(1) 

Karakol Kavgasi

telaku #1585224 
Selamlar,
Alkislarlayasiyorum zamanlarinda bi karakol videosu vardi, bir ensaf diger esnafla polisin karsisinda tartisiyorlardi. Sakin biyikli bir esnaf, digeri de jet li hareketleri yapan bir adamdi. Eger anlatabildiysem bana o videoyu bulana mutesekkir olacagim. Tesekkurler.
(4) 

Evlilk ve oturum izni

telaku #1358956 
Merhaba,

Bir arkadasim Fransiz kiz arkadasi ile onumuzdeki ay Fransa’da evlenecekler.

Evlenecek beyefendi Fransa’da yasamayi dusunmuyor fakat buna ragmen oturum izni icin basvuruda bulunabiliyor mu? (Schengenle ugrasmamak adina)

Yani bir AB vatandasi ile evlenildigi ve Turkiye’de yasandigi taktirde direkt olarak oturum izni basvuru ve alma hakkina sahip olunabiliyor mu?
(11) 

Vize suresinin dolmasi ve caresizlik

telaku #705558 
Merhabalar

Avusturya'da ogrenci oturum karti sahibiyim. Bir senelik oturum kartim var yani. Yalniz oturum kartim kasimda doldu, yenisi icin zaten basvuru yaptim ve hala daha yeni oturum kartim cikmadi. (bugun gittim ama hala cikmamis) Bunda pek bir sorun yok ama yarin sabah Atinaya ucmam gerekiyor.

Online check-in yaptim az once. AB ulkesinden baska bir AB ulkesine uculdugunda zaten pasaport kontrolu falan yok ama ucaga binerken sorun cikarirlar mi "senin vizen yok, oturum kartin nerde diye?" yoksa ogrenci kartimi ya da banka kartimi gostersem, "zaten burada yasiyorum, bak bunlar da belgelerim ve zaten baska bir AB ulkesine ucuyorum" desem anlayis gosterirler mi? ya da oturum kartimi evde unuttup falan desem?

Hadi gittik ciktik diyelim ulkeden kimse bi sey sormadan da donuste bir problem yasar miyim? Atina'dan donerken yunan polisi beni Turkiye'ye geri gonderir mi? Ya da ucaga binerken bilet kontrolu yapan kabin gorevlisi bir cilginlik yapar mi?

Ne diyorsunuz? Cok mu riskli bir is yapiyorum sizce?
(1) 

Pdf uzerinde oynama

telaku #666714 
Selamlar.

Pdf belgesi uzerinde degisiklik yapmam icin ucretsiz bir program ya da Foxit PDF editor serial key ariyorum. Elimde Foxit PDF editor var ama serial key zaman asimina ugramis, malesef calistiramiyorum. Acil ihtiyacim var, uzerinde bir kac rakam degistirmem gerekiyor. Bilgisi olanlar umarim yardimci olabilirler. Simdiden tesekkurler.
(1) 

Istanbul - Atina otobus veya tren.

telaku #455609 
18 agustosta Istanbuldan Atina'ya otobus (en olmadi tren) ile gitmeyi dusunuyorum. istanbul Atina arasi ulasim saglayan firmalar nedir? Ben sadece Metro Turizm'i gorebildim oranin da saatleri pek uymuyor benim icin.
Daha once karayolu ile Atina'ya gitmis, tecrubesi olan arkadaslardan da fikir alabilirsem cok memnun olurum.
(2) 

Belcika - Bira

telaku #419187 
Belcika'da hangi sehirde oldugunu hatirlamadigim, dunyanin her ulkesinden biranin bulundugu bir pub var, daha once sozlukte denk gelmistim basligina fakat bu mekanin ismini bir turlu hatirlayamiyorum. kendilerine ait de bir web sitesi vardi. bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirseniz cok sevinecegim.
(3) 

Pdf uzerinde oynama

telaku #401643 
Selamlar.

Pdf belgesi uzerinde degisiklik yapmam icin ucretsiz bir program ariyorum. Acil ihtiyacim var, uzerinde bir kac rakam degistirmem gerekiyor. Bilgisi olanlar umarim yardimci olabilirler. Simdiden tesekkurler.
(7) 

Van deprem bolgesine esya yardimi. (Avusturya'dan)

telaku #318417 
Arkadaslar selamlar,

yurtdisindan(avusturya - viyana)kislik elbiselerimi van'a yollamak istiyorum. mng, yurtici kargo (sitesine suanda ulasamiyorum) veya ptt kargonun yurt disindan van'a esya gondermek icin ucretsiz servisleri var mi? yoksa da problem degil.

onemli olan burada yasayip yardim gondermek isteyen eksi duyuru kullanicilari varsa lutfen mesajla bana ulasabilirler mi? Elimizden geldigince esyalari toparlayip en kisa zamanda Van'a gonderelim.
(2) 

Facebook mesajlar

telaku #287239 
Selamlar,

Simdi dikkatimi cekti, facebook mesaj kutumu bosaltmak istiyorum fakat mesajlari silmek icin herhangi bir buton (sacma oldu evet) yok. Carpi isaretine bastigimda mesajlari arsivliyor. Arsivledikten sonra silinebilir diye dusmustum fakat orada da silmek icin herhangi bir buton yok. Var midir baska bir yolu facebook mesajlarini silmenin?
(1) 

Oyun ismi.

telaku #287234 
Selamlar,

Bir oyun var iki saattir ismi gelmiyor aklima. Oyun bir kac kisiyle oynanan, yere serilen bez gibi bir sey, o bezin ustunde sari, mavi yesil, kirmizi vs tarzi renkler var. Cevirilen her ne ise, geldigi renge elini ayagani gotunu falan koyman gerekiyor. neyse umarim anlatabilmisimdir. Bu oyunun adi nedir, anlayanlar cevap verirse mutlu mutlu uykuya dalabilirim.
(1) 

facebook applications

telaku #217628 
Bir ara facebookda bir kac tane sacma salak application yuklemistim sirf meraktan, simdi onlari silmek istiyorum, fakat nasil silecegimi bilmiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Yoksa bu applications olaylari yukledikten sonra bir daha silinmiyor mu?
(4) 

Ali sami yen

telaku #213956 
Selamlar beyler,

11 ocakta Ali sami yen'de son oynanan kupa macindan once, eski yildizlarin da oynayacagi bir veda maci yapilacakti diye biliyorum fakat bunla ilgili her hangi bi video ya da resim bulamadim. Boyle bir mac oynandi mi ve oynandiya bu macla ilgili videolari nerden bulabilirim? Saolun simdiden
(6) 

chatroulette

telaku #212932 
Selam,

Cok bos bir soru olcak kusura bakmayin da chatroulette denen siteye girme cabalarim bosa gidiyor iki gundur, her girdigimde your ip adress has been marked ya da blocked diyip bi porno siteye yonlendiriyor. Arkadaslarla ictik kafalar guzel eglenmek istiyoruz gece gece, bu konuda yardimci olabilecek kisilere minnettarim simdiden. saygilar efendim.
(7) 

Viyana

telaku #194984 
Merhaba, iyi bayramlar herkese.

her gun mc donald's, burger king, doner vs. yemekten biktigim ve harbiden merak ettigim icin bir soru sormak istiyorum. Bu viyana'da neden bir pizza hut ya da dominos pizza yok? Her hangi bir bilgisi olan var mi?
(10) 

Windows 7

telaku #138338 
merhabalar,

Arkadaslar gecen hafta avusturya dan bir laptop aldim, yalniz bu allahsiz laptopun windows 7 isletim sistemi ve keyboardi almanca. tamam keyboardda cok bir problem yok, alistim bile fakat merak ettigim sey, ben bu almanca yuklu windows 7 yi format atmadan ingilizceye cevirebilirmiyim? bu arada windows 7 premium 64 bit. simdiden tesekkur ederim yardim edeceklere.
(1) 

laptop

telaku #128416 
bu hafta viyana'ya gitmeyi düşünüyorum. bir kaç hafta orda kalmam gerekecek. ve kendime bir laptop almak istiyorum fakat fiyat konusunda pek bir bilgim yok. laptop u istanbuldan mı alsam daha ucuz olur yoksa viyanadan mı? arada fiyat olarak çok bir fark var mıdır dostlar?
(1) 

windows live messenger

telaku #126450 
canlar bu allahsız msn neden açılmıyor acaba bir bilgisi olan var mı? Oturum aç diyorum, cevrimdışı, meşgul, çevrim içi ve dişarda oalrak oturum açmayı denedim fakat her defasında sorun çıktı. sorunu gider diyorum her şey tam takır zaten, programı onar dedim yine bir türlü online olamadım. nedir problem bir bilgisi olan ya da problemin nasıl düzeleceği hakkında bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
(6) 

Jpeg to Pdf

telaku #125490 
Jpeg dosyalarını pdf yapmam gerekiyor. fakat google da bir kaç program denedim beceremedim. bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum.
1

mobil görünümden çık