(7) 

Ek gelir kaynakları?

kakaolu kremali biskuvi #1584957 
Yaptığım işi sevmiyorum ve artık 10 yıldır kusma noktasına geldim. Başka hiçbir gelir kaynağım yok. Hisse, tahvil vs. yatırımlarını saymazsak bir lira gelmiyor hiçbir yerden ve canımı çok sıkıyor bu durum. Kenarda birikmiş 250bin dolara yakın param var ve artık bununla bir şey yapmak istiyorum. Evim arabam yok. Düzenli bir gelir akışı sağlayana kadar ailemin evinde kalabilirim. Halihazırda yaptığım iş dışında hiçbir şeyden profesyonel olarak anlamam, o yüzden "al sana 5 milyon dolar. bununla iş kur" deseler paraya bön bön bakarım. Yaptığım teknik işin kurumsal hayat dışında bireysel olarak hiçbir değeri yok, o yüzden bildiğim işi yapayım diye bir durum da söz konusu değil.

Yurt dışında millet ucuz kredi, daha ödemelerin ilk ayında mortage'ını ödeyen kira getirisi ile emlak zengini oluyor. Türkiye'de ucuz kredi döneminde bile aylık kredi ödemelerini anında karşılayan bir kira getirisi hiçbir zaman olmadı. Üç beş sene beklerseniz anca öyle makul seviyelere geliyor. E gelene kadar taş yemeyeceğimiz için emlak işleri de sıkıntılı. Peşin parayla turistik bir yerden bir tane 1+1 alıp Airbnb yapayım bari dedim ama devlet de Airbnb'yi engellemek için her türlü koşulu getirmiş geçtiğimiz aylarda.

Ne yapıcaz nasıl gelir elde edicez valla patlamak üzereyim. İş makinası, tarım aletleri falan alıp kiraya mı versem? Hayır zengin olma hayalim falan da yok. Üç beş bir şeyler gelsin bir yerlerden yeter benim için. Uzun vadede aylık $2000-$2500 dolar ek gelire ulaşsam emekli ederim kendimi.
(3) 

Ameliyatsız yüz germe

kakaolu kremali biskuvi #1560576 
Yaş 34. Yüzde minimal sarkmalar başladı. Böyle bir teknoloji varken yararlanayım diyorum. Lazerle yapılan birkaç çeşidi var sanırım. Hangisi faydalı olur? Yaptıran fayda gören var mı?

İstanbul'dan doktor tavsiyesi de alabilirim bu arada.
(2) 

Yurt dışı oy kullanma

kakaolu kremali biskuvi #1553951 
Haftasonu konsoloslukta oy kullanılabiliyor mu? Yoksa hafta içi mi gitmem gerekecek? Ona göre bilet alıcam.
(5) 

Başım çatlamak üzere'nin İngilizcesi

kakaolu kremali biskuvi #1422434 
Cevapları alayım?
1

mobil görünümden çık