(4) 

0 araç alırken mtv'yi kim öder

limonlu eksi #1575843 
Öncelikle selamlar. 2023 yılının Aralık ayında 0 araç almıştım. Alırken bana ilk mtvsi vergisi v.s bizden demişlerdi. İyi ben de daha önce hiç arabam olmadıgı için iyi bir şey diye düşündüm aldım geçtim . Neyse bugun bir bankanın uygulamasından aracımın plakasını yazdıgımda mtv 1. Taksit diye ocak ayına 2000 lira borcu oldugunu gördüm. Bayiyi aradım. Biz zaten 2023de arabayı satışımızda mtvsini ödemiştik diyip işin içinden sıyrıldılar. Sizce bayi beni mi yiyor? Aralık ayında eger bayi gerçekten ilkini ödesiyse 1 ay sonra yine mtv borcu olması normal mi?
(7) 

Otomatik vites hakkında

limonlu eksi #1573009 
Öncelikle selamlar. Yıllarca manuel araç kullanıp ilk kez otomatik vites araca geçtim. Youtube'da bu konuda bir sürü video buldum. Fakat hepsi birbirinden farklı söylüyor.
Araç clio tce X-TRONİC
Şimdi arabayı parkettim. Motor çalışıyor ayagım frende ve vites D'de . Önce el frenini çektim. Ayagımı frenden çektim yük el frenine bindi. Yani araba bunu hissettiriyor. Sonra aracı P'ye alıyorum. Sonra kontagı kapatıp eve topukluyorum. Fakat P'ye aldıgım anda sanki yük geri şanzımana binmiş gibi hissediyorum. Bazısı da diyor ki en başta D'deyken ayagın frendeyken N'ye al sonra el frenini çek ayak frenden kalksın. Sonra parka al ve ızdırabın bitsin. Bunu yapınca da şanzımana yük binmiş gibi hissediyorum.

Sizce bu işin oluru nedir?
(12) 

ödeyemecegim borca girmek

limonlu eksi #1571919 
Öncelikle selamlar.
Beni bu aralar bir şeyler dürttü ve araba almaya karar verdim. Tüm kredi limitlerimi kullandım fakat 100 bin gibi bir limitim daha var. Gel gelelim arabayı alabilmek için 90 bin civarı bir açığım var. Çektiğim kredileri aylık olarak ödeyebilecek güçteyim fakat 90 küsürlük krediyi çekersem şu önümüzdeki 4 ay boyunca bu kredinin taksitini imkansız ödeyemem.
siz olsaydınız ne yapardınız?
(2) 

Sosyal medyada reklam olarak verilen spotify çalma listesi verilmesi

limonlu eksi #1555366 
Öncelikle selamlar. Bir süredir kafamı kurcalayan bir konu var. Sosyal medyada reklam olarak spotify çalma listesi reklamı verildiğini görüyorum. Yani adamlar üşenmemiş spotify'da çalma listesi oluşturmuş ve onu takip edelim diye bir de bu reklama para veriyor. Yani hadi diyecegim bu adamlar çalma listesi oluşturup takipci kasıp o listeye şarkısını bunlara para karşılıgı ekleten şarkıcılardan mı para alacaklar diyorum. O da saçma yani. Listedeki şarkılar 70'ler hit. Yıl olmuş 2023. Neye sokacak o kategoriye şarkıyı?
Bu adamların kazancı ne sizce?
Var mıdır bir tahmini olan?
Teşekkürler.
(4) 

Uçuk gelen trafik cezası hakkında

limonlu eksi #1548441 
Merhaba dostlar. Kendim için bir ilk gerçekleştirip ilk trafik cezamı yemiş bulunmaktayım
Fakat şöyle bir saçmalıgı anlamadım. Normalde ben trafik kurallarına uyan biri olarak oldukça kafamı kurcalamakta.

Altta fotograflarını attıgım ceza tutanagına göre hız sınırının 70 oldugu yolda ben 78 ile radara yakalanmışım. Aradaki 8 km farkın cezası 427 TL olarak yansımış. Bunda bir terslik yok mu? Yani şu kadar olunca tölerans filan oluyordu.
Yani şimdi bunlar bana acımadan bu minicik fark için 427 lirayı sapladılar mı?

eksiup.com
eksiup.com
(5) 

Moka pot ile alakalı kahve gurmelerine soru

limonlu eksi #1502572 
Merhaba arkadaşlar öncelikle selamlar. Ben bu indirim günlerinde gaza gelip bir adet 6 kişilik olanlarından moka pot aldım. Normalde 1 veya en fazla 2 kişilik yapar kullanırım dedim. Arada bir kalabalık misafir olursa diye almışken büyük olsun diye 6 kişilik modelinden aldım. Fakat sagdan soldan birkaç yerde bu meret kaç kişilik modelse sadece o kadar kahve yapılabileceğini, gidip 6 kişilik modelde tek kişilik kadar yapılamayacağını okudum. Ben kendi kendime buna tek kişilik kadar kahve koyarım suyu da tek kişilik kadar koyup yaşar giderim diye düşünmüştüm. Yanıldım mı sizce? Bu sorunun cevabını bulamadıgım için iade edebilirim düşüncesiyle daha hiç kullanamadım karşılıklı bakışıyoruz bu dayıyla. Degerli yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar efenim
(7) 

Maaşın yattığı bankayı değiştirmek

limonlu eksi #1487074 
Öncelikle selamlar. Kurumsal bir firmada çalışmaktayım. Ve bu firma maaşımızı anlaşmalı oldugu ve kendilerinin benim adıma açtıgı Akbank hesabıma yatırmaktalar. Son iki gündür Akbank sayesinde yaşadığım rezilliğin haddi hesabı yok. Aç susuz yollarda perişan kaldım. Bundan önce de ben bu leş bankayla alakalı benzer sorunlar yaşamıştım. Benim yasal olarak maaşımın yatacagı hesabı ve bankayı seçme şansım var mı? Çalıştığım firma bu lavuklarla maaşları bu bankaya yatırma konusunda anlaşmalı ve benim sırtımdan promosyon alıyorlar. Ben bunu da istemiyorum yani maaşım benim seçtiğim bankanın hesabına yatmasını istiyorum. Yasal olarak bunu çalıştığım yere şart koyabilir miyim?
Edit : şimdi bazı arkadaşlar diyecek maaşın yatar yatmaz başka bankaya gönder diye. Maalesef maaşın yattığı gibi banka yine patladı. Fırsatım olmuyor
(5) 

Arduino bilen arkadaşlar yetişin

limonlu eksi #1404535 
merhaba arkadaşlar bu konuları ben biraz biliyorum ama arkadaş rica edince he yaparım diye atlamış bulundum. şuan beceremedim sıkıntılara girdim
mesela üzerinden akım geçen bir kablo var (12V) bu kablo bir kilite baglı.
bu kabloya aç kapa yapınca kilit açılıyor . bir daha yapınca kilitleniyor. yani bu kablo brbirine her temesında kilit açıksa kilitleniyor. kilitliyse açılıyor.
ben bu kabloyu ardunio ile baglayıp bluetooth üzerinde aç kapa yapabilir miyim? eger yapabilirsem nasıl?
elimde bir bluetooth modülü bir de ardunio kart var.

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
(9) 

Kentsel dönüşüm hakkında, çakal inşaat firmalarının dolandırıcılıgı

limonlu eksi #1380638 
Merhaba dostlar. Sorum şu: benim pederin izmirde çok merkezi bir yerde (manavkuyu) bir apartman dairesi var. Bina 75 yıllık ve içindeki daireler 3+1 120metre kare. Bina eski olduğu için kentsel dönüşüm vesilesiyle yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz. Buraya kadar sıkıntı yok. Bina 4 katlı ve yeni imar kanununa göre 6 kata kadar izin var. Bu süre zarfında 2, 3 tane firma, müteahhit gelip ağız birligi yapmış gibi burayı yıkıp 6 katlı bina yaparız. Ama daireler 1+1 olur. Her daire sahibine bir tane daire verir 50bin lira da para alırız diyorlar.
Yani özet geçmek gerekirse adamlar

3+1 daireyi ne hikmetse 1+1 yapacaklar bir de üzerine para alacak.
Normalde 4 katlı binada 16 daire var. Yıkılıp yeniden yapıldığında 6 katlı 24 daire olacak yani 8 daire firmanın. Hem üstüne para alacak hem de 3+1 olan evi 1+1 şeklinde yapıp verecek. Bu bize mantık dışı geldi.
Sizce çok pis dolandırmaya mı çalışıyorlar??
Bu gibi bir durumda ne yapılmalı? Nerelere gitmeli? Şartları bizim mi koymamız lazım? Bu işlerde hep onların mı dediği olur? Bu konuda tecrübesini aktaracak yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
(1) 

arena-tr davetiyesi???

limonlu eksi #357418 
merhaba arkadaşlar
arena-tr davetiyesi verebilecek hayırsever bir arkadaş var mı??? çok makbule geçer. adamsın der. önünde saygıyla egilirim :D
ayrıca elimde 1 adet turktorrent davetiyesi var. isteyene verebilirim.
edit: ratio konusunda bir sıkıntı olmaz . turktorrent de 25.16 ratio'm var. bol bol seed ederim.
(3) 

PC masaüstü simgesi hakkında

limonlu eksi #199180 
arkadaşlar ilk öncelikler selamlar. pc hakkında bir sey soracagım. yandaki resimde bir pc nin masaüstü resmi var. o resimdeki üst kısımdaki araç çubuğu gibi olan seyi nasaıl bulabilirim. ismini bilen var mı? bu bi program mı???
1

mobil görünümden çık