(6) 

Çocuk taşımaya bisiklet römorku alsam...

crostata #1358516 
... ve de bunu getirecek de birini bulsam Trumpya'dan; ülkeye girişte kdv, ötv, hava parası, ayak bastı, indi bindi isterler mi? Nasıl karar verirler, nasıl ücretlendirirler isterlese? Yoksa "yanımda getiriyorum arkadaş, kullandığım alet" diyebilir, sessiz sakin sokabilir mi birisi?

Ürün zaten kur nedeni ile epey pahalı, son bel bükücülerden. Üzerine ek olarak getirme meşakkatini çekecek gönüllüye de gönlünü hoş tutacak, azımsanmayacak bir tutar vermeli. Zira; ağırlığı 15 kilo üzerinde anladığım kadarı ile, hacmi ise 2 bebek arabası boyutuna da yaklaşabilir ölçüde.

www.amazon.com

www.youtube.com

Çocuk doğduktan beridir bisiklete binemiyoruz eşimle, bu tür bir alet ile eski sportik anları yaşamak istiyorum park bahçede de olsa. Paylaşacağınız bilgi ve fikirleriniz çok kıymetli, kalın sağlıcakla.
(1) 

Yatağım çöktü, hangisini alayım?

crostata #1347572 
Selam gençlik. Geçen ay galiba uyurken yatağın ortası çöktü, en azından hatun öyle diyor, deprem oldu sanmış bir anda çökmüş güya, ben anlamadım uyurken. Bakınca da eğiklik belli oluyor gerçi birkaç haftadır bel ağrısı da çekiyorum galiba uyandığımda.

Sadede geldim, Metro FM'de sabah Kadir ile Pascal dinlerken Yataş'ta indirim var diye reklam duydum, bir de sitesindeki sorulara cevap verince sistemleri bana aşağıdaki yatakları tavsiye etti.

1-) www.yatasbedding.com.tr

2-) www.yatasbedding.com.tr

3-) www.yatasbedding.com.tr

4-) www.yatasbedding.com.tr


Bilen varsa aranızda, bunlardan hangisi ağırlıkları 200 kilo üstü çift için uygundur? Ayrıca fiyatlar gerçekten indirimli mi yoksa sadece reklam mı? 150x200 için sırası ile 2300, 1200, 1250ve 5150 gibi fiyatları var.
Son olarak Yataş olmak zorunda elbette değil, sen buna bak hacı dediğiniz varsa hemen çevireyim kafayı. Şimdiden elinize bilginize sağlık, kalın sağlıcakla...
(7) 

Mutfak dolabının altına tezgahı aydınlatmak için led şerit değil de ampul

crostata #1286740 
Koysam nasıl olur? Şerit döşemek gözümü korkutuyor hem işçilik hem de maliyet, ampul işi daha kolaymış gibi. Hem şerit bozulsa tamiri, yenisini takmak maliyetli olur sanki ampul ise ucuz ve pratik. Ayrıca ampuller 1000+ lumen bile verebiliyor, şerit led o kadar parlaklık veremeyecektir.

Nasıl yakışıklı duy kullanabilirim, E14 veya E27 ampul düşünüyorum. Çeşmeye doğru bir tane ve tabaklara doğru bir tane mesela...
(3) 

1 eylül yds sonuçları

crostata #657017 
(8) 

ekşi duyuru font büyüklüğü nasıl değişiyor?

crostata #601200 
Selam millet

Gözlerim bozuk biraz, bir de monitörümün çözünürlüğü yüksek bu da genelde sayfaları büyütmemi gerektiriyor. Lakin sayfayı ne kadar büyütsem de duyuru pek iplemiyor, yazıların boyutu aynı kalıyor. Yar bana bir çare?
(1) 

Passat Variant

crostata #539628 
Nasıldır arkadaşlar, artısı/eksisi ile alınır mı? Linkteki parça hakkında görüşleriniz nasıldır?

www.sahibinden.com
(11) 

bu araba alınır mı?

crostata #500905 
merhaba,

uzak bir tanıdık resimdeki opel astra enjoy 1.6 twinport modelini ihtiyaçtan satmakta. arkadaş geçen sene şehiriçi yani düşük hızda diğer resimdeki araca vurmuş ve sonuçta tampon sağ çamurluk ve kaput değişmiş kaskodan anladığım kadarı ile. arabalardan pek anlamıyorum ve çevremde kaput değiştiyse o araç alınmaz yahut değeri çok düşer gibi yorumlar mevcut. bunlara binaen bu araç alınır mı? alınırsa 100.000 km, 2005 model ve lpgli bir araç için 22.000 lira nasıl bir fiyattır?
(4) 

kilo verdirgeç lazım

crostata #345471 
günaydın canlar

şimdi derdimiz şöyle; hem ben hem de hatun kişisi genelde bilgisayar başında geçiriyoruz çalışma zamanımızı. aktif, hoyt hoyt gezen bir çift de değiliz, arşivimdeki film ve diziler en büyük zaman geçirgecimiz. yemeyi de pek kısmamışız bir süredir. bunlar neticesinde kilolar almış başını, bizi rahatsız edecek boyutlara ulaşmış da biz görüp farketmemişiz.

yaşadığımız şehir küçük, bir adet spor salonu var ve onun da koşulları uygun değil bize (çalışma saatleri kısa, sunduklarına göre fazla pahalı -tekel nedeniyle-, ortamı pis). mevsim koşulları ve çalışma saatlerimiz itibarı ile dışarıda spor yapmak da olası değil.

bunları düşünerek bizi paklayacak çözümün evde spor yapmaktan geçtiğine karar verdim. bu konuda eldeki veriler de şöyle:
*evimiz küçük, büyük cihazlar koymaya imkan kesinlikle yok.
*alınacak cihaz zaten bütçeyi hafif yoklayacak bir de fazla yorması sebebiyle ani yorgunluğa veya can sıkıntısına sebep olup bir köşeye atılmasını da kesinlikle istemiyorum (hem hatun hem de aileler çok tantana yapar bu durumda, projeyi zorlayacak benim)
*bisiklet sürmeyi seviyoruz ikimiz de

bütün bunları değerlendirdiğimizde (kısa süreli spor salonu maceralarımı da göz önüne getiriyorum, en çok bisiklette zaman geçirip ter atıyordum) şu seleli manyetik bisikletlerin bizim için en ideal ürünler olduğu fikrine kapıldım bir süredir. oturduğun, ayakta kendini taşımadığın için fazla yormuyor, uzun süreler çalışabiliyorsun. kendi ritmini kendin ayarlıyor, duruma göre hızlanıp duruma göre zorluyorsun. tv karşısına konumlandırıp "dalıp gidebileceğin" için can sıkma ihtimali düşük. ritim elinde olduğu için aniden kesilme nedeniyle kaldırıp bir kenara atma şansı yok (özellikle hatundan korkuyorum, zaten ite kaka diyet yapabiliyoruz :)

sonuç olarak düşüncelerimde haklı mıyım? benzer durumlarda ne yaptınız? alınacak aletin kısa sürede kenara atılma ihtimali var mı? bir de ne alayım ben? (limit 500 ki beni çok kasacak ama sağlık için şartsa vericem, yani ne kadar düşük o kadar iyi)

not: 120/180 ben, 80/165 hatun
(1) 

birleşik devletlerden laptop getirmece

crostata #177855 
selam ek$iler

kardeşim jacksonville-florida civarlarında ikamet ediyor olup bana iletmesi gereken bozuk bir laptopu mevcut. cihaz çalışmıyor ve atıl durumda fakat burda garantisi mevcut. tamir ettirip sahiplenmeyi düşünüyorum. kendisinin bu laptopu elden/kargoyla teslim edebileceği ve cihazı ücreti mukabilinde güzel ülkemize getirip şahsıma kargolayabilecek bir ek$i arıyorum.

bol limønlu günler
(3) 

düztaban + araba sürme = ağrı

crostata #175044 
selamlar sabahlar

derecesini bilmediğim fakat aşağıda örneklendirmeye çalışacağım ölçüde düztabanım

a-) seri yürüdüğümde baldırın ön kısmı sertleşiyor, normal yürüme adımını (önce topuğun sonra ayağın önünün değdiği) yapamaz hale geliyorum, ayak hissizleşiyor rap rap şeklinde bütün olarak atabiliyorum ayağı öne. normal yürümede ve koşmada pek bir sıkıntı yok.

b-) yüzerken palet kullanırsam 15-20 çırpmadan sonra yine baldırda ve ayak tabanının tam ortasında kramplar meydana geliyor. paletsiz de başlasam bir süre sonra ayak tabanının ortasındaki kramp kendini gösteriyor.

sorunuma gelince araba sürmeye yeni başladım, yarım saat ve üzeri araç kullandığım günlerde bir kaç gün sürebilen aşil tendonu olduğunu düşündüğüm kastan başlayan ve kasığıma kadar giden ağrı ve sızılar baş göstermeye başladı.

durum düztabanlığımla alakalı sanıyorum ki. ne yapayım, bu durumun çözümü yada genel olarak düztabanlığa önerileriniz var mı?

sevgiler saygılar
(5) 

kredi kartı ile alışveriş, gelmeyen ürün, soğuk su?

crostata #143657 
selamlar,

takriben 1.5 ay kadar önce www.ncstr.com sitesinden 30 küsür liralık bir ürünün siparişini kredi kartı tek çekim ile verdim. ay sonunda ekstrede de okay bilişim adı ile hesaptan paranın çekildiğini gördüm. lakin o gün bu gün kapımı çalan bir kargo olmadı ve bir süredir de site kapalı, sanıyorum şirket kapandı/iflas etti vs.

şimdi, durumum nedir arkadaşlar? giden 30 liraya acımam ama bunca yıldır yaptığım binlerce liralık alışverişi tamamen karşılıklı güvene dayanarak yaptığımı öğrenmek istemiyorum açıkçası. alıcının bir yaptırımı yok mudur? bankadan ürün gelmedi bana diyerek paramı geri alabilir miyim yoksa hakem heyeti ile mi çözülür? cidden canımı sıktı bu durum. üstüne gitsem, dava açsam dolandırıcılıktan tazminat vs alma ihtimali var mıdır?
1

mobil görünümden çık