(1) 

Kişisel verilerin korunması kanununa muhalefet mi?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1583771 
Herkese açık bir intagram hesabındaki suç teşkil eden videonun ve yine hesaba ait yorumların ekran videosu ve ekran görüntüleri alınarak ilgili birimlere şikayet edilmesi, kvkk’na aykırı mıdır? Yoksa ihbar için delil olması sebebiyle gerekli olan ve başka mecralarda yayılmayan bu görüntülerin şikayet eden tarafından kaydedilip yetkili mercilere iletilmesinin herhangi gir sakıncası yok mudur?
(9) 

Kiracı vs ev sahibi sorusu

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1549132 
Herkese selamlar. Bu yıl kirada olduğumuz evde 5 yılımız doluyor, ev sahibimiz ya evden çıkarsanız ya da güncel değerden kira ödersiniz diyor. Biz de kendi evimize taşınma kararı aldık. Kendi ihtiyacımızdan dolayı evden çıkmasını isteyeceğimiz bir ihtar çekmemiz gerekiyormuş. Kiracımızla kontratımız temmuz ayında. Şimdiden mi ihtar çekip 3 ay sonra çıkın dememiz gerekiyor yoksa temmuzdan 3 ay öncesinde yani Nisan ayında mı ihtar çekmeliyiz?
(7) 

Troy iPhone değişim kampanyası mantıklı mı?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1542659 
Merhaba, elimdeki iPhone 11 için 14 bin lira değer verdiler (sadece ekran kilidini açtım ordan ayarlarına bir yerlerine baktı, bilgisayara girdi ve bu fiyatı söyledi. Telefonu açıp bir inceleme yapılmadı, vatan bilgisayar açıp baktıktan sonra fiyat veriyormuş mesela), üzerine kalan miktarı koyup model yükseltmeyi düşünüyorum ama bu Troy güvenilir bir yer midir? Çevremde ordan telefon alan veya bu şekilde değişim kampanyasına katılan kimse yok. Belki burda bilen vardır diye sormak istedim.
(7) 

iPhone nereye satılır?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1542041 
Merhaba, iphone 11’imi satmak istiyorum. Saçma sapan insanlarla uğraşmadan değerine nereye satabilirim? Apple kendisi geri alıyor mu? Vatan’da değişim kampanyası varmış mesela olur mu? Ne yapsam?
(3) 

Şirket logosu kime çizdirilir?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1514940 
Merhaba, şirket için logo bulmak gerekiyor ama nasıl oluyor bu işler? Ne tarz bir şey düşündüğümüzü söyleyip gerisini çizene mi bırakıyoruz, kabataslak bir şey çizip onu mu veriyoruz? Bir de kim yapar bu işi? Dikkat etmek gereken noktaları var mıdır? Logo patenti oluyor mu vs genel bi bilgilendirme yapan olursa çok sevinirim
(2) 

İphone’dan bilgisayara aktarılan fotoğraf ve videolar nasıl açılabilir?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1453319 
Merhaba, şarj kablosu ile bilgisayara aktardığım fotoğraf ve videolarda bu dosyayı açamıyoruz uyarısı alıyorum. Çözümü nedir acaba?
(10) 

İphone’dan bilgisayara fotoğraf atmanın pratik yolu nedir?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1452091 
Böyle bir yol var mı? Yıllarca Samsung kullandım, iPhone hediye olarak mı geldi eziyet mi gerçekten bilemiyorum. Samsung’da şarj kablosunu bilgisayara takınca her şeyi atabiliyordum. İphone’da bir türlü olmuyor. En son one drive fotoğraf videoları içe aktarsın diye bi şeye bastığımdan bu yana bilgisayarım kısmında iPhone’u görmüyor bile bilgisayar. Fark ettiyseniz hiç anlamıyorum bu işlerden. İphone da sürekli uyarı veriyor icloud yedeklenmiyor falan diye. Her ay da ücret ödemek istemiyorum açıkçası. Telefon birden donup tüm fotoğraflar kaybolma gibi bir sorun oluyormuş. Zaten şimdiden kendi kendine yok olan fotoğraf sorunu var ve benim için çok önemli fotoğraflar bunlar.
Eşimin Samsung telefonuna whatsapptan fotoğraf atıp onları bilgisayara atmayı denedik ama fotoğraf kalitesi aşırı düşmüş geldi bana.

Pratik ne yapabilirim? Benim anlayacağım şekilde anlatabilecek birileri var mı acaba :(
(4) 

Sebze meyve alışverişi için güvenilir internet sitesi

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1449463 
Merhaba :) tavsiye edebileceğiniz yerler var mıdır?
Ucuzluktan ziyade güvenle tüketilebilecek gıda olarak..
(5) 

Kat irtifaklı ev alınır mı?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1426735 
Herkese selamlar. Otuz evlik bir müstakil ev sitesinde bulunan, tapuda kat irtifaklı görünen ev alınır mı? Başımıza dert açabilecek şeyler nelerdir? Evin ve sitenin bir sorunu var mı diye belediyeye gidip soruşturmak yeterli mi? Nelere dikkat etmek lazım acaba?
(4) 

Corona ve radyoterapi

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1411833 
Herkese merhaba :(
Arkadaşlar annem meme ca. 6 ay kemoterapi gördü. Aristu kullanmaya başladı. Meme koruyucu cerrahi yapıldığı için bu pazartesi günü radyoterapiye başladı. 30 gün gitmesi gerekiyor. Uygulama soğuk ortamda yapılmalıymış ve üst kısmı çıplak şekilde uygulandığı için çok üşümüş şu an burnu akıyor, öksürüyor soğuk algınlığı belirtileri gösteriyor klasik.
Şu sıralar malumunuz corona salgını da var, bu kadıncağızın zaten bağışıklığı yerlerde. Radyoterapiye her gün eğitim araştırma hastanesine giderek yanlış mı yapıyor acaba? Ertelenebilir bir tarafı var mı bunun?
(1) 

Meme kanseri tedavisi

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1375723 
Herkese merhaba. İstanbul ve Antalya için meme kanseri tedavisinde önereceğiniz doktor isimlerini rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
(5) 

Gogus hastaliklari uzman/hastane tavsiyesi (istanbul-avrupa)

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1212782 
Baslamasi-siddetlenmesi-nakavt etmesi yaklasik 10 saat icinde gerceklesen, grip zannettigim sey icin, calisacak halim olmadigindan aile hekimime gittim. Anlattiklarimdan sonra cigerlerimi dikkatle dinleyip zaturre(bakteriyel pnomoni) teshisi koydu.bir hafta rapor, duzelmezse duruma gore tekrar istirahat-tedavi vs iste.
Teshisinde problem var diye yazmadim. Aksine bence sansliyim ki grip diye basindan savmak ya da rontgendi baska tahlillerdi zaman kaybetmektense tedaviye basladi.

Sorun su ki yaklasik 10 yil boyunca gunde ortalama 1 paket sigara icmis biriyim. Cok defa birakmayi denedim. 1 hafta ile 3 ay arasinda degisen "mola"larim oldu diyeyim.. bu zaturre'den iki gun once "bu son olsun" karariyla yine birakmistim sigarayi. Muhtelemen de bu son cunku birkac ay icmemeyi basarinca gebelik icin planlama var aklimda.

Neyse. Sorun dedigim sey; internette okudugum makalelerde pnomoniler ve akciger kanseri arasinda sebep-sonuc iliskilerinin yaziyor olmasi. Yok kanser pnomoniyi taklit edermis de vay efendim sigara icerken pnomoni olanlarin bir kisminin ilk yil icinde kanser oldugu ortaya cikarmis da. Boyle korkunclu seyler.

Simdi bana bir doktor ya da hastane ismi lazim. Ozel saglik sigortam yok. Ozel hastanelerden tirsiyorum cunku su an biraz ajite durumdayim bence ve adamina denk gelirsem bu telasim/korkum/endisem cok guzel suistimal edilebilir, gereksiz testler belki mudahalelerle durduk yere mevcut sagligimdan olabilir veya aylarca kapanmayacak bir maddi delik acabilirim butcemde.

Sevgili sozluk ve duyuru sakinleri, bana istanbul'da bir seyler tavsiye edin yahu. Cigerlerde ne var ne yok bir baksalar, varsa erken teshisle yakalanacak bir zimbirti, onu bulsalar basini kucukken ezseler.. yoksa da bir oh ceksem rahatca.
Birakabilirsin.org kamu spotundaki "cok gec ameliyat edemem" diyen doktor kabuslarimda surekli valla. "Kucuk hucreli kucuk hucreli" diye kahkaha atarak uzaklasiyor falan. Oyle..
(1) 

Amoma.com guvenilir mi?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1195691 
Deneyen, bilen, duyan, vs.?
(2) 

Guvenilir tatil sitesi onerileriniz nelerdir?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1182489 
Ozellikle yurtici tatil planlarinizda tercih ettiginiz ve burnunuzdan getirmeyen internet sitelerini (booking haric) yazar misiniz canlar?
(3) 

Artvin ve ilceleri nasil

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1074391 
Artvin merkez, borcka, ardanuc, savsat ve yusufeli seceneklerimiz mevcut. Bu besliden 4 tane secim yapip siralamam gerekiyor canlar. Atama var, tercih yapiyorum ve kafam cok karisti. Ilce merkezlerinde gorev yapiyoruz tabii koylere goreve de gidiliyor gunubirlik. Bir ayagimin istanbul'da olabilmesi de gerekiyor. Batum'a direkt ucak seferi varmis sanirim. Bu ilcelerin hangileri iyidir, kirasi, ulasimi, kis gelince yollari kapanir mi vs vs...
Sevgili artvinliler ve artvinde yasamislar... oneriniz nedir, siz olsaniz bu besliden dordunu nasil bir siralamayla yazardiniz?
(2) 

Es durumu tayini hk avukatlar ne der

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1068000 
657 devlet memurlari kanununa gore memurlar 4a kadrolu ve 4b sozlesmeli olarak ayrilmis. 4a kadrolu olana esi ozel sektorde calisiyorsa belirli sartlari yerine getirme kosuluyla es durumu tayin hakki varken, 4b sozlesmeli olana sadece esi de sozlesmeli veya kadrolu memursa bu hak verilmis. Ozel sektordeki esin yanina tayin hakki yok. Kadroluya hak verilirken anayasadaki aile butunlugu sebepken sozlesmelide boyle bir sey yok.
Gida tarim hayvancilik bakanligi sozlesmeli alim yapacak bu ay sonunda. Ben de tercih yapacagim. Atandiktan 1 yil sonra es durumu icin dilekce veriliyor kadroluda ama sozlesmelide bu dilekce kabul edilmiyormus. Emsal bir dava var midir ben bulamadim. Dava acilsa sonuc alinabilir mi yoksa bile bile sozlesmeli atanmissin, daha neyin pesindesin mi denir?
(4) 

Dis hekimlerine soru: iyilesmeyen fistul

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #1065660 
ön dislerimden bir tanesi (bana gore solda olan 1numara) yamuktu, tel takildi, teller cikinca tekrar one firladi, o arada kuzenimin kafasi carpti,dis catladi, kokunde kist olustu, cerrah apikal rezeksiyon yapti, disin rengi karardi. Bunun uzerinden 10-11 yil gecti. O sure icinde donem donem disin arkasindan acilan delikten iceriye renk maddesi koyup beyazlattilar.
1.5-2 yil kadar once artik bu one firlamis disle gezmeyeyim diye dis hekimine gittim. 1numaralarin ikisi birden kesilip lamina yapildi. (Problemli olan 1 numaraya laminadan once fiber post uygulandi) laminalardan birkac hafta sonra dayanilmaz agrilarin ardindan, problemli olan 1numaranin uzerinde dis etinde bir fistul olustu, icinden iltihap ve kan akmaya basladi. Agri gecti. Fiber postu ve laminalari yapan hekimle konustum, bir cene cerrahina gitmemi onerdi. Ozel bir universitenin cene cerrahisi ana bilim dali baskani prof tarafindan panaromik rongen incelemesi sonucunda tekrar ameliyat yapildi. Yillar once yapilan apikal rezeksiyonun duzgun yapilmadigini soyledi. Kontrole gittigimde dikisleri aldi, hicbir sorun olmadigini, cok temiz baktigimi soyledi. Ameliyat sirasinda kemik tozu koydugunu, zamanla akintinin azalip gececegini soyledi. Fakat durumda hicbir degisiklik olmayinca birkac ay sonra arayip soyledim. Zamanla gececegini soyleyip acikcasi pek de umursamadi. Yaklasik 1 bucuk yildir her gun o fistulun ucunu patlatip yine kan ve iltihap akmasini saglayarak yasiyorum. Patlatmadigimda fistulun ucu once sivilce seklinde, sonra daha da buyuyerek dolmaya devam ediyor, dudagimi kaldirmaya baslayinca mecburen yine uzerine bastirip veya igneyle delik acip patlatmak zorunda kaliyorum.

Bu olayin ortaya cikisi fiber post ve lamina uygulamasi sonrasina denk geldigi icin yillar onceki apikal rezeksiyonun kotu yapilmis olmasindan ziyade baska bir sorun var diye dusunuyorum. Bosu bosuna tekrar boyle bir ameliyatin acisini cektigim icin cok uzgunum. Daha baska nereye gidebilirim onu da bilmiyorum cunku oneriler dogrultusunda, en iyi yer diye dusunerek o hastaneye gitmistim. Hayat boyu bu fistulle yasamak istemiyorum.

Bunun sebebi nedir, ne yapmak gerekir, kime gitmek lazimdir gorus ve onerilerinizi rica ediyorum.
(4) 

kpss/2 lisans tercih klavuzu

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #860930 
bu şey açıklandı mı açıklanacak mı, kadrolar bilmem neler belli mi?
bu haber siteleri mal mı? ''açıklandı!!'' yazıyor, tıklıyorsun, açıklanacak da bilmem ne de zırvalıyor. az önce bi tanesinin verdiği linke tıklayıp da kendi alanımdan 22 kişi alınacağını görünce kalbim duruyordu, 500 kişi yok bin kişi diye konuşuluyordu çünkü. meğer 2010'unmuş...
neler oluyor arkadaşlar?
(2) 

2014 kpss B tercihleri ne zaman?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #822259 
atama tarihi olarak 17-26 kasım diyor ama tercihler ne zaman yapılıyor?
o tarihler arasında tercih yapılacak mı demek?
(11) 

converse renk önerisi?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #786756 
yazlık bi kısa converse alayım diyorum ama rengine bi türlü karar veremedim. klasik beyazı alıp geçeyim mi yoksa şunlardan daha iyidir diyebileceğiniz bi tanesi var mıdır?

yeşil- www.converse.com.tr
lacivert- www.converse.com.tr
gri- www.converse.com.tr
desenli- www.converse.com.tr
(5) 

eşya göndermek

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #785614 
kargodan daha ucuz bir yolu var mı bu işin? 4-5 kitap kolisi, birkaç orta boy bavul, birkaç tane de çuval gibi bi şeyler olur herhalde yastık yorgan falan filan için. epey bir eşya var, bunların kilosu da epey gelir, kargo bel büker... mesafe van-antalya. otobüsler eşya almıyormuş :/ ne yapmak lazım?
(6) 

laptop fan temizliği

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #765227 
ısınıp kapanma sebebi fanın tozla dolması galiba. bir yere sordum, adam hem fanı temizliyoruz hem de klavyeyi komple söküyoruz bi jel sürüyoruz, yoksa etkili olmaz zaten falan filan dedi. 50 lira alıyormuş bu işlemden.

50 lira uygun mudur yoksa çok mu?
(8) 

saç boyası kusturma

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #675159 
saçımı evde kendim boyuyordum, dipleri biraz daha koyu oluyordu, uçlara doğru açılıyordu rengi. her yerinde aynı renk olması için kuaför bu kusturma denen işlemi yaptı, sonrasında benim her zaman boyadığım renge boyadı. fakat şimdi de dipleri açık, uçları koyu oldu. güleyim mi ağlayayım mı bilemedim ama çok komik göründüğüm için gülsem daha iyi herhalde.

bu işlemi yaptırıp aynı sorunla karşılaşan varsa diye soruyorum, şimdi ben kendim tekrar boyasam bu saçı, dipleri koyulaşır mı acaba?
kusturma işlemi oryal gibi yakmaz bilmem ne demişti ama eve gelip saçımı tekrar yıkadığımda eskisinden çok daha sert olduğunu fark ettim. üzerine tekrar boya yapıp şansımı denesem mi yoksa ölümcül bir vuruş mu olur?
boya konusunda deneyimli hanımlar, söyleyecek iki çift lafınız varsa esirgemeyin olur mu :/
(3) 

zip/winrar problemi

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #628438 
bir arkadaşımın gönderdiği pdf formatındaki dosyaları zip olarak indirdiğimde, 0 ve 1 lerden oluşan tuhaf bir şey görüyorum. internet üzerinde pdflere tıkladığımda normal yazı şeklinde görüyorum.
indirdiğimde böyle garip görünmesinin sebebi ne olabilir? nasıl düzeltebilirim bu durumu?
(3) 

YDS'ye hazırlık

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #613028 
şimdi arkadaşlar, ben sokak ağzından ötesini bilmeyen bir insanım ingilizcede. ''derdini anlatacak kadar'' olayı mevcut. onu da ne kadar yapabiliyorumdur meçhul, bilen adam bi tarafıyla güler muhtemelen.

ne lisede ne üniversitede hazırlık okumadım. gramer yok yani.

1 eylül'deki yds'ye ısınma turu olarak gireceğim. bir şey beklemiyorum. ama bahar döneminde olacak olan sınav için ciddi hazırlanacağım. 8-9 ay diyelim elimde olacak olan süreye.

dershaneye gitme, özel hoca tutma vs imkanım yok. öğrenciyim. çapulcuyum.

youtube'da daylight diye bir ingilizce eğitim setini yüklemiş birisi, ondan başladım şimdi.

evde kendi imkanlarımla bir şeyler yapmaya çalışacağım.

bak şöyle bir eğitim seti var, böyle bir kaynak kitap var, şu sistemle çalış vs her türden önerilerinizi bekliyorum. olaya epey fransızım.

sekiz ayda bu işi halletmeme yardım edin duyuru ahalisi.
gözlerinizden öpüyorum.
(4) 

bir sonraki YDS ne zaman?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #613015 
belli mi? başvurular ne zaman başlıyor?
(1) 

ingilizce bir cümlenin çevirisi?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #602558 
clinical resources must be in quantity, quality and diversity sufficient to assure acquisition of essential basic skills in all species and disciplines treated.
(3) 

1 mayıs ve taksim meydanının önemi

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #595372 
bu önemin bir tarihi, sebebi, hikayesi vs var mı?

kutlama için taksim'in seçilmesi veya taksim'de kutlama yapılmasının önlenmesi neden böylesine önemli?

neden başka bir yer değil de taksim?
(13) 

su almış led tv

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #569310 
arkadaşlar evi muhtemelen bir hafta önce su basmış. televizyon da 1 haftadır o suyun içinde beklemiş falan... rezalet.. led tv'nin yerde ne işi var demeyin, hırsıza karşı anne önlemi işte. hırsız götürmesin derken, su götürdü televizyonu...

şimdi bu televizyondan daha hayır gelir mi söyleyin... içine su almış, yan dikince şıpır şıpır damlıyor. fişe falan takmadık. belki kurursa bir ihtimal çalışır diye.. duvara dayadık bekliyor. annem kafayı yemek üzere. garantisi de bitmiş televizyonun.

bir yolu bir şeyi var mıdır bunun? sağ tarafına yatır, fönle kurut gibi ne bileyim işte, telefon suya düşünce kurtarmıştık. belki bunun da vardır bir şeyi?
(5) 

güneş kremi

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #557159 
bunların 50 faktörünü kullanmayın, 30 faktör olanı kullanın diyormuş doktorlar. var mı böyle bir şey? yeni mi çıkmış? nedenmiş? var mı bilen duyan?
(4) 

sigarayı bıraktıktan sonra

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #552607 
bir haftadır içmiyorum. bıraktıktan 2 gün sonrasından bu yana hastalıktan geberiyorum. boğaz şiş, gece boyunca öksürmeler falan.
ama grip değilim. sadece bunlar var. nefes almakta güçlük vs işte.

sigarayı bırakınca olur mu böyle şeyler? var mı benzerini yaşayan?
(5) 

patates kızartması

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #514431 
büyük bir tencerede şu an 10 kişilik falan patates kızartmaya çalışıyoruz. ilk part henüz kızarmadı. 6-7 part daha var. soru şu;

patatesleri tencereye atıyoruz, etrafa yağ sıçratma olayı bittiğinde kızartmaya tencere kapağını kapatarak mı devam edelim, yoksa kapağı kaldırarak mı devam edelim?
hangi şekilde daha çabuk kızarır bunlar?
(7) 

türkcell 3g

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #504759 
4gb öğrenci tarifesi ayda 35 lira 1 yıl taahhütlü aldım bunu. fakat bir ay sonra yeni taşındığım evde sınırsız internet olduğundan, 3g bir kenarda öylece durur oldu. hiçbir işime yaramıyor fakat hala her ay 35 lira ödemek zorundayım. ikinci ayın parasını yatırmaya gidicem ama ayaklarım geri geri gidiyor. hiç kullanmıyorum ve ayda 35 lira veriyorum. evdeki sınırsız için de 20 lira veriyorum. hadi o 20yi geç, kullanıyorum ama havaya 35 atmak öğrenci insanın içine oturuyor. 1 yıl taahhütlü biliyorum evet alırken de biliyordum ama buraya taşınacağım yoktu hesaplarda.

bu 35ten kurtulma imkanı yok mu hiç? azaltma imkanı ya da?
(4) 

digiturk kutusu

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #470990 
aboneliğimi iptal ettirdim. digiturk çanağı çalınmıştı. şimdi elimde sadece bu digiturk kutusu var. taşındığım yerde de merkezi uydu var.
bu kutuyla, o turksat uydusunu kullanabilir miyim? ne yapmak gerekiyor? ayarı falan mı var, varsa ayrıntılı anlatan bir site linki verir misiniz?
bu kutuyla binanın uydusundan faydalanamıyorsam da, bina uydusunu kullanmak için ne yapmak lazım?
fark ettiğiniz üzere bu işlerden hiç anlamıyorum. fazla terim kullanmadan açık cevap verirseniz sevinirim
(3) 

ingilizce bilenlerin yardımı lazım

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #397264 
1) to date, the major obstacle in managing the disease and designing a rationale for theraphic targets is our incomplete understanding of pathogenesis of the disease.

2) the high-fat diet also did the salt-sensitive rats more susceptible to the effects of environmental stress in tension.

bu iki cümlenin çevirisini yapabilir misiniz?
(5) 

kullanılmış giysileri nereye gönderebilirim?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #381133 
elimde epey kullanılmış giysi var. hepsi giyilebilecek durumda. bazısı birkaç kez giyildi sadece. bazısı da daha çok giyilmesine rağmen hala gayet sağlam, renkleri, kumaşı falan yeni gibi. artık giymediğim ya da aldıktan sonra giymek istemediğim türden şeyler.
defalarca söylediler depremzedelere vereceğiniz giysiler yeni olsun diye. ben de buna katılıyorum.
bu giysileri boş yere elimde tutmaktansa, hepsini tekrar yıkadım, ütüledim, hazırladım.
isterdim nerde ihtiyaç varsa yeni şeyler alıp göndermeyi ama öğrenci halimle durum ancak bu...
nereye gönderilir bu giysiler duyuru ahalisi? belediye, dernek, kurum vs bilen var mı?
(2) 

kpss b

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #371575 
kpss b'de hangi konular var ve kaynak olarak hangi yayini onerirsiniz?
(7) 

hayvan sahiplerinin fikri?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #369199 
hayvan sahipleri veya eskiden hayvan sahibi olanlarin tercihini merak ediyorum.

1) evcil hayvaninizin veteriner hekimini secerken neye dikkat edersiniz? (seceneklerden maksimum iki tanesini belirtirseniz sevinirim)

a-populerligi
b-kliniginin guzelligi
c-teknik ekipmanlarinin yeterliligi
d-guleryuzlu olusu
e-mesleki bilgisi
f-hayvanlarla iliskisi

2) evcil hayvaninizi gotureceginiz yeri secerken neye dikkat edersiniz?
(seceneklerden sadece birini belirtirseniz sevinirim)

a- ne zaman gitsem beni ve hayvanimi taniyan bir hekimi duzenli olarak bulabilecegim bir veteriner klinigi
b- en az 5 hekimin oldugu ve pek cok cihazin bulundugu bir hayvan hastanesi
c- ucuz olmasi. her seye para istenmemesi. klinik veya hastane fark etmez.
(3) 

kredi kartı ama hangisi?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #368234 
simdiye kadar hic kredi kullanmadim, merak edip nedir ne degildir diye de sormadigimdan, pek bilgim yok. o yuzden, cok sacma gelebilir.

kredi karti istememin tek sebebi, internet uzerinden satin almak istediklerim. artik annemden, arkadasimdan falan dilenmek istemiyorum. havaleydi bilmem neydi cok pahali oluyor cunku ekstra para gidiyor yok yere.

bir ara is bankasi ogrenciler icin kredi karti veriyordu 300 lira limitli. faizi en az mi ne oyle bir seyler soyleniyordu mesela.

boyle limiti az, faiz orani dusuk, internet alisverislerinde kullanimda avantajli (ne bileyim iste taksiti cok oluyordur falan gibi) hangisini tavsiye edersiniz?
(2) 

kedi yavrusu sahiplenmek isteyen?

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #361786 
bu minikler 2 aylık civarındalar. ikisi de erkek ve sağlıklı.
kardeşler. birini veya ikisini birden sahiplenmeniz mümkün.

şehir: antalya
(8) 

internetten kitap siparişi kargo meselesi

ben butun cbnce dizilerini izliyorum #307449 
bulunduğum şehirde kitap satan birkaç yer var ve fiyatları altınla kapışabilir. haliyle ya arkadaşlara kitap isimlerini verip yollatıyorum ya da internetten alıyorum. ama bu sefer da hayvan gibi kargo parası ödüyorum, aynıya geliyor.

kargo ücreti almayan, ya da şöyle diyeyim atıyorum 50 lira ya da 100 liralık kitap siparişinde kargonun ücretsiz olduğu bir site var mı? varsa hangisi/hangileri? güvendiğiniz memnun kaldığınız siteleri söylerseniz memnun olurum...
1

mobil görünümden çık