(7) 

Oturduğumuz ev satıldı

brnbrs #1575805 
Bize satmadan önce kiracili saticaz dediler ama demek ki satamadılar alan kişiye 2 ay sonra çıkacak kiracı demişler.
Şimdi evi alan kişi ben oturucam çıkın diyor. Bu ay ihtar çekecek.
Bizde yasal yola başvur dedik.

Bizimde kirada küçük bir evimiz var böyle olunca bizde onu satışa koyduk,satılsın ev alıp öyle çıkalım diyoruz. Ama bu yarın da olur aylar sonrada, bizde kimseyi mağdur etmek istemiyoruz ama bu durumda bizim yapmamız gereken Başka bir şey var mı?
(11) 

Ortalıkta olmayan kiracı sorusu

brnbrs #1569161 
Yaklaşık 6 ay önce evi kiraya verdik,peşinattan sonra kira ödemedi.
Kendisi evde yok,eve gidince başkası var ama kapıyı acmiyorlar, evi eşyalı vermiştik. Eve ikametini aldirmamis noterden 2 defa ihtar çektik,polis biz bisey yapamayız diyor,adam sabıkalıymis bulaşma demiş sadece.

Tamam bulasmayimda ben bunu nerden bulup çıkarıcam? Tekrar ihtar çekmem gerekiyormus ilki ulaşmadı demişler. Dava açmadan cikaramiyormuyum?
Bilgisi olan varsa bana izlemem gereken yol nedir?
(3) 

Kamp yeri

brnbrs #1561356 
Çadırla gidip kalabilecegimiz temiz güzel yer tavsiyelerine ihtiyacım var.
Edit: yazmayı atlamışım pardon, TR de olması ağustos ayında tabi ki kalabalık olur ama yine de sakin olabilecek yerler tercihim.
(4) 

WhatsApp sorusu

brnbrs #1534986 
Benim whatsap a gelen mesajlar baskasi tarafından okunduğunda şüpheleniyorum. Bunun için whtasap i silip tekrar mı yuklesem ya da yapılacak başka bir önlem var mı?
(5) 

Noter ödenen ücret

brnbrs #1530586 
Her noter verilen ücret sabit değil mi?
Aynı gün aynı işlemi 2 farklı noter de yapıldı. Biz 600 lira odeďik,diğer arkadaş 300 lira ödemiş. Bu kadar fark bana çok geldi. Bilgim de yok,bilen varsa yanıtlarsa sevinirim..
(5) 

WiFi ye baglanamama

brnbrs #1527996 
Ev int sorun vardı ağı unut yaptım ve şifre ile tekrar girdim,şifre yanlış uyarısı verdi. Herkes ayni şifre ile giriş yapıyor sıkıntı yok,Bi bende sorun var. Şifre değişmediği halde neden kabul etmez? Ttnet bu arada,eğer merak eden olursa.
(1) 

Uşak 'lilar usak'i bilenler buraya

brnbrs #1497782 
Kardeşim kız arkadaşına evlilik teklifi edecek. Ama uşak i hiç bilmiyor nerede ne yapılır? Mekan önerisi ve teklifle ilgili güzel önerisi olanlardan yardım bekliyorum ;)
(5) 

Telegram sorusu

brnbrs #1487827 
Son görülmesi normalde son 5 gün önce olan kişinin birden nasıl uzun zaman önce yazıyor bilgisi olan var mı?
(14) 

Covid testi yaptıranlar

brnbrs #1434676 
Test sunucunuz ne kadar zamanda çıktı? Cumartesi yaptırdığım test hâlâ çıkmadı bu normal mi? Çünkü 2 gün sonra çıkar sonuç dediler. Sağlık ocağını arıyorum onlarda evde durup bekleyin diyorlar.
(9) 

Covid testi

brnbrs #1434013 
Bugün rahatsız olduğum için hastaneye gittim.test yaptılar ve şüpheli gördükleri için 14 gün ev karantinasi verdiler,14 günlük raporla. Test sonucu 2 gün sonra çıkacakmış. Negatif çıkarsa ve iyi hissedersem iş verenim beni ise çağıracak biliyorum. Şimdi bilgisi olana soruyorum eğer negatif çıkarsa ben işe gitmemde sıkıntı olur mu?
(2) 

Trendyol sipariş

brnbrs #1432359 
Urun fiyatını yanlış giren satıcı sistemsel hata diyerek siparişi iptal eder mı?
(14) 

Bilgim dışında kredi kullanmışım

brnbrs #1404862 
2018 mayıs ayında kredi çekmek için bankaları gezerken finans bankın saha çalışanlarıyla karşılaştım ve bir çay bahçesinde kredi başvurusu yaptım. Bunun içinde bazı evrakları imzaladım ama hiç hatırlamıyorum şuan ne imzaladığımi.
Neyse sonra ben vakıfbank tan kredi kullandım. Finansbank o arada kredi kartı falan yolladı ama ben üzerinde durmadım kullanmadım da kartı. Kafamdan silmiştim bu olayı.

Dün bir sms geldi ve benim bu ayki ödemem yapılmadı diye bilgi mesajı yollamışlar.ilk etapta anlam veremedim ve müşteri hizmetlerini aradım.
Mayıs 2018de kredi kullanmışsınız dediler ben şok.
Yanı bana hesap açılıyor bu kredi o hesaba yatıyor sonra her ay düzenli ordan çekiliyor para.ta ki ek hesaba geçene kadar.

Şimdi itiraz ettim bugün de kim olduğunu öğrenmek için şubeye gittim.suan da o kişi çalışmıyormuş daha öncede böyle bir olayla karşılarmışlar. Eğer onlar çözmezlerse dava yoluna gidicez.

Bana öneride bulunacak herkesin fikrine ihtiyacım var.
Kafam çok karıştı karışık yazmış olabilirim.
(2) 

Tls tv programi

brnbrs #1378953 
Her akşam karavanları izliyorum ve hayalim böyle bir hayat. Ama tr izin var mı?
(4) 

E devlet kart aidati

brnbrs #1378950 
Arkadaşın telefonuna e devlet ten bildirim gelmiş kart aidatları ve karttan ödenen faturalardan alınan ücretler iade diye.

Bu konunun doğruluğu var mı? Nereden öğrenebilir?
(2) 

Iskur işe giriş

brnbrs #1371141 
Iş kur üzerinden devlet tesfigi ile ödenen prim emeklilik primine sayiliyormu? Ben sayilmiyor biliyorum ama muhasebeci sayılıyor dermiş. Iş verenim bana teyit etmemi istedi. Ona göre girişim yapılacak.
(2) 

Oppo telefon

brnbrs #1369794 
Hakkında bilgisi olan yazarsa sevinirim. Onerirmisiniz?
(11) 

Taksi metre nerede açılır

brnbrs #1367566 
Haftanın 2 günü çocuğu voleybola götürüyorum 5-6 dk mesafe.
Geçen hafta taksi geldi bizi götürdü 13.5 aldı. Çıkışta yine gelip eve bıraktı yine 13.5

Bugün yine ayni duraktan gelen taksi 13.5 a götürdü ama bizi almaya gelen durmayan açmış taksimetre yi 2 katı aldı. Itiraz edip anlattım ama arkadaş geçen hafta duraktan açmayı unutmuştur bu sekilde oluyor dedi.

Daha önce hiç başına böyle olay gelen var mı? Doğrusu hangisi?
(15) 

Sevmediğiniz özelliğiniz nedir?

brnbrs #1366292 
Ben aşırı aceleciyim. Kendime engel olamıyorum. Mesela en basiti az önce arkadaşlara sordum lgs tercihlerini yaptınız mı diye hiç birisi yapmamış. Hatta okula bile girmemisler.birisi biz pazartesi yapicam dedi.

Yaa ben lise arayışına aralık ayında başladım.ocak ayında gidip oğlanı özel e yazdırdım.yok ben bekleyemiyorum.bunun birde uni si var .

Iş hayatında da öyleyim.öldürüyorum kendimi o iş olması gerektiğinden erken olsun diye.

Neyse sizde durumlar nasıl ?
(3) 

Sgk isten çıkış sorusu

brnbrs #1362979 
Aslinda işi birakmadim ama patronum ortagi ile ayrıldı ben isime devam ediyorum. ağustos ta 2 yıl olacak ise başlayalı. Bunlar mayis 17de tartisip ortaklığı bitirdiler ama az once e devletten gördüm ki benim 13 mayis ta çıkışım verilmiş.

Sürekli takip ediyordum e-devletten ama aktif görüldüğüm ve kağıt üzerinde hâlâ ortakliklari devam ettiği için cok ta üzerinde durmamistim.ama simdi benim 1 ay boşa giden gunlerim var. Zaten gecen yıl sirket ismi degisince girdi çıktı yapmışlardı. Iyice sinir oldum. Suan da perşembe ye kadar izinliyim. Patronuma sormadan buraya sormak istedim diğer ortağa yasal yapabilecek bir seyim var mi çünkü büyük ihtimal benim patronumun bundan haberi yok.

işsizlik maaşı icinde 1 ay icinde mi bildirim yapmam gerekiyor ? Onu da kaçırdım mı?
(4) 

Işten çıkma ve kıdem tazminatı

brnbrs #1358526 
Kardeşim bir fabrikada smmm ve muhasebe müdürü. Işler sıkıntılı diye yarı zamanliya geciriyorlarmis hic toplanti falan yapip bilgi vermeden.iceride tazminatida var ama yarı zamanlida calismak istemiyor.
Muhtemelen tazminatını kullanıp istende cikarmicaklar.

Hukuksal bir hakkı var mı? Bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim. Pazartesi bu şekilde çalışmayacağını soylicek ama tazminat ve işsizlik maasindanda olmak istemiyor.
(3) 

Evlatlik sorusu

brnbrs #1357208 
Simdi bi ortamda bi teyze yillar öncesi bi kız evlatlik almislar.teyzenin kocasi olmus teyzenin evinin 4/3u bu kiza düşmüş. Ama kız bunlara hep kök sokturmus.hep satalim yiyelim hesabindaymis.bi bu ev kalmış. Nerdeyse kadını kapiya koycakmis. Neyse benim aklıma su soru geldi bu kızı evlatliktan red edemiyor mu? Ya da mirastan red edilmiyor mu? Teyze yapar mi öyle bisey bilmiyorum ama üzüldüm kadinin haline.
(1) 

Trendyol iade

brnbrs #1349643 
3 nisanda ürün geldi begenmedim iade koduyla sürat kargoya 4 nisan da verdim. Ama o dalginlikla kağıt aldığımı hatirlamiyorum. Sistemden bakiyorum hâlâ ürün gitmemis.
Calisan sisteme giriş yapti ve ürünü paketledi. Şimdi bu ürün kargoda kaybolursa benim yapabilecegim bir sey var mı?
Yarın sabah işe gitmeden birde bununla ugrasmam gerekecek.
(3) 

Karttan para cekilmesi

brnbrs #1348244 
Garanti kartimdan ray sigorta tarafindan 1813 lira çekilmiş. Bankayi arayip karti iptal ettirdim ve itiraz edicem. Banka bu parayı iade eder (daha oncede basima geldi)
ama ben bu yil sifrelerim garantide sigortasi yaptirmistim. Simdi onlarida aradim onlara gondermem gereken evraklari istediler. Dedim tamam yollucam ama banka zaten bu parayi bana verir sizin burada bana artiniz ne olacak konu ile ilgili bilgim yok sonuc size bildirilir dendi.

Daha önce basina böyle bir olay gelen var mı? Sonuc ne oldu ?
Ben bu bankayi mi yoksa ray sigortayimi dava edeyim. Nasil bu sekilde sifresiz sms siz kartimi kullandıkları için ?
(3) 

Döviz ya da altin hesabı

brnbrs #1345733 
Oğlum harçlıklarını biriktirmeye başlamış,bende biraz katkida bulunup bir hesap actirayim diyorum.dolar alip bir dolar hesabimi actirip oraya mi yatirayim ya da altin hesabimi doğru olan? Altin hesabinda ne kadar yatirirsam onu altina mi ceviriyor?

Edit: önerebileceğiniz banka var mı?
(3) 

Acilde kas gevsetici

brnbrs #1339072 
Yaparlar mi ya da agri kesici.belim agriyor fitiklardan dolayi 1 haftadirda gecmedi.isten ciktim simdi gitsem yaparlar mi yoksa bu acil deyip yollarlar mi ona göre özel e gidecegim yoksa.
(2) 

Bursa k.b.b

brnbrs #1335765 
Bursa' da ozel hastanede k.b.b. dr.u ariyorum.
Osmangazi tipta feyyaz bey'i iyi diye soylediler ama burdan da sormak istedim.kulak ugultusu icin gidilecek.
(2) 

Flo alis veris

brnbrs #1335009 
Ogluma nike bot aldim nike spor ayakkabi gelmis. Oglum sorun degil ben begendim dedi ama kafama takildi nasil boyle yanlis yapabiliyorlar.simdi baktim sitede fiyati degismis acaba bilerek mi yollamadilar diye düşündüm. Hic basina gelen var mi?
(4) 

Doğalgaz aboneliği

brnbrs #1333336 
Botaş a gidip başvuru yapicam saat takılıp gaz bağlanması için.yani sıfır dan proje çiziliyor.bunun için tapu ile mi gitmek gerekir yoksa diğer faturalarla gitmek yeterli mi?
(16) 

Meslek liseleri

brnbrs #1329298 
Seneye 9. Sınıf olacak oğlum için soruyorum. Tercihini ya özel lisede ya da meslek lisesinden yana mi kullansa iyi olur. Meslek lisesi olursa bi taraftan 2. Dil için kursa başlasa yurt dışı için avantaj sağlar diye düşünüyoruz. Uni de yurt dışı olmasa bile sonrasında gidebilir.
(1) 

Cipli kimliğimi kaybettim

brnbrs #1325408 
Az önce bankamatikte para çekerken isim uzun diye sirami verdim ne olduysa o anda oldu ve kimliğim yok.
Şimdi yenisini çıkartmak için ne yapmam lazım.netten baktım ama muhtardan evrak falan diyor.
Kaybetip yenisi için neler lazım oldu?
(12) 

Almanya vize

brnbrs #1324730 
35 yaşında evli kadınım. Özel hastanede sekreter olarak asgari ücretten sgk yatiyor. Üzerime kayıtlı küçük bir evim var ve öğrenci bir oğlum var .şimdi ben vizeye basvuru yapsam kuzenimde 1 hafta tatil yapicam deseler bana vize veriler mi?
(3) 

Komedi film tavsiye

brnbrs #1324285 
Var mi tavsiyeniz netten izlemelik ?
(9) 

alman vatandaşı olmak

brnbrs #1316076 
Eşim 73 almanya doğumlu. Ailesi 82 yılında kesin donus yapıyorlar. Geçen gün ailesi almanya yaşayan birisiyle tanıştım ve 18 yaşından küçük olduğu için eşinin almanyada dava açma hakkı var dedi.

Yani annesine dava açıp benim rizam olmadan küçük yaşta beni getirdiler dediğinde kazanırmış. Var mı bunun hakkında bilgisi olan ? Uğraşmaya değer mi ?
(12) 

tanımadığım evin kırık balkon kapısı

brnbrs #1313800 
Her gün önünden geçtiğim bir apartmanın 1. Katındaki 1 dairenin balkon kapısı menteselerden komple kırılıp balkon demirlerine doğru düşmüş ve cami komple kırık. Ve bu olay 1 aydır böyle. O apartmanda kimse görmüyor mu? Icim içimi yiyiyor .polisi arasam mi acaba?
(10) 

Günaydın

brnbrs #1310033 
Bi Günaydın demeye geldim. Napiyosunuz?
(9) 

Boyner internet alisverisi

brnbrs #1301416 
Ağustos un 4 ünde 8-9 parça ürün siparis verdim 2-7 gün arasında ulaşacağı mesajı geldi.
Bir kaç gün sonra 1 kargo geldi içinde 3 ürün. Diğerleri tedarik sürecinde diye yine mesaj geldi.sonra 2. Kargo geldi bu sefer tek ürün yine bir mesaj ayin 12 sinde ürünler tedarik aşamasında diye.

Bunlar olmayan malı mı satıyor, yoksa her birini bir magazadan mı topluyorlar?
zaten vakit çok geçti. Asıl beklediğim üründe gelmedi.

Başına böyle olay gelen oldu mu? Müşteri Hizmetleri nimi arasam? Bayram geldi kargo yok.
(4) 

Otobüs bileti

brnbrs #1292610 
Internet ten bakınca bursa Antalya seferinde neredeyse otobüs boş.şimdi bu gösterdiği dolu koltuklar sadece bursa dan binenleri mi gösteriyor yoksa toplam satılan koltuklar mı?

12 yaşındaki oğluma bilet almasam mi dedim :/
(6) 

antalya otogar -kepez

brnbrs #1291059 
Antalya otogar dan kepez'e nasıl giderim? Kamil Koç un servisi yada seferi yok.bursa dan gidicem ve gece otogar da kalmayim. En kolay nasıl ulaşırim?
(3) 

avukata bir miras sorusu

brnbrs #1288740 
Eşimin babasından kalan bir arsa var.baba çok yıllar önce vefat ediyor.kayinvalide
2.evliliğini yapıyor ve bir kızı oluyor.sonra ayrılıyor diğer eşten. Ayrıldıktan sonra bu arsaya 2 katlı ev yapıyor ve 3 yıl önce bu kızı vefat ediyor.

Şimdi bizim kayinvalide tutturmus ben ölünce bu kızın babası bu evden hak alacak ben bu evi satıcam diyor. Biz satılsin istemiyoruz ama bir türlü de hukukî anlamda bilgi olmayınca karşısında kesin cevap veremiyoruz.

Bu hiç evle alakası olmayan 2.koca bu ölen kızdan mirasçı olabiliyor mu?
(2) 

Dosya masrafı

brnbrs #1284983 
Bu ayın 25inde ihtiyac kredisi cektim vakıfbank'tan yaklaşık 465 lira sigorta ve dosya masrafı ödedim.ben bunu geri alabiliyor muyum?alırsam ne zaman dilekçe vermem gerekiyor? Ve nasil bir yol izlicem?

Ilk defa kredi çektim yanlış bir şey yapmak istemiyorum.
(8) 

1000 lira ve alti telefon

brnbrs #1284111 
Alinmaz mı? hiç mi kaçarı yok.cok para vermek istemiyorum. Oyunla işim olmaz, konusur mesajlasirim. Instagram,face ve burasi arasinda cokta kullanilmiyor telefon. Vestel 5580 sanki yeter gibi geldi,ne yapsam ki?
(1) 

ihtiyac kredisi faiz orani

brnbrs #1283057 
en uygun hangi banka veriyor ihtiyaç kredisini?
(3) 

baskasina ait telefon rehberi

brnbrs #1272957 
Bu yasal olmamalı diye düşünüyorum. Arkadaşımın eski eşi kızın rehberine ele geçirip hepsine toplu mesaj atmış.
Bunu nasıl yapmış ve cezası ne olur?
(1) 

üniversite hastanesinde ameliyat parası

brnbrs #1272604 
Annemin kalça protezi vardı dustu ve plaklar kırılmış protez yerinden çıkmış zaten git gel yaparken 3 hafta geçti
Eğer para yatirilirsa yarın ameliyat yatmazsa 1-1.5 ay bekler demisler.

Bu yasal mı?
(4) 

kiracisi olup kirada oturmak

brnbrs #1268740 
ben kirada oturuyorum ama şimdi küçük bir ev alıp kiraya verdik,ordan aldığımız kiranın üzerine ekleyip oturduğum eve vericez.

Ben bunu devlete nasıl birdiricem ve vergi vermem gerekiyor mu ?
(12) 

asgari ucrete zam geldi bana yok

brnbrs #1260838 
ben çocuk bakıyorum.haftanın 6 günü çalışıyorum yol ücreti ile birlikte 1600 a anlasmistik.200 yol ücreti ama bunlar bana bu ay yine 1600 bırakmış masaya.

Şimdi ben bunlara ne diyeyim çok iyi insanlar 7 aydır çalışıyorum ama maddi sıkıntısı olan insan değiller.ikisi de doktor ve 3 hastaneye ortaklar yani o 200 lira onlari hiç etkilemez ama niye vermediler anlamadım.

Ama bu zammı almam lazım, nasıl bir mesaj yazayım şimdi. Aksamı beklemek istemiyorum. Telefon dada konusamam yoğun çalışıyorlar.
(12) 

kiraci sorunları

brnbrs #1260775 
evi bizden kiralayan adam Suriyelilere kiraya vermiş, üstelik 4 aylık kontrat yapmış.komisyon depozito herşeyi almış.

Ama bize kirayı bi turlu doğru düzgün ödemedi ve telefonlarida acmayinca eve gittik.evde Suriyeli bi aile var.
Ellerinde sözde bi kontrat var o adam tarafından yapılan.

Sorun şu ki evde elektrik ve doğalgaz saatleri sökülmüş niye olduğunu bizde bu ailede bilmiyor.(biz abonelikleri al dediğimiz halde almadı)kaçak elektrik çekmiş eve bu bizden evi kiralayan.

Biz bunu öğrenince Suriyeli adamı alıp karakola gittik orada ki polis dava açın bizim yapacağımız bir şey yok dedi.

Gelelim soruya,biz bu adama dava açınca bu kaçak kullanımdan sorumlu olur muyuz? Ve adamdan alamadığımız kiraları alabilir miyiz?
(1) 

elektirik faturasi tip1-tip2-tip3

brnbrs #1255425 
Bunlar ne anlama geliyor? Bizim fatura tip3 ve yüksek geliyor surekli. En uygun tarife hangisi?
Uedasa gidip değişim yaptırcam.

Teşekkürler.
(10) 

biraz ic dökme, biraz akil danışma

brnbrs #1230599 
olaylı bir evlilikte büyüyen 7. Sınıfa giden oglumu bu yıl annemlerin yanında koleje yazdırdım.dayısı aynı okulda öğretmen evde bekar dayı ve teyze var.

Ben çalışıyorum ve hafta sonları ya ben gidiyorum ya oğlum geliyor. Ama her hafta ayrılmak onada banada çok zor geliyor.
Onun iyiliği için aldığım bu kararı sorgulamaya başladım.

Çünkü oğlum çok duygusal bu süreçte ailem elinden geldigince en iyi şekilde davranıyorlar onlardan yana hiç kuşkum yok.dersleriylede ilgileniyorlar ama oğlum babasından dolayı hep rahat bir çocukluk geçirdiği için bu kolejin derslerinde ağır geldi.

Hem dersler hem bizim hasretimiz bu hafta sonunu çok zor gecirmemize sebep oldu.

Bu gibi durumu yaşayan var mı? Nasıl atlattiniz bu sureci ve aldığım bu karar doğru mu?

Mobil olduğum için nasıl yazdigimin farkında değilim,kusura bakmayın.
(3) 

bes ile ilgili bilgi sahibi olanlar

brnbrs #1227224 
Veya odeyenler, hangi bankayı onerirsiniz? Nelere dikkat edeyim araştırma yaparken?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık