(1) 

Kapi Vizesi

rotario #1583761 
selamlar,

ayvalik - midilli yolculugu icin kapi vizesine basvurmak istiyorum. verilen bilgide (jalem tur), ucretin (80 EUR) evraklarla birlikte postayla nakit olarak gonderilmesi gerektigi gerekiyor.

kargo paketinin icine 80 eur nakit sikistirmak bi' garip geldigi icin size de sormak istedim - buna benzer bir deneyim yasayan var mi?

tesekkurler.

kayip ehliyet - yeniden cikarma

rotario #1580885 
merhabalar,

te haziran 2010 yilinda b sinifi surucu belgemi aldim. ayni yilin devaminda belgeyi kaybettim (kayip olarak bildirilmedi), ve aradan gecen 14 senede belgeyi yeniden cikartmak icin hicbir sey yapmadim...

bu surecte olaylar gelisti, baska bir ulkeye (almanya) yerlesildi, simdi yeniden ehliyet alma surecinde oncelikle mevcut surucu belgeme ihtiyac duyuyorum.

soru: eski ehliyetime sahip olmadan, bulundugum ulkenin konsoloslugunde 'yeni ehliyet basvurusu' yapabilir miyim? ya da oncesinde tamamlamam gereken baska islemler var midir?

cevaplariniz icin tesekkurler :)
(1) 

(online) ingilizce kurslari?

rotario #1578862 
selam,

ablam bi' ingilizce ogrenme hevesine girdi, seviyesi bir hayli beginner. istanbul'da ikamet ediyor, ancak yazlari seyahat etme durumlari da var, o acidan online devam edilebilen bir secenege daha acik (lakin yuz yuze secenekleri de degerlendirebilir).

gidip / gorup / ogrenip memnun oldugunuz secenekler nelerdir? asina olmadigimiz bir dunya oldugundan onerilerinize acigiz.

tesekkurler!
(2) 

internet uzerinden ulusal kanallar?

rotario #1571612 
selam,

soyle bi durumumuz var: evin konumu itibariyla digiturk / uydu saglanamiyor. yalnizca catiya kabloyla anten cekme imkani var, oraya da bir sebepten erisim yok, yani o da ihtimal disi.

elimizde bir tek internet uzerinden tv izleme imkani var. eldeki televizyon bir hayli eski, 12-13 yillik bir samsung plazma. ihtiyacimiz olan ise kumandasiyla filan, teknolojiyle arasi olmayan bir insanin bile rahatlikla televizyon deneyimi yasamasi.

kanal erisimi acisindan beklenti dusuk, ulusal kanallar ciksin yeter.

superonline tv+ ayda 200 TL gibi bir fiyat cekiyor. bu isi daha kolay / daha ucuz / mumkunse bir kez para odeyerek halletme imkani var midir? secenekler nelerdir?

yardiminiz icin cok tesekkurler.
(2) 

iPhone 11 - Ekran Degisimi

rotario #1567088 
selamlar,

bu konuda hic tecrubem olmadigindan sizlere danismak istedim. elimizde birkac senelik bir iphone 11 var, iki gun once ekrani catladi. ekran degisimi icin apple'in sitesi 5600tl gibi bir fiyat cikariyor, ancak bu telefonun bu kadar yatirim yapilacak bir yani kalmadi.

tek derdim telefon duzgun bir sekilde yeni ekraniyla calissin - garanti maranti yok zaten. boyle bir durumda bu ekran degisiminin piyasasi nedir acaba?

cok tesekkurler.
(9) 

Nufus Cuzdani olmadan yurt disi?

rotario #1554898 
selam,

bir yakinimin onumuzdeki hafta almanya'ya ziyareti soz konusu. kendisinin nufus cuzdani kayip ve seyahat oncesinde yenisini cikartma imkani yok. lakin pek tabii ki pasaportu / vizesi ve de surucu belgesi mevcut. bu kosullarda cikista bir sorun yasama ihtimali var midir?

tesekkurler.
(3) 

adalar’da raki?

rotario #1541648 
selam,

buyukada / heybeliada / burgazada ucgeninde raki icmek icin favori yerlerinizi yazabilir misiniz? mekanla ilgili kucuk bir bilgi de verirseniz cok minnettar oluruz :)

tesekkurler!
(1) 

Vodafone Park - Giseden kart teslim?

rotario #1541158 
selam,

pazar gunu ilk kez vodafone park'ta maca gidecegim. passolig kartim henuz elime ulasmadigi icin zannedersem giseden tek girislik kartimi teslim almam gerekiyor. bu statta deneyimi olanlar icin - saat 20:00'da baslayacak mac icin kac civari stada gitmem uygundur?

tesekkurler!
(4) 

Beyoglu'nda Aksam Yemegi

rotario #1541051 
selam,

aksam vakti beyoglu taraflarinda (cihangir / karakoy / asmali / vs.), terasinda usumeden (isitmali) oturup yemek yiyebilecegimiz, yaninda bi sarap acabilecegimiz, sigara da icebilecegimiz, guzel bi restoran / bar onerisi var midir? :)

tesekkurler!
(2) 

Osmanbey / Kurtulus Erkek Kuaforu?

rotario #1540943 
selam,

osmanbey / kurtulus taraflarinda, musteriyi ciddiye alan ve “aynen abi anladim” diyerek bildigini okumayan erkek kuaforu oneriniz var mi?

tesekkurler!
(2) 

Esenboga’dan Ankamall?

rotario #1525488 
merhaba,

ankara yabancisi biri olarak, esenboga’dan ankamall’e gitmenin en makul yolu nedir? kizilay havas + taksi gibi bir secenek mantikli mi, yoksa daha optimal bir secenek mumkun mu? tesekkurler!
(5) 

iphone 6s ikinci el piyasa?

rotario #1516974 
selam,

annem fi tarihinden kalma iphone 6s telefonunu satmaya niyetlenmis. 6-7 senelik bir telefon, sarji cok az gidiyor, onun disinda bir sorunu yok. telefoncu 900 lira veririm demis, annem de emin olamamis... ben de piyasayi hic bilmedigimden fikir veremedim. yeterli bir para mi sizce?

Goztepe Gursel Aksel Stadyumu

rotario #1509041 
merhaba,

daha once hic mac izlememis annemi bu stadyumda onumuzdeki pazar gunu bir maca goturmek istiyorum. takdir edersiniz ki, secilebilecek en sakin, tabiri caizse 'cekirdekci tayfa'nin takildigi tribunden bilet almak istiyorum. stadyumu bilenler bu konuda tip verebilirler mi?

tesekkurler!
(5) 

Antalya > Kaş Ulaşım?

rotario #1491004 
merhabalar,

onumuzdeki pazar sabahi antalya'dan kas'a gitmek istiyorum - bu rota icin en makul secenek ne olabilir?

cok tesekkurler.
(3) 

kas'tan cirali'ya ulasim

rotario #1486554 
merhabalar,

kas'tan cirali'ya gun icinde ulasim icin seceneklerim neler olabilir? araba kullanma sansim olmadigini belirteyim.

tesekkurler!
(2) 

almanya'da oturum / sokaga cikma yasagi?

rotario #1484670 
merhaba,

almanya oturum iznine sahip biri olarak onumuzdeki pazar gunu saat 17 oncesinde taksiyle anadolu yakasindan karsiya ceza yemeden gecebilme ihtimalim sizce nedir? almanya'dan turkiye'ye seyahat tarihim bir onceki gun (cumartesi). benzer deneyime sahip olanlar var midir?

tesekkurler.
(2) 

Istanbul Coworking?

rotario #1394025 
selamlar,

ocak ayinin basinda birkac gunlugune istanbul'da mesai yapmam icap edecek, avrupa yakasinda dort gunlugune cayimi kahvemi icip calisabilecegim bir coworking lokasyonu aramaktayim.

kurtulus/osmanbey tarafinda ikamet edecegimden o taraflara ne kadar yakin olursa o kadar iyi olur benim icin - onerilerinizi bekliyorum, cok tesekkurler!
(5) 

E-Sigara // Likit Sorusu

rotario #1356808 
merhabalar,

sorum elektronik sigara ve likit konusunda tecrübesi olanlara.

birkaç ay önce yurtdışından anneme elektronik sigara getirdim - kolay adapte oldu ve sigarayı hemen bıraktı. yurt dışından ziyarete geldikçe hoşuna giden likitten getirmeye çalışıyorum, lakin bu trafik biraz zor olduğundan türkiye içinden bir seçenek bulmaya çalışıyorum.

şu an kullandığı likitin özellikleri:
- 50/50 VG-PG oranı
- dümdüz tütün aromalı (meyve vs. gibi şeyleri hiç sevmiyor)
- 3MG nikotin seviyeli.

internet sitelerinde 50-50 oranlı likitler bulmakta çok zorlandım. buharistan'da gördüğüm "nbase" ürünlerinde bu oranları seçebildiğimi gördüm (50-50 oran, 3MB nikotin, tütün "maskesi" - ne demek bilmiyorum)

kısacası: bu nbase denen dalgayı direkt olarak sigaraya koyup içmek mümkün müdür? değilse, içilir hale getirmek için ne yapmak gerekiyor?

çok teşekkür ederim ilginiz için.
(2) 

İzmir'de Rakı

rotario #1341955 
selamlar,

izmir'de 4-5 kişi önümüzdeki haftasonu rakı içebileceğimiz mekan arıyoruz. kriterlerimiz şöyle:

- alsancak ya da göztepe civarında
- kaliteli meze, konserve vs. yok
- müzik sadece "arkada çalsın" modunda
- meyhane piero değil
- sakız restoran değil
- haliyle fiyatlar makul

önerileriniz için çok teşekkürler :)
(5) 

İstanbul - Mekan Tavsiyesi

rotario #1333399 
selamlar,

istanbul'da bir mekan tavsiyesine ihtiyacımız var, türlü sitelerden türlü mekanlara bakıyoruz ama zannedersem en iyisi bir bilene sormak.

- avrupa yakasında olmalı
- rakı/meze ya da şarap/aperitif odaklı olmalı
- sigara içilmeli (bu işi biraz zorlaştırıyor ama kesin böyle)

bu kriterlere uyan nezih bir yer biliyorsanız çok sevinirim.

teşekkürler.
(2) 

İzmir'de Rakı?

rotario #1189835 
selamlar,

önümüzdeki hafta yapacağım izmir seyahatinde annem ve birkaç arkadaşını rakıya götürme gibi bir planım var. normalde bu planları meyhane piero'da yapıyorduk, ancak duyduğuma göre piero kapanmış.

mümkünse alsancak taraflarında, -bilenler için- piero ayarında, canlı müzik filan olmayan, güzel müzik çalan, güzel meze yapan, mütevazı bir mekan arıyorum. her türlü öneriye açğım.

teşekkürler.
(3) 

Berlin'de Süper Lig?

rotario #1169819 
selamlar,

bu akşamki beşiktaş - galatasaray maçını bir arkadaşımla berlin'de -mümkünse kreuzberg tarafında- seyretmek niyetindeyiz.

insan gibi bira içip maçı izleyebileceğimiz bir mekan bilen varsa çok makbule geçecektir.

teşekkürler.
(1) 

Samatya'da rakı?

rotario #1127710 
selamlar,

bu aksam annem ve ablamla samatya'da rakı içmeye niyetlendik, lakin kazıklanmak da istemiyoruz. mekan konusuna hakim değiliz. tripadvisor'a filan düşmeden evvel sözlük ahalisinin fikrini alalım dedik.

teşekkürler.
(2) 

Kanal Tedavisi

rotario #1055860 
hello,

dün sabah saatlerinde sağ üstte bir dişime kanal tedavisi uygulandı. uyuşukluk sonrası ağrı kesicilerle idare ettim.

bugün itibarı ile kanal tedavisi uygulanan dişte hiçbir şey hissetmez iken, hemen yanındaki dişe baskı uygulandığında feci bir acı baş gösteriyor. lakin hassaslık yok, yalnızca baskı sonucu.

bu normal bir durum mudur? "ulan dişçi bunu tedavi ederken yanındaki zarar mı gördü acaba?" gibi saçma sapan düşüncelere girmeli miyim? ya sizin tecrübeleriniz neler? buyrun sohbete.

teşekkürler.
(2) 

Aktarma?

rotario #1018826 
hello,

ya yarınki istanbul aktarmalı izmir - berlin uçuşum beni çok geriyor, o yüzden size bir danışayım dedim.

10:30'da atatürk havalimanı'na iniş. 12:10'da berlin'e uçuş. aradaki 1 saat 40 dakika bu aktarma için yeterli bir süre mi sizce? endişe edecek bir durum var mı?

teşekkürler.
(1) 

Ehliyet

rotario #975669 
merhabalar,

bundan dort sene once ehliyetimi kaybettim. daha dogrusu calinan cuzdanin icinde gitti ehliyet. elimde karakoldan alinmis tutanak falan da var (kaybetmemissem).

daha sonra yurtdisi murtdisi salladim ben bu isi. en ufak bir islem yapmadim bu konuda. turkiye'ye geldigimde yeniden cikartmak istiyorum ehliyeti. ilk aldigim yer olan ankara'ya gitmem gerekir mi? ne kadar masraf oderim? gibi sorular...

tesekkurler.
(2) 

Omuz

rotario #956870 
selam,

dun ters bir hareket sonucu omzumu incittim. olay aninda icte inceden bir burkulma hissettim, ardindan agrim azaldi. uyuyup uyandiktan sonra yine bir agri ve kolda halsizlik hissedince doktora gittim. bakti, birkac hareket yaptirdi, sonra agri kesici ve kas gevsetici verip yolladi. acikcasi kafam rahat etmedi.

su an ince bir agrim, kolda halsizligim var. herhangi bir sisme, morarma vs. durumu yok. bazi hareketlerde omzumda kitirdamalar hissediyorum. su an tekrar hastaneye gitme durumum da yok, evde moralimi bozmakla mesgulum. bu tarz bir sey deneyimleyen var mi aramizda?

tesekkurler simdiden.
(4) 

Star TV

rotario #919744 
hello,

maç saatinde star tv'yi internetten izlemenin en garanti yolu nedir? yurtdışında olduğumu da belirteyim.

teşekkürler.
(4) 

Taksim - Üsküdar

rotario #912464 
selam,

geceyarısından sonra taksim'den üsküdar'a gitmenin en mantıklı ve ucuz yolu nedir acaba?

teşekkürler.
(4) 

Yurt dışına para yollama

rotario #894479 
hello,

almanya'daki (deutsche bank) bir banka hesabına türkiye sınırlarından para yollamanın (€100) en mantıklı yolu nedir acaba?

şimdiden teşekkürler.
(2) 

Torrent & Upload & IP...

rotario #887772 
selam,

üç kişinin ortak kullandığı bir internet hattımız var. bilenler vardır, almanya'da torrent kullanımı yasak ve legal yükümlülükleri de var.

evimize bir mektup geldi. bağlantımız üzerinden (ip adresi de verilmiş) yapılan illegal bir upload'dan ötürü (hatta ne upload edildiği ve saati de yazıyor) ceza ödememiz gerektiğini söylüyor. universal music, hukuk bürosu falan, bir hayli ciddi bir belgeye benziyor.

durum şu ki, ortak bir bağlantımız var ve evdeki kimse bu upload mevzusunu kabul etmiyor. mektup, internet bağlantısının sahibine gelmiş.

bu durumda upload işlemini kimin yaptığını tespit etmenin bir yolu var mıdır? yoksa bu iş bağlantı sahibinin sorumluluğu mu oluyor?

teşekkürler.
(6) 

Kredi Kartı İptal

rotario #886213 
selamlar,

kredi kartım kayboldu, iş bankası'nı aradım iptal etmek için. yeni kart ister misiniz dediler, evet dedim.

panikle hareket ettiğim için salak gibi bazı şeyleri sormayı unuttum. benim bu kaybolan kartın taksitleri, borcu filan var. yeni kart aldığımda bunlar oraya aktarılacak mı? mutlaka bu konuda tecrübesi olan vardır diye sorayım dedim.

teşekkürler.
(3) 

Pasaport & Oturma izni

rotario #871757 
selam,

pasaportumun süresi 2015 kasım'da bitiyor. bugün oturma iznimi uzattım (almanya), adam aralık 2015'e kadar vermiş. ayrı bir kart değil, direkt pasaportun sayfasına basılı. sadece meraktan soruyorum, pasaportun süresi bittikten sonra o ekstra bir ayı kullanmam mümkün mü?

teşekkürler.
(7) 

Midye

rotario #834564 
selamlar,

dün akşam taze midye aldım bir miktar. gece bitiremedik, buzdolabına koydum hepsini. bu akşam bu midyeleri yesem ölür müyüm? bir sakıncası var mıdır?

teşekkür.
(2) 

Malware?

rotario #790140 
selam,

sabah bilgisayarımı güzel güzel kullandım, eve yeni geldim ve açtığımda görüyorum ki;

tüm ayarlar default windows ayarlarına dönmüş. belgelerim ortada yok. tarayıcı bilgileri, uzantılar filan uçmuş. bunun yanında evin internetine otomatik bağlandım yine ve bilgisayardaki programlar yerinde duruyor.

nedir bunun çözümü? masaüstümdeki belgelerin filan hepsi gitti mi? ne yapmak gerekir? acil çözüm önerilerinizi bekliyorum.

teşekkürler.

edit: ayrıca browser üzerinden bir şey indiremiyorum. hiçbir download linki tepki vermiyor.
(3) 

Maximum Card - Limit

rotario #787014 
selam,

iş bankası kredi kartım var, 3000 lira limitli. birkaç aydır yurtdışında yaşadığım için bunun borcunu hep sallıyordum (800 lira filan), şimdi internet üzerinden bilet almam icap etti. asgari tutarı yatırdım ve kart limitim açıldı, lakin bileti almaya çalıştığımda "bu transaction için izniniz yok, bankayla kontakt kurun" gibi bir hata alıyorum. bunun nedenini bilen var mı?

teşekkürler.
(3) 

Şu fotoğraf feyk mi?

rotario #774041 
(2) 

Bisiklet

rotario #766099 
selamlar,

bugün berlin'de bir hint restoranından bisiklet kiraladım, mekanın önüne kilitlemiş herifler bir sürü bisiklet. bisikleti teslim alırken bir form doldurdum; adımı soyadımı, telefonumu filan verdim. aldım bisikleti gittim.

çoook uzun zamandır binmediğim için başta biraz afalladım, ağacın birine çarpıverdim bisikleti. sonra bütün gün sürmeye devam ettim, herhangi bir sorun yok. tam teslim ederken bir baktım, lan bisikletin öndeki lambası yok. tekerleğin yanındaki demirler de hafiften yamulmuş gibi. neyse dedim, isterlerse parası neyse veririz.

kilitledim bisikleti ve anahtarı içerideki adama teslim ettim. o da hiçbir şey sormadan "okey eyvallah" dedi, ben de çıktım gittim.

sizce bu iş bana sıkıntı çıkarır mı?
(1) 

Cin ve Ice tea?

rotario #753498 
selam,

elimde eser miktarda şeftalili lipton ice tea ve cin var. bunları karıştırsam nasıl olur sizce?
(4) 

Tape.

rotario #732768 
hello,

ya bunu kesin sormuşlardır da bakmadım şimdi. abi bu kelime niye sürekli yazdıldığı gibi okunuyor ya :( mirgün cabas'ından cüney özdemir'ine kadar herkes niye buna TAPE diyor? TEYP değil mi oğlum bahsedilen şey?

teşekkür ettim.
(9) 

Tek başına konsere gitmek

rotario #708645 
nasıl bir fikir sizce? deneyimleriniz? bayaa open-air büyük bir konser.
(3) 

Black Sabbath + Soundgarden

rotario #706144 
black sabbath geliyor. alt grup da soundgarden.

bilet 85 euro ama.

değer mi sizce?
(1) 

Calibre

rotario #691465 
selamlar,

elimde bi pdf var, mobi'ye çevirmek istiyorum. journal'in birinden almışlar, sayfa ikiye bölünmüş halde. yani bir sayfada iki sütun halinde gidiyor yazılar. ama belge scan filan değil, gayet cillop bir pdf.

bunu calibre vasıtasıyla insan gibi convert etmenin bir yolu var mıdır? şu anki haliyle dümdüz "convert" dediğimde saçma sapan bir şey çıkıyor ortaya.

teşekkür ettim.
(1) 

Berlin'de Berber

rotario #687310 
selam,

berlin'de saçımı en uygun fiyata kestirebileceğim berber neresidir, var mı fikri olan? bildiğin üçe vurduracağım yani saçı, 15 euro vermek istemiyorum.

teşekkür ettim.
(3) 

Oturma İzni - Almanya

rotario #684501 
selamlar,

master için almanya'da (berlin) bulunuyorum üç aydır. gelmeden önce izmir'den bana üç aylık vize verdiler haliyle, gidince uzatırsın dediler.

bu uzatma işlemi için aldığım randevu, tee ocak ayının 16'sına denk geliyor. ben de mail atıp sordum, şu cevabı aldım:

"Wenn Sie rechtzeitig vor Ablauf Ihres Visums einen Termin buchen, gilt Ihr Aufenthalt bis zu Ihrem Termin als erlaubt. Sie können jedoch in der Zeit vom Ablauf Ihres Visums bis zu dem Termin nicht reisen."

anladığım kadarıyla vizemin süresi dolmadan randevu aldığım için vizenin bitişi ve randevu tarihi arasındaki zaman diliminde de otomatik olarak illegal bir duruma düşmüyorum, di mi? uçakla seyahat filan edemem, orasını biliyorum.

üç gün önce vizem bitti, öyle takılıyorum ortalarda, bir kıllandığım için size de sorayım dedim :)

teşekkür.
(1) 

Vize?

rotario #677011 
selamlar,

almanya'da bursiyer olarak master yapıyorum, düzenli bir gelirim ve evim filan var yani. aralık ayında annem beni ziyaret etmek istiyor. lakin kendisi çalışmadığı için düzenli bir gelire ve banka hesabına falan sahip değil.

beni ziyaret edecek olmasını vize görüşmesinde bir avantaja döndürmek mümkün müdür? benim öğrenci olarak onu davet etme gibi bir şansım var mı? zira normal turist vizesine başvurarak vizeyi alma olasılığı çok yüsek gibi durmuyor.

teşekkür ederim.
(2) 

Çamaşır?

rotario #672725 
selam,

berlin'de altı ay boyunca içinde çamaşır makinesi olmayan bi evde yaşayacağım. bu para atıp çamaşır yıkanan dükkanlar filan nasıl oluyor, büyük sıkıntı yaratır mı bana? tecrübesi olan vardır elbet. trajik bir durum yaşar mıyım?

teşekkür ettim.
(1) 

Dresden'de Süper Lig?

rotario #647295 
selamlar,

dresden'de bu akşam beşiktaş maçını izleme imkanım olan bir mekan var mıdır?

teşekkür ettim.
(6) 

Bekar evinde kolay yemek?

rotario #641478 
selamlar,

iki aylığına almanya'dayım ve yemek pişirmem icap ediyor. fırınım yok, ocağım var.

köfte-makarna-pilav değil de, şöyle görece daha sağlıklı ve az kalorili + çok zor olmayan yemek önerileriniz var mıdır?

teşekkürler.
(3) 

Augmentin?

rotario #640890 
selamlar,

dişimi çektirdikten sonra doktorun verdiği augmentin'i kullanıyordum, günde iki tane. üç günü bitirdim, sonra seyahat sonrası ilaçlarım valizde kaldı, valiz kayboldu filan, üç gündür bıraktım ilacı. bugün tekrar geçti elime. dört tablet kalmış, bitireyim mi ben bunları?

teşekkür.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık