(4) 

Latte için hangi kahve çekirdeği

dream #1593262 
Merhaba
Philips‘in latte Go makinesinden aldım. Latte için hangi kahve çekirdeğini almam gerekir. Bazı yerlerde latte için Arabika Çekirdek almam söyleniyor bu işlerden çok anlamadığım için sormak istedim.
(1) 

Dyson uzun kullanımda parasının hakkını veriyor mu?

dream #1573509 
6 yıldır rowentanın kablolu süpürgesini kullanıyoruz. Artık çekmeme gibi sorunları oluşmaya başladı. Etrafımda Dyson söyle iyi böyle iyi muhabbetlerini sıkça duyuyorum ama bence hangi süpürgeyi alırsanız alın ilk başta zaten en iyisi aldığınız oluyor. Peki Dyson a bu kadar parayı gömüp 5 yıl sonra diğerleri gibi çöp mü oluyor? Uzun süre kullanıpta memnun olanlar var mı?
Kablosuz olanlarından düşünüyoruz bu arada..

Hepsiburada Alış Veriş Kredisi Kullanan Var mı?

dream #1529221 
Hb den telefon alma niyetim var. Adamlar alışveriş kredisi ile vade farksiz 3 taksitle kredi veriyor(akbank) daha once boyle alan oldu mu acaba? Sonucta kredi altindan baska seylerde satiyorlar mi yoksa kredi kartina alir gibi 3 taksitle alip sahip olabiliyor muyuz? Annemin maas hesabi akbank ta kendisinde kredi karti da var onun uzerinden almayi dusunuyorum, kkb de sorun yok. Benim almam icin hesap lazimmis, su saatten sonra da acmak istemiyorum.
(4) 

Aidatsız ya da aidatı az olan kredi kartı

dream #1513547 
Merhaba
Onerebileceginiz adam akıllı ekstra masraf almadan taksit yapabilen aidatı az ya da aidatsız kredi kartı var mıdır?
Ziraatinkini kullanıyorum bu da yedekte olacak.
(8) 

Balata degisiminden sonra gelen duman koku durumu

dream #1494314 
Merhaba
Dun aracimin arka balatalarini degistirdim. Ustadan ciktiktan sonra eve giderken araclar kornalarla beni durdu, baktigimda jantin icinden dumanlarin ciktigini ve balatadan koku geldigini gordum, ustaya tekrar donerek durumu anlarttim, sok tak isinden sonra bi daha olmayacagini soyledi. Ama giderken bu sefer diger taraftan geldigini gordum. Janti elledigimde kizgin tava kadar sicakti. Bir daha gitmedim ustaya. Eve zar zor giderek farkli birine goturdum araci. O da baktiginde herseyin normal oldugunu soyledi.
Yeni balata degisimden sonra dumanin cikmasi balatalarin kokmas jantin asiri isinmasi normal midir? Bana sadece ses olabilir dediler ama ses hic yok. Balatalar alisiyor mu bu duruma zamanla duzelir mi?
Arac disk fren, balata markasi kale.
(1) 

PS4 u satiyorum ama oyunlar silinsin istemiyorum

dream #1461800 
Merhaba 5 yillik cihazimi satiyorum ama icindeki oyunlari silmek istemiyorum. Icindeki oyunlar olmazsa Zor satilir zaten. Kisisel bilgilerimi maili mi nasil silebilirim oyunlar kalmak kaydiyla..
(6) 

15/07/2017 tarihinde düğün olur mu?

dream #1181079 
bi kaç yer gezdik düğün için, bazılarında yer doluyken çoğunda bu tarih boştu. sizce olur mu?
(5) 

beyaz eşya alma sorunsalı

dream #1162058 
arkadaşlar merhaba
kısmetse bu yaza evleniyorum. duydum ki şubatta beyaz eşyaya genel olarak %7 zam yapılacakmış, biz buna güncelleme diyelim. bu yüzden iki arada bir derede kaldım. nakit param var. sizce şu an alıp 6-7 ay depoda bekletmek mi yoksa parayı değerlendirip tabi becerebilirsek, evliliğe yakın mı almak daha mantıklı?
napim?
(9) 

Evlenme Teklifi - Şiir Önerisi

dream #1144843 
niyet, yüzük, ortam tamam ama teklif sırasında kıza güzel söz söylemek gerekir. kız yüzüğü geçti bana teklifi nasıl edeceksin diyor. öle ortalık yerlerde, organizasyonla değil nasıl sözlerle edeceğime bakıyor. yok mu bildiğiniz güzel bir şiirin iki dizesi? bana şiir bulun ya.
(1) 

Yurtdışından Telefon Getirme

dream #1018964 
selam,
yurtdışından telefon getirdiğimizde bunun kayıt süre kotası oluyor mu yani geçen sene yine geldiğimde telefon ile gelmiş kayıt ettirmiştim, bu sene gelirken yine telefon getirmek istemekteyim. bu aradaki zaman farkını sormaktayım..
tşkler.
(1) 

kanda kanama olması ?

dream #1015838 
nedir bu?
cuma günü ameliyat olan bir hastamız var, araya cmt pazar girdiği için doktorlarından henüz bilgi edinemedik. yoğun bakımdaki doktorlarda bunu demekte. yakınlarında böyle bir durumu yaşamış olanlar var mı?
teşekkürler.
(4) 

İkametgah Değişikliği

dream #879981 
son zamanlarda yapan var mı? nasıl oluyor artık bu işler.
ben yeni plaka alma durumundan ötürü ankaradaki ikametgahımı boluya taşıma niyetindeyim. ev var ama üzerime fatura yok. boluya gitmeden halledebiliyor muyuz?
(2) 

Yılbaşından Sonra Araç Piyasası Ne Olur?

dream #878496 
sürekli bu piyasayı takip edenlere soruyorum: özellikle sıfır araç almak isteyen birine yılbaşına kadar al mı dersiniz yoksa yılbaşından sonra da alınabilir bekle mi dersiniz?
şimdi sürekli tv lerden kampanya adında bir çok markanın reklamı dönmekte. ama aslolan böyle bir şeyin olmaması netikem, hiç bir marka 50bin liralık aracını aralık geldi diye 45e bırakmıyor. burada sadece krediyle verilen faizler de tutarlarda olan değişiklikler. bu yüzden heyoo kampanya varmış diye araç almıyoruz. ama yılbaşından sonra genel olarak bu piyasayı takip edenler ciddi fiyat artışları öngörüyorlar mı? yoksa şubat gibi 2014ten elde kalanlara güzellik yapıyorlar mı?

son soru: şu an aracı alsak 2014 model olarak mı 2015 olarak mı alacağız?(cahil sorusu işte)
(4) 

40.000TL'ye Kadar Sıfır Araç Önerisi

dream #870453 
ne alınır bu parayla, tabi dizel gönül ister ama yok. ikinci el ise tanımadığım birinden almak istemem. kafam da hyundai yeni i20 var ama başka alternatifi var mı?

3-4 daha koyabilirim biraz iyiyse..
(7) 

Uçak Bileti Fiyatları Hakkında

dream #868163 
nasipse şubat gibi viyana'da olacam. bu yüzden şimdiden uçak bilet fiyatlarına bakıyorum. şu an en uygun fiyatlısını pegasus'tan buldum. hem de aktarmasız direk uçuş 220tl. acaba bunu hemen alsam mı ki yoksa noel'e doğru daha uygun fiyatlara düşme durumu olur mu?

gitmeme daha nereden baksanız 2.5 ay var. ne yapim, alim mi?
hiç almamıştım daha önceden:(
(2) 

whatsapp ekli olma durumu

dream #863098 
karşı tarafın telefonunda/whatsapp listesinde olup olmadığımızı anlama durumumuz var mı?

whatsapp'ı silmeden önce birisi ile muhabbeteydik, bir haftadır tekrar yüklü, şimdi ne zaman baksam ya 1dk ya 2dk önce online olduğuna denk geliyorum, hiç online görmedim. tesadüf mü bu?
(1) 

Kpss A grubuna Hazırlanmaca

dream #847327 
iktisat olsun maliye olsun muhasebe hukuk olsun, bunlara çok uzak kaldım. yani üniden beridir kitap yüzü açmadım, mezun olalıda nereden baksan 5 seneden fazla oluyor. şu an hali hazırda çalışıyorum, hafta içi 5 gün sabah 8 akşam 6 işteyim. diyorum ki haftasonları adam gibi bir kursa gidip çalışayım, mayıs hazirana kadar devam edeyim diyorum ama yapamazsam korkusu var. müfredat çok ağır gibi. konular çok fazla. malum sınavla da bitmiyor bu meret ama en azından belli puan türlerinden 75-80 in üzeirnde alabilirsem en azından boşu boşuna gitmemişim hazırlanmamış diyecem ama yapabilir miyim bilmiyorum. ne yapsak, vakit çok geçmeden de karar vermem lazım.

çalışan nasıl çalışıyor, yapan nasıl yapıyor??
(3) 

Ulan Ne Kadar Saçma Bir İştir Bu

dream #765718 
yıllar sonra tekrardan görüyorsun kızı, bu sefer daha çok muhabbet etme imkanı buluyorsun. zaten en başta vurulmuştun kıza ama fırsatın olmamıştı, şimdi ise herşey tıkırında giderken açılıyorsun kıza karşı. kız terslemiyor ama evette demiyor, sohbetin dibine vuruyorsun birlikte hoşça vakit geçiyorsun, ilgin alakan kızı çok memnun ediyor. sonra bir gün geliyor kız ben başka birine aşık oldum diyip siktirip gidiyor. 2 günde aşık olduğu herifle haftası haftasını tutmadığını öğreniyorsun, senin gösterdiğin ilginin alakanın 10 da 1 ini göstermediğini öğreniyorsun. sonra kız aşk acısı çekmeye başlıyor.

saçma lan bu işte arkadaş bana saçma geliyor, sen kalkıp hergün görüştüğün kıza 3 ay sonra anca açılabiliyorken, kız gidip 2 günde aşık oluyor 2 ay sonra da aşk acısı çekiyor. aşk mı bu masturbasyon mu? ölsün mü böyleleri?
(13) 

Elektro Gitar Öğrenmek İsteyen Birisine Les Paul Önerirmisiniz?

dream #158880 
o birisi ben oluyorum. yalnız bu gitarlardan hiç bi halt anlamıyorum. şu an ne tür müzikler çalacağımı da açıkçası pek bilemiyorum. işte bunun şekillenmesi bakımından les paul diyorum acaba doğru mu yapıyorum bilemiyorum. almak istediğim marka model de:

Epiphone Les Paul Ultra-II
www.youtube.com
www.mydukkan.com

sizce 1.700tl vermeye değer mi? ya da gitar hakkında değilde aklınıza gelen farklı önerileriniz var mı?
(4) 

İki İş Arasında Kalma Sıkıntısı -Alengirli Durum-

dream #154129 
durum1: şimdi bu akşama doğru aldığım telefona göre yaklaşık 3 hafta önce mülakatına girdiğim özel bir bankada işe alınmış bulunmaktayım ve yarından itibaren de evrakları toplamam gerekmekte, en kısa zamanda olmasını rica etmekteler ayrıca.

durum2: yaklaşık 2-3 hafta önce bir kamu bankasının sınavına girdim ve bu sınavı kazanacağımdan emin gibi gibiyim. muhtemelende önümüzdeki hafta belli olmasını bekliyorum. ama hem sınav olsun hem de mülakat olsun ben bu işe girerim gözüyle de bakmıyor değilim.

şimdi olurda kamu bankasında işe kabul edilirsem, muhtemelen ben o sıralarda özel bankanın ya eğitiminde ya da evraklarını teslim etmiş bazı belgelere(!) imza atmış biri olacam. zaten olmazsa özel banka ile yola devam diyecem. şimdi bu durumdan da özel bankanın ikcısının haberi falan yok. bende bugün teklifine he dedim gitti. çünkü olurda olmaz ise bunu kaçırmak istemiyorum.

soru1: iş sözleşmesini bana evrak tesliminde mi imzalatırlar?
soru2: evrak tesliminde bu durumu ikcılara belirtmelimiyim?
soru3: evrak teslimine kalmadan yarın sabah ikcıyı arayıp söylemelimiyim?
soru4: iş sözleşmesine imza atmama rağmen eğitimin ortasında hadi ben gidiyom diyebilirmiyim? desem ne olur?

isyan notu: ulan 2.5 sene boşta gez, şimdi üst üste gelsin iyi mi, hay ben böyle şansın taa..
(5) 

Kpss Atamalarında Lisans Bölümüne Göre Atanabilen Yerleri Öğrenme Durumu

dream #149916 
şimdi ben bu kpss konusunda çok müzdaribim. bu atamalar konusunda bi halt bildiğim falan yok. aramama rağmende sağlıklı bir bilgiye de ulaşamadım.. mesele şu:

4 yıllık bankacılık bölümü mezunuyum. bu 2010 yılı kpss b sınavına girecem, girecem de nerelere atanabileceği mi bilmiyorum. bazısı diyor ki 4001 kadrolarına girebilirsin. 4001 ler tam olarak neler oluyor bunuda bilmiyorum. memurlar.net e bakınıyorum bankacılık bölümü diye aratıyorum, hep karşıma 2 yıllık üni mezunlarının yazışmaları çıkıyor.

şimdi sorum şu: şu bölümden mezun olanlar şuralara atanır buralara girer diye osym nin veya herhangi bir sitenin yapmış olduğu çizelge cart curt yok mu? illa ki osym nin vardır diye bakınıyorum ama bulamıyorum ya..

millet 56 ile il afet denen yerlere giriyor bunları gördükçe kafayı yiyorum, biz nerelere girebiliyoruz bilmiyorum. nerden öğrenirim bunu. tşkler.
(6) 

Yeni Doğmuş Bebeğe Hediye ?

dream #143597 
üniversiteden arkadaşım baba oldu. bir kaç arkadaş toplanıp gidecez. yalnız arkadaşım altın takacağını söyledi. bense şu an çeyrek bile olsa takacak durumda değilim çünkü ne iş var ne güç. başka ne götürülür ki hediye olarak. ilk aklıma altın geliyor ama o kadar para çıkmaz bende. çiçek alınsa ne tür çiçek gider ki? çok mu ezik oluruz? ilk defa başa geliyor yaf..
(4) 

Mülakatta Kendinizi Tanıtma Durumu

dream #133749 
2 gün sonra mülakatım var. genelde mülakatlar mülakatı yapan kişiler tarafından evet sizi tanıyalım süreci ile başlamakta. kendinizi tanıtırken ne şekilde giriş yapıyorsunuz ayrıca nelerden bahsediyorsunuz. mesela:

01.01.1986 ankara doğumluyum, 2002 yılın x lisesinden mezun olduktan 1 yıl sonra şuraya girdim.......

diye giriş yapılabilir mi? yani doğum tarihi ve yerinden zırt diye liseye geçiş yapılır mı diye soruyorum. ya da siz kendinizi hangi sıraya göre tanıtıyorsunuz? anne baba kardeşlerden bahsediyormusunuz?
(6) 

1.5 Yıldır İşsiz Olan Var mı?

dream #132472 
bu gidişle 2 olacak ama şimdilik 1.5'dayız daha. merak ettim benim gibi olan var mı diye?
(2) 

Kan Verme Hali

dream #127366 
herkese iyi pazarlar. benim bu kan verme olayıyla ilgili bir sorum olacak.

1.85 boyunda 55kilo ağırlığında bir insanım. evet oha dediğiniz duyuyorum. aileden de gelen bir durum bu. baba tarafında göbekli insan yok, herkes genetikmiş gibi 30'undan sonra kilo alıyor. diyetisyene de gitsem fayda vermiyor, bana da 30'unu beklemek kalıyor. ama allah'a şükür sağlıklıyım. yalnız bazı zamanlarda herkesin başına geldiği gibi tansiyon düşüklüğü de olmuyor değil, hasta olup(grip nezle vs) doktorlara da gitsem kansızsın diye yaftalıyor. neyse ben bu en üstteki kan duyurularını gördükçe içim gidiyor. hele ki benim kan grubum aradığında ve aynı ilde(ist) olduğumuzda içim huzursuz oluyor. ne kadar ünite kan alınıyor tek seferde bilmiyorum ama bir ünite alındığını da sanmıyorum. ben bu vaziyetimle gitsem hemşire benden kan alır mı(kolumdan yani eheh) yoksa güler de "de get" mi der. ya da ben sadece bir ünite alıverin bari desem neder. yani yarın bi gün üstteki duyurulardan biri de bana ait olabilir düşüncesiyle rahat olamıyorum o mana da soruyorum bu soruyu. bu işlemleri az çok bilenlere soruyorum. tşkler
(6) 

Saçma Bir Soru Olacak Ama ! Word vs Excel ??

dream #124987 
kendimce bu zamana kadar kpds sınavında çıkan bilmediğim bütün kelimeleri bulup anlamlarıyla birlikte bir yere toplamak istiyorum. sizce buna uygun olarak word'e mi kaydetsem yoksa excel'e mi? ya da siz bunlar haricinde ne önerirsiniz? hangisi daha kolay ve sağlıklı olur?
(1) 

Sitelerin Günlük Tıklanma Sayıları

dream #117601 
bu sayıları gösteren bi site var mı?
(2) 

Diş - Kaplama - Ölçü Alma Sorusu

dream #116241 
en son kaplama yaptıralı bi 4-5 yıl oluyor. o zamanlar diş hekimleri dişin ölçüsünü alırken kürek gibi bişeye alçı sıvayıp ağızın hem üstüne hemde altına bunu yapıştırıyorlardı. en çok nefret ettiğim bişeydi bu..

halen ölçü alma işlemi böyle mi uygulanıyor. sağda solda diş tedavileriyle ilgili teknolojileri duyuyoruz yok ışınla yok vidayla bilmem neyle falan filanda, hala bu alçı olayına bi çare bulamadılar mı? yerinde mi sayıyor bu uygulama? en son yaptıranlara bu sorum..
(17) 

sizce bunlardan hangisi farklıdır??

dream #115984 
bugün finansbank'ın sınavına girdimde bir soru vardı sorulan, o da şuydu.

aşağıdakilerden hangisi farklıdır?

süt
likör
ayran
meyve suyu
limonata

sizce ne bu? ben likör yaptım ama süt diyende var.
1

mobil görünümden çık