(6) 

Bali'ye aktarmalı seyahat

vosvos #1583561 
Merhaba, gözü karartıp Bali'ye gidiyorum. Aktarmaların arasında 1 saat olan uçuşlar buldun çok uyguna. Aynı hava yolu şirketi olmayınca mantıklı olmaz gibi düşünüyorum ama acaba tedbirli olacağım diye evhamlı mı oluyorum.

Ne dersiniz? Uygun ve aktarma arası 1 saat uçuşlar mı? Pahalı ve aktarmalarda 3-4 saat beklemeli uçuşlar mı?
(1) 

Avrupa vize kolaylığı

vosvos #1574105 
Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda ve İsviçre arasından hangisinin vizesi kolay çıkıyor biliyor musunuz?

ocr gateway gcse physics pdf

vosvos #1552842 
merhaba..
bu kitabın pdf'sini arıyorum. hiçbir yerde yok. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
(6) 

Roma vs. Milano

vosvos #1539346 
arkadaşlarla yapacağımız küçük bir yaz tatili için Milano'ya gidip çevre şehirleri gezmeyi mi yoksa roma'ya gitmeyi mi tavsiye edersiniz?
bilgisi olan biri yeşillendirebilirse çok sevinirim.
(4) 

Datça´dan Fethiye´e

vosvos #1532384 
Merhaba. Arkadaşlarla kabakta tatil yapmak istiyoruz. Ben datça´dan gideceğim fakat ne otobüs var ne de bla bla. Nasıl gidilir bilen var mı? Araç kiralamak istemiyorum. Başka bir yolu olmalı.
Teşekkürler
(1) 

İzmir'de Psikolog

vosvos #1520051 
Artık terapist bulmayı ertelememem gerek. Gerçekten 2 senedir bugün bulucam demekten ben sıkıldım. Bugün aradım bir kaç yeri fakat fiyatlar 400 lerden başlıyor. İzmir içi iyi ve uygun fiyatlı, işine hakim bir terapist önerebilecek birileri var mıdır?
Online terapiye açığım.
Teşekkür ederim.
(3) 

Aşı kartı ve pasaport ismi uyuşmazlığı

vosvos #1514529 
Arkadaşımın çok yakında Almanya’ya uçuşu var. Bulgaristan ve
Türk çift vatandaşlığı vardı, Türk vatandaşlığından çıktı yani mavi kart kullanıyor. Aşı kartındaki ismi Türk ismi ama pasaporttaki ismi Bulgar ismi. Bu farklılık THY de sorun yaratacak. Olabilecek herkesle iletişime geçtik ama çözüm bulabilen yardım edebilen yok. Ne yapmamız gerekiyor. Aşı kartı ismini değiştirmemiz
Mümkün mü?

Yardımcı olabilirseniz çok mutlu oluruz. Uçuş tehlikeye girdi..
(9) 

Araba seçimi

vosvos #1438547 
Merhaba, ilk arabamı maalesef fiyatlar uçmuşken alıyorum. Arabalardan pek anlamam. Bundan doluı bilgim internetten araştırdıklarımla sınırlı. Sizlere şu 4 seçenek ile ilgili danışmak istiyorum.

Ekteki fotoğrafta marka model fiyat km bilgilerini görebilirsiniz.

Teşekkürler şimdiden
(1) 

İzmir psikoterapist

vosvos #1402134 
Babam çok ağır bir depresyon geçiriyor. Panik atak da yaşıyor sık sık. Hiç bir doktora güvenemedi. Azcık iyi hissedince ilaçlarını bıraktı kafasına göre tekrar başladı. Yani baya zor ve inatçı bir kişilik.

İzmir’de alanında çok iyi olan, ilaç bilgisi ve terapisi sağlam, hastayla iletişimi güçlü bir psikiyatr arıyoruz.

Çok teşekkürler..
(2) 

Babam depresyonda, yardım

vosvos #1371718 
Merhaba, babam çok ağır depresyonda. Çok umutsuz ve fütursuzca ilaçlara sarılıyor. İzmir’de tavsiye edebileceğiniz, ne yaptığını bilen, prof bir psikiyatr tavsiye edebilir misiniz? Veya deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Psikiyatrlar hep ilaç verdi hiç biri işe yaramadı daha da kötü etkilendi ilaçlardan. Psikoterapi ile ilerlemek daha mantıklı olacak gibi. Lütfen yardım. Babamın durumu çok ciddi.
(2) 

Böyle buyurdu zerdüşt/ yayınevi

vosvos #1340414 
Bu kitabı okumak istiyorum fakat çok fazla çevirisi var. Tavsiye edeceğiniz yayınevi hangisidir?
(2) 

Tavsiye yoga stüdyosu (izmir)

vosvos #1323767 
İzmir'de konak-hatay-göztepe civarlarında tavsiye edebileceğiniz yoga stüdyosu var mı? İzmir yoga güzeldi ama fiyatlar çok uçmuş.
(3) 

34-35 numara ayakkabı

vosvos #1305156 
Ayak numaram çok küçük olduğu için ayakkabı bulmakta çok zorlanıyorum. İzmir civarında küçük numara kaliteli ayakkabı bulabileceğim bir yerler var mıdır acaba? Instagram sayfası, internet sitesi vs her türlü öneriye açığım. Özellikle işe giderken giyebileceğim tarzda spor-şık veya topuklu ayakkabıları kolayca bulabilmek çok güzel olurdu. Şimdiden teşekkürler.
(11) 

Severek ayrılmak

vosvos #1288410 
Round 1.

Erkek çok sever ve sevgisini her fırsatta her şekilde gösterir. Kadının daha önce ciddi ilişkisi olmamıştır özgür kadın olmaya ve bireyselliğine alışkındır. O da çok sever ama gösterme şekli biraz farklıdır erkeğe göre. İlişkide beklenen bazı sorumluluklar ona çok yenidir. Basit şeyleri bile yapamaz unutur. Eve gidince haber vermesi 104727 kez hatırlatılsa da örneğin unutur bunu sık sık. Telefonundan uzak yaşar sohbet ortasında başka bişeye dalar unutur gider. Erkek arkadaşı da hal böyle olunca onca dil dökmeye rağmen ilgisiz hisseder. Güven problemi yoktur ama kadın uçucudur erkeğe göre. Her an her şey olabilir der kadın çok da gelecek planlarına girmez, korkar.

Bu durum sürdükçe erkek kırılır. Kırıldıkça kırmak ister. Özensiz sevgilisi çabalamasına rağmen ona sevgisini ispatlayamamaktadır. Erkek canı acıdığından saygı sınırlarını aşarak sözleriyle kalp kırar.

Olay kısır döngüye girer. Kadın, erkeğin hayatının merkezindedir ve durum iyice hastalıklı bir hal almaya başlar. Çok kez çözmeye çalışıp güzel kararlar alırlar. Kadın daha özenli erkek ise daha rahat olmaya çalışacaktır. Fakat kısa bisüre sonra herkes özüne döner. Ve yine kaos başlar. Kadın en doğru şeyin ayrılmak ve biraz durulup olan biteni daha doğru değerlendirebilmek olduğunu düşünür.

Erkek bitmesini istememiştir ama birbirlerine olan sevgilerine rağmen ilişki kısır döngüden kurtulamaz ve biter.

Round 2.

Sevgileri ağır basan çift birbirlerine geri dönerler 1ay sonra. Bu 1 ay düşüncelerin durulması ve ikisi için yeni bir başlangıç olması açısından olumlu bir süreç. Fakat en korktuğu şey başına gelmiş olan erkek ayrılmanın şokunu üstünden atamaz. Kadın baya ilişkinin olmazsa olmaz, sevgilisinin ondan bekledigi seylere baska pencereden bakip yuk olarak gormeme seve seve yapma kafasina gelmişse de erkek kadındaki bu değişime inanamaz. Çok yarası olduğu için geçmişe dair, aynı acıları ister istemez kadına çektirmeye çalışır. Sürekli savunma halinde, ilişkinin ilk dönemiyle alakasız kaba saba bi tavrı vardır. Kadın onca değişime rağmen böyle bir tavırla karşılaşmayı sindiremez. Sevgilisinin acılarının ve korkularının farkındadır ve onu zamanla iyileştirecektir fakat sevgilisinin patlamak için tetikte beklemesi onu her gün daha da mutsuz hale getirir.

Sevgilisi artık sadece kendini düşünür bir hale gelmiştir. İlişki 2. Kez bitti dün:/ niye böyle bir dille anlattım bilmiyorum baya saçma da tınlıyor sanki ama içimden geldiği gibi yazıp yolluyorum buraya. Var mı bu yıpranmış ilişkinin benzerini yaşamış, tavsiyeleri olan birileri? Sevgi ve usanmışlık arasında gidip geldiniz mi? Sonra o ilişkiye noldu? Herkesin durumu farklı biliyorum ama belki bişiyler dersiniz ve kafamda bişiyler açılır.
(5) 

concerta 18 mg

vosvos #1279679 
doktorum odaklanma problemim için 18 mg concerta yazdı. sınav dönemlerinde kullanabileceğimi söyledi. uzun bir süre kullanmadıktan sonraki ilk kullanışımda etkisini görüyorum fakat üstüste kullanımlarda verimi çok düşüyor. yaşım 26 kilom 49 kadınım. deneyimlerinize dayanarak bu dozajın az olduğunu düşünüyor musunuz? ve asıl sorum ise aynıanda 2 x 18 mg almamda sakınca var mıdır bu ilacın etkisini artırmak için?

şimdiden teşekkürler
(5) 

Basa cikilamaz cocuk!

vosvos #1226234 
Bu cocuk benim kuzenim. Daha once uyusturucu madde ile yakalandi ve kontrollere gitti. Sikintili arkadasliklar, kotu mahalle, kotu ekonomik durum vs ile buyudu. Uzun zamandir babasi turkiye disinda calisiyor eve kismen iyi para gertirebilmek icin. teyzem ilgileniyor kuzenimle. 96li ve calisiyor biyandan kuzenim tekniker olarak.

Simdi evden teyzemin kartlarini alarak enistemin kazandigi paranin gittigi hesaptan 2000tl kusur para cekti birkac ay once. Habersiz yapti bunu ve sonra 1 gun boyunca ulasamadik ona. Sonra sordugumuzda herkese farkli sey anlatti yalanlar soyledi. Simdi ise yine 2000 tl gerektigini soyleyip ailesini zorluyor. Tehdit ediyor. Teyzem cildirmanin esiginde. Biz ailemizden birinin bu durumda olmasini izlemek degil bir seyler yapmak istiyoruz. Enistem isi birakip turkiyeye donunce kuzenimi evden kovacagini soyluyor. Ve bir cok agir sey daha. Ortada kalan teyzem, kuzenim ve kucuk kardesi icin cok uzuluyorum. Ne yapilir bu durumda.


Sorunu ne anlatmayan bir cocuk, sıkışık durumda bir aileden para isteyip duruyor. Veremeyiz denildiginde kendini oldurmekle tehdit ediyor. Soruldugunda bir tatil yaptim diyor, oyun icin gerekiyor diyor (knight icin gerekir mi o kadar para?) Arkadasim zor durumdaydi diyor, yok su olaydan kurtulmak icin rusvet gerekti diyor, diyor da diyor.

Gecen seneye kadar ara ara konusup hal hatir sorustugumuz kuzen gitti yerine en yakinlarini korkutan basa cikilamaz bir cocuk geldi.

Tavsiyelerinize acigim..

Tesekkurler..
(1) 

alternatif tatil

vosvos #1218457 
ankara'ya maksimum 3-4 saat uzakta doğa içinde (-göl-deniz manzaralı olursa da mükemmel olur) sevgiliyle gidilecek, kafa dinlenecek bungalov evleri falan olan huzur dolu bir yer arıyorum. bir de ekonomik öğrenci işi bir yer olsun istiyoruz tabi. çok mu zor bulmak? tavsiyesi olan var mı?
(9) 

armoni

vosvos #1215988 
uzun zamandır müziğin içindeyim ama armoni bilgim yok. müzik algımın derinleşmesi için armoni vs. şeyler öğrenmem gerektiğini düşünüyorum. internet üzerinden ücretsiz erişebileceğim kaynak öneriniz var mı? böyle sıfırdan başlayıp da yoğunlaşan?
(1) 

expo sting / antalya

vosvos #1095989 
merhabalar, sting konseri için ağustosta antalya'ya gidiyoruz birkaç arkadaş. tam 1 gece kalıcaz. ne yapılır, nerelere gidilir ve en uygun nerde nasıl kalınır. ev olmasa, pansiyon, hostel vb olmasa bile nerde sabahlanır.

evet güvenli ve üşümeksizin nerde nasıl sabahlanır? mekan, sahil, şezlong her türlü öneriye açığım. expo ve merkezden çok uzaklaşmayı çok düşünmüyoruz vakit kıtlığından dolayı. paramız nerdeyse yok.

teşekkürler.
(1) 

fizik, yay'larda periyod

vosvos #1070186 
bir deney raporunda periyodun ayrı ayrı kütle ve yay sabiti ile arasındaki denklemini grafik yardımıyla buldum.

biri

T=3,1326*sqrt(m)

diğeri ise

T=1,902*sqrt (1/k)

bu iki denklemden

T=2 *pi * sqrt(m/k) ya ulaşmam lazım. burdaki 2pi nasıl üstteki iki denklemden türetilebilir bunu bulmam lazım. yardım lütfen :(
(4) 

sesim için ne yapmalıyım?

vosvos #1070165 
haftanın 4 günü sahne alıyorum. 2 haftadır sesimde inanılmaz bir kartlaşma ve kısılma var. doktora gittiğimde ses tellerimde ödem olduğunu söyledi. sahnelere ara vermeden sesimi nasıl kendine getirebilirim?
(3) 

Laptop önerisi

vosvos #1021589 
1500-1800 tl fiyat aralığında, böyle music production programlarını veya photoshop programlarını kasmadan rahat rahat çalıştırabilen, yanyana 53662 sekme açsam da bana mısın demeyen, sessiz usul usul çalışan güzel bir laptop önerebilir misiniz acaba??
(6) 

Kopenhag vs. Stokholm

vosvos #1005826 
Küçük bi kış turu için hangisini tavsiye edersiniz? Yılbaşı hangisinde nefis olur? Hangisi daha ucuz?
(2) 

Yoga

vosvos #965994 
şimdi bu sahaja yoga nedir neden her yerde ücretsizdir bi bit yeniği var mıdır acaba bu işte?
(2) 

Sennheiser yedek parca

vosvos #933055 
Sennheiser hd 202 kulakligimin tac kismi kayboldu. Su speaker kismini tutan bas kismi yani. Internetten veya ankarada biyerden temin edebilir miyim?
(3) 

Differential equations

vosvos #893895 
Odtüde okuyorum dersten büte kaldım. Elimde ders notları veya kaynak yok, önerebilceğiniz vdeo lecture sitesi vb kaynak var mı?
(1) 

özel ders için kaynak

vosvos #858936 
üniversite öğrencisiyim ve lise 11.sınıfa fizik özel dersi vermeye başlıyorum. konuları önce kendim pekiştirmem gerekiyor fakat hangi kaynaklar vardı biz lisedeyken şimdi neler var hiç hatırlamıyorum, bilmiyorum. önerilerinizi bekliyorum. vidyo anlatımlı kaynaklar veya direk kitap önerileri olabilir.
(1) 

Oyunun adi?

vosvos #830828 
Bi oyun vardi boyle inanilmaz guzel ve yaratici resimli kartlardan olusuyo. Sirasi gelen oyuncu kendi kartindaki resmi anlatan bi anahtar kelime soyluyo, diger oynayanlar o anahtar kelimeye yakin olan bi karti atiyo gibi gibi giden bi oyun. Tanidik geldi mi? Adi neydi onun?
(2) 

bodrumda ekonomik tatil önerisi

vosvos #821017 
biz 8 arkadaş denize yürüme mesafesi olan ve merkeze çok uzak olmayan bir yerde 7 günlük bi tatil yapmak istiyoruz. apart kiralama devremülk ev uygun bildiğiniz pansiyonlar hakkında tavsiyeniz var mı?? olabildiğince uygun öğrenci kafası biyer arıyoruz.
(4) 

krakowdan tren veya otobüsle türkiye

vosvos #795550 
krakowdan türkiyeye tren veya otobüsle en ucuz olucak şekilde gelmek istiyorum. bir türlü yol çizemedim. tren fiyatlarını doğru düzgün bulamadım da. yol gösterebilir misiniz?
(3) 

avrupa gezi planı

vosvos #788199 
öncelikle prag'tan türkiye'ye en ekonomik dönüş yolu nasıl olur? tren otobüs farketmez, nasıl bi yol çizilebilir? ikinci olarak bu yaz polonya almanya taraflarında olucam. gezi planı yapmadım daha önce önerileriniz var mı? ya da faydalı olabilcek siteler var mı bildiğiniz?
(1) 

malzeme- frizbi- endüstriyel tasarım

vosvos #781663 
merhaba. malzeme ödevim için frizbinin

density-kg/m^3 cinsinden

elongation- %strain cinsinden

değerleri lazım. kendim ölçünce saçma değerler buluyorum. yardımcı olabilcek var mı? internete de sordum bulamıyorum.
(4) 

istanbul bilgi üniversitesi müzik bölümü

vosvos #776895 
odtü fiziği bırakıp geçesim var. bölüm hakkında bildikleriniz neler? burslu kazanmak çok mu zor mülakatta neler soruluyo bilgisi olanlar paylaşabilir mii?
(3) 

suyun dibini görmek

vosvos #746252 
iskeleden 20 metre derinlikte bi suyun dibini görebilir miyiz? yeterli ışık var ve su bulanık değilse. göremezsek görmemizi ne engeller ve görebilmek için ne yapmalıyız?
(1) 

endüstriyel tasarım

vosvos #737130 
bir araştırmadan sorumluyum.
a)düşük sıcaklığa en dayanıklı,
b)yüksek sıcaklığa en dayanıklı,
c)paslanmaya en dayanıklı,
d)güneş ışınlarına en dayanıklı

ve güneş enerjisi panellerinde kullanılan malzemeler nelerdir?

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
(1) 

bu film neydi?

vosvos #731166 
(3) 

ankarada özellikle kızılay taraflarında mekan

vosvos #727171 
alt katı sakin, bi etkinliğe kapatılmaya uygun mekan aranıyor. kapatmaya ücret talep etmiycek bir mekan arıyoruz. fakat içkiler mekandan satın alınıcak.
(2) 

modern fizik

vosvos #676854 
internet üzerinden modern fizik çalışabilceğim bir kaynak var mı acaba? khanacademy gibi videolu anlatımları tercih ederim. ingilizce olması daha iyi olur ama türkçe de olabilir
(2) 

cover grubu

vosvos #668677 
benim bilinen şarkıları funk groove soul vb tarzlarda yorumlayan grup isimlerine ihtiyacım var. önerebilceğiniz bu tarz gruplar varsa merakla bekliyorum!
(4) 

internette ordan burdan çıkan reklamlar

vosvos #661829 
merhabalar. önceden böyle bişey olmuyodu artık virüs mü girdi ne olduysa her sitenin solunda sağında aşağısında reklam çıkıyo. ama sitenin kendi aldığı reklamlar değil. yani ekşi duyurunun yanında bile çıkıyo mesela. çerezleri kapat seçeneğini aktive edince bir sürü başka problem oluyo. üyelik aldığım şifre gerektiren sitelere girememek gibi. ne yapmam lazım benim?
(4) 

kamp tatili önerisi

vosvos #655120 
merhabalaar. kardeşimle çadır kuralım kamp tatili yapalım diyoruz. böyle ege ve batı akdenizdeki seçeneklerden önerdikleriniz var mı?
kelebekler vadisi, inbükü, akyaka gibi yerlerin kamp alanları varmış galiba güzel. araştırıyorum bayadır. sadece orman kampı değil de yanında güzel masmavi denizi olan yerler tercihimizdir.
(1) 

Pandora radio - iphone- vpn

vosvos #654324 
Pandora radyosunu iphone'a yükledim. bir de hotspot shield vpn yükledim. şuan usa'dan bağlanıyormuşcasına dinliyorum radyoyu. ama sanıyorum ki bu vpn programı 7 gün deneme süreli. sonra abone olmak gerektircek. bunun gibi başka program var mı bildiğiniz?
(13) 

Adet geciktirici

vosvos #651761 
Arkadaşlar bi tatil plani icin adet geciktirici kullanmam gerekiyor. Doktora gittim tarlusal diye bir ilac yazdi. Internette arastirdigimda ilacin adet sokturucu oldugunu gordum ve aklim karisti. Daha once kullanan veya bilgisi olan var mi?
(4) 

grooveshark sorunu

vosvos #632647 
bilgisayara format attırdım. internet ayarlarını yaptım. her şey tamam ama grooveshark'a giremiyorum. dns değiştirmeyi falan da denedim. şöyle bir ekran çıkıyor ve asla yüklenmiyor. ne yapmalıyım bilen var mı??
(1) 

bi reklam vardı

vosvos #620237 
kız topu tutuyodu. sonra 'kanında var' diyodu biri. neydi o
(1) 

odtülü arkadaşlar!! DC!

vosvos #618531 
DC kurulumu için gereken her şeyi yaptım. min 4 slot, 50 gb paylaşım vbvb. ama bi türlü indirmeyi başlatamıyorum. yardım edin lütfeen!
(2) 

reflü ilacı

vosvos #572711 
az da olsa reflü sorunum var. daha öncelerden lansor, pandev ve pulcet kalmış evde. neyi tavsiye edersiniz?
(3) 

Üniversitede sınıf geçme notu

vosvos #547327 
geçen sene ortalamam 1.8in altında olduğu için suspension oldum. şimdi tekrar 1. sınıfım. bu dönem 2. sınıfa geçebilmek için ortalama 1.8 mi yoksa 2 mi olmalı??
(2) 

Nasıl haberdar olabilirim?

vosvos #468632 
Şimdi böyle bir sürü festival organizasyon falan oluyor. çalışmak isteyen biri nasıl önceden haberdar oluyor bunlardan? böyle görev alınabilcek önceden haber veren bi internet sitesi vb bişeyler var mı?
(3) 

kimdi bu adam?

vosvos #462509 
unttum adını :(
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık