(3) 

Bayramda Antalya tatil planımız hakkında tavsiye istiyorum.

bu yolun yolcusu #1582097 
Merhaba 17-22 Haziran arasında 3 kişilik ailemizle gezi yapmayı düşünüyoruz. Antalya'ya ilk gelişimiz olacak. Etrafı çokça gezeceğimizden otele kapanmayı istemedik ve Dsi Konyaaltı misafirhanesinde kalmayı düşünüyoruz. Gecelik fiyatı 750tl miş galiba. (sadece konaklama) yemekleri dışardan yesek bile maliyet çok uygun olacak.

ilk kez gelecek ve Konyaaltı'nda kalacak birisi için kesinlikle görmemiz gereken yer ve aktiviteler neler? Malum Antalya da gezilecek çok yer var ve 5 günde bitmez ayrıca 4 yaşında çocukta olduğu için düşük hızda takılacağız. En azından önemli yerleri kaçırmayalım.

Herkese teşekkürler.
(6) 

Davayı kazandım, masrafları kim ödeyecek

bu yolun yolcusu #1580898 
(git: 1569664)

sonunda mahkemede karar çıktı ve davayı kazandım.
Şu an tebliğ süresinin dolmasını bekliyoruz. Avukatım dava süresince benden hiç ücret almadı, tanıdık olduğu için sonra hallederiz dedi.

Hakim karşı tarafı ödemeye mahkum etti. Bu süreçte ödenen harçlar ve benim avukatın masrafını da karşı taraf mı ödeyecek?
(4) 

modem - router - pc / yazıcı kablolu bağlantı mümkün mü

bu yolun yolcusu #1577937 
merhaba arkadaşlar iş yerimiz iki katlı olduğundan modemi nereye koysak diğer tarafta ağ/wifi bağlantı kopukluğu bizi çıldırtma seviyesine getirdi.

Tüm pc ve yazıcılara kablo çekip bu kabloları routera bağlayacağım. Router dan da modeme kablo çekip internet ve ağı paylaşacağım. böyle bir bağlantı şekli mümkün mü? İnternete girerken ya da dosya paylaşırken bir sorun yaşar mıyız? Bu işlem için ne tür bir router almam gerekir?

Teşekkürler.
(7) 

Ev aldım tavsiye istiyorum.

bu yolun yolcusu #1576871 
Arkadaşlar merhaba, denk geldi bir ev alma sürecine girdik. Binanın kabası bitmiş durumda.6-8 ay sonra biter diye düşünüyorum. Mimarisi ile oynayıp evi istediğimiz şekle soktuk.(Yapı kullanmayı da alırsak tamamdır :)) Tapuyu da üstümüze aldık(hanım çok garanticidir). Müteahhitte evi krediye uygun hale getirince 1 milyon tl ödeme yapacağız.

Yıllardır kira da olduğumuzdan fırın, kombi, davlumbaz, ocak, klima kurutma makinesi gibi ihtiyaçlar yeni eve geçince ortaya çıkacak. Ben bu eşyaları şimdiden internetten alsam taksit taksit ödesem garanti süresi nasıl olacak onu kestiremiyorum. Ya da ürün arızalı çıksa aradan 6-8 ay geçecek denemek için? Ayrıca o kadar süre bunları muhafaza etmek ayrı bir dert.

Almasam ele geçen parayla döviz, fon, vadeli, hisse senedi ne yaparsam yapayım eşyalara gelen zammı yenemeyeceğim gibi hissediyorum. Bu konuda haksız mıyım?

Bu ürünleri gidip bayiden alsam bayilerde internete göre zaten daha pahalı satıyor.

Kısacası ne yapsam bilemedim tavsiye bekliyorum, teşekkürler.
(7) 

29 şubat paris bileti için vize yetişir mi

bu yolun yolcusu #1575856 
soru başlıkta.
(2) 

Excelde hücredeki metni formül içinde kullanma

bu yolun yolcusu #1575445 
merhaba, bir veri sağlayıcıdan aldığım verileri excel e alıp dinamik veri oluşturabiliyorum. ancak o veri için gelen formül içine müdahale edemiyorum. yani hücreye yazdığım text formül içerisinde yer alsın ve bana onun sonucunu göstersin.

prnt.sc


linke bakınca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Ben her bir hisse adını eklediğimde kod kısmının içinde orası otomatik değişsin istiyorum kısaca.
(3) 

Excelde formül arıyorum

bu yolun yolcusu #1574778 
prnt.sc

bir hücredeki sayı tablodaki satırlardan hangi ikisinin arasında kalıyorsa, orada seçilmesini istediğim değeri veren formülü nasıl yazabilirim?

linkteki tabloda 0,95 yazıyor mesela. Bunu görünce seçilen değerin 1 olması gerekiyor.

umarım anlatabilmişimdir.
(7) 

Kitap okuyor musunuz, Günde ne kadar, nerde, ne zaman okuyorsunuz?

bu yolun yolcusu #1573226 
Merhaba duyurucular, düzenli kitap okuyamamanın verdiği ızdırapla size böyle bir soru sormak istedim. Düzenli okuyamıyorum, biraz ara verdikten sonra o kitabı tekrar elime almayıp "başka bir kitapla düzgün bir başlangıç yapma" isteklerimde hep hüsranla bitiyor. yatmadan önce okumaya çalışıyorum, birkaç sayfa okusam hemen uykum geliyor. Okuduklarımdan da bişeyler anladığım bunu hayatımda kullandığım tam olarak söylenemez. Çünkü etkisi birkaç güne geçiyor.

Siz nasıl yapıyorsunuz?
(6) 

işveren i maaş alamadığım için dava etme hk.

bu yolun yolcusu #1569664 
merhaba, mühendis olduğum için bir müteahhit firmasına ihaleli bir iş için noterden taahhütname vererek saha mühendisi olduğuma dair evrak aldım. 3 ay boyunca sigortam yattı ancak ben bu işten hiç para alamadım. Şimdi işten noter aracılığıyla istifa ettim ve sgk dan çıkış yapılmış.

Sgk dökümlerini göstererek avukat aracılığıyla bu işverenden maaş almadığım için tazminat davası açabilir miyim? Açsam kazanır mıyım? Sigortam asgari ücretten yatırılmış ancak devletin belirlediği mühendis maaşı üzerinden alacağım tutar hesaplanır mı?
(4) 

bu bot nasıl sizce?

bu yolun yolcusu #1569209 
www.greyder.com.tr

tipi kalitesi ve fiyatı hakkında yorum alabilir miyim?
(11) 

ev sahibi ve kiracı arkadaşlara 1 sorum var

bu yolun yolcusu #1568860 
ev sahibi olsanız aylık 10.000 tl kirayı 12x10.000 tl şeklinde mi almak istersiniz yoksa ocak ayında tek parça 100.000tl şeklinde mi?

Kiracı olsanız kiranızı ocak ayında 100.000 olarak yıllık mı vermek istersiniz yoksa 12x10.000 tl şeklinde mi vermek istersiniz?
(5) 

prag- viyana - budapeşte gezisi için çekya vize başvurusu

bu yolun yolcusu #1563773 
Merhaba, bu üçlü rota için ilk giriş ülkemiz çekya olduğu için vize başvurusunda bulunacağım ancak çekincelerim var. Vize konusunda sıkıntı çıkarıyorlar diye okuyorum. Acaba tamamen çakma rezervasyonlarla italyadan falan mı denesem vize başvurusunu? Uçak bileti satın alınmayınca sorun olur mu ya da benden ekstra belge istenirse sonrasında saçma sapan bir durumun içine düşmüş olacağım.

Daha önce 2 defa italyadan 1 defa almanyadan 1 defa norveçten schengen vizesi aldım. 3 kere de israil vizesi var pasaportumda.

Eşimde de 1 kez italya vizesi var ve devlet memuru.

bu şartlar altında çekyadan doğru belgelerle vize başvurusu yapmak mı mantıklı yoksa çakma rezlerle italyadan başvuru yapmak mı?

Amazon Sipariş, Garanti problemi

bu yolun yolcusu #1562085 
Merhaba, Amazon üzerinden MSI monitör almıştım 2 yıl önce. Ölü piksel oluştuğu için servise gönderdim ve ürün için Değişim/iade kararı çıktı. Amazon ile iletişime geçtim, ürün stokta bulunmadığı için para iadesi yapabileceklerini ya da stoklara gelmesini bekleyeceğimi söylediler.

Aldığımda 1000 tl olan ürün şu an 3500 tl ye satılıyor, dolayısıyla para iadesini almam durumunda ciddi bir zararım olacak.

Ürün stoklara ne zaman gelir belli değil, hatalı ürünü kullanabilmem için geri iade etmiyorlar.

Ürün ellerinde yoksa muadil ürün ile değişim hakkımda yokmuş söylediklerine göre.

Bu durumda ne yapacağım? garantinin hiçbir hükmü kalmıyor ki böyle.
(1) 

% hesap sorusu

bu yolun yolcusu #1546068 
merhaba, borsada işlem yapıyorum ve kârları tuttuğum bir excel sayfam var.

başlangıç kasa : 100.000 tl

Geçen ay kâr oranım %20 ~ 20.000 tl

kasa son miktar 120.000tl

kasaya ilave :+50.000 tl

kasa son 170.000 tl

bu ay kâr oranı %15 ~ 25.500 tl

Kasa son miktar : 195.500 tl

Son durumda kâr oranım % kaç olmuş oluyor? İlave para eklediğim için
"son durum - ilk durum"/İlk durum * % yapamıyorum.

Toplam Kâr / Toplam para yapınca da kâr oranım gerçeğinden daha düşük çıkmış oluyor.

Bunu doğru hesaplamanın bir yolu var mı?
(2) 

istanbulda nerede kalmalı- Airbnb, otel önerisi

bu yolun yolcusu #1536192 
bu haftasonu eşim ve 2 yaşında oğlum ile istanbul a geleceğiz. Maksat biraz tarihi yarımada da gezmek vapurla boğaz turu vs. yapacağız.

Kalacak yer olarak üsküdar düşündüm. Aracı oraya bırakır toplu taşıt ile gezeriz, karşıya geçişte kolay olur gibi geliyor. Ctesi öğlene doğru gelir aracı bırakır gezmeye başlarız akşamda vapurla üsküdara geçeriz sabahta boğaz turu yaparız dedik.
Şuraya da git ya da şurada yemek ye diyebileceğiniz yol üzeri deneyim noktaları varsa onlarıda almak isterim. İstanbulu az çok biliyorum, daha önce defalarca gittim ama son 5 yıldır gelmiyorum biraz nostalji olsun istedim. Çocukta var zaten bizi engelleyecek en azından Eminönü, Karaköy Taksim ve Üsküdar Kadıköy Kanlıca civarında gezi rotası oluştururuz sanırım.

Sizce de Üsküdar mantıklı mı? Daha önce istanbulda hiç otelde kalmadım bu ilk olacağı için temiz, ve ekonomik bir otel bulabilir miyim yoksa airbnb mi bakmalıyım? Bütçe olarak sadece konaklama 600-800tl/1 gece ayırdım, az mı çok mu?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(9) 

Bu araç alınır mı?

bu yolun yolcusu #1523215 
Fiyatlar he geçen gün artıyor. Elimi çabuk tutmam lazım. Bu paraya bu araç alınır mı arkadaşlar?

www.sahibinden.com
(2) 

covid 19 a yakalandığını düşününce ne yapmalı

bu yolun yolcusu #1435771 
kız kardeşlerim ve babam başka bir şehirde yaşıyor. kuzenler onları ziyarete başka bir şehirden gidiyorlar. diğer kuzenler (kız kardeşlerimle aynı şehirde yaşamakta olan) kız kardeşlerim ve başka şehirden giden kuzenler bira arada oturuyor bişeyler yapıyor vs bir temas var kısacası. bu sırada bir yakınımızda virüs belirtileri tamamen baş gösteriyor ancak test yaptırdığında sonuç negatif çıkıyor. kuzenler vs. ona "geçmiş olsun ziyareti" yapıyor. virüs yok ne de olsa negatif çıktı kafası haliyle.

sonra başka şehirde olan kuzenler memleketine dönünce test yaptırıyorlar sonuç pozitif çıkıyor. aynı şehirde yaşayan kuzenlerde test yaptırıyor sonuç pozitif çıkıyor. kız kardeşlerimden birisinde hafif kuru öksürük ve ses kısılması baş gösteriyor( kısa bir süre sonra geçmiş). diğeri ise ateş ve öksürük belirtisi olunca hastaneye gidip tomografi çektirmiş sonuç negatif. test yapmamışlar ağır belirti olmadığı için.

şimdi de babamda hafif öksürük varmış ama soğuk su içtim ondan diyormuş.

bana kalırsa babam ve kız kardeşlerimde bu virüsü kaptı. ama birtanesi test yaptırmak istedi hastane yapmadı. bunlar işe gitmese ortada test sonucu yok problem yaşayacaklar. Gitseler bi sürü insana bulaştırma ihtimalleri var. Bu durumda ne yapmalıyız? eve kapanıp 14 gün beklemelerini mi sağlamalıyız? benzer süreçleri yaşayanlar varsa önerileri bekliyorum. teşekkürler.
(1) 

Eski usül pasaport kaydı mümkün mü

bu yolun yolcusu #1422575 
www.sahibinden.com

Böyle bişey mümkün mü? Israrla garantili olduğunu söylüyor satıcı. Hiç eski sisteme göre kayıt yaptıran duyan var mı acaba?
(3) 

yaz dizisi önerisi

bu yolun yolcusu #1218567 
yazın yeni çıkan dizilerden arıyorum bitane. yolda izlemelik çok baymayan türk dizilerinden var mı öneriniz? kiralık aşk ya da aşk yeniden tarzı.

herkese teşekkürler.
(3) 

pc tarama programı acil ismini hatırlayamıyorum

bu yolun yolcusu #1154308 
bi program vardı.pcde tarayıp format atmadan virüsleri temizliyodu.çok etkili ve basit bişeydi. adı neydi acaba ?
(6) 

asil amerikalilar kim

bu yolun yolcusu #838148 
Siyahlar mi beyazlar mi ?
(1) 

kısa bir çeviri / ing >> tur

bu yolun yolcusu #755119 
Hi, my name is Felicia and I am a youtuber. I was wondering if you wanted me to do reviews, first impression videos, demos and more! I am extremely interested in your products and i would like more people to find out about them. Also, if wanted we can host a giveaway together which will cause more sales on your end.
(1) 

Twitter resim aratma ile ilgili site vardı

bu yolun yolcusu #581947 
kullanıcı adını yazınca o kişiye ait tüm twitler taranıp resimler gösteriliyordu.

site isminde "tw" kelimeleri de geçiyordu ancak hatırlayamadım bi türlü.

bilen var mı acaba?

teşekkürler..
(1) 

Bi sözlük yazarı arıyorum

bu yolun yolcusu #559105 
Çok uzun zaman önce yazışmıştık burdan.

Mesajlar silindiği için nickini bulamıyorum.

Ama kısa bir nicki vardı.

Su kelimesi geçiyordu.4 harfli falan bi nickti.

Eski yazarlardan olduğunu biliyorum.

Amerikada yaşıyor.

Evli.

Sakaryalı.

New Yorkta zirve düzenleyen yazarların başında geliyordu.


Bi buldurun be.
(2) 

Wordde akış diyagramları oluşturmak istiyorum

bu yolun yolcusu #469457 
Herkese selam, wordde akış diyagramları oluşturmak istiyorum ancak yeterli kolaylıkta ve aklımdaki diyagramları yapabilmek için -word ortamında değiştirme yapabileceğim- program ya da eklentiye ihtiyacım var.

bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
(7) 

six feet under vs fringe vs himym

bu yolun yolcusu #293895 
lost
prison break
flashforward
game of thrones
spartacus
chuck
breaking bad
dexter
broadwalk empire
suits (devam etmekteyim)
himym (3 sezon izledim)

yukardaki saydığım dizileri izleyen birisi olarak,
yeni bir diziye başlamak istiyorum.fringe 8 bölüm izledim fena değil gibi ama sözlükteki yazılanlar canımı sıktı.Sonunda mala bağlayıp harcadığım zamana üzülmek istemiyorum.

Fringe devam mı edeyim yoksa six feet under a öncelik mi vereyim yoksa himymyi mi tamamlayayım?
konu olarak üçü de birbirinden farklı biliyorum ama sorun değil tür olarak hepsini de severim.

dizi canavarları tavsiyelerinizi bekliyorum.
(9) 

Dizi izleyince elimize ne geçiyor

bu yolun yolcusu #251203 
oturup saatlerce zaman ayırıyoruz.Hele bi de topluca sezonları varsa o dizinin elimizde pc başından kalkamıyoruz.Bende öyleyim ama bunun bana faydası ne diye düşünüyorum bazen bulamıyorum.

Dizi izlediğim zamanı derslerime ayırsam ciddi anlamda bölümümde çok başarılı olabilirdim.Ama yap(a)madım.

Şu saatte bu duyuruyu açarken bile vicdanım sızlıyor.Saat 4 olmuş ben hala kıçı kırık dexterin doğradığı adamları izliyorum.Sabah erken kalkacak olmamam rağmen.

Benim derdim ne dostlar bilen varmı?En azından yanlız olmadığımı ve bunun bana bişeyler kattığını söyleyinde içim rahat etsin.
(7) 

Ekşi sözlük ve Duyuru gelirleri

bu yolun yolcusu #190729 
Nedir abi durum?

ssg parayı çualla kazanıyor diyoruz ama bu durumun sözlükteki ve duyurudaki geliri
nasıldır?

mesela sözlükte google dan gelen gelir nedir , ya da background reklamlarının günlüğü ne getirir?

duyuruda da bir üstte google reklamları var bi de altta bi kaç reklam o kadar benim bildiğim başka varda ben mi kaçırıyorum?


gideri ne olur aylık bu sitelerin bide onu merak etmiştim ben?

edit: resimdeki grafik kimlanbu'ya aittir.
1

mobil görünümden çık