(16) 

Ölüm sonrası

dulcinea #1577095 
Ölüm sonrası ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Ana rahmindeki bilinçsizlik veya narkoz gibi mi yoksa ölüm sonrası ahiret hayatı mı? Sadece çoğunluğun ne düşündüğünü merak ettiğim için soruyorum başka bir nedeni yok. Teşekkürler

Radyolog

dulcinea #1573984 
Merhaba. Tanıdığı veya kendisi radyoloji uzmanı olan veya mamografiden az çok anlayan birisi varsa bana acil ulaşabilir mi? Teşekkürler

Konya A grubu Pozitif

dulcinea #1530698 
Merhaba. Yarın ameliyata girecek teyzemiz için A Rh + kana ihtiyaç vardır. Saat 22.00'a kadar 4 ünite kan lazımmış. Konya'da yakınları olup Necmettin Erbakan üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gidebilecek olanlar kan bankasına Kezban uyanık adına diyerek kan verebilirler
Bir süre üstte kalırsa çok iyi olur

Görseldeki tetkik sonucu hk

dulcinea #1523818 
Merhabalar. Görseldeki tetkik sonucu 76 yaşında bir yakınıma ait. Araştırdığım kadarıyla kalp yetmezliği olduğunu gösteren bir tetkikmis. Ama doktor yakınıma böyle bir şeyden hiç bahsetmemiş. Bu sonuca göre kalp yetmezliği var diyebilir miyiz? Veya doktor bahsetmedigine göre yok diyebiliriz miyiz? Bilen arkadaşlarım varsa cevapları mutlu eder. İyi akşamlar
(2) 

Sahiplendigim kedi çok korkuyor

dulcinea #1520635 
Merhaba. 2 yaşında bir kedi sahiplendim. Bugün üçüncü günümüz. Çok korkuyor sürekli saklanıyor. Yemiyor içmiyor. Üzerine gitmeyeyim diyorum ama açlıktan ölecek çok üzülüyorum haline. Ne kadar sürecek bu durum? Daha önce de kedim vardı ama bunu hiç yaşamamıştım. Yapabileceğim bir şey var mı?
(6) 

Covid-19 tedavisi sonrası ölüm

dulcinea #1454522 
Merak ettiğim bir şey sormak istiyorum. Hastanede covid 19 tedavisi görüp taburcu olup kısa sürede evlerinde ölen hastalar aslında virüsü yenmemis diyebilir miyiz? Nasıl bir komplikasyon gelişiyor ne sebeple ölüyorlar acaba?
(3) 

Covid gercekten bitiyor mu?

dulcinea #1447709 
Uygulamada bakıyorum çok yüksek riskli bölgeler bile düşük gösteriyor. Bugün bakan bildiğiniz üzere pembe tablo çizdi. Bazı uzmanlar diyor ki asıl ekim-kasım gibi patlama olacak. Bazı uzmanlar diyor ki bulaşıcı etkisi azaldı. Kime inanalım?
(1) 

Fibrinojen değeri yüksekliği

dulcinea #1445125 
Selam. Grip şikayetleri yüzünden hastaneye gittim kan ve sürüntü aldılar. Sürüntü sabah çıkacak. Kan testinde fibrinojen değeri normali 180-400 iken benimki 625 çıkmış. Bu ne demek oluyor bilgisi olan var mı? Kan pıhtılaşması diyor internette korkarım ben kan pihtilasmasindan
(1) 

Adli yardım karşı vekalet ücreti

dulcinea #1441860 
Selam. Çok araştırdım ama cevabı bulamadım. Adli yardımdan faydalanan kişi dava sonucunda kısmen hatalı bulunup karşı tarafın vekalet ücretini ödemekle hükmedilirse kaybettiği vekalet ücretini kendisi mi ödemekle yükümlüdür?
(12) 

Sigarayı bıraktım hiç özlemiyorum diyen?

dulcinea #1424897 
Selam. Ben ciddi anlamda sigara bağımlısıyım. Ama son zamanlarda vücudum yeter artık demeye başladı. Nefeste hırıltı, evin içinde yürürken bile soluk soluğa kalma vs. Bırakmam lazım evet ama psikolojik bağımlılık kısmı beni korkutuyor. Ne bileyim sigara içmeyeceksem neden deniz kıyısında oturayım, neden arkadaşlarla buluşayım gibi düşünceler. Birakanlari okuyayim sıyrılayim bu dusunceden diyorum bloglara, eksi sözlüğe bakıyorum 2 yil geçti hala canım istiyor diyenler, sonsuz bir oruç diyenler. Sanki hayattan artık keyif alamayacakmisim gibi geliyor. Ben bıraktım hic de ozlemiyorum diyor musunuz? Rica ediyorum hic icmemis olanlar gelip ahkam kesmesin burada. Ciddi ciddi yardım istiyorum. Teşekkürler
(4) 

Sokağa çıkma yasağı, ceza

dulcinea #1424205 
Selam. 2 tane sigaram kaldı. Evime yürüme 10 dakikalık mesafesindeki benzin istasyonu bugün nobetci. Sigara almaya gitsem polis görürse sigara almaya gidiyorum desem cezayı yer miyim? Marketinde satılan acil bir şey bulamadım bahane edecek. Açıkca söylemek zorundayım
(4) 

Bağımlı mıyım?

dulcinea #1196182 
İyi geceler. Son bir yıldır hafif derecede başlayıp son bir ayında şiddetlenen bir rahatsızlığım var. Yani tam olarak rahatsızlık mı onu bile bilmiyorum. Ernet (eski usul tuvalet koku gidericisi), onların lavabo için olanları ve amonyakli cif kokluyorum. Gün içinde aklıma gelince çok zorlanıyorum. Evdeyken daha kolay. Bazen gece yatagimdan kalkıp koklayıp yatıyorum. Bazen de yediğimi hayal ediyorum ve yemekten korkuyorum. Benim derdim ne? Bağımlı mıyım? Bundan kurtulmak için ne yapmam gerekiyor nereye basvurayim?
(2) 

Sigortasız işçi

dulcinea #1145733 
Merhabalar. Isyerimden ihbarsiz cikarildim ve ihbar ve kidem tazminatimin uzerine yatmaya calisiyorlar. Tabi ki dava acip bunlari alacagim ama baska bir konu daha var. Bunlara ders vermek istiyorum. Bir arkadaşımı 3 yıldır bir arkadaşımı 1 aydir sigortasiz calistiriyorlar. Bu konuda da sikayet etmek istiyorum akılları baslarina gelsin diye. Arkadaşlarım da ceza alir mi? Onlarin da başını yakmış olur muyum?
(2) 

Diş apsesi

dulcinea #1135243 
Perşembe günü aşırı diş ağrısından uyuyamadım. Sabah ilk iş diş hastanesine gittim. Apse var diye antibiyotik ve ağrı kesici yazip gonderdi. Hemen ilaca başladım ama dün sabah yanagim cok kötü şişti. İnsanlıktan çıktım resmen. Bugün şişlik gozume kadar çıktı. Ilaca devam ediyorum ama sanki faydası lmuyormus gibi geliyor. Bunu yaşayan oldu mu daha önce? Ne kadar sürüyor iyilesmesi?
(7) 

Yasal çalışma saatleri ve molalar hk

dulcinea #1124703 
Selamlar;
Hafta içi 08.30-18.30, cumartesileri 09.00-16.30 saatleri arasında çalışıyoruz. Görünüşte öğle arası var ama dinlenmemize kesinlikle müsade yok. Yemeği ofiste yiyoruz ve apar topar 20 dakikada yiyip masalarımıza geçiyoruz. Masalarımıza geçer geçmez de patron bir evrak getirip "öğle arası dinlenirken şu masrafları da giriverin" diyor. Çay molası vs yok. Mesai saatleri içerisinde patronun kamerası sürekli açık ve özel cep telefonumuzla 30 saniye bile konuşmamız yasak. Ailemden birisi ölse mesai bitiminde haberim olacak. Nefes al ve çalış... Hafta sonu mesaisi için (haftalık yasal saati aşıyor olmasına rağmen) herhangi bir mesai ücreti yok. Patronla konuş düzeltsin dışında bir öneriniz var mı? Bir yerlerle konuşup bu durumu düzene sokmak için ne yapılması gerekiyor? Ben ve iş arkadaşlarım bu sıkıyönetimden çok bunaldık ve yardımlarınıza ihtiyacımız var. Şimdiden teşekkür ederiz
(1) 

İnternet Mağazasından Alışveriş

dulcinea #1069970 
Dün bir mağazanın internet sitesinden alışveriş yaptım. Bana ne mesaj geldi ne mail. Bunun üzerine müşteri hizmetlerini aradım böyle bir sipariş olmadığını iddia ettiler. Bankayı aradım parayı karşı taraf çekmiş görünüyor. Provizyon numarasını istedim tekrar müşteri hizmetlerini aradım " biz o şekilde kontrol edemiyorz yardımcı olamayacağız" diyorlar. Ne ürünü gönderiyorlar ne parayı iade ediyorlar. Nasıl çözülür bu iş?
(2) 

Elektrik, sigorta atması, sayaçtan anlayanlar?

dulcinea #945751 
Daha önce benzer bir soru sorulmuş ama benim problemim biraz daha farklı. Sabah koridorun lambası patladığı için sigorta attı. Evin içindeki kutudan atan şalteri kaldırdım ama elektrik yine gelmedi. Kısmi de değil hiç bir yere gelmedi. Ana şalter atmıştır diye sayaca baktım ama akıllı sayaç olduğu için bi nane anlamadım. Fotoğraftakinin aynısı benim sayaç. Nerededir bunun şalteri?
(5) 

Bayi hatası

dulcinea #915709 
Geçen ay cep faturamı ödemek için bayiye gittim. "Mart da kesilmiş alalım mı?" dedi onu da ödedim. Verdiği fişe de hiç bakmadan çantama attım. Dün akşam hattım kısıtlanmış. Arkadaşımın telefonundan müşteri hizmetlerini aradım mart faturamın ödenmediği için kısıtlandığını öğrendim. Çantamdaki fişe baktım hakkaten bende sadece şubat faturası var. Ama ben iki fatura tutarı ödediğimden eminim. Bugün iş çıkışı o bayiye gidip durumu anlatıp düzeltmelerini isteyeceğim ama elimde belge yok. Kamera kayıtları şu bu desem düzeltirler mi? Nasıl halletsem bu işi?
(4) 

Hangi bölümden randevu almalı?

dulcinea #890394 
aşırı gece terlemesi ve aşırı yorgunluk gibi şikayetlerim var. bildiğim kadarıyla pek hayra alamet değil. doktora görünmek istiyorum hangi bölümden randevu almalıyım?
(6) 

Eskişehir'de kahvaltı

dulcinea #756168 
Yarın sabah Ankara'dan arkadaşım gelecek. Sabah kahvaltıya götüreyim ilk önce diyorum. Eskişehir'i fazla bilmeyen birisi olarak bilene sorayım. Özellikle çarşı civarında kahvaltı için tavsiye ettiğiniz bir yer var mı?
(2) 

seçmen kağıdı

dulcinea #750115 
uzun süredir şehir dışındaydım. sanırım ben yokken seçmen kağıtları dağıtılmış. mesai saatlerinde ben de çalıştığım için muhtara gidip alamadım. internetten nerede oy kullanacağımı öğrendim. bildiğim kadarıyla nüfus cüzdanıyla kullanılabiliyor. yine de emin olmak istiyorum. kullanabilirim dimi?
(3) 

İ.Melih'ten gelen sms...

dulcinea #749050 
Arkadaşlarım Ankara'da yaşadığım zamanlar bir konu için ak masayı aramış maruzatımı bildirmiştim. O günden beri ara ara Ankara Platform adı altında İ.Melih'ten mesajlar gelmeye başladı. Ama son zamanlarda günde en az 3 mesaj geliyor yok başbakan şurda yok Melih şu kanalda. Çıldırmak üzereyim. Tekrar arayıp mesaj gelmesin yeterin artık desem silinir mi numaram?
(3) 

izmirde otel

dulcinea #739953 
Izmir gaziemirde veya yakinlarinda aileyle kalinabilecek uygun ve temiz otel, pansiyon bileniniz varsa yardimci olabilir mi?
(1) 

posta çeki hesap numarası

dulcinea #598357 
birine para göndermem gerekiyor ama posta çeki hesap numarasını bulamıyorum. kendisine de ulaşamadım sabah erkenden göndermem lazım. tc kimlik numarasını görevliye versem numarayı bulabilir mi?
(2) 

Acil

dulcinea #594592 
Akşam akşam bir de çeviri sorusu sorsam size. "Şark köşesi" tam olarak çevrilemese de ingilizceye nasıl uyarlanabilir?
(1) 

elektrik faturası

dulcinea #573596 
bugün elektrik faturamı ödeyecektim ama faturayı evde unutmuşum. şimdi size sorum şu kapılardaki elektik yazan mavi plakadakiler bizim abone numaramız mı? karşı komşumu arayıp o numarayı istesem onunla ödeme yapabilir miyim?
1

mobil görünümden çık