615 
Bende her akşam tv açma takıntısı var bir iki aydır. Arka planda öyle açık oturumlar filan oluyor. Bi yandan telefonumla sosyal medyada takılıyorum.

Sizin de böyle takıntılı günlük rutinleriniz var mı? Ve Nasıl aşılabilir? Teşekkürler..
(2) 

Şu paragrafta ne anlatmak istiyor? (İngilizce)

psmstc #1580511 
Paragraf akış deneyiminin anksiyeteyi ve stresi azalttığını mı ifade ediyor? Yoksa tam tersi arttırdığını mı? Ve öz saygı diğerlerine nasıl etki ediyor.

Teşekkürler..

İlgili paragraf:

"Results revealed that the experience of flow negatively predicted anxiety, and both self-esteem and academic self-efficacy fully mediated the path between flow and anxiety.Specifically, self-esteem played a crucial and complete mediating role in this relationship, while academic self-efficacy mediated the path between self-esteem and anxiety. Our findings enrich the literature on flow experience and help with identifying practical considerations for buffering anxiety and more broadly with fostering strategies for promoting psychological sustainability and resilience."
(4) 

7 aylık bebek kendini niye sıkar veya kasar?

psmstc #1580367 
7 aylık bir kızımız var. 1 haftadır genel bir huzursuzluk hali başladı.
Sinirlenme nöbetleri oluyor. Anlık kendini bütün vücut olacak şekilde sıkıyor. Kasıyor. Kesik ve kısa süreli ağlama, sızlamalar da bu nöbetlerde eşlik ediyor.


Bu ara ilk iki dişi yeni çıkıyor. Bununla mı ilgilidir?

Başka bir problem ne olabilir? Teşekkürler...
(3) 

İnstagram takipçi sayısı arttırmak için tavsiye edeceğiniz firma var mı?

psmstc #1580267 
2-3 ay düzenli paylaşım yapmama rağmen 300’den fazla takipçi sayımı arttıramadım. Aktif takipçi sayısını arttırmak için güvenilir firma vb. öneriniz var mı?
(8) 

Arabada içeri su alma problemi yaşayan var mı?

psmstc #1580176 
Böyle bir sorunumuz var. Araç 2012 model golf. Muhtemelen arka taraftan bir yerden su aldığı kanaatindeyiz. Çünkü istetme tekerinin konulduğu kısım ve altı komple su gölüydü açtırdığımızda. Yetkili resmî Servise götürdük nokta tespiti yapamadılar tüm parçaları değişeceğiz diyorlar 100 bin lira fiyat biçtiler o da süreçte artabilir dediler arabanın değeri zaten 500-600 bin liradır.

Özel bir tamirciye götürdük nereden aldığını bulamadılar. Gerçekten Çok bela bir durumla karşı karşıyayız. Araba kış dönemi iç kısmı komple yeşil küf oluyor. Bu sorunu nasıl çözeriz?

Şimdiden teşekkürler.
(4) 

Her bayramda isme özel mesaj atmak ama asla aramamak

psmstc #1580175 
Sosyal iletişimi zayıf birisiyim. Şöyle ki 6-7 sene önce çıktığım işlerdeki müdürlerimi müdür yardımcılarımı çıktığımdan beri hiç aramadım ama her bayram ismiyle bayram mesajı atıyorum. Sağolsun bazıları her bayram ismen cevap veriyor. Bazısı (beni işten çıkaranlar) hiç cevap vermiyor. Bazısı da başlarda cevap veriyordu son bir iki yıldır cevap vermiyor. Acaba hiç aramadığım, iletişimim aktif olmayan kişilere bu şekilde bayram mesajı atarak doğru mu yapıyorum. Yoksa tuhaf mı kaçıyor?

Dürüst olmak isterim mesaj atma sebebim de olası iş arama durumunda yardımları olur belki diye düşünerek atıyorum.
(4) 

Tamircide arabadan parça çalınması ihtimali nedir? Nasıl tespit ettiririz?

psmstc #1580033 
Aracımızı bir tamirciye bıraktık. Bıraktığımızda ortada olmayan sorunlar çıktı. Bırakma sebebimiz de çözülmedi. Parça değiştokuşundan şüphelendik. Bunun olma ihtimali nedir? Ve nasıl nerede tespit ettirebiliriz? Arabanın kaskosu da var bu arada.

Kasko bu gibi durumlarda yetkili anlaşmalı servise gitmediğimiz için yanar mı?
(1) 

Apartmanda tahta kurusu vb böceklerle nasıl mücadele ederiz?

psmstc #1579438 
Tüm dairelerde görünüyor. Daireleri İlaçladık ama çözüm olmadı. Dairelerde bazalar ve dolaplar var.
Bir de tavandan ahşap bir çatı katımız var. Kaynağını nasıl buluruz? Kökten bitirmek adına Kesin çözüm nasıl olur?

Bir de kanuni açıdan bir firmayla mı anlaşmamız gerekiyor? Bina yönetimi olarak bizim kendi kendimize ilaçlamamız suç olur mu? Teşekkürler.
(5) 

Yalnızken özgüvenin düşmesi normal mi?

psmstc #1579095 
Partnerinizleyken gezme tozma aktiviteleri hoş güzel. Özgüveniniz sağlam. Ama o yokken bu tür dışrı aktiviteleri tek başına yapmanın korkutması, evden fazla uzaklaşmamak neyle ilgili bir durumdur?
(5) 

Öz disiplin ve irademi nasıl geliştirebilirim?

psmstc #1578902 
Küçüklüğümden beri uykusuzluğa direnemeyen, yapması gerekenleri ya yapan, veya uzun süre erteleyen bir yapım var. Hala dişlerimi düzenli fırçalamıyorum örneğin. Şekerli abur çukurları 1-2 senedir sözde bırakacağım. 2-3 senedir hesapta spora başlayacağım. Fakat böyle böyle 30 yaşını buldum.
Hepsine başlasam da en fazla 2-3 gün sürüyor sonra devamı yok. İş hayatımı da etkilemeye başladı bu durum. Dürtüsel davranmak yerine öz disiplin mi irade mi artık her ne ise nasıl geliştirebilirim?
(2) 

Hisseli konutun kira geliri beyannamesi nasıl veriliyor?

psmstc #1578364 
2023'te daireden toplam 78 bin tl kira geliri aldık. 4 hissedarız. Beyannameyi nasıl vermemiz gerekiyor? Kişi başı gelir yıllık 19.500 tl. Başka mülkümüz de yoksa bu rakamdan vergi çıkar mı? Şimdiden teşekkürler.

İşyeri kiracısının stopaj ödemeleri dijital vergi dairesinde görünüyor mu?

psmstc #1578120 
Yani kiracıdan stopaj ödeme listesini istemeden de yapabilir miyim?


Aşağıda ekran görüntülerini aldığım bir bölüm var. "Adınıza yapılan vergi kesintisi tutarı" yazıyor. Bu kısımdan girince çıkan toplam değeri, beyanname doldurma kısmında kesilen gelir vergisi bölümüne mi yazmamız gerekiyor?

Bir de konut gelirinde 12 binlira aldıysak yıllık 12 bin lira yazıyoruz.
Fakat iş yeri olunca brüt 15 bin lira olarak yazıyoruz doğru mu?

Şimdiden çok teşekkürler.

(git:ibb.co )
(git:ibb.co )
(git:ibb.co )
(2) 

Kira geliri vergisi hesaplamayı nereden öğrenebilirim?

psmstc #1577983 
Bir de kiraladığımız dükkan için stopaj ödemesini kiracının ne kadar yaptığını nereden öğrenebilirim?
(9) 

Hiçbirşeyden zevk alamadığınız uzun dönemler oldu mu?

psmstc #1577904 
Anhedoni dedikleri durum kısacası. Bu sanırım genellikle travmalardan sonra oluyor.


Peki sizde geçti mi; nasıl geçti?
(6) 

Aşırı ilgi, aşırı güleryüz göstermek çocuğu sağlıksız yapar mı? Ölçüsü ne?

psmstc #1577845 
6 aylık Kızımı her gördüğümde 32 diş sırıtıyorum. Gülüyorum. İlgi gösteriyorum. O da beni her gördüğünde gülüyor.

Çevresindekiler de tombul tatlı bir çocuk olduğu için hep ilgi gösteriyorlar. İlgi bombardımanı oluyor. Acaba bu ileride kişilik gelişimi açısından zararlı olur mu ilgi bağımlısı şımarma vs gibi

Çocuğa İlginin ölçüsü nedir ve pedagoji açısından nasıl olmalı?
(1) 

Kira geliri otomatik hesaplaması nereden yapılıyor?

psmstc #1577214 
Bir de bazı aylar kiracı bankaya yatırmaya üşenip ayaküstünde elden vermişse bu ayları da beyannamede yansıtmamız doğru olan değil mi?

Son olarak dükkanlardaki stopajı düşerek kira geliri hesaplama olayı nasıl oluyor?
(5) 

1 milyon TL değeri korumak için bankada hangi yatırımda tutmak makul olur?

psmstc #1577146 
Soyut Altın Dolar Euro dağıtmak mı yoksa komple soyut altın yapmak mı?

Fiziki altın borsa faiz tercihimiz değil. Üsteki üçlü içerisinden bir yatırım düşünülüyor.
(3) 

Araba koltukları neden sürekli küflenir?

psmstc #1576480 
Aktif kullanmadığımız bir arabamız var. Arabanın içini her defasında temizletiyoruz fakat yine koltuklar nemli ve küfleniyor. Camlar da sabah hep buğulu. Sokaktaki diğer araçlarda böyle bir durum yok. Bu durum olur ve nasıl önüne geçeriz? Şimdiden teşekkürler…

Ek not: konum İstanbul
(2) 

Kaza sonrası araç maddi değer kaybınızı karşı sigortadan nasıl aldınız?

psmstc #1576146 
Aşağıda yazdığım evraklar içinde eksper raporunu almamız şart mı? Şartsa nereden alacağız? Aradığım eksperciler değer kaybı için eksper diye birşey bilmiyorlar. Genel eksper yaparız vs. diyorlar.


-Kaza tespit tutanağı
-Eksper raporu
-Araç ruhsat ve poliçe bilgileri
-Hasar görenin kimlik bilgileri
-Aracın hasar ve varsa onarım fotoğrafları
-Başvuru vekil aracılığıyla yapılıyorsa onaylı vekaletname sureti ve avukat bilgileri


Ve Sanırım ilk aşama karşı tarafın sigortasına dilekçe/mail ile başvuru yapmamız gerekiyormuş değil mi?
1234567  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık