(3) 

Arabayla giderken tax free

aitlik eki alamayan #1581301 
Selaaam,

Hollanda’dan Türkiye’ye kara yolu ile gideceğiz. Gitmeden buradan tax free yapmak istiyoruz ama süreç biraz komplike anladığım kadarıyla; aramızda bunu deneyimleyen olduysa yol gösterebilir mi?
(1) 

Amsterdam kiralık garaj veya otopark

aitlik eki alamayan #1577055 
Selamlar,

Amsterdam’a arabayla gidiyoruz ve artık orada yaşayacağız. Kiraladığımız evin otoparkı yok, civarda da kayıt olabileceğimiz bir otopark bulamadık (Westerpark civarı) acaba buralarda garajını kiralayan çıkar mı veya bu sorunu nasıl çözeriz fikri olan var mı? Parkbee gibi uygulamalar çok yüksek ücretler istiyor maalesef onlardan da kayda değer bir sonuç alamadık.
(4) 

bulgaristan vatandaşı (ben) + tc vatandaşı (eşim) = avrupada iş

aitlik eki alamayan #1571224 
selamlar herkese,

bir umut size sorayım dedim.

ben bulgaristan vatandaşlığım vesilesiyle avrupada ufak bi prosedürle çalışabiliyorum sponsorluğa ihtiyaç duymadan. diyelim ki kalkıp amsterdamda bir restoranda iş buldum, tc vatandaşı olan eşim benimle nasıl gelebilir - orada nasıl çalışabilir? sponsorluk olmadan eş dolayısıyla o da gelebilir mi? bu durumda olan birilerini tanıyan eden vardır ya da direkt bu durumu yaşayan birileri vardır belki.

şimdiden teşekkürler.

30 Kasım Don Giovanni Opera bileti

aitlik eki alamayan #1571196 
Selamlar,

İstanbul Devlet Opera ve Balesi‘Nin 30 Kasımdaki prömiyerine 2. kategori biletim var 2 adet. 672ye almıştım 600e bırakırım ilgilenen olursa.

Teşekkürler.
(2) 

Pasaport iptali-uçak bileti-kayıp valiz

aitlik eki alamayan #1223949 
#acil

Merhaba,

Babam bu gün THY ile yurtdışına gidecekti, pasaport kontrolünde pasaportunun iptal edildiğini söylemişler. Sonrasında da valizine beraber uçtukları bir akrabanın adıyla barkod bastırdıkları için valizi de gitmiş, akrabaların valizi de burada kalmış. Bilet iadesi için de THY, bileti aldığınız acente ile görüşün demiş. Bavul.com üzerinden almıştım bileti, orası da biz firmayı kapattık, havayolu ile görüşün diye cevap döndü. Şimdi biz ne yapabiliriz bu durumda, yok mu yardım edebilecek biri?
(1) 

Kafa yedirten laptop

aitlik eki alamayan #1113631 
Selamlar,

netbookum aşırı yavaşladı, zaten pek sık kullanmıyorum ama kullanmam gerektiğinde çileden çıkıyorum. LG x120 model, eski birşey. Yenisine de para vermek istemiyorum, Levent - Kağıthane taraflarında format atabilecek iyi bir yerler var mı bildiğiniz? (Tabi çare formatsa..)
(5) 

Memuriyette açığa alınma hk./acil yardım

aitlik eki alamayan #1106493 
Merhabalar,

Çok çok yakınım mevcut operasyonlar yüzünden açığa alındı bugün, bu işlerle uzaktan yakından alakası olmayan biri. Ailesi çok kötü durumda, devam eden süreçte onları neler bekliyor? Neler yapılabilir? Bursa'da ulaşabilecekleri merciiler vs var mıdır?
(5) 

Haftasonu ailem geliyor, ne yapalım?

aitlik eki alamayan #1103482 
Merhabalar,

Uzun süredir İStanbul'a gelmek istiyor ailem; yok bombaydı yok darbeydi derken bir türlü gelemediler. Şimdi onları çok iyi ağırlamak; kalabalık yerlere çok girişmeden/trafiğe girmeden olabildiğince güzel bir 2 gün planlayıp gündemden de bir nebze olsun uzaklaşalım istiyorum. Evim Kağıthane/Terasevler'de, buradan ulaşımı kolay olan önerebileceğiniz yerler var mı? Ya da evde takılın ama şöyle şeyler yaparsanız ailenizle güzel bi haftasonu geçirirsiniz diyen? Hiçbir şey yapmadan bir arada olmamızla bile çok mutlu olacaklarını biliyorum gerçi ama özel olsun istiyorum bu kez:)
(3) 

Kağıthane - TV tamiri

aitlik eki alamayan #1024601 
Merhabalar,

Evdeki TV bozldu, garanti de dolduğundan tamirci bulmak gerekti. Önerebileceğiniz birileri var mı? Anakart mı ne değişmesi gerekiyor dediler, 500 TL istedi yetkili servis. Daha uyguna halletmenin yolunu bulmak lazım, malum bütçe...
(1) 

Urla-Çeşmealtı-Alaçatı taraflarında 4 günlüğüne kiralık villa/ev

aitlik eki alamayan #1013948 
Selamlar,

Yeniyılda 5 arkadaş başlıktaki yerlere gidelim kafa dinleyelim, hem de gezelim istedik. 4 günlüğüne rahat rahat konaklayabileceğimiz bir yer kiralayalım desek, önerebileceğiniz yerler, şuradan bakabilirsin dediğiniz linkler var mıdır? (airbnb ye bakıldı)
(4) 

İnstagram - alt üst beyaz kenarlık

aitlik eki alamayan #974930 
Merhaba,

Nasıl oluyor da tüm Fotoğraflar aynı boyutta beyaz kenarlıklarla alt ve üst olacak şekilde ayarlayabiliyorum, böyle olması için ne yapmak, hangi programı kullanmak gerekir?
(3) 

Doğal taşlardan anlayanlar?

aitlik eki alamayan #955112 
Merhaba,

Fotoğraflardaki kolyede hangi taşlar bulunduğunu biliyor musunuz? Bir de sizce ederi nedir? ( Taşlar Gümüş içine oturtulmuş. )
(4) 

İspanya Turu

aitlik eki alamayan #802055 
Selam gezginler,

3 arkadaş dedik ki, 11 günümüz var, Barselona'dan başlayıp Madrid'de sona eren, arada Valencia (öncesinde ya da sonrasında Mayorka-Menorka ya da İbiza'ya gidelim bir iki günlüğüne dedik ama Barça'dan mı Valencia'dan mı geçmeli, hangisine gitmeli yorumlarınızı alabilirim) - Granada - Malaga - Seville olacak. Araba kiralayıp gezelim dedik. Unutulmaz bi tatil olsun istiyoruz, kendimizce hosteller ayarladık ama benim bildiğim çok iyi yerler var oralara da bak derseniz bakarız, gerekirse kendi rez. iptal ederiz. Buralarda neler yapmalı, neleri görmeli, önerebileceğiniz siteler forumlar, araba kiralama şirketi, hatta hangi şehirden itibaren araba kiralanmalı gibi aklınıza gelecek tüm detaylara ilişkin önerilerinize açığım.

Şimdiden teşekkürler (:
(2) 

Şirket organizasyonu

aitlik eki alamayan #799392 
Merhaba,

Şirket olarak 70-80 kişilik, konaklamalı bir organizasyon düşünüyoruz. (İstanbul'dayız, mümkünse çok da uzaklaşmak istemiyoruz.) Temel amacımız herkesin kaynaşabileceği, yiyip içip eğlenebileceği, belki grupça aktiviteler yapabileceği (mekanın kendi organizasyonları olabilir bu tarz şirket etkinlikleri için, olsa tadından yenmez), bütçe olarak da kişi başı 350-400 tl civarında bir yer arıyoruz. saklıköy diye bir yer varmış ama TEB satın almış, o tarzda yer önerileriniz var mı?
(2) 

Bireysel Emeklilik - Yalan dolan bilgilendirme

aitlik eki alamayan #693767 
Merhabalar,

Geçtiğimiz yaz annemler bankanın elite plus adıyla başlattığı BES sistemine şu vaatlere kanıp inanmışlar: "Bir sene sonra 40bininize 19 bin alabileceksiniz. Ana para korumalı." Haliyle sürekli gittikleri bir şube olduğu için ve de güvenilir bir banka olduğu için olur deyip parayı yatırmışlar hem annem, hem babam. Ben daha sonra sistemi araştırdığımda bu söylenenin mümkün olamayacağını görüp bizimkileri tekrar şubeye yönlendirdim. Bugün itibarıyla görüldü ki şube müdürü "Öyle şey olmaz, bu hatayı BEScinin gençliğine verelim." deyip konuyu kapatmaya çalışmış. Zaten BESi yapan kişi de işten ayrılmış. BES'ten sorumlu yetkili de bizimkileri ikna etmeye çalışıp "Ocak gibi çekin paranızı, o zamana dek borsa toparlar." demiş. Yani hem yalan yanlış bilgilendirmede bulunuyorlar, hem bankaya hem BES sistemine olan güveni sarsıyorlar, hem de üstüne bugün bizimkiler paralarını çekmeye karar verdiklerinden 3-4bin civarı bir kayıpla birlikte sistemden çıkış cezası da ödeyecekler. Ben diyorum ki, bu yalan söyleyenlerin yanına kar mı kalacak bu durum? Annem babam gibi bilinçsiz/bilgisiz bir çok insan vardır eminim bu duruma düşen/düşme potansiyeli olan. Napmalı? egm ve bankanın şikayet birimine durumu anlatan şikayetler yazdım, henüz cevap bekliyorum. Başka ne yapılabilir?
(3) 

Mil/puan için hangi kart?

aitlik eki alamayan #665854 
Selamlar,

Mesleğim gereği sık sık otellerde kalıyorum, fakat biletleri şirket alıyor. Otel masrafını, o esnadaki tüm ihtiyaçları ben ödüyorum. (3-5 bin arası değişiyor) Bunları harcarken bir yandan da puan ya da mil kazanayım istiyorum. Ne almamı önerirsiniz?
(7) 

Boğaz manzaralı canlı müzik yapan nezih bir yer

aitlik eki alamayan #659761 
Selamlar,

Yurtdışından çok önemli misafirlerimiz gelecek, onları başlıktaki gibi bir yere eğlenmeye götürmek istiyoruz. Bu kriterlere sahip bildiğiniz yerleri ortalama bi fiyat belirterek yazabilir misiniz?
(2) 

Nice, Monako civarlarında nerede kalmalı?

aitlik eki alamayan #626034 
7-8 kişilik bir grupla araba kiralayıp bu hafta sonu buraları gezelim dedik de, çok ani bir plan olduğu için adamakıllı bir hostel bulamıyoruz. Buralarda başka alternatif var mı? Couchsurfingden bir gün içinde bir şeyler çıkacağını sanmıyorum pek. Sizce?
(9) 

imkb30 aylık veriler

aitlik eki alamayan #581052 
Nereden, nasıl çekebilirim? sitesinde günlük var, 2 de seans var. Dönüştürme işini ben yapabilir miyim günlükten aylığa?
(4) 

Doğalgazım bitti - Ankara

aitlik eki alamayan #561203 
Merhabalar,

Evde doğalgaz bitti, geçen sefer tekrar taktığımda 10 tl yedekte olduğu için tekrar takıp pazartesiye dek idare etmiştim. Bugün yine bitti, taktım ama bu kez 10 tl yüklenmedi. Niye böyle oldu, yapabileceğim bir şey var mı ki?

Şuan evden çıkamıyorum, çok hastayım. Çaresiiiiz içimdeki çocuk :S
(5) 

Nerelere gideyim sen yanım... öyle değil de, İtalya'da?

aitlik eki alamayan #542975 
Yarın dört arkadaş İtalya'ya gidiyoruz, onbeş gün oradayız. Şehirler şöyle: Roma Verona Venedik Floransa Napoli Pisa Bolonya Milano. Tamamen kafamıza ve keyfimize göre bir gezi planı çıkarttık. Size de danışayım dedim, var mıdır "Burayı pek kimse bilmez mutlaka uğrayın, şurayı görün, burada yemek yiyin, orada takılın" gibi önerileriniz?

Merakla bekliyorum:)
(5) 

portföy hazırlamaca ödevi

aitlik eki alamayan #510714 
Selamlar,

Dersimiz gereği farazi olarak 10 milyon tl'lik bir portföyü yöneteceğiz. Amma velakin portföy nasıl oluşturulur, neye bakılır gibi bilgileri öğrenmedik. Ben çabalıyorum, araştırıyorum ama kafamda bir şekil oluşturamadım. Komplike analizlere falan gerek olduğunu sanmıyorum. Nasıl yapmalı sizce? Mesela yatırım sitelerine baktım, bi bankanın yatırım sayfası demiş ki;

DİBS: %20
T-Euro Tahvilleri: %15
Mevduat: %20
Özel Sektör Tahvili: %25
ama niye demiş, daha detaylandırmak istesek nasıl yaparız sizce?
(3) 

internette bazı sitelere giremiyorum

aitlik eki alamayan #448897 
yfrog lsun, youtube olsun giremiyorum noluyor yahu? dns dir proxy dir orba oldu karıştır karıştır, iyice mahvettim şimdi. sistem geri yükleme yaptım, yine çözülmedi problemim. derdimi dermanı ne ola?
(1) 

ekonometri - arima model forecasting

aitlik eki alamayan #445173 
Selamlar.

Malum yaz okulu, ekonometri. Elimizde ise 100 ve bir şirketin returnleri var. excel üzerinde bunları arima model ile nasıl forecast yapabiliyoruz, unit rootuna nasıl bakabiliyoruz vs. anlayan eden var mı?

Nolur nolur nolur:(
(3) 

son 10 yıla ait imkb verileri - aylık

aitlik eki alamayan #443632 
Nasıl bulunur? imkb'de günlük var, tüm günlükleri toplayıp gün sayısına mı bölsem? (böyle oluyor mu emin değilim :( )
(4) 

10 yıllık hisse senedi fiyat ve getirisi bulmaca

aitlik eki alamayan #443542 
Bir ödevim için gerekiyor da, max. 5 yıllık bulabildim. Nereden nasıl bulsam ki?
(1) 

seri bir şekilde pekçok internet sitesinin e-posta adresine ulaşmak

aitlik eki alamayan #442241 
Merhaba ekşiduyuru camiası,

Şimdi bi dünya link var elimde, hepsinin e-posta adresine seri bi şekilde ulaşmam gerek. Tek tek sayfaları açıp iletişim adreslerini alıp bir yerde toplayıp amelelik yapmaktansa kesin vardır bunun kolay yolu. whois çekip e-maillere ulaşmayı denedim ama çok da başarılı olmadı bu sistem. Belki de iyi bi program bulamadım. Nedir derdimin çaresi?
(3) 

hızlı başlayıp yavaşlayan şarkı

aitlik eki alamayan #413073 
Merhaba,

Bir sunumda kullanmak üzere hızlı tempoyla başlayıp 30-45 sn sonrasında yavaşlayan klasik müzik ya da fon müziği arıyorum. Var mıdır öneriniz?
(2) 

Ankara - canlı müzik

aitlik eki alamayan #393423 
Hey canlarım!

Yahu yarın akşam çok sevdiğimiz bir arkadaşımızın doğum günü, canlı müzik yapan bir yerlere gidelim diyoruz Bahçeli ya da Kızılay'da, nereler vardır ki gidip eğlenebileceğimiz?
(2) 

Hisse senedi toplam getiri ve ortalama hesaplama

aitlik eki alamayan #371376 
Selamlar,

Malumunuz, yine bir finansal hesaplama sorusuyşa başım belada.

Bu kez hocamız şöyle bir şey istiyor:

Portfolyo yöneticisi benden çimento sektörünün 3 yıllık toplam getirisini ve ortalamasını hesaplamamı, bunu da imkb100 endeksinin yine 3 yıllık getirisi ve ortalamasıyla kıyaslamamı istiyor. Bu kıyaslamada çimento hisseleri neden daha düşük, portfolyoda hangileri daha çok kazandırır gibi yorumlar da yapmam lazım. İMKB'nin sitesinden verileri buldum ama bunlar günlük bazda verilmiş, 3 yılın ortalama ve toplam getirisini bulmanın daha kolay bir yolu yok mudur? Ya da böyle şeyleri hesaplarken daha yaratıcı şeyler yapılabilir mi? Her türlü yorum ve yardıma açığım, şimdiden teşekkürler.
(4) 

Napsam, ne yazsam? Plato Republic'ten diyalog uydurmaca

aitlik eki alamayan #349559 
Selam ahali,
Sevgili humanity hocam diyor ki,

"Write a fictional dialogue between two characters from the texts we have read in this course, in the style of the Republic, concerning an idea or value that is central to the life of at least one of the characters-1600 words"

Ben napsam bilemedim, Republic'ten nasıl bir kısım seçsem de yeniden yazsam? Kafam resmen durdu, nato mermer nato kafa. Fikir verebilecek olan var mı?
(7) 

yine nuh çimento, bu kez ratio hesaplamaları

aitlik eki alamayan #348671 
Selamlar,

İnternette bu şirkete ait 2009-2010 ve 2011 yıllarına ait gross profit, net profit, return on capital employed, current, liquidity, stock turnover, interest cover ve gearing ratiolarını bulabileceğim bi site var mıdır? Yoksa bunların nasıl hesaplanacağını tek tek formüllerini bulup mu yapmam gerekir?

of :(
(3) 

Nuh Çimento (NUHCM) finansal bilgileri - acil!

aitlik eki alamayan #348218 
Merhabalar,

Bir dersim için NUHCM'nin CFO'su olarak kredi istemem gerekmekte. Bunun için 2009-2010-2011 tarihlerine ait cash flow, income statement ve balance sheet'ine ihtiyacım var - ingilizce versiyonlarına. KAP'ta ingilizcelerini bulamadım, nereye bakmalı nasıl etmeli?
(1) 

Tüzük gibin yönetmelik gibin bir şey

aitlik eki alamayan #337424 
Selamlar,

Şimdi durum şöyle; 11 kişilik bir gönüllü topluluğu olarak resmi bir kurum altında çalışıyoruz. Burada işleyişimize dair tüzük gibi bir şeyler yazmamız gerekmekte. Mesela birinin üyeliği düşecek, nasıl kriterler olmalı? İşleyişi nasıl yazmalı?

Aradığım şey buna uygun bir şablon, var mıdır elinde olan, bulabilecek olan?
(5) 

şirket birleşmelerinin hukuksal yapısının finansal açıdan incelenmesi

aitlik eki alamayan #336210 
Merhabalar ekşi duyuru takipçileri,

Hukuk ödevim için başlıktaki konuya ilişkin bir şeyler bulmam gerekmekte; amma velakin ben bir türlü bulamadım. Bu konuyla ilgili bilgisi olanlar, "ben link buldum al hayrını gör" diyebilecek olanlar varsa şimdiden yanaklarından öpüyorum.
(22) 

hırsızlık

aitlik eki alamayan #324595 
Merhabalar,

Şimdi hassas bi konu var. Birkaç bayramdır banyodaki çekmecede muhafaza ettiğimiz makyaj malzemelerimiz ortadan kayboluyordu. Dün de aynı şey oldu, yükte hafif pahada ağır birkaç şeyimiz daha yerinde yoktu. Bu kez kimin yaptığından eminiz, çünkü o gelmeden hemen önce o ürünleri kullanmıştık. O gittikten sonra da kontrol ettiğimizde yerinde yoktu. O kişi bizim kuzenimizin 13 yaşındaki kızıydı.

Bu durumda napsak karar veremedik. Ailesini durumu bildirmek gerek, bu davranış belki de bir hastalıktır, belki de sinyalleridir. Ne olursa olsun sağlıklı bir durum değil ve bir şekilde önüne geçilmeli. Sizce napmalı?
(2) 

bu raporu da adamakıllı yazamazsam çocuğumu kesicem

aitlik eki alamayan #318949 
Selamlar,

Rapor yazma konusunda başım feci derecede belada. Ne yazsam ne etsem olmuyor, hoca beğenmiyor. Bir sürü makale buldum, data buldum, eksik olan nedir bilemiyorum. Bu kez sizlerin de yardımınızı istemeye karar verdim.
Belki bu sayede eksiğimi de görebilirim.

Konu olarak Ford Otosan'ın yatırımlarını desteklemek için yeni kaynaklar yaratması. (ford otosanın finansal tablolarına bakıp özsermaye artırımı olabilir diye düşündüm. rapordaki hiçbir şey kafadan atılamıyor, herşey gerçek olmak durumunda.) Bunu da şu formatta istiyor hoca:

aim:to explain what is involved, how much it will cost and wha the benefits will be complete the project (finding new sources of capital)

task: write a justification report (memo format)to your boss justifying your proposed solutions. Describe the problem, your proposed solutions and the benefits to company.

Belki Ford Otosan'da çalışanlar ya da bu konularla ilgili rapor yazmış arkadaşlar yardımcı olabilir, umutsuzlukla bekliyorum.
(1) 

etik- ingiliz ya da abd kökenli medya sektöründe bi şirket

aitlik eki alamayan #315295 
Selamlar,

Temmuz gibi bi skandal patlak vermişti, çok büyük bi medya şirketinin skandalı. Olayı tam hatırlamıyorum ama bu olay basında çok büyük yer kaplamıştı, zanlı kişinin babası da zengin bi amcamızdı, hatasını telafi etmek iiçn çabalamıştı. Neydi ki bu şirketin adı?
(8) 

word 2007de kaydedilmemiş belge kurtarma

aitlik eki alamayan #313109 
Merhabalar,

Bir arkadaşım staj raporunu yazarken dosyasını kaydetmeden çıkıvermiş dalgınlıkla, şimdi yandı tutuştu tabi. Var mıdır bunu kurtarmasının bi yolu?
(7) 

Mudanya'dan Heykel'e nasıl gidilir?

aitlik eki alamayan #301837 
Evet soru başlıkta, nasıl gidilir ki? Normalde 3 aktarma falan dedi bir arkadaşım, yok mu tek araçla gelmenin yolu? (özel araç ve taksi dışında)
(3) 

smartdisk 2.5 backup hdd - çalışıyor görünüyor ama açılmıyor

aitlik eki alamayan #291936 
Merhabalar,

Şimdi benim bu akıllı bıdık harici harddiskimi en son laptopta çalıştırdım, donanımı güvenle kaldır deyip arkadaşıma verdim fakat o çalıştıramadı. Ondan sonra hangi bilgisayarda denediysek de çalışmadı. Usb girişini yaptıktan sonra ışıkları yanıyor, çalışıyor gibi reaksiyon veriyor fakat hiçbir suretle bilgisayarımda görünmüyor, nereden ulaşacağımı bilemiyorum kendisine. Durumu çözemedim, farklı kablo falan da denedik olmadı. Napmalı, ne denemeli dersiniz?
(7) 

nerde tatil yapsak?

aitlik eki alamayan #267811 
selamlar,

7-8 arkadaş bir haftasonu bir yerlere kaçalım diye plan yaptık. düşün taşın bir türlü nereye gitsek karar veremedik. bu yer öyle bir yer olsun ki, hem öğrenci bütçesini zorlamasın, hem denizi güzel olsun, hem de eğlenebileceğimiz bir yer olsun. otel cennetlerinden ziyade ev kiralayabileceğimiz bir yer aramaktayız. var mıdır bildiğiniz yerler?
1

mobil görünümden çık