İngiltere'den Vitamin Getirebilecek Kimse?

levyashin #1589817 
Merhabalar, eşimin annesi kanser tedavisi görüyor, çok şükür iyiye gitmekle birlikte doktoru destek olması amacıyla bir vitamin önerdi. Boots isimli ingilterede havaalanları dahil her yerde bulunabilen bir yerde satılıyor. Dolayısıyla yakın vakitte ingiltereye gidip gelecek ya da oradan dönecek kimse varsa yazabilirse çok makbule geçer. Kutusunun fiyatı 7 sterlin gibi bir rakam öyle aşırı pahalı bir şey de değil. (parasını tabiki yollayacağım)

levyashin@gmail.com adresine de yazabilirsiniz.
(1) 

Nükleer bir serpinti durumunda kullanmalık İyot Tableti Ne Almalı?

levyashin #1561466 
Bu ukraynadaki olaylar malum. Covid dönemi maske dağıtımı gibi bir iyot tableti dağıtımı yaşanabilir kötü senaryoda.

Bu durumda kullanmak üzere iyot tableti ne almalı? 130mg mış yetişkinin nükleer bir durumda kullanması gereken miktar. Yurtdışında 65mg lık kutular var mis gibi, bizde öyle bir şey bulamadım.

Ne almalı kenara koymalıyım?
(3) 

Hangi Dizi?

levyashin #1492636 
Merhabalar, şöyle bir bölüm vardı aklıma takıldı hangi diziye aitti.

Çift terapisine giden karı kocadan, ilgisini yitiren koca başkasına aşık olur

Dağ evinde ilişkiye girerler. Sonra adam beraber yürümüyoruz diye şikayet eden karısını yürüyüş sırasında öldürmeye çalışır.
(2) 

Kazanılan Hakem Heyeti Sonucu İcra

levyashin #1491689 
Merhaba,

Bundan 1.5 sene önce yapılan bir rezervasyonumun iptal olması sonucu otel.com'un sahiplerini tüketici hakem heyetine şikayet etmiştim, lehime karar çıkmış onanmış. 600 tl gibi bir alacağım var. Siteyi kapatıp kaçmalarına rağmen firma aktif ve bilindik başka turizm siteleri de var.

Açıkçası tutar umrumda değil, yeter ki o parayı geri versinler de isterse tamamını avukata versinler.

Ne yapmam lazım, bilen yol gösteren, ben hallederim diyenler vb. hiç bir fikrim yok. Her türlü yardıma açığım.
(2) 

Kimyonu Bol Sucuk Önerisi

levyashin #1474749 
Başlıkta yazdığı gibi, kimyon tadı baskın bir sucuk arıyorum. Var mıdır öneri?
(1) 

Attila Biyografisi Önerisi

levyashin #1373484 
Attila'ya (avrupa hunları hükümdarı) dair yazılan iyi bir biyografi arıyorum. Çok sayıda yazar buldum yazmış olan ancak kimi roman kimisi yanlıymış(yorumlara göre) kimisi de attila hariç her şeyden bahsetmiş.

Var mı, daha önce tatmin edici bir biyografisini okuyup önerebilecek olan?
(8) 

RPG Önerisi!

levyashin #1358103 
Xbox one'da oynamalık rpg arıyorum. Tercihen uzunca oynayabileceğim kendi tercihlerime göre yönlenen rpg'ler tercihimdir.

Daha önce oynayıp sevdiklerim:

Fallout (son oyun harici, hepsini sevdim, bayıldım hatta)
Dragon Age (1 müthişti 2 ve 3ü de sevdim)
Witcher 3
Oblivion
Skyrim
Wasteland 2 (bir de navigasyon olaydı bayılırdım)

Yeteri kadar sevemediğim
Read dead redemption (ağır geldi bana)

Sevmediğim

Dark souls türevleri.

Hadi yapın güzel 1-2 öneri de keyfimiz yerine gelsin :)
(2) 

İlçe Bazında Büyükşehire Verilen Oylar?

levyashin #1352761 
Bayağı bakındım ama bulamadım, önceki seçimlerde olurdu. Misal şişli ilçesi büyükşehir seçiminde % kaç ile oy verdi gibi meraklarım var. Böyle inceleyebileceğim bir yer biliyorsanız makbule geçer.
(1) 

Dc Universe Serisi - Superman vs.

levyashin #1329176 
Son zamanlarda marvela rakip çıkan bir seri var. Aradan bir iki filmi izledim ama bir sürü izlemediğim var. Onların sıra ile serisini yazabilecek veya bulabileceğim bir link verebilecek var mıdır.

suicide squad, batman vs superman aradan izlediğim filmler.
(2) 

Hava Nemlendiricisi

levyashin #1329041 
Yatak odamda ve hatta tüm evde petekler kapalı olmasına rağmen, 1000 derece ile yakan komşulardan evin sıcaklığı yüksek. Yatak odasının ise daha da yüksek çünkü salon camlı ve balkonlu iken yatak odası zeminde kalıyor.

Sabahları uyandığımda boğazımda acayip kuruluk oluyor, normalde petek üstüne su ile sorunu çözerdim ancak çözemiyorum.

100 tl yi aşmayacak bir hava nemlendiricisi arıyorum. gittigidiyorda envai çeşit var ancak kullanıp memnun olan varsa onun dediğini alıyım.

aradığım özellikler: sessiz olması ve ışıksız olması.
(8) 

Nike Run Club Etkinlikleri?

levyashin #1307592 
Eskiden, nike run club eğitmenler eşliğinde insanlar koşuyordu fenerbahçe sahilinde vs. Şimdi birden buna katılasım geldi ama sayfalarında vs. hiç bir yerde bilgi yok. Kapadılar mı dükkanı?
(3) 

Gut Başlangıcı Olabilir Mi?

levyashin #1304200 
Bir kaç gündür ara ara ayağımda baş parmağımın eklem yerinde gibi bir noktada alttan bir acı/ağrı/sızı arası bir şey oluyor. yani günde 3-4 defa oluyor ve bayağı kısa sürse de, uzun süre psikolojik rahatsızlığını yaşıyorum gut mu oldum diye. galiba önce bir ayakta idi, şimdi iki ayakta da var.

gut belirtilerine baktım ama o belki sonrasıdır diye sorayım istedim. bir şekil bozukluğu tutunca ağrı renk değişimi akşam uykudan uyandırma gibi hiç bir şeyi yok.

sık spor yapıyorum fitim ama neredeyse hiç sebze yemiyorum.


daha önce anksiyete yaşayıp vücudumda olmayan hastalığın semptomlarını yaşamışlığım var. dolayısıyla şu anda cipralex e mi başlasam yoksa gut için doktora mı gitsem bilemiyorum ya da gelecek net cevaplar ile gut olmadığıma inanıp cipralex e de başlamadan geçirebilirim :D saçma sapan bir durum işte.
(6) 

Kiralık Kaleci Olan Veya Bilen Var Mı?

levyashin #1286034 
Arkadaşlar akşam 20.00 de şişli bomontide halı saha maçımız var kaleci arıyoruz. Maç 1 saat, fiyat olarak da 50 tl veriyoruz. Aramızda bu işi yapan veya bildiği olan varsa ve yazarsa süper olur.

levyashin@gmail.com'a da mesaj atabilirsiniz üye değilseniz.
(3) 

Hız Düşüklüğü Modemden Mi Altaypıdan Mı?

levyashin #1270763 
Yeni taşındığım evde 16mbit e kadar bağlantı desteklediğini söylediklerinden türk.net e geçtim. Elimdeki modem modeli D-link DSL-2640U. Sayfasında şöyle bir bilgi var: ADSL Desteği :ADSL2+ (24 Mbps), ADSL2 (12 Mbps), ADSL (8 Mbps)

Benim bağlantım VAE ADSL olarak geçiyor ve 8mbit üzeri alamıyorum. Türk.net çalışanı oldukça bilgisiz gibi gözüktü gözüme ve altyapıdan kaynaklandığını söyledi.

Ancak adsl ise bağlantım zaten modemin seviyesi 8mbite kadar Yok adsl2 ise 12mbit e kadar veya adsl2+ ise 16'ya kadar kaldırması lazım.

Bilenler bilgi verebilirse süper olur. Şimdi bir de 200 liraya modem alıp sinirden onu kırmayayım.
(5) 

Koşu vs Yokuş Kalori Yakma

levyashin #1185158 
Saatte 9.5 km hızla koşarken koşu bandında ortalama saatlik 750 kalori gösteriyor, 20 dakikada götüm çıkıyor nabzım 175'lere çıkıyor

Diğer tarafta 15 eğim 6km hızla yürürken saatte 880 kalori gösteriyor, yarım saat sonunda evet yoruluyorum ama ancak 140'a geliyor nabzım.

şimdi bu kalori hesabı doğru mu? yoksa o tahmini rakamlar ve kişiye göre değişiyor mu?

benim hissettiğim 30 dakika yokuşta harcadığım efor 20 dakika koşudakinin anca yarısı çünkü.
(1) 

Passolig Beşiktaş Günlük Kart

levyashin #1143163 
Yarın bir arkadaşıma günlük kart çıkartmamız gerekicek. Saat kaça kadar yapmamız gerekiyor ve bazısı stat gişesi demiş bazısı da kulüp binası demiş. Hangisinden çıkartıyoruz? Uzun bir işlem midir?
(1) 

Vfs'de Fotoğraf Çektirilebiliyor Mu?

levyashin #1124753 
Bildiğim kadarıyla, idatada vize için fotoğraf çektirebiliyoruz, vfs'de de çekilebiliyor mu? yoksa bir yerden çektirip öyle mi gelmek lazım vize görüşmesine.
(1) 

Efe 5 yıllık

levyashin #1069621 
efenin 5 yıllık rakısını deneyenler, yorumlarını yazarlarsa sevinirim.

Malum baya pahalı ama merak ettik, denesek mi acaba?
(4) 

Bel Fıtığı Ve Bisiklet

levyashin #942104 
Merhabalar

L5 - s1 2 tane güzide bel fıtığım mevcut. Oldukça ağrı yapıyor ve 1-2 aydır sürekli ağrı kesici-kas gevşetici kullanıyorum. Şu anda ameliyat bir seçenek değil. Şimdi fizik tedaviye başlayacağım sonrasında ise yürüyüş ve haftasonları bisiklet yapmak istiyorum.

Bel fıtığı olanlar için bazıları dik şehir bisikleti kullanın demiş, bazıları normal bisiklet alın dikler bele baskı yapabilir demişler.

Hangisi doğru, ne tarz bir bisiklet kullanmalıyım?
(4) 

Telefon Numarası Sahibi Öğrenme?

levyashin #765736 
Bir telefon numarasının sahibi nasıl öğrenilebilir.

118 80'i aradım, kişi kapatmış rebhberden engelletmiş gibi bir şey söyledi öğrenemedim. 0531'li bir numara. Başka bir yolu yordamı var mıdır?
(2) 

Petshop Önerisi

levyashin #607302 
Yakın zamanda sultan papağanı alacağım dolayısıyla iyi bir petshop arıyorum.

Mümkünse istanbul avrupa yakasında, hayvanlara eziyet etmeyen, 5 yaşındaki kuşu 5 aylık diye satmaya kalkmayan, hasta hayvanları satmaya çalışmayan petshop önerisi bekliyorum.

Bildiğim bir sürü petshop var ama hangisi iyidir bilemiyorum, diğer petshoplardan pahalı vs. olması hiç mühim değil, önemli olan yukarıdakiler.
(1) 

Konut Sigortası Hakkında Bilgi

levyashin #471101 
Geçen evimizin yangının eşiğinden dönmesi sonrası konut sigortası yaptırmaya karar verdim. bununla ilgili bazı sorularım olacak, fiyat aşağı yukarı ne kadar oluyor ve neye göre belirleniyor. evimin değeri 200.000 civarı %ye göre mi prim belirleniyor? yangın en önemli şey korunmasını istediğim. mesela hırsızlığa karşı da koruma yaptırsam hırsızlık olması durumunda laptop çalındı diyelim, laptop'un ücretini faturada ev adresim olması durumunda mı alabiliyorum yoksa iş adresim varsa da alabiliyor muyum? bu tarz genel bilgiler ve dikkat etmem gereken şeyler ne yaptırırken.
(5) 

Detaylı Araba Yıkama

levyashin #415097 
6 yıllık arabamın içindeki açık renkli koltuklar, paspaslar, döşemeler vs. lekelenmeye renk değiştirmeye başladı. güzelce temizleme yapacak yer bilen/önerebilen varsa memnun olurum. geçen sene bizim burada sonax'a sormuştum, çok yüksek fiyat vermişlerdi.

Arabam honda city bu arada.
(4) 

Havaalanında oy kullanmak için gerekenler

levyashin #251440 
10 haziran'da yurt dışına çıkarken oy kullanabilmek istiyorum. internette ne kadar baktıysam bir bilgi bulamadım. havaalanında oy kullanabilmek için nereye başvurmam ne gibi evraklara sahip olmam lazım. bir bilen yardımcı olursa sevinirim.
1

mobil görünümden çık