(4) 

İşyerinde gerginlik yaratan konu hakkında tavsiye isteği

ceo07 #1572951 
Herkese merhaba, iyi günler dilerim. Ara ara işteki sorunlarımla ilgili destek almak için bu platforma yazmış ve fayda görmüştüm. Umarım bu sorunum hakkında da yardımcı olabilirsiniz.
İdari işler ve satın alma bölümündeki aşırı iş yoğunluğu ve psikolojimin bozulması nedeniyle 2023 yılı Şubat ayında genel müdür ile görüşerek yazı işleri ve kararlar şubesine geçiş yaptım.
Geçiş yaptıktan sonra nisan ayında idari işlerdeki bir personelin eşi kanser hastalığına yakalandı ve bu yüzden ekim ayına kadar çalışamadı. Yerine de kimseyi almadılar.
Bu süreçte işlerden anladığımdan dolayı idari işler ve satın alma müdürü benden destek vermemi istedi, bu süreçte satın almalar çok yoğunlaştı ve çoğu eforumuzu satın almalara yönlendirdik, personel özlük işleri ve TSE belgelerinin hazırlanması işleri arka planda kaldı ve aksamaya başladı. Daha sonra ben de uzun bir yıllık izne çıktım ve döndüğümde yeni bir personel alınmıştı, O'nun eğitimiyle, işin öğretilmesi ile uğraştım ve daha sonra da satın almaların EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu)na girişiyle uğraştım, bu da 1-1,5 ay kadar sürdü.
Bu zaman zarfında personel özlük dosyalarındaki karışıklıklar, eksikler arttı, şimdi de 8-12 Ocak 2024 haftasında TSE denetlemesi var ve hiçbir evrak hazır değil.
Bu arada idari işlerdeki arkadaş eşini kanser nedeniyle kaybetti, Ekim ayından bu yana yarım gün çalışıyor, sömestra kadar çocuğunun düzeninin oturması için o şekilde izin aldı. Zaten kafası da bulanık ve kendini tam olarak veremiyor yarım gün de çalıştığı için.
Özetleyecek olursam bu personel özlüklerindeki sıkıntılar ile TSE denetlemesi belgelerinin eksik olmasını ne idari işler ve satın alma müdürü ne de bölümdeki personeller farkında görünüyor. İdari işler ve satın alma müdürüne zaten başka bir sorumluluk daha verdiler ve çoğu zamanını o iş alıyor ve baya gergin. Bu arada ben hala idari işlerde bir masada oturuyorum. Ondan dolayı bu olayların farkındayım.
Şimdi ben bu sıkıntıları idari işler ve satın alma müdürüne aktarmak istiyorum ama kadın zaten çok gergin ve sinirli birisi, sana zamanında destek ol demiştim, neden bunları da halletmedin diye bana bağırıp, çağırır mı diye endişe ediyorum, ama dediğim gibi işler çok yoğundu satın alma yönünden ve ben bu bölümde Şubat ayından itibaren çalışmamama rağmen destek oldum. Önümüzde 3 haftalık bir süre var, yeni başlayan ve eğittiğim arkadaşla bu işlerin üstesinden geliriz, yazı işleri ve kararlar şubesi zaten baya sakin geçiyor ve gün içinde sıkılıyorum.
Ama dediğim gibi bu kızma, bağırma, çağırma olma ihtimali düşüncesi beni geriyor ve stresten dolayı hastalanmama neden oluyor.
Siz bu durumda nasıl bir yol izlerdiniz? Açıkca anlatıp, nolursa olsun mu derdiniz, yoksa sen bu bölümde değilsin zaten, müdür ve personeller farkına varsın ve endişe etsin sana noluyor boşver mi derdiniz.
Ben zaten bu kadının gerginliklerinden ve bağırıp, çağırmasından da psikolojim bozularak bölümü terketmiştim.
Kafam çok karışık, yazdıklarım da karışık olabilir, sorarsanız daha detaylandırabilirim. Tavsiyelerinize ihtiyacım var, herkese huzurlu, sağlıklı günler dileklerimle.

Samsung galaxy note 8’den iphone 14 plus’a çift whatsapp aktarımı

ceo07 #1554747 
Herkese merhaba iyi akşamlar,
Samsung galaxy note 8 telefonumda dual messenger özelliğiyle çift whatsapp kullanıyordum (hem şahsi hem iş hattıma ait) Whatsapp business kullanmıyorum bazen yanlış anlaşılıyor. Şimdi bir maceraya atılarak iphone 14 plus’a geçmek istedim fakat çift whatsapp aktaramıyorum, hatta tek whatsapp aktarımı bile sorunlu diye mesajlar okudum.
Böyle enteresan bir durum başına gelip, tecrübe eden var mı diye sormak istedim. Aslında yaptığım tam bir maceraymış, olmazsa iphone’u satacağım ve samsung s22 ultra vb bir telefona geçeceğim biraz zarar ederek diye düşünüyorum, colornote programının alternatifini de bulamadım.
Eğer bu hususlarda yardımı dokunacak birisi olursa müteşekkir olurum.
(1) 

Samsung Galaxy Note 8 Sabit Wi-fi Mac Adresi Kullanma

ceo07 #1552518 
Herkese merhaba iyi günler,
İşyerindeki wi-fi bağlantısı için sabit telefon mac adreslerimiz istendi. Samsung galaxy note 8 telefonumda wi-fi bağlantı ayarlarında sabit mac adresi kullanılsın diye maalesef bir ayar bulamadım (Iphone telefonlarda görünüyor mesela). Çözümü konusunda bilgisi olanların yardımını bekler, şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

Google Earth Zamanlı Fotoğraf

ceo07 #1542606 
Merhaba, herkese iyi haftasonları. Google earth programında ufak bir bölgenin 2006 yılındaki görünümüne ulaşma imkanı var mı? Google earth proya yükseltsek daha yüksek çözünürlüklü görüntü elde edebilir miyiz? Veya bu işleri profesyonelce yapan bir firma var mı bildiğiniz? Bir mahkeme süreci için gerekiyor. Teşekkür ederim.
(4) 

İşyerindeki hataları söyleme

ceo07 #1531391 
Herkese merhaba iyi günler,
Yaklaşık 10 senedir çalıştığım firmada yaptığım bazı hatalar oldu. Kırtasiye stok seviyelerinde aksamalar var, bazı arkadaşların izin hesaplamalarında sıkıntılar mevcut (dış görevde çalışanların yanlış bilgilendirmeleri de oluyor).
Daha önce de yazdığım gibi çalıştığım idari işler ve satın alma bölümünü sevmiyorum ve zorlukla yapıyorum. Bu nedenle 2 adet antidepresan alıyorum bazen de uykumu desteklemek için ilaç kullanıyorum.
Yöneticimle görev yeri değişikliği için görüşmek istiyorum, yöneticim sert mizaçlı ve baya kızabilir bu durumlara, gerginlikten içim içimi yiyor. Giderek sağlığım bozuluyor. Başıma bir sağlık sorunu gelecek, iyice hayatım kötüleşecek diye endişeleniyorum.
Herşeyin başı sağlık, herşeyi göze alıp (gerekirse işten ayrılma) görüşsem mi sizce veya nasıl bir yol izleyeceğim? Deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa müteşekkir olurum.
Herkese sağlıklı günler dilerim.
(1) 

11 yaş çocuk için Covid 19 aşısı

ceo07 #1493807 
Herkese iyi günler. 11 yaşındaki kızımın alerjik astım öyküsü mevcut. Bebekliği ventolin, pulmicort kullanımıyla, nebulizatörle geçti. Biraz önce enabızdan baktığımızda kendisine aşı hakkı çıktığını gördük. Araştırmalarım neticesinde kafam karışmaya başladı. Doktor arkadaşlarımın da bazısı yaptırma bazısı yaptırmamam görüşündeler. Başından böyle bir süreç geçen varsa görüşlerini almak ister, herkese sağlıklı günler dilerim.
(3) 

İş hayatı, stres, kafa karışıklığı vs...

ceo07 #1428427 
Merhaba herkese. 7 senedir belediye şirketinde idari işler ve satın alma bölümünde çalışıyorum. Maaşım yaşadığım ile göre iyi sayılır ama ben yaptığım işten çok sıkılmış, bunalmış durumdayım (en ufak alımın bile kamu ihale kanunlarına göre bir sürü detayı, evrağı mevcut). Şirkette yükselme imkanım da bulunmuyor, yükselsem dahi idari işler ve satın alma müdürü olmak böyle bir yapıda şimdiki halimden çok daha stresli olacaktır.
Yapı olarak da strese dayanıksızım, antidepresan kullanıyorum. Haftada 3-4 gün spor yapardım, pandemi nedeniyle o da aksadı. Uyku için bile düşük dozda yardımcı ilaç kullanıyorum ama istemiyorum ilaçla yaşamamı sürdürmek, bir sürü yan etki, sersemlik, kilo aldırması vs...
İşten ayrılıp biraz dinlenesim, daha sonra kendimi başka bir sektöre yönlendirme isteğim var ama kafam maalesef çok karışık. Çalışma arkadaşlarım da beni sever, yardımcı olurlar, destek olurlar, böyle bir arkadaş ortamı da zor bulurum diye düşünüyorum. Stresten sağlığımı kaybedeceğim diye de bazen çok endişeleniyorum ( kanser olmak, kalple ilgili sıkıntılar vb. )
Yazımdan da anlayacağınız üzere zihnim karışık, gel-gitler yaşıyorum. Dertleşmek, tavsiye vermek vb. konularda mesaj ya da bu duyuru üzerinden yazışmak, fikirlerinizi almak isterim.
Herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu günler dileklerimle...
(8) 

Midede oluşan yoğun gaz ve kalbe yansıması

ceo07 #998547 
Değerli ekşi duyuru sakinleri,
Günaydın.2006 senesinden bu yana çektiğim mide sıkıntılarım mevcut.Eskiden bu kadar bilinç yoktu ve malesef bolca cola tükettim.Bence esas nedeni bu.
3 kez endoskopi işlemine girdim.Gastrit ve hafif düzey reflü dışında birşey gözlenmedi.Nexium, pantpas, gaviscon ve rennie şurupları baya kullandım.Rahatladığım dönemler oldu, özellikle nexium iyi geldiğini düşünüyorum.
Son 2-3 aydır ara sıra pantpas kullanarak idare ediyordum.Sürekli kullanmak da istemiyorum çünkü sürekli proton pompası inhibitörü kullanımı d vitamini emilimini etkiliyormuş ve bir keresinde d vitamini seviyem minimum çıktı.
Şimdiki şikayetim yoğun gaz ve bunun yansıması olarak kalbi uyarması, çarpıntı yaratması, gece birden uyandırması, uyandıktan sonra bol bol geğirme, biraz dolanıp, gazın geçmesini bekleyip uykuya dalma şeklinde sıkıntılarım mevcut.45 dk koşabilen biri olarak kondüsyonumu da etkiliyor bu gaz oluşumu.
Bu tarz şikayetler yaşayan kişiler varsa dertleşmek veya tavsiyeler almak istiyorum.1.85 boy 93 kiloyum.Kilomu da vermek istiyorum.Teşekkür eder, herkese sağlıklı günler dilerim.
(3) 

Çeviri yardımı ricası

ceo07 #899882 
İyi akşamlar dilerim.Altta tam net anlamıyla çevirmekte güçlük yaşadığım maddelerde yardımlarınızı rica eder, şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

a) Each Party agrees to keep confidential and not to disclose to Third Parties nor to use for its own purposes information, which may have to be disclosed to the other Parties for the purposes of this Agreement.

b) Upon award of the Service Contract, a final mutual agreement shall be executed stipulating in detail the relations between the Parties on the basis of this Agreement and in accordance with the terms of the Service Contract.
(1) 

İlaç muhafazası

ceo07 #427552 
Hava bir hayli sıcaklaştı.İlaçların üzerinde de genelde 25 dereceyi geçmeyen oda sıcaklığında muhafaza ediniz şeklinde uyarı var.Evimizde 25 kutu civarı ilaç var.Ağrı kesiciler,vitaminler,mide ilaçları,bebeğin ilaçları vs...Termometre odada 30 derece gösterdi bugün.Devamlı klima çalışan oda da yok.Buzdolabında da pek yerimiz yok.30 derecede bu ilaçlar hemen bozulur mu acaba?Siz nasıl saklıyorsunuz?Teşekkürler cevaplar için şimdiden...
(19) 

Cok paranız olsa gene de calısır mıydınız?

ceo07 #182727 
Mesela omrunuzun sonuna kadar ayda 4-5 bın harcayarak yasama ımkanınız var.Her sabah pazar kahvaltısı gıbı yayıla yayıla kahvaltı yapma ımkanı,ardından spor,dus ardından hobılerınız kıtap,dergı,ps3,bılardo,yuzmek vs...veya aılenızle ıstedıgınızı hergun yapma ozgurlugunuz var.Bu sartlarda yasam mı,yoksa bunlarla ılla bır gun ınsan sıkılır,hayatın amacı uretmek ve vatana,mıllete,ınsanlıga faydalı olmaktır dıyıp bu luks hayatı bırakıp,hergun 6-7de kalkıp,hergun ıgrenc trafıge gırıp,bı ton salak adamla aynı havayı solumak zorunda kalıp ,kendınıze ve aılenıze sınırlı zaman ayırıp gene de bu kaosa gırer mıydınız?
(13) 

Yemek yeme isteğini baskılamak ve neticesinde oluşan gerginlik,stres

ceo07 #87047 
Herkese iyi günler öncelikle,1.85 boy 92 kilo 28 yaşında erkeğim,92 kiloya 100den indim dikkatli beslenerek ve spor yaparak.Aslında 89a inmiştim ne güzel,ama başlıkta bahsettiğim olay gerçekleti artık 2 ay sonra,insanlar gözümün önünde götürüyor pizzaları,pastaları,hamburgerleri,özellikle misafirliğe gittiğimizde(evliyim bu arada),sinemaya gittiğimizde vs... ,onlar hapır hupur yerken ben soda içiyorum,eti form yiyorum,misafirlikteysek meyve yiyorum fln,yani işin özü kendimi frenlemekde zorluk çekiyorum arkadaşlar.Doktor tarafından 85e inmem öğütlendi,vücut kitle indeksim yüksekmiş ve karaciğerimde yağlanma oluşmuş.Size yani benim gibi kendini ağır yemekden uzak tutması gerekenler varsa,nasıl şeyler düşünerek yaparak kendinizi yememenin verdiği gerginlikden uzak tutuyorsunuz,ben bi ara onlar da göt göbek varken,ben zayıflayarak fit oluyorum,istediğim kıyafeti giyebiliyorum fln diye gaza getiriyordum,plajda sıfır göbekle gezicem vs... diye ama dediğim gibi son 1 hafta 10 gündür kilomu 89dan 92e çıkmasına neden olan bi ehhh yeter beee yememek bıktım artık hissiyatı mevcut durumda,çarelerinizi okursam sevinirim,herkese sağlıklı günler...
1

mobil görünümden çık