(4) 

hatırlayamadığım spor araba reklamı

orient blue #1579880 
varlıklı olduğu belli bir adam sabah uyanıyor, duşunu alıyor, tıraş oluyor, pahalı bir losyon sürüyor, yine pahalı kıyafetlerini giyip lüks kol saatini takıyor, evden çıkarken yine pahalı bir spor aracın anahtarını alıyor ve otoparka iniyor. tam o esnada önünden hızla reklama konu olan araç geçip gidiyor. reklamın teması da her türlü lükse sahip olabilirsiniz ama bir x’e (ferrari, porsche gibi) sahip olmak kolay değil gibi bir şeydi.

adamın kullandığı kıyafetler, saat, arabası falan da az da olsa markaları belli olacak şekilde kullanılmıştı sanki. atıyorum saati takarken markası tam görünmese de rolex olduğu belli oluyordu gibi.

bazı yerlerini uyduruyor da olabilirim ama kabaca bu şekilde bir reklamdı. hatırlayan çıkar mı acaba?
(2) 

Wi-fi destekli kombi tavsiye/yorum

orient blue #1579005 
Arkadaşlar genel olarak Vaillant/Viessmann önerildiğini görüyorum. Acaba bu ya da diğer markaların dahili wi-fi donanımlı modellerinden kullanan var mı? Varsa tecrübelerini merak ediyorum.

Elektrik kesintilerinde ayarlarını unutmasın, reset atmasın, ayarlandığı şekilde çalışmaya devam etsin, internet bağlantımın olduğu her yerden eve erişebileyim istiyorum. Elbette genel anlamda da kaliteli olsun, parası neyse verelim iyisini alalım düşüncesindeyim.
(2) 

ümitköy civarında ankara simidi

orient blue #1555275 
arkadaşlar ümitköy taraflarında hakiki ankara simidini nereden bulabilirim? kuğulu park çevresinde tezgahta satılan, koyu renkli ve sert, hakiki ankara simidini arıyorum. koru metro civarında tezgahta satılır diye düşünüyorum ama sorayım dedim. o bölgeye daha önceki ziyaretlerimizde birçok yerde denedik ama aradığım lezzeti bulamadım, genelde pastane simidi gibiydiler.
(1) 

bir kelime tahmin oyunu vardi

orient blue #1554792 
web tabanlı bir oyundu, yazılım bir kelime tutuyor fakat hiçbir ipucu vermiyor, siz de herhangi bir kelime yazıp başlıyorsunuz, yazdığınız kelimenin aranan kelime ile alakasına göre puan veriyordu, aranan kelimeden uzaklaştınız mı yoksa yaklaştınız mı puandan anlaşılıyordu. en az tahmin ile kelimeyi bulmaya çalışıyordunuz. neydi bu?

örneğin aranan kelime ağaç olsun, siz kuş yazınca 50, pil yazınca 1 yaprak yazınca 90 veriyordu gibi düşünün.
(2) 

Ankara’da kaliteli pastayı nereden alayım?

orient blue #1546548 
uzaktan sipariş vererek bir yere gönderteceğim, nereyi tavsiye edersiniz? çankaya’ya yollayacağım için o civarda olsa daha iyi gibi.
(1) 

Asfaltta/betonda kaymayan su geçirmez ayakkabı

orient blue #1541360 
şehirde giymelik, yağmura dayanıklı ve kaymayan bir ayakkabı lazım ama outdoor ayakkabı olmasın. gündelik, kot altına giyilebilecek, uzun yürüyüşlerde kullanılacak spor bir şeyler bakıyorum. Tavsiyesi olan var mı? Artık 1000 liralara böyle ayakkabı kalmış mıdır bilmiyorum ama fiyatı çok uçuk olmasa iyi olur, nadir giyeceğim çünkü.

Decathlon’a baktım, hep araziye uygun modeller var.
(5) 

xiaomi mi stick vs mi box s

orient blue #1541014 
arkadaşlar kayınvalideye bunlardan birini alacağım ama mi box s hissedilir derecede stick olandan hızlı mı acaba, tecrübe eden var mı? mi stick’in hızını biliyorum, benim için dert değil ama yaşlı insanlar alet tepki verene kadar sabredemeyebilir ya da komutu algılamadı zannedebilir. o yüzden bariz daha hızlı ise mi box alacağım.
(1) 

ingiltere turist vizesi

orient blue #1534008 
yakın zamanda ingiltere’den turist vizesi alan var mi acaba? malum şengen bölgesinde problemler var ya, o açıdan merak ettim. red alan var mı?
(1) 

kayıp nüfus cüzdanı

orient blue #1529503 
arkadaşlar babam eski tip (mavi) nüfus cüzdanını bugün kaybetmiş, pazartesi günü için yeni kimlik randevusu aldım fakat acaba eski nüfus cüzdanının kaybı için bildirim vs. yapmak gerekiyor mu? yeni kimlik (çipli) kayıplarında 199'u arayarak ya da e-devletten kayıp bildirimi yapılıyormuş fakat eski nüfus cüzdanları için böyle bir bilgiye ulaşamadım.

önümüzde 1 iş günü kaldı, kayıp nüfus cüzdanı kötü niyetli birinin eline geçerse risk teşkil eder mi sizce bu süre içinde?
(5) 

Amerika’dan iphone - frekans durumları

orient blue #1523165 
arkadaşlar amerika’dan alınan iphone’larda türkiye’de kullanırken frekans problemleri olabiliyor ya malum. acaba güncel olarak test eden oldu mu? çok mu kötü yoksa kullanılabilir mi? türkiye ile fiyat farkı çok çünkü, gelmişken alsam diyorum ama frekans işi kafamı bulandırıcı. apple’a da sordum, türkiye’de çalışan model burada satılmıyormuş.
(2) 

Amerika'dan drone getirmek (beraberinde)

orient blue #1517642 
Arkadaşlar Amerika'dan gelirken yanında drone getiren var mı hiç? 250 gram altı DJI olduğunu varsayalım, uçakta drone'un bataryaları, gümrükte kendisi sorun yaratıyor mu yoksa direkt sokabiliyor muyuz?
(2) 

sadece whatsapp web’de görünen chat

orient blue #1517252 
Şu anda telefonumdaki whatsapp’ta görünmeyen ve fakat whatsapp web’de görünen bir chat bulunuyor. Herhangi bir mesaj yok, sadece chat penceresi oluşmuş. numara bende kayıtlı değil fakat muhtemelen benim numaram karşı tarafta kayıtlı (eski müşteri falan olabilir). Bu nasıl olabiliyor, karşı taraf mesaj yazmak için o aşamaya kadar geliyor fakat henüz göndermiyor, bir bug sebebiyle ben bu durumu Web’de mi görüyorum acaba?
(3) 

Amerika'dan iPhone - garanti/frekans durumları

orient blue #1516618 
Amerika'dan alınan iPhone'ların Türkiye'de garantisi olmuyordu sanırım, bu durum hala böyle mi? Bir de eskiden 3g-4g frekans problemleri oluyordu, modelin koduna (A2368 falan gibi) bakmak gerekiyordu, bu durum da devam ediyor mu?
(9) 

Kediyi bir süre arkadaşta bırakmak

orient blue #1514685 
10 günlük bir seyahatimizde kedimizi 10 gün arkadaşımıza bırakmamız gerekecek. Acaba bu kadar uzun süre bunu deneyimleyen oldu mu? Öncesinde alışması için o arkadaşımızla kediyi ufak ufak bir araya getirelim mi ya da onun evine birkaç saatlik ziyaretler yapalım mı, ne dersiniz? Daha önce 5-10 dakika süreyle birkaç kez bir araya gelmişlerdi, hiç tanımıyor değil aslında.

Kedimiz 2,5 yaşında, ben sürekli evde olduğum için eşimden çok bana alışık, sırnaşık ya da saldırgan olmayan çok dengeli bir kedi. Daha önce de birkaç kez 2-3 gün evde yalnız kalmıştı ama 3 gün sınırı gibi duruyor. Döndüğümüzde peşimizden ayrılmamasından, kucağımızdan inmemesinden dolayı böyle düşündüm, normalde pek kucağa gelmez çünkü. Bırakmayı düşündüğümüz evde de sürekli arkadaşın eşi var, akşam da çocuklar (12 yaş) ve eşi geliyor, hiç yalnız kalmayacak yani.

Ne dersiniz hayvancağızın dengesini bozar mıyız? Mecburuz gerçi ama yine de sorayım istedim.
(1) 

New York gezisi, yapılacak/alınacaklar, konaklama

orient blue #1514567 
Arkadaşlar Mayıs'ta New York'ta yapılabilecek/alınabilecek şeylerle ilgili her türlü bilgi/tavsiyeye ihtiyacım var. Duyuru'daki geçmiş konulara baktım, genelde elektronik üstünde durulmuş, ben daha çok yeme/içme/gezme ve konaklama kısmındayım. Elbette çokça istisnası olsa da elektronikler malum kurlar sebebiyle Türkiye'den çok farklı değil gibi. Örneğin Amerika'dan iPhone almakla buradan almak arasında modeline göre 1-2 bin lira fark oluyor, değmez benim için ama elbette tavsiyelere açığım. Maksadım getirip satmak değil, kendim için almak.

Şimdiden teşekkürler, tik'ler gelecek.
(2) 

izmir - göz doktoru tavsiyesi

orient blue #1508643 
arkadaşlar göz muayenesi için tavsiye edebileceğiniz bir doktor/hastane var mıdır? karşıyaka’da olursa daha iyi. kent ya da ekol’ü tavsiye eder misiniz?
(8) 

Saç derisinde ve alında döküntü

orient blue #1507285 
arkadaşlar saç derimde ve alın bölgesinde, kaşlarımın arasında hafif deri döküntüsü oluyor bu ara, hayatımda hiç olmadı, kepek gibi de değil. sanki güneşte yanmış ve dökülen deri gibi. tabii ki bir süre izleyip doktora görüneyim diyorum ama basit bir şey gibi geliyor. acaba şampuandan falan midir? tavsiye edebileceğiniz bir krem vs var mi? sebamed falan belki?
(3) 

Selimiye - gezilecek yerler

orient blue #1500439 
Arkadaşlar 29 Ekim tatilinde 3 gün Selimiye’de olacağız. Hava izin verirse denize de gireriz. Civarda mutlaka gidin görün, şurada yemek yiyin diyeceğiniz yerler varsa her türlü öneriyi alırım. Şimdiden teşekkürler.
(5) 

Mac kilidini iPhone ile açma seçeneğini seçemiyorum

orient blue #1499722 
Arkadaşlar Mac'te bu seçeneği açamıyorum. Denediğimde Mac; Apple Watch ile iletişim kuramıyor diyor. Nette biraz araştırdım, cihazlara reset attım, wifi/bluetooth'u kapatıp açtım vesaire ama düzeltemedim. Acaba tecrübe eden var mıdır?

iPhone 8
Watch SE
MacBook Air M1 (Big Sur)

Tüm cihazlar en son sürümde, şifreleri var, aynı ağdalar tabii.
(3) 

ipados 15.0.1 safari arama çubuğu problemi

orient blue #1498418 
Önceden arama çubuğuna örneğin “eksi” yazdığımda hemen eksisozluk.com şeklinde tamamlayıp enter’a bastığımda web sitesine giderdi. Güncelleme sonrasında yine aynı şekilde tamamlıyor fakat zaman zaman arama çubuğunda “eksisozluk.com” şeklinde adresi tamamlamış olmasına rağmen gidip Google’da “eksi” kelimesini arıyor.

Anlatabilmişimdir umarım. Böyle bir gariplik yaşayan var mı?
(7) 

85 yaş üstü 3. doz biontech

orient blue #1493970 
anne ve babam iki doz sinovac oldular, bu hafta sonu da 3. doz aşılarını biontech olacaklar. babamda yüksek tansiyon var, ilaç kullanıyor düzenli olarak.

acaba benzer durumda olup da aşının yan etkisi olarak tansiyon artısı, ateş gibi sorunlar yaşayan oldu mu? biraz tırsıyorum, tansiyonu çıkar falan diye.
(2) 

güç tüketimi hesaplama

orient blue #1493829 
bilgisayarımın ne kadar enerji harcadığını hesaplamaya çalışıyorum, tchibo’da falan satılan güç ölçer prizlerden var bir tane, bilgisayar ona bağlı ve sürekli tam yük altındayken prizin ekranında 150W gosteriyor. acaba bu saatlik tüketim midir? yani 0,15kwh diyebilir miyiz? o da birim fiyatı kabaca 1 lira alırsak saatte 15 kuruş mu yazıyor acaba?
(9) 

Superonline fiber port yönlendirme sorunu (hg253s)

orient blue #1493658 
Dün de sormuştum ama yanıt gelmeyince tekrar şansımı denemek istedim.

Bu dandik modemde port yönlendirebilen var mı? Modemden gerekli ayarı yapıyorum, Windows 10’un firewall ayarlarından ilgili porta (TCP ve udp) izin veriyorum, hatta firewall’u tamamen kapatarak da deniyorum ama olmuyor.

Modemin arayüzünden dahili firewall’u da kapatarak (diğer tüm seçenekleri tek tek deneyerek) da denedim ama olmuyor. Müşteri hizmetleri istediğim portun açık olduğunu söylüyor. Ben modem kaynaklı olduğunu düşünüyorum, servis gelip bakacakmış, duruma göre modem değiştirilebilir belki dediler.

Bu arada sabit ip’m var, dışardan modem arayüzüne erişebiliyorum, 80 ve 21 gibi standart portlar açık. Sanırım geriye kalanları bloklamışlar.

Tecrübe eden oldu mu?
(1) 

Ehliyete sınıf ekletmek ve kimlik kartıyla birleştirmek

orient blue #1480701 
Ehliyetime yeni sınıf ekleteceğim, halihazırda ehliyetim ve kimlik kartım yeni, çipli olanlardan. Acaba ehliyet ve kimlik kartımı birleştirmek istesem, bu sırada yeni sınıf da eklenir mi yoksa önce sınıfı ekletip sonra birleştirme mi yapmalıyım? Bana öyle geliyor ki ayrı ayrı yap diyecekler, daha çok ödeyeceğim tabii bu durumda. Eğer öyleyse sadece sınıf ekleteyim diyorum, ne dersiniz?
(6) 

Scrambler (motosiklet) soruları

orient blue #1463840 
arkadaşlar ara ara scrambler sevdam coşuyor, yine gaza geldim. giriş seviyesi diyebileceğim ayarda (yani görece ucuz sınıfta, düşük hacim [800cc falan] ve güçte) marka model tavsiyeniz var mı?

estetik olarak ducati’yi ve bmw r ninet’yi çok beğeniyorum ama bmw tuzlu tabii. ducati için de çokça ısınma (sürücüyü pişirme hatta) problemi okuyorum. gerçekten bu motorlarda ısınma problemi var mı? (şehir izmir, ağırlıkla bahar ve yaz aylarında kullanılacağı, yoğun olmasa da arada trafiğe girileceği düşünüldüğünde)
(4) 

Kışlık motosiklet eldiveni tavsiyesi

orient blue #1463174 
Her türlü tavsiyenizi alırım.

Lokasyon izmir, motosiklet xmax 400. yağmurda ve 5 derece altında kullanılmayacak. Bütçem 1000 TL. Arada çok fark var, muhakkak bunu al derseniz bütçeyi 1500 de yapabilirim. Revit’in bazı modellerine baktım, teknik olarak hemen hepsi birbirine benziyor, karar veremedim. 4riders’ın da güzel görünen modelleri var ama maksadım ucuza işi bitirmek değil, makul kalitede ve korumaya sahip bir şey almak.
(8) 

Anneye telefon tavsiyesi

orient blue #1455233 
Daha önce birçok kez konuşulmuş bir konu fakat yeni modeller çıktığı ve fiyatlar habire değiştiği için tekrar sorma gereği duydum.

anneme telefon alacağız. kullandığı programlar; whatsapp, facebook, instagram, basit birkaç oyun (candy crush gibi) ve browser. bunun dışında her gün bol bol görüntülü görüşme yapıyor.

aradığımız özellikler; ekranı parlak olsun (gün ışığında görülebilsin), hoparlörü ve mikrofonu kaliteli olsun, ön kamera görüntülü görüşme için elverişli olsun, makul derecede performanslı olsun. pil ömrü önemli tabii ama daha çok evde zaman geçirdiği için çok da önemli değil. depolama alanına ihtiyaç yok, her şey bulutta zaten.

benim gönlüm iphone'dan yana çünkü eşimle birlikte biz de iphone kullanıyoruz, facetime çok başarılı, keza aile paylaşımı yapabilme şansımız olacak, yalnız yaşayan kadını takip edebileceğiz (google'ın konum takibi çok başarılı değil, en azından ios cihazlarla bakıldığında). tabii fiyatlar uçtuğu için maksimum alabileceğimiz model iphone 7 olacak. ios 14 alabiliyor malum, hala güncel bir telefon.

bunun dışında aklımdaki diğer alternatif xiaomi mi note 10 lite. ne dersiniz, başka tavsiyeniz olur mu?
(1) 

Apple Watch’u farklı bir telefonla eşleştirmek

orient blue #1452993 
Eşimin Apple watch’unu arada sırada spor yaparken kullanabilir miyim diye araştırıyordum, maalesef saat tek bir telefonla ve Apple ID ile eşleşiyormuş. O yüzden eşleştirmeyi kaldırıp kendi telefonumla eşleştirip işim bittiğinde tekrar eşiminin telefonuyla eşlemem lazım.

Acaba deneyen oldu mu? Böyle yapınca eşimin kendi telefonundaki watch verileri (sağlık, spor vs. artık ne varsa) gider mi yoksa tekrar eşleştirdiğimde sorunsuz şekilde “kaldığı yerden” devam mı eder?
(4) 

Söğüt - Bozburun - tavsiyeler

orient blue #1446507 
Arkadaşlar hafta sonu Bozburun/Söğüt taraflarına mı gitsek diye düşünüyoruz, ben açıkçası kötü yol/kötü otel/konaklama ve yemek için fahiş fiyat gibi sebeplerden ötürü gönülsüzüm ama eşim de gitmek istiyor.

Ne tavsiye edersiniz, nerede kalalım, ne yiyelim, paramızın karşılığını alalım?

Hiç o tarafa gitmedim, yolları nasıldır? Çakılların üstünde yarım saat 30'la gitmeyelim?
(2) 

Apple tv 4k ve Netflix - çözünürlük sorunu

orient blue #1444007 
Apple Tv 4k ve Netflix ikilisinde çözünürlük problemi yaşayan var mı acaba?

Sorunsuz kullandığım bu ikilide birkaç haftadır 4k içeriklerde çözünürlük problemi yaşıyorum. Hatta 1080p içeriklerde de sıklıkla kalite bozuluyor, uzun süre toparlamıyor. 4k tv'de düşük çözünürlük çok sırıtıyor haliyle.

sorunsuz kullandığım süreçle bugün arasında internet bağlantısı, ekipman vs. hiçbir fark yok. superonline fiber 35 mbit kullanıyorum, tam hız alıyorum. Cihazlar ethernet kablosu ile bağlı. apple tv'nin görüntü ayarlarını resetledim, netflix'in web sitesinden zaten "yüksek" olarak ayarlı olan görüntü kalitesini değiştirip tekrar "yüksek" olarak ayarladım, tüm cihazları kapatıp açtım vs. akla gelebilecek hemen her şeyi denedim.

tv'nin (sony xf9005) kendi Netflix uygulaması ile her şey cam gibi, 4k içerikler hiç takılmadan anında açılıyor, bant genişliği ve çözünürlüğü görebiliyorum zaten. keza çeşitli ios cihazlarda da 1080p'ye anında çıkıyor. sorun sadece apple tv'de.

forumlarda da benzer sorunlar yaşayanlar gördüm ama çözümsüz. yine de buraya sorayım dedim.
(1) 

Laptop önerisi (bütçe maks 4000 TL)

orient blue #1441976 
Geçmiş duyurulara baktım, çokça sorulmuş, sanırım AMD Ryzen 3500U işlemcili olanlar daha çok tavsiye edilmiş. Yine de sormak istedim, ne tavsiye edersiniz? Belki daha ucuza da halledebiliriz.

Ağır bir işlem yapılmayacak, basit word/excel işleri, email, surf, youtube vb. maksatlı kullanılacak. İş için kullanılan bir program nedeniyle windows tabanlı olması lazım, tablet olmuyor.
(4) 

Superonline fiber vs. Vodafone fiber / tercih

orient blue #1441837 
Halihazırda Superonline fiber kullanıyorum, fiyatı biraz yüksek olsa da uzun yıllardır sorunsuz çalışıyor. Yine taahhüdüm bitmek üzere, acaba devam etsem mi operatör değiştirsem mi bilemedim.

Binamızda Türk Telekom ve Superonline'a ait iki adet fiber hat var. Türk Telekom'a bakmadım bile, bir kez Millenicom deneyimim oldu ama TT hattı üstünden geldiği için midir bilinmez, zırt pırt bağlantı kopuyordu, birkaç gün sonra iptal ettirdim. Başıma böyle bir şey gelir diye düşünerek Superonline'ı iptal etmemiştim, onunla devam ettim.

Şimdi sağa sola reklam asmışlar, Vodafone fiber de hizmet vermeye başlamış. Hangi operatörün hattını kullanıyor bilmiyorum.

Sizce Vodafone fibere geçilir mi? Sanırım Superonline'da olduğu gibi upload hızı 5mbit. Problem yaşayan oldu mu? (İzmir Karşıyaka)
(2) 

Reçetemi okuyabilir misiniz?

orient blue #1441597 
Arveles yazıyor da diğer kısımları okuyamadım :)
(2) 

Evde kürek sporu yapmak

orient blue #1441294 
Önceki duyurulara baktım, ev için herhalde alınabilecek en iyi makine concept2. Decathlon'da satılan domyos kürek makinesiyle ilgili farklı yorumlar var, kimisi beğenmiş, kimisi concept2 almayacaksanız hiçbirini almayın demiş vesaire.

Domyos çok mu kötüdür? Amaç hem birçok kas grubunu çalıştırmak, postür düzeltmek, bel/sırt/karın bölgesini güçlendirmek (motosiklet de kullandığım için bu kasları çalıştırmak istiyorum.

alınmaz mı dersiniz?
(2) 

Kask tavsiyesi

orient blue #1437134 
Geçenlerde de aynı soruyu sormuştum ama yanıt alamadım, tekrar deneyeyim dedim.

Türkiye’de nispeten rahatça bulunabilen, kaliteli bir kask arıyorum, tavsiyelerinizi alırım. Bütçe olarak 3bin diyeyim. Daha üstüne de çıkarım fakat yeterince sağlam olup biri 2 biri 6 bin olan kasklar da var. Kaliteli ama görece ucuz model arıyorum, agv’nin üst modelleri ya da arai’nin alt modelleri gibi :) Eşime de alacağım, xs ve m beden olacak muhtemelen.

Teşekkürler.
(1) 

Çene açılır kask tavsiyesi

orient blue #1436268 
Arkadaşlar Türkiye’de nispeten rahatça bulunabilen, kaliteli bir kask arıyorum, tavsiyelerinizi alırım. Bütçe olarak 3bin diyeyim. Daha üstüne de çıkarım fakat yeterince sağlam olup biri 2 biri 6 bin olan kasklar da var. Kaliteli ama görece ucuz model arıyorum, agv’nin üst modelleri ya da arai’nin alt modelleri gibi :) kapalı kask tavsiyeniz, deneyiminiz varsa onları da duymak isterim. Teşekkürler.
(4) 

yeni araç alımı, vekaletsiz alım yapmak

orient blue #1435230 
arkadaşlar bayiden yeni bir araç alacağım fakat farklı bir şehirdeyim su an. benim adıma tescil sırasında vekalete ihtiyaç var mı? bayinin bana söylediği kadarıyla ben ödemeyi yapacağım, onlar bana fatura gönderecek, ben fatura ile trafik sigortasını yapacağım, onlar da tescil edip plakasını takip ben dönene kadar aracı muhafaza edecekler. hiç vekaletten bahsetmediler, o sırada benim de aklıma sormak gelmedi, buraya sorayım dedim.
(1) 

Mangal tavsiyesi

orient blue #1434463 
4 kişiye tek seferde yeterince et pişirebilecek büyüklükte bir mangala ihtiyacım var. çok pahalı bir şey olmasın ama makul kalitede, yıllarda kullanabileceğim, pişirme alanı kullanışlı bir şey arıyorum. yerden yüksekliği de bel hizasında olursa süper olur.

bütçe olarak maksimum 1000 TL diyeyim ama %50 fazlasına kadar tavsiyeleriniz varsa alırım.
(3) 

Saç tıraş makinesi tavsiye - naturel ense

orient blue #1433631 
Pandemi sonrası çokça makine tavsiyesi soruldu, verildi. Acaba bu makinelerle naturel ense yapmak mümkün oluyor mu? Berberler bunu el becerisi ile mi yapıyor yoksa makinenin başlığıyla mı yapıyor bilmiyorum.

4-5 aydır saçımı kendim kesiyorum, gayet güzel de oluyor ama ensemi naturel yapmakta zorlanıyorum. Cilde bastırıp hızlıca uzaklaştırarak çizgi yaratmadan kesmeye çalışıyorum. Eğer daha kolay yapmamı sağlayacak bir makine tavsiyeniz varsa alabilirim. Bende Philips marka basit bir model var, işimi görüyor ama motoru gitti gidecek gibi hissediyorum.
(3) 

Bilgisayarda ev/oda modelleme

orient blue #1433063 
Arkadaşlar eve yeni eşyalar alınacak, o sebeple odaları çok basitçe ama ölçekli şeklide bilgisayarda modellemek istiyorum. Bildiğiniz basit, ücretsiz programlar var mı?

Çok basitçe eşyaların ve odaların ölçülerini girip ölçekli şekilde eşyalar nasıl duruyor, sağda solda ne kadar boşluk kalıyor görmek istiyorum. Herhangi bir kaplamaya, dekora vs. ihtiyaç yok.
(7) 

Trafik işareti tanıyan araç tavsiye

orient blue #1432433 
Arkadaşlar trafik işaretlerini, daha doğrusu hız limiti tabelalarını tanıyıp adaptif hız sabitleyiciyi buna göre kendi kendine uyarlayan (hızlanıp yavaşlayabilen, kendi kendine dur-kalk yapabilen) bildiğiniz araçları yazabilir misiniz?

Premiumlar hariç soruyorum. Bildiğim kadarıyla yeni nesil Toyota'larda var bu.
(1) 

Seo Oyuncak Ankara

orient blue #1432358 
arkadaşlar 80’li yıllarda ankara’da seo oyuncak diye bir oyuncakçı vardı, hatırlayan var mi merak ettim. Atatürk bulvarı üstündeydi sanki. küçükken kuğulu parktan çıkıp bulvar üstünde yürürken ağzımın suyu aka aka vitrinine baktığımı hatırlıyorum. internette de bilgi yok hiç. elinde fotoğraf vs olan var mi acaba?
(7) 

Kurutmalı çamaşır makinesi (Arçelik)

orient blue #1430955 
Arkadaşlar öncelikle belirteyim; tek marka/modelle sınırlıyız (indirimimiz olduğu için). Arçelik (ya da ikizi Beko da olabilir) 8050 YK modelini kullanan var mı?

Yerimiz olmadığı için kurutmalı makine almak durumundayız. Eski duyuruları okudum, yıkama+kurutma yapan makinelerin performansını yetersiz bulan olduğu kadar çok memnun olan da var. Güncel bilgi alabilmek için sormak istedim.

İki kişiyiz, çok fazla çamaşırımız çıkmıyor haliyle, makineyi ağzına kadar doldurmadan kullanıyoruz. Ailemize kedimiz de katıldığı için makineyi değiştirelim dedik. Aynı model olmasa da kurutuculu çamaşır makinesi kullananların yorumlarını merak ediyorum. Alayım mı?
(8) 

Tadilat maliyeti

orient blue #1430637 
Arkadaşlar bizim yazlığa baştan aşağı tadilat yapsak ne kadar tutar, çok kaba bir hesap yapmaya çalışıyorum, belki benzer büyüklükte bir eve yakın zamanda tadilat yaptıran vardır ümidiyle sormak istedim.

Tabanı kabaca 50 m2 olan iki katlı 3+1 bir ev. Dışı yeni yapıldı, tüm iş içerde yani. Alt katta salon mutfak banyo var, üst katta da 3 tane minik oda var. 3 odanın birer tek kanatlı penceresi var, salonda da 3-4 metre kadar bir pencere, mutfakta da tek kanat standart bir pencere var. Zemin, duvarlar, pencereler (PVC) falan her şey değişecek.

Mütevazi şekilde evin zemini, badanası boyası, komple elektrik ve su tesisatı yenilenmeli. Su sadece alt katta yan yana duran mutfak ve banyoya gidiyor, basit yani.

Tabii ki bu kadar kısıtlı bilgiyle çok kaba bir tahmin bekliyorum, yani 20 mi tutar, 30’dan aşağı mümkün değil mi yoksa 50’yi geçer mi, hangi aralıkta olur acaba?
(4) 

65 yaş üstü / seyahat yasağı

orient blue #1427040 
arkadaşlar ikisi de 65 yaş üstü annem ve babamı yazlığa götürmek istiyorum (şu an bulundukları şehirden farklı bir şehirde yazlık). resmî ikametleri zaten yazlık olarak görünüyor. herhangi bir izin almadan götürebiliyor muyum yoksa her şekilde yasak mı acaba? karakoldan izin alınıyormuş galiba.
(4) 

giriş seviyesi oyun bilgisayarı

orient blue #1417998 
arkadaşlar maksimum 4.000 tl bütçe ile monitör dahil giriş seviyesi bir oyun bilgisayarı toplanabilir mi acaba? çok uzak kaldım bu dünyadan, fiyatları hiç takip etmiyorum. 9-10 yaşlarında çocuk icin fortnite ve benzeri oyunları makul grafiklerle makul performansta oynatsın yeter. derseniz ki o bütçe yetersiz su kadar olması lazım, tavsiyelere açığım. çok teşekkürler.
(8) 

Netflix 4K çözünürlüğe çıkmıyor

orient blue #1414708 
Acaba sizde durum nasıl? Yayın genelde 1080p’ye çıkıyor, nadiren 1440p görüyorum. Önceden hiç sorun yoktu, anında 4K çözünürlüğe çıkardı içerikler (4K olanlar tabii). Acaba salgın sebebiyle internet kullanımı arttığı icin operatörler Netflix’e doğru olan trafiği mi yavaşlatıyor ya da Netflix‘in kendisi mi yapıyor nedir? Çünkü hız testlerim normal, 35 mbit Superonline fiber kullanıyorum. YouTube‘da 4K alabiliyorum, onda sorun yok mesela.
(2) 

Corona - idari izin/işten çıkarma

orient blue #1413226 
Arkadaşlar malum salgın sebebiyle kronik rahatsızlığı olanları kimj şirketler eve idari izine gönderiyor, kimisi yıllık izinden düşerek izine çıkarıyor malum. Bunun bir şekli, standardı var mı acaba? Örneğin bugün duyduğum bir olayda kişiyi kronik rahatsızlığı olduğu için ücretsiz ve süresiz izine göndermek istiyorlar. Haliyle kişi de şaşırıyor. Tekrar değerlendirip öncelikle yıllık izinlerinden düşmek kaydıyla ücretli izine gönderiyorlar. İzin dönüşü ne olacağı belli değilmiş. Uygulama nasıl böyle durumlarda? Kronik rahatsızlığı olduğu için insanlar işsiz mi kalacak? Şirketin faaliyetleri devam ediyor bu arada, para kazanmıyor değiller yani.
(1) 

iPhone 4 - find my friends/iPhone desteği

orient blue #1409334 
Halihazırda iPhone 4 (desteklediği son sürümde) kullanan var mı acaba? Find my iPhone üstünden konum takibi yapabilmek için babama vereceğim ama hala bu özelliği destekliyor mu bilmiyorum. Telefon şu anda yanımda olmadığından deneyemiyorum. O yüzden buraya sorayım dedim.
(2) 

İş Bankası OGS cihazı - pil değişimi/iade

orient blue #1408054 
11 yıl önce aldığım ogs cihazımın pili bitti haliyle, plakayı gördükleri için hala sorunsuz kullanıyorum ancak yeni özel otoyollarda bariyer olduğundan ve ogs'yi okuyamadığından giriş yapamam diye tahmin ediyorum. Bu cihazı iade etmem ya da pilini degistirmem mümkün mü? Tecrübe eden var mı acaba?

Müşteri temsilcisine ulaşıp soramadım, önce buraya sorayım dedim.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık