(3) 

Bireysel emeklilik sistemi - devlet katkısı

roookie #1590430 
Memurum. Zorunlu bireysel emekliliğe ilk dahil olduktan 2-3 ay sonra çıkış yapmıştım. Daha sonra tayin olup başka bir ile geldiğimde (nasıl olduğundan emin değilim) tekrar bireysel emeklilik sistemine dahil olmuşum. Yine çıkmıştım. Üstünden 8 yıl geçti.

Şimdi kendi tercihimle bireysel emeklilik yapsam devlet katkısından yararlanabiliyor muyum?

Ses sistemi uzmanları ve elektronikçilere uzmanlık sorusu

roookie #1582472 
1 adet 600w behringer aktif hoparlör var. 1 adet de 800w pasif hoparlör. Aktif behringerden pasif hoparlöre kablo ile (spekon) bağlıyorum. Ses biraz yetersiz geldi. 1 adet daha hoparlör eklemek istiyorum ancak amfi ya da mikser yok tüm ses ve güç aktif hoparlör üzerinden geliyor.

800 wattlık pasif hoparlöre output da mevcut. Bu outputtan 2. bir 600w hoparlörü de besleyebilir miyim?

Aktif olanın teknik bilgileri linkteki görselde


prnt.sc
(1) 

Yurtdışı (kayıtsız) telefon kullanımı

roookie #1580198 
Geçen haftalarda kullanım süresinin 180 güne çıktığına dair haberler gördüm.

Sim kartı takıp tek seferde 180 gün kullanabiliyor muyuz yoksa belirli süreden sonra 180 güne uzatmak için bir işlem gerekiyor mu?

Tek seferde 180 gün kullanabiliyorsak çift simli bir telefon alıp sürekli kullanmamızın önünde bir engel var mı?

(Devletin yarın "vazgeçtim kardeşim. 180 gün çokmuş 90 gün olsun" demesi bir engel midir?
(1) 

Bebeklerde dil gelişimi - konuşma bozukluğu

roookie #1574204 
Evham yapmak istemiyorum ama aklıma takıldı. 1 hafta öncesine kadar normal konuşan 23 aylık kızım 1 haftadır konuşurken bazı kelimeleri 4-5 kere tekrar ediyor. Hece olarak değil direkt kelimenin tamamını tekrar ediyor. Dikkatimi çeken genelde cümlenin ilk kelimesi oluyor. Bazen aradaki kelimeleri de tekrar ediyor.

Ben yeni kelimeler öğrendiği için kelime seçmeye çalıştığından ve yorgunluk/uykusuzluktan kaynaklı (anne çalıştığından öğlen uykusu uyumuyor, akşamüstü anne gelince uyuyor) takılmalar olduğunu düşünüyorum ama eşim ve kayınvalide biraz telaşlandırdı açıkçası.

Müdahale edilmesi gereken bir durum var mıdır? Bir uzmana danışmadan önce ne kadar daha gözlemlemek gerekir?
(1) 

Linkteki görseli dijital olarak oluşturabilecek biri

roookie #1571007 
Linkteki görsel işten anlayan birisi için muhtemelen 5 dakikalık iştir ancak benim elimden gelmiyor. Becerebilecek biri var ise çok minnettar olurum.

prnt.sc
(10) 

Yatırım özürlüsü olma

roookie #1521958 
33 yaşındayım, memurum. bu zamana kadar aldığım para hep ihtiyaçlarıma gitti. Konut kredisi ödüyorum. Şu an aylık olarak maaşımdan 1500 lira civarı para kalıyor bütün masrafları çıkınca. Başlıkta da belirttiğim gibi para nasıl değerlendirilir veya söz konusu miktar değerlendirilebilecek bir miktar mıdır bilmiyorum. Ne yapayım ben bununla? En düşük faizli ihtiyaç kredisinden çekip toplu parayla altın, iphone falan alayım mı? Yoksa her ay ufak ufak bişey yapılır mı?
(2) 

Çorlulu Ali Paşa/Erenler nargile müdavimleri

roookie #1412495 
Burada verilen elma çayının markası nedir? Nereden nasıl temin edebiliriz?

En son 2010da gitmiştim. O zamanki elmadan bahsediyorum. Sonra bozduysa bilemem.
(3) 

İnternet gezmelerinde reklamlardan tiksinmek

roookie #1352403 
Artık midem bulanmaya başladı. En çok midemi bulandıran ise ekşisözlük. Mobilde chromeda 2-3 tıkta bir reklam göstermeye başladı. Keza diğer sitelerde de bu kadar sık olmasa da yine de rahatsız edici düzeyde. Bunun çsresi var mı? Cihaz redmi note 5
(12) 

Düğün ve oyun mevzusu

roookie #1347478 
Hayatımda 4 ya da 5 düğünde bulunmuş ve hiç birisinde de kollarımı omuz hizasından yukarı kaldırmamız erkeğim. Hatun da düğün istedi. Damat olunca kaçamam da sanırım oynamaktan. Nasıl çözücez bu işi?
(1) 

Coca Cola kampanyası

roookie #1331869 
25 yaş altı muhtemelen hiç hatırlamaz. Yıl 1998-2005 arası bir yerlerdeydi.

500 ml pet şişelerin etiketi üzerinde yuvarlak kırmızı renkte şeffaf bir bölüm bulunurdu bozuk para büyüklüğünde. Kolayı bitirdikten sonra o kısımdan etiketin diğer tarafının arka yüzü görünürdü. Bedava kazandınız falan yazardı.

Bu kampanyanın adı neydi veya şişenin görseli de olur. Bulamadım ne şekilde aradıysam
(2) 

Aptal mıyım? ( Kitap okuma ile ilgili)

roookie #1260404 
Elimden geldiğince sık kitap okumaya çalışıyorum. Tür olarak kurgu olanların dışında eğitim ve felsefe ile ilgili kitapları da okuyorum. Fakat kitabı bitirdikten sonra bir daha okuma ihtiyacı hissediyorum. Kurgu olanlarda olay örgüsü, hikaye vs aklımda kalıyor ama diğer türlerde sanki hiç okumamış gibiyim. Kitapta bir konu ile ilgili savunulan 100 fikir varsa ya da bir konuda 100 eleştiri/öneri yapılmışsa 1-2 tanesi aklımda kalıyor ancak. Böyle olunca boşa kitap okuduğumu düşünüyorum (ki zaten bir şey öğrenemediğim için boşa okumuş oluyorum)

Nasıl okuma yapmam gerekir? Kitap okurken neye dikkat etmeliyim? Daha dikkatli ve etkili okuma yapabilmek için verebileceğiniz tavsiyeler varsa öğrenmekten çok memnun olurum.
(1) 

Kadınlar ile ilgili bir entry

roookie #1164159 
Geçtiğimiz yıl ya da önceki yıl okumuş olabilirim zamanını tam hatırlamıyorum. Kadınların bunu farkında olmasalar dahi ilişkide oldukları erkekleri sürekli bir teste tabi tutması ile ilgiliydi.

Belki birileri sağa sola kaydetmiştir hatırlayan var mı acaba?
(1) 

Diş ağrısı

roookie #1133508 
Allahsız uyutmadı. Ağrı kesici içtim (9dan beri iki tane) geçirmedi. Normal fırçalayıp gargara yaptım 2-3 dk rahatlattı. Tuzlu suyla gargara yaptım o da 3 dakika rahatlattı. Şu an çenemin altında buzla yatıyorum. Ama bu da uyumamı sağlamayacak çünkü buz erimeye başlayınca ağrı bir anda artıyor. Var mı gececilerden çözümü olan?

Doktor randevum sabah 8 buçukta. Vanda açık diş hekimi bulamadım bu saatte. Belki ağız diş sağlığı merkezinin acili vardır ama hem ya yoksa diye riske girmek istemiyorum bu saatte o yolu boşa yüricem. Varsa da acilde direkt dişe girişmelerinden korkuyorum.
(2) 

film altyazisindan dil ogrenme

roookie #937407 
Bi site vardi kisa sahneler gosteriyordu yanlis hatirlamiyorsam ingilizce altyaziliydi vidyo bittikten sonra turkcesini seciyorduk sıklardan. Boyle bisey var miydi varsa sitenin adresi neydi? Yoksa ben mi hayallerde yasiyorum
(11) 

Yiyecek adı

roookie #786655 
Yumusak, biraz serin (sıcak değil), tatli ama hafif tatli boyle serbet gibi degil ayni zamanda hafif de aksam yatmadan once rahat rahat yenilebiliyor. Boyle bisey var mı? Varsa adı ne?
(9) 

Bu göbek nasıl düz olur? (Dikkat, kıllı göbek capsı içerir)

roookie #769336 
Yediğime içtiğime dikkat ediyorum. 1 haftadır şeker, ekmek, tuz tüketmemeye çalışıyorum. Bir de akşam 6 ve 10 da olmak üzere günde 2 sefer 2.5 ar kilometre yürüyorum. 1/2/4/6 pack umrumda değil. Sadece şu göbek biraz gitsin yeter.

Boy 170 kilo 65.
Son 7 ayda 14 kilo verip bu 7 ayın son 2 ayında 3ünü geri aldım.
1

mobil görünümden çık