(12) 

Glutensiz yulaf ezmesi yerine ne önerirsiniz?

neotunc #1588252 
Glutensiz diye satılan yulaf ezmelerinde gluten var. Sadece iki gün içinde etkileri ortaya çıkmaya başlıyor ve zaten sağlıkçılar da onlarda gluten var yemeyin diyor.


Yulaf ezmesi yerine önerebileceğiniz glutensiz bir alternatif var mı?


Keten tohumu demeyin çünkü günde 1-2 tatlı kaşığından fazla tüketmek zararlı.

Yulafı 5kg'lık paketlerle alıyorum. Yoğurtla karıştırdığınızda bir yemek tabağını doldurabiliyorsunuz. Yani 200 gramlık pakerlerde satılan tohumlarla olacak iş değil.
(6) 

Oto kuaför neden eleman bulamıyorum der?

neotunc #1495153 
Bir oto kuaför satılıktı ve eleman bulamadığım için satıyorum diyor. Konuyla ilgim olmadığı halde merak ettim bana garip geldi.

Hadi restoran eleman bulamadığı için kapanıyor görüyorum fakat bir oto kuaföre gereken eleman kaç günde yetiştirilir ki?


Ülkede çoban olmak isteyen yok 70 bin Afgan çoban çalıştırıyoruz tamam. (Çobanlık bilgi birikim gerektirir.)

Peki oto kuaförde aynı ithal çözüm işlemiyor mu? Yoksa bu adam mı ithal çözüme yönelmiyordur?
(4) 

Şu ücretsiz film izleme sitesini Firefox'la açabiliyor musunuz?

neotunc #1494059 
Bende firefox browser ile girilince "Reklam engelleyicileri kapatınız" yazısı çıkmaya başladı. Komple kapattığım halde site açılmıyor.

Benimle mi uğraşılıyor (standart uygulama, yaşadım) yoksa genel mi diye bakıyorum.


Legal site: puhutv.com



Kullandığınız firefox sürümünü de yazarsanız iyi olur ki sorun sürüm bağımlı mı anlayalım.

FFox penceresinin tepesindeki menüde en sağda "Help/Yardım" altında "About Firefox/Firefox Hakkında"ya tıklamanız yeterli.
(3) 

Başkasının eDevlet hesabından MTV yatırılır mı?

neotunc #1464980 
Birinin eDevlet hesabından bir başkasının motorlu taşıtlar vergisi ödenebilir mi?
(10) 

Yulaf ezmesi süt ve yoğurt haricinde neyle yenir?

neotunc #1440416 
Soru başlıkta. Süt ve süt ürünlerinden uzak durmaya çalışıyorum.

Şekerli vs olmayan alternatifler önerirseniz iyi olur. Varsa...
(7) 

Üç beş kişi için tek sayfa forum ya da proje geliştirme sayfası lazım

neotunc #1292685 
Birkaç kişiyle birlikte gerekli ürünler hakkında fikir alışverişi yapılarak satın alım kararı verilecek. Parolayla girilecek bir iki sayfalık forum ya da en sade tipinden proje geliştirme sitesi de olabilir. Metin ağırlıklı olup linkler verilip açıklama yapılacak hepsi bu.

Face kullansana demeyin kullanılmıyor. Ne önerebilirsiniz? Basit olması herkesin kullanabilmesi için daha iyi olur.

Anlamadıysanız cevap vermek zorunda değilsiniz.
(2) 

Hepsiburada.com'dan alışveriş edenlere soru

neotunc #1199453 
Kargo seçeneğinde bir standart kargo bir de akşama kargo seçeneği var. Standart kargo 8,99TL, akşama kargo ise 9,00TL görünüyordu. Akşama kargo bugünün akşamı anlamına mı geliyor?

Akşama kargo'nun yanında 18:00 - 23:00 arası yazıyordu. Kendi kargo servisleri mi var bunların? Bugün teslim edilecek mi oturup beklemeli miyim diye soruyorum.

Bizzat denediyseniz cevaplayın lütfen.
(9) 

Patates püresine alternatif tavsiyeleriniz?

neotunc #1161748 
Malum patates püresi kan şekerini zıplatıyor. Etin yanında sunulabilecek alternatiflerini sıralayabilir misiniz?
(15) 

EkşiDuyuru kalitesinin artması için cevap bu değil seçeneği eklenebilir mi?

neotunc #1136807 
Başta duyuru olarak yazdığım alttaki başlığı daha etkili olması için istek üzerine soruya çevirdim. Fikrinizi ilave edebilirsiniz.



Sorduğum soruyu saçma sapan cevaplar gelmesin diye açıklayarak sorduğum ve birden fazla açıklama mesajı da ilave ettiğim halde konu alakasız cevaplarla sulandırılmaya devam ediyor.

Yeni gelenler soruyu ve açıklama mesajlarımı değil alakasız cevapları okuyup yeni cevaplar yazdığından soru ile cevapların ilgisi komik seviyelerde kalıyor.

Daha konuyu baltalayan ilk cevapta cevap bu değil şeklinde işaretleyebilmeliyim ki yeni gelenler onu dikkate alarak saçmalamaya başlamasınlar.

Cevap bu değil özelliği alakasız cevabı %75 transparan tonlara indirebilir, katlayıp fold edebilir ve fontlarını küçültebilir.

Fikir ne kadar iyi olsa da salt benim istememle olmayacağından buraya yazıyorum.
(12) 

15 temmuzda sivillerin sokağa davet edilmesini yeren ilk kaynak kimdi?

neotunc #1136754 
EK: Türkiye'nin işgal edilme girişimi hakkında çok değerli görüşleriniz istenmiyor. Zaten yazılanları okuyamıyorsunuz bile. Siyasetten gazeteciler bile yeterince anlamadıklarını itiraf ediyorlar. Bu bir uzmanlık alanı size anlamadığınız bir alandan neden soru sorayım? Sizden istenen tek şey altta yazılan söylemin kaynağı olan isimleri kendi gözünüzle izlediyseniz vermeniz. Yani bu başlığa yazacak bir şeyiniz yok. Anlayın diye yetersiz de olsa bir cevaba ok verdim.




İşgal girişiminin sabahı "Sivilleri sokağa davet ediyorlar onların silahı bile yok siviller ne yapabilir ki? Sivilleri sokağa davet edenler katil!" şeklinde bir yönlendirme kulaktan kulağa yayılmıştı. Takip eden süreçte bu bilinçli yönlendirme iş yapmadı.

İşgal girişimine verilmiş bu pasif destek ilk olarak hangi kaynaklardan geldi? Siteler, tv kanalları ve çalışanlarının isimleri. Tam olarak ne söylendiğiyle birlikte bildiğiniz detayları yazabilirsiniz.

Fikir değil saf bilgi ok alır. Parti isimlerine fazla değinmeden yazarsanız daha şık olur. İşgal girişiminin tutmamasına kimlerin üzüldüğü zaten biliniyor.
(5) 

Tıklayın deneyin: Yandex görsel aramada Firefox sorunlu mu?

neotunc #1120990 
Büyük arama motorlarından yandex görsel aramada lale resimleri aratalım:
yandex.com.tr


Yukarıdaki linki firefox ile açtığımda boş çerçeveler dışında bir şey görünmüyor. Alttaki tumbnail (resim ön gösterim) çerçeveleri boş geliyor. Tüm eklentileri kapattım yine aynı. Sizde de böyle mi? Firefox sürümünüzü de yazarsanız sevinirim.
(8) 

banu güven'in röportaj yaptığı yabancı ROCK çı kimdi?

neotunc #1097460 
banu güven yıllar önce ntv'de çalışıyorken Türkiye'ye gelen ünlü bir rockçıyla söyleşi yapmış ve bu söyleşi canlı yayımlanmıştı. banu adama canlı yayında psikolojik şiddet uyguladığı için adam yemin billah ben iyi bir adamım tavrı içindeydi. Garibim belki de yabancı bir ülkede bu saldırıya maruz kaldığı için kalkıp gidemedi. (İsrail'de büyükelçimize yapılan alçak koltuk krizinin benzeri diyelim.) Tavrı algılamamış olabilirsiniz ama rockçının ismini hatırlayanınız var mı?

Bahsettiğim müzisyen orta yaşın üzerinde bir dünya starıydı fakat ben konuyla ilgili olmadığım için anımsayamıyorum. Sizin anlayacağınız kıyıda köşede kalmış küçük bir gurubun solistinden bahsetmiyorum.
(23) 

Hanımlar neden makyaj yapmıyorsunuz?

neotunc #1069600 
Elbette makyaj yapmayanlara soruyorum. İster yapın ister yapmayın fakat ben makyaj yapmıyor olmanın nedenlerini merak ediyorum.


EK: Sadece fondöten kullanmayanlara değil hiç makyaj yapmayanlara sordum. Cilt kusurunuz yoksa balçık gibi fondötenle ne işiniz olur fondöten kullanmayın zaten.
(23) 

Avrupa'da yaşayanlar: Türk imajında olumlu bir değişme oldu mu?

neotunc #1062787 
Geçen yılın 9. ayında sorulmuş bir soruyu tesadüfen fark ettim. Gencimiz karşı cins arayışında milliyet kısmını boş bırakmaktan bahsediyor: yabancı olduğumu söylemeden buluşsam ?

An itibariyle bir değişiklik oldu mu? Türk algısında son günlerde bireysel toplumsal bazda bir fark hissetmeye başladınız mı?
(3) 

Grafikerler: Inkscape sorusu

neotunc #1060630 
Bir vektör objeyle ungroup yapmadan gurup olarak ışık değerleriyle oynadığımda (Filters / Color / Lightness-Contrast) png çıktı alırken yaptığım değişiklik oluşturulan png imajda yok sayılıyor. Kullandığım vektörel grafiğin aydınlık değerini %50 indirmiş olmama rağmen orjinal haliyle png çıktı alınıyor. Çözümünü bilen var mı?
(9) 

Yürümek fiilinin asılmak anlamında kullanılmasının başlangıcı?

neotunc #1047859 
Yürümek fiili asılmak anlamında ilk hangi tarihte kullanılmaya başlandı? İngilizceden mi montaj yapıldı? Asılmak zaten argo ne farkı var çok mu gerekliydi?
(5) 

Şu CNBC-E sahnesi hangi diziye aitti?

neotunc #1044397 
Diziyi 2014-2015 civarında CNBC-E ekranında görmüştüm.

Sahne: Tahminen 30'larının başında bir erkekle 20'lerinin başında bir kız etraflarında 20'liklerin oturduğu bir kafede kendi masalarında konuşuyorlar.

Olay: Çevrelerindeki bebişler bunlara güldü. Erkek durumu kurtarmak için kıza sanki onun öğretmeniymiş gibi herkesin duyabileceği bir sesle "x hanım şunu şunu yapın" dedi. Kızımız erkeğe durumu kurtardığı için derhal teşekkür etti.

Nedensellik: Feministler kişilikleri henüz gelişmemiş değer yargıları henüz oluşma aşamasında olan lise üniversite gençlerini utandırma küçük düşürme metodunu kullanarak farklı yaş ilişkisinden uzak tutmak için korkutmuş oldular. Bilindiği üzere feminist egemen medya bunun için çok çabaladı ve başardı. Boşanma oranı Tr'de bile %50'ye vurdu çünkü eşit yaş ilişkileri işe yaramadı.

Dizinin ismi artı mümkünse sezonunu hatırlıyorsanız insanlık namına yazın. Teşekkürler.
(2) 

Devlet yetkililerinden biri turizimde eksiğimiz 500 fahişe demiş???

neotunc #964947 
Eko Siyaset programını seyrediyorum turizmden bahsediliyor. Örnek olarak bir kentimizin turizm eksikliklerinin ne olduğundan söz açıldı. Dünyadaki başarılı örneklerin sebep sonuç ilişkileri düzgün bir üslupla verilmeye çalışılırken şunlar da söylendi;

+ Aç bir tatil köyü akşama beş dil bilen iki tane animatör çıkart bunlar burunlarında tabak çevirsinler turistler artık böyle şeyleri yemiyor. Paralı Alman turistin gelmesi için şu kentin şurasına beş adet orasına da üç adet bar açmalısınız. Bunlar akşama küfelik olup yolda sallana sallana otellerinin yolunu tutacaklar o zaman da halk öyleyse lazım değil diyecek. Çıplaklar kampının dünya çapında şu kadar garanti müşterisi var ve bunlar en paralı müşteriler fakat ülkemizde bu mümkün değil. Bunun da dışında çok değişik şaşırtıcı şeylere ihtiyacınız var. Bir de devlet yetkilisi çıktı realist bir şekilde 500 adet şeye daha ihtiyacımız var (fahişelerden bahsediliyor) dedi.
- Aman dur kanalı mı kapattıracaksın! {Gülüşmeler...}
+ Ama bizzat devlet yetkilisi bile bunu söyledi.

Bu devlet yetkilisi kim turizm bakanı mı ve tam olarak ne dedi bilen var mı?



Eğitici NOT: Dünyanın turizm patlaması yaşanan bölgelerinde profesyonel kaliteli fahişe artışı var. Artık insanların ciddi bir bölümü bu nedenle o bölgeleri tercih ediyorlar. EN ANTİ FEMİNİST MUAMELEYİ ÇEKEN EN KALİTELİ FAHİŞE NEREDE BU KONUŞULUYOR. Anlayacağınız eleştirmek ya da övmek için yazmadım aksine bu gerçeğe değinebilecek kadar realist kim var diye merak ettim.
(3) 

TV'de canlı 3G bağlantısı için kullanılan cihazlar nelerdir?

neotunc #311450 
Soru başlıkta. Cep telefonuyla bağlanılıyor formatındaki geyikler impalalar haricinde lütfen.



EK: Cevap gelmemesini beklerken bu kadar net cevap bulmak insanı şaşırtıyor. Tabi sitenin değerini de katlıyor. @ben smyrna teşekkürler.
1

mobil görünümden çık