(2) 

İngiltere Premier Lig Nereden İzlenir ?

burka #1593460 
Selamlar

Türkiye'den EPL'in izlenceği kaliteli, yasal kaynaklar nereler? Baktığım zaman üyelik ile çevrimiçi olarak Beinsport, TodTV gibi yerleri buldum ama yorumları okuyunca pek çok olumsuz yorumla karşılaştım. Evimde, keyfimce EPL futbol maçlarını izlemek istiyorum ama baştan böyle sıkıntılar ile uğraşacaksam hiç başlamam daha iyi.

Not: Geçici bir üyelik açacağım, tahminen 2-3 ay kadar. Sonrasında kolayca sonlandırabileceğim bir servis arıyorum.

Teşekkürler
(2) 

Bisiklet Toplama

burka #1581254 
Merhaba

Bilgisayar kasası toplar gibi bisiklet toplama hizmeti veren, bu işten gerçekten anlayan yerler var mı bildiğiniz ? İhtiyacım doğrultusunda bir bisiklet toplamak istiyorum, ayrı vites sistemleri, jant türleri, jant göbeği vb. üzerine sorularım vardı. Bu parçaların kalite, fiyat gibi farklarının sebeplerini sormak istiyorum.

Teşekkürler
(2) 

Narnia Günlükleri vs Yerdeniz Büyücüsü

burka #1571559 
Merhaba

Yerdeniz Büyücüsü evrenini çok seven (belki de en sevdiğim kitaplardır) biri olarak kaç zamandır gözüm Narnia Günlükleri'ne takılıp duruyor. Tarzlarının pek aynı olmadığını tahmin ediyorum ama "Büyüklere Masallar" diye bahsedildiğini gördüğümden sizin yorumlarınızı merak etmiştim. Ne dersiniz, hoşuma gider mi acaba ?

Not: Narnia şayet Hobbit kitabı gibi ise sevebileceğimi düşünüyorum, benzer tarzları var gibi duruyordu sanki...?
(4) 

Dijital Göçebe Yaşam Tavsiyesi

burka #1570961 
Ben denizci olarak çalışıyorum. Normal şartlarda 4 ay çalışıp 2 ay izinli oluyorum. Dijital göçebe tarzında bir hayat düşünüyorum ama tam olarak kafamda netleştiremedim. Benimki tüm zaman yaşanacak değil de gemiden izne ayrıldığımda gidilebilecek geçici bir yaşam gibi olacak. Sakin, yaşaması kolay, kendi halinde bir ülke arıyordum. Ülkede herhangi bir ticari faaliyetim olmayacak, gelecek sefere kadar evim olacak bir yer işte... Tavsiyeniz, bu konuda görüşünüzü öğrenmek isterim.

Teşekkürler
(2) 

İspanya Vize Sağlık Raporu

burka #1566943 
Selamlar

Başvuracağım vize için benden sağlık raporu istediler. Kısaca başvuran kişinin "Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası Sağlık Tüzüğü (2005)" kriterlerince herhangi bir hastalığı olmadığının onaylanmasını istiyorlarmış. Bu konuda bilginiz var mı?
(4) 

Dürbün vs Binocular

burka #1565802 
Selamlar

Keşif ve gözlem amaçlı kaliteli bir dürbün almak istiyordum ancak binocular(tekli dürbün?) de dikkatimi çekti. Bu ikisi arasındaki kullanım açısından ne gibi farklar var, tavsiyeniz ne olurdu?

7/24 yanımda taşıyacağım, dolayısıyla boyut ve mobilite önemli. Aynı zamanda da kaliteli bir ürün satın almak istiyorum. Bu şartlar altında değerlendirin lütfen.
(1) 

Deniz Gözlüğü ve Snorkel - Sualtı Keşif Maskesi

burka #1565090 
Selamlar

Birkaç yıldır tüm yüzü kaplayan, hava borusu ortadan çıkan "Sulaltı Keşif Maskesi" denilen ekipmanı kullanıyorum. Denizde sadece yüzmek için değil bu maskenin bana sağladığı imkanlar dahilinde sualtını gözlemlemek amacıyla yararlanıyorum. Aslında çok memnumum ve gerçekten kullanışlı buluyorum. Öte yandan yavaş yavaş "Acaba bunun bir tık ötesi bir ekipman var mıdır?" diye de düşünmüyor değilim. Daha konforlu, yüzme ve keşif deneyimimi daha da artıracak bir model sorusu aklımda. Size danışmak istediğim de buydu. Hali hazırda kullandığım ürünün fotoğrafını aşağıya bırakıyorum, yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ibb.co
(2) 

En İyi Batarya/Şarj Süresine Sahip Cep Telefonu

burka #1564534 
Merhaba

Cep telefonundaki tek ve en önemli kriterim batarya süresi. Şu anda piyasadaki en verimli, bataryası en uzun süre giden cep telefonu hangisidir?
(6) 

Kill Bill Neden Güzel Bir Film?

burka #1563735 
Kaliteli, nitelikli filmler izlemeyi severim ama kendimi bir sinefil olarak tanımlamam. Daha çok güzel vakit geçirmek, kafamı dağıtıp uzaklaşmak isterim.

Kill Bill'i bu aralar çok sık izledim (televizyonda tekrarı vardı hep), dolayısıyla detaylarına odaklanabildim. Filmden keyif aldım, eğlendim. "Film okuması" denilen şeyi yapıp yapamadığımı tam olarak bilmediğimden ve Kill Bill'in hep övülen bir film olduğunu duyduğumdan aklıma bu soru takıldı. Bu filmin övülen yanı nedir? Ne onu güzel bir film yapıyor?
(8) 

2. Pasaport Başvurusu

burka #1563101 
Merhaba

Bir sebepten dolayı 2. bir pasaporta ihtiyacım olabilir. Araştırdığıma göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu hakkı var ama etrafımda bizzat başvuru yapan olmadığı için sorma ihtiyacı duydum. Bu pasaport ilkinin iptal olmasını gerektirmiyor değil mi? Hali hazırda her ikisini de bağımsız olarak kullanabiliyoruz?
(5) 

Evernote vs Obsidian

burka #1562163 
Selamlar

3-4 yıldır Evernote kullanıyorum. Şimdi baktım, neredeyse tam 4 sene önce gene buradan size danışıp onda karar kılmışım. Notion, Google Docs vb. tek tek inceleyip Evernote'u seçmiştim.

Ücretsiz sürümünü (online olarak) kullanmama rağmen gerçekten de ihtiyacımı karşılıyor bence işlevsel buluyorum. Öte yandan geçenlerde şu duyuruda www.eksiduyuru.com "Evernote"un derli toplu bir alternatifi sorulunca merak ettim, girip baktım. Aslında merak da ettim çünkü Evernote bence güzel tasarlanmış bir uygulama. En azından derli toplu tanımının karşılığını verdiğini düşünüyorum. Ayrıca ben gelişmiş özellikleri kullanmadığım için bilmiyor olabilirim ama insanların şikayetçi olup beğenmediği yönlerine de sık sık rastlıyorum. Gerçekten de farklı alternatifleri aratacak kadar yetersiz buluyor musunuz?

Duyuruda bildiğim tavsiyeler verilmişti (notion vs.) ama daha önce haberdar olmadığım Obsidian'ı görünce merak ettim. Evernote'dan memnun olan biri olarak Obsidian'a ne dersiniz? Aslında çok ihtiyacım yok ama sadece merak ettim. Her ikisini kullanmış, aşina olan kişilerin görüşlerini öğrenmek isterim.
(5) 

Dünyada Nasıl Bu Kadar Fazla Kaynak Var? Üretim ve Altyapı Nasıl İşliyor?

burka #1561116 
Merhaba

Örneğin madenler, hammadde, gündelik sıradan şeyler için kullandığımız kaynaklar? Belki gülünç gelecek ama elimizi attığımız herşeyde plastik var. Bugün sıradan bir nalburda sayısız alet, edevat bulabiliyoruz. Mesela basit bir sopa nasıl üretilebiliyor? Boyu, oranları kusursuz. Orman ürünlerini nasıl yetiştirebiliyoruz biz? Ya da her isteyen mangal kömürü, odun bulup yakacak olarak kullanabiliyor. Bu dünyanın kaynakları nasıl milyarlarca insana yetebiliyor ve beni mazur görün nasıl böyle "yarak kürek" gündelik ihtiyaçlarımızı her daim elimizin altında bulundurabiliyoruz?

Ve ek olarak mesela elektrik altyapısı. Hayatımızın bir parçası olabilecek şekilde nasıl geliştirebildik ve sorunsuzca üretip dağıtabiliyoruz? Hadi dağıtım sistemi anlaşılabilir ama ya üretim? Resmen enerji içen bir dünya yaratmışız kendimize ve gerçekten de bunu yürütebiliyoruz, garip değil mi bu?
(2) 

Uçak Yolculuğunun Fizyolojik ve Bilişsel Etkileri

burka #1560889 
Selamlar

Sizce şöyle hissetmek fizyolojik ve bilişsel olarak normal mi? Düşüncenlerini öğrenmek isterim.

Son birkaç yıldır özellikle de uzun uçak yolculuklarında kendimi çok garip, adeta sudan çıkmış balık gibi hissediyorum. İlkin bu bana çok hızlı geliyor, sanki ışınlanma gibi. Uçak gidiyor ama biz aslında bir taşıtın içine binip koltuğumuzda oturuyoruz. Ayrıca o ortamın vücudum üzerindeki etkileri de bana aykırı geliyor. Anlatmaya çalıştığım şey ufak alanlar, rahatsız koltuklardan ziyade bir bütün olarak uçak ortamının tamamı. Yani basınç, sıcaklık, hız vb. İçten içe "Herhalde bunlar homosaphiens bedenimin hiç de alışık olmadığı şeyler, bu yüzden böyle olmalı" diye düşünüyorum. Tropik bir okyanus balığının akvaryumda beslenmesi gibi belki de...?

Diğer bir nokta ise daha çok işin algısal kısmı. Dünya nüfusunu, ülkeleri, farklı coğrafyaları elbette biliyoruz ama uçuş sırasında bunları mümkün olan en net haliyle görmek bende gene bir etki yaratıyor. Mesela Çin'de, Hindistan'da milyarlarca insan yaşadığından haberdarız ama onları gözlerimizle görmedik. Ya da konutlarda yaşıyoruz ama tüm o altyapı sistemlerini, binaları, araçları vb. gözümüzün önünden film gibi 1. özne olarak izlemedik. İşte işin bu algısal kısmı da galiba zihnime kaldırabileceğinden fazla geliyor. Sizce bu normal mi? Bana fazla kaotik hissettiriyor, kendimi onca şey karşısında oldukça küçük ve ufak görüyorum.
(3) 

Schengen Vize Ücreti (Yunanistan)

burka #1558219 
Selamlar

Teyit etmek amaçlı soruyorum Schengen vize ücretine zam mı gelecek? Mevcut fiyatı 80Euro olarak görünen vizeye acenta hizmeti de dahil 175Euro talep etmişler. Başvuruyu yapan kişi ben olmadığım için detayları bilmiyorum ama bazı opsiyonel hizmetleri başvuruya dahil ederek fiyatları şişirdiklerini düşünüyorum. Bilginiz var mı?

Örneğin ben bundan tam 2 ay önceki İspanya Schengen vize başvuruma 85$ vize + 17$ acenta hizmet bedeli ödemiştim. Aradaki fark bana yüksek geldi.
(5) 

Finansal Harcama Takip Uygulaması

burka #1553793 
Merhaba

Aslında aradığım bir kayıt uygulaması, şu tarihte bu harcama yapılmış. Vb. tarihte şu kadar para alınmış gibi şeyleri tutabileceğim, kronolojik olarak listeleyebileceğim, kategorize edebileceğim (ödeme, gelir, hisse alım vb.) bir uygulama tavsiyeniz var mı?

Ya da bu amaçla kullanabileceğim ne önerirsiniz? Çok detaylı birşey aramıyorum ama işlerimi kolaylaştıracak birşeye ihtiyacım var.

Teşekkürler
(2) 

Schengen Turistik Vize Başvurusu

burka #1521238 
Merhaba

En kısa sürede schengen başvurusu yapabileceğim ve işlemleri sonuçlandıran ülke hangisi, yakın zamanda başvuru deneyiminiz var mı acaba? Yurtdışından geliyorum, niyetim Mayıs başında başvurup Haziran'a kalmadan gidebilmek.

Bir de Yunan Adaları vize tavsiyesi verdiler ancak pek emin olamadım. Kapı vizesi gibi tarif ettiler ama söylediklerine göre çabuk sonuçlanan ve adalara gidip gelme şartı sonunda (günübirlik dahi olabilirmiş) Schengen ülkelerine giriş yapabileceğim bir vize sağlıyorlarmış.
(5) 

Notebook Karşılaştırması

burka #1509777 
Merhabalar

Alacağım notebooka ince eleyip sık dokuyarak karar vermiştim ancak son anda aklım çelindi. Kullanım amacım dilediğim her oyunu kaliteli bir şekilde oynamak, günlük işlerimi yönetmek ve buna ek olarak da stabil, kullanışlı bir bilgisayara almaktı. Her istediğim oyun dememe bakmayın; hesap makinesinin bile rahatlıkla çalıştıracağı indie oyunları çok seviyorum ama tam anlamıyla bir oyun bilgisayarım olmasını istiyorum. Neyse, uzatmayayım...

Aklımdaki ve satın almak üzere olduğum bilgisayar şuydu:
www.amazon.com

Aklımı çelen ise bu:
www.amazon.com

Kısaca özelliklerini aşağıda, fiyatlar aynı. Acer kağıt üzerinde çok önde duruyor.

Marka: Razer Blade 15 Base Gaming / Acer Predator Helios 300
Ekran Kartı: GeForce GTX 1660 Ti / GeForce RTX 3060 Laptop GPU
Depolama: SSD 256 / SSD 512
RAM: 16 GB 2933 Mhz / 16 GB 3200 Mhz
İşlemci: Core i7-10750H 6-Core / i7-11800H 8-Core
(4) 

Ekranı Kırık Laptop Fikri

burka #1500266 
Merhaba

Eski ancak oldukça kullanışlı bir dizüstü bilgisayarım var. Ben bunu ufak bir upgrade ile hızlı ve stabil hale getirecektim ancak arkadaşım ekranına zarar vermiş. Monitör ile denedik, sıkıntısız çalışıyor. Düşünürken benim aklıma şu geldi. Bilgisayarda gene ihtiyacım olan güncellemeyi yapsam, sonra da ekranını çıkartıp hali hazırda boşta olan harici monitörün arkasına sanki bir mini pc gibi monte etsem ve masaüstü gibi kullansam nasıl olur sizce?

Sadece tek bir monitörden oluşan kompakt bir bilgisayar gibi düşünün. Gündelik işler, internet erişimi, film seyretme vb. herşeyi rahatlıkla yapıyor. Oyun bile çalıştırabiliyor. Mouse ve klavye de bağlarsam olur diye hesapladım, ne dersiniz?
(4) 

Tek Kişi Tarafından Geliştirilen Yazılım / Uygulama Projeleri

burka #1496904 
Merhabalar

Tek kişi ya da 2-3 kişilik ufak ekipler tarafından geliştirilen, ekip profesyonel olsa dahi amatör ruhla çalışılan ve genelde kazanç hedefleri olmasa dahi başarılı olan proje örnek verebilir misiniz? Mesela hobi, boş zamanda ilgilenilen bir yan fikir gibi başlayıp sonra daha ciddi bir hale gelmesi.

Aslında burada başarıdan kastım para kazanması değil (kazanabilir de elbette); daha ziyade bu uygulama ve yazılımların işlerini iyi yapmaları. Ekibin belki kendi ihtiyaçlarını veya gördükleri bir sorunu çözmek için çıktıkları yolda iyi ilermeleri.

Mesela Booky.io, basit bir bookmark uygulaması ama muadilleri arasında ben onu kullanıyorum. 1 kişi ile başlamış, şimdi 3 kişinin yürüttüğü şekilde devam ediyor. Hatta bazıları hala daha çok ufak ekipler tarafından yürütülse dahi kullanıcıları arasında çok büyük şirketler bulunuyor. Oradaki çalışma yapısını, nasıl planlama yaptıklarını merak ediyorum, bunu incelemek istediğim için araştırma yapıyorum.

Teşekkürler
(1) 

Kaçış Edebiyatı

burka #1496902 
Merhaba

Kaçış edebiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz. Bu türün (tam olarak bir tür olarak tanımlanıyor mu bilmiyorum) örnekleri genelde fantastik ve bilimkurgu türünde mi karşımıza çıkıyor yoksa farklı yerlerde de karşılaşılabilir mi?

Ayrıca; kaçış edebiyatı tam olarak nedir ki hem...?
(2) 

Amerika Vize Başvurusu

burka #1496177 
Merhabalar

Vizemi yenilemem gerekli ama son zamanlardaki değişiklikleri bilmiyorum, bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

1. Başvuruların yüzyüze değil pasaportu kargolayarak yapıldığı söyleniyor, nedir bu tam olarak?
2. Acenta şirketiyle iletişime geçtim ama detaylı inceleyince benim yapacağım işlerin haricinde hiçbir ek iş yapmadıklarını gördüm. Sen evrakları onlara iletiyorsun, onlar da konsolosluğa gönderiyor gibi bir durum çıkarımında bulundum. Üstelik bunun için de 100$ gibi ödeme alıyorlar. Ben gerek görmedim ama görüşünüzü de merak ettim.

Teşekkür ederim
(15) 

Ultima Online / İlk Defa Başlamayı Düşünen Biri

burka #1495748 
Merhabalar

Şimdiye kadar hiç Ultima Online oynamadım, aslında MMORPG genel olarak az oynadım diyebilirim. Oyunun tasarımını biliyorum, mekaniklerini de az çok tahmin ediyorum. Niyeyse Heroes of Might and Magic 3'ü çok sevdiğimden (ve hala ara sıra oynadığımdan) mıdır nedir; Ultima Online'a da bir merak duymaya başladım. Acaba şöyle 1-2 ay bakayım, biraz takılayım mı diye düşünüyorum. Ne dersiniz, sizce buna değer mi?
(8) 

Herkesin Dilinde Hisse Varsa Borsadan Çıkılmalıdır Sözü

burka #1495395 
Merhabalar

Klasik bir söz vardır ya "Eğer herkes hisse senetlerinden, yatırımdan bahsediyorsa; borsadan çıkmanın zamanı gelmiştir" diye. Ben birkaç yıldır bilinçli gözle takip eden bir orta-uzun vadeli yatırımcı olarak içinde bulunduğunuz durumu tam olarak bu söz ile eşleştirdim. Türkiye ve dünya çapında bireysel yatırımcı katılımının artması, herkesin dilinde coin ve kripto para piyasalarıdır gidiyor malum. Peki bu sözü söyleyenlerin "çıkma zamanı" ile kastettiği ne oluyor tam olarak? Yani yatırımlarını realize ederek nakit varlıklarda tutmak mı, yoksa kazançlarını daha stabil araçlara kaydırmaları mı? Bu sözün altını nasıl dolduruyorlar yani?

Kuzey Ülkeler / Japonya Halklarının Gelişimini Anlatan Kitap

burka #1495207 
Merhaba

Viking halklarının tarihsel gelişimi ilginç geliyor. Savaşçı, yağmacı bilinen ve bu özellikleriyle öne çıkan halklardan günümüz toplumlarına nasıl evrildiklerini merak ediyorum. Bu konuda tavsiye edebileceğiniz kitap var mı?

Benzer şekilde Japonya'da ilgimi çekiyor. Özellikle de farklı alanlarda çok ince ve rafine anlayışlar, yöntemler geliştirmiş olmalarına şaşırıyorum. Benzer bir öneri de Japonya için verebilirseniz sevinirim.

Bu iki halkı belki de günümüzde popüler oldukları için seçmişimdir, bilemiyorum tabi ancak gene de bu merakımı engellemiyor :)
(4) 

Finans Yatırımı Hakkında Görüş

burka #1491499 
Merhabalar

Bir konuda düşüncenizi merak ettim. Orta-uzun vadeli bir yatırımcıyım. Al-sat yapmam, büyük trendlere girip yüksek kazanç arayışında değilim. Çok basit bir yatırım felsefem var, çok büyük bir sır da değil zaten. Düzenli alım yapmak, tasarruf ederek tutumlu olmak ve sabırlıca buna devam etmek. Soruma gelirsek:

ETF tercihleri üzerinde duruyorum ve kendimce pek çok araştırma yaptım. Profesyonel yatırımcılar ile de irtibat halindeyim. Onların da tavsiyelerini dinliyorum. Öte yandan geldiğim nokta şu oldu; pek çok alternatif varken aslında hali hazırda kendini kanıtlamış 10-15 tane çok bilindik ETF ortada duruyor. Bunlar istikrarlı şekilde de büyüyorlar, bünyelerindeki şirketler de zaten dünya çapında bilinen markalar. Bu durumda basitçe bu seçimlere yatırım yapmak, düzenli alım yapmak yeterli olmuyor mu? Bunu size soruyorum çünkü ben sonuçlar apaçık ortada iken kendimden şüpheye düştüm :) Sadece alıp birkaç sene dokunmayarak dahi güzel getiri sağlanabiliyor, bunu ben amatör halimle görüyorsam neden başka insanlar görmüyor. Yanıldığım bir nokta mı var acaba?
(7) 

Dante - İlahi Komedya

burka #1484369 
Merhaba dostlar

İlah'i Komedya'ı okumak istiyorum, biraz bakınca pek çok yayınevinden basımı olduğunu gördüm. Detaylı inceleme fırsatı bulamadım ama sizin fikrinizi almak istedim. Tavsiye ettiğiniz bir çevirisi var mı, hangisini önerirsiniz?

Dostlar sağolsun
(2) 

Yüzüklerin Efendisi - Kralın Dönüşü / Frodo'u Yakalayan Kavgacı Orklar

burka #1472027 
Merhaba

Hani bu Frodo örümcek tarafından zehirlenip sonra orclara yakalandı ve bunların karargahları gibi bir kuleye götürüldü ya. Sonra üzerinde ne var diye bakınırlarken zırh yüzünden (sanki zırh üzerlerine olabilecekmiş gibi..) kavga çıktı, herkes birbirine girdi. İşte orada 2 şey dikkatimi çekti benim:

İlki, galiba burada orcların yanı sıra Uruk Hai'de var. Uruk Hai'leri Saruman yaratmamış mıydı? Nasıl oluyor da Mordor'da da bunlara rastlayabiliyoruz? Ayrıca niye bu adamlar hop diye kavga etmeye başladı, kan gövdeyi götürdü? Aralarında bir husumet mi vardı, gıcık mı oluyorlardı birbirlerine?

İkincisi ise, Sauron'un, orcların, Uruk Hai'lerin filan sıradan bir günü nasıl geçiyor? Ne yer ne içerler? Sonuçta sürekli savaş, hazırlık filan yapılamaz. İnsanları, elfleri, hobbitleri, cüceleri filan az çok biliyoruz tabi ama bunların asıl amacı savaş, katliam. Nedir yani...

Kafamda deli sorular... Yüzükten mi etkileniyorum nedir...
(4) 

Oyun Tavsiyesi Sorusu / Kaostan Huzur Bulmak ( Fortnite Gibi Birşeyler )

burka #1469455 
Merhaba

Yer yer Fortnite oynuyorum ve sağolsun oyunun build özelliği yüzünden bina mı yapıyoruz yoksa kapışıyor muyuz belli değil. Ben de zaten hedef alması başarılı biri değilim ama gene de o koşuşturma hoşuma gidiyor. Öte yandan oyunun haritası, esprili tarzı ve mekaniklerini de seviyorum. En çok sevdiğim şey ise güzel bir tepeye konuşlanıp elalem birbiriyle çatışırken onları seyretmek. Denk getirirsem 1-2 kurşun sıkmak. Oyunun arka plan sesleri, rüzgar hışırtısı resmen huzur veriyor ama diğer oyuncuları da seyretmeyi seviyorum.

Şimdi, böyle başka oyunlar da var mı ? Mesela birkaç sene önce Trove oynardım. Orada da balık tutar, deniz kıyısında filan otururdum ama ona çoktandır bakmadım. Yeni dönemlerde de neler var pek araştırmadım. Tavsiyeleriniz nedir beyler bayanlar ?
(5) 

İzmir Kiralık Eşyalı Daire / Birkaç Ay Süre İle

burka #1467493 
Merhaba

Nisan ayı civarı gelip en az 2 ay en fazla birkaç ay (7-8 +) kiralayabileceğim eşyalı bir daire arıyorum. Kiralama süresini net veremiyorum çünkü yolcu gemilerinde çalışıyorum ve işimin durumuna göre ne zaman gideceğimi kestiremiyorum. Banyo / Yatak Odası / Amerikan Mutfaklı Salon şeklinde ufak ama kullanışlı bir daire işimi görür. Bavulumu alıp girebileceğim düzenli, rahat bir yer arıyorum. Şehrin herhangi bir konumu olabilir, tercihen şehir dışına doğru bir yer bakıyorum.
(3) 

Yurtdışı Uçuş Öncesi Korona Testi / Özellikle İtalya ve Malta

burka #1454861 
Merhaba

Yakın zamanda yurtdışına uçakla geçen birisi var mı acaba ? Test sonuçlarının uçuştan ne kadar önce alınması gerekli, kontrol sistemi nasıl ?

Malta aktarmalı İtalya'a geçeceğim.

Teşekkürler
(2) 

Dil ve Dil Altında Yaralar

burka #1454051 
Merhaba

Ben covid belirtileri göstermedim ve hiçbir şikayetim olmadı, çok şükür bu süreci sağlıklı şekilde geçiriyorum ama 2 ay önce ve yakın zamanda boğazım ve dilimde daha önce meydana gelmemiş belirtiler oluştu. Ufak kabarcıklar (grip, soğuk algınlığı vb. farklı şekilde), dil altında ciğer renginde renklenme ve yaralar görüldü. Hatta 2 ay önceki dönemde dilim bile uyuşur gibi olmuştu. Şimdi yaralar gene kayboluyorlar ama merak da etmiyor değilim, bu yüzden sormuştum.

2 gün önce Kulak-Burun-Boğaz doktoruna gösterdiğimde çok dikkatli bakmadı, hatta biraz geçiştirdi bile ama bunlar fiziksel zedelenmelerden olmuş dedi. Hiçbir fiziksel yara olmadığını, semptomları ve geçmiş belirtileri anlatınca da yoğurt, zeytinyağı, kefir vb. iyileştirici gıda maddelerini ilgili bölgeye kaplamamı, 10-15 dakika kadar tutmamı tavsiye etti. İyileşmesine yardımcı olurmuş.
(1) 

Türkiyede Hangi Balıklar Sushi Yapmaya Uygundur ?

burka #1449363 
Merhaba

Sushi yapacağım ancak yerel balıkları kullanmak istiyorum ve bu konuda pek fazla bilgim yok. Biraz araştırdım ve orkinos türü balıklar olduğu yazılan lüfer ve sarıkanat uygundur diye okudum ama pek emin olamadım. Bu konuda bana tavsiye verebilir misiniz ?

Not : Nigiri türünde sushi yapacağım

Teşekkürler
(4) 

Büyük İstanbul Depremi Korkusu ve Niceleri

burka #1437766 
Merhaba

İşim gereği bir ayağım yurtdışında ve ailem İzmir'de yaşıyor. Kağıt üzerinde bu deprem belki de bizi hiç etkilemeyecek bile ama beni çok endişelendiriyor. Korktuğum şey ise koca şehrin adeta kağıttan ev gibi üstüste inşa edilmesi, milyonlarca insanı barındırması ve adeta göz göre göre bu felakete doğru gitmemiz. 17 Ağustos depreminden beri hiçbir kayda değer şey yapılmadı, adeta geri sayım yaşıyoruz. Hiç kimse depremin olacağından şüphe duymuyor, zamanını ve etki alanını tartışıyoruz. Hatta Romanyalı bir arkadaşım bile bundan 1-2 sene önce adalar çevresinde, deniz içinde yer alan uçurum korkusundan ve deprem endişesinden bahsetmişti. Yabancı insanlar bile durumun farkında.

Beni asıl korkutan şey ise bu depremin sanki koca ülkeyi psikolojik olarak da yıkacağı. Bizzat yaşadığımız deprem örnekleri varken özellikle deprem sonrası senaryoların gerçekliği beni çok korkutuyor. Kendim ve ailem için çok endişeleniyorum çünkü ülkenin hali ortada. Depremin yaralarını sararız, yavaş yavaş kendimize geliriz de diyemiyorum. Ailemi sakin bir yere yerleştirir kendim gene gidip gelerek hayatımızı kazanırım güvencesini de bulamıyorum. Acaba ne olacak, ülkece üretebilecek miyiz, ekonomi, günlük yaşam ne hallere gelecek hiçbir fikrim yok ?

Sizce bu endişelerim haksız mıyız ? Bazen durumu yakın çevreme açıp düşüncelerimi söylüyorum maalesef "Abartıyorsun, söylediğin sonuçlar olmayacaktır" yanıtı alamıyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
(1) 

İzmir'de "Çok İyi" Erkek Berberi Tavsiyesi

burka #1433467 
Merhaba

İzmir'de gerçekten gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğiniz, yıllardır gidip geldiğiniz ve "Bu adam çok iyi berberdir, gözüm kapalı öneririm" diyebileceğiniz bir usta var mıdır ? İstiyorum ki az benim ne istediğimi dinlesin ve yakışacak bir kesim yapsın.

Teşekkür Ederim
(3) 

Hisse / Menkul Kıymet Araştırma Yöntemleriniz ve Rutinleriniz

burka #1426718 
Merhaba

Hisse araştırmaları yapıyorum, satın almaya niyetim olmasa dahi nasıl değişim göstermiş, nelerden etkilenmiş vb. inceleyerek öğrenmek istiyorum. Bazı siteler ve ilgili haber kaynakları buldum ama kendime bir yöntem listesi ve rutin belirleyerek çerçeve oluşturmak istiyorum. Kendi yöntemlerimin fayda ve niteliğini değerlendirecek düzeyde değilim bu yüzden sizin görüşlerinizi ve tavsiyelerini almak istiyorum. Aşağıda kendimce faydalı bulduğum adımları yazdım, bunlara ekleyeceğiniz, değiştirmemi önereceğiniz yerler olursa çok sevinirim.

1. Investopedia.com'dan terimleri okuyarak temel bilgiler edinmek.
2. Şirketlerin faaliyet raporlarını incelemek.
3. Dividenchannel, fool.com, seekingalpha vb. sitelerden haberler okumak.
4. Karşıma çıkan yatırım bloglarındaki incelemelere göz atmak.

Şimdiden teşekkür ederim.
(5) 

Yurtdışına Kaçak Çıkış

burka #1424412 
Merhaba

Şimdi aklıma geldi de size bir sorayım dedim. Mesela bizim pasaportumuz ve vizemiz olsa ve atıyorum Edirne'den bir şekilde Yunanistan'a geçsek. Ordan devam ede ede Makedonya'a varsak (ki vize istemiyor), sonrasında da uçak ile doğrudan Türkiye'e gelsek bu durum görevlilerin dikkatini çekiyor mu ? Makedonya bize "Ülkeye resmi olarak girmiş gözükmüyorsunuz" ya da Türkiye "Pasaportunuzda çıkış yapılmamış, nasıl başka ülkeden giriyorsunuz ?" gibi sorular yöneltebilir mi ?

Sadece bir soru.
(1) 

Kim Şampiyon Olur Bahisleri

burka #1418376 
İyi Geceler

Az önce aklıma geldi de, bu senenin efsanevi Liverpool maçlarından sonra bu takımın şampiyon olması adeta kesinleşti. Hatta galiba 1 maç daha kazansalardı haftalar öncesinden şampiyonlukları garantiydi. Ben de arkadaşlara "Gidin Liverpool şampiyon olur için bahis yapın, garanti para" diyordum ki resmen doğaüstü güçler adamların lip şampiyonluğunu almasını istemiyor gibi oldu adeta :D

Neyse, peki bu durumda lig şampiyonluğu bu tür bahislere nasıl etki edecek ? Nasıl karar alacaklar ?
(6) 

Anime Tavsiyesi / Postapokaliptik - Bounty - Battle Royale Gibi Birşeyler

burka #1413377 
Merhaba

Çok okudum araştırdım ama içime sinen bir anime bulamadım. Şöyle güzel bir post apokaliptik olur, bounty hunder olur, battle royal gibi kapışmalı birşeyler olur artık ne tavsiye ederseniz kabulümdür. Sevdiğim, izlediğim animeleri listeliyorum.

Cowboy Bebop : Hastasıyım, çok severim.
Samurai Champloo : Bunu da çok severek izledim.
Afro Samurai : Beğenerek izledim, çok beğendim.
Durarara : Merakla takip ettim, 2. sezonu çoktan çıkmış. Baştan tekrar izleyebilirim.
Planetes : Fena bulmadım, animeyi tamamladım.
One Outs : Sürükleyici ve farklı buldum, sıkılmadan izledim.
Fractale : Fena bulmadım, sevdim diyebilirim.
Blue Lagoon : Konusu güzel gelmişti ama beklediğimin çok altında kaldı, sevmedim.
Hellsing : Elbette çok sevdim, yeri geldi düğünlerde bile takımı takıp seyrettim.
Last Exile : Sevdim, bu tür steam punk temalı yapımları beğeniyorum.
Steins Gate : Güzel buldum, pek bayılmadım ama tamamladım.
Shingeki No Kyojin : Fena bulmadım, 1. sezonu tamamladım.
Death Note : Çok beğendim, malum kişinin ölümüne kadar soluksuz izledim. Sonra biraz soğudum tabi.
Gantz : İzleyeli çok oldu ama fena bulmadım.
Btooom! : Güzel buldum, seriyi tamamladım.
Death Parade : Oldukça beğendim, sıkılmadan tamamladım.
Deadman Wonderland : Hiç fena değildi.

Listemdekiler :

1. Ergo Proxy
2. Psycho Pass
3. Devilman Crybaby
(4) 

Tatil Tavsiyesi / Kaplıca ve Kültür Turu

burka #1404985 
Merhaba

Mart, nisan ayları içerisinde kendi başıma bir yerlere gitmek istiyorum. Niyetim Ege Bölgesi civarlarında kaplıca, termal otelde 2-3 gün geçirmek ve bir adet de kültür turuna katılarak Türkiye'de seyahat etmek. Kültür turu için aklıma Karadeniz turu gelmişti ama sizin tavsiyenizlerinize açığım.

Zaman konusunda sıkıntım yok, tatilde de kendi başıma olacağım ama yaşlıca insanlarla da dolu bir gezide sıkılırım endişem var. Grupların daha uygun olduğu bir ekibi nasıl bulabilirim ?

Yaş 30 / Erkek
(1) 

İzmir İspanyolca Kursu

burka #1403718 
Merhaba

Başlangıç seviyesinde İspanyolca öğrenmeye başlayacağım, Mart-Mayıs ayları sürem var ve bu zaman zarfında 1 kur tamamlamak istiyorum. Akılda kalıcı, etkin yöntemler ile eğitim veren bildiğiniz bir kurs var mı acaba ?

Teşekkür Ederim
(6) 

Ekonomi Bilgisinin Geliştirilmesi

burka #1400945 
Merhaba

Ekonomi bilgimi geliştirmek, yatırım enstrümanları, teknik analizler gibi konulara hakim olmak, bu alanda bilgi edinmek istiyorum. Öncelikle terimleri öğrenebileceğim daha sonra da bilgimi derinleştirebileceğim kaynaklara ihtiyaç duyuyorum. Bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Teşekkür ederim
(4) 

En Başarılı Online Dil Öğrenme Uygulaması / İspanyolca

burka #1386844 
Kendi başıma İspanyolca öğrenmek bu dile iyi düzeyde hakim olmak istiyorum. Kursa gitme imkanım yok ama işim gereği etrafımda dünyanın farklı ülkelerinde anadili İspanyolca olan insanlar var. Yani pratik yapma imkanım fazlasıyla var. Online uygulama ve kaynakları kullanarak nasıl sağlam bir şekilde İspanyolca öğrenebilirim, ne tavsiye edersiniz ?

Not: Şimdiye kadar Duolingo ve premium olarak Busuu kullandım.
(4) 

Online Yazı Yazma Uygulaması

burka #1379334 
Merhaba

Online olarak kullanabileceğim, yazılarımı kategorize edebileceğim, etiketler ekleyebileceğim tavsiye ettiğiniz bir uygulama var mı ? İnternet üzerinden yayınlamayacağım, kişisel çalışmalarım için kullanacağım.

Dostlar sağolsun
(5) 

Antik Ege Kentleri / Strabon Coğrafya Kitabı

burka #1374346 
Merhaba

Antik Ege şehirleri, kültürleri ve halkları ile ilgili okumak, öğrenmek istiyorum. Strabon'un Coğrafya kitabını sık sık duyar oldum. Bu kitap hakkında görüşleriniz nelerdir ? Gene Ege kentleri ile ilgili ne tür kitaplar tavsiye edebilirsiniz ?
(5) 

Terry Pratchett / Diskdünya Serisi - Yayınevi Çeviri Karşılaştırma

burka #1368533 
Merhaba

Diskdünya serisinin ilk kitabını okumaya başladım, Büyünün Rengi. Çok da hoşuma gitti ve devamını getirmek istiyorum ancak maşallah Terry Bey 41 adet kitap yazmış. Benim tüm bu kitapları alma imkanım yok, yaşadığım şehirdeki kütüphanede araştırınca envanterlerinde olduğunu söylüyor; acayip sevindim.
Sorum şu ki; benim okuduğum Delidolu Yayınevi tarafından basılmış ve çevirisini çok beğendim. Kütüphanedekiler ise İthaki Yayınlarının çıkardığı kitaplar. Onların çevirisi nasıldır, bu konuda bilginiz var mı ?
(8) 

Son Birkaç Yıldır Sinema Sektöründe Senaryo Sıkıntısı Mı Yaşanıyor ?

burka #1367655 
Özellikle Hollywood için konuşuyorum, bir süper kahraman furyasıdır gidiyor. Jurassic Park, Jumanji, Man in Black gibi filmlerin de ilk filmlerin yanına bile yaklaşamayan yeni versiyonları çekilmeye başlandı. Kitaplardan uyarlamalar da arttı. Mesela Açlık Oyunları, Marslı gibi kitaplar neredeyse bestseller olur olmaz sinemaya aktarıldılar. Hoş son dönem kitaplar da sanki filmi çekilsin diye yazılıyor gibi duruyorlar ya neyse...

Çok sinemaya gitmemekle birlikte geçtiğimiz yıllardan aklımda kalan özgün sadece 2 film söyleyebiliyorum. Birisi "The Lobster", diğeri de "The Artist".

Nedir bu işin aslı ?
(7) 

Futbol Klüpleri Nasıl Batmıyor ?

burka #1365532 
Merhaba

Muhakkak dünyada da örneği vardır ama Türkiye için konuşuyorum ve çok merak ediyorum, futbol klüpleri nasıl batmıyorlar ? Artık şirketleşmiş, marka olmuş kurumlar bunlar. Çok büyük gelir kalemleri, taraflar grupları ve destekçileri olduğu da aşikar ancak diğer taraftan bakıyorum oyuncu maaşları, stat harcamaları, organizasyon giderleri vb. bir sürü de büyük ve mecburi gider kalemleri var. Ayrıca sürekli duyuyoruz ki borçları da katlanarak artıyor. Nasıl yeni futbolcu anlaşmaları yapılıyor, ne şekilde çekip çeviriyorlar klüpleri ?

Ayrıca, batsa mesela ne olur, nasıl olur ?
(2) 

Game of Thrones - Sandor Clegane

burka #1352782 
- SPOILER İÇERİR -
* Tüm Sezonları İzleyenler Okusun *

Merhaba

Yahu bu Sandor Clegane nasıl kurtuldu, ben baya o kısmı kaçırmışım. Son sezonlarda ölülere taş atmalar, darağacında adam kesmeler, kilise inşaasına yardımda bulunmalar filan bir sürü şeyler yaptı bu adam ama Brienne ile olan dövüşünden nasıl sağ kurtuldu ? Brienne bunu çok ağır yaralayıp tepelerden yuvarlamıştı, üstüne de Arya gelip parasını alıp çekip gitmişti. Sandor orda "Kurbanın olayım öldür beni !" diye yalvarırken şimdi bakıyoruz Kuzey'de White Walker direnişi için ejderha camından balta siparişi veriyor. Bu ne iş lan !

* Tüm Sezonları İzleyenler Okusun *
- SPOILER İÇERİR -
(5) 

Karakter / Ruh Hali ve Dış Görünüş İlişkisi

burka #1339040 
Merhaba

İnsanların anlık değişimler hariç karakter ve ruh hallerinin dış görünüşüne yansıması konusunda ne düşünüyorsunuz ?

Edit : Sorumu güncelliyorum, örneğin agresif eğilimli birisinin görünüşü ile sakin birisinin görünüşü genele bakıldığında farklılık gösterir mi ? Elbette insanların anlık ruh halleri değişim gösterecektir, mesela neşeli, durgun, sakin, kızgın vb. olabilir ve bu dışa yansıyacaktır. Ben daha ziyade uzun vadeli fiziksel görünüşü kastediyorum.
(1) 

Antik Ege ve Akdeniz Kentleri İle İlgili Kitap Arıyorum

burka #1334110 
Merhaba

Başlıkta da belirttiğim gibi antik Ege ve Akdeniz kentleri, halkları ve kültürleri ile ilgili detaylı bilgiler alabileceğim kitaplar arıyorum. Bilginiz, tavsiye edebileceğiniz herhangi bir kaynak varsa çok sevinirim.

Teşekkürler
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık