(5) 

Sözlük yazarı uzun saçlı eleman

sanal hayvan #1585187 
Bir tane yazar vardı. Uzun saçlı erkek. İnce suratlı olduğundan fikirlerinin bir değeri var sanıyordu. Youtube kanalı açmıştı. Kimdi ya o? Hatırlayamadım nick’ini.
(2) 

Yayından kaldırılan talk show

sanal hayvan #1564798 
Bir iki yıl önce kel bir adamın sunduğu kötü bir talk show vardı.
3-4 bölüm yayınlanıp yayından kaldırıldı.
Geceyarısı talk şovu tarzındaydı. Bilen var mıdır?

Bülent Ortaçgil Ankara 21:00

sanal hayvan #1523243 
Bu akşam Ankara'daki Bülent Ortaçgil konserine iki biletim var. ilgilenen iletişime geçebilir.

iki bilet 100 lira.
(4) 

İnternet Önerisi

sanal hayvan #1375651 
Değerli ekşiduyuru kullanıcıları.

Yeni evime ilk kez internet bağlatacağım. Fiber bulunmuyor.
Henüz modem de yok.
Önerebileceğiniz internet sağlayıcı veya pakedi var mıdır?

Teşekkür ederim.
(5) 

mac'te chrome ve sözlük sorunu

sanal hayvan #1247829 
Merhaba arkadaşlar,

Mac os'a yüklenmiş chrome'da sözlük yükleniyor fakat tık diye 1-2 saniye sonra birden sayfa geliyor. Düne kadar böyle bir sorun yoktu, ekstra bir add-on yüklemedim bu süreçte. uygulamayı kaldırıp tekrar kurdum ama bir şey değişmedi. Safari'de bu sorun yok. Sizce neden olabilir?
(1) 

İzmir/Gaziemir ya da Yakın Hostel Misafihane Tavsiye

sanal hayvan #977024 
Merhaba,

Gaziemir'e yakın uygun fiyatlı hostel, misafihane arıyorum.

Tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?
(2) 

amalgam dolgumun bir kısmını yuttum ne olur?

sanal hayvan #940378 
kusayım mı?

dolgu 3 yıllık.
(1) 

Ankara'da Gözlük Tamircisi

sanal hayvan #934503 
Merhaba muhterem duyuru sakinleri.

Ankara'da kırılan gözlük sapını kaynaklayabilecek bildiğiniz bir gözlük tamircisi var mı? Parça tamir edilebilir nitelikte, önceki çerçeve kırmalarımdan ötürü biliyorum.

not:Gözlük metal, kaynak gerekiyor. Genelde kuyum tamircileri yapmaktadırlar.
(1) 

Serzeniş ve Sony Vaio Laptop Adaptörü Ankara

sanal hayvan #909036 
Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle sosyal bir yaraya parmak basmak istiyorum. Teknik meselelerde "kedilikurabiye", "pembeçorap" tarzı kullanıcılara hemen cevap verilirken benimki gibi "sanal hayvan" isimli bariz ayı erkek mahlaslarına cevap verilmiyor. Gerçek hayatta da birkaç grupta gözlemledim kendi ismimi kullanırken de örneğin, kız "vaio'm sorunlu" diyor, "Özge istersen ben format atabilirim." diye 6 tane cevap geliyor 3 dakika içinde. Ben soruyorum, belki cevap geliyor bir gün sonra, belki gelmiyor.

Bunun için aşkolsun diyorum ve derdime geçiyorum.

Benim eski bir vaio'm var, önceden burada kendisi hakkında soru sormuştum ama pek sallanmadı. Bu sallanmayış sonucunda kendi kendime format atma, çeşitli linux distroları nasıl usblive disc yazılır falan öğrenmiş oldum çaresizlikten ve para harcamamak için fakirlikten.

Değerli dostlarım, benim bu bilgisayarımın adaptörü bozuldu. Ankara'da bunu tamir ettirebileceğim bir yer biliyor musunuz? Ya da adaptör satan bir yer? Sanıyorum Öveçler'de bir vaio servisi varmış ancak bana çok uzak kalıyor. Bunun dışında şu elektrikçi yapar,ya da ben de yaparım ÖZge diyen olursa müteşekkir olurum.

Adaptörün kondansatörü bozuk alternatif akım doğruakıma çevrilmiyor,bu sebeple ateş böceği/eski çıkrık dönüşü arası bir ses çıkarıyor.

Sevgilerimle

Sanal Aga
(1) 

Duyuru'ya konabilecek bir sticky hakkında soru.

sanal hayvan #886241 
Merhaba arkadaşlar,

Duyuru'nun yardım/hakkında kısmında zaten neler yapılacağına dair uyarılar var ancak, bana kalırsa bunun kalıcı bir sticky olarak en başta durması gerekiyor.

Örneğin, her gün "bu fotoğrafı nereden bulabilirim" diyenlere, sağ tıklayıp google images'da arandığında bulunabileceğini söylemek duyurunun işleyişi açısından gereksiz bir mesaiye sebep oluyor. Ha kişi googleimages'da bulamamıştır o zaman ayrı. Ama %90 ihtimalle fotoğrafa sağ tıklayıp google'da ara dememiştir. bunu birileri bilmek zorunda tabii ki değil. Ancak bir noktada duyuru kullanıcılarının da bilinçlenerek soru sorması gerektiğini düşünüyorum.

O yüzden gerek fotoğraf özelinde olsun, ya da örneğin "arkadaşlar akp'ye oy verenler neden böyle?" tarzı klasik tartışma başlatıcı içeriklere dair, genelde birçok sitede de bulunduğu gibi en üstte bir sticky bulunması ve kullanıcıları bu şekilde bilinçlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Biliyorum bu da (git: 3773)'le örtüşüyor aslında ama kullanıcıların da fikrini merak ediyorum. ya da böyle bir şey olması sizce daha iyi olur mu örneğin?

Sizin fikriniz nedir?
(1) 

Bir Entry Sorusu

sanal hayvan #885900 
Arkadaşlar bir başlık vardı. "4+4 zammdan memnun olmayan insan" gibi bir şey. adam işte %8 zam yerine 4+4'ü savunmuştu. Sonra ikinci entry'de birisi hesaplayıp adamı çürütmüştü. hatırlayan var mı?
(1) 

Bilgisayar Açılma Sorunu

sanal hayvan #842809 
Merhaba değerli duyuru ahalisi,

Bilgisayarıma bundan birkaç ay önce saçmasapan programlar yüklerken net3.1 ya da ona benzer ismi olan bir şeyi indireliberi açılma konusunda sorun yaşıyorum. 7-8 dakikada ya açılıyor, ya da açıldığı gibi kilitleniyor.

Zaman mefhumu umrumda olmadığından pek umrumda olmuyordu ama artık normal olarak hiç açılmıyor bunu da ağ istemiyle güvenli moddan giriyorum. ağ istemiyle güvenli modu gayet normal açıyor, ya da normal güvenli modu doğal olarak.

yalnız windows normal başlatılmaya kalkıştığında şu kablolu ya da ne bileyim kablosuz internete bağlanırken sağ alt köşede bağlanma dalgası donuyor ve ekrana bir daha tıkladığımda ekran beyaz oluyor.

bilgisayarımın cd sürücüsü de bozuk, hani bir format mevzusuna o yönden giremem.

bilgisayar 6 yıllık falan bir vaio.

bir öneriniz var mı, yoksa bi bilgisayarcıya götürüp yirmi liraya format attırıp hiç uğraşmayayım mı?

Saygılar.
(12) 

Kompartmanda Çiftler

sanal hayvan #838789 
Arkadaşlar merhaba,

Trende hayali bir kompartmanda, 3 bir tarafta üç diğer tarafta koltuk olmak üzere koltuklar var. siz herhangi bir yerde oturuyorsunuz. bu çifti hayal ettiğinizde karşı karşıya mı oturuyorlar yoksa yanyana mı oturuyorlar?
(5) 

Angel scar vs.

sanal hayvan #835516 
Selamünaleykümverahmetullahi ve berakatühü aka şalom değerli duyuru camiası.

Dermotolojik bir sorum var.

Bu, örneğin Seal kardeşimiz gibi yüzünde yara olan insanların o tip hat halindeki yüz yaralarına bir şey diyorlardı. Ne diyorlardı onu merak ediyorum, böyle angel face, angel scar tarzı bir şeydi. Belki de öyle değildi ama yine benzer ezoterik ismi vardı.

Saygılar şelale.
(1) 

Riget Hakkında bir soru

sanal hayvan #754454 
Merhaba,

Lars Von Trier'yi günahım kadar sevmem.
(bkz: lars von trier/@sanal hayvan)
Fakat yıllardır Riget'nin methini duyuyorum.

Gerçekten de anlatıldığı kadar iyi mi?
(5) 

Pınar Yoğurt

sanal hayvan #679984 
Merhaba değerli ekşiduyuru insanları

Bayrama gitmeden önce dolapta Pınar Yoğurt bıraktım. 10 gün boyunca açık kalmış ona rağmen ne bir ekşime ne de bozulma var. Bu normal midir?
(3) 

Google Chrome Anasayfa

sanal hayvan #597589 
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayara abuk subuk bir program yüklenmesi sonucu googlechrome'un anasayfası v9tr.com diye bir sayfaya sabitlenmiş durumda, ne kadar değiştirmeye çalıştıysam da değiştiremedim. her şeyi sıfırladım, buna rağmen yine açılıyor. kaldırdım tekrar kurdum yine açılıyor.

bu beladan kurtulabilmem mümkün müdür? programdan soğudum resmen.

edit: aşağıdaki ilk iki öneri işe yaramadı :(
(6) 

Oyun Önerisi

sanal hayvan #597462 
Merhaba değerli ekşiduyuru sakinleri,

Pek oyun oynayan bir insan değilim, en son bitirdiğim oyun snes emülatöründe super mario world'dü. En son bitirdiğim bilgisayar oyunu ise call of duty 2 idi. Ta ki, Batman Arkham Asylum'u oynayana kadar. Resmen zamanımı vakfetmemi hak ettiğini anlayıp kendimi adadım ve bir hafta içinde bitirdim oyunu. Benim bilgisayarım yok, yalnız kullandığım bilgisayar en yüksek Batman Arkham Asylum seviyesindeki oyunları çalıştırabilen bir bilgisayar.

Bana bu tür bir konfigürasyonda hangi oyunu önerirsiniz? Mesela Assasins Creed serisinden bir şeyler olabilir mi?

Hepinize sevgilerimi yolluyorum.
(1) 

Yansımalar

sanal hayvan #511731 
Yansımalar'ın Tabutta Rövaşata'da Sarı gömülerken çalan Bab-ı Esrar olmayan şarkısının adı neydi? Geçen sene dinliyordum şimdi bulamıyorum.
(2) 

Vodafone internet makata duhul olma ihtimali

sanal hayvan #433626 
Merhaba degerli eksiduyuru kullanicilari.

Biz bugun babama bi tablet bilgisayar aldik. neyse, internet amaciyla az once ben meraktan hatti taktim alete birkac bos is yapip kapadim, sonra telefona tekrar taktim para azalmamis hatta.

benim normalde cepnet pakedim var aylik. alet acaba o internetten mi kullanmistir, yoksa bu interneti kullanmaya devam etsem makatima duhul olma ihtima'i var midir az sonra.

Saygilarimi sunarim.
(1) 

Babaya bilgisayar vol.2

sanal hayvan #430506 
Merhaba degerli eksiduyuru sakinleri, gecenlerde babamin tablet, netbook, notebook gibi bir seye ihtiyaci oldugunu soylemistim.

kendisi bakkal, sigara fiyatlarini takip etme ve parca kontor satma gibi durumlar disinda kullanmayacak aleti. ucuz bir notebook'da karar kildik fakat kucuk bir kasabada oldugumuz icin ya internetten siparis verecegiz, ya da buradaki yerel mekanlara bakacagiz fakat pek uygun da degil acikcasi.

her ne kadar bazi sitelerde 700 lira civarinda notebook'a denk gelsem de freedos'la geldigi ve ben teknoloji dunyasindan uzak kaldigim icin, yasadisi windows kopyalayamayacagimdan dolayi be ayni zamanda babamin bu tip mevzulara oldukca uzak olmasindan oturu freedos konseptine uzak duracaktir.

simdi, eger yardimci olabilirseniz ucuz bir bilgisayar bulabilmek icin hepinize cok mutesekkir olcagim. taksitle almak durumundayiz, ekonomik olarak durumumuz pek iyi degil.

saygilar.
(4) 

Babaya bilgisayar

sanal hayvan #428582 
Arkadaslar merhaba

Benim babam bakkal. Parca kontor yukleme ve sigara fiyatlarini takip etme gibi amaclarla internet baglantisi olan bir alet almaya niyetlendi. kucuk esnafin hali malum biliyorsunuz, bu sebeple yuksek bir sisteme de ihtiyacimiz olmadigi icin, uygun bir cihaz almayi planliyor, netbook ya da tablet bilgisayar gibi.

turk telekom'un blackberry playbook kampanyasi varmis, iki yil internet hediyeli aylik 30 lira odeme yaparak bu cihazi anlasma imzalayark alinabiliyormus, babam buna niyetli fakat ben teknoloji olaylarindan elimi ayagimi cektigim icin 5-10 yil once, bu konuda ona nasil yardimci olacagimi bilemiyorum. mesela ucuza satilan bir notebook daha uygun mu olur emin olamiyorum.

Eger, uygun bir cihaz akliniza gelirse ve onerirseniz cok memnun olurum.

saygilar
(3) 

televizyon etiketi

sanal hayvan #423276 
Degerli eksiduyuru sakinleri,

Evde teyzemin birkac ay once verdigi trinitron ve eski fakat yilan gibi ve hatta ingilterede uretildigine sasirdigim Sony televizyon var.

Bu televizyona eski ps2'mi baglayayim dedim, adeta dostluk ve gardaslik icerisinde birbirleri icin yaratilmislar, fakat!

Av'a gecince. av yazisi kaliyor, teyzemler de 15-20 yildir ekrandaki yari seffaf "it's a sony" etiketini kaldirmamislar, ekranin bir kismi boyle abukluklarla dolu yani. en azindan ben bu "it's a sony" etiketini kaldirmak istiyotum, lakin bu kadar eski bir etiketi sokerken ekran komple ciksa sasirmam, en azindan mutlaka iz birakacaktir, bu izi yok etmek icin ne yapmali?

gazyagi falan olur mu mesela? ya da daha basarili yontem onerebilecek olan varsa da memnun olurum, saygilarimi sunar herkese mutlu bir haftasonu dilerim.
(5) 

otobuslerdeki ekranli sistemler uzerine bir soru

sanal hayvan #422738 
Degerli eksiduyuru sakinleri, otobuslerde bu film gosteren sistemlerin bazilarinda mesela ortak yayin olmuyor.

tek film ayri kisiler tarafindan, farkli zamanlara cekilerek izlenebiliyor. bunun icin kullanilan sistemler merkezi sanirim, bu tek filme ayri sistemler tarafindan erisim nasil mumkun oluyor?
(8) 

Arkadaşlar 2000'inci Cevabımı Verdim Az Önce

sanal hayvan #415032 
Hem benim için, hem de bu site için çok da büyük bir adım olmasa da yine de, uzun sürede oluşmuş bu olayımı duyurmak istedim.

Bir şey diyecek olan varsa soruya açık bırakıyorum, duyuruya çevrilirse de yapacak bir şey yok.
(1) 

Benim bu kurtlar vadisine verdiğim cevap neden silindi?

sanal hayvan #408962 
Anlamadım neden silindi, çünkü ona göre o tip cevap vermeyeceğim bundan sonra. Adam, sadece duyuru halinde de açmamış çünkü. ben de sözlük yazarlarının neden artık yazmıyor olabileceğine dair fikir yürüttüm.
(9) 

Ayak Başparmağı Kütlemesi

sanal hayvan #401431 
Merhaba değerli duyuru insanları.

Ben son 10-12 yıldan beri istediğim zaman sağ ve sol ayaklarımdaki başparmakları kütletebiliyorum, böyle parmaklarınızı bastırdığınızdaki çıtırdama gibi ama onun hep olanı gibi düşünün. Açıkçası bunun bana bir zararı yok diye biliyorum, çünkü normal parmak çıtlaması zaten eklemler arasındaki hava kabarcıklarının patlaması sonucu oluyor, benimkiler de en fazla eklemlerin birbirine sürtünmesinden oluşabilir.


Bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamadım ve yalama edercesine oynamadım ayak başparmaklarımla ama istersem 9/8'lik ritm falan çalabiliyorum öyle de yetkinim.(normalde zaten darbuka çalıyorum ayak başparmaklarından değil, normal trakyalılıktan gelen bir ritm duygusu)

Bu mevzu bana bir sıkıntı yaratmaz değil mi, bokunu çıkarmadığım sürece.

Saygılarımı sunarım.

edit: ayakbaşparmağıyla darbuka çalmak burunla blokfülüt çalma ayılığına benzemiş. şimdi denedim paslanmışım zorlanıyorum. açıkçası kütlemeleri de bayağı azalmış. sadece meraktan sormuştum.
(11) 

Duyuruya karşı sorumluluk hissediyor musunuz?

sanal hayvan #395532 
Evet, değerli ekşiduyuru sakinleri, mesela ben 3-4 saatliğine çıkıp buraya döndüğüm zaman birikmiş ve arka sayfalarda kalmış bir yığın soruyu görünce resmen işimi yapmamış gibi hissediyorum.

Bir de, cevap sayımın siteye giriş sayımdan fazla olması gibi takıntılarım var, bu sebeple bazen 4-5 saat online kalıyorum.

adeta saplantılı bir ruh hastası oldum.

bu da güzel bir şarkı, isterseniz dinleyin:
www.youtube.com
(3) 

odtü - söğütözü ulusoy terminali

sanal hayvan #388931 
odtü'den söğütözü'ndeki ulusoy terminaline ego vesilesiyle nasıl gidilir değerli duyuru okurları?
(1) 

Filmler ve Roma Rakamları

sanal hayvan #382486 
Şimdi Peeping tom'u izlerken aklıma geldi. Filmlerin başında neden mesela Copyright'ı belirtirken Copyright MCMLX yazılır.

Bunların sayesinde Roma Rakamlarını unutmuyorum her filmde tekrar edip ne zaman çekildiğini bulup, "Ulan Roma Rakamı okumayı da unutmuyorum ne güzel" falan diye düşünüyorum.

Ama nedir yani olay? Normal rakamlarla yazılanlar da var, ancak bilhassa eski filmlerde böyle oluyor.

Bilen var mıdır?
(2) 

library.nu

sanal hayvan #377003 
Degerli duyuru ahalisi.

dun gece birisi library.nu'nun tasindigi bir link vermisti.
Favorilere ekledim ama silinmis sanirim.

Eger cevap vermek sikinti olusturuyorsa mesaj da atabilirsiniz.

saygilar.
(6) 

Oyun Flash Disk Meselsi

sanal hayvan #376064 
Değerli Duyuru İnsanları

Atıyorum, desperados ya da heroes of might and magic 3 gibi görece eski oyunları flash diske kurup herhangi bir bilgisyara takıp oynama olayı var mıdır?

Ya da böyle bir şey var mı?
Orta 2'de bilgisyarla ilgilenmeyi bıraktığım için bu tip meselelerden anlamıyorum.

Saygılar
(11) 

Black Cat White Cat

sanal hayvan #345732 
Black Cat White Cat'den daha eğlenceli film biliyor musunuz? Biliyorsanız nedir?

Bakın, daha güzel ya da daha komik demiyorum. İkisine de yığınla örnek verilebilir. Sadece "eğlenceli" kıstasını değerlendirerek sordum.

Saygılar

az öncelerde de sormuştum ama piyasa biraz canlıdır belki diye tekrar soruyorum şimdi cevapsız kalınca.
(4) 

kan grubu kartı

sanal hayvan #322036 
Ben devlet hastanelerine oldukça ters bir yerdeyim. Kızılay'ın kan bağışı merkezleri bu kan grubu kartını verir mi? Özel hastanelerde kaça patlar?
(4) 

bi şarkı adı soruyorum silicem

sanal hayvan #248555 
Hanımlar Beyler

Eskiden İmar Bankası reklamlarında Yanni'nin olduğunu tahmin ettiğim bir şarkı çalıyordu. Adı neydi?

Teşekkürler
(6) 

harici disk yardımı

sanal hayvan #238193 
merhaba değerli sözlük insanları

arkadaşımın yaklaşık birbuçuk yıldır kullandığı harici diskini bilgisayar tanımıyor. aniden oluştu, hiçbir işlem bile yapılmamıştı. yere düşmedi vesaire olmadı
fakat usb port'una takıldığında ışığı yanıyor aletin ve kıt kıt kıt kıt kıt diye ses geliyor.

sorun ne olabilir? bad sector falan? ben hiç anlamami bildiğim tek teknik terim bu olduğu için keyfi olarak yazdım sadece, bunu göz ardı edin lütfen.
çözümü olabilir mi?
(3) 

İntihar Ederken Deneyimini Yazan Adam

sanal hayvan #151475 
Tanzimat döneminde galiba bir adam intihar ediyordu, ve ölürken bu deneyimini kağıda aktarıyordu. Kimdi bu?
(4) 

Joy Division tişörtü

sanal hayvan #146763 
İnternet üzerinden değil de,İstanbul'daki pasajlarda vesaire, Unknown Pleasures tişörtü bulabilir miyim. Akmar'da yok, İstikal'deki tişörtçülerde de bulamadım.
1

mobil görünümden çık