(11) 

baya uzun aradan sonra dönen sevgili

kirazz #1575981 
selamlar. bir arkadaşımı sevgilisi "evliliğe hazır değilim" diye 2 yıllık ilişki sonunda terk etmişti. o zaman 20lerin ortalarındaydılar. aradan 10 yıl geçti, eleman pat diye yazmış iletişime geçmiş. kızımız da kabul etti birkaç görüşme sonunda aileler tanışma aşamasına geldi. Ben başta çok sevindim, arkadaşım çok üzülmüştü bu ayrılığı yıllarca atlatamadı. Ama şimdi düşündükçe bi garip geliyor. Olumsuz bir yorum yapmayacağım tabi kıza karşı ama endişelerim var, siz ne düşünürdünüz böyle bir durumda?
(1) 

Türkiye'deki ilk cinsiyet değiştirme ameliyatı

kirazz #1523320 
Tarihini bilen var mı? Ben mi arama yapmayı bilmiyorum ama bulamadım Google'da.
(3) 

Kira zammı

kirazz #1518421 
Arkadaşlar selam, 1.800'e oturuyorum şu an kirada, evim Üsküdarda. Çevremdeki benzer evler şu an 4.000 civarına kiraya veriliyor ve bu ay sözleşmemin 4.senesi doluyor, zam için görüşcez ev sahibemle. Sizce nereye kadar çıkabilir, restleşmek veya evden çıkmak istemiyorum. Hangi bantta tutabilirim, düşünceleriniz neler?
(3) 

işyerinde mobbing dertleri

kirazz #1517090 
Arkadaşlar selam, çalışmaya yeni başlamış genç biri değilim, kaç yıllık tecrübeli bir eğitimciyim. kadınım. Başımdaki yöneticimle (kendisi erkek) çalışmaya da yeni başlamış değilim ancak yeni başlayan bir takım sıkıntılar yaşıyorum ve farklı fikirlere ihtiyaç duyuyorum. yönetici dediğim bölüm başkanım aslında. kendisiyle birebirde herhangi bir sorun yaşamıyoruz, yani ikili konuşmalarımız çok sakince geçmese de yine de belli bir seviyeyi koruyoruz. ama diğer hocalar da ortamdaysa her şey değişiyor.

İlk olay bu yaz gerçekleşti, tüm hocaların katıldığı bir toplantıda, yanlış dosyayı mail attığım için büyük bir fırça yedim, ama bağır çağır, "hocam söylediğiniz iki saniyede halledilecek bir sorun, neden bağırıyorsunuz" dememle zor duran bir fırça. sonrasında diğer hocaların arayıp "iyi misin?" diye sormalarına yol açacak düzeyde. yine toplantılarda herkesin ortasında "sen kaç lira maaş alıyorsun?" deyip cevabıma gülmesi, bir gün önce telefonda hallettiğimiz bir sorun için ertesi gün başka bir hocanın yanında "sen bana akıl mı veriyorsun? istemiyorsan istifa edeyim, madem ben senin gözünde beceriksizim" diye başlayan ve bas bas bağırmalarla giden bir başka olay. bugün de yönetici konumundaki bir hoca konuşurken lafını kesip "bu arkadaşımız da bazen öyle hatalar yapıyor ki işten çıkarılması gerekirken ben engelliyorum" dedi. adam da ben de dumur olduk, hem asılsız bir iddia hem de söylenmesi gereken en alakasız yerde ortaya atılıyor.

o bugün böyle saçmalarken benim aklımdan "artık başka bir yer bulmam" düşüncesi geçti ilk kez. normalde işimle sorunum yok, ama bu tavırlar çok can sıkıcı. birebirde "sizin benimle ne sorununuz var" minvalinde bir konuşma yapsam da sonuçlanabilecek bir insan değil. yürüyüşüm çok havalıymış, herkese bunu söylüyor bugünlerde. baya canım sıkkın, böyle anlam bütünlüğü sağlamadan yazıyorum o yüzden. okşanmak istenen bir erkek egosuyla mı karşı karşıyayım, bilmiyorum.
(3) 

bir dersin sorusunu başka hocaya sorma

kirazz #1512971 
Arkadaşlar selam, hemen hepiniz ya öğrenci ya hoca olarak bu konuda farklı deneyimlere sahipsinizdir. üniversitede bir dersle ilgili beceremediği bir durum var diyelim öğrencinin, gidip bölümdeki başka bir hocaya soruyor. bu durum normal mmidir? hoca veya öğrenci olarak bu tip durumlar yaşadınız mı? nasıl karşılanıyor acaba merak ediyorum. (bölümden bir hoca arkadaş benim öğrencilerin ödevlerine yardım etmiş, o öğrenciler de bana ulaşamadıklarını söyleyerek gitmişler bu hoca arkadaşa. hoca arkadaşı uyarsam mı yoksa normal mi bu durum bilemedim.)
(5) 

lowkey ve legit

kirazz #1469222 
arkadaşlar bu lowkey ve legit kelimeleri ne anlama geliyor, bir türlü anlamıyorum. fiil mi sıfat mı ne bunlar, onu bile anlamıyorum. evet online sözlüklerden okuyup anlamaya çalıştım ama youtube yorumlarında filan denk geldiğimde yine anlamadığımı fark ediyorum.
someone pls help me
(3) 

Online anket doldurtma işiyle ilgili soru

kirazz #1465297 
Arkadaşlar selam, aramızda anket vs işlerinden anlayan çok sayıda kişi vardır diye tahmin ediyorum. bu online anket doldurma sitelerinde katılımcıların bir noktada bırakıp çıkma durumu çok oluyor.
hayalimdeki olay, cevaplanan her soruyu kaydeden, dolayısıyla katılımcı yarıda bıraksa bile o zamana kadarki verileri kullanabileceğim bir sistem, bir web sitesi, bir uygulama..

var mıdır bu talebin karşılığı?
(4) 

Sosyal sorunlar ve toplumsal cinsiyetle ilgili olabilecek filmler

kirazz #1463629 
Selamlar..
Sosyal sorunlar ve toplumsal cinsiyet derslerinde öğrencilere tavsiye edilebileceğim filmler arıyorum. Film dağarcığım çok geniş değil, o yüzden tavsiye alırsam çok sevinirim. Böyle kör gözüm parmağına olmasına gerek yok ama yoksulluk, her türlü ayrımcılık, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, işsizlik, kadın işçilerin haklarının yenmesi vs gibi konularda önebileceğiniz filmlere açığım, hatta büyük ihtiyaç duyuyorum arkadaşlar.
(Google aramalarından tatmin olmadım diyebilirim bu arada, motordan ara demek isteyen olursa:)

öğrenciler lisans öğrencisi

tenks e lat..
(10) 

Türk erkeği zevki vs holivud erkeği zevki

kirazz #1453728 
Selam arkadaşlar, çok önemli (!)bir mevzu hakkında fikir almaya geldim:)

Avrupanın ABD'nin ünlü erkeklerine bakıyorum, top list alt list fark etmiyor. Bomba, taş, afet diyeceğimiz güzellikte kadınlarla veya 20-30 yaş küçüklerle olanlar da var elbet ama önemli bölümü de dönüp bakmayacağımız kadınlarla birlikte. For example list yapmaya gerek var mı bilmiyorum, Hugh Jackman, Will Smith, Matt Damon, James Mcavoy, Chris Hemsworth, Tom Hanks ve daha tonlarcası. Hepsinin eşleri vasat hatunlar. Veya Samuel L.Jackson yüzyıllardır aynı kadınla evli. Prens Charles Camilla'da ne buldu, John Lennon Yoko'da? Bunlar böyle rastgele aklıma gelenler.

Diğer yandan bizim ünlülere bakıyorum, bu adam bu kızda ne bulmuş denen bir Barış Arduç geliyor aklıma. Onun dışında Youtube ünlüsü olan bile en güzel, en estetikli kızın peşine düşüyor. Futbolcular, şarkıcılar, oyuncular hepsi.. Normalde yüzlerine bakmayacak kadınlarla takılıyorlar hep.

Bana istisnalarla gelmeyin, genel görünüm bu epeydir gözlemliyorum bu durumu. İlişkiler konusunda çok farklı yaklaşımlarımız olduğu gerçek. Bizim bir türlü ayrılamamamız, reddeden insana düşman olmamız ama onların ayrılık sonrası arkadaş kalabilmesi gibi.. Bu da bir fact.

Beyin fırtınası yapalım hadi, niye böyle sizce? Aradaki fark ne?
(1) 

vakıf üniversitesi çalışanına yeşil pasaport

kirazz #1445713 
şimdi bakıyordum vakıf üniversitesi çalışanları için "5682 sayılı Kanuna göre bu yeşil pasaport alabilmeleri için en az 15 yıl mesleki tecrübe sahibi olmaları gerekir" yazıyor. devlette 10.yılda, hatta daha erken alanlar tanıyorum. bu işin mantığını bilen var mı?
(1) 

hayvanlara sarılıp darlayan çizgi film karakteri

kirazz #1282229 
evet arkadaşlar, ben looney tunes diye hatırladım ama onun karakterlerine baktım göremedim içlerinde.
bir çizgi film karakteri kız vardı, sanırım siyah küt saçlı.

kedi bulunca mesela sarılıyordu hayvana 'seni sevicem seni beslicem' diye darlıyordu hayvanları.

Hatırlayanınız vardır kesin, kimdi o kız?
(1) 

e-kitap çıktısı alamıyoruz değil mi?

kirazz #1158228 
alabiliyorsak da nasıl..yani bunu yapabilen bir uygulama, site filan var mı acep?
(1) 

e-kitap sorusu

kirazz #1136417 
www.wiley.com
şöyle bir şeyi nereden indirebilirim sizce? acil okumalık yanii
(2) 

Baraj doluluk oranlarına ilişkin bir sorum var

kirazz #1072530 
Merhaba arkadaşlar, baraj doluluklarına bakıyordum da İstanbul'un..
Anadolu yakası barajlarının doluluk oranı, Avrupa yakasına göre baya yüksek. Aklıma çeşitli olası sebepler geliyor, nüfusla doğru orantılı olarak kullanım miktarının da değişeceği gibi..ama kesin bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.
(4) 

bülent emin yarar'lı bir filmdi..

kirazz #1009767 
bülent bey korsan gibi gözünün teki kapalı geziyordu, kötü bir yan karakteri canlandırıyordu. neydi yaa..hatırlayan çıkar mı ki?
(5) 

kırışmış kağıt kaç boyutludur

kirazz #915349 
arkadaşlar, tek bir kırıştırılmış kağıt kaç boyutludur? normalde tek boyutlu, kırıştırıldığında boyut kazanıyormuş da..
bir arkadaşın ödev sorusu, yorumlarınızı alırsak seviniriz:)
(3) 

Differential association

kirazz #825057 
terim olarak türkçe karşılığı var mıdır arkadaşlar?
(2) 

şu videoyu indirenin ellerini öperim!

kirazz #613743 
linkini de bana atanın tabii..ödev için lazım mı?

www.vidivodo.com
(3) 

bina kat izni

kirazz #569895 
türkiye'de en çok kaç katlı binaya izin verilir diye ödev verilmiş ilkokulda..safir 66 katlı diye onu yazalım dedik ama adam belki 70 kata izin verdi, bunlar 66 yaptı nebleyim..
böyle saçma bir sorunun net yanıtı var mıdır.?
(8) 

vali yardimcisina hitap

kirazz #548782 
Vali yardimcisina soyisimle mi hitap edilir yoksa sayin vali mi diyeyim? Kaymakamlara vali deniyor ya, o durum kafami karistirdi.
Yalniz protokol bilenler cevaplasin agalar..yoksa bana kalsa ben de 'merhaba' der girerim konuya..
(5) 

Arabada soğuk su bulundurabilmek

kirazz #407417 
Hayır, termos gibi değil.. böyle kafaya dikleyip içebileceğim 2-2.5 litrelik soğuk su şeysi geliştirilmiş midir?
(2) 

yurtdışı alışverişi şöyle yapsam olur mu?

kirazz #395857 
apple shop'a dadanmak istiyorum abd'deki bir arkadaş getirecek gelirken ama şu para transferi işi çok masraflı, kara gölge düşürüyor. şöyle yapsam: çocuğun adres bilgileriyle buradan kendi kredi kartımla alışveriş yapsam, amerikada çocuğa teslim edilse de direkt benim karttan çekilse?
böyle bir şey olabiliyor mu?
(1) 

ENKA'da çalışan varsaa??

kirazz #393668 
yılda 13 maaş verildiğini duyduk, doğru mu acaba?
(3) 

Uyarı yazısı yazdım, olmuş mu?

kirazz #386886 
Personelden birine uyarı yazısı yazmam gerekiyor ama şekil şemal, içerik nedir filan bilgim 0.
Şöyle bir şey yazdım ama olmuş mu?

... Merkezi’ne bağlı olarak çalışan bakım personeli XX, katılım zorunluluğu kendisine bildirilmiş olan hizmet içi eğitim seminerlerine 2 kez mazeret göstermeksizin katılmamış ve uyarılmıştır.

Düzenleyen:..
Düzenlenme tarihi:....
(3) 

ufak çaplı bir yolsuzluk ve buna son vermek

kirazz #385216 
birlikte çalışan iki kurum var. ben ikisi için de çalışıyorum, ortak bir pozisyon gibi düşünün.
kurumlardan birisi yararına ufak çaplı bir yolsuzluk yapıyorum, yapıyormuşum yani, ayılmam için 3 ay gerekti. çalıştığım kuruma faydası olacağını düşünerek yaptım bunu. kurumun haberi var, hatta onlar istediler böyle bir şey yapmamı. maddi olarak kuruma faydası da oluyor nitekim ama ben bu işte yokum demek istiyorum bu noktada. işimi seviyorum, başarılıyım kendi çapımda. yönetime sesimi nasıl duyurmam lazım ileride başıma hukuki bir yük de almak istemiyorum. 'ben artık böyle devam etmek istemiyorum'u ifade etmenin ve ilerisi için hukuki dayanak da oluşturmanın yolu nedir ortalığı karıştırmadan? yönetime mail mi yazsam? aynı pozisyondaki 2 arkadaşımla ortak nasıl bir adım atalım sizce?
(2) 

happens to be

kirazz #360594 
nasıl kullanılıyor happen bu şekilde?
happens to be my boss- şeklinde bir kullanım kalmış aklımda, bir iki farklı fiille kullanımını örnekler misiniZ?
(4) 

Araba tavsiyesi istiyorum

kirazz #339263 
dizel-otomatik vites-24ten pahalı olmayacak
ne önerirsiniz?
(1) 

Adres soruyorum yine

kirazz #333675 
Kadıköy'den metrobüsle bahçelievler'deki şeyh zayed sosyal hizmetler binasına gitmem gerekiyor. hangi durakta ineyim ve sonrasında nerelere gideyim bilen varsa??
(4) 

İstenmeyen yönetici olarak ilk toplantı

kirazz #321700 
Şimdi sayın duyuru sakinleri.. sevdiğiniz ancak disiplin ve iş takip konularında yetersiz olduğu için işten çıkarılan takım yöneticiniz yerine başkası geçiyor. siz tabii ki istemiyorsunuz değişikliği. takımdaki diğer 8 kişi de muhtemelen sizin gibi düşünüyor zaten. ve bu değişikliği öğrenmenizden birkaç dakika sonra karşınıza yeni yöneticiniz tanışmak için çıkıyor. çoğunuzdan genç ve masum suratlı. sizse baya feleğin çemberinden geçmişsiniz.
ne demeli bu takım lideri ki dizginleri ele alamasa bile ilk etkisi güzel olsun. siz olsanız ne derdiniz?
(3) 

Sayın Opera severler..

kirazz #320290 
bana şöyle güzel aryalar önerseniz ne güzel olur.
(3) 

İki İngilizce gramer sorusu

kirazz #318104 
1- 'uzaya gittiğimde uyuyor olacak olmam', 'maratonda koşarken acıkacak olmam' tarzı bir gelecek zaman cümlesi nasıl kurulur?

2-'ben öyleyim, ki bunu sen de biliyorsun' gibi bir cümledeki 'ki' ifadesini so, that filandan daha advanced nasıl söyleriz?

bu ikisini merak ediyorum:)
(3) 

Superonline.. ben sana ne diyeyim..

kirazz #312674 
Kullanmakta olduğunuz fiber internet hizmetine ait kota kullanımınızı doldurduğunuzu bilginize sunarız.

e biz buna kotasız diye giriştik, adil kullanım zımpırtısı çıkardılar başımıza. ne olacak şimdi, sadece hızım mı yavaşlayacak yoksa faturam mı kabaracak devam ettikçe izlemeye, indirmeye..?
(2) 

Almanya da Adidas

kirazz #311515 
Cok cok daha mi ucuz yoksa eh iste mi buraya gore. Diyelim burada 150kagit olan ayakkabi orada ne kadardir?
(4) 

Berlin'e gece 1:20de varma sorunsalı

kirazz #309285 
Pegasus'un biletleri ucuz lakin saatleri saçma ötesi. Kız kıza Berlin yapılacak ve o saatte uçaktan inersek, saat 2 civarı gitmek istediğimiz yöne doğru yola çıksak rahat ve güvenli seyahat için nasıl bir yol izleyebiliriz?
(1) 

Kozyatagi'ndan Kuyumcukent nikah salonuna

kirazz #303641 
pek tabii ki metrobüsle, nasıl gidebilirim? nerede inip, neye binmem gerekiyor acaba?
(1) 

Media player'da sorun

kirazz #291424 
biraz kurcalamıştım windows media player'ı, şimdi film dosyalarını ses dosyası olarak açıyor. ses var, görüntü yok. ne yapmalıyım?
(2) 

İki cümle çeviri

kirazz #288187 
This is a time when you can re-adjust your thinking and expand your understanding of the world if you are willing to let go of dogma. If you are at all dogmatic, then this time will pass and about 3 years from now you will be faced with a more abrupt change as the world will be much more at odds with your thinking.

ne diyor acep?
(4) 

Almanya'dan cep telefonu almanın

kirazz #278030 
herhangi bir fiyat farkı olur mu? marka sony ericsson ya da nokia.
bir de fiyatlara bakabileceğim bir alaman sitesi linki verirseniz çok makbule geçer dostlar
(3) 

Kanal tedavisi olmuş dişin kırılması

kirazz #275054 
birkaç ay önce kanal tedavisi yaptırdığım dişimin bir kısmını elime aldım az evvel. çık diye gitti. ne olur bundan sonra ömrü ne kadar sürer? dış yüzeyinden bir parça gitti
(5) 

Yeşil pasaport

kirazz #258707 
artık gına gelmiştir size de eminim, her gün bir yeşil pasaport sorusu soruluyor ama idare edin:)
şimdi ben babadan yeşil pasaportlu evladım. pasaportu aldığımda öğrenciydim, öğrencilik bitince yurtdışı seyahatleri yaptım sorunsuz. şimdi bağkurluyum, pasaportum geçerliliğini koruyor mu dersiniz?
(1) 

Bir şarkı soruyorum

kirazz #257595 
The Who- Im one
bulup da indiremedim bir türlü. bulan olursa hayrına..
(3) 

Şu iki yazıcıdan hangisini önerirsiniz?

kirazz #251364 
(8) 

kitaplarla dolu odada uyumak

kirazz #242829 
bir oda düşünün, normal bir çocuk odası büyüklüğünde. içinde 3 tane kitaplık var, birinin kapağı yok. her taraf kitaplar, fotokopilerle dolu. burası benim odam. her gece kapıyı kapayıp bu odada uyuyorum. sabah uyandığımda dehşet bir koku oluyor, böyle bildiğiniz kağıt-mürekkep kokusu ama, soğuk havada bile uyanır uyanmaz ilk işim pencere açmak oluyor. hatta bu gece uykudan uyanıp açtım pencereyi. sağlığa zarar verir mi bu kokuyu solumak?
(6) 

en iyi Suç ve Ceza çevirisi

kirazz #240742 
hangisidir? yıllar önce okumaya kalkmıştım ama çeviri berbattı, kitaptan soğumuştum. eh yani, o okunmadan da olmuyor.
hangi yayınevinin çevirisini önerirsiniz?
(1) 

gazete ekinin ingilizcesi

kirazz #239354 
yani mesela milliyet'in cadde eki, diyeceğim. nasıl deniyor bu ek ingilizce?
(6) 

BİM'de coca cola satılıyor mu?

kirazz #236690 
iddiaya girdik de..
(2) 

Şu videoları indiriverenin

kirazz #236032 
ellerinden öpcem gari! sabahtan beri uğraşıyorum, olmuyor:(

www.youtube.com
www.bbc.co.uk
(2) 

çek sorusu volume2

kirazz #229664 
çeki tahsil ederken, tahsil edecek kişinin tc kimlik nosu, telefon ve adres bilgileri gerekiyor diye duydum. doğru mu bu?
gerekmiyorsa da tahsil edecek kişiye dair ne gibi bilgiler bulunmalı çekin arkasında?
(5) 

çek tahsili

kirazz #228871 
bir borca karşı çek aldım, hayatımda ilk defa çek tahsil etme durumum olacak. kesin olarak üzerindeki tarihte mi gitmem gerekiyor bankaya? bir gün sonra-öncesi olmadan?
(2) 

Değişen üniversite sınavıyla ilgili

kirazz #225406 
99'da sözel bölümden mezun olmuştum. Bu yeni sistemde lise bölümleriyle ilgili ayrımın kalktığını duydum. Şimdi sınava girsem ve İngiliz dili yazsam puanım kırılıyor mu? girme ihtimalim nedir yani?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık