(6) 

Birtakım soru işaretleri

the man with no name #1587348 
arkadaşlar bir süredir kafam çok karışık.

bu ay kirama zam gelecek ve maaşımın yarısından fazlasını kiraya vermek durumunda kalacağım. 37 yaşındayım, istanbul'da tek yaşıyorum. maaşıma ara zam da almıyorum. aile evinde de kirayı ben ödüyordum ve yaklaşık 15 senedir kira ödüyorum. ekonominin gittikçe kötü olmasıyla birlikte her şeyden kısmaya başladım. çok bunaldım artık. kaç senedir bir tatil bile yapamadım. şu anda tüm borçlarımı ödedim. ancak herhangi bir birikimim de yok. çok şükür kimseye minnet etmeden bu zamana geldim.

hiç evlenmedim, evlenmeyi düşünmüyorum. tek başıma zor geçinirken evlilik sorumluluklarının maddi anlamda altından kalkamayacağımı düşünüyorum. ama kime soru işaretlerimden bahsetsem, evlenmen lazım deyip duruyorlar. ailem ve kardeşim kendi evimize taşındı bu sene ancak onlarla birlikte olduğumda geçmiş travmalarım tetikleniyor ve asla huzurlu olamıyorum. babamla da aram iyi değil.

köyde yeni yaptırdığımız bir ev var, uzaktan çalışıyorum ve oraya taşınmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. ancak köyde insan sayısı az ve kış şartları çok zorlu oluyor. ben taşınınca kesin annem ve babam da yanıma gelmek ister. bir yol arkadaşı olmadan tek başıma köyde kafayı yemekten de çekiniyorum. şehirde de yalnızım ancak aynı şey değil elbette.

iş değiştirmeyi düşünmüyorum, beş sene olacak. iş konusunda potansiyelimi kullanamamaktan ötürü epeyce köreldim de. gittiği yere kadar kafasına girdim.

sonuç olarak sizce ne yapmalıyım?

1- köye taşınmalıyım.
2- aile evine dönmeliyim.
3- ev arkadaşı almalıyım. (37 yaşından sonra buna adapte olmak konusunda şüpheliyim.)
4- ek işlerle gelirimi artırmayı deneyerek kira ödemeye ve bir başına nispeten mutlu olduğum hayatı sürdürmeye devam etmeliyim.
(12) 

Köpek Isırdı

the man with no name #1580019 
Arkadaşlar, biraz önce idealtepe parkı'nda yürürken dosdoğru üstüme koşarak bir köpek saldırdı, sakinliğimi korudum kaçmadım ama fena halde ısırdı. karşıdan köpeğini gezdiren biri de geliyordu, onun yardımıyla kurtuldum.

köpeğin kulağında aşılama kartı vardı, kuduz aşısı olmam gerekir mi? o kişi aynı köpek beni de ısırdı sorun olmadı dedi.

imgyukle.com

Konum Yorumlarım Başkasın Görünmüyor

the man with no name #1569358 
Google'da yerlere yaptığım yorumlar başkalarına görünmüyor. Nasıl çözebileceğimi bulamadım. Daha önce başına gelen oldu mu?

Kısa, uzun, olumlu, olumsuz vs her versiyonda yorum yapıyorum ama başkalarına görünmüyor. Sadece kendim görüyorum.
(8) 

araç nasıl hızlı satılır?

the man with no name #1563062 
selamlar,
dört gün önce aracımı iki farklı ilan sitesine koydum. toplamda 200 görüntüleme aldı bu süre içinde. bana çok az geldi. eş dosta da epey haber saldım ancak bu süreçte hiçbir alıcı aramadı.

aracın manuel olması mı direkt etki ediyor acaba? galericiler ve ilgili araç alan siteler aracı piyasanın en düşük fiyatından satın alıyor ki ev alacağım için o fiyat da bana yetmiyor. bu süreci hızlandırmanın bir yolu var mı? ilk kez araç sattığımdan anlamadım.

araç satmanın başka bir yolu var mı hızlı şekilde?
(10) 

Küçükyalı-Sabiha Gökçen

the man with no name #1560432 
Selamlar, pek uçak kullanan biri değilim, yarın yurt içinde 08.05'te kalkacak uçağım var. Bayram dönemi de olduğundan merak ettim.

Küçükyalı Metro'dan 06.18'de metro ile 37 dk sürüyor. 07.05 gibi orada oluyorum. Uçak kapısının 7.35'te açıldığını düşünerek metro ile gitmek doğru olur mu? Yoksa taksi kullanacağım saatten dolayı.

Sadece sırt çantam var, uçakta yanıma alacağım.
(20) 

Mağdur değil miyiz?

the man with no name #1556621 
Arkadaşlar, önceki seçimlerde vaatlerden çok iktidar değişikliği öncelikli diye oy verirdim. ancak bu seçimde iktidar değişikliği kadar millet ittifakı, ekonomik ve sosyal vaatleri ile de çok öne çıkıyor.

ancak broşürlerinde, beyannemelerini filan incelediğimde gençlere, emeklilere, esnaflara, memura, engelliye, yaşlılara vaatleri önceliklendiriyor. bu ülkede işinde gücünde bir özel sektör çalışanına bir vaat göremedim. örneğin yaklaşık 4.000 gün ssk kaydı olan beyaz yaka bir işçi, iktidar değişikliği ile gelecek daha fazla özgürlük ve demokrasi dışında faydalanacağı neredeyse hiçbir şey göremiyorum. vaatler arasında belki de bana hitap eden tek şey kış saati uygulamasına son verilmesi, öyle söyleyeyim. diğer gruplara yapılacak iyileştirmelerden dolaylı etkilenmekten usandımm. doğrudan bir şey de bana ve benim gibi insanlara yarasın.

oysa bu ülkenin yükünü herhangi bir yere sırtını yaslamamış bu işçiler, beyaz yakalar daha çok çekmiyor mu? neredeyse hiçbir şey elde etmeden çalıştık ve üstüne bir sürü sorunlarımız oldu.

çok kafama takıldı, ben mi yanlış düşünüyorum? yoksa yeteri kadar mağdur değil miyiz? bu defa mv seçimlerinde oy vermeyi düşünmüyorum gerçekten.
(4) 

birtakım soru işaretleri

the man with no name #1546291 
evden çalışan, yalnız yaşayan, temizliğe ve titizliğe önem veren biriyim. öyle ki eve gelen yabancılar, eve gelen temizlikçinin numarasını vs istiyor. eve kimse gelmiyor deyince, evin her zaman düzenli ve temiz olmasına şaşırıyorlar. Zamanımın çoğu evde geçtiği için rutine çok alıştım. Yemek saatlerim, keyif saatlerim kendiliğinden oluştu zamanla.

Evde vakit geçirmeyi, misafir ağırlamayı da seviyorum. Sofram da çok açıktır. Eve kız arkadaşlarım geldiğinde yemeğinden bulaşığına kadar her şeyi zevkle yapıyorum. Onlar da evde vakit geçirmekten çok keyif alıyorlar. sürekli bende takılmak istiyorlar. Ancak özellikle sevişmek konusunda evi sonrasında temizleyecek kişi olduğum için içimden "yine mi seks" ifadesi geçiyor bıkkınlıkla. Arkadaşlarım gittiğinde evi baştan aşağı temizlemek, yemek yapmak, çarşafları değiştirmek vs çok yorucu gelmeye başladı. Benim için yeri çok özel birisi var örneğin, temizliğe o kadar önem vermiyor, sürekli her yerde sevişmek istiyor. Uyum sağlıyorum genellikle ama kafamda evi şimdi kim temizleyecek düşüncesi dönüp duruyor. Onların kendi evleri de yok, o yüzden hep bende vakit geçiriyoruz. asla bu huzursuzluğumu onlara yansıtmıyorum, mutlu vakit geçirmelerini önemsiyorum. ancak ister istemez rutinim ve temizliğim de dikkatleri çekiyor. yemek yapmamla, yemek sonrası etrafı toplamama filan takılıyorlar, oysa kendim şikayetçi değilim.

derdim belki çok saçma ama kendimle mücadele ettiğim bir konu. ben mi bu olayı büyütüyorum, yorumlarınız olursa memnun olurum.
(7) 

İş Sorusu

the man with no name #1543625 
Geçen hafta iş aramıyorken Linkedin'den birisi benimle iletişim kurdu ve görüşme gerçekleştirdim. Beklentimin üstünde bir teklif gelince dün tekrar görüştük ve içerideki ekiple de tanışarak maaş konusunda anlaştık.

Ardından mevcut çalıştığım iş yerimi bilgi için aradığımda kendileri beni bir yere bırakmayacaklarını söyledi ve diğer yerin teklifinin de bir tık üstüne çıkarak yüzde yüzün üzerinde zam yaptı. tabii ben geçen sene daha düşük bir zam oranına da çalıştığım için zam oranında bu olayın da etkisiyle ayrıca cömert davrandılar. ancak ben yine de bu kadar zam yapacaklarına hiç ihtimal vermemiştim.

diğer yer de enerji olarak çok içime sinmişti, yaklaşımları vs çok güzeldi. mevcut iş yerimde birtakım olumsuzluklar olsa da şu anda artıları daha fazla. kalmaya karar verdim. güvenceleri bırakıp risk almak uygun gelmedi. bu durumda diğer yeri arayıp ben gelemiyorum demekten mahçubiyet duyuyorum. onlara nasıl dönüş yapabilirim?
(4) 

Ocak Yüzeyindeki Lekeler

the man with no name #1541673 
Ocak yüzeyindeki (görsel ekte) lekeleri ne yaptıysam çıkaramadım, en güçlü temizlik ürünlerini alıp sıktım ama çözüm olmadı. Önerisi olan var mı?
(4) 

Hangi Çanta?

the man with no name #1541233 
Çok sık kullanmamak üzere laptop ve ufak tefek ek şeyler için çanta alacağım, eleye eleye ikisi arasında kaldım. hp'ninki diğer pazaryerlerine göre epey indirimde. daha kaliteli sanırım. ama ön göz tasarımına ısınamadım.

www.amazon.com.tr

www.amazon.com.tr
(8) 

Apartman Yönetimi Sorusu

the man with no name #1535546 
arkadaşlar apartmana haftada bir temizlikçi geliyor, ancak adam ek iş olarak yaptığı için sabit günlerde gelmiyor. ben de zorlamak istemiyorum şu gün geleceksin diye. ancak zaman zaman apartmandakiler temizlikçi gelmiyor mu diye soruyor.

apartmanın girişine bir ajanda yapıp geldiği günü ve yaptığı işlemleri işaretlemesi iyi olabilir diye düşündüm. hem herkes görür, hem de kendisi daha disiplinli gelebilir. Perşembe geldiyse, o günü işaretleyip otopark, apartman içi temizliği, ya da camlar, bahçe diye işaretlesin diyorum.

ama bunu nasıl yapabilirim çözemedim, her ay takvim oluşturup asmak ve eskisini almak çok saçma olacak gibi. benden sonraki yönetici de uğraşmak istemeyebilir.

düşüncem mantıksız da olabilir tabii.
(3) 

apple eğitim indirimi

the man with no name #1534162 
apple resmi sitede eğitim indiriminde öğrenci belgesi hangi aşamada sunuluyor? ödeme kısmına dek geldim herhangi bir şey çıkmadı. sonraki aşamada öğrenci belgesi isterlerse ve göndermezsek ne olur? indirimli fiyattan çekim yapmış oluyor. çünkü şu aşamada herkes eğitim indiriminden faydalanabiliyor gibi.
(8) 

fren diski değişimi

the man with no name #1528676 
geçenlerde periyodik bakım yaptırdım araca, 127 km'de. aracı çok az fren kullanarak kullanmışızdır şimdiye kadar. usta ön balata ve frend diski değişimi de gerekli, bitmiş dedi. araçta bir titreme ya da frene bastığımda bir ses de yoktu, şaşırdım. 2 bin tl fiyat verdiler, durumum olmadığı için yaptırmadım.

bugün bir fren ustasına gösterdim, balatalar da disk de sağlam dedi, gönderdi beni. ikisi de dışarıdan kontrol etti. lastik söküp bakmadılar tabii.

sizce durumumu zorlayıp değiştireyim mi? yoksa başka bir servise daha mı göstereyim. balata ve disk bitse, araç uyarı veriyor mu, 2012 jetta?
(4) 

Bir %25 Kira Artışı Sorusu Daha

the man with no name #1526199 
Selamlar, bir türlü anlamadım, ben kiracı olarak ev sahibine %25'ten fazla artış yapmak istersem yapamıyor muyum? benim ev sahibim geçen sene sadece yüzde on artış yapmıştı, bu sene en azından yüzde 40 artış yapmak istiyordum. Sözleşmem Eylül'de.

eğer yüzde 25'ten fazla artış yapıp banka yoluyla ödersem bu bir ihtimal ev sahibine sıkıntı çıkarabilir mi yasal olarak?
(1) 

4a ile ilgili bir soru

the man with no name #1522776 
4a ile belirtilen kayıtlarda sigortalı istirahat süresinde çalışmamıştır.

sigorta bilgilerimde son iki ayda bu ifade çıkıyor. herhangi bir istirahat raporu vs almamıştım ben, bu ifade neden eklenmiş merak ettim, bilgisi olan var mı acaba?
(6) 

Bagaja Sığar mı?

the man with no name #1522364 
arkadaşlar, sizce bu ürün sedan araç bagajına sığar mı? ona göre gidip almayı düşünüyorum da karar veremedim bir türlü? araç jetta.

www.ikea.com.tr
(4) 

Pamuklu Giysilerin Pamuklanması

the man with no name #1519782 
selamlar, yüzde yüz pamuklu giysilerin ve hatta çarşafın pamuklanmasının sebebi ne, çok rahatsız ediyor. daha geçen bir şort aldım hemen pamuklanmış önlerden.

kalitesiz pamuk kullanılmasından ötürü mü böyle oluyor, mesela bir çarşafım pamuklanmazken bir çarşafım pamuklanmış, uyuyunca sürtünme seviyesine gelmiş artık. bir şey yüzde yüz pamuk ama ucuzsa bile kalite farkı oluyor sanırım, öyle mi?
(7) 

Aidatsız Kredi Kartı

the man with no name #1517920 
Selamlar,
Kredi kartı başvurusunda bulunacağım ancak aidatlı ve aidatsız diye kredi kartları var, müşteri temsilcisi de net bilgi vermedi farkına dair. Aidatsız kredi kartı kullanmanın nasıl olumsuz bir yanı var? Garanti Bonus (aidatlı) Garanti Flexi (aidatsız)
(9) 

Hırsız nereden girer?

the man with no name #1516730 
Tanık olduğunuz, duyduğunuz hırsızlık olaylarında genelde hırsız nereden girmişti?

yüksek giriş bir evde oturuyorum, bir insan boyunun bir metre üstünde pencereler var, panjurları her zaman indirmiyorum. genelde hep açık kapı balkon hikayeleri ya da ana kapı olayları duyuyorum ama hiç pencere duymadım. kapalı bir pimapen pencereyi açmak da kilitsiz kapı kadar kolay mıdır?
(1) 

İçeride Kalan Maaş

the man with no name #1515711 
Selamlar,
Üç sene önce bir iş yerinde çalışmıştım, iş yerinin saçma bir şekilde yönetildiği durumunu anlayıp birkaç ay sonra istifa etmiştim maaş yatmadığı gerekçesiyle. iş yeri sonradan kimsenin maaşını ödememeye başladı ve arabulucu tuttu. normalde de maaşı vermeyeceklerini düşünerek arabulucu ile anlaştım, ama belirtilen süre sonrasında da elbette maaş yatmadı. üstünden de neredeyse iki sene geçmiştir.

içerideki maaşımdan kalan o döneme göre 2.500 TL'lik bir tutar idi. Avukata danışacak ve hizmet ücretini karşılayacak durumum olmadığı için bu zaman oldu. O zaman arabulucu, davasız icra başlatabileceğimi söylemişti süre geçtikten sonra.

Daha önce yolu adliyeye düşmemiş biri olarak ne öneriyorsunuz? iş yeri muhtemelen şu an başka adla devam ediyor.
(1) 

Fırın Makarna Buzluğa Atılır mı?

the man with no name #1514075 
Fırında Makarna yaptım ama tek yaşayan biri için fazla oldu, dilimleyip poşete koyup buzluğa koysam ileride ısıtıp yenilir mi?
(2) 

Elektrik Faturası

the man with no name #1513248 
Aralık ayında 100 TL gelen faturam, zamdan sonra Ocak ayında 137 TL gelmişti. Bu ay ise 160 tl gelmiş.

Merak ettiğim konu bir önceki aya göre ben bu faturada daha az kwh harcamışım, nasıl daha yüksek fatura geliyor, kafam karıştı. Faturalar görseldedir. Bu ay 117 kwh geçen ay 131 kwh.

6 tl'lik bir vergi artışı yansımış bu ay bu arada.
(7) 

Komşular

the man with no name #1512220 
Komşularınızın hayatı ne seviyede ilgi çekiyor? Evden çalıştığım ve sürekli evde olduğum için etraftaki hareket çok ilgimi çekiyor. Örneğin karşı apartmanın giriş kapısı çalışma masama bakıyor, insanların hallerini, kimin kimle yaşadığını, hangi dairede kaç kişi kaldığını filan düşünürken buluyorum kendimi bazen. örneğin iki aracı olan bir daire, bir aracını kaldırımda ikinci araç park edemeyecek şekilde bırakıyor, akşam işten gelince diğer aracını da park ediyor. bu gibi ayrıntıları takip ediyorum istemsiz olarak. mesela dul bir kadın var, gündüzleri çalışmadığına eminim, haftada birkaç gece çok şık bir şekilde dışarı çıkıyor, belli bir yerin taksisi geliyor. acaba nereye gidiyor diye tahmin yürütüyorum kendimce. ayrıntılara hayatın her alanında dikkat eden biri olarak sizce ilgimi çeken bu gibi noktalar normal mi? yoksa gözetlemeye mi girer? oturduğum koltuktan sokak net şekilde görülüyor, evde tv de yok, hareket çok dikkatimi çekiyor. panjur indirmem lazım bakmamak için.
(19) 

Para Durumları

the man with no name #1507473 
Arkadaşlar bu dolar mevzuları sonrası Ekşi Sözlük'te neredeyse herkesin belli bir birikimi olduğunu gözlemledim. Cumartesi akşamları evde oturmayıp, bu kadar sosyal olan sözlükçüler nasıl bu kadar birikime sahip?

ben on yıllık çalışanım ama kazandığım hep bir şeylere gidiyor, hiç müsrif biri olmamama rağmen tek birikimim arabam.

ya herkes evli ve çift maaş giriyor eve, ya da kimse yalnız yaşamıyor. benim tek çıkarımım bu. ya da birçoğu yalan. kafamı kurcalıyordu, bende mi sorun var acaba diye düşünüyorum kaçtır. ya da ekşi sözlük hiç çevremi yansıtmıyor :)
(8) 

Yanlış Yakıt Koyan İstasyon

the man with no name #1505461 
Bugün her zamanki gibi Levent Çilekli'deki Shell'den yakıt alıyordum. Fiyatı söyleyip dizel olduğunu vurguladım. Pompacı da depo kapağına baktı, kocaman dizel yazıyor. "Ben içeride ödüyorum" dedim, pompayı soktuğunu görmeden de hareket etmek istemedim, içimden bir ses bekle dedi, mutlaka bakıyorum normalde, ama acele işim olsa bakmıyorum.

adam kurşunsuz benzin pompasını yakıt deposuna taktı, "abi ne yapıyorsun" dedim, dizel dedim, kapakta da yazıyor şeklinde uyardım. adam kapağa tekrar baktı, hiç özür filan dilemeden yazdığı şeyi silip yeni kayıt oluşturdu ve bu defa dizeli taktı. özetle içeri gitsem ve fişi de sonrasında kontrol etmesem, bir sürü iş ve bela çıkacaktı başıma belki de.

yıllardır ilk defa başıma geldi ve epey korktum, hatta acaba akıntı olmuş mudur pompadan takınca filan diye kafamda kurdum sabahtan beri. normalde bu durumu şikayet edip ödeme yapmamam gerekir miydi sizce? yoksa çok mu iyi niyetli davranmışım? sizin başınıza gelse ne yapardınız?
(5) 

Eski Sevgilime Benziyorsun

the man with no name #1504260 
Şöyle bir gönül işi durumum var. ayrıntılı anlattım, uzun oldu, dilerseniz okumayın :)

İnternetten bir kadınla tanıştım, tanıştığımız sıra o yıllık izin için şehir dışındaydı. Biz yaklaşık iki hafta görüşmeden yazışarak sohbeti sürdürdük. Başta çok mesafeli dursa da sohbet giderek yükseldi. Döndüğünde bir cuma akşamı 22.00 gibi Suadiye sahilde görüştük. Onun orada bir işi vardı, hızlı gelişen bir date oldu ve buluştuk. Ben vardığımda bira içiyordu, ben de evden bira götürdüm ve sohbet yüz yüze de çok iyi gitti. Sonra onun tuvaleti geldi ama tuvaletler kapalıydı, ben de "ev yakın, evde devam edelim ardından ben seni bırakırım" dedim. "tamam" dedi.

Eve geçtik, bira içmeye devam ettik. evde epey duygusallaştı, çok içsel bir sohbet oldu, hatta sohbetin bir yerinde ağladı ve ağladıktan sonra bana daha da yakınlaştı ve usul usul sevişmeye başladık. o kadar uzun bir ön sevişme oldu ki çok güzeldi. sonra sabaha kadar seviştik. her açıdan çok iyiydi, bir yerde "aşkım" filan demeye bile başladı sevişirken. uykuya daldığımızda saat altıydı ve iki saat sonra uyanıp işe gitmesi gerekiyordu. zorla da olsa uyandık ve onu işe bıraktım.

sonraki yazışmalarda bir soğukluk sezdim ve net olmak adına iki gün sonra sordum, "iyi misin" diye ve aynen şöyle dedi: "sen eski erkek arkadaşıma çok benziyorsun, çok etkileyici ve hızlı oldu her şey. devam edip etmemesi adına tedirginim ve arkadaş olarak görüşmeyi tercih ederim sanırım." ben de asla ısrar etmeyi tercih etmediğim için ben devam etmek istediğimi söyledim, "eğer seslenmek istersen bekleyeceğim" dedim ve bir daha yazmadım. o da yazmadı. ama hala takipleşiyoruz. iki ay oldu neredeyse.

normalde tek gecelik çok ilişki yaşadım, ondan sonra da yaşadım. hangi odakta görüşüldüğünü az çok anlayabiliyorum ama bu kadının hali hala kafamı karıştıyor. ondan çok etkilendim elbette. ancak neden öyle bir geceden sonra devam etmek istemedi çok şaşkınım... çünkü asla tek gecelik bir gece gibi düşünmediğini düşünüyorum. belki de kendini o kadar açması, onu rahatsız etmişti, savunmasız hissetmişti gibi deli sorular aklımda dolanıyor. en son buraya yazmak istedim. belki dinleyip yorum yapmak isteyen olur.
1

mobil görünümden çık