Sayfa önerisi

demirr #1576775 
Selam dostlar. formata aykırı mı bilmiyorum. Eğer aykırıysa duyuru silinecektir zaten. kendi çektiğim fotoğrafları paylaştığım yasamdankadraja isimli bir Instagram Hesabım Var. Sizlerden sayfayı incelemenizi ve beğenirseniz destek olarak takip etmenizi istiyorum. Yanında bonus olarak birkaç beğeni ve yoruma da hayır demeyiz :) Ayrıca profil ve paylaşımlarda gördüğünüz eksiklikler olursa eleştiriye ve tavsiyeye de açığım.Teşekkürler

www.instagram.com
(2) 

Katılım şirketleri hakkında

demirr #1573955 
Bizim hatun Eminevim katılım evim gibi firmalardan ev almak için kafamı ütülüyor. Sürekli gidelim bir konuşalım diyor. Ben de kapılarından Bile Girmem dedim. Var mıdır tecrübe eden tavsiye eden ya da etmeyen Bu sistemler hakkında söyleyeceğiniz bir şey var mı?
(4) 

Erkeklere özel klozet sorusu

demirr #1573375 
Merhabalar. internette araştırdım fakat bulamadım. Eve yeni bir klozet aldık ama almaz olaydık. Ne zaman bu klozete oturup çişimi yapsam bacaklarımın klozetin içinde kalan yerlerine idrar sıçrıyor. Lanet olsun neresine işersem işeyeyim sonuç hep aynı. Siz de Yaşıyor musunuz böyle bir sorun? Yok abi ne yaptıysam olmuyor öne eğiliyorum olmuyor serbest bırakıyorum olmuyor elimle sağa sola geriye yön veriyorum Yine olmuyor ne yaparsan yapayım bacaklarıma idrar sıçrıyor. Bu arada iş yerinde olsun farklı yerlerde oturduğum klozetlerde böyle bir sorun yaşamıyorum şu aldığım klozetin tasarımını yapan mühendisin Allah belasını versin
(7) 

Kirayı kaç lira yapayım

demirr #1563358 
Merhabalar. Fazla uzatmadan direkt sorayım. Gecen yıl taşındığım evde Rayiç kiralar 6.000 lirayken ev sahibi sağ olsun bana 3000 liradan verdi evi kiraya. depozito istemem dedi. Seneye kira zammını da kendin yap gönder dedi. Şimdi bu yıl benim mahallede kiralar 10-12 bin arası. Sizce kirayı ne yapmak lazım. Benim aklımda 5 bin lira var. Az mı olur?
(4) 

ege'de termal önerisi

demirr #1542735 
selamlar. böyle denizli, aydın falan buralarda 2-3 gün bi kaplıca tatili için temiz yer öneriniz var. mesele şu ki paramız kısıtlı. tam pansiyon biyer olmaz sanırım da kendi yemeğimizi yapabileceğimiz bir yerler de olur
(3) 

5 aylık erkek husky

demirr #1533471 
İçin ortalama kalite ve fiyatta nasil bir kuru mama tavsiye edersiniz? Ben hic bilmiyorum da
(8) 

Bel fıtığı için tavsiye

demirr #1532242 
45 gündür resmen iki büklüm geziyorum.yerden bi valiz kaldırdım ne olduysa orda oldu. Bi agrı girdi çıkmıyor. Mr çekti doktor, 2 tane fıtık var, Biri baya ilerlemiş, daha da ilerlerse ameliyat olman gerekir dedi. Kortizonlu bi tane igne verdi yaptirdik ama hikaye. Belimden kalçama indi agrı. Krem,hap, iğne hepsi fasa fiso. Asla gecmiyor. 40 gündür de bayramdı, mesaiydi,taşınmaydı derken istirahat edemedim. Yarın da yeni işime başlayacağım. Rapor ya da izin alıp dinlenmem mümkün değil. Ama artık son raddeye geldim. Bezdim.

Bu illetten cekmis olanlardan varsa etkili tavsiyesi olan soyleyebilir mi? Gercekten cok ihtiyacim var. Moderasyondan ricam soru 5-6 saat yukarıda kalabilir mi?

İzmir içi ev nakliyesi

demirr #1531211 
İçin tavsiyeniz var mı? Buca'dan aliağa'ya taşınacağız. 7 bin diyen var 7700 diyen var. Delirmis bunlar. Sizin deneyip memnun kaldiginiz veya tavsiye edebileceginiz firma var midir
(5) 

İlkokula hazırlık için eğitim seti

demirr #1525324 
Öneriniz var mıdır? Oğlan eylülde 1. Sinifa baslayacak. Anaokulu yeni bitti. Hem okula hazirlik olsun hem de boş durmasin diye bir egitim seti alacagiz. İnternette bir cok set var ama oz3llikle tavsiye ettiginiz bir set var midir?
Not: cizgi calismalari falan coktan bitti. Harflerin cogunu biliyor ve parmakla toplama cikarma yapabiliyor

Ankara kan ihtiyacı

demirr #1521678 
Sözlükte dun gündem olmuş yazar bir arkadaşımızın ricası üzerine;

gazi üniversitesi hastanesinde yatmakta olan figen demirel için acil a rh(-) kan ihtiyacı vardır.kan vermek isteyenlerin cebeci kan merkezine gitmeden önce
tufan demirel ile iletişime geçmesi gerekiyor.
irtibat:0507 779 99 67
(4) 

Çocuğumdaki kekemelik için tavsiyeniz var mı?

demirr #1519666 
Merhabalar. Oğlum 6 yasında. Anaokuluna gidiyor. Konuşmaya başladığından beri zaman zaman kekemelik oluyor. Heceleri arka arkaya tekrar etme şeklinde değil de söyleyeceği şeyin ilk bir iki hecesini çok zor çıkartıyor. Bazen 10-15 saniye deniyor uzata uzata. Fakat bu sürekli olan bir şey değil. Zaman zaman çıkıyor ortaya. Uzun süredir (6 aydir) yoktu mesela. 6 aydır gayet normal hic takılmadan konuşuyordu. Simdi 10 gündür yine başladı.

Bu şekilde olduğunda asla müdahale etmiyorum. Gözlerine bakarak sözünü tamamlamasını bekliyorum. Birkaç defa neden boyle zorlandığını sordum net biaey söylemedi, anlatamadı.

1-3 yaş arasında bazı sıkıntılardan kaynaklı birkaç travması oldu. Bu sorunun kaynağının bu olabileceğini düşünüyorum.

Bi de küçük bir ihtimal de olsa çocuk aklıyla bir şey elde etmek için bilerek mi yapıyor acaba diye aklıma gelmiyor değil.

Bi pedagog yardımı alacağız ama sizin bu konuda bir tecrübeniz veya bilginiz var mi diye sormak istedim. Ne yapmalı?

** ayrıca İzmir ili için pedagog tavsiyelerinizi de alabiliriz. Teşekkürler
(7) 

Bir konuda fikir danışmaca-Beslenme alışkanlığı

demirr #1519139 
Merhabalar. Şimdi konuyu fazla uzatmadan kısa ve öz şekilde yazmaya çalışacağım.zira sizin fikirleriniz benim için her zaman önemli olmuştur. Bir çok sıkıntıyı sizin goruslerinizle astım. İmdi

2 yıldır beraber çalıştığım hemcinsim olan bir mesai arkadaşım var. Gayet de samimiyiz. Geçenlerde evimize ziyarete geldiler ailecek. Biz de iade-i ziyarette bulunduk bugün. Arkadaşın 3 yasında çok tatlı bi oğlu var. Çocuk çok tatlı ama bazı alışkanlıkları pek hoş değil. Mesela hoşuna gitmeyen en ufak şeyde yaninda kim olursa olsun vuruyor. Bize geldiklerinde eşim eğildi ve seni öpebilir miyim dedi. Çocuk çat vurdu tokadı. Bugün babasına da 2-3 defa vurdu bizim yanımızda. Çocuk bilmiyor tabi kotu bir davranış olduğunu ama ne annesi ne babası da en ufak bir tepki vermiyor. Hemen suyuna gidiyorlar daha fazla mızmızlanmasin diye. Aynı şekilde memnun olmadığı her şeyde ağlayarak küsüyor. Küsmesin diye hemen istediğini yapıyorlar.

Son olarak arkadaş her gün iş çıkışı eve giderken çocuğa mutlaka bisküvi,seker,çikolata falan birşey alıyor. Almayınca küsüyor diyo. Fakat sıkıntı surda ki çocuk baya bir kilolu. Yani obez seviyesinde kilolu.

Benzer sıkıntılar bu yaslarda benim oglumda da oldu fakat biz bunları basit tedbirlerle hemen hallettik. Bizim arkadaş ve esi de bu sıkıntıların ileride daha büyük sıkıntılara sebep olabileceğinin pek farkında değiller. Günü kurtarma derdindeler.

Simdi gelelim soruya. Ben bu arkadaşı çok sevdiğim için çocuktaki bu sıkıntıları kendi çocuğumu ornek göstererek nasıl halledebileceğini anlatmak istiyorum fakat nasıl bir tepki vereceğinden emin olamiyorum. Kendisi biraz değişiktir. Neye nasıl tepki vereceğini pek kestiremiyorum. Bir tarafim hic karisma dese de bir taraftan da içim rahat etmiyor. Kendisini de çocuğunu da seviyorum.

El soru: siz olsanız ne yapardınız?

Tesekkurler

tınaztepe diş polikliniği nasıldır?

demirr #1517376 
merhabalar. bucadaki tınazyepe diş polikliniğini nasıl bilirsiniz? benim gömülü yirmilik dişi çekecekler pazartesiye randevu verdiler. baya gömülü zor bir diş. gençten bir hekim var alırız sorun olmaz dedi.
(1) 

snookerdan anlayan varsa şu videoya bakabilir mi?

demirr #1509308 
youtu.be

burada sullıvan 66-32 öndeyken atışı kaçırıyor. kalan toplar farkı kapatmaya yetmiyor. rakibi kendisini faule zorlayarak puan kaybetmesini istiyor ama sullivan da sıra kendisine gelince direk deliklere oynamıyor. ayrıca rakibi topun birini geride olmasına rağmen deliğe atıyor. burda ne oluyor? o da savunma mı yapıyor yoksa bilmediğim bir kural mı var.
(3) 

Dövizle iş yapan ya da döviz borcu olanlar

demirr #1506616 
İş yapan olabilir, iş yapanın şirketinde çalışan olabilir. Var mı böyle arkadaşlar? Bu kurlar vatandaşa da zam olarak yansıyor muhakkak ama bu artışları direkt hissedenlerde durumlar nasıl?

Neydiniz, böyle giderse ne olacaksınız?
(11) 

Hamilelerin aşı olması hakkinda

demirr #1495369 
Merhabalar. Eşim 2. Cocugumuza 5.5 aylık hamile. Kendisine covid aşısı hamileyken açıldı. Kendisi de aşı olmak istiyor ama hamile olması sebebiyle tedirgin ve korkuyorum diyor. Ben olmasını istiyorum,teşvik ediyorum ama ikna edemiyorum. Hamilelerin covidi agir gecirdigini biliyorum. Daha gecen gün ikizlere hamile olan bibtanidigimizin cocuklarini almışlar küvöze koymuslar,kendisi vefat etmis maalesef.

Eşim aşıdan, ben de hasta olmasindan korkuyorum. Soruya gelirsek;
Aramızda hamile olup da aşı olan, ya da tanidiklarindan aşı olanlari bilenler,etkilerini bilenler yazabilir mi acaba? Eşim de okuyacak cevaplarinizi.
Peşin not: aşı karşıtları lütfen yazmasınlar.tesekkurler
(21) 

Mustafa'nın kardeşine isim önerisi var mı?

demirr #1491377 
Merhabalar. Oğlum mustafa'nın yılbaşında erkek kardeşi olacak kısmetse. İsim konusunda biraz cıkmazdayız. Öneriniz nedir?

Elit kesimin ya da siyasal islam kesiminin popüler isimlerine (eymen,asaf,yağız,çınar,toprak vs vs) siddetle karşıyız.

Eski türk isimlerine açığız. Aklımdaki iki isim kağan ve mete şeklinde.

Ne dersiniz. Tesekkurler
(19) 

Bu insanlar cocuklarini nasil yetistiriyor?

demirr #1487625 
5 yasinda bi oglum var. Sabit bir arkadas cevresi yok. Malum buyuk sehir. Ne zaman parka gitsek oglum birileriyle tanismak istiyor. Biz onu elimizden geldigince kibar ve naif yetistirmeye calisiyoruz. Ama ne zaman biriyle tanismak istese cocuklar cevap vermiyor bön bön yuzune bakiyor. Az once kendi aralarinda oynayan bikac cocugun yanina gitti "merhaba arkadaslar benim adim mustafa, beraber oyanaybilir miyiz" diye sordu. Cocuk "hayir biz senle oynamayiz, sus git" gibi seyler soyledi. Bazen ayrilirken gorurusur arkadaslar yarin yine gelirim diyor istisnasiz cocuklarin hepsi de cevap vermiyor bön bön bakiyorlar. Bu sanirim ailelerin yetistirmesinden kaynaklaniyor. Uzucu bir durum. Siz ne diyorsunuz
(1) 

İzmir'de kadın doğum uzmanı önerisi

demirr #1487394 
Merhabalar. Yılbaşı gibi bebek bekliyoruz. Mesicalpark'ta Gittigimiz doktor medicana'ya gitmiş. Buralar bizim için baya pahalı oluyor. Muayene ucreti bile 250liralardan basliyor ki daha dogum,hastane ücreti oralara hic bakamadik bile.

Soru: izmir'de alakalı,işinin ehli ve nispeten daha hesaplı önereceginiz bir özel hastane veya doktor var mı?
Konum:buca
(2) 

paramedik mi anestezi mi?

demirr #1460548 
merhaba. mutlu yıllar herkese. soru başlıkta. iş imkanları olsun,atanma imkanları olsun siz hangisini tavsiye edersiniz?
(3) 

şu kısa videolara bi bakar mısınız? (youtube)

demirr #1458224 
youtube'da dolaşırken bir japon kanalına ait birkaç video izledim. insanın gelişimi ile alakalı. son derece kaliteli videolar. bu uzunca bir video mudur yoksa böyle parça parça mıdır bilemedim. aradım hiçbir yerde yok. ilgili kanalda da o kadar video var ki arasından seçemiyorum. bi el atsanız nasıl olur?

videolar:

www.youtube.com

www.youtube.com
(7) 

Kombi bakımı ve petek temizliği kime aittir

demirr #1451543 
Selam dostlar. Yazın ilk kez kiraya çıktık. Hic bilmedigim icin soruyorum. Kombinin bakım ve tamiratı ile petek temizligi kiracıya mı ait yoksa ev sahibine mi? Kombiden gelen sicak su stabil olarak akmiyor. Surekli isinip soguyor 30 sn aralıklarla.
(10) 

Köpek sahiplenmek istiyorum

demirr #1447691 
Evet sevgili duyuru sakinleri. Evimize bir köpek almak istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Simdi;

Öncelikle belirtmeliyim ki kopekler hakkinda bilgim sıfır. Daha once hic hayvan beslemedim. Gelelim bir kopekle ayni evde yasama istegine. En buyuk istegim 4 yasindaki ogluma hem arkadas olsun istiyorum hem de oglumun icinde hayvan sevgisi daha da artsin istiyorum

İkinci meselemiz ise eşim. Evet kendisi son derece titiz, hayvanlara düsman olmasa da bir antipatisi var.muhabbet kusunu dahi istemem diyor. Bunu aşmanın bir yolunu bulacagız artik.

Ucuncu meselemiz ise alacagimiz kopegin cinsinin ne olacagi. En onemli kriterimiz kesinlikle tüy dökmemesi. Eşim tüy döken bir hayvani alirsam beni camdan asagi atar.net. sonrasinda agresif olmayan(malum apartman hayati),uysal,canayakin ve egitime yatkin ve küçük (fino gibi) bir kopek olsun istiyorum.

Evet sevgili dostlar.

soru: Bizim bu 3 kriterimizi karsilayacak hangi cins kopegi onerirsiniz?

Not: pomeranian'ı gozume kestirdim. Ne dersiniz? Sanirim tüy dokuyomus ve biraz agresifmiş
(2) 

İzmir'de ağız ve diş sağlığı merkezi önerisi

demirr #1445824 
Beni uzun süredir rahatsız eden ve nerdeyse tamamen gömülü bir yirmilik dişim var.bu dişin artık alınması şart. İzmir'de hangi diş hastanesine gitmek lazım. Doger gömülü dişimi cektirdigimde cok ızdırap yasadığım icin işinin ehli bir çene cerrahına ihtiyacım var.

Öneriniz nedir?
Hangi hastaneyi ve hangi hekimi tavsiye edersiniz?

Not: malum ekonomik sebeplerden dolayı su anda ozel bi poliklinikte 1500 liralara diş cektirmem mumkun degil

Tesekkurler
(9) 

Bu devirde esnaflığa girişmek?

demirr #1429703 
Nasil olur? 8.500 lira maaşı olan ve beni artik biktiran,hayattan sogutan,herseyin ters gittigi bir memuriyetten cekilip esnaflik yapma fikrim var. Artik gercekten parasini vs gectim bana tamamen işkenceye donusmus bir memuriyet. Bu konudaki gorusleriniz benim icin onemli. Soyle ki;

Memleketim olan kucuk sayilacak (50000 nufus) ama zengini de bir hayli fazla olan bir ilçede orta halli bir burgerci acmak fikrim var. Kaliteli et,kaliteli ekmekle guzel bir burger cikarabilecegime inaniyorum. Orta boyda bir dry age dolabi alip steak tarzi et de bulundurmak istiyorum. İşletmeyi acacagim yerlerin alternatifi de olabilir. Bir tane buyuksehir merkezi ya da orta halli bir il merkezi gibi.

Ne dersiniz dostlar? 200.000 tl gibi bir butceyle girsek boyle bir işe bize care olur mu? Mesleki anlamda gercekten artik tukenmis durumdayim.
(1) 

Sucuk bağırsağı kokar mı?

demirr #1415792 
Selam gencler kayserideki bi aktardan sucuk baharati ve kuru bagirsak aldik. Sucuk içini hazirladim bagirsak biraz kokuyordu ama ılık suya yumuşaması icin koyunca resmen bok kokusu sardi evi. İnanilmaz agir koktu. Sirkeli suyla yikadim baya gitti kokusu. Normal mi bu kadar kokmasi?
(1) 

Şu şarkıyı bulamıyorum

demirr #1409843 
Kadın harika söylüyor ve müzik cok guzel. Sarkinin adi "on my way" ama bu kadini bulamadim. Siz bulabilir misiniz?

Tesekkurler
(2) 

Hgs kaçak geçiş

demirr #1397731 
Garanti bankasindan aldigim hgs kart arabada olmadigi icin bikac yerden kacak gectik. Fakat hicbiyerde goruntuleyip odeyemiyorum bunlari. Nasil yapacagiz? Ptt karti bizden almadiginiz icin goremiyoruz diyor. E devlette kacak gecis yok diyor. Garanti internet subeden de giremiyorum. Eee nasil olacak?
(11) 

Arabanın freninin tutmaması mümkün mü?

demirr #1396328 
Selam gencler. Kisaca anlatayim da bisey soyleyin ya.Gecenlerde 2015 otomatik insignia aldim. Araba gayet stabil. Sabah 9 da mesaiye gittim.giderken hicbir sorun yoktu. Ogleye dogru eve donecektim. Calistirdim arabayi yaklasik bir km sonra hafif yokus aşagi 30'la inerken onumdeki araba yavasladi. O esnada ben frene bi dokundum ama fren yok. Evet abartmiyorum resmen fren yok. Bastigim anda anda abs devreye girdi ama 3 metrede duracak araba belki 20 metrede durdu. Allahtan tam kavsaktaydim da karsidan araba da gelmeyince ters yola attim kendimi. Degilse kesin vuracaktik ondeki arabaya. Ortam buz gibi oldu. Yavas yavas indik musait bir yere gittik denedik gayet sorunsuz calisiyor.

Ne olmus olabilir? bisey soyleyin lutfen
(2) 

Opel insignia sorusu acill

demirr #1394933 
Selamlar. Bugun 2015 model 1.6 otomatik insignia aldik istanbuldan. Arabayi kardesim aldi. Ankaraya getiriyordu. Ankaranin girisinde bi araba sollamaya ciktiginda fort diye bi ses gelmis ve ariza lambasini yakmis. Turbo hortumu bogaz yerinden cikmis. Bu sikintinin bu arabalarda kronik oldugunu duymustum. Arabayi alir almaz boyle bisey olmasi inanilmaz canimi sıktı. Ne diyorsunuz bu konuda? Basiniza boyle bisey geldi mi ya da duydunuz mu?
(8) 

Opel insignia'yı nasil bilirsiniz ahali

demirr #1394528 
2015 model 50.000 km de 1.6 dizel otomatik bi insignia var almayi dusunuyoruz. İnsanlar bu aracla ilgili ikiye bolunmus. Bi kismi hic yaklasma diyor bi kismi da efsane diyor. Siz ne dersiniz?
(2) 

hukuki bir soru

demirr #1392564 
bundan 3 yıl kadar önce bir soruşturmaya dahil oldum ve dijital materyallerimin incelenmesi için bilgisayarımı polisler aldı. hard diskin imajını aldılar ve cmuk gereği bana bir örneğini verdiler. 1 tb lık 2 adet hard disk verdiler. neyse biz beraat ettik ve kararımız 2 yıl önce kesinleşti. şimdi kritik soru;

bu hard diskler ne olacak?
bana bir daha anlattığım mesele ile ilgili lazım olur mu?
ben bu hard diskleri boşaltıp mevcut yedeklerim için kullanayım mı yoksa dursun mu?

teşekkürler
(5) 

lenovo laptop kalitesiz hoparlör

demirr #1391044 
merhabalar. arkadaşımdan ikinci el gayet temiz lenovo v110 laptop aldım. 3-5 günlük deneme sürecindeyim şu an. aslında hızı ve kalitesi güzel benim ihtiyacımı karşılıyor.fakat öyle bir hoparlörü var ki abartmıyorum iğrenç,kalitesiz bir ses veriyor. dandik telefonlardan bile kötü. ses yetersiz değil ama kalitesiz. bir de hparlörü bildiğiniz bilgisayarın altında yaa. böyle bir şey olabilir mi. düz bir yere koyunca ses makinanın altında iyice kayboluyor. bu ne salak saçma bi iş?

şimdi bu mesele çok canımı sıktı. hem bana bilgisayar sürekli lazım oluyor, hem de bilgisayar arayıp durmak istemiyorum. ne yapmam lazım bu sesi kaliteli hale getirmek için? ya da bilgisayarı almaktan vaz mı geçsem :(
(4) 

İstanbul steakhause

demirr #1382634 
İstanbulu gezmeye geldik. Yarin bi steakhause yapalim diyoruz. Burger yiyip ustune de ortaya bi parca et yiyelim diyoruz. Ozellikle burgeri guzel steakhause nereyi tavsiye edersiniz?

Mesela dr steakhause??
(4) 

İstanbul'dan aydın'a otoyoldan

demirr #1382469 
Gitmek mi gerekir? İstanbul izmir otobanindan gidince 256 lira fiyat cikiyormus. Bu nedir arkadas ya. Alternatif yolu nedir bu guzergahin. Nereden gidelim
(2) 

Dondurucudan tıkırtı geliyor

demirr #1374273 
Buzdolabinin dondurucu bolumunden tikirti geliyor. Sizce nedir sebebi. Aksam biraz et koymustuk onlar daha donmadan tikirdamaya basladi. Bozulacak diye korkuyorum valla. Nedir sebebi?
(6) 

Oğlum neden böyle?

demirr #1370371 
Merhaba. 3.5 yaşında bi oğlum var. Kardesi yok. Son zamanlarda yaşıtı bir cocuk ya da tanimadigi birisi ile ayni ortamda bulundugunda canavar gibi homurtular cikariyo. Ellerini yukari kaldirip cocuklarin ustune gidiyor. Haliyle onlar da korkuyor tabi. Cok rahatsiz edici bi hale bürünüyo. Nedir bunun sebebi? sizin de oldu mu boyle tecrubeleriniz?

Bu arada gecen hafta bi pedagog ile gorusturduk ben herhangi bir sikinti goremedim dedi. Siz ne dersiniz?
(4) 

3 yaşındaki cocugun anne babasiyla yatmasi

demirr #1353950 
Konusunda ne dusunuyorsunuz? Bizim oglan iyice alisti aramizda yatmaya. Yatagina yatirsak bile gece uyanip geliyo hemen. Aramizda yatmaktan inanilmaz bir keuif aliyo. Aslinda benim de hosuma gitmiyo degil ama biraz arastirdim gelisimi acisindan iyi degilmis. İmdi

Ne diyorsunuz? Ne yapmali? Nasil yapmali?

Tesekkurler
(2) 

Urfa'da bu aksam

demirr #1350271 
Ne yiyelim? Ailecek gidilebilecek merkezi bir yer olursa iyi olur. Gittigimize degecek lezzetli bir mekan ariyoruz

Tesekkurler
(21) 

Nusret'in başarısı için

demirr #1347074 
Ne düşünüyorsunuz?

Bi kasap cıraklıgından dünyanın en ünlü bikaç etcisinden biri oldu. Cok calıskan birisi oldugu aşikar. Adamınki tam bir basarı hikayesi. Yani disardan bakinca oyle gorunuyo. Nedir bu işin sırrı sizce?
(3) 

sucuk baharatı arıyorum

demirr #1341610 
merhabalar. evde sucuk yapacağım ama baharat bulamıyorum bir türlü. kendin hazırla demeyin hiç aga denedim olmuyor. bu işin bir ilmi var demek ki. internette de pek iç açıcı bir şey bulamadım. bildiğiniz,denediğiniz, arayıp ya da direkt internetten sipariş verebileceğimiz bir sucuk baharatı var mı?

teşekkürler
(9) 

Evrim teorisi hk

demirr #1337585 
Evrim teorisinin dayanaksiz oldugunu kanitlayan delil,emare,kuram,mantik vs vs.

size gore evrim neden EKSİK VE YANLIŞ bir teoridir? Hep destekleyenlere sormayalim, desteklemeyenler ne diyor? Buyrun
(2) 

Su arıtıcı tavsiyesi

demirr #1326713 
Merhaba. Yeni taşındıgımız yerin sebeke suyu dandik. Yemek,icecek, çay vs icin kullanilmiyor. Hatta bazi psikopatlar cocuklari bile hazir suyla yikiyorlarmis. Neyse. Simdi iki secenek var. Ya damacanasi 10 liradan hazir suya devam edecez, ya da su aritma cihazi alacagiz. Cihaz 10 ayda amorti ediyormus kendini. Biz de alalim dedik. Ama ben hic bilmem ozelliklerini,markasini filitre sayisini,bakimini vs vs. İmdi;

1.500 tl kadar limitle nasil bir arıtıcı alalim? Alirken neye dikkat etmek lazim ? Almisken kaliteli bir sey olsun istiyorum

Tesekkurler
(4) 

kış lastiği alacağım. sunlara bi baksanız?

demirr #1324813 
merhabalar. doğu anadolu'da kullanmak üzere kış lastiği alacağım. bugün bikaç fiyat aldım. marka-fiyat karşılaştırmasıyla tecrübelerinize de dayanarak aşağıdakiderden hangisini önerirsiniz?

a) viking (continental yan sanayi)-300 tl
b) lassa-320 tl
c) bridgestone-350 tl
ç) dunlop-350 tl
d) continental-450 tl

dunlop'çu dayı bu lastiği tek geçerim diye çok iddialı konuştu. ben en fazla 1400 tl verebileceğim için d şıkkı çok zor ama yazdım yine de

sizce?

teşekkürler
(3) 

Aksiyon kamerası (go pro) tavsiyesi

demirr #1319820 
Kullandiginiz,cekim kalitesi,hafizasi ve sarzi iyi gidecek,mumkunse suya dayanikli, kaska da takilabilecek bi go pro kamera ariyoruz. Ben internette biraz baktim da hero 6-7 falan var ama cok pahali. Bize 300-500 lira araliginda bisey lazim. Tecrubelerinizden istifade etmek isteriz. Tesekkurler.
(14) 

Oğlum 2.5 yasinda ama konusmuyor

demirr #1312913 
Merhabalar. Oglum 2.5 yasina geldi fakat hala anlasilir konusmuyor. Anne,baba,dede,babaanne,anane den baska bisey soylemiyor.oyle ki su bile demiyor yani. Asil problemimiz ise konusmayi reddediyor. Tesvik ediyoruz konusmaya fakat o istemiyor. Sizden ricam cocugu konusmaya tesvik edici aktivite oneriniz varsa verebilir misiniz? Reddettigi aktiviteler:

- kitap okumamiza tahammulu yok sanki. 1 dk bile dinlemiyor
- bazi kelimeleri soylemesi icin onden tesvik ediyoruz bundan da rahatsiz oluyor,kesinlikle tekrar etmiyor

Anlama noktasinda hicbir sikinti yok. Gorsel ogrenmesi cok iyi. Sayi ve harfleri eslestirebiliyor, hayvanlari taniyip seslerini taklit edebiliyor vs vs vs.
(7) 

Başkası adına utanmanın sebebi nedir?

demirr #1311786 
Mesela sözlükte gündem olmuş. Standup'ına gülünmeyen adam videosu. Az önce izledim ve gercekten utandım,sıkıldım. Fakat bu ve benzeri "bizi herhangi bir sekilde baglamayan" seylerde;

baskasi adina neden utaniriz?
Nedir bizi böyle sıkıntıya sokan? Yani o adam sacma sapan bir sey yapmis, kendisi bile biz kadar utanmamisken biz neden sikinti yasariz?
Bu iyi bisey mi?
(1) 

Hangi poliklinik ?

demirr #1311144 
Yüzük parmagimin ic tarafinda parmak izinin oldugu yerde bi hassasiyet var. İcinde cam kirigi var gibi. Buna genel cerrahi mi bakar, ortopedi mi?

Tesekkurler
(6) 

Duvar saati tavsiyesi

demirr #1310531 
Merhabalar. Önümüzdeki ay erkek kardesim evleniyor. Evlerine şöyle uzun ömürlü olacak güzel bir duvar saati alayim istiyorum. Ben arastiriyorum fakat sizin de tavsilerinizi almak istiyorum.bütcemiz de 200 liraya da kadar uyar. Tesekkurler

Not:damat muhasebeci gelin cevre düzenlemeci
(2) 

Kizilcahamam'da otel tavsiyesi

demirr #1304104 
Merhaba. 15 ekim gibi kizilcahamam'da 2-3 günlük bir termal tatil istiyoruz. Tavsiye edeceginiz yer varsa alalim.

Ne dandik bir yer olsun, ne cok luks olsun.
Memur butcesine uygun olursa iyi olur.
3 yasinda bir de cocuk var.

Tesekkurler
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık