(1) 

şirket üstüne aldığım motoru satmak

naelektrisan #1575785 
merhaba şirketimin üstüne motor almıştım. şimdi motoru takasta kullanıp başka bir motor edineceğim. satış öncesi %18 kdv oranlı satış faturası mı göstermem gerekiyor? ayrıca motoru takasa konu edeceğim için karşı tarafa hangi tutardan faturalandıracağım ben bunu? zira takas+nakit para ödeyeceğim için karşı taraftan herhangi bir bedel çıkmayacak.
(8) 

Ev alma sorunsalı: Yeni 1+1 mi eski 2+1 mi?

naelektrisan #1547827 
Merhaba,

Merkezi bir konumda iki ev düşünürsek, biri 40 yıllık bina, deprem öncesi haliyle, 2+1 net 90m²...

Öteki 1+1 70m² civarı genç <5 yaş binada tercihiniz ne olurdu?

Eski 3. Kat yeni giriş kat.

1+1'in problemi bebekli bir aile nasıl yaşar paradoksundan bir türlü kurtulamamak, eşimin sığmayız, yatıya gelen nerede kalacak, şu an kiradayken (2+1) eşyaları ne yapacağız vb soruları..

Bana mantıklı gelen ise 2-3 yıl sonra daha geniş bir eve (eski veya yeni) geçiş için yüklü kredi de çekmişken geçmenin anahtarı genç 1+1 satın almak gibi geliyor ama sormak istedim size de.

İki ev de site içinde değil.
(11) 

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası konusu

naelektrisan #1538450 
Selamlar,

Her şeyi kuralına göre oynayan kiracı ve ev sahibi durumu mevcut. Konumum kiracı.

Temmuz ayında istenen %200 zam talebine olumsuz yanıtım sonrası (telefon görüşmesi, yazılı bir kanıt olmadığı için ispat etmem söz konusu değil) sözleşme yenilenme tarihi olan Eylül ayından bir ay önce ihtiyaç sebebiyle ihtarname, sözleşme yenilenme tarihinden bir sonraki ay ise tahliye davasının açıldığına dair bilgiyi e-devlet üzerinden öğrenmiş bulunuyorum.

1. Kira ya da aidat konusunda tek gün dahi gecikme bulunmamakta. 3 yıllık kiracı olarak, kira sözleşmesi yenilenme tarihlerinde TÜFE'nin üst limiti üzerinden kira zamlarına onay verdim. Komşu, çevre vb hiçbir sorun bulunmamakta. Tipik örnek kiracı olma durumu mevcut. Bu durumlar davada kiracıya herhangi bir bonus kazandırır mı?

2. İhtarname sonrası kira zammı isteğine karşılık teklifim olan %50 artış oranı ev sahibi tarafından kabul görmedi (teklif telefon görüşmesi ile yapıldı). Bu sebeple konu tahliye davasına gideceğinden yasal sınır olan %25 oranında zamlı kira bedelini gönderdim. Gönderilen kira bedeli tarafıma iade edildi. Aynı saat içinde tekrar kendisine kirayı gönderip bu yolla şahsımı temerrüde düşüremeyeceğini, gerekirse PTT üzerinden ekstra bedel ile konutta ödeme seçeneğini kullanarak kurye vasıtasıyla kendisine kira bedelini nakit olarak ulaştıracağımı, yine reddetmesi durumunda ise karşı dava açarak mahkemenin belirleyeceği bir havuz hesabında kiranın toplanmasını sağlayacak (ismini unuttum şimdi) davayı da açabileceğimi ilettim. Kira iadesi çabası sona erdi böylece.

3. Ev sahibi başka bir ilçede kiracı olarak ikamet etmekte. Tahliye davasında savunması ise muhtemelen kendi ev sahibinin de yüksek zam yapması nedeniyle kendi taşınmazına geçme talebi şeklinde. Davalı olarak avukat tutmam şart mıdır? Edevlet üzerinden kontrol ettiğimde açılan davayı görsem de elime bir tebligat ulaşmadı henüz. Bu davalarda davalı mahkemeye gidip savunma yapıyor mu? Hani saçma gelmesin sorular zira ilk kez tecrübe ediyorum.

4. Maddi koşullar, çoluk çocuk gibi durumlar kiracı lehinde pozitif unsur mudur, nötr mü?

Kiracı olarak rayiç bedel süresine dahi henüz ulaşılmadığı, yukarıda yazdığım sorunsuz bir kiracı sürecini de göz önüne alırsak bu dava kazanılabilir mi? Bu koşullarda ev sahibi tahliye davasını kazanırsa, aynı koşullara sahip tüm kiracılar kapı önünde bulur kendini diye düşünmeden de edemiyorum.

Uzun olduysa özür dilerim, umarım çok kısa da olsa cevaplayan, konuya hakim birileri olur zira üç beş aydır anksiyetemi artırdı bu süreç.

Teşekkürler.
(4) 

tarayıcı sorunu

naelektrisan #1468696 
arkadaşlar,

opera, edge, brave, firefox olmak üzere hiçbiri neden adam gibi sync imkanı sunmuyor? aynı hesapla android telefon ile mac üzerindeki aynı tarayıcıyı senkronize etmeye çalışsam da hiçbiri bookmark, pass, autofill bunları android'e yansıtamıyor. chrome'u bırakıp bunlardan birine geçeyim diyorum, hepsi çuvallıyor. mac ya da win üzerinde chrome'dan tümünü import edebiliyorsunuz ancak iş mobile gelince sorun var. var mı bunun çözümü? hani sync olmuyordur ama x, y, z dosyalarını ilgili tarayıcının mobil dosyaları içine atıyorsundur vb. gibi? teşekkürler.
(11) 

izmir'de hangi semt?

naelektrisan #1432136 
iş nedeniyle istanbul'dan izmir'e zorunlu olarak yerleşme ihtimalim çok yüksek. birçok yerini gide gele bilsem de, orada yerleşik bir hayat kurmak farklı olacaktır, bu yüzden izmirliler'e danışayım dedim. aksoy tarafında binalar eski, evlerin içleri çoğunlukla dökük. mavişehir ve bostanlı tarafı pahalı (istanbul'da daha iyi yerde yaşıyorum, aidatım yüksek olsa da kiram daha düşük rakamlara bak uçmuş!), sosyo kültürel seviyesi görece düşük yerleri tercih etmek istemiyoruz haliyle.

özetle 2k'dan aşağıya kira yok, ne dersiniz hangi semtlere yoğunlaşalım? maksimum bütçe aidatla beraber 2.5k olsa iyi olur. örnekköy tarafları dağbaşı mı? genel bir fikir verirseniz o da olur.

teşekkürler.
(6) 

galaxy s8

naelektrisan #1258018 
selamlar android halkı,

3gs, 4s, 5s, 6s
kısaca uzun süredir iphone kullanıyorum. laptop olarak da macbook kullandığım için bu ekosistem her ne kadar kendine bağımlı yapsa da, büyük kolaylık sağlıyor birçok konuda, bilirsiniz. 6s aldıktan sonra (2016 ilk çeyreğiydi) yüz elli kere yere düşmüştür (kılıf kullanmam), hiç sorun çıkarmadı bana. yalnızca son bir ayda telefon çalarken ve konuşmalarda ahizeden sesler çok kısık geliyor, gidip baktırmadım yoğunluktan, değiştireyim şunu dedim. o dönemden bu yana ne telefon ihtiyacım oldu ne de yeni çıkan telefonlara alıcı gözüyle baktım.

ta ki s8'i geçen hafta kurcalayana kadar. telefon çıkalı 1 yıl olmuş (oha), ilgilenmediğimden midir bilmiyorum, gördüğüm en şık tasarıma sahip telefon dedim. sonra baktım ne kadardır, yenisi ne zaman çıkıyormuş falan diye. şubat sonu s9 tanıtılacakmış, stereo hoparlör ve kamera yenilikleri olacak sanıyorum, siz daha iyi bilirsiniz?

galaxy serisini yalnızca iş telefonu olarak kullandım. telefon aç, mail oku/yaz/cevapla dışında hiçbir fonksiyonunu kullanmıyorum, surf hiç keyifli değil, bedava da olsa kullanmazdım (galaxy s5 ve şu an galaxy c5).

soru şu, s8'i alalım mı önerir misiniz? android o eski halinden bugüne evrim geçirdi mi? s8'in tanıtım videolarında gördüğüm kadarıyla hafif lag hala var gibi ama kullanıcılarından öğrenmek daha sağlıklı olur diye sizlere sorayım dedim. s9'u bekle, bir gör, nedir ne değildir yanıtlarına da açığım.
(4) 

marangoz işi

naelektrisan #1211032 
bir marangoza gidip bana şunun aynısından yap dediğimizde maliyeti ne olur?

bit.ly

teşekkürler
(2) 

netflix hk.

naelektrisan #1123951 
kısa ve öz birkaç sorum olacak, evet konumuz netflix.

müşteri hizmetlerinin (ki bir kişi bakıyor her bağlanıldığında) epey bir bilgi eksiği mevcut, şu şekilde olması lazım alla alla, gibi bir yanıt silsilesi sonrası duyuruya sormayı uygun gördüm.

1. macbook için uygulama bulamadım, bu adamlar win için uygulama yapıp macos için yapmamış öyle mi?

2. mecbur web üzerinden izleyeceğiz diyerek açtım safari ve chrome'u (silverlight son sürüm mevcut), hiç de öyle super hd gibi bir görüntüyle karşılaşmadım. dahası, ilk buffer saniyelerinde görüntü 480p dahi değilken ufak ufak düzeltse de kendini, 720p'de kalıyor, retina ekrandan sezebildiğim bu, zira kenarda köşede ne kalite çözünürlükte yayın izlediğimizi gösteren bir ibare göremedim. bu yayın kalitesini yükseltme imkanımız var mı?

3. yayın kalitesine istinaden; house of cards, stranger things ve luther denedim. farklı bir dizi ya da film dene şunda kalite daha iyi derseniz deneyeyim.

bu şekilde para mara verecek bir sebep bulamadım ben bu naneye.

şimdiden teşekkürler, okudukça tickler gelecek.
(8) 

kusmaktan korkmak

naelektrisan #840622 
kusma anındaki öğürme ve kusma hissi size de olabilecek en kötü şeylerden biri gibi geliyor mu?

emetofobi değil bendeki, cevap bu olacaksa peşinen söyleyeyim. o baya baya uç bir örnek.

30'a merdiven dayadık, hayatımda sırf bu kusma hissiyatından dolayı yalnızca 2 ya da 3 kere kusmuşumdur hatırlayabildiğim kadarıyla.

arkadaş, midem bulandığında, fazla içtiğim bir gecede mide bulantısından kurtulma ve rahatlama yöntemi olarak kusmayı neden beceremiyorum ben? o anı düşünmek bile geriyor beni!
(4) 

hgs kapattirmak/iptal

naelektrisan #805789 
sirket adina olan arac icin bir yigin belge istediklerinden dolayi kendi adima almistim hgs'yi.

bir sure once is degisikligi sureci yasandi, arac ve ruhsati teslim ettim. Sorular:

1. hgs etiketini camdan sökmeyi unutmustum, arac ise filo sirketinindi, sorun yasar miyim?
2. hgs iptali icin etiket ve ruhsat isteniyor mu?

Ikinci soru cok muhim, nette arastirdim uc bes yerde gerekli yaziyor. Gerekmedigini yazin lutfen :( ne ruhsata, ne de etikete erisebilirim.
1

mobil görünümden çık