(5) 

Kedi kafesi

blue_heart #1588351 
Merhaba,

Hareket etmemesi gereken kedim için kaça kaçlık bi kafes almalıyım ? 120x75x84 çok mu büyük olur ?
(3) 

Teşhir ürünü kulaklık

blue_heart #1573978 
Şu ürün alınır mı ptt avm den ? Yoksa risk almayıp diğer yerlerden mi alayım ?

www.pttavm.com
(2) 

Toplu istifa - işyerinin avukata vermesi

blue_heart #1569659 
Merhaba herkese,

Biz ofisten uzakta ana merkeze bağlı, sürekli olarak uzaktan çalışan bir ekibiz. Beş kişiden dördümüz istifa etmek istediğimizi söyledik. Bunun için dört haftalık ihbar süresini çalışabileceğimizi ve iyi niyetli bir şekilde ayrılmak istediğimizi söyledik. Bunu söylediğimizde bunun toplu istifaya girdiğini, iyi niyetli bir durum olmadığını, avukata yönlendireceklerini söylediler. Açık konuşmak gerekirse tehditvari bir konuşmaydı. Daha sonrasında müdürlerle görüşüp haber edeceklerini söyleyip, en az iki aylık bir süreçte çıkabileceğimizi, toplu istifadan dolayı da kabul etmezsek avukatla dönüş yapacaklarını bildirdiler.

Benim anlamadığım iki aylık süreyi nasıl dayatabilirler ? Asıl öğrenmek istediğim de şu; biz direkt istifayı verip ihbar süresini çalışmazsak bunun dönüşü nasıl olur ? Ben bu tutumdan sonra bırakıp gitmek istiyorum. Bir arkadaşımız ihbar süresini çalışmak istediğini ama iki ay çalışamyacağını bildirdi. Bu sırada da içimizden birimize sen haftaya istifanı verip direkt çıkabilirsin, şirket senden birşey talep etmeyecek dediler. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Hukuki boyutunu bilen birilerinden öğrenmek istiyorum. Ama cidden çalışmak içimden gelmiyor. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(3) 

pasaport harcı online yatırma hk

blue_heart #1569215 
Merhaba,

Pasaport harcını internetten yatırıp sorun yaşayan oldu mu ?ivd.gib.gov.tr dan yatırmak istiyorum ama makbuz vs olmayacağı için sanki nüfusta sorun yaratabilirler gibi geldi. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(4) 

Maaş bordrosu uzaktan çalışma

blue_heart #1560004 
Merhaba,
Biz birkaç kişilik ekip olarak bir firmada uzaktan çalışıyoruz.maaş bordromuzu imza atmamız gerektiğini söyledikleri için şirkete girmedikçe göremiyoruz. Bordromuzun bize düzenli iletilmesi için ne yapabiliriz, kanuni haklarımız nelerdir? Bilgili biri paylaşırsa sevinirim, teşekkürler.
(3) 

Hareketle gelen kaşıntı

blue_heart #1542322 
Merhaba, benim bir kaç aydır özellikle bacaklarımda gelişen ve hareketle başladığını gözlemlediğim ani şiddetli kaşıntılarım vardı. Cildiyeye gitmiştim, alerji ilacı ve krem vermişti ama her zaman kullanmadım onu. Kaşıntı başlayınca alıyordum genelde iyi geliyordu.

Dün akşam yine hareket edince dışarı gidip gelince kaşıntı başladı. Ama ilk defa durmadı ve tüm bacaklarımı kapladı, kıpkırmızı oldu. Acile gittik. Serum ve iğne yapıldı, kan alındı. Doktor iyi hissettiğimde eve yolladı.

Sabah kalktığımda kaşıntım yoktu ama el ve ayak bileklerimde sanki sıkılıyormuş gibi bir his var, uyuşukluğa benzer. Biraz çarpıntım da var. Bu dolgunluk hissi ne olabilir?

Bu arada cildiyede alerji testi yaptırmak istediğimi söyledim ama kandaki bir değer yüksek gelirse sevk edeceklerini söyledi, o da yüksek değilmiş. Acaba antihistaminik kullanımından dolayı baskılanma durumu oldu diye mi yüksek çıkmamıştır? Yorumlar için şimdiden teşekkürler.
(4) 

kibritten füze yapımı deneyi

blue_heart #594454 
www.youtube.com videodaki deneyin açıklamasını yapabilecek olan var mı?
1

mobil görünümden çık