(5) 

Kapı önünde oturan ergenleri kovalamak

gerenkyok #1585064 
Merhaba, kapının önünde belediyenin koyduğu üstü kapalı bir bank alanı var, biz mahallece oturamıyoruz ama semtin tüm kibrit kafaları toplanıp gürültü, küfürlü konuşma kavga vs merkezi oldu. Kovalasak bize saldırırlar. Polise güvenimiz sıfır.

Kendimizce bu alana ne yapabiliriz? Zift mi dökmeli ama nereden bulunur, kötü kokan birşeyler olabilir, yapış yapış olsa oturamaz defolurlar. Önerileriniz nelerdir?
(1) 

Migrostan alınan telefon garantiden ücret iadesi

gerenkyok #1312138 
Merhaba,

yaklaşık bir sene öncesi migros'tan aldığım xiaomi mi6 cihazım şebeke sorunu verince servise yolladım. az önce aradılar ücret iadesi kararı verildi dediler servisten.

ben cihazı alırken 1800 tl civarına almıştım. migros bana aynı ücreti iade etse de cihaz artık pek piyasada bulunmuyor, bulunanlar da 2700 civarında fiyata sahip.

migros para iadesi diye tutturursa o fiyata malesef muadil telefon alamıyorum.

ben para istemiyorum aynı cihazı bulun dersem yasal olarak bulmaları gerekir mi?
(3) 

Led ve direnç ile ilgili

gerenkyok #1066573 
Merhaba elimde 12v DC güç çıkışı ve 50 cm uzunluğunda bir şerit led var beyaz renkli. Bağladığımda gözüme çok fazla parlak geldi. Bunu direnç ile düşürebilmek mümkün sanırım. Fakat direnç hesapları falan gerekiyor ben bu ledin parlaklığının yarısı kadar yakmak istesem ne yapmam gerekir?
(4) 

macbook'tan windows notebook'a geçiş ve ses

gerenkyok #1059372 
Merhaba bir program yüzünden güzelim macbook air'imi bırakıp plastik kasalı asus bilgisayara geçtim. Sonicmaster diye bir logosu var dış sesi baya yüksek alabiliyorum ancak kulaklık ile dinlediğimde macbookun yarısı sese kadar çıkıyor. Ses ile ilgili tüm ayarları denedim, yükselmiyor. booster tarzı bi eklenti mi denemek lazım bunun için acaba?
(1) 

Telefon görüşmelerindeki ses kalitesinin yetersizliği

gerenkyok #1052120 
yakında 4.5g teknolojisini kullanacağız ama telefon ses görüşmeleri çok çağ dışı bir kalitede değil mi?

hala 2g>2g olan bir görüşme veri aktarma konusunda bir darboğaza takılılır anlarım da. son model telefonlar kendi aralarında konuşurken parazit ses ayıklama olduğu halde bana göre düşük seviyede ses iletiyorlar.
mp3 kalitesinde ses aktaramazlar mı?
(4) 

Atlar ne kadar süre ile koşar?

gerenkyok #1042796 
Merhaba, internette sağlikli bilgi bulamadim. Yarislarda 4 km civarinda kosuyorlar araliksiz, 40 km kosabilir mi durmadan mesela?
(5) 

Kedi sahiplendirme!!

gerenkyok #956924 
Bu küçük yaklaşık 1.5-2 aylık erkek kedi. Gözleri görmüyor, 2 hafta önce evimin sokağında buldum ve iyileşme sürecinde ona baktım. Şu an iç-dış parazitleri yapılmış durumda, evimdeki kedim ile anlaşamadıkları ve evde gün içerisinde ilgilenecek biri olmadığı için güvenli bir yuva bulmak istiyorum kendisine.

Sahiplenildiği takdirde tüm aşı ve zamanı geldiğinde kısırlaştırılması tarafımdan karşılanacaktır. Eskişehir içi yuvalanması takibi açısından tercih sebebimdir. Diğer kedilere oranla daha fazla sevgi ve alakaya ihtiyacı vardır. Yalnız kalmaktan hoşlanmıyor ve gözleri görmediği için sürekli insan arıyor yanında.

iletişim için : 0541 560 06 00

i.imgur.com
(2) 

spoilerli soru

gerenkyok #954772 
.
.
.
.
.
evli bir cift var, er kisisi huysuz bir kopek aliyor, hatun kisi istemiyor ama zamanla alisiyorlar, kopek sonunda óluyor

ne idi bu, tesekkurler.
(3) 

Elektriksel hesaplar

gerenkyok #943483 
Merhaba, calistigim sirkette bir sarj istasyonu kurmam gerekti, 50 adet priz olacak.
Cep telefonlari 5 veya 12 V ile sarj oluyorsa bunlarin fislerini nasil baglamaliyiz,
Bu fislerin toplaminda 12v carpı 50 adet akım mı gececek sarj istasyonunun ana kablosundan?
(1) 

Gelecekte gecen, ingiliz aksanli film

gerenkyok #837994 
Merhaba gelecek zamanda gecen 3lu filmler vardi, konusmalar ingiliz aksani seklinde.

bir tanesinde filmdekiler elindeki kumanda ile gecmis gordugu goruntuleri ileri-geri sarabiliyordu.

bir tanesinde kosu bandinda kosarak puan toplanip, kendi odasinda reklam izlememek izin puan harciyordu. sevdigi kiz sarkici olacam diye ugrasiyordu, gibi..

neydi bunlarin isimleri?
(8) 

Kedi sahiplenmek istiyorum

gerenkyok #822749 
Merhaba, kiz arkadasima kedi ariyoruz, kendisi bakım konusunda deneyimli. sahiplendirmek isteyenler ulaşabilir.

Eskişehir-
Erkek kedi-
(1) 

Bayram tatili sonrasi tatil

gerenkyok #810254 
Merhaba, iki arkadas ayarlamalari yaptigimizda bayramdan sonraki hafta tatil icin vakit ayirabiliyoruz. arabamiz, yeterli paramiz var, sabit kalmayip bir-iki gunde bir mekan degistirerek bir hafta gezmek istiyoruz.

bayramdan sonraki ortalamalarda tatil yerleri tamamen dolu mudur, yani cogu calisan bayram sonrasi hafta bizim gibi tatil mi kullaniyor olacak ?

tatil bolgelerindeki cadir yerlerine bakiyoruz ama bilgi eksikligimiz var. cadir kurmasini bilmeyiz, kap kacagimiz yok tupte kendi kahvaltimizi pek duzgun hazirlayamayiz. tup te yok tabii.

cadir kamplarinda kiralama cadir isi nasil oluyor. biz bilmeyiz diyince kuruyorlar mi, millet demez mi nasil kampci bunlar diye. tupte yemegini yapmayana kahvalti, ogle yemegi cikiyor mu. cadir altina mat, yastik veriyorar mi ?

en onemlisi bu genclere oneri mekan verebilir misiniz erdek-cesme-ayvalik-didim bolgelerinde.

(ikimizin de bir profosyonel yaninda cadirda kalmisligimiz var. ama ekipman ve yemek yapma yetenegimiz sifir.)
(1) 

Ağzında gül tutan bi abimizin resmi

gerenkyok #559273 
Bir iş için lazım, resim beyaz fonlu abimiz ağzında kırmızı bir gül ile webcam'a bakıyor. Buldurabilir miyiz acaba ?

Google, Yandex'te bulamadım.
(3) 

Wireles Ubuntu / Windows 7

gerenkyok #537353 
Merhabalar, bilgisayar kurtları, Linux, Windows ağ uzmanları...

Windows 7 SP1 işletim sitemli bilgisayarıma Ubuntu 12.04 sürümünü wubi ile yükledim.

Kurulum tamamlandığında wireless bağlantıda benim veya bir başkasının modemini görmedim çok ta kurcalamadan tekrar başlatıp windows olarak bilgisayarı başlattım

Program ekle/kaldır'dan Ubuntu'yu sildim ve sorun burada başladı..

Wireless hiç bir bağlantı görünmüyor. Sürücüleri sildim tekrar yükledim en sonunda tekrar windows kurulumunu yaptım aynı problem. Hiç bir ağ görünmüyor, şu an telefon internetinden faydalanıp bağlanıyorum durumum biraz acil. Yardım edenlere çok teşekkür..
(1) 

Olgun Şimşek'in oynadığı banka reklamındaki bilgisayar nedir?

gerenkyok #512244 
Olgun Şimşek'in oynadığı banka reklamındaki bilgisayar nedir merak ettim. Teşekkürler
(2) 

Sony ericsson vs apple

gerenkyok #446436 
Merhabalar, 3-4 ay önce bir adet sony ericsson xperia neo v aldım. kullandım, resim çektim, rootlamadım ama neyse.. Alırken iphone 3gs ile karşılaştırdım. Şimdi sıkıldım cihazdan.

Bunu satıp ya da takasa girip iphone 3gs almaya değer mi ?
(1) 

Videodaki stabilite

gerenkyok #429360 
Merhabalar,

www.facebook.com

Linkteki videoda ses falan on numero bana göre ama birşey daha dikkatimi çekti. Videoda bir titreşim yok, kamera hareket ederken hafif bir zoom yapıp götüntü flulaşıyor gibi geldi, ama titremeyi bayağı bir kesmiş gibi. Video kalitesi yerlerde olsa da bu nasıl bir cihazla çekilmiştir. Yoksa ben mi abarttım ?
(3) 

Pentax dslr fotoğraf makinelerinden anlayan.

gerenkyok #370084 
Merhabalar, fazla aşırıya kaçmadan kısıtlı bir bütçe ile dslr dünyasına girmek istiyorum. Amatör olarak dünya kadar para saçmanın anlamı yok.
Nikon - Canon abilerin güzel modelleri bütçemi aşıyor. Pentax markasına karşı genel yorumlar olumlu. Satılık ilanlarına bakıp bakıp duruyorum, forumlarda dolaştım, kimisi iyi diyor kimisi kötü diyor. Kafam karıştı fazla kurcalayınca..
Sizden ricam, var mıdır elinizde satılık pentax dslr veya elimde satılık yok ama şu dslr taş gibi sana yeter artar, shutter sayısı fazla önemli değil veya çok önemli şu sayıdan fazlasına sakın bulaşma diye.

** Eskişehirdeyim, "şu pasaja git v.s." gibi bir olanağım yok. trenler de durdu ühüü.
(2) 

Boğaz yanması

gerenkyok #326516 
Merhaba duyuru sakinleri,
5 ay önce sigarayı bıraktım, hâlâ boğazımdan sigara artıkları geliyor. Esas problem, boğazım yanıyor ve hemen su içme ihtiyacı duyuyorum geçmesi için, soğuk havalarda daha hissedilir oldu. Reflü olabilir mi, süt iç az az iyi gelir diyen oldu. Nedir olay, nasıl geçer ?
(1) 

Cebit Ulaşım ?

gerenkyok #308919 
Önümüzdeki hafta fuar alanına Haydarpaşa veya Söğütlüçeşmeden fazla ayrıntıya takılmadan taksi hariç nasıl gidilir ?
(1) 

Blackberry Cihazlarının Yasaklanması

gerenkyok #227565 
Geçtiğimiz yılda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer RIM tarafından sağlanan BIS ve BES aboneliklerinin kriptolu bilgi alış-veriş yapması ve kendilerince bu algoritmanın çözülememesi nedeniyle yasaklanabileceğini söylemişti. Gazetelerde bloglarda yazıldı çizildi yasaklanacak diye, bir ses te çıkmadı. Ne zamandır da kimse bahsetmiyor, internette de duyuru platformunda da bulamadım güncel bir sonuç.Ne oldu son durumu acaba ?
(4) 

sgk ve yararlanma

gerenkyok #224423 
Ocak sonu itibarı ile çalışmakta olduğum işyerinden ayrıldım ve sigortam da Şubat için ödenmemiştir sanıyorum. Aynı zamanda AÖF'de okumaktayım. Bir gözlük almam gerekti, benim bildiğim sigorta bittikten sonra, belli bir süre sağlık hizmetlerinden yararlanılabiliyor ama ne kadar süre boyunca ?
(4) 

trafik cezası

gerenkyok #125730 
hız sınırına uymamaktan bu akşam 270tl para cezası aldım. ilk defa ceza aldığım için elimde makbuz paşa paşa binip gittim araçla. şimdi cezalarla ilgili bir döküman indirdim. burada peşin ödemelerde 202 tl diyor.ben bu parayı polis memuruna mı ödeyecektim de indirimli ödeyecektim, yoksa 15 gün içinde ödersem aynı düşük parayı mı ödeyeceğim?
1

mobil görünümden çık