(5) 

Çocuk kitabı bastırma maliyeti

ciagra #1590947 
Selam dostlar,

20 sayfalık renkli çocuk kitabını tek baskı olacak şekilde bastırmanın maliyeti ve tahmini ücreti nedir sizce? İnternette tek baskı için fiyat veren herhangi bir site bulamadım maalesef, belki buradan birileri biliyordur diye sormak istedim.

Kan ihtiyaci: AB (-) Ankara

ciagra #1589267 
hacettepe universitesi cocuk cerrahisinde yatmakta olan eylül beren borak için acil ab negatif kan ihtiyaci var.

iletisim: ismail borak 0531 831 7606
(1) 

Şarkıların Karar Sesi

ciagra #1579612 
Selamlar müzisyen arkadaşlar, 4 tane şarkının karar sesini öğrenmem lazım, linkleri dm' den paylaşsam, bu şarkıların karar seslerini bana söyleyebilecek arkadaşlar var mıdır?
(2) 

webtabu' dan satış randevusu alma

ciagra #1565487 
Selamlar dostlar,
İstanbul' a gelmişken bir arsa satışı yapmak istiyorum, ancak maksimum 4 gün istanbul' da kalabileceğim. Webtapu' dan satış için gerekli bilgileri girdiğimde tarih seçme imkanı yok galiba. Başvuruyu tamamlayıp, harçları ödedikten sonra sistem otomatik olarak mı gün veriyor? Tam olarak nasıl işliyor randevu sistemi?
(2) 

Ankara Kuyumcu Tavsiyesi

ciagra #1552029 
Selamlar, yakın zamanda altın bozdurup, tavsiye edeceğiniz kuyumcu var mıdır Ankara' da?
(1) 

Yeni Evim Konut Kredisi - İmarlı Arsa Problemi

ciagra #1551189 
Selamlar dostlar,

Bu yeni evim konut kredisine başvuralım dedik, ancak üzerime kayıtlı 100m2 bir imarlı arsa var ve bu dubleks mesken olarak görünüyor. Şimdi ben buranın arsa olduğunu, üzerinde herhangi bir yapı olmadığını bankaya nasıl ispatlarım?

Tapuda da imarlı olduğu için dubleks mesken olarak geçiyor.
(1) 

Kisiye özel servis tutma

ciagra #1532398 
Selamlar herkese, bebek bakicimiz icin bir servis tutmak istiyoruz, haftaici 5 gun 08:00 de evinden alip bizim evimize birakacak ve aksam da evine geri goturecek sekilde. Lokasyon ankara. Daha once bu sekilde bireysel servis tutan kimseler var midir burada acaba? Yolu yordami nedir, oluru var midir boyle birseyin?
(3) 

Makaleye hangi üniversitenin adı yazılmalı?

ciagra #1527990 
Duyurunun akademiklerine soruyorum. Diyelim ki doktora yaptiginiz üniversite ile arastirma görevlisi olarak calistiginiz universite farklı. Yaptıgınız yayinlara calistiginiz universitenin hicbir katkisi yok. Bu durumda yaptiginiz calismalara hangi universitenin adını yazmak etiktir?
(1) 

Bacali kombi zorunlu degisim

ciagra #1514992 
Selamlar herkese,
Pazartesi gunu kontrole geleceklermis baskent gazdan. Bizimde kombimiz bacali kombi maalesef, ev sahibimiz hep boyle kullanmis. Muhtemelen degistirilmesini isteyecekler. Merak ettigim bunun bir gecmise donuk cezasi var mi? Kombiyi degistirip, tekrar aktif hale getirmek tahmini olarak ne kadara mal olur ve kac gunde halledilir? Bir de gazi hemen kesiyorlar mi, yani bi hafta falan sure verirler mi konussak?

Simdiden tesekkurler herkese.
(4) 

Ahmet kaya' nın hicaz makamındaki bir parçası

ciagra #1474763 
Az önce bağlamada çalıyordum bu şarkıyı ve şu an adını unuttum kafayı yemek üzereyim, bulamıyorum hangi şarkı olduğunu. Hicaz makamında bir parçaydı. Allahını seven üstüme hicaz makamındaki Ahmet Kaya şarkılarını atsın.
(2) 

Ortam sesini almadan video kaydetme

ciagra #1471160 
Selamlar herkese,

Cep telefonlarıyla kaydetmeye çalışınca çok fazla ortam sesi geliyor. Bunun olmasını istemiyorum. Şu tarz videoları kaydetmek için en ucuzundan hangi kamera lazım bize?

(git: www.youtube.com
(1) 

Upwork' ten para çekmenin en ekonomik yolu

ciagra #1469380 
Bu upwork' ten 500$ dolar çekeceğim. Bunun en masrafsız yolu nedir? TL' e olarak çektiğimde 1 dolar işlem ücreti kesiyor ancak dolar kurunu güncel kurdan 30 kuruş az olarak hesaplıyor. Siz nasıl çekiyorsunuz parayı dostlar?
(4) 

Alzheimer Hastasının mal varlığı sorunsalı

ciagra #1465417 
Selamlar ahali,
Şimdi bir aile büyüğümüz var babamın dayısı, kendisi bekar ve alzheimer hastası. Üstüne de toplam değeri 200 bin TL kadar olan mal varlığı var. Şimdi bu insana aileden kimse bakmıyor, yıllardır sadece annem ve babam ilgileniyor. Parasında değilim ama amcalarımın bir kuruş para almasını istemiyorum bu insanın mal varlığından. Bunun için hala hayattayken yapılabilecek bişey var mıdır acaba?
(1) 

Online alışveriş sipariş iptali

ciagra #1451366 
Merhabalar,

Gittigidiyor' dan bir sipariş verdim, ancak muhtemelen tam siparişi verdiğim zaman kampanyayı sonlandırdılar ve ben 400 lira daha fazla para ödemiş oldum. Bu sebeple hemen sipariş iptal talebi oluşturdum ve mağazadan cevap bekliyorum. Sorum şu ki eğer mağaza kabul etmezse iptal talebini, bu siparişi iptal etmenin bir yolu yok mu?
(6) 

Su arıtma cihazı tavsiye

ciagra #1446412 
Selam dostlar,

Kiracı olduğumuz evdeki su tesisat sistemi çok eski ve gelen suyun rengi ve tadı çok kötü. Ev sahibi tesisatı değiştirmeye hiç yanaşmıyor. Çaya, yemeğe damacanadan su doldurmaktan bıktık vallahi. Sorum şu ki içmelik olmasa da en azından yemeğe, çaya koyacak kadar normal bir su elde edebilir miyiz bu arıtma cihazlarıyla? Eğer cevabınız evet ise, marka tavsiyesi de verirseniz on numero olur.
(1) 

Android programlama bilen arkadaşlara sorular

ciagra #1445231 
Arada sırada hobi olarak android için bir şeyler programlasam da, sadece hobi seviyesinde kaldığı için bu yaptıklarım çok da bilgim yok. Bilen arkadaşlara bir kaç sorum olacak.

github.com

linkteki uygulama gibi kamera görüntüsü üzerine dönen zımbırtıdan eklemek istiyorum ancak bunun ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok ve nasıl aratacağımı da bilmediğim için birilerinin yardımına ihtiyacım var. Bunlar gif animasyon kullanarak mı yapılıyor? tam olarak nasıl keyworler aratmam lazım benzeri örneklere erişmem için?
(6) 

Yeni açılan üniversitede tek arastirma görevlisi olarak çalışmak

ciagra #1438082 
Selamlar ahali,
Yeni açılan bir üniversitede, x bölümünde tek araştırma görevlisi olarak çalışır mıydınız? Üniversite, apartman üniversitesi ve başvuracağım bölümün 3 tane hocası var, kabul alırsam ben de tek asistan olacam.

Benim için avantajlı kısmı bölümün ilk yılı olacağı için bölüm dersleri de bu yıl toplamda 2 tane olacak ve öğrenci sayısı az olacak. Mesai saatinde kendime ayırabileceğim bolca vakit olur diye düşünüyorum. Halihazırda özel sektörde çalışıp, bir yandan da doktora yapıyorum ve çok yoruluyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Bu durumun benim göremediğim nasıl dezavantajları olabilir? Kendinize göre bu soruları cevaplarsanız çok sevinirim.
(1) 

Şehirlerarası araç transferi

ciagra #1427707 
Selam ahali,
A şehirden B şehrine bir araç teslim edilip, orada başka bir araç alınıp tekrar A şehrine getirilecek. Böyle bir hizmet alan var mıdır daha önce herhangi bir firmadan? Tavsiyelerinize açığım.
(3) 

Konut alımında gereken nakit para

ciagra #1426370 
Hazır krediler faizleri düşmüşken 300 bin liralık bi ev beğendik. Ancak merak ettiğim bazı sorular var.

-bankadan gelen ekspertiz eve 330 bin liralık fiyat biçerse bana 297 bin liralık mi kredi çıkar yoksa ben 300 bin liraya evi alacağımı belgelerim ve bana 270 bin tl lik kredi mi verirler?
-banka kredi masrafları, tapu harcı, emlakçı parası ve evin %10 u dışında nakit ödemem gereken bir şey var mı?
- bir dae sizce bu krediyi 10 yıllık mı çekmek mantıklı yoksa 15 yıllık mı? Bana 15 yıllık daha mantıklı geliyor hazır kredi faiz oranları bu kadar düşmüşken?
(5) 

Kuşlara ekmek vermek zararlı mıdır?

ciagra #1423421 
Evdeki kurumuş ekmekleri ıslatıp, düzenli olarak kuşlara veriyorum. Ancak bugün internetten baktığımda kuşlara ekmek vermenin zararlı olduğunu gördüm. Kendi kendilerine yiyecek bulmaları daha doğruymuş. Bu bilginin doğruluğu nedir? Yetkili abiler/ablalar aydınlatabilir mi bizi?
(4) 

Kira zam miktarı

ciagra #1420256 
Herkese selamlar saygılar, bu ay 1 yılım doldu ve ev sahibi zam için aramadı, ben de normal kiramı yatırdım. Ama sözleşmede muhtemelen her yıl tefe/Tüfe oranında zam yapılır gibi bir madde var. Şimdi bu durumda ev sahibinin sonradan aradaki zam farkını talep etmesi yasal olur mu?

Normalde zam için kiracı mi aramalıdır, yoksa ev sahibi mi?
(3) 

Şarja takılınca ekranı gidip gelen laptop

ciagra #1408356 
Yeni bir asus laptop aldık, ancak geçen gün dikkatimi çekti. Bilgisayarı şarja taktığımız anda saniyelik şekilde ekran kararıp, geri geliyor. Çok normal gelmedi bu durum bana, ancak yine de bir sorayım dedim buraya? Sorun ne olabilir? Servise göndermeye gerek var mıdır size?
(2) 

Vakıf üniversitelerinde göreve başlama süresi ne kadar?

ciagra #1407314 
Diyelim ki arastirma görevlisi alımı için yapılan sınavı kazandık. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra ortalama göreve başlama süresi ne kadar oluyor?
(4) 

Ankara Toki Turkuaz Kira Endeksleri

ciagra #1406590 
İnternetten yatırım amaçlı Ankara' daki evlere bakarken toki turkuaz evlerine denk geldim ve şöyle bir ilan gördüm:

www.sahibinden.com

65.000 TL ' lik evleri 700 liraya kiraya veriyorlarmış bu ilanlara göre. diğer ilanlara baktığımda da ev kiralarının minimum 500 tl olduğunu gördüm, 50-70.000 tl arası da bayağı satılık ev var. Şimdi normalde 200 kira ev bedeli için iyi bir oran, ancak bu evlerde 100' den az oluyor kira sayısı. Kiraya verilecek ev alınacaksa çok mantıklı değil mi? Yoksa benim gözden kaçırdığım bir şeyler mi var?
(1) 

İşaret parmağı his kaybi

ciagra #1402570 
Selamlar herkese, dışarda sprey boyayla birşeyler boyarken muhtemelen soğuktan parmağımı hissetmeyip fazla abanmışım sprey boyaya. Boyarken bir anlık acıyla durdum ve işaret parmağımın ucunu hissetmediğimi fark ettim ve çok önemsemedim. Üstünden bir saat geçti, şu an sadece işaret parmağımın ucunu hissetmiyorum hala , ancak geri kalanı normale döndü. Sizce sebebi nedir ya da doktora gitmeli miyim?
(1) 

Tablet Tavsiyesi

ciagra #1399378 
Max. 2500 TL olacak şekilde kalem desteği olan , genellikle birşeyler okumak ve not almak için kullanıma uygun bir tablet tavsiyenize ihtiyacım var.
(1) 

LinkedIn aramada görünme

ciagra #1392267 
Profilde çıkan aramada görünme sayısı tam olarak ne anlama geliyor? Örneğin, Bir şirket mimar diye aratınca arama sonucunda senin görünme sayini mi ifade ediyor?
(3) 

Tuvturk randevu listeleme

ciagra #1391346 
Yarın aracı götürmek için randevu almıştım. Bugün e devletten bakınca randevu gorunmuyor. Herhangi bir mesaj falan da gelmedi. Acaba randevuyu mu alamadım :/
(4) 

Agi istisnai durumlar

ciagra #1390980 
Soru başlıkta ama yine de açıklayayım ? Agi' nin verilmediği istisnai durumlar var mıdır? Örneğin 5 ten az çalışanı olan şirketler ya da iş kur aracılığıyla ise alınan kişiler gibi.
(7) 

Televizyon izlemek için gerekenler

ciagra #1380710 
Bir adet LCD televizyonum var. Binada karasal yayın olmadığı için canak almam gerekiyormuş. Televizyoncuyla konuşunca 350 lira istedi herşey için, ancak fazla gibi geldi bu fiyat bana o yüzden kendim halledeyim dedim. Tam olarak neler almam gerektiğini bilmiyorum ancak, mala anlatır gibi anlatabilecek bir arkadaş varsa çok da güzel iyi olur. Sadece anne-baba için lağım medyasının çekmesi yeterli, başka kanallarda gözüm yok.
(5) 

Zorunlu BES' e neden dahil değilim?

ciagra #1378510 
özel sektörde çalışıyorum,e-devlet kontrol ettiğimde zorunlu bes' e dair herhangi bir ödeme görmedim, maaşımdan da herhangi bir kesinti olmadı bu zamana kadar. zorunlu kelimesi lafta mı kaldı yoksa ben mi gözden kaçırıyorum bir şeyleri?
(6) 

Söğütlüçeşme yht' den Üsküdar meydana nasıl gidilir?

ciagra #1377671 
23:30 a göre başlıktaki sorunun cevabı nelerdir?
(4) 

Yapılandırılmış Vergi Borcu

ciagra #1365443 
Başlıktan anlayacağınız üzere, yapılandırılmış vergi borcumun taksit ödemesi için bugün son gündü. Kredi kartımla ödedim, ancak ödediğim taksit ödenmemiş olarak görünüyor. Haftasonu olduğu için mi ödemiş görünmüyorum? Eğer böyleyse, sen pazartesi ödemiş görünüyorsun, bu yüzden borç yapılandırman iptal demezler herhalde di mi?
(5) 

Occupation kısmına ne yazılmalı?

ciagra #1362193 
Selam dostlar,
referans mektubu alacağım kişiler için başvuracağım sistemde "occupation" kısmını doldurmam gerekiyor. buraya "academician" mı yazsam ya da direkt "Assistant Professor" mü emin olamadım. Sizce hangisini yazmalıyım?
(5) 

Kyk borcu yapılandırma taksidini geç ödeme

ciagra #1354322 
Kyk borcumu yapılandırmıştım, ancak ödemesini 2 gün geciktirdim. şimdi ödemeye çalıştıgım zaman " vadesi geçmiş taksitleri olan 6183 tecil ödeme planına ödeme yapılamaz" hatası alıyorum. Tekrardan vergi dairesine gidip, yapılandırmam mı gerekiyor?
(2) 

Azeri türkülerinin makamı

ciagra #1335858 
Başlık çok genel oldu, ama söylemek istediğim bu azeri türkülerinde cok popüler bir makam var. Dut ağacı boyunca, nazende sevgilim, ığdır' ın al alması gibi parçaların makamı nedir acaba? Müzikle amatör olarak ilgilenen birisi olarak hicaz olduklarını düşünüyorum, ama bu parçaları çaldığım zaman sanki hicaz değilmiş gibi geliyor aldıkları notalardan dolayı. Bilen yetkili bir abi/abla aydınlatabilir mi acaba?
(3) 

LinkedIn, Kariyer.net Cv İnceleme

ciagra #1335181 
Kurumsal firmalarda hiç çalışmadım, yazılımcıyım ve genelde start-up tarzı şirketlerde çalıştım bu zaman kadar. 1 haftadır Kariyer.net' den, linkedin' den işlere başvuruyorum, ancak ne geri dönen oluyor ne de cv inceleme görünüyor. Biz start-up' ta çalışırken ilan açtıgımız zaman bu sitelerde, başvuran adayları ertesi gün mülakata çağırırdık. Bende mi bir sıkıntı var yoksa kurumsal firmalarda işler böyle mi yürüyor merak etmekteyim.
(10) 

Ankara kuyumcu tavsiyesi

ciagra #1334301 
Hatuna yüzük alıp evlenme teklif edeceğim kısmetse, bunun için sizden kuyumcu tavsiyeleri bekliyorum. Atasay, zen gibi markalara para bayılmak istemiyorum. Yüzük tektaş olabilir, pırlanta herhangi bir yüzük olabilir, Yeter ki özgün bir tasarımı olsun. İnternetten araştırdığımda geneli hep İstanbul da olan kuyumcuların websitesine ulaştım. Var mıdır Ankara da sizin bildiginiz, duyduğunuz, bakabilirsin dediğiniz kuyumcu?
(1) 

bedelli askerlik, celp dönemi erteletme

ciagra #1316065 
Yahu bu celp dönemini erteletmenin bir yolu var mıdır? Dilekçeyle falan çözülüyor mu? Yüksek lisansta , tez dönemindeyim ve 21 gün beni için bayağı önemli. Dilekçe versem yüksek lisansım bittikten sonra alın beni desem, kabul ederler mi acaba? Eşinden, dostundan böyle bir olayı duyan, gören, bir bilgisi olan var mıdır?
(1) 

Kucoin- KCS Bonus

ciagra #1253131 
Yahu bu KCS bonusu nasıl kazanılıyor gerçekten merak ediyorum artık? 2 gündür hesabımda 50 küsür kcs tutmama rağmen, vaat edilen bonuslardan zırnık koklatmadılar henüz. sadece bana mı özgü bu durum?
(2) 

Şarkı adı

ciagra #1226368 
www.facebook.com

şu videodaki şarkının adını bilen var mıdır acaba?
(3) 

Flüt çeşidi

ciagra #1212646 
www.youtube.com

bu videodaki üflemeli çalgı blok flüt müdür acaba? Yetkili abi, ablalar aydınlatır mı bizi? Blok flütse nasıl bu kadar güzel ses çıkıyor ?
(3) 

Kalkınma ajansları nasıl yerlerdir?

ciagra #1205412 
Konu başlığı biraz saçma gibi oldu, ama kalkınma ajanslarını her açıdan merak ediyorum. Yaşamak istediğim şehirde kalkınma ajansı 12 uzman personel alacak ben de bu kadroya başvurmak istiyorum ancak kafamda deli sorular var.

Öncelikle bunlar ne iş yapar? Yani devlet memuru olarak çalışmaya , memur zihniyeti ve pek de bir şey yapmamalarından dolayı( benim çevremde gördüğüm insanların hemen hemen hepsi böyle, çalışan insanlardan özür diliyorum ) hep soğuk baktım. Özel sektör daha yoğun ve parasal olarak daha az rağmen yaptığım işler bakımından beni her zaman daha fazla tatmin eder gibi geldi, bilgisayar mühendisiyim bu arada. Bu yüzden kalkınma ajanslarında ne iş yapıldığını merak ediyorum gerçekten.
ikinci sorumda maaş olarak uzman personele ne kadar verdikleri? Bu iki sorumu cevaplayacak insana hangi dine inanıyorsa o dinde dua ederim 40 gün 40 gece. Bu soruların dışında da kalkınma ajansları ile ilgili her türlü tavsiye ve bilgiye fazlasıyla açım.
(1) 

Müzik için kitap tavsiyesi

ciagra #1153210 
Başlık biraz saçma oldu ama uygun bi şey bulamadım başka. Ben konservatuvar okumak isteyip okuyamayan bir mühendisim ve yaklaşık 5 yıldır falan müzikle amatör olarak ilgileniyorum. Derdim teorik olarak da müziği öğrenmek. Teorik bilgiden kastım; makamlar, armoni bilgisi vs . Bunun için türkçe kitap tavsiyesi istiyorum siz yetkili abi/ablalardan .
(1) 

Askerlik Tecil

ciagra #1142038 
Lisansı bitirdikten hemen sonra yüksek lisansa başladım, tecil işlemleri için ekstra bi şey yapmama gerek var mıdır acaba? yoksa okul hallediyor mu ?
(2) 

Prime Esas kazanç ve Eksik gün

ciagra #1138976 
part-time başladığım işte full-time olarak devam ediyorum bi kaç aydır. Arada bir de e-devlet'ten 4a hizmet dökümüme bakıyorum ve aklıma takılan soruyu yetkili abilere/ablalara sorayım dedim. resimdeki tablo normal mi? 6.,7. ve 8. aylar arasında niye bu kadar fark var p.e.k kolonunda? Bir de 7. ayda full işe gelmeme rağmen niye 13 gün eksik görünüyor olabilir?
(2) 

Android programlama öğrenmek için kitap tavsiyesi

ciagra #1118820 
başlıktan da anlaşılacağı üzere android öğrenmek için türkçe ve ingilizce kitap tavsiyesi arıyorum. 1 yıllık yazılımcıyım, java biliyorum bu sebeble temel seviyeden değil de orta sevilere göre kitap arıyorum.Okuyup memnun kaldığınız kitap varsa tavsiye ederseniz çok şukela olur.
(1) 

Bolu büyük abant oteline gidiş

ciagra #1092178 
Haftasonu için rezervasyon yaptırdık büyük abant oteline ancak boludan terminalden tek ulaşım yolu taksiymiş. Giden varsa daha önceden, taksi ne kadar tutar tahminen kazıklanmayalım şimdi? Bir de daha ucuzu bir ulaşım yöntemi tavsiyeniz var mıdır acaba?
(3) 

baş ağrısı sorunu

ciagra #1065451 
ne zaman bira ya da nargile içsem 6-7 saat sonra mal gibi oluyorum, başım çok ağrıyor. Ancak rakı da ya da tekila da böyle bi sıkıntı olmuyor. sebebi ne olabilir sizce? böyle bi şey yaşayan var mıdır?
(2) 

bozulan ticket kart bakiye problemi

ciagra #1055372 
Merhaba arkadaşlar, ticket kartım bozuldu da,sirketin yenisini alacam. Acaba eski karttaki bakiye kaybolur mu, yoksa yeni karta aktarirlar mi?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık