(2) 

istanbul kart basvurusu

sttc #1588034 
istanbul kart basvurusu yapmak istiyorum ama son bi haftadir bireysel islemler sayfasina giris yapamiyorum. Bilinen bi sorun mu var?

istanbulkart.istanbul

Backup yazılımı için 4 lü pakete ortak arıyorum

sttc #1531198 
Yakın zamanda evdeki verileri yedeklemek için bu yazılımı kullandım ve memnun kaldım. Incremental backup yapabilmesi hoşuma gitti. Deneme süresi bitti ve satın almak istiyorum. tek lisans 57.9 euro, 4 lü lisans 115.9 euro. 4 lü pakete katılmak isteyen varsa mesajınızı bekliyorum.

www.macrium.com
(2) 

Website backend sorusu

sttc #1512754 
Kurmak istediğim bir websitesi var. En basit, kolay ve ucuz yolunu arıyorum tabi ki.

*tek bir sayfası olacak
*kullanıcının upload edeceği x dosyasını site alıp bir python kodu ile işleyip kullanıcıya download edebileceği bir link sunacak. ardından kaynak dosya silinebilir.

dosya boyutu atıyorum 20 MB ile sınırlandırabilir. Python kodu ise desktop üzerinde 1 dk dan kısa sürede tamamlanıyor.

Araştırdığım kadarıyla Wordpress bir site kurulup uygun plug in ile mümkün olmalıymış.

Sorum: Sizce en uygun çözüm nedir? Hazır bu şablonu sunacak siteler veya yoksa wordpress plug ini vs biliyorsanız not düşebilirsiniz. Veya uygun fiyata yaparım derseniz tekliflere açığım.


Teşekkürler.
(1) 

Cloud Engineer olan veya yakın sektördekilere kariyer sorusu

sttc #1477311 
Kariyer ile ilgili bikaç sorum olacak.

Yazılımla alakasız yurtdışında spesifik bi alandayım. Ülkenin dilini hiçbi zaman teknik ve resmi düzeyde öğrenemeyeceğim için kariyerimde bi limit oluşturuyor. Bu yüzden alternatiflerimi araştırıyorum. Cloud engineering ile ilgili acloudguru gibi eğitim platformları var. bu eğitimleri ve sınavları tamamlayıp sektöre girsem iş bulabilir miyim? ilanların hepsinde bilgisayar bölümü lisansı isteniyor. benim alakasız kariyerim sorun mu?
(2) 

Yurtdışından gelip 14 gün dolmadan dönebiliyor muyuz?

sttc #1430275 
Bilet aldım NL>TR>NL şeklinde. ama dönüşte ülkeden çıkabilecek miyim bilmiyorum. kimse bilgi vermiyor.

burdaki konsolosluk kapalı
bileti aldığım thy call center ı bilgi vermiyor, yolcunun sorumluluğu diyor
havalimanı call center ı da bilgi vermiyor

14 günden kısa tr ye giriş çıkış yapan oldu mu? durum nedir?
teşekkürler
(3) 

word ve excel dosyaları için source control yazılımı tavsiyesi ?

sttc #1345583 
Github gibi çalışacak, farklı kullanıcılar içeriği değiştirebilecek, push, pull, commit gibi aksiyonlarda bulunacak. dosyalardaki değişiklikleri takip edebileceğimiz bir yazılım arıyorum. Word docx ve excel xlsx formatlarını destekleyecek.

Ücretli ücretsiz var mıdır bildiğiniz tavsiye ettiniğiniz yazılım, platform vs?

Teşekkürler.
(2) 

sciencedirect e erişimi olan öğrenci arkadaşlardan bi ricam olacak

sttc #1214709 
mesaj atarsanız iki makale rica edicem.

teşekkürler.


-edit: bulundu. çok teşekkürler.
(3) 

Pantolon beden numarası

sttc #1209307 
Evdeki şort, pantolon ve kotlara baktım. 31 ile 42 arası bir sürü model eşya var. hepsi aynı beden. olayı nedir? kaç değişik model ki? kafam çok karışık duyuru.
(1) 

Arayüz programlamak

sttc #1199858 
1.Elimde command line (dos) üzerinden çalıştırılabilen programlar var. bunlara özel bi arayüz yapmak istiyorum.

2.text based dosyalar var (çeşitli uzantılarda,notepad veya excel ile açılan dosyalar). bunların içeriğini bi arayüz üzerinden okumak, değiştirmek istiyorum.

Bu ikisini yapmak için en kolay yol nedir? kod yazmadan olmaz mı? illa programlama mı öğrenmem gerek?

Teşekkür ettim

&End
(5) 

Diş hekimliği başvurusunda neden (ilave) yetenek sınavı yok?

sttc #1118058 
Nasıl güzel sanatlarda yetenek sınavı varsa diş hekimliğinde de olmalı diye düşünüyorum. yontuyor deliyor vs. el becerisinin önemi büyük. eğitimle gelişebileceği seviyenin sınırlı olduğunu düşünüyorum. aynı şekilde herkesin el becerisi isteyen dallarda sanatçı olabileceğini de düşünmüyorum.

doktorların hekimlik lisanslarının yanında bir de el beceri seviyelerini gösteren lisansları olsa güzel olmaz mı?
(7) 

ifşalar şelale

sttc #1116876 
ifşayı sonradan yakalayınca spoiler yemiş gibi oluyor. canlı izlemek lazımmış. kaçırmışım heyecanı

bu da ben
i.hizliresim.com
(2) 

Fransa da yaşayanlardan kısa bir introduction alabilir miyim?

sttc #1105544 
hangi bankadan hesap açmalı, hangi telefon hattını almalı, şehre kayıt gibi şeyler var mı, sağlık sigortası hastane işi, ulaşım kartları gibi başlıca şeyler hakkında olabildiğince özet geçip fikir verebilir misiniz?

teşekkürler
(1) 

Farklı havayolları kullanıcısı için bir uçuş mili programı var mıdır?

sttc #1092872 
Avrupa içinde seyahat ettiğim zaman aktarmalı bile olsa en ucuz havayolu neyse onu alıyorum. Easyjet, Ryanair, KLM, Ukraine Air, Serbian Air, Norwegian air ...

Birden fazla havayolunu kapsayan uçuş mili biriktiren kart var mıdır? Ayrıca bu kartların hepsinde yıllık abonelik ücreti oluyor mu?
(4) 

Yazarların görebileceği duyuruların tüm duyurulara oranı nedir?

sttc #1092793 
Sözlük yazarlarının sahip olduğu bu imkan dahilinde açılan duyuruları merak ediyorum. Sayıları yüksek mi? Bu tipte duyuru açanların amacı public görünmek istememeleri mi yoksa sadece yazarların cevaplarına güvenmeleri mi?
(2) 

Iphone ayni gruptaki konusmalar icin uyari vermiyor

sttc #1036127 
Whatsapp ta farkettim. Mesela ilk mesaja uyari veriyor (sesli) sonra yazilan mesajlar sadece ekranda beliriyor, ses çıkmıyor. Bunun ayari var midir? Her mesaj icin uyari vermesini nasil saglariz?
(23) 

eski sevgili ile arkadaş olunur mu?

sttc #1033832 
diyelim ki ayrılık sebebi sadece uyumlu olmamak. yakın arkadaş olmaya, birlikte zaman geçirmeye devam edilirse kısmetimiz kapanır mı? yeni insanlar arama motivasyonunu kaybeder miyiz? ne düşünüyorsunuz?
not:1 senelik bir ilişkiden bahsediyoruz.

ekleme: denedik, hakikaten de olmadı.
(5) 

Kiralık yüksek CPU lu server önerileri?

sttc #1013336 
Selam,

Okulla ilgili bir simulasyon çalıştırmam gerek. Ancak deadline yaklaştığı için muhtemelen benim eski bilgisayarda yetişmeyecek. İstediğim programı kurabileceğim, yüksek CPU özellikli server kiralama imkanı olan siteler var mıdır? Tahmini süreyi bilmiyorum ama 1 günü geçmez.
(1) 

Sabiha gökçen → Avrupa yakası = taksiye/benzine ortağım

sttc #883989 
Yarın 19:00 civarında sabiha gökçende olacağım, avrupa tarafına geçmem gerekiyor. Marmaray a veya direkt avrupa tarafına atabilecek olan varsa taksiye veya benzine ortak olurum.

Taksi ile olursa marmaraya kadar gidebilirim, ötesi tuzlu oluyor.


Var mıdır kimse?
(3) 

Endişe ile nasıl başa çıkıyorsunuz?

sttc #870268 
Özellikle kontrol edemediğim olaylar öldürüyor beni. Hayattan kopuyorum. Uyku, yemek vs hepsi yalan oluyor. Mantıklı düşünüp sakinleşemiyorum.
Başa çıkma rehberlerine baktım, kullanma kılavuzu gibi şeyler yazıyor, dert etmeyin, kendinizi sakinleştirin, sorununuzu paylaşın vs. Bu kadar kolay olsa zaten dert etmem.

Kimisi var ki beni öldürmeyen güçlendirir diye yaklaşıyor. Her mücadele onlar için bir egzersiz. İmreniyorum.

İşin kötü yanı bazen yalnız değiliz, başkalarını da endişe etmekten korumamız gerekiyor. Kendim için başaramazken başkasına nasıl yardım edebilirim ki?

Geriye dönüp baktığımda her problem hayatımda yanık bir sayfa bıraksın istemiyorum. Nasıl yapmalı, nasıl devam etmeli hayata?



edit:27.06.15: sıkıntıyı azaltmanın yolunu yürüyüş, spor, dikkati dağıtacak herhangi bir şey yapmakta, sosyalleşmekte buldum. sıkıntı evde yalnız kaldıkça büyüyor.
(3) 

iphone 5s ne zaman ucuzlayacak?

sttc #827936 
Önceki yıllarda nasıl oldu hatırlamıyorum. Yani yeni bir model çıktığında önceki model ne kadar süre boyunca indirim görmedi acaba?

iphone 5s almaya niyetliyim ama iphone 6 çıkar çıkmaz mı ucuzlar yoksa 3-4 ay bu fiyatla mı gider bilmiyorum.

şuan kullandığım telefon hergün ölümden dönüyor, hergün yedekleyerek yaşar hale geldim. tüm gün şarjda duruyor zaten.
(4) 

mikrofon için equilizer programı var mı?

sttc #803369 
skype ta falan konuşurken iletilen sesi ayarlamak istiyorum, boğuk geliyor, tizleri artırmak istiyorum. equilizer gibi bi program var mıdır, canlı şekilde iletilen sesi düzenlesin?
(3) 

araç satışında mtv?

sttc #789632 
selamlar,

2014 yılının 1. taksidini ödedim. 2. taksidi 31/7/2014 tarihine kadar ödenmesi gerekli. henüz ödemedim. ancak aracı şuan satmak istiyorum. bu ikinci taksidi ödemem gerekli mi? noterde borç olarak çıkar mı?

ne yapmam gerek?
(2) 

450 TL ye anakart + işlemci + ram [öneri?]

sttc #764695 
selamlar,
eski bir kasa var, boş durmasın diye bişeyler yapmak istiyorum.

Bütçe 450 TL

anakart, işlemci ve ram olarak en optimum seçim ne olur?

ekran kartı onboard olabilir, ses kartı 5+1 onboard olabilir. sadece internete girilip film izlenecek bir bilgisayar olacak.


teşekkürler
(1) 

host dosyası

sttc #752937 
Normalde twitter.com adresine erişemiyorum.

host dosyasına aşağıdaki satırı ekleyince erişebiliyorum. ama tarayıcıda 199.59.149.198 yazıp git dediğimde adrese ulaşamıyor.

Neden böyle?

199.59.149.198 twitter.com www.twitter.com
(1) 

Belçikada öğrenci olmuş olan var mı?

sttc #740902 
5-6 ay sonra master için gideceğim. Yurt, ev, konaklama konularında çok önceden planlama yapılması gerektiğini öğrendim. Yönlendirebilecek, fikir verecek olursa sevinirim.
(3) 

TRT katkı payı nedir?

sttc #731854 
Her faturada, her vergide, lotoda bile TRT ye katkı yapıyoruz. TRT yaşasın, belgesel yayımlasın, anadoluyu gezsin, olimpiyatları yayımlasın iyi güzel de bu kanal reklam da alıyor. vatandaşın verdiği vergi yetmiyor da üstüne reklam mı alıyor? Reklamlar da özel kanallardan kısa değil. Madem vergi ödüyorum o zaman reklam vermesin, en azından bana bu pozitif ayrımcılığı yaşatsın.

Diğer kanallar sadece reklamla işini yürütebiliyorken TRT niye ek olarak vergi topluyor? Ya vergi alsın, reklam vermesin, ya da reklam veriyorsa vergilerimizi almasın.

Aslında iş en başından yanlış geliyor. Devlet kurumu kar amacı gütmemeli. Benzer şekilde TCDD; kar edemiyor diye iptal edilen sefer biliyorum. Devlet kurumu halka hizmet için kurulmuş. Boş da olsa hergün gidip geleceksin, kimse izlemese de o belgeseli göstereceksin.

Nerde yanlışım?
(1) 

B planınız var mı?

sttc #718787 
önce şunu izleyin.

www.youtube.com

video ekonomi, ülkemiz, yarının nasıl şekilleneceği vs hakkında. ama kafada çok ilginç sorular uyandırıyor. aslında dünya dengelerinin ne kadar rastgelelikten uzak olduğunu gösteriyor. burda şunu farkediyorum, uzun vadeli planlar hiç yapmıyorum, 10 sene sonrası bile çok uzak geliyor, değil c bir b planım bile yok.

benim gibi düz adam(videoya göre) ne kadar hayatta kalır, ne kadar başarıya ulaşır, çoluğuna çocuğuna bu 30-40 senede ne hazırlayabilir?

siz de izleyin istiyorum, belki biri çıkar umutsuz halimizi kıracak bişeyler söyler.
(2) 

iki bilgisayarı ethernet ile bağlamak

sttc #707306 
çok basit olması gereken bir işlemi nedense başaramadım. internetteki rehberler de bir yere götürmedi.

xp bilgisayarımdaki interneti win7 kurulu laptop ile paylaşmak için ethernet ile bu iki bilgisayarı bağlıyorum. ancak laptop ip alamıyor, internete bağlanamıyor.

aşama aşama anlatan bir rehber varsa paylaşır mısınız?


anneye anlatır gibi anlatırsanız sevinirim
(4) 

sorumluluğun stresi

sttc #668210 
büyümek istiyoruz, biran önce hedeflerimize ulaşmak istiyoruz da her geçen gün daha çok şeyi düşünmemiz bekleniyor. önce yatağımızı ıslatmamamız gerektiğini öğreniyoruz, istisnasız her sabah irademizle uyanmak zorunda kalıyoruz, küçüğümüze sevgi gösterip büyüğümüze saygı duyuyoruz, iyi bir okul için çalışıyoruz, kazandıktan sonra elimizdekileri kaybetmemek için birçok insana katlanıyoruz, birini seviyoruz, evleniyoruz, artık eşimizi, eşimizin ailesini düşünüyoruz, çocuklarımız için çaba gösteriyoruz, birkaç sene evvel kendimize bile ayırdığımız zaman yetmezken artık eş, çocuk, aileler vs herkes bizden ilgi bekliyor, işte terfi alıyoruz ama 1 iş yaparken artık 3 iş bekliyorlar, sorun şu ki hayatta aldığımızdan fazlasını veriyoruz.
öyleyse ne anlamı var bunca derdin, nasıl herkes razı bu strese?
(1) 

gözlükte farklı lenste farklı görüyorum

sttc #656485 
gözlükle lensin numaraları aynı ama lensle normal görüyorken gözlükle o kadar net göremiyorum. normal midir, bir açıklaması var mı?
(3) 

hostellerde kötü anınız oldu mu?

sttc #643483 
kavga olur, hasta olan, polislik olan, hırsızlık vs oldu mu? yer de belirtirseniz şükela olur.
(4) 

nasıl kitap seçiyorsunuz?

sttc #640924 
hoşunuza gidecek kitapları nasıl buluyosunuz? yayınevinden mi gitmeli, yazardan mı yoksa çok satanlar vs mi?

giriyorum dnr, idefix e kategorilere falan bakıyorum, amazon daki yorumlarını okuyorum, sözlükte varsa yorumlara bakıyorum. ama yine yarısına varamadan bıraktığım kitaplar oluyor.

nasıl araştırdığınızı anlatsanıza.
derdim okunmadan kalan kitaplar.

duyuruda bir takas sistemi kursak da böyle kitaplar dolaşsa, hem de tasarruf etsek?
(10) 

iskandinav filmi önerin

sttc #606818 
bu aralar iskandinav filmlerine sardım. bunu da izle diyeceğiniz filmleri yazarsanız sevinirim.

izlediklerim;
after wedding - Efter brylluppet 2006
headhunter - Hodejegerne 2011
the hunt - Jagten 2012
in a better world - haevnan 2010
evil - ondskan 2003

bunlar zaten bilinenler;
let the right one in
girl with a dragoon tattoo
(2) 

evdeki telefon hattı için hangi kablo?

sttc #599654 
internette cat5 kablo kullananlar olduğunu duydum. cat5 içinden iki kabloyu alıp rj11 e bağlıyoruz demişler de hangi iki kabloyu seçtiğimiz önemlimi, çünkü çifter çifter sarılı haldeler. sarılı ikililerden mi alayım yoksa ayrı ikisini mi?

ek olarak bu rfid sinyallerini filtrelemek için choke lar kullanılıyor. bu kabloya da böyle bişey taksam fayda eder mi? minimum kayıp için uğraşıyorum. ttnetten çok çektim, artık benim hattım mis, siz kendi hattınızı kontrol edin demek istiyorum.
(5) 

jiroskop !!! bu ne olm?!!

sttc #582646 
her şey şu video ile başladı

www.wimp.com

bu ne böyle, nasıl olur falan dedim. sitesine girdim. gyroscope kelimesine rastladım. daha önce duydum, ne işe yarıyor biliyorum da ezbere biliyormuşum. wikiden okudum, formüller, vektörler falan fazla soyut kaldı.

youtube a girdim. aşağıdaki dersi buldum. başından itibaren izledim, olay aşağıdaki dk dan sonra koptu. adam f=ma dan başlayıp her şeyi bir bir açıklıyor. evet doğru, bu yönde kuvvet vektörü, torku, ataleti vs oluşuyor dolayısıyla bu yönde de çıktı oluşacak diyorsun, kafan kağıt üzerinde alıyor ama aşağıdaki videoyu açıp 21:25 e kadar beklerseniz olacaklar çok tuhaf. insan beyni almıyor.


www.youtube.com

hadi tamam adam oturuyor, görmediğimiz torklar meydana geliyor vs deyip geçiştiriyoruz. ama mantık aşağıdaki anda kopuyor.


www.youtube.com


marsta yaşam var deseler bu kadar şaşırtmazdı. etkisi büyük oldu


============siz de izleyin sizin de dengeniz kaysın istiyorum.============
(2) 

kış lastiğini 4 mevsim kullanan var mı?

sttc #582081 
kış lastiği normal lastikten daha sessiz, daha iyi tutunuyor. o zaman niye çıkarayım diye soruyorum. yazın normalden fazla aşınacak diyebilirsiniz. ama ne kadar fazla aşınabilir?

yazın kış lastiği ile dolaşan var mı? deneyimler?
(1) 

neden kampayalara katılım için kayıt gerekiyor?

sttc #577833 
diyor ki 10 tl puan kazanmak için xxxx e mesaj atın kaydolun. veya sabit hatları şu saatlerde indirimli aramak için ücretsiz kayıt olun.

tamam da madem ücretsiz, kayıtla niye uğraştırıyosun beni? yap herkese aynı kampanyayı.

şu geliyor aklıma, kampanyadan habersiz olan adamın faydalanmasını istemiyor. indirim kazanmış adamın bunun farkındalığında olmasını istiyor olabilir mi?
(7) 

köpek eğitimi

sttc #567868 
8-9 aylık bir terrier var. bahçede takılıyor. mis gibi klubesi var, yemi suyu eksik olmuyor. ama asabi ve söz dinlemiyor, adını söyleyince hiçbir aksiyon yok, sahibine bir saygı yok. uzakta bir köpek duysun veya acıksın veya gece sokaktan biri geçsin hemen havlıyor. deli gibi ama.

ha bir de ne kadar terlik, ayakkabı var alıp götürüyor, yiyor. kilim, fırça vs dışarda ne bulursa. paramparça ediyor.

bak şuan da havlıyor mal.kimbilir ne gördü.

yemle eğitmeye çalıştım ama olmadı. aç bırakayım dedim yine olmadı (yemek saatinde vermedim, biraz geç verdim)

napayım, umudu kesip kendi haline mi bırakayım? tazmanya canavarı gibi gezsin mi?
(2) 

expat iş ilanları pratikte ne kadar faal?

sttc #565692 
yurtdışındaki pozisyonlar için global başvurulara açık iş ilanları var, ama bu işler bu kadar kolay mı?

yani başka ülkedeki ilana başvurucam, tamam diycekler, mülakat için yurtdışına mı gidicem bi günlüğüne nasıl olacak? ya da kendi ülkesinde adam mı bitti de yurtdışından arıyor?


Bu ilanlara zaman ayırmak ne kadar verimli olur? Umut var mı, başvuralım mı? Başvuran varsa deneyimlerini almak çok daha güzel olur tabi.
(2) 

HVAC mühendisleri ne iş yapar?

sttc #550041 
HVAC tesisat tasarımı yapacak adam arayan ilanlar görüyorum.

Çalışan var mıdır benzer pozisyonda? Tamamen ofis işi midir, şantiyeye de gidilir mi, proje bazlı mı çalışılır, ne kadar uzmanlık gerektirir?
(6) 

hangi 120 gb ssd?

sttc #541131 
sata2 laptopta kullanacağım.
(15) 

yabancılar neden bu kadar ilgisiz?

sttc #539853 
www.youtube.com

şu videoyu izleyince aklıma geldi sorayım dedim. hiçbişey tuhaf gelmiyor adamlara. dönüp bakmıyor, merak etmiyor, deli midir, ısırmasın deyip çekilmiyor, kollamıyor kendini, uzaklaşmıyor.

hakikaten çevresinde çok çeşitli insan bulunuyor, hergün böyleleriyle karşılaşıyor, alışmıştır mı diyelim, nedir tanısı?

yoksa ilgisiz, alakasız, merak, endişe, güvensizlik duygusu olmayan insanlar mı?
(5) 

aracın hava filtresi ıslanırsa ne olur?

sttc #531128 
Çoğu araçta kağıt esaslı hava filtresi kullanılıyor. yağmur yağarken yüksek hızda gidince hava ile birlikte su da giriyordur elbet manifolda. Peki bunun bir tehlikesi yok mu?

Benim tahminim: bu su filtreye çarpar, filtreyi ıslatır, filtre hava geçiremez olur, motorun çalışması ile birlikte büyük bir vakum oluşacak ve filtre parçalanıp motora bile gidebilir.

geçen başka bir durum gözlemledim, akşam yağmurlu havada yolculuk yaptım, ardından aracı parkettim, gece hava sıcaklığı 0 ın altındaydı, sabah arabayı çalıştırdığımda ciddi bir performans kaybı vardı. Tahminim ıslanan filtre gece dondu ve hava geçiremez duruma geldi.


Var mı tahmini olan, yaşayan veya bilgisi olan?
(13) 

Hayatlara dahil olmak?

sttc #500380 
Su cumartesi aksaminda soyle bir soruyla endisemi paylasayim,

İliski yasadiginiz kisinin belki siz hayatina girmeseniz daha iyi bir hayati olacakti.
Bunu bilmeyerek iliskiye devam ederek nasil bu bencilligi yapabiliyoruz? kendimizin diger kisi icin en iyi tercih oldugu konusunda nasil emin oluyoruz?

Cunku o kisinin omrunun geri kalanini sizle gecirmesinden bahsediyoruz. yani bu ebeveyn cocuk iliskisi degil. cocuk ailesinden sikayetci olsa da ailesi onun icin bir secim degil. Zaten o ailede dogmus. Ama evlilik dedigimiz seyin anlami cok farkli. Bir secim uzerine kurulu.

Uzun zamandir bu soruya ikna edici bir cevap bulamadim. "Bilemezsin abi kaderin ne getirecegini" gibi bir cevap aramiyorum elbette
(4) 

otel çarşafları neden kuru ve sert?

sttc #490665 
tamam, temiz olduğunun bir göstergesi olabilir ama ben aşırı rahatsız oluyorum. zaten havalandırma içerdeki nemi alıyor bir de nevresim kağıt gibi olunca yırtılasım geliyor.

havlular da öyle, yüzünü silemiyorsun. yumuşatıcı maliyetinden kurtarmak için mi böyle yıkıyorlar?
(5) 

2. kalite araba lastiği?

sttc #489515 
Lastikçinin biri var, birinci ve ikinci kalite lastik satıyor. aynı marka aynı tip. anlayamadım. var mı böyle bir şey? tarihi geçmiş, eski lastik olmasın?
(1) 

clerks, whatever works, high fidelity gibi bol konuşmalı film?

sttc #485547 
diyalog olur monolog olur, bol konuşmalı film arıyorum.
(7) 

En büyük tutkunuz ne?

sttc #470049 
hani uğruna yaşadığınız, keyif aldığınız tutkunuz var mı?
(1) 

ekose kravat arıyorum

sttc #458672 
ekose kravatlar arıyorum. barney stinson un taktığı tarzlarda. ebay de araştırdım, ya dandikler var ya da marka kravatlar ki 100 lira civarı. orta halli olsun, kargo dahil 50-60 falan veririm max.

yabancı siteler olur, ebay 'de satıcı olur, herhangi bir online mağaza söylerseniz sevinirim.
(3) 

avrupada yalnız tatil?

sttc #441606 
çalışınca kimseyle ortak tatil planlanmıyormuş, bunu öğrendim. kaldım tek başıma.

1-2 haftalık tek başına katılacak bir program var mı bildiğiniz? adventure başlığı altında dalışmış, dağ bisikletiymiş, tırmanışmış, northern lightsmış vs değişik güzel şeyler buldum ama ekipmandır, bölgesel ek masraflar vs ile pahalıya geliyor.

paket gezi turlarına da katılmak istemiyorum. değişik bişey yok mu bildiğiniz?

yurtdışı tercihim.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık