(6) 

26 Nisan Groupe PSA rezaleti hakkında

janavarorion #1578838 
eksisozluk.com
yukarıdaki konu ile ilgili olarak rica etsem "kirmajordan" a ulaşabilir miyiz.

Benzer sorunla ilgili olarak ben sorunu GLOBAL PSA ile çözmüştüm. Kendisi de Türkiye PSA ile değil acil olarak FRANSA ile iletişime geçmesi gerekiyor. 2-3 günü içerisinde Türkiye PSA kendisine dönüş yapar.

Aynı şekilde Renault ile ilgili sorun yaşayan başka bir arkadaşta aynı şekilde sorununu çözmüş. onun da linkini bırakıyorum.

inceleriz.com


NOT: üretim sona eren ürünler ile ilgili (araba için) 10 yıl parça tedariği etme zorunluluğu tüketici koruma kanununda yer almaktadır.

aksi durumda müşteri de seçimlilik hakkı doğar. İsterse ücret iadesi , isterse misli ile değişim kararı. araç üretimde yok ise , bir üst modeli seçebilir.

hizliresim.com
(3) 

Rezalet başlığı açmak hakkında

janavarorion #1541249 
Aşağıda kısaca bahsedeceğim konu hakkında görüşünüze ve yardımınıza ihtiyacım olacağını düşünüyorum.

citroen marka aracın adblue deposu toplamda 3 kez arıza verdi ve ilk 2 arızada değişim sağlandı. Yani aracın üzerinde 3. depo mevcut. Şuan 3. arızayı verdi ve servis değişim için benden deponun %33 ünü karşılamam (4500TL) durumunda değişim yapacağını belirtiyor. Bu parayı verip, 1 sene sonra arızalanıp tekrar para vermeyeceğimin garantisi yok. Belli ki üretim kaynaklı bir sorun var.
Bu konuyu rezalet olarak ekşi sözlüğe taşımak mantıklı mıdır ?
(3) 

Emekli maaşı taşıma son tarih

janavarorion #1531256 
Soru başlıkta.

Bununla ilgili 31 temmuz son tarih deniyordu. Bu tarih malum yarın ve pazara denk geliyor. Bu tarihten sonra yapılın taşıma işlemleri promosyon alamıyor mu nedir durumlar.
(8) 

Zorunlu deprem sigortası hakkında

janavarorion #1451630 
Şimdi kafama takıldı.

İzmir depreminde bir çok kişi evsiz kaldı, buna ek olarak önlem amaçlı evlerine sokulmayan kişilerde mevcut.

Elektrik, su abonesi olabilmek için bu DASK yapılması da gerekli bir durum.

Ama ya ben denk gelmedim ya da bununla ilgili haber yapılmıyor.

Sorum şu; devlet bu insanlara 30.000 tl eşya yardımı ve kira desteğinden falan bahsediyor. Bu insanların ayrıca DASK tan dolayı ekstra alacakları bir para olacak mı ? ya da biz bu evlere tehlikeli dedik ama siz oturmaya devam ettiniz. hakkınız yok mu denilecek.
(5) 

Kaçak su tespiti

janavarorion #1446554 
Merhaba, son 3 aydır dairemize çılgın su faturaları gelmekte. Normal şartlarda Ortlama 70-90 arası gelen fatura son 3 aydır 170-190 arası geliyor. Su kullanımı da 2 katına çıkmış gözüküyor. Günlük rutinlerimizde bir değişiklik yok, güneş enerjili su deposunda da kaçak yok.

Bugün kontrol ettiğimde su saati sanki biri musluk açmış gibi 30 saniye kadar döndü durdu, arada 4-5 dk daha geçti ve aynı durum tekrarladı.

Güneş enerjili su depoları zaman zaman sıcak suyu tahliye hortumundan fışkırıyor bunu biliyorum. Ama bu kadar
Etkisi olur mu anlayamadım.

Su tesisatçısı olası bir paralel bağlama durumu varsa tespit edebiliyor mu veya sular idaresi kontrol edebilir mu öğrenmek istiyorum.

teşekkürler
(7) 

Oto koltuğu kilidi

janavarorion #1432900 
keşif meraklısı 2 yaşında çocuğun, resimdeki kilidi açmasını nasıl engelleyebiliriz. Hareket halindeyken annesinin bile zor açtığı kilidi açmayı becerip koltuktan inmeye çalışıyor. İlle ön tarafa gelip konsoldaki şeylerle oynamak istiyor. Bu her oluşunda kenara çekip tekrar takıyoruz.

Bilinçli ebeveynler olarak bunun yanlış olduğunu, kilidi açıp inmesi durumunda gidemeyeceğimizi ona anlatmaya çalışıyoruz. Hatta araçtan inip geri eve çıkıyoruz. O da siz bilirsiniz diyor kendi dilinde :)

Şimdilik çözüm olarak plastik kelepçelerden takıp her açıp kapattığımızda kesip yenisini takmayı düşünüyoruz. Bu kesin bir çözüm değil :)

Siz bu konuda ne yapıyorsunuz ? Piyasada bunun için bir önlem aparatı var mı ?
(4) 

Yatak Seçimi Hakkında Bilgi

janavarorion #1431300 
Mevcut yatağımız yaklaşık 6. yılını doldurmakla beraber kısmi çökmeler oldu. Her sabah dayak yemiş gibi uyanmaktan artık yatak alma kararına vardık.

Öncelikle iş sebebiyle (bilgisayar başı), ileri derecede boyun düzleşmesi, çocuğu kucakta taşımaktan da (muhtemelen fıtık başlangıcı) ciddi sırt ağrıları çeken biri olarak yatak seçimi yapmam gerekiyor.

Genel olarak yüzüstü yatan biriyim (çok yanlış), ama ilerleyen saatlerde kendimi yan dönmüş veya sırt üstü yatarken buluyorum. sabahları ise 5 dk sırt ağrımın hafiflemesini bekleyerek yatakta geçiriyorum.

Sert olmasa bile orta-sert bir yatak tercih etmem gerektiğinin farkında olarak firmaların yataklarına bakıyorum. yurt dışında belki 1 saat yatakta uyuma şansınız olabilir. Ama türkiye şartlarında bu pek mümkün olmuyor :)

Şikayetvar a girip yataklar ile ilgili yorumları okuduğumda marka farketmeksizin herkes şikayetçi. ağrılarım arttı diyen var, yatak 3 ayda çöktü diyen var.

ben nasıl yatak seçeceğim :)

NOT: bütçe 2500 tl (150cm x 200cm)
(4) 

Alçı Sıva Hakkında

janavarorion #1430357 
Merhaba duyurunun inşaat ustaları,

Geçtiğimiz günlerde cam balkon yaptırdım ve mevcut balkon taşının bir kısmı kırılıp üzerine mermer geldi. Mermer yapıştırıldıktan sonra da sanırım kalekim ile karışık bir sıva yapıldı. Fakat korkuluk ve cambalkon profilleri takılırken darbeli matkabın etkisi ile yapılan sıvada dökülme ve patlamalar oldu.

Bu bölümü düzeltmek ve ardından boyamak istiyorum. Bunun için sıva alçı kullanmam uygun mu olur. Sıva alçı değilse hangi malzeme kullanılmalı. Hangi karışımlar hazırlanmalıdır.
(3) 

Mobilya Profili fiyat bilgisi

janavarorion #1418935 
Birkaç Mobilya profili hakkında fiyat bilgisine ihtiyacım var. Elinde güncel fiyat listesi olan özelden gönderebilirse sevinirim.

gönderemeyiz diyorsanız da ilgili firmalar için ortalama fiyatları biliyorsanız paylaşırsanız çok güzel olur

50x50 kare profil beyaz (bute)
70x18 8mm kanallı kapak profili beyaz
panjur profili (agt abu-15 tarzı) beyaz



AGT
GİZİR
IŞIK
SAR PROFİL
(7) 

Evde Çocuğu Zaptetmek

janavarorion #1416578 
Varsa pedagog veya çocuk gelişim uzmanı , başlığa yönlendirebilirsek çok sevinirim.

Malum yasaklar kapsamında 2 yaşındaki oğlumu dışarı çıkartamıyorum. Ama bu nereye kadar sürecek ? En aktif olduğu dönem, güneşe ihtiyacı var, koşması gerek, sosyalleşmesi gerek, aşı yaptıracağım o bile izne tabii, vs.

görünen o ki bu 3 gün 5 günle sınırlı bir durum değil, bunun çocuk üzerinde bırakacağı psikolojik etki, vitamin eksiklikleri sonradan daha büyük sorunlar olarak geri dönüşü olacak mı bilemiyorum.

Yaşça büyük insanlar kitap okur, tv izler, hobi ile uğraşır. ama 2 yaşındaki çocuğa ne yapacağız ? tv mi izletelim , cep telefonu mu verelim eline. öyle bir aile de olmadık hiç.


not: site bahçesi önerecekler için ; geçtiğimiz günlerde site bahçesinde ceza yiyen haberlerini gördük.
(20) 

İş girişimi hakkında

janavarorion #1368776 
Geçtiğimiz günlerde oğlum için bir bebek odası takımı beğendim. Mağaza satış fiyatı çıplak haliyle 7000 TL civarı, kumaş giydirmesi falan 8000 TL ye gelmekte.

Biraz güncelleme yaparak 1.sınıf tüm malzeme listesini, kesimini, bantlamasını, birleştirme elemanlarını 700 tl ye getirdim. kumaşı ile 850 TL ye geliyor (dikim bana ait). (büyüyen yatak, şifonyer) şayet 3 kapaklı dolapta olacaksa + 350 TL masraf çıkıyor.

Şimdi soruyorum; yaklaşık 1 e mal edilip, 10 a satılan bu tarz bir ürünü. ayda 1-2 tane üreterek 1 e 2 veya 2.5 katına satışını yapmak mantıklı bir girişim olur mu ?

aynı ürünü üretmekten bahsetmiyorum. kendim farklı dizaynlarını tasarlayarak internet üzerinden satışını yapmak mantıklı bir iş midir ? Handikapları ne olur ?
(7) 

Marangoz Tavsiyesi Lazım

janavarorion #1365706 
Merhaba,

Oğlan artık büyüdü ve onun odasını artık şekillendirmeye karar verdik. İnternette gördüğüm büyüyen beşik modellerinden kendi ölçülerime göre bir güncelleme yaptım.

yatağın sağ, sol ve ayak kısmı elimde mevcut. bütün her şey bu çatı üzerine kurulacak. tüm parçaların tek tek ölçünü çıkarttım. Montaj esnasında da hepsi çizim üzerinde sorunsuz birbirine uyuyor. Umarım pratikte de uyar.

18mm 1.Kalite (E1) suntalam kullanacağım. araştırmalarım sonucu MDF ve suntalam arasında çok bir fark olmadığını, hatta suntalamın 2 tık önde olduğunu farkettim.

resimdeki dikme olarak kullanılacak olan 44mm x 44mm silinmiş keresteyi de ben temin edeceğim.

Toplam 5 metrekare civarı malzeme hesabı çıkardım.

Bunun kesimi, bantlaması ne kadar tutacaktır.

prntscr.com
(1) 

Saat markası

janavarorion #1352069 
Herkese iyi geceler,

resimdeki saatin orijinal markası neydi acaba ? tasarım bir firmaya aitti ama aliexpress e düşmüş model :)

prntscr.com
prntscr.com
(1) 

Yeni Kimlik ile Kıbrıs'a Yolculuk

janavarorion #1197743 
Yakın zamanda yenilenmiş olan çipli kimlik ile kıbrıs'a geçiş yapılabiliyor mu ?
(7) 

ESENBOĞA Havalimanı - ESKİŞEHİR ulaşım

janavarorion #1195252 
24 haziran (arife günü) saat 10:00 da esenboğa'da olacağım. tahminen çıkışım falan 10:30 u bulacak. Bu noktadan, eskişehir'e gitmek için hangi rota ve araçları kullanmam gerekli. (sanırım havaş hizmeti durdurulmuş)

ucuz maliyetli

otobüsle ankara garı ve oradan hızlı tren mi ?

otobüsle bir metro durağı ve ardından metro ile GAR civarına mı ?

hangisi daha hızlı olur ?
(1) 

Kıbrıs'a Araba Götürmek

janavarorion #1156453 
Geçtiğimiz aylarda turist olarak kıbrıs'a arabamı götürdüm ve 2 ay kadar orada kullandım. Bu sırada çalışma izni olaylarım halledildi.

Sonrasında yine aracımla kıbrıs'tan, türkiye'ye giriş yaptım.

Soru şu ; şuan kıbrıs'ta çalışma iznim var. (yazılım uzmanı) , anladığım kadarıyla mevcut yasalar türkiye plakalı aracımı sokmama izin vermiyor.

Kısaca kıbrısta çalışma izni olan birisi türkiye plakalı aracını kıbrısa hangi yollarla sokabilir.
(2) 

Karayolları Tünel Şartnamesi

janavarorion #1066230 
Merhaba arkadaşlar bulunduğum şehirde bir battı-çıktı şeklinde yol çalışması yapıldı. fakat yapılan çalışmada teknik sorunlar olduğunu ve bununla ilgili uluslararası bir yönetmelik olduğunu düşünüyorum.


Yaklaşık 150 metre lik bir tünelden yapılmış olup. ortalama bir aracın boyuna 6 metre dersek (ön ve arkadaki araç ile arasındaki boşlukla) tünel içerisine maksimum 50 araç sığar. Olası bir trafik sıkışlığı durumunda bu 50 araçtan çıkacak olan egzoz gazı içerideki havayı kirletecek olup, bekleyen araçlardaki kullanıcıların zehirlenmesine veya solunum yolu rahtasızlıklarına sebep olacaktır. Hatta ve hatta olası bir kaza durumunda yanan araçtan çıkacak olan dumanın nereye gideceği bilinmemektedir. böyle bir durumunda doğal olarak arkada araç birikmeleri olup tahliye de imkansızlaşacaktır.
silifke caddesi tüneline havalandırma koyulmamıştır.


bununla ilgili bimere başvurdum fakat aşağıdaki şekilde yanıt geldi.

Tulumba Kavşağı projesi Karayolları Teknik Şartnamesinde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde hazırlanarak uygulamaya geçilmiştir. Gerekli kısımlara Trafik işaretleri ve uyarı levhaları yerleştirilmek suretiyle geçiş güvenliğini sağlayıcı tedbirler alınmıştır. İlginiz için teşekkür eder, saygılar sunarız.
(4) 

Akbank Taksit İste

janavarorion #1056681 
Dün TeknoSA' dan tek çekim ile Cep Telefonu aldım. Sonradan Akbank ın sayfasında "Taksit İste" diye bir promosyon gördüm. bunun içeriğinde ise şöyle bir ibare bulunmakta.
" peşin olarak aldığınız her şeyi veya kullandığınız Nakit Avans’ınızı sonradan 9 aya kadar taksitlendirin."

Kısaca akbank'ı aradığımda bu işlemi taksitlendirebiliyor muyum ?

Not: şuan gün sonu olduğu için konu hakkında ekranları kapalıymış onlarda bilmiyormuş. Aradım yani :)
(6) 

Sokak Aydınlatma Lambası Rahatsız Ediyor

janavarorion #1051446 
Evimizin önünde yapılan yol çalışması kapsamında aydınlatma amaçlı dikilmiş olan sokak lambası tem evin hizasına gelmekte ve direk evin içine bakmakta. Perdeyi ne kadar kapatsakta evin için gündüz gibi oluyor. Bununla ilgili bir yönetmelik var mı acaba ?
(1) 

Eurodiamond , Europırlanta firmasını nasıl bilirsiniz ?

janavarorion #1050777 
Merhabalar, genel olarak tektaş yüzük fiyatları piyasanın epey aşağısında gözüküyor. Bir katakulli olma ihtimali var mıdır ?
(3) 

Excel Sorusu

janavarorion #1048469 
Merhabalar,

x klasöründe proje1, proje2, proje3.... proje999 diye dosyalarım var.

boş bir excel de, köprü ile bu dosyalara gitmek istiyorum. tek tek 999 tane köprü vermek zor bir iş olur. excel de bir hücreye proje1 yazdım ve proje1 e köprü verdim diyelim. bunu aynı döngüde proje2 , proje3 diye sıralı şekilde kolayca yapabilceğim bir yöntem var mı ?
(12) 

Tek Taş Yüzük Sorunsalı

janavarorion #1044358 
Malum sevgililer günü yaklaşıyor. evlilik teklifi için en güzel zaman.

Şimdi sorun şu; gidip ZEN den falan 0.12 karat tertemiz 100 metre öteden parlayan bir tektaş almak mı lazım. yoksa 0.28 karat falan civarı hafif kirli pırlanta mı almak lazım. 3 aşağı 5 yukarı fiyatları denk gelebiliyor.

Kısaca boyu mu önemli işlevi mi ?
(2) 

Smirnoff Ice Hakkında

janavarorion #1032671 
Türkiye'ye geldi sonunda fakat neden şarap aromalı olarak geldi. Neden votka değil.

Bira piyasasını elinde tutan şirketler mi izin vermiyor ?
(7) 

Yurtdışı Kargo Hakkında

janavarorion #1027881 
Yurtdışına kargo göndermek için hangi kargo firmasını seçmeliyim ?

kriterler;
-Hız
-Ücret
-Süre
(1) 

HTC M8 - Çağrı Cevaplama Sorunu

janavarorion #1021525 
Merhaba, HTC M8 (HK) kullanıyorum. birisi beni aradığında telefonu açmamla birlikte karşı tarafın yüzüne kapanıyor. Sanki karşı tarafı çalarken meşgule atmış gibi oluyorum.Doğal olarak karşı taraftan paso laf yiyorum, niye suratıma kapatıyorsun diye :) Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen var mı ?
(1) 

1 KASIM Seçim Yasağı Ne Zaman Başlıyor

janavarorion #1008655 
Normal şartlarda seçimden 10 gün önce sona ermesi gerekmekte diye biliyorum, ama sabahın 8 inden itibaren bangır bangır parti otobüsleri geziyor. Bunu nereye şikayet ederiz ?
(11) 

Burası neresi ?

janavarorion #986045 
Soru başlıkta arkadaşlar, muhtemelen kuşadasında bir yer.

Edit : ilk resim yanlış olmuş :)
(3) 

Adana' da Neler Yapılır ?

janavarorion #965951 
Pazar günü KPSS alan sınavı var, kız arkadaşımla adana'ya gideceğiz. Saat 10:30 gibi sınav bitecek. gün içerisinde adana'da neler yapabiliriz ? Optimum ve REAL e gitmeyi planlıyoruz. bunun dışında nerde yemek yiyelim nerede gezelim, nerede oturup kahve keyfi yapalım bilemiyoruz. Adanayı bilenler olarak günübirlik adana bucket list hazırlayabilir miyiz. (aracımız var)
(4) 

İşten Çıkrtılma ve Sosyal Haklar Nelerdir ?

janavarorion #930751 
Selam Duyuru,
Yakın bir arkadaşım 01.05.2014 te işe başlamış ve 11 aydır sigortalı olarak çalıştırılmaktadır. İş yeri bu kişiye yarın işte son günün demesi durumunda hakları nelerdir ? Son dönemde tazminat yasaları falan değişti gibi hatırlıyorum. neler oldu ?

iş yeri ihbar süresi vermedi diye bu kişinin tazminat hakkı var mı ?
Bunun yanı sıra 11 ay çalıştığı için herhangi bir hakkı bulunuyor mu ?

Bir çalışan bu şekilde rahatça işten çıkartılabilir mi ? cevap elbette evet ama hakları nelerdir nasıl süründürür ?
(9) 

30.000 TL Bütçe ile Araç Seçimi

janavarorion #920942 
Mümkünse benzinli, 60.000 km 'yi geçmemiş, sunroof veya cam tavan opsiyonu olan, hatchback, maksimum 7-8 yaşlarında, elden çıkartırım dediğimde çok zorlanmadan çıkartabilceğim araç öneriniz var mıdır ?
(1) 

Samsung Note İkon Hakkında

janavarorion #914495 
Samsung note telefonda eklemiş olduğum ikon üst menüde aktif ise ne anlama geliyor.
(2) 

HTC M8 Lolipop güncellemesi

janavarorion #900544 
Geçtiğimiz ayrlarda almış olduğum Htc M8 telefona, eski telefonum olan nokia 6600 ın "IMEI numarasını" kaydettirdim. 2 aydır sorunsuz şekilde kullanıyorum. Fakat şuan android 4.4.4 sürümü kullanılmakta. android 5.0 a yükseltmek için ne yapılmalı.
(2) 

what to do ....

janavarorion #851566 
Ya sabahtan beri kafama takıldı. aklımı oynatmak üzereyim.

içersinde "what to do" geçtiğini düşündüğüm ve bu kısmını espirili şekilde söylediğini düşündüğüm bir şarkı var. hatta o enada şarkı duruyor gibi birşey ...

başında tell me falan da diyor olabilir.
(2) 

Adatepe'den Sarıyere nasıl gidilir ?

janavarorion #841244 
En hızlı ve en zahmetsiz güzergah nedir? ve Ne kadar sürer.
(2) 

Hangi HDMI Kabloyu seçmeliyim.

janavarorion #819185 
Merhaba,

8 televizyonlu bir işletmede kullanılmak üzere HDMI kabloya ihtiyacım var. Daha önceki deneyimlerime göre kablolar sıklıkla bozuluyor veya görüntü gitmesi problemi yaşıyorum.

8 port ve 4 port olmak üzere 2 switch kullanmak istiyorum. Duruma göre switch kablolarını değişip iki veya daha fazla yayını aynı anda sunmak istiyorum.

Temsili resmi ekledim.

Sorun şu;
1- Yapmış olduğum sistemde. Herhangi bir televizyonda sorun çıkması durumda ( sinyal gitmesi, kapanması,vs.) tüm tv lerde yayın gitmekte ve tekrar gelmekte. Bunu ortadan nasıl kaldırabilirim.
2-Kaliteli kablo kullanın diyorlar, ama şunu düşünüyorum. HDMI da görüntü ya vardır ya yoktur (0-1). bozuk gösteriyor veya sinyal düştü gibi sorunlar olmaması lazım. Yayınlar 1080p olacak ve switch in testekliyor olması gerekiyor.
3- böyle bir sistem için önereceğiniz kablo ve swtich markası ne olur.
(5 metresi 1000 lira kablolar söylemeyin lütfen :) )

Şimdiden teşekkürler
(1) 

Ofis Yazıcısı

janavarorion #787998 
Merahaba,

Samsung SCX 3405 modeli ile aynı özelliklerde ofis için önerebileceğiniz alternatif modeller var mı? fiyat aralığı olarak 300-450 arası düşünüyorum

www.samsung.com
(3) 

Geçim Derdi

janavarorion #776614 
İstanbul'da İş yeri kartla'da olup ev maltepe'de ise;

1750 maaş + 300 yemek + Servis + sosyal güvence

Yaşanır mı ?

Ev kirası derdi şimdilik yok. olursa da 300 falan verecem arkadaşıma (kendi evi)
(2) 

İş Görüşmesi

janavarorion #774716 
İstanbul' da iyi bir bilişim firması ön görüşme yapmak istiyor. Fakat ben şuan mersin'deyim. telefon görüşmesinde "şuan mersinde olduğunuzu anlıyoruz, isterseniz ilk görüşmememizi telefonda yapalım" diyerek randevu verdiler.

Sizce; şirketi tekrar arayıp haftaya istanbul'da olacam diyerek randevu tarihini değiştirip yüzyüze mi görüşme istesem. Yoksa nasılsa ilk görüşme diyerek bu görüşmeyi telefonda mı yapsam ?
(1) 

Güneş gözlüğü - Bayan

janavarorion #769984 
Aşağıdaki model sizce nasıl ?

www.google.com.tr

www.edel-optics.com.tr(DG4156-26848F),2,1,9,127550,VTFZ6ABZXB13C,,.html

alternatif buna benzer önerebilceğiniz var mı ?
(4) 

I-MAC Anakart

janavarorion #768333 
Apple iMac "Core Duo" 2.0 20-Inch Specs

bu ürünün anakart modeli nedir.


www.everymac.com
(1) 

Telefon karışması ile ilgili film

janavarorion #766541 
filmden hatırlanan ;

genç bir adamla , yaşlı bir adamın telefonu karışıyor.
ortada bir kadın cinayeti var
gizli bir cemiyet ve tek aramalık buluşmalar oluyor..

adamlardan biri ingiltereye gidiyordu.

genç olan cinayeti çözmeye çalışıyordu
(7) 

GM Discovery vs Samsung S3

janavarorion #756881 
İkisininde kendine göre iyi özellikleri var biliyorum. Ama kullananların yorumlarını alabilirsem sevinirim.
(4) 

Eski Atari Oyunu İsmi

janavarorion #741104 
80 lerde çocuk olanlara gelsin bu soru :)

İlerlemeli olan ve yanlış hatırlamıyorsam 4 farklı kişi seçebiliyorduk. bir tanesi zenci ve turuncu bir pantolon giyiyordu. oyunun bir aşamasında, Çin Seddin'de yürüyorlardı gibi hatırlıyorum.

NOT: cadillac & dinasours , captain commando, final fight değil.
(2) 

imdb sitesinde film isimleri türkçe çıkıyor

janavarorion #713404 
Herkese günaydın,

Soru başlıkta gizli arkadaşlar. www.imdb.com sitesinde herhangi bir oyuncununoynadığı filmlere bakarken filmlerin bazılarının isimleri türkçe bazılarınınki de ingilizce olarak gözükmekte ve bu bir anlam karmaşasına neden olmakta (chrome, iexplrer, firefox ile girdiğimde de aynı). Bu oılayı nasıl düzeltebilirim.
(4) 

ayo technology

janavarorion #591767 
kaç gündür aklımda ve kafayı yemek üzereyim... bu şarkıyı 10 sene önce de duyduğuma yemin edebilirim... böyle bir şarkı daha önce var mıydı ? ben mi bir şarkıya çok benzetiyorum. Ama nakarat kısmında "ayo technology" kelimesi geçtiğine yemin edebilirim... bi buldurun ya arkadaşlar.
(1) 

Web siteden belge indirme

janavarorion #490625 
Yakın bir arkadaşım pedagojik formasyona başvurmuş ve ön kayıt belgesini kaydetmeyi unutmuş. Fakat üniversitenin sayfasında

pedagojik.mersin.edu.tr şu şekilde linki girince kim olursa olsun başvurusu görüntüleniyor.

sevgili web masterler sizden istediğim bir programla örneğin sonu 18000 den 25000 e kadar olan tüm başvuruları indiren bir program olacak.

cümle biraz devrik oldu biliyorum ama demek istediğimi anladınız sanırım... bu başvurular arasından kendininkini bulup çıktısını almak istiyor. tek tek sayfa girerek 6000- 10000 arası başvruyua bakmaktansa bütün başvuruları indirip arasından bakmak daha rahat olur.
(3) 

Kitap İsmi

janavarorion #486524 
Zamanında bir kitap okumuştum ve şuan ne yazarı ne de kitabın adı aklımda. dilimin ucuna kadar geliyor ama çıkmıyor.

Yanlış hatırlamıyorssam kitap çeviri bir kitaptı ve türkiye'yi 25-30 sene içinde süper güç haline geleceğini. Mevcut rezervlerini değerlendireceğinden falan bahsediyordu. Bunun yanı sıra garip bir istatistik yapılmıştı kitapta. o da şöyleydi; her 25 yılda bir dünya da güçler el değiştirir. 1.dünya savaşı, 2.dünya savaşı, 1964 te bir şey var.
(2) 

IP yi Uyuglama Ismıne Yonlendirme

janavarorion #480065 
Değerli bilgisayar kurtları,
Local de IP 192.168.111 şeklinde tarayıcıya adres yazıldığı zaman programın web arayüzü açılmakta. Kullancılar her seferinde IP yazmak yerine adres stırına ABC yazınca programın web arayüzü açılsın istiyorum. Sistem tamamiyle local.
(1) 

adobe illustrator la logo

janavarorion #452817 
benim için büyük , bilenler için küçük bir iş... yarına yapmam lazım. ama ben yaparsan 3-4 güne ancak yaparım :d bir arkadaşım rica etti. kaba taslak çizimi yapıldı. orantılı ve baskıya girecek halde çizilmesi gerekiyor. ilgilenen olursa yollayabilirim.
(1) 

Havataş Apron kartı

janavarorion #451802 
Eskiden apron kartı ile havaş a ücretsiz binebiliyordum... Şuan "havataş" için de geçerli mi bu durum?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık