(3) 

Eurobond Kupon odeme zamani

wallcan #1574789 
Galyalilar Ozellikle odeme almis arkadaslara soruyorum. Diyelim dolares eurobond vadesi bugun 15/01/24, kupon odemesi elimize ne zaman geciyor?

T+2 falan tarzi bir valor var mi? Bir de bu kupon nereye yatiyor hesap olarak? Yatirim hesabina mi?
(6) 

Euro ile Yatirim Yapamama

wallcan #1569660 
Turkiye hesabimda bir miktar euro var, oyle bosta duruyor. Bu tabii bir yere bagli olmadigi icin enflasyon karsisinda eriyor. Ancak opsiyonlara bakiyorum Euro ile yatirim yapabilecegim Eurobond disinda hic bir secenek goremiyorum, onda da onun suresini beklemem muhtemelen cunku euro kagitlar cok uzun vadeli dolayisiyla zarar etme ihtimalim yuksek. Zaten faizlerin arttigi bir ortamdayiz genelde artik.

Faizli Vade ye koysam bahsis birakilacak miktarda kazandiriyor , parayi baglamaya degmez.

Yatirim fonlarina baktim euro/dolar ile olanlarin hepsi serbest fon, nitelikli yatirimci olmak gerekiyor. Olmadan fon alamiyorum.

Tl yada dolara(eurobond icin) donup oradan bir daha yatirim kovalamak istemiyorum cunku oyle kesin kaybederim gibi geliyor herseyi hesaba katinca.

Yok mu bunun bir yolu, bir seyi mi kaciriyorum.
(5) 

Bebek Oto Koltugu Mevzulari

wallcan #1566800 
Bununla ilgili bir ton duyuru var aslinda da tam istedigim seylerin cevabini bulamadim bir bilene soraym dedim.

Nasipse Cogaliyoruz, malum 0-13kg anakucagi tipli bir oto koltugu bakiyorum su aralar. Muhtemelen maxi-cosi model bir sey alicam bulundugum ulkede ondan cok var ve fiyat skalasindada ortada duruyor ancak tavsiyelere de acigim. Su ozelligi mutlaka olsun dediginiz bir sey varsa , su modelden cok memnun kaldik vs. yada tam tersi kesin almayin vs. cok makbule gecer.

aracimizin iso-fix ozelligi var ve iso fix baza da alacagim. Bununla ilgili sorularim var, bu aletlerde cesit cesit marka marka, bunlarin arasinda bir universal uyum var mi? her markayi hepsine takabiliyor muyum? yoksa iste maxicosi ye maxi cosi yada britax a britax mi takiliyor.
ibareler var misal i-size, izi-go, 360 falan gibi buralardan mi anliyorum uygunlugu? cunku fakrli modellerin i-size bazalari ve koltuklari var gordugum kadariyla.

Bu arkadaslara daha sonra koltuk da takilabiliyor degil mi? Dolayisiyla baza yi alirken ilerisini dusunerek ileride koltukta takilabilecek bir baza almak yada koltugu bu bazaya gore almak gibi seceneklerde olusacak sanirim.

hayli soguk bir memleketteyim , bebegimiz kis bebegi, dolayisiyla portbebe almamiz sart gibi, bu durumda 3in1 travel setlere bakmak daha mi mantikli sizce yoksa once arac koltugunu halledip sonra farkli opsiyonlar mi dusunmek daha iyi. Cunku 3in1 travel setler gordugum kadariyla daha kaba modeller genelde sonrasinda kisa zamanda daha hafif modellere gecmek isteyebiliriz gibi geliyor su an bana. Bu anlamda da onerisi olan varsa alirim bir dal.


Edit: unutmusum bu urunleri 2. el almakla ilgili fikirleiniz nedir, malum trde ikinci el urun cok kullanilan bir sey olmamakla birlikte burada yaygin olabiliyor kimi alanlarda. En azindan bu isofix bazasi denen aletin ikinci el olmasinda sanki bir problem goremiyorum gibi.

tesekkurler simdiden.
(2) 

Istanbul Havalimani bagli ucusa yetisme

wallcan #1524164 
Sevgili Galyalilar,

Litvanya - izmir ucacagim yazin. Bileti alali oldu bayagi, Malum savas sebebiyle ukrayna havasahasina girilemediginden yollar uzadi 2:40 olan ucus suresi 3:05 dakika oldu , biletler guncellendi. Benim ilk biletim 14:30 istanbul inisli 17 izmir kalkisliydi, simdi bir saat atti istanbul inisim 15:35 oldu, izmir kalkis dogal olarak degismedi.

Ben bu ucaga yetisir miyim? Gerek Istanbul Havalimani trafigi ve yurume mesafeleri sebebiyle gerekse mevsimsel genel kalabalik sebebiyle gumruk gecisi falan korkularim var. Gecen sene sadece gumrukten gecmemiz 45dakikadan fazla surmustu siradan dolayi ve su ara Polonya havasahasi da cok kalabalik oluyor kimi zaman ucaklar rotar yapiyor bu sebepten.

Normalde bu tip bagli ucuslarda gelip inis kapisindan alip hizlica aradan maradan goturuyorlar diger kapiya da , bilemiyorum, baskasina oldugunu gordugum kendim deneyimlemedim genelde garantici aralar koyan biriyim ucuslarina.

Isin garibi bu saat degisikligi olunca rezervasyon da ayirildi sanki Litvanya izmir ucmuyorum da iki ayri bilet almisim ayni rezervasyon nosunda gibi oldu, beraber durmuyolar bundan da killanmis durumdayim.

Biletler normalde degisiklik yapilamayan tipte simdi sizce THY ilk ucus kaydigi icin benim ikinci ucusu ucretsiz bir sonraki ucusa kaydirir mi?

Diyelim ki gumrukte sira oldu havada trafik oldu vs. ucagi kacirir miyiz? , yani ucak bizi bekler mi? Kacirirsak thy bu durumda ne yapar, bizim hakkimiz ne oluyor?

Arayip konusmadan tecrubelilerden bir fikir alayim istedim.
(2) 

Luxemburg Kalacak yer ulaşım falan filan

wallcan #1082215 
Selam luxemburglular yaklaşık bir hafta 10 gün kadar luxemburgda kalmam icap etmekte iş için. Altımda araba vs. olmayacak ve esas işimin olduğu yer Capellen. Biraz araştırdım ve Best Western International da kalıp capellen e trenle gidip gelmeye karar verdim. Bu konudaki fikriniz nedir? Trenle ulaşım kolay oluyor mu özel olarak bilmem gereken bir şey var mı? Başka bir hotel de mi kalmalıyım başka otelde kalırsam ulaşımı nasıl sağlarım falan filan?
(2) 

Gabon hakkında bilgi

wallcan #1056830 
Sevgili galyalılar,

Çok yakın zamanda batı afrikanın bu güzide ülkesine yaklaşık bir aylığına iş için geleceğim ülke hakkında bayağı bir şey okudum aslında ama genel olarak bilgi verebilecek olan varsa sevinirim şunu yapma,yeme vs.gibi "Gabon'a gitme" seçeneklerimiz arasında yok. ;). Bu arada libreville de olacağım.
(3) 

Ruhsata Ticari olarak kayıtlı şirket aracını şahsi ye çevirme

wallcan #1026720 
Selam mozambikliler

Bizim bir şirket pickupı var araç ruhsata ticari olarak kayıtlı bu aracı şahsi araca çevirmenin yolu var mıdır? Varsa nedir? Satışta noterde değişebiliyor onu biliyorum da alıp satmak tarzı birşeye girmek istemiyoruz.

Google ladım biraz hep puntoyu falan koltuk ekleyip çevirmeyi anlatmış insanlar öyle bir iş yapılmadan yani pickup tarzı aracı nasıl çevireceğiz yazmıyor.

Anlam karmasası olmus benim yanlış tabirlerimden olmuş Ticari/Hususi demeye çalışmıştım derdim K1 ve SRC den kurtulmak aracı binek yapmak değil.
(6) 

Babam adına gelmiş kargoyu şubeden alabilir miyim?

wallcan #346567 
Soru başlıkta. Ek bilgi vereyim kendisi 1 hafta daha evde olmayacak, kargoların evlere getirdiği saatlerde de ben evde yokum dolayısıyla kargonun eve gelmesi çözüm olmuyor. Bir şekilde bu kargoyu şubeye gidip almam lazım, evde olmadığından dilekçe vb. bir şey de yazdıramıyorum ona. Gitsem kimlikle başvursam böyle böyle desem alabilir miyim sizce? Aras kargo bu arada.
(5) 

Ekran Kartı Problemi:

wallcan #125588 
Şimdi efendim şöyle bir sıkıntımız var;

Yaklaşık bir iki hafta önce Zotac AMP 8800GT ekran kartım bozuldu yani ben bozulduğuna inandım şöyle ki 3B herhangir bir durumda,oyunda vs. 1,2 dakika içinde ekranda rgbnin her türevi renkler belirip bilgisayar kitleniyordu. 2d de masaüstünde herhangir problem yoktu amma velakin ekran koruyucusuna geçtiğinde bile makina kitleniyordu.

Bir çok şey denedim,ekran kartını temizledim, sürücü güncelledim,eski sürücüye döndüm, ramleri test ettim vs.vs. çare olmadı. Ekran kartını temizlerken kartın dvi çıkışlarının bulunduğu kısmın karardığını fakrettim böyle yanmış gibiydi metal kısımlar dedim yaktık herhalde kartı. Garantisi de dolmuştu.

Gittim yeni bir kart aldım HD5770. Geldim değiştirdim güzel güzel kurdum sürücüleri ati nin sitesinden son çıkanı indirip onu da kurdum falan. Şimdi sorunum bambaşka. Bu sefer 3b hiç bir şeyde sorun yok. Oyundaki fpslerim gayet iyi 0 problem. Amma velakin bu seferde 2d görüntülerde yani masaüstündeyken yada film izlerken falan ekranın üstünde acayip renkler oluyor ve windows görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası veriyor.

Şimdi kart yeni olduğundan direk aldığım yere gider değiştiririm ancak ben artık sorunlarımın kartlar da olmadığını düşünmeye başladım.

Ramleri memtest+86 ile test ettim bir sıkıntı yok gibi duruyor acaba diyorum PSU'dan kaynaklı bir problem olabilir mi?

PSU'da sorun olup olmadığını anlamanın bir yolu var mı? Gelen akımdan dolayı olabilir diye düşünüyorum.

veyahut başka ne olabilir? İki kart da bozuk olabilir elbette :).

Sistem:
Asus Maksimus Formula Anakart
4 gb ddr2 400mhz OCZ ram
E8400 işlemci.
500W CoolerMaster Psu

Bir servise götürmek istemiyorum makinayı yani onu son çare olarak yapıcam.
1

mobil görünümden çık