(2) 

Ayak bilegi kirigi

gaea #1573599 
Merhabalar,

3,5 hafta once ayak bilegim kirildi ve ameliyat
Oldum.. daha once basina gelen var mi?
3 gun once Atelim cikti, dr bilegimi one arkaya hareket
Ettirmemi soyledi ancak cok zor.
Bu konuda deneyimi olan varsa tavsiyelerini alabilirim.
Cok tesekkurler
(3) 

Marlbora red

gaea #1541059 
Merhaba arkadaslar,
1 karton arkadasa goturecegim
Ankaradan mi almak mantikli yoksa ankara
Veya hamburg freeshhopindan mi?
(2) 

abd'de Türk youtuber

gaea #1514807 
sanırım ekşide görmüştüm. bi Türk çocuk abd'de sıfırdan başlayıp lüks arabalar ile iş kurmuştu. bir de airbnb yaparak ciddi paralar kazanıyordu. kimdi hatırlayan olur mu?
(4) 

covid 19 aşısı - regl

gaea #1483399 
regl ilen covid aşısı olmakta sıkıntı olur mu duyurunun sevgili dr. ları?
veya bunu deneyimleyen bir kadın arkadaşımız oldu mu?
(7) 

Ortakli miras

gaea #1473187 
merhaba arkadaslar;

Maalesef babamdan kalan hisselerimi kardesleri ve annesi yiyor, sanirim 10 yili geckin suredir kullanmis olduklari ev ve kiradaki ev icin bana hic kira vermiyorlar. ayrica silivride bulunan eski bi mustakil ev icin de dun birisi aradi, almak istiyorum 390 bine anlastik halalarinizla dedi.
benim hissem edevlette 3000/40.000 gorunuyor. Bu adam ben imza atmazsm bu evi alabilir mi?
Onlarin hisselerini alsa evde oturum saglayabilir mi? Ben de adama ben size donerim deyip
kapadim :(
benim hisseme 15.000 dusuyormus. acikcasi silivride mustakil bi ev icin az geldi bana bu para.
Yillarca somurdujleri icin de sinirliyim aslinda. Sizce nasil bi yol izlemeliyim?
(4) 

Memurlarin egitim vermesi

gaea #1472756 
Merhaba arkadaslar
bir memur arkadasim soruyor; kendisi haftasonu bir merkezde verilen sertifa programinda egitmenlerden biri olabilir miyim diye soruyor. Online olacakmis ve haftasonu imis.
Bu konuda bilgisi olan aydinlatirsa cok sevinirjm.
(4) 

bir garip ilişki

gaea #1471266 
ilişki gurularına sormak istedim

aslında en başlarda iyi anlaşıyorduk, son 1 yılda pandeminin de etkisi ile ilişkimiz mıç mıç iletişimden mesafeli iletişime geçti. açıkçası mıçmıçlığı da sevmem ama insan yine de bi sevgi sözcüğü arıyor. telefondaki mesafeli iletişim buluşunca bi nebze iyi olduğundan ikimiz de ilişkiyi devam ettirdik.
bir süre sonra aşırı önemsiz şeylerden kavga eder olduk, pandemi var elini eve gelir gelmez yıka demem bile ayrılık sebebi oluyordu, buna karşılık kendisi evimin dağınıklığını yuzume çarpıyordu.

böyle böyle saçma diyeceğimiz nedenlerden aramız açıldı, bir süre arkadaşımın kedisi misafir olduğunda "ben tiksinirim" deyip 10 gün gelmedi.
ufak tefek laflaşlarımızı biriktirip sonra ortaya doktüğünü aslında kırıldığını ve içine attığını farkettim... sonradan da hiç diyolağa girmeden ayrılalım diyordu ama sonradan da arıyordu görüşmek istiyordu..

bu döngü böyle devam edip durdu.. görüşmeyi kestiğinde psikolojisinin iyi olmadığını her seyden sıkıldığını, bir yerde uzun süre duramadığını dile getirmişti... bana bazen kırıcı şeyler söylemesine rağmen sanıyorum sevgimden veya alışkanlıktan ben de ondan kopamıyordum çünkü 3 yıl oldu. ama artık kötü hissediyorum bu git gellerden.. yardımcı olmak istedim o kadar uzun bi ilişkimiz olduğundan ama bana bile anlatmıyor, sonra anlatılcak bir şey yok diyor. o da kötü oluyor ayrıldığımızda ama adeta benle yarışıyor sen de bana yapmıştın gibi yarışlara giriyor bazı durumlarda..

siz olsanız napardınız? bu arkadaşın ciddi bir sıkıntısı mı var? ben de bazen özlüyorum bazen nefret ediyorum... ama artık aramamaya çalışacağım... zorlu bir süreç tavsiyelerinize ihtiyacım var ben kadın tarafıyım
(9) 

beyaz eşya

gaea #1408203 
merhaba arkadaşlar

yakında beyaz eşya alacağım.. baktım şöyle bi, siemens bosch arçelik fiyatlar birbine yaklamış gibi görünüyor...yedek parçadan dolayı sanki arçelik veya bekoya daha meyilliyim...

kullandığınız tavsiye edeceğiniz modelleri söylerseniz çok sevinirim.. ankarada bayi tavsiyesi de alırım... internete nedense biraz mesafeli yaklaşıyorum..

Edit: sessiz olmaları önemli çünkü salonla yanyana ve açık mutfak
(7) 

Cam Balkon

gaea #1393381 
Merhaba arkadaşlar,

kışa girmeden balkonu kapattırayım diyorum.. Var mı bu işte dikkat edeceğim noktalar? Balkon kuzeye bakıyor güneş görmüyor.

Teşekkür ederim...
(2) 

Antep'ten Salca

gaea #1355378 
Merhaba arkadaslar,
Antep'ten salca siparisi verecegim. Netten arastirinca Efendioglu
cikti. bir de Almacioglu'nu biliyorum. Tavsiyeniz var midir?
Tesekkurler
(7) 

kitap tavsiyesi

gaea #1246623 
merhabalar,

bir arkadaşa kitap almak istiyorum. kendisi oldukça muhafazakar. nasıl bir kitap olsa sanki böyle siddartha tarzı mı olsa karar veremiyorum. simyacı ve siddarthayı çok önceden okumuştum. biraz mistik kitaplar. sizce olur mu?
böyle sanırım istiyorum ki biraz farklı açılardan düşünceleri okusun.. ifade etmekte zorlanıyorum. simyacı çok basit siddartha da ağır mı kaçar ne dersiniz?
(6) 

bir garip mektup arkadaşı

gaea #1030428 
ilk ingilizce öğrenmeye başladığımda, kendime mektup arkadaşları bulmuştum.
7-8 tane kadar. güzel güzel yazışıyorduk ve yazma ingilizcem çok iyileşti sayesinde.

mektup arkadaşlarımdan bir tanesi Norveçliydi, 1 sene kadar mektup arkadaşlığından sonra email arkadaşlığına evrildik. tarihlere baktım 2006-2008 yıllarıymış. neler konuşmuşuz diye baktım, havadan sudan şeyler. ama sonrasında arkadaş bana karşı bir şeyler hissettiğini, görmek tanışmak istediğinden bahsetmiş, sonra kendisini kötü hissettiğini hastaneye yattığını şizofren teşhisi kondugundan bahsetmiş. hastaneden kart atmıştı hatırladım. ben umut dolu emailler yazmışım.

futbolu sevdiğimi söylemişim. o da futbolcu olabileceğine dair şeyelr yazmış. bu arada felsefe okuyordu. çevresinde çok arkadaşı olmadığından yalnızlıktan vs bahsetmiş. neyse ben bu durumu psikolog bir arkadaşıma anlatmıştım, onla artık yazışmamam gerektiğini söylemişti. ben de sanırım en son mesajımı 2008 de atmışım.

geçen hafta beni facebooktan eklemiş. sonra 3 tane de mail yazmış, bi kitap yazmış 10 sayfa civarı bana onu göndermiş ekte. beni çok sevdiğini yazmış, sen benim en sevdiğim kız arkadaşımdın gibi bişiler yazmış.

neyse ben cevap yazmayarak kendimi kötü hissediyorum. ama ne yapacağımı bilmiyorum. yani ona cevap yazarak onu kötü etkilemek istemem.
size sormak istedim, ne yapmalı?
(6) 

otobus

gaea #989890 
ankara-bodrum arası rahat ettiğiniz otobüs firması hangisi?

varan her gün seferleri kaldırmış.. ulusuoy ve kamik koç da çok bozulmuş diye duydum ..
(1) 

erasmusda burs

gaea #826698 
mümkün mü?

bir dönem almanya'ya gidecek bir öğrenci için?

tesekkurler
(3) 

tablet

gaea #797545 
aldığım tabletin içinde yüzde 40 şarj varmış.
şimdi eskiden telefonları falan sabaha kadar şarja takardık,
(şehir efsanesi miydi hala bilmem) bu tableti de şarj etmek lazım mı uzun süre ilk şarjda?

bir de benim tablet şu : www.bestbuy.com

buna Türkiye'den kılıf bulamam herhalde di mi? i pad in kılıfı olur mu ki?

teşekkürler
(11) 

sinüzit konusunda soru sorabileceğim arkadaşlar ya da doktor

gaea #792740 
selamlar arkadaşlar

ya küçük bir sorum var; bir kbb doktoru varsa çevrede belki cevaplayabilir ya da tecrübesi olan.. aslında bir web sitesi vardı ama adını unutmuşum; doktorların cevapladığı bir siteydi..

sorum şu, kronik sinüzitim varmış. bir süredir okuduğum her şeyi yapıyorum ameliyat olmamak için. gerçekten en etkili iki yöntem sinüs rinse kiti, ve buhar banyosu.. bunlar sayesinde 1 hafta sonunda burnumu biraz silebildim.. ama benim aynı zamanda alerjim var. alerjik rinit, hayvanlar, bitki vs.
ama test yaptırmadığımdan spesifik bir şey belli deil.

bikaç gündür burnum tıkalı.. e bu şartlarda benim papatya kürü yapmam neye yol açar? ya da okalüptüs yağı damlatmam kaynar suya? neticesinde hepsi bitki.
(1) 

download sorunsalı

gaea #784768 
www.mp3oob.com

şurdan şarkı download edemiyor muyum?
(5) 

ekşi sözlüğe girememe

gaea #780040 
selam arkadaşlar

annemin pc si chromedan ekşi sözlüğe giremiyor sertifika doğrulanamadı diyor şöyle bir uyarı çıkıyor anlamadım nasıl çözerim?

Gerçek eksisozluk.com sitesine bağlanılamıyor

eksisozluk.com ile aranızdaki güvenli bağlantıya şu anda müdahale eden bir şey var.

Bu sayfayı birkaç dakika sonra veya yeni bir ağa geçiş yapıp yeniden yüklemeyi deneyin. Kısa süre önce yeni bir Kablosuz ağa bağlandıysanız, yeniden yüklemeden önce oturum açmayı tamamlayın.

eksisozluk.com sitesini şimdi ziyaret edecek olursanız gizli bilgileri bir saldırganla paylaşabilirsiniz. Chrome, gizliliğinizi korumak için gerçek eksisozluk.com sitesiyle güvenli bir bağlantı oluşturana kadar sayfayı yüklemez.
(3) 

çaylaklığın bitmesi için

gaea #769656 
merhabalar

çaylaklığın hızla bitmesi için siteye her gün giriş yapmak önemli. peki sitede kalış süresi de önemli mi? 15.847 gibi bi sıradayım =) kışa mı yazar olurum ki :)

teşekkürler
(1) 

pencerelerin birden tam ekran olması -pc

gaea #752804 
selamlar arkadaşlar,

ya tam nasıl anlatıcam, mesela bir pencere açıyoruz, sonra onu küçültüyoruz sağa sola çekerken tam ekran oluyor ya deliriyorum..
bunu nerden iptal ediyorduk?
(2) 

ankara lazer epilasyon

gaea #709365 
selam arkadaşlar,

ankara'da tavsiye edeceğiniz bi lazer epilasyon merkezi var mı?
doktorlar oluyorlar ama hiçbiri bakmıyor bile hep estetisyenler ilgileniyor. nd yag ve alexandrite konusunda da kafam karışık.
tecrübesi olanlardan tavsiye almak istiyorum..

tesekkurler
(2) 

ingilizce

gaea #694017 
"hegel clearly contrast the particularistic alturism of the family with the need for impartial reason in the state and cite this contrast in legitimating male rule in domestic sphere.

ne demek istediğini anlasam yeter :)

uygun olan, canı sıkılan, özel-kamusal alana ilgi duyan arkadaşlara bir iki cümle daha gönderebilirim..

tesekkurler..
(7) 

Araba yıkamada kaybolan mont

gaea #667805 
selam arkadaşlar,

2 hafta önce arabamı yıkamaya verdim, ertesi gün farkettim ki siyah montum yok bagajda. neyse iş yerime yakın oldugundan aynı gün öğlen gittim sordum, görevli biri başka arabaya koymuşuz abonemiz gelir 3 güne dedi.. gelmedi tabii..işte bekledik bi süre ama gelen giden yok. sonucta sevdiğim ve gayet de güzel bir monttu. annem parasını al diyor. en son adamla konustugumda bi yolunu buluruz diyordu.
şimdi bugun arayacağım sizce ne kadar istemeliyim para verir mi ki? ben araba yıkaması ya da cila istemiorum. montun ne kadar ederdi derseniz, sanıyorum şimdi almaya kalksam 200-250 dir...bu arada çok çekiniyorum para istemekten =/
(5) 

kısacık bir çeviri

gaea #604332 
selam arkadaşlar

"things were evolving then, people still had this illusion of social progress, due to events like the collapse of the Berlin Wall. Also, the subject of AIDS and all the assumptions it caused, like enforcing prejudices against homosexuals.."

çok teşekkür ederim.. anlıyorum ama kelimelere dökemedim bi türlü
(1) 

facebook messenger

gaea #596513 
merhaba arkadaslar

facebook messenger kullaniyorum.. chat
kismina geldigimde arkadaslarin ne kadar sure once aktif oldugu yazior. bende de yaziormus.. ama ben bu ozelligi bir kere kapamistim. simdi bulamiyorum nerden yaptigimi. sadece tel ikonu olsun istiyorum. nerden yapildigini bilen var mi?
tesekkurler
(19) 

yeşil saç

gaea #549318 
selamlar :)

uzun zamandan üstünde düşündüğüm yeşil saç mevzusuna bugun gireceğim kısmetse.. yalnız biraz resmi bi yerde çalıştığımdan hepsini yeşil yapamam istememe rağmen.. saçım kısmen yeşil olmalı.. ama hangi kısmı ve nasıl sorusunu bilemiyorum.. bu konuda fikri olan var mı daha önce denemiş falan?
yeşilin cart bir tonu değil.. sanki şu fotograftaki tonda gibi..

saçın hangi kısmına yaptırsam daha az dikkat ceker ama aynı zmanda da belli olur ?
tesekkurler
(4) 

facebook guvenlik sorunu

gaea #511280 
selam arkadaşlar;
şuan panik olmuş durumdayım..bir fotoğrafımın altına yorum yapmış görünüyorum. ama ben öyle bir yorum yazmadım.. birisi cidden benim fb'me girmiş olabilir mi? yorumu silmedim ip'sini belki bulabilirim diye.


ilk yaptığım şey şifre değiştirmek oldu ama başka napabilirim?

teşekkür ederim
(1) 

ümitköyden opera'ya

gaea #509515 
arkadaşlar selam

akşam opera sahnesine diğer adıyka büyük tiyatroya gideceğim..
acaba ümitköyden en kısa yol nasıl?
söğütözünden samsun yolu mantıklı ama ordan sonra nerden sağa döneceğim..

teşekkürler..
(1) 

a.ö kayıt yenileme

gaea #508902 
arkadaşlar selam bir arkadaşım kayıt yeniliyor az önce internetten
2 dersini sildik.. yarın da parayı yatıracakmış..
başka yapması gereken bir şey var mı makbuzu büroya götürmekten başka?

teşekkürler,
(2) 

ingilizce sözlük

gaea #503466 
selamlar,

ingilizce bir text okurken dönüp zargan'a bakmaktan yoruldum. netten indiriceğim free bir sözlük var mı kelimenin üstüne geldiğimde bana türkçesini gösterebilecek?

teşekkür ederim..
(5) 

şöyle kafa dağıtmalık romantik komedi

gaea #503465 
selam duyuru sakinleri,

bu gece güzel bir romantik komedi filmi izlemek istiyorum..tavsiyeleriniz ne olur?
(1) 

istanbul'da kalacak yer

gaea #471109 
Merhaba arkadaşlar istanbul'da 3 gece için kalacak yer bakıyorum ama ankaralı oldugumdan şu evin konumunu çok anlayamadım.. annemle kalacağımdan biraz merkezi (taksime yakın olabilir ya da mecidiyeköy şişli galata) ve güvenli bir yer olamsını istiyoruz. sizce nasıl şu evin mevkisi? uygun otel tavsiyelerinize de açığım.. ama uygulama oteli ve de çoğu misafirhaneler dolu..

www.wimdu.com.tr
(1) 

sony ericsson neo'ya türkçe klavye

gaea #437180 
evet yeni alınmış olan bir adet sony ericcsson neo ya
nasıl türkçe klavye yükleyebiliriz?
(1) 

ankaralılar şurdan geçen otobüs var mı?

gaea #436775 
şu an bulundugum yer kavaklıdere çağdaş sanatlara yakınım..

tesekkurler



www.macaronsdantoinette.com
(2) 

iphonedan fotoğraf emailleme

gaea #394987 
günaydın arkadaşlar

iphonedan bir fotoğrafı emaille gönderdiğimde fotoğrafın kopyası oluşuyor footğraf albumunde.. bunu engellemenin bi yolu var mı?

tesekkurler
(2) 

acc'den mp3 e

gaea #392662 
selamlar

acc'den mp3 e çevirmek için kullandıgınız en kullanışlı program nedir?


tesekkurler..
(6) 

en tasarruflu elektrik sobası

gaea #332169 
merhaba arkadaşlar,

baya dertliyim; anneanneme tek bir oda için elektrik faturası tam tamın 1 aylık 280 tl gelmiş.. ben ödüyorum faturalarını, dolayısyla bir şekilde bu masrafı biraz kıssak çok güzel olur..
şuan kullandığı 7/24 yanan elektrikli kalorifer.. markası da iyi bişi şimdi hatırlamıyorum ama alalı oluyor baya..

tavsiye edebileceğiniz ekonomik bi soba var mı elektrikli?
tesekkur ederim..
(6) 

yeni yıl hediyesi

gaea #115862 
efendim şimdi ofiste bu sene hediye çekilişi yaptık, bana 34 lü yaşlarda fenerbahceli bir arkadaş çıktı, genelde mavi tonlarda gömlek giyen bir arkadaş, şimdi ben bu arkadaşa ne hediye alayım da çok klişe bişi olmasın, ne biliyim hem biraz esprili hem de kullanışlı bişi, yalnız limitimiz var 30 TL, ama ufak oynamalar olur 40 a çıkar maksimum.. acaba feneriumda bu fiyata bişi bulunur mu? aklıma en kolay hoş bir kravat almak geliyor, ama sizin de fikriniz almak istedim.. teşekkürler ...
(5) 

Piranha vs Orite

gaea #109455 
Selamlar, bu iki ürün arasında kaldım arkadaşlar..Orite mp4 player(140tl) ve Piranha 4 gp mp3 player.(70tl) acaba bu 2 ürün marka olarak çok farkı var mı? siz olsanız hangisini seçerdiniz? benim için ses kalitesi önemli o yüzden orite ın foto cekiyor olması hiç önemli değil ama orite'ın buyuk ekranı var o yuzden cazip göründü..linkler şöyle :
www.vatanbilgisayar.com

www.vatanbilgisayar.com

çok teşekkürler..
(3) 

sağlık tavsiye

gaea #101685 
herkese selamlar, besin zehirlenmesinin ardından 1 ayı geçmesine rağmen halen tam toparlanamadım. yani midem, bağırsaklarım fena değil, ama 1 aydır korkudan pek bir şey yiyemedim 4-5 gundur evde olmam nedeniyle biraz daha iyi beslenebildim ama genellikle karbonhidrat yiyorum, az da sebze..etten korkmuş durumdayım hamburgerden zehirlenmiştim çünkü. şimdi yakın bir zamnda işe başlamam gerekiyor, çabuk toparlanmam için tecrübelerinize dayanarak neler tavsiye edersiniz, uzun zamandır istirahat ediyorum aslında ama belki de biraz da moralimin bozuk olmasından bir türlü eskiye dönemedim..merak ediyorum kilo kaybı halsizlik yapar mı? sürekli yatmak istiyorum ama nereye kadar tabii :))
çok teşekkürler..
bir de doktor multibionta vitamin yazmış içip faydasını gören var mı? mideme ağır gelir diye içmeye korktum...
(5) 

kotayı geçme sorunu ve modem şifre değiştirme

gaea #98341 
Merhaba, eskiden böyle bir durum olmamasına rağmen son 6-7 aydır sürekli kota geçme durumu olmaya başladı. öyle abartı gb lar değil ama yine şüphelenmeye başladım.. benim modemim airties olmadığı için göremiyorum kotayı geçip geçtiğimi ya da hangi iplerden bağlanıldığını. bu son ayların ayrıntısını görebileceğim Telekom'a başvurmadan bir yer var mı? Bir de tavsiye edeceğeniz en zor şifreleme metodu hangisi? Teşekkürler
modemimin markası Zoom.
(2) 

diziye altyazı ekleme

gaea #97617 
çok güzel bir online dizi izleme sitesi buldum. yalnız Türkçe alt yazı ekleyebiliyor muyuz böyle netten izlediğimizde? sanki oluyordu diye biliyorum ama nasıl bilen varsa söylerse sevinirim. Teşekkürler
site ismi de şu : www.tv-dome.net
(3) 

avrupa basketbol şampiyonası

gaea #96281 
maçları internetten izleyebiliyor muyuz arkadaşlar, bildiğiniz link varsa paylaşırsanız çok sevinicem..
(8) 

Quicknet

gaea #93135 
Merhabalar, arkadaşlar 1 haftayı aşkın süredir ttnette ciddi sorunlar yaşamaya başladım, bizim oturduğumuz yerde de quicknet varmış, aranızda kullananlar var mı?
Tavsiye eder misiniz? Sorunlar yaşıyor musunuz? vs.. teşekkürler..
(7) 

anksiyete bozukluğu

gaea #91050 
arkadaslar cok yakında 11 saat otobus yolculuğuna maruz kalacağım, bu tur seyahatlerde genelde cok gergin oluyorum, zaten son zamanlarda biraz anksiyete bozukluğu ve klostrofobi gibi durumlar gözlemlemekteyim kendimde.. benzer durumlarda olanlarınız var mı? varsa neler yapıyorsunuz o anda rahatlamak için? yani aşırı huzursuz olduğunuzda ve içinizde biran önce eve dönme isteği olduğu halde dönememeniz durumları gibi bir şey..
çok teşekkürler..
(1) 

gökçeada

gaea #90451 
merhabalar
daha önceden gökçeadada kalmış, ve kaldığı yerden, pansiyondan memnun kalmış biri varsa pansiyonun ismini paylaşabilir mi? şuanda orda olan varsa hava nasıl, rüzgarlı diye biliyorum ama aşırı mıdır bu rüzgar? arabasız hiç mi gezilmez?
teşekkür ederim..
(5) 

tatil cunda adası ve adalar

gaea #89194 
Özellikle son zamanlarda hakkında çok güzel şeyler duyduğum cunda adasına gideyim diyorum, ama ne ada hakkında, ne de ayvalık hakkında bir bilgim var. Bu ada ayvalıka kaç saattir? ve tabii ki bildiğiniz kalacak güzel bir otel varsa paylaşırsanız çok sevinirim.. bir de cunda adasından sonra 2-3 gun için geçebilecek yine güzel bir yer var mı? şöyle sakin, kafa dinleyebilecek..
bir de son olarak bir konuda kararsızım, gökçeada, bozcaada ya da büyükada, yine kalacak yer konusunda verilen her tavsiye kabulumdur..
evet adalarla bozdum kafayı bu sene hayırlısı!
teşekkürler
1

mobil görünümden çık