(1) 

4. kattaki eve sürekli dışarıdan böcek giriyor

dannycarey #1589575 
10+ katlı apartmanın 4. katıda oturuyorum. neredeyse hiç cam pencere açmamama rağmen özellikle yaz aylarında 2-3 haftada bir eve çeşitli böcekler giriyor. örneğin "köstebek çekirge", "cırcır böceği" vs. Sürü halinde değil, tek seferde 1 tane girmiş oluyor. Bunlar nereden ve neden giriyor olabilir? Ne yapmak gerek?
(3) 

Ankara'da özel gün için börek vb. siparişi, yer önerisi

dannycarey #1562501 
Ankara'da özel bir gün için 3-5kg börek vb. ikramlık almak istiyorum, meşhur fırınlar ve pastaneler çok pahalı. Uygun fiyatlı ve lezzetli bir yer var mı önerebileceğiniz?
(1) 

bankaların ikinci el araç güvenli ödeme sistemi hakkında

dannycarey #1531417 
bankaların ikinci el araç güvenli ödeme sistemini kullanarak alım/satım işlemi yapmak için iki tarafın da aynı bankada hesabı mı olması gerekiyor? atıyorum, benim akbank, karşı tarafın işbank hesapları arasında da bu işlem yapılabiliyor mu?
(10) 

şu aralar 25 bin TL'yi neye yatırırsınız?

dannycarey #1523612 
piyasa malum leş gibi. kripto battı. borsa güvenilmez. döviz suni şekilde baskılanıyor. her şey düşüyor. her şey belirsiz.
20-30 bin lira gibi ne az ne çok, eve arabaya peşinat olmaya yetmez, doğru düzgün bir işe yaramayacak ancak bir köşede erimesine de göz yumulamayacak miktarda bir parayı şu anda neye yatırırdınız? fon mu almalı? elektronik eşya mı almalı? gidip pavyonda mı yemeli? örneğin rtx3080 ekran kartı almak falan geldi aklıma. daha sonra satılır, o arada kullanılır hesabı. mantıklı mı bilmiyorum.
öcelikli maksat alım gücünü kaybetmemesi.
(2) 

Sertifikalı C++ eğitim programı tavsiyesi

dannycarey #1487727 
Programlamaya aşinayım (Fortran ve MATLAB'dan). Ancak Object Oriented Programming ve C++'a yabancıyım. Sıfırdan bu konsepti ve dili ileri seviyede öğrenmek istiyorum. Öğrenirken de hem beni doğru şekilde yönlendirecek, hem de sonunda adam akıllı tanınırlığı olan bir sertifika verecek bir program var mı merak ediyorum.
Ücretli veya ücretsiz olabilir.
İngilizce de olabilir.
(1) 

yan sanayi notebook bataryası: hangi marka?

dannycarey #1411477 
Oldukça eski bir Dell notebook var elimde. Tek sorunu bataryası. Değiştirmek istiyorum ancak orjinal bataryaya $99+KDV dediler.
Piyasada 150-200 liraya yan sanayi ürünler mevcut. Bazı markalar: NOTPRO, HAYCELL, bazılarında marka falan da yazmıyor.

Alırken neye dikkat etmeli? Önerebileceğiniz bir marka var mı?
(3) 

Telefonun batarya kapasitesi kaça düşünce değiştirmek mantıklı?

dannycarey #1330063 
Örneğin benim bataryamın fabrika verisi 3000mAh iken şimdi 2188mAh'e düşmüş, yani batarya sağlığı %73 görünüyor. Bataryayı değiştirmenin optimum noktası nedir? Siz ne yaptınız?
(2) 

Wake on LAN uyumlu ethernet kartı veya başka bir çözüm?

dannycarey #1310133 
Masaüstü bilgisayarımda kullanabileceğim Wake on LAN uyumlu bir ethernet kartı (veya USB'ye takılabilen cihaz, fark etmez) arıyorum. Aynı zamanda dizüstü bilgisayarda da kullanabileceğim bir cihaz olursa daha iyi olur ama öncelik masaüstü ve uygun fiyatlı olması. Var mı böyle bir ürün?

EK SORU: sadece böyle bir kart alsam yeterli olur mu, yoksa anakart veya başka bileşenlerin de uyum vs. gerekliliği var mı?
(2) 

adil kullanım kotası (akn) 2018 sonunda kalkacak mı? ya sonra?

dannycarey #1309327 
bu sene 10. ayın sonuna doğru kablonet taahhüdüm bitiyor ve yenileme yapmam gerekecek. sağda solda akn'nin 2018 sonunda kalkacağına dair bilgiler görüyorum. eğer böyle bir karar alınır ve 1 ocak 2019'da yürürlüğe girecek olursa öncesinde vereceğim taahhütteki akn şartı 2 yıl boyunca geçerli mi olacak? 1 ay bekleyeyim, sonra mı bir pakete taahhüt vereyim?
(2) 

Güllaç yufkası (yaprağı) ramazan haricinde nerede satılır? (Ankara)

dannycarey #1289717 
Soru başlıkta.
Örnek ürün: www.google.com.tr
(4) 

Trafik sigortasi basamaklari ve hasarsizlik indirimleri

dannycarey #1234622 
7. Basamakta olan bir surucu (45% hasarsizlik indirimi mevcut) kaza yapip hasarsizligini bozdugu zaman bir sonraki sene bir alt basamaga (6. Basamak 30% hasarsizlik indirimi) mi duser, yoksa "Poliçenin ilk yılının hasarla kapatılması halinde %50 artış uygulanır." Olarak belirtilen 3. Basamaga mi duser?
(4) 

Samsung note5 spen fiyat farklılığının sebebi?

dannycarey #1221346 
Bir çok mağaza var ve hepsi orijinal kalem olduğunu söylüyor ancak 40 liradan 150 liraya kadar çok farklı fiyatlar var. Sebebini bilen?

İki örnek:
m.n11.com

m.n11.com

Gidip 40 liralığı alsam ne olur şimdi? Neye dikkat etmek lazım?
(2) 

Yaşlılar için en ucuz, tuşlu, uygulama yüklenebilir telefon

dannycarey #1219853 
Anneannem için telefon arıyorum, sadece şu 3 kriter lazım:
1. Klasik büyük tuş takımı olacak (blackberry olmaz)
2. Ekranda yazıları okunabilir büyüklükte veya ayarlanabilir olacak
3. Ezan uygulaması yüklemem lazım. Buna uygun bir işletim sistemi olmalı.
Sanırım buna en uygunu symbian. Başka öneri de olabilir. En ucuz hangi marka model bulabilirim?
(4) 

arabama arkadan çarpıp kaçan araç

dannycarey #1183142 
merhaba. geçtiğimiz cumartesi trafikte arabama arkadan biri çartpı. 100% suçlu.
ben olduğu yerde bıraktım aracımı. adam biraz ileriye kenara çekti. indik. tutanak tutamadık, yoktu çünkü. fotoğraflar çekip polisi aradım. adam bu arada sigortam yok gel halledelim falan dedi. kabul etmedim. yarım saat bekledik. adam işim gücüm var dedi gitti.
polis 1 saat sonra geldi. durumu izah ettim. tutanak tuttu. salı günü karakola git dedi.
şöyle bir şey var, diğer arabanın plakasını aldım, arkadan fotolarını çektim falan ama önden çekmeyi düşünemedim. yakınlarda mobese de yoktu. adam ben çarpmadım orada öylesine durdum dese ne yapabilirim. çarptığına dair kesin kanıt yok çünkü.
bir de arabamı tamir ettirmeden önce bir bilir kişi veya exper e tutanak tutturmama gerek var mı?
cebimden ödeyip almak için adamın peşine düşmem gerekiyor. herife de sinir oldum. faizli maizli tazminatlı almak istiyorum. para yok çünkü, kredi çekeceğim belki de. az bir miktar değil. 5-6 bin lira tutacak.
(7) 

bankaların döviz alım/satım farkları

dannycarey #1182729 
bankalar dövizi bildiğim kadarıyla satış fiyatının 3-8% civarı altında alırlar. bu fark da bankadan bankaya değişiyor galiba.
bir bankada bu farkın zamanla azalıp arttığı olur mu? yoksa hemen hemen sabit mi kalır?
bir de bu farkın en az olduğu banka hangisidir?
(1) 

eldeki kırığım doğru kaynıyor mu? (röntgen içerir)

dannycarey #1123201 
duvara yumruk attım (salak gibi), sağ el serçe parmak metacarpal kemikte kırık meydana geldi. devlet hastanesinde düzeltip alçıya aldılar. sanırım yapan bir asistandı, şimdi de pek düzgün olmamış gibi geliyor bana. 2. hafta sonunda durum resimlerdeki gibi. böyle kaynasa olur mu? tekrar o acıyı çekesim yok pek.
(1) 

Mesafeli satışta ayıplı mal değişim ve iade süreleri ve kargoda geçen süre

dannycarey #1090980 
Merhaba, diyelim internetten bu ürün aldım. 7 gün cayma/iade hakkım var.
Ürün ayıplı geldi, 2 gün sonra kargoya verdim duzgunuyle degissin diye.
10 gün daha geçti yenisi elime ulasti. Ama ayni urunu göndermişler veya başka ayıplı bir urun geldi.
Ben artik tekrar değişim istemiyorum çünkü yıldım. 7 günü aşmış olmama ragmen para iadesi talep edebiliyor muyum?

İkinci soru, bariz ayıbın aymazlik yapip normal olduğunu iddia etmelerinin nasıl önüne geçilir?
(1) 

Facebook hesabı kapatıldıktan sonra Facebook connect?

dannycarey #1071355 
Bazı sitelere ve uygulamalara Facebook hesabıyla üye olunuyor/giriş yapılıyor ya, ben Facebook hesabımı deactivate veya delete eylesem bunlara Facebook bilgilerim ile giriş yapıp kullanmaya devam edebiliyor muyum?
(4) 

kalçada nedeni tespit edilemeyen ağrı

dannycarey #1063654 
hiç spor yapmamış biri olarak birkaç ay önce 1 aylığına spor salonuna gitmiştim. orada prone leg curl (rasmedical.com ) ve birkaç tane daha farklı kalça bölgesini çalıştıran hareket yaptım.
bırakmamın üstünden birkaç hafta geçtikten sonra sağ kalçamın tam iç tarafında sanki kas yırtılması varmışçasına bir ağrı peydah oldu. bazen çok şiddetli oluyor, uzandığım yerden doğrulamıyorum. yürürken, yük kaldırır/taşırken hiç bir şey yok. oturduğum yerde biraz kendimi sıkıp ıkınınca ağrı çok bariz ve şiddetli hissediliyor. çoğunlukla geceleri kendini hissettiriyor. bazen de ağrıdan hiç eser olmuyor, günlerce unutuyorum.
mr çekildim, ilaçlı mr çekildim, ikisinde de sonuçlarda hiç bir şey çıkmadı. (devlet hastanesinde)
ne yapsam ne etsem? yine kesintisiz ve uzun süre spora başlamak istiyorum ama korkuyorum bir yandan.
(6) 

ülke liderleri birbirleriyle ne konuşuyor?

dannycarey #1015932 
ciddi soruyorum gerçekten merak ettim. bu ülke liderleri birbirlerini karşılarken yanlarında çevirmen olmadan böyle bi gülerek bişeyler konuşuyorlar ya kısaca muhabbet eder gibi. dil bilmeden yol bilmeden ne konuşuyorlar hacı? ağızlarını oynatıp welewele mi diyolar?
(3) 

thy işe alım süreci yazılı sınav ve mülakat

dannycarey #983329 
www.turkishairlines.com

şu ilanda yer alan pozisyona başvurdum. süreç önce yazılı sınav, sonrasında da mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşmaktaymış. bu thy ilandaki mühendislere yazılı sınavda neler sorar? mülakat nasıl olur, nelere dikkat etmek gerekir? bu feleğin çemberinden geçmiş arkadaşlar bir şeyler söyleseler ne güzel olur.
(7) 

star wars'u ilk kez izleme sırası

dannycarey #855342 
arkadaşlar evet google'da aradım, ettim, ama nihai karara burada varacağım.
ilk kez star wars'u izleyeceğim, hiç bir bilgim yok.
sadece star wars serisini komple seyretmiş, hayran kalmış, sonrasında hiç bir yapımdan aynı zevki alamamış, bu yüzden star wars'a lanet etmiş, elinde hafızasını silme imkanı olsa silip tekrar star wars izleyecek insanlara soruyorum!
şimdi olsa ve film hakkında hiç bir şey bilmeseniz hangi sırayla izlerdiniz? spoiler vermeden nedenini de kısada açıklarsanız sevinirim.
(3) 

bir akp kurmayının fantastik beyanı

dannycarey #842683 
yahu bir video vardı, önce obama'nın aşağıdaki konuşması
www.youtube.com
hemen ardından da bizim kepaze bi bakanın (bakandı sanırım) bilgisayar teknolojileriyle ilgili rezil açıklamaları vardı, bunlar akıl almaz şeyler uğraşmayın gibisinden konuşuyordu. kimdi o adam hatırlayan var mı?
(5) 

grundig notebook değişim kampanyası

dannycarey #841737 
arkadaşlar merhaba,

elimde artık fosilleşmiş bir adet acer aspire notebook var, 6-7 yıllık bişey. artık hiç bir işe yaramadığı gibi satmak istesem 100 liradan fazla edeceğini de sanmıyorum.

grundig de diyor ki onu bana getir, şu bilgisayarı sana 500 tl indirimle vereyim:
www.grundig.com.tr
bilgisayar 1800 lira, indirimle bana 1300 lira'ya gelmiş olacak.
grundig'i çoğu insanın tavsiye etmediğini biliyorum ancak eski bilgisayarımı bu şekilde değerlendirme şansım doğmuşken almalı mıyım? 500 tl az bir indirim değil. yoksa
1300 lira'ya daha düşük özelliklerde bir lenovo, dell, asus vb. mi alayım? yani mesele fiyat sabit, düşük kalite yüksek donanım mı, yüksek kalite düşük donanım mı?

kampanya linki: www.grundig.com.tr

şimdiden mantıklı yorumlarınız için teşekkürler.
(1) 

korkudan gerçekten altına sıçan var mı?

dannycarey #830272 
hep kalıp olarak kullanıyoruz da anatomik olarak haggaden mümkün mü o kadar korkmak ki altına oracıkta sıçızlamak?
(4) 

kanal tedavisi ücreti

dannycarey #830213 
özel bir klinikte kanal tedavisi olacağım (azı dişine yapılacak) asgari ücret tablosunu okudum ama eminim piyasada farklı rakamlar dönüyordur. olan varsa yakın zamanda ne kadar ödedi? ne kadar ödemeliyim?
(4) 

karyola latasını direkt yere koysam olur mu?

dannycarey #780067 
www.ikea.com.tr

linkteki latayı baza maza almadan direkt yere koyup üstüne yatağı atıp kullansam ölür müyüm? yoksa zaten böyle de kullanılabiliniyor mu?
(1) 

bant genişliği ayarlayabilen kablosuz modem

dannycarey #754236 
bağlanan kullanıcıların kullanabilecekleri bant genişliğini ayarlayabileceğim ucuz yollu bir kablosuz modem önerebilir misiniz? bir de bu özellik türkiye pazarında ne olarak geçiyor?
(1) 

özel diş hekimi ücreti sgk kapsamında mı?

dannycarey #666947 
özel bir diş sağlığı muayenehanesinde aldığım hizmetin bedelini sigortam karşılıyor mu? evet ise yüzde kaçını?
(9) 

ÖYP puanı hesaplanırken hangi lisans ortalaması geçerli?

dannycarey #523115 
üniversitenin verdiği transkriptte 2,67 - 78 yazıyor. yani hem 4lük hem de 100lük ortalamamı yazmışlar. ancak yök tablosuna göre 2,67 - 68,96 ya denk geliyor. benim öyp başvurumda hangi puan değerlendirmeye alınacak? arada neredeyse 10 puan fark var. bilgisi olan?
(1) 

Dil bilgisiyle para kazanan kişilerden bilgi almak istiyorum

dannycarey #494746 
Arkadaşlar, soru çok garip ve genel oldu sanırım ama, makine mühendisliği mezunuyum ve üst seviye (olduğuna inandığım) İngilizce bilgim var. Mühendislikten Türkiye sınırları içinde soğuduğum için dil bilgimi kullanabileceğim alanlara yönelmek istiyorum. Bu işten para kazanan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.
(1) 

duz tabana kosu ayakkabisi

dannycarey #378877 
24 yaşındayım, hayatım spor yapmadan malak gibi yatarak geçti. Düzenli koşmak istiyorum, ama düz tabanım ve alacağım ayakkabı konusunda endişeliyim. Internette öyle bi okudum ki yok yapılan en büyük hata sırf indirimde diye gidip rastgele ayakkabı almakmis, yok spor eziyete donusurmus. Yahu max. 120 liraya alabileceğim uygun ayakkabı nedir bu konudan anlayan biri lütfen yardimci olsun.

105 kg 186 cm'yim. Overpronator ım. Asfalt yolda kosacagim. Mümkünse ekstra tabanlik kullanmak istemiyorum. Yardım edene çok mutesekkirim.
1

mobil görünümden çık