(5) 

Hasır şapkam yamulmuş, nasıl düzeltebilirim?

loveinaflipbook #1584814 
selamlar,

dolaba kaldırıp sakladığım hasır şapkanın üzerine ağırlık gelmiş ve bir garip şekilde aylarca katlı durmuş. Çıkarınca tamamen düzelelemedi, katlandığı yerlerde izler kalmış ve tam o yerler açılıp düzelmiyor bir türlü.

İnternette aratınca kolalama yöntemi gördüm hep ama şapka yumuşamadı, amacım sertleştirmek de değil, o nedenle tam uymuyor herlde bana bu olay. Nasıl bir çözüm uygulayayım da düzelteyim bu şapkayı sizce?
(10) 

Telefon kamerası + QR kod okuma

loveinaflipbook #1367499 
selamlar,

IOS telefonlarda otomatik olarak QR kod tanıyıp link varsa takip ediyor, ancak Androidlerde de durum böyle mi? yıl olmuş 2019, heralde böyledir dimi?

Yani bir Android telefonu kamerasını açıp bir QR kod gösterdiğimizde hemen otomatik algılıyor mu? yoksa ayrı bir app kurup ona mı okutmamız gerekiyor?
(5) 

Transparan 3D Obje

loveinaflipbook #1366135 
selamlar,

transparan bir 3d obje tasarımımı hayata geçirmenin en kolay yolu hangisi? 3d baskı evleri şeffaf baskı alıyor mu mesela? ya da silikon kalıp oluştursam (nasıl oluyor hiçbir fikrim yok) onun içine şeffaf reçine falan döksem?

var mı başka yöntem?
(5) 

Kortizonlu ilaç kullanımı (Dekort 0,75mg) ve beslenme

loveinaflipbook #1365930 
selamlar,

kurdeşen sebebiyle geçen hafta ilk olarak dekort+avil karıştırılarak yapılan iğne ile başlayan tedavim, şimdi dekort 0,75mg hap ile devam ediyor. şimdi bu ilaç kortizonlu, her ne kadar 0,75mg olsa da beslenmemi herhangi bir ters durum olmayacak şekilde değiştirmem gerekir mi?

normalde hiç tuz ve şeker kullanmayan birisiydim, son 3-4 aydır genel diyetimi değiştirdiğimden ötürü de olabilir (vejetaryen beslenmeye geçtim); tuza geri döndüm ciddili ve vücudun ihtiyacı varmış gibi hissettiğim için yiyorum. şu aralar azaltmaya çalışsam da eve aldığım peynirler falan mesela tuzlu, suda bekletip yiyorum ama yine de tuzu tamamen azalmıyor.

bu konuda kesin ve acil bişeyler yapmalı mıyım? yoksa "emeeen lan zaten 0,75mg bişey olmaz normal nasıl besleniyorsan beslen" mi?

doktor "yeaani ödem yapar vücutta tabii ama atarsın ya genç adamsın" şeklinde pek umursamaz konuştuğu için burada bilen çıkar ümidiyle soruyorum.

not: kurdeşen parşembe başlar gibi oldu, cuma şiddetlendi, her tarafım balon gibi şişti falan. ilk iğneden sonra haftasonunu rahat geçirdim, dolayısıyla dekort hap da içmedim (doktor geçince bırakın demişti). ama pzt akşamı tekrar kaşınmalar başladı, bu sabah da ellerim şiş ve kollarım döküntülü uyandım. dolayısıyla bugün yeniden almaya başladım ilacı...
(2) 

Şu yeni tip kulakiçi bluetooth kulaklıklar daha da ucuzlar mı?

loveinaflipbook #1365763 
selamlar,

kulakiçi arada kablo da olmayan hap gibi bluetooth kulaklıklar 1 aya falan daha da ucuzlar mı acaba? şimdi bir ufak hediye çeki imkanım oldu, belki alabilirim. ama ucuzlarsa 1 ay sonradan falan daha üst model bişeyi de belki aynı fiyata getirebilir miyim acaba dedim.

getirebilir miyim?

(foto temsili)
(1) 

Budva için önerilerinizi alırım

loveinaflipbook #1365686 
varsa...

ne yapılır, nerede kalınır, nasıl gidilir vb.
(5) 

Alerji gibi ama değil gibi de (kaşıntı, kabartı, yanma)

loveinaflipbook #1364982 
selamlar,

bu sabah her yerim kaşınarak uyandım. ilk başta sivrisinek sandım, pencere açık şekilde ve üstüm başım dağınık yattığımdan "amma da her yerimi yemişler oçler!" diye küfür ederek güne başladım. ama ofise geldiğimde kollarım, yüzüm, ellerim falan kabarmıştı, hala kaşınıyordu, kızarmıştı ve avuç içlerim falan biraz yanıyordu.

bu olayı önceden 2 kere antibiyotik kullandığımda (augmentin) yaşamıştım, sonradan penisiline alerjim olduğu tahminiyle bir daha penisilin içeren herhangi bir ilaç almayarak çözmüştüm(düğümü sanıyordum).

bu sabah böyle aniden ve sebebini hiç anlayamadığım bir şekilde aynı olay olunca hem sinir oldum, hem de merak ettim. bu arada hala ara ara kaşıntı krizi geliyor kısa süreli.

ne olmuş olabilir? böyle bir sorun yaşayan oldu mu daha önce? işten bir fırsatını bulup doktora kontrole gitmeden önce buraya da sormak istedim.
(6) 

İnternette bir gariplik var mı sizde de?

loveinaflipbook #1364172 
test test
(3) 

Android + Facebook + Takvim

loveinaflipbook #1117260 
selamlar,

hani iPhone'larda facebook eventleri, doğumgünleri de takvime işleniyor ya. androidde niye olmuyor bu? ya da nasıl yapabilirim? ayarlara şöyle bir baktım da alakalı bir şey bulamadım :\

öyle olsa güzel olurdu ya keşke olsa...
(1) 

Bu aralar duyduğum her isim tanıdık geliyor.

loveinaflipbook #1114428 
bu aralar çok fazla isme maruz kaldım (kişi isimlerinden bahsediyorum). artık her duyduğum isimde "acaba önceden nerde duymuştum/tanışmıştım diye kendimi yoklarken buluyorum. en son bir kampanya başlattım online olarak ve genelde tanıdıkların katılımı yüksek haliyle. ama mesela bir isim görüyorum destek olanlardan, ya diyorum kimdi bu, nerdendi, çok tanıdık ama yüzünü gözümün önüne getirmeye çalışıyorum, getiremiyorum.

bu durumun bir adı var mı? ya da bir yalancı hatırlama durumu da olabilir mi son zamanlarda çok fazla insana/isime maruz kalmaktan ötürü?
(15) 

Damacana Su anketi (marka, fiyat, ne kadar zamanda bir) / vol.2

loveinaflipbook #1113303 
selamlar,

önceden sormuş olduğum aynı amaca yönelik sorumu bildirimlerde depreşmiş görünce, ben de yeniden güncel bilgileri almak istedim:

1) hangi marka damacana su kullanıyorsunuz? (hangi şehir?)
2) kaç lira?
3) ne kadar zamanda tüketiyorsunuz?

şimdiden teşekkürler, süper pazartesiler!
(1) 

Çalışma sandalyesi

loveinaflipbook #1108344 
selamlar,

bir çalışma sandalyesi almam lazım yakın zamanda. oturma odasına ufak bir çalışma alanı yapacağım, o yüzden oturma odasına da uyabilecek bir model bakıyorum. ikea'ya bir baktım 300-400 TL arası değişiyor fiyatlar biraz düzgün ve işimi görebilecek modellerde.

www.ikea.com.tr
www.ikea.com.tr

başka nerelere bakayım? yukarıdakiler ile paralel nasıl modeller önerirsiniz? istediğim, rahat olsun, sağlam olsun ve oturma odasında kullanılabilecek tipte olsun...

şimdiden teşekkürler ve süper, mükemmel, ultra pazartesiler!
(2) 

Fotoğraf ile ilgilenen arkadaşlara bir soru

loveinaflipbook #1108275 
selamlar,

aynı kadrajı farklı odak ayarlarıyla çekmek istiyorum. yani diyelim bir saksı var önde, arkada da bir duvar ve orda aslı bir tablo. bir poz odak saksıda, bir başka poz da odak tabloda olacak şekilde iki ayrı poz.

tripod kullanılacak zaten, ama elimle manuel ayar yapmaya çekiniyorum makineyi oynatıcam diye. makinenin cep telefonundan kumanda edilme özelliği var ama odak ayarını yapamıyorsunuz...

aklına farklı bir yöntem gelen var mı? hani makinelerde genel bir özellik vardır falan, benim bilmediğim ya da gözümden kaçan? ya da bu iş için belli bir yöntem vardır arayıp da bulamadığım?

yoksa elimle ayar yapıp farklı çekimler yapma riskini alıcam...
(8) 

Shedracon nereye gitti?

loveinaflipbook #1107449 
bi ara çok yardımcı olmaya çalışıyordum kendisine. ama şimdi uzun bi aradan sonra yine bi aratayım dedim, tüm duyurularını silmiş :(

nereye gitti, ne oldu bilen var mı?
(5) 

Önyargıdan tiksiniyorum, önyargılı insanlara aşırı sinirleniyorum

loveinaflipbook #1107333 
anlayabilenlere yine de sakin sakin durumu anlatmak, anlayamayanlara da laf sokmak istiyorum (nasılsa onu da anlamıyorlar). bu dünya üzerinde önyargıyı, kör cehaleti, salaklığı çekemiyorum arkadaş. 20-30 yaşına kadar gelebiliyorsan demek ki sadece oksijen solumak, metabolizmayı yürür kılmak için yok orda o beyin. niye çoğu insan kullanmaya üşeniyor??

psikolojik bir durum mu bu? tedavi olmalı mıyım? (tedavisi var mı?)

not: ok, "ignorance is bliss" ama onu söyleyen insan kendi için konuşamıyor maalesef, sadece boş bir imrenme var o cümlede...
(4) 

Türkiye'de Geyik avı yapılan/avlanan yerler nereler?

loveinaflipbook #1106772 
yani esasen av mevsiminde insanlar geyiklerle rastlaşmaya nerelere gidiyor?
www.woburnabbey.co.uk
(2) 

Bıyık bakımı hk. (capssiz)

loveinaflipbook #1106033 
selamlar,

1) bıyıklarınız dudak üstüne taşmaya başladığında nasıl kısaltıyorsunuz?
2) kıvrımları bozulduğu zaman nasıl eski şeklini geri kazandırıyorsunuz?

ben taratkla tarayıp küçük makasla kesiyorum, yani kısltmada çok sorun yok, tamam.

ama şekilden çıkanları için bir şey bulamadım hanüz. bazıları dışa doğru dönerken önceleri, şimdi ağız içine doğru uzamaya başladı. bunları tekrar dışa kıvrımlı hale getiremiyorum sanırım bir türlü, bir yerden sonra "trrrrrrt" diye ağız içine uzayan şekillerine geri dönüyorlar.

napmak lazım?



not: tikleri geç gelebilir. tşk kib öpt bye!
(3) 

Instagram'da dm gelmiş, ama gelmemiş (sorular sorular)

loveinaflipbook #1105859 
selamlar,

dün instagramı açtığımda bir mesaj gelmiş olarak gözüküyordu, bakacaklarıma baktım işlerimi yaptım, sonra mesaj kutusuna girdim okumak için ama yeni mesaj gözükmüyordu hiç.

normalde instagrama her gün bakarım, ilk kez dün böyle bişey oldu.

1) önceden aldığımız bir mesajı sildik diyelim ve o kişi de aynı mesaj üzerinden yine yazdıysa mesela, ben sildim diye gözükmüyor olabilir mi? ya da yine de gelir miydi öyle bir mesaj bile?

2) ya da birisi bir mesaj attı diyelim, ben okumadan onu silse, bende de siliniyor mu mesaj?

instagram dm neredeyse hiç kullanmıyorum o yüzden cahilim.

3) neden olmuş olabilir?
(29) 

15 Temmuz 2016 Cuma gününden sonra hayatınız değişti mi?

loveinaflipbook #1100996 
hayata genel bakış açınız da dahil olmak üzere, şu an yaşadığınız hayata dair hisleriniz, planlarınız veya hayatınızın kendisi değişti mi?


ben şahsen birden çok aşırı depresif bir moda girdim keskin bir şekilde. halbu ki 2 haftalık izinimden daha bugün yeni döndüm (gerçi bunun da etkisi olabilir tabii ama hepsi bu değildir). majör depresyon belirtileri göstermeye başladım okuduğum ve anladığım kadarıyla. artık hiçbir şey güzel olmayacakmış gibi geliyor. ne çalışasım var, ne eve gidesim, ne de başka bir şey yapasım. geleceğe dair bütün planlarımı sorgulamaya başladım, buradaki hayatımı tamamen bırakıp kaçasım, alakasız bir ülkede çöpçülük, pompacılık, bahçıvanlık, uşaklık, kapıcılık, çiftçilik vs yapasım var...


not: genelde TR sınırları dahilinde yaşayanlar için soruyorum. yurtdışında yaşayanlar da yazabilirler ama belirtirlerse sevinirim.

teşekkürler, süper pazartesiler.
(1) 

Cam Prizma nereden bulurum? (İstanbul Anadolu yk.)

loveinaflipbook #1095496 
evet Pink Floyd'cular, cam prizma çeşitleri bulabileceğim bir mağaza/dükkan arıyorum. online satan yerler var ama görmem, dokunmam lazım alırken.

böyle bilimsel alet edevat satan yerlerde olur heralde ama nerelerde var hiç bilmiyorum. satıldığını gören eden var mı Kadıköy civarında ya da genel olarak Anadolu yakasında?

şimdiden teşekkürler, süper cumalar!
(1) 

Airbnb - elden para ödemek?

loveinaflipbook #1093584 
selamlar,

çok kısa sorup kaçıcam, tikler sonra gelecektir. mümkün mü bu? ev sahibine göre mi değişiyor? benim mi teklif etmem lazım? yoksa sitenin yapısı bu gibi bir duruma müsait değil mi?

Almanya için düşünüyorum eğer farkedecekse.
(3) 

Cumhurbaşkanı ve diploması ("diplomasi" değil) ahahah ay çok güldüm, neyse

loveinaflipbook #1087355 
son durum ne oldu bu konuda? takip edemedim rektör ile sınıf arkadaşı olduğunu açıkladıktan sonrasını.

sabah sabah gözümü açayım istedim.
(7) 

Ofiste verimli çalışamaz hale geldim

loveinaflipbook #1087006 
selamlar,

artık işin stresinden midir yoksa motivasyonumun düşüklüğünden midir bilemiyorum, am aofis ortamında çalışamaz hale geldim. evdeyken gayet kafamı verip çalışabiliyorum ve hatta evde çalıştığım 2-3 saatte, ofiste tüm gün çalıştığımda aldığım verimi yakalayabiliyorum neredeyse. gidip hep evde çalışayım desem olmaz, üretim yerinde çalışıyorum ve ofiste olmam şart.

bu ara üzerimde büyük bir proje var, hatta bu zamana kadar aldığım en büyük proje, o yüzden bayağı bir ekstra dokümantasyon işine girdim (okuma/yazma) ve disleksi durumum yüzünden zor anlar yaşıyorum. bunun stresi de var üstümde. bu durumlar için ilaç takviyesi ile konsantrasyon arttırmayı denedim ama bende işe yaramadı (en azından başlangıç ve bir üst dozaj), devamını getirebilecek durumda değilim şu ara, o yüzen bıraktım. doktor da zaten "bu çalınabilecek son kapımız" mesajını vermiş olduğu için, hevesim kırıldı ve moralim de bozuldu bu duruma.

şimdi kafamda birkaç opsiyon var:
1) dokümanları kağıda bastırıp, defterimi de yanıma alıp arka bahçedeki çardağa geçeyim, old school olarak orda çalışayım.
2) masamın yerini, masaüstü düzenimi değiştireyim, belki faydası olur.
3) farklı bir odaya geçeyim, bunu hemen ayarlayamam büyük ihtimalle ama işe yarayabilirse bir denerim.
4) bilmiyorum...

sizin fikirlerinizi de almak isterim. bu duruma çok canım sıkılıyor, moralim bozuluyor, motivasyonum inanılmaz düşüyor...

şimdiden çok teşekkür ederim, gözlerinizden öperim!
(1) 

iPad'im inanılmaz yavaşladı!

loveinaflipbook #1087002 
selamlar,

iPad mini 1. nesil kullanıyorum. son zamanlarda inanılmaz yavaşladı. bir app açıyorum bekliyor da bekliyor, sonra app'in splash ekranı geliyor ayarların yüklendiği vs, orda da birkaç posta bekliyor. artık app'i niye açmak istediğimi unutuyorum bir bakıyorum açılmış orda arada. app içindeyken de inanılmaz yavaşlık var. google'da aradım ve yapın denilen şeyleri yaptım ama çok az farkettirdi, önceden hiç bu kadar değildi. ios9'dan sonra mı oldu ne oldu anlamadım...

neden olabilir? ne yapmak gerekir? aklınıza gelen fikirleri, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
(1) 

İki Sesi üstüste birbirine uydurma - alperz de baksın :)

loveinaflipbook #1085203 
çok salak bir tanım olduğunun farkında olarak ve isteyerek yazdım, o yüzden kusura bakmayın. şimdi esas konuma gelecek olursak; 2 ayrı ses kaydımız var diyelim. bu iki kaydı üstüste eklemek istiyorum. sonra üstteki sesi modifiye ederek alttaki sesin harmonisiyle eşlemek istiyorum.

sesi kötü şarkıcılara yapıyolar ya hani, sesin perdesiyle oynayıp notaya uyduruyorlar. işte bu sefer altta bir note olmayacak, onun yerine bir ses efekti olacak.

acaba bunu yapabilir miyiz? yapabilirsek nasıl yapabiliriz?
(3) 

Hamburg'da yaşam maliyeti

loveinaflipbook #1084532 
haftalık kaç € gerekir minimum ve/veya ortalama yaşamak için? çok uçuk ekstra harcama olmayacağını düşünelim.

tabii ki herkesin yaşam tarzı farklı ama bir bölersek mesela yemek günlük şu kadar lazım, toplu taşıma vs için şu kadar, şurda yersen ucuza gelir, burda yersen pahalı gibi öneriler verecek olur ya da beni bir bloga yönlendirebilirse çok sevinirim gerçekten.

konaklama çok değişken bir durum, o yüzden onu konu dışı bırakıyorum.
(3) 

Şu Geometrik şeklin bir adı var mı? (capsli)

loveinaflipbook #1084445 
soru başlıktatatatamm

i.hizliresim.com

grafik tasarım alanında kullanılmak üzere bir terim olabilir, geometrik olabilir, bilimsel herhangi bir kaynaktan olabilir. bir ad arıyorum...
(9) 

Şirket telefonu mu yoksa tableti mi isteyeyim?

loveinaflipbook #1084189 
selamlar,

önümde telefon veya tablet olarak 2 seçenek var. telefon iphone 6s 16gb, tablet air 2 cellular 64gb. birini seçmemi istiyorlar. ben şahsen mail ve dokümantasyon işleri için kullanmalık tablet istiyorum ama bir daha sorulunca iyice düşünüp öyle cevap vermek istedim.

şimdi benim konumumda;

tabletin avantajları(+)/dezavantajları(-):
+ ekran boyutu bakımından email yazma, dokümantasyon yazma/okuma, sunum hazırlama, uzaktan erişim ve kontrol vs konusunda çok iyi.
+ lync kullanılabiliyor ve hatta ekran paylaşılınca takip edilebiliyor.
+ bende ipad mini var uzun zamandır, çok yavaşladı artık, kağnı gibi geliyor, belki günlük veya ekstra kişisel kullanım için de güzel olabilir.
+ telefon görüşmesi olmayacağı için sürekli bikbik arayan olmayacak (hoş kişisel telefonuma kadar her yerden arıyorlar aramak isteyince zaten)
- boyutlar telefondan büyük olduğu için her yere taşımak sıkıntılı tabii (sanırsam aklıma gelen tek dezavantajı bu), yani gerçi güzel ve kullanışlı bir kılıf/çanta bulsan taşırım çok aşırı ağırlık olacağını sanmıyorum.

telefonun avantajları(+)/dezavantajları(-):
+ boyutlar, kolay taşınabilir, pıt pıt mail okuma, her zaman elimin altında.
+ benim kendi telefonumun şarjı artık öldü, belki telefon olursa kendi telefonumu bu kadar kullanmak zorunda kalmam, iphone 6s'in şarj performansı da gayet iyi bence.
+ telekonferanslara girmek vs daha kolay, cep yakmayacak (ama gerçi çok sık karşılaştığım bir durum değil bu, pek de avantaj diyemem ama belirtmekte fayda var)
- boyutlar bir yerde de dezavantaj tabii, email yönetimi, dokümantasyon kısmı, belki sunum hazırlama, hatta uzaktan erişim konusunda bayağı dezavantajlı olur telefon bana. hoş bütün bunları laptoptan zaten yapabiliyorum ama laptopla çalışmak her zaman kolay değil, aç kapa, vpn'e bağlan, ordan telefondan şifre gir, şunu aç falan derken zaman kaybı, tableti elime aldığım anda pat diye hepsi hazır.
- telefon alırsam artık şirketten aradıklarında açmamazlık yapamam, "niye açmıyorsun, boşuna mı verdik telefon sana" deme hakları doğuyor haliyle.

bu kadar okuyup ve hatta üstüne derdimi sevmemiş arkadaşlara soruyorum; siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

teşekkürler! pazartesiniz süper geçsin!
(8) 

Bilgisayarda veri kaybetmemek için en uygun düzen...

loveinaflipbook #1081398 
selamlar,

sürekli olmasa da bilgisayarım sapıttığında artık format zamanı gelmiş demek olarak algılıyorum. ve o günlerden birini yaşıyorum şu anda da. en son formatımı 2013 yılında atmışım bu cihaza, yine bayağı iyi gitmiş bence, yeni yeni şişmiş daha.

şimdi bu 3 senelik kullanım sonrası o kadar çok yerlere dağılmış dosyam var ki, ben harddiskin hepsini yedeğe alsam, ihtiyacım olmayan bir sürü şeyi de birlikte taşıycam yanımda. o yüzden en azından bu sefer artık bir birleşik düzene geçeyim istiyorum. yedek alınacak doayalarım için kategorisel bir düzen arayışındayım. hani aynı düzen olsun hep, bir dahaki formatta uğraşacak az klasörüm olsun (ya da bir kısmı online olsun hiç uğraşmayayım şeklinde de olabilir)

online drive'lar çok mu güvenli de bu iş için kullanayım? mesela aklıma şimdi gelen bir düzen şekli de şöyle; atıyorum, dokümanlar ve iş ile ilgili dosyalarımı Google Drive'a, müzik kayıtları ve benzeri eser işlerini Dropbox'a, vs vs bir düzen mi kurayım?

benim genelde sonradan ihtiyacım olmayacağını düşündüğüm sakladığım bir TEMP klasörüm var, onu direkt feda ediyorum ve zaten arada bir içini de temizliyorum. ama onun dışında hiç düzenim olmadığını farkettim...

siz nasıl düzen kurdunuz? yoksa benimle aynı dertten muzdarip misiniz hala?
(7) 

Araç Kiralama

loveinaflipbook #1079329 
selamlar,

önümüzdeki haftasonu için otomatik bir araç kiralamak istiyorum. budget'ta indirimim var ama istediğim tarihte otomatik araç yok veya çok pahalı.

araç kiralamak için sizin kullandığınız ve memnun kaldığınız şirketler hangileri?
(10) 

Yuvarlak LCD/LED Monitör yapabilir miyiz?

loveinaflipbook #1078827 
şu anda piyasada yok, varsa da ben bulamadım. ama şöyle biz oturup yapsak? bir yolu var mıdır dersiniz? boyut büyük olmasa da olur hatta belki 15cmx15cm bişey bile işimi görebilir.

biraz beyin fırtınası estirsek belki benim aklıma gelmeyen bişey öneren çıkabilir :)
(2) 

Aliexpress air mail normalden daha hızlı mı gelir?

loveinaflipbook #1077123 
"China Post registered air mail" yazıyor. bu normal kanırtan kargodan daha hızlı mı gelir normal şartlarda? bi farkı var mı? yoksa zaten aynı şey mi?
(3) 

Kadıköy yakınlarında Arboretum veya benzeri yer

loveinaflipbook #1075678 
selamlar,

haftasonu için gezmelik doğa parçası bir yer bakınıyorum. Atatürk arboretumu her zaman kalabalık oluyor haftasonları, düğün fotosu için gelenlerle birlikte hele tam felaket.

ben de taa kadıköy'den oralara kadar gidip kalabalık çekmektense, daha yakın benzer yerlere bakayım dedim. var mı böyle bildiğiniz farklı farklı bitki türlerinin olduğu mekanlar? çok orman vs olmasına gerek yok, çok farklı bitki türlerinin olması (incelemek için vs) daha önemli benim için.

şimdiden teşekkürler!
(2) 

3D modelleme/animasyon - En iyi artistik program

loveinaflipbook #1075025 
hengisi sizce? daha çok astistik amaçlar için modelleme yapmak için kullanılacak, yani herhangi bir mimari veya mühendislik çalışmaya girilmeyecek.

hem çok sistemle konuşsun, plugin desteği olsun, dosya formatı tanınsın, hem de kullanımı rahat olsun, öğrenme eğrisi çok kasıcı olmasın istiyorum.

kinder reklamı gibi oldu belki ama, var mıdır böyle?

Cinema 4D, Blender, Sculptris, vs. vs.

EK SORU:
1) 3d modelleme yaparken kullanılması büyük kolaylık sağlayan çevre birimleri var mıdır? trackpad, grafik tabler, 2. veya 3. monitör falan gibi önerileriniz olur mu?
(5) 

Aliexpress'ten Projeksiyon Cihazı almak

loveinaflipbook #1074927 
ne kadar mantıklı bir işlem sizce? birkaç proje için projeksiyon aletine ihtiyacım var ve ödünç alacak arkadaşım yok, ki zaten ödünç almayla olabilecek gibi değil.

aliexpress'e baktım ve fiyatlar 150-300 TL civarına geliyor. tanıdık markalar modeller değil tabii ki ama bayağı da çeşit var. şaşırdım biraz açıkçası, çünkü burda 1000 TL'den aşağı pek bulunamıyor.

getirten ve kullanan kimse var mı? yorum alabilirim, marka/model önerisi alabilirim. olursa sipariş geçebilirim uygun zamanda da hatta.

ek sorular:
1) aliexpress'te taksit imkanı var mı?
2) bu sitedeki salak türkçe çevirilerden nasıl kurtulabilirim? google translate bile yanında süper kalıyor... (tamam çözdüm bunu)

şimdiden teşekkürler!
(1) 

Yaratıcı, İlham Verici facebook sayfaları / tumblr blogları

loveinaflipbook #1074908 
selamlar,

designer, creator, artist komüniteleri için ilham verici veya yenilikleri takip edebileceğim sayfalar/bloglar var mı bildiğiniz? ilham yelpazemi genişletmeye çalışıyorum da...
(4) 

Zaman Yönetimi ve İş Planlaması için hangi app?

loveinaflipbook #1073299 
selamlar,

günlük işlerinizde ya da işteyken to-do'lar ve checklist'ler için hangi app'i kullanıyorsunuz?

mesela bir işe saat verilsin, zamanı gelince alarm versin, yapıldıktan sonra tikimizi atalım tamamlandı diye. süre tutabilsin, belki hatta pomorodo vs olsun içinde. 1 günde şu kadar tamamlanan iş şu kadar kalan var diye sonradan rapor çekebilelim. notlar ve hatırlatmalar da tutabilelim vs. eskiden birkaç programda ayrı ayrı yapıyordum bu istediklerimi (trello, wunderlist, evernote, vb), ama hepsini tek app'de birleştirmiş olsalar da tek yerden hepsini halletsem?

var mı? lütfen olsun ç...
(2) 

Telefon için Betternet alternatifi (VPN) / Android

loveinaflipbook #1072867 
ne kullanıyorsunuz? betternet bazen bağlanmıyor, büyük ihtimalle bizim şirket ağı engelliyor bazı serverlarını. bir de çok aşırı yavaş, kağnı gibi.

alternatiflerden kullandığımı hatırladıklarım:
spotflux (artık paralı oldu ve sorunlar çıktı)
Hotspot shield (saçmaladı, kaldırdım)
VPN Master (neden kullanmıyorum hatırlamıyorum, bayağ zaman olmuş)
(6) 

Yabancılar için geçici çalışma izni / work permit

loveinaflipbook #1072825 
selamlar,

bir proje için kısa süreliğine Türkiye'ye gelecek bir küçük ekip var. bu kişiler için "work permit" almamız gerekiyor. biliyorum kendileri halletmeliler, ancak geçen sefer (2012 yılında) başka bir proje için aynı işlemde çok sorun yaşanmıştı.

bu işlemlerin nasıl yapıldığı konusunda bilgisi olan var mı? ben de bu gelecek ekibe yardımcı olmak istiyorum ama şu yoğunluğumda araştırabilecek vaktim pek olmadı, bi de eski gelen ekibe danıştığımda hatırlamadıklarını söylediler :\

sanırsam teknik konularda çalışacaklar için ayrı bir prosedür işleniyormuş. yani ingilizce olarak "hands on" çalışacak kişiler olacak bunlar tabiri caizse.

nereye bakayım referans olarak? her türlü kaynak (ingilizce de olursa süper makbule geçer valla) kabulüm. ya da bilen biri anlatabilirse kabataslak, o bile süper olur!

şimdiden teşekkürler!
(5) 

Çok fenayım

loveinaflipbook #1072573 
dün gece sabahlaadım bitirmem gereken bir dokümanı tamamlayabilmek için. şu anda da zaman o kadar yavaşladı ki, 17:00'ı dünya gözüyle görebilecek miyim bilemiyorum artık.

heralde bi 30-45 dk olmuştur diyorum, bi bakıyorum, 4-5 dakika anca olmuş. gözüler gidiyor sürekli artık dayanma güzüm kalmadı. ne yapayım? ne edeyim? bi sürü yöntem denedim şimdi yazmaya üşendim, ama hiçbiri bi boka yaramadı. ne yapayım ne edeyim? daldım dalıcam tekrar, yazıyı bitirip göndere basmak zorundayım. basmalıyım. baaaaassss
(5) 

Birinin telefonundan/internetten otomatik çekilebilecek ne bilgileri var?

loveinaflipbook #1072108 
selamlar,

bir proje üzerinde kafa patlatırken bu soruya denk geldik. mesela her zaman yanımızda taşıdığımız ve neredeyse artık bütün online sosyal hayatımızı yönettiğimiz cep telefonlarımız ne kadar güvenli? bir karekod okutmak istiyoruz kullanıcılara mesela, yani cep telefonları bir sistemle etkileşime geçebilir kısıtlı veri transferi açısından.

bir script yazılsa mesela, bu kişinin internet üzerindeki "public" hayatını nasıl ortaya koyabiliriz? hani bazı siteler var bişeyler giriyorsun hengi sitelerde nelerin var derliyor vs. bu tarz bişeyi mesela kişinin sadece cep telefonuyla kısaca etkileşime geçerek nasıl yapabiliriz? var mıdır böyle daha önce yapılmış projeler? ya da hazır bu mantıkla yazılmış appler? bilginiz, haberiniz var mı?

not: bu duyuru kesinlikle stalkerlık amacıyla yazılmamıştır. sadece internet ortamında aslında ne kadar güvende olup olmadığımızı, cep telefonlarımıza ne kadar güvenmemiz gerektiğini sorgulayabilmek ve insanlara gösterebilmek adına böyle bişey yapmak istiyoruz.
(1) 

En Uygun HDMI çıkışlı Media Player?

loveinaflipbook #1068625 
hangisi? var mı şöyle f/p oranı yüksek bir marka, model?

boyutu minik hatta mikro bişey arıyorum.
(2) 

Kadıköy, Göztepe civarı Ev Arkadaşı arayanlar? (♀)

loveinaflipbook #1068620 
selamlar,

bir arkadaşımın ricası üzerine bu duyuruyu açıyorum. internete ev arkadaşı ilanı çıkmak konusunda çekincesi olan birisi ama sanırım bir seferlik ikna ettim.

kendisi Kadıköy, Göztepe civarında ev arıyor. 3. olarak da girebilir. eğer kadın ev arkadaşı arıyorsanız ve yayında bir ilanınız varsa bana iletebilirsiniz. ben de arkadaşımla paylaşabilirim. ya da direkt iletişim bilgilerinizi bırakırsanız yine kendisinin sizinle iletişime geçmesini sağlayabilirim.

kendisi çok iyi ve cana yakın birisi, marmara üniversitesinde (göztepe) yüksek lisans yapıyor, bir yandan da çalışıyor. gerisini siz konuşarak anlar ve anlaşırsınız :)
(1) 

Garanti - Eşyam Garantide sigortası (Eureko)

loveinaflipbook #1068581 
selamlar,

bu nedir? 22.000 teminatı varmış eşyalara karşı; hırsızlık, deprem, yanardağ püskürmesi(!) vb gibi şeylere karşı.

internet şubesinde bakarken gördüm tesadüf, bi ara yapmışlar heralde, çok da inceleyen biri değilim, hatırlamıyorum...

gerekli bişey mi? tutayım mı? aidatı çok fazla bişey değil ama kullanmak gerektiğinde sıkıntı çıkarıyorlarsa hiç bulaşmayayım diyorum.

kullanan var mı?
(6) 

Youtube'da video'yu loopa almak?

loveinaflipbook #1068243 
var mı? varsa ben bulamadım. loop forever yapmak istediğim bazı şarkılar var da.

not: dışarıdan başka bir siteden yapmak istemiyorum öncelikle, ancak youtube'un kendisinde bu özellik yoksa ve mecbur kalırsam...
(2) 

Instagram'da takip ettiklerim listemde

loveinaflipbook #1067583 
Bazı kullanıcıların yanında yeşil ok var, tıklıyorum "önerilen" kullanıcılar çıkıyor. Neden herkeste çıkmıyor bu? Onlar mı bana önermiş oluyor bunları? Yoksa çok interaktivitede bulunduklarımda mı çıkıyor otomatik?

Bilen eden var mı?
(5) 

Hayal etme yeteneğim mi köreldi?

loveinaflipbook #1067573 
Selamlar,

Son birkaç aydır, aklımda bulunan fikirleri falan zihnimde görsel olarak canlandıramamaya başladım. Mesela bir proje var, diyorum şunu şöyle yapayım, böyle de bişey monte edeyim yanına... Ama hayalini gözümün önüne getiremiyorum arkadaş! Nasıl olur göremiyorum kafamda. Dikkatim mi dağılıyor nedir anlamadım tam görücem, puf diye dağılıyor gidiyor.

Bu anlattığımı anlayabilen oldu mu bilmiyorum ama yaşayan eden var mı bunu benim gibi? Çözümü var mı? Aklınıza bir çözüm falan geliyor mu?
(8) 

Trivia Crack'te can arttırmak...

loveinaflipbook #1065206 
yok mu şunun bi hilesi vs? hep video izliyorum ama sonra videolar da bitiyor. oynamak istiyorum ama yetmiyor canlar. serviste işten eve dönerken oyun bitiyor sonrasına başlayamıyorum. camdan dışarıyı seyrediyorum, gözlerim doluyor, yazık günah bana, nasıl geçecek bu yollar? :'(
(4) 

Facebook - Profilde görülen arkadaşlar neye göre sıralanıyor?

loveinaflipbook #1064899 
hani 3x3, toplamda 9 arkadaş sıralanıyor ya kişilerin ve kendimizin ana profil sayfasında. onlar neye göre öne çıkıyor? belli bir algoritması veya mantığı var mı?
(7) 

Dijital Pikap (bunun markası ne?)

loveinaflipbook #1064865 
selamlar,

haftasonu yazıcıoğlu han'da bir dijital pikap gördüm, çok tatlıydı. rengi mint yeşili gibi, tam retro. adam en son çıkan modeldir bu dedi, bluetooth bile var falan dedi. markası da philips diye kalmış aklımda ama philips'in sitesine baktım, o model yoktu.

şu aşağıdakine çok çok benziyor ama o hoparlör kısmı falan hiç yok, benim gördüğüm incecikti, sadece turntable vardı. rengi çok benzerdi ve kapaklıydı bunu gibi.
akakce.cubecdn.net

google görsellerde arattım, normal aratma yaptım ama bulamadım bir türlü. şu tarif ettiğimin bana markasını buldurabilir misiniz acaba?
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık