(22) 

İç dökme duyurusu: İngiltere'den Türkiye'ye döneyim mi?

slymene #1582594 
Selamlar, aklım çok karışık, şartları, olanakları önüme koyuyorum ama bir karar veremiyorum. Biliyorum bu sorular çok özel sorular ama biraz da içimi dökmek istediğim için buraya soruyorum.

Evliyim, erkeğim, yaşlar ikimizin de 31, 7 aydır skilled worker visa ile İngiltere'deyim, maaşım 2800 pound. Eşimi yanıma alma hakkım var, İngiltere'de 6 seneyi doldurursam vatandaşlık hakkım oluyor, 5 senelik vizem var zaten. Hanım Türkiye'de henüz, tam da onu da buraya alma kararını verme aşamasındayız işte, onun maaşı 50000 TL, memur, garanti iş, rahat iş. Ben gelmeden hemen önce Türkiye'den ev aldık, aylık 15000 ev kredimiz var ama o zorlamıyor artık.

Artık uzun süredir ayrı olduğumuz için hasret de binmeye başladı, özellikle eşim duygusal anlamda bana çok bağlı, her gün hasret konuşmaları yapılıyor telefonda, gözyaşları dökülüyor falan.

Bana gelirsek ben her yere adapte olabilen bir tipim, buraya da oldum, ben her yerde mutlu olurum, oluyorum. Türkiye'deki sorunların farkındayım, bazı şeylerden dolayı bedeller de ödedim ama Türkiye'de de gayet mutlu mesut yaşarım, burada da yaşıyorum. Türk insanıyla problemim yok, nerede yaşıyorsam bir şekilde adapte olurum. İngilizi de Türkü de seviyorum, kötü insan her yerde var.

Benim buradaki işim gelişmeme çok müsait, çalışma saatlerim çok iyi, haftada 4 gün çalışıyorum. Zor bir iş ama uzun vadede maaşımı ikiye bile katlayabileceğim potansiyel var. Eşim gelirse başlarda 3-5 ay bir adaptasyon sürecinin sonunda 2500 pound civarı maaşla o da işe başlayabilecek durumda. Yani ikimiz de burada olursak nispeten güzel maaşlarla rahat rahat geçiniriz.

Ben Türkiye'ye dönersem muhtemelen hem haftada 6 gün, hem de daha uzun saatler çalışacağım, maaşım aşağı yukarı 40000 TL civarı bir şeyler olur. Uzun vadede Türkiye'de de kendi işimi kurma potansiyeli var, tabii bunun için 1.5-2 milyon sermaya lazım, o da bende yok.

İşin özü, şu anda düşündüğüm tek konu eşim, o nasıl yapar, adapte olur mu, Türkiye'deki rahatlığı bırakmalı mı? İngiltere'de ilk 1-2 sene çok zorlanacak biliyorum, İngilizcesi de çok iyi değil.

Kısa vadede çocuk da istiyoruz, Türkiye'de kalırsak aile boyutuyla da çok fazla destek bulabileceğiz her anlamda, ailelerimizle de aralarımız çok iyi, gayet güzel ilişkilerimiz var.

Anlaşılan, ne Türkiye ile ne de İngiltere ile sorunum yok, hayatta geldiğim nokta itibarıyla hiçbir yer beni çok heyecanlandırmıyor zaten, hayatı rutine oturtup mutlu mesut yaşamak istiyorum, yeni yerler göreyim, yeni maceralar edineyim gibi dertlerim yok, önceden vardı, yoruldum artık, dinlenmek istiyorum.

En başta neden İngiltere'ye geldin diyecek olursanız, bir heves geldim işte, Türkiye'de 6 gün, günde 12 saat yaptığım işten memnun değildim ve çok yoruluyordum. Buraya her şey harika olacak hayaliyle gelmedim tabii de, hatta gayet güzel de adapte oldum, benim İngilizcem gelmeden önce de çok iyiydi, fakat adaptasyonun ne kadar zor olduğunu bizzat gördüm, şimdi eşimin bunu yaşamasını isteyip istemediğimden emin değilim.

Eşim ne diyor diye sorarsanız, onun da fikirleri belirsiz, genel anlamda o da çok fazla zorluk istemediği bir noktada, Türkiye'de nispeten mutlu, o gelirse benim için, birlikte olmak için gelir, bir süre sonra adapte de olur. Nihayetinde ben hangi yöne meyilli olursam o da beni takip eder, karar vermek biraz bana kalıyor gibi nihayetinde.

Biraz düzensiz yazmış olabilirim kusura bakmayın. Görüş, öneri, ne söylemek isterseniz dinlemek isterim.
Teşekkürler.

Edit: Birkaç detay daha vermek isterim. İkimiz de veteriner hekimiz, ben burada klinisyenlik yapıyorum, eşimin klinik tecrübesi olmadığı için burada food hygiene, meat hygiene inspector gibi işler yapacak official veterinarian olarak. Mezbahalarda, havaalanları gibi yerlerde çalışabilir. Ben buradaki hayatı da düzene sokuyorum, ufaktan para biriktiriyorum. Orta karar bir araba bile aldım burada.
(2) 

İngiltere'de şu sehirler nasıldır?

slymene #1548645 
Selamlar.
İngiltere'de asagidaki sehirlerdeki şubeler için iş basvurularında bulunacağım.

Maaşım ilk 6 ay için net 2600-2700 pound civarında olacak. Yaklaşık 1 sene sonra eşim de gelecek. O da benzer maaşı alacak.
Asagidaki sehirler için bildiğiniz her şeyi yazabilirsiniz.
Yaşam, ekonomi, sosyokültürel yapı vs. her şey olabilir.

Genel olarak Londra gibi büyük şehir değil ama aradığımız her şeyi bulabileceğimiz, kafamız esince çıkıp bir şeyler yiyip icebilecegimiz, kiralari makul olan bir yer ariyoruz. Herhangi bir bilgi veya değerlendirmeye açığız.

Leeds
Reading
Brighton
Cardiff
Norwich
Milton Keynes
Redditch (Birmingham'a yakın)
(11) 

IELTS'ten 9 almak

slymene #1545921 
Selamlar,
14 gün sonra akademik IELTS'e gireceğim. Açıkçası çalışmak için çok vaktim yok. Az çok demeden birazcık bakınmaya çalışacağım.

Halihazırda İngilizcem iyi, YDS puanım 98.
Sınav formatına az çok hakimim ama girmişken en yüksek puanı almaya çalışacağım.

Bu noktada hap önerilere ihtiyacım var. En önemli kelime listesi şu, buna iyi bak, şu video çok iyi kesin izle gibi önerileriniz olabilirse çok memnun olurum.

Teşekkür ederim.

Bonus Soru: İngiltere'ye yerleşirken başvurulan şirketlerin gözünde IELTS puanının 9 olmasının sizce olumlu bir etkisi olur mu? Örneğin 7 IELTS skoruna göre 9 almış kişi biraz önde başlar mı mülakat süreçlerine?
(3) 

Tatil Planı Yapalım: Bolu-Zonguldak-Bartın-Amasra

slymene #1526188 
Selamlar,
4-5 günlük mini bir fırsat yakaladık. Tek zorunluluğumuz Pazar günü Zonguldak'ta olmak. İki kişiyiz. Araç var.

Ankara'dan Cumartesi günü yola çıkacağız. Benim aklımda
Cumartesi: Bolu
Pazar: Zonguldak
Pazartesi: Zonguldak+Amasra
Salı: Amasra+Bartın
Çarşamba: Dönüş
planı var.
Bu plana öneriniz olur mu?

Gideceğimiz yerlerde mümkün olduğunca ucuza konaklamak istiyoruz.
Genelde öğretmenevi, lokal, misafirhane gibi yerlerde kalacağız ama Bolu için kendimize bir günlük kıyak geçebiliriz.

Üstte adı geçen şehirlere yönelik konaklama, gastronomi, görülecek yer, alınacak hediyelik gibi her nevi önerinizi bekliyorum.

Teşekkür ederim.
(4) 

Minik Çeviri Sorusu

slymene #1525749 
Çeviri yapıyorum. Türkçe metinde

x katılımcının %a'sı erkek %b'si kadındır (n=39). Katılımcıların %x'i araştırma görevlisi, %y'si öğretim üyesidir.

Şimdi bu ifadeleri çevirirken:

a% of the participants were male and b% were female (n=39). x% of the participants were research assistants and y% were faculty members.

Sorum tense kullanımıyla ilgili. Participants "were male" mi yoksa participant "are male" mi?

"Participants were research assistants" mı yoksa "participants are research assistants" mı?

Teşekkür ederim.
(2) 

Şu kitabı arıyorum

slymene #1512564 
Selamlar,

Marius De Geus'un "Ecological Utopias: Envisioning the Sustainable Society" başlıklı kitabını arıyorum.

Yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler.
(5) 

Autocad'le çözülebilecek çok basit bir konu var

slymene #1512383 
Selamlar,
Eşimin doktora çalışması kapsamında aydınger kağıdına çizdiğimiz doku parçalarının yüzey alanını hesaplamamız gerekiyor.
Bunun için planimetre denen bir alet veya Autocad kullanılabiliyormuş.
Elimizde bir planimetre var fakat istediğimiz hassasiyette ve bir örneklikte sonuç alamadık.
Autocad konusunda da ben belki çözerim diye indirdim ama işin içinden çıkamadım. 2022 Autocad indirmişim. Kafam yandı.

Umuyorum çok basit bir iştir. Çizilmiş, üçgen benzeri bir şekil var. Bunun sınırları üzerinden yüzey alanının hesaplanması gerekiyor. 18 adet numunemiz var.

Gönüllülük esasıyla yardım etmek isteyen olur mu?
Veya bana birkaç ufak tüyo verirseniz ben de yapmaya çalışırım.
Örnek numunelerden birini ekliyorum:

imgur.com

Çok teşekkürler.
(7) 

Elektrikli çaydanlıkta çayın iyi demlenmemesi

slymene #1509890 
Selamlar,
İyi çaydan anladığım şey çayın o buruk ve acı tadı.

İyi çay tanımımdan sonra sorunuma geçeyim.
Müzmin bir demli ve şekersiz çaysever olarak elektrikli çaydanlığımdan memnun değilim.
Çay miktarını az, orta veya çok koymamızdan bağımsız olarak elektriklide demlediğim çayın tadı çıkmıyor. 5-6 kaşık dem atsam dahi su gibi oluyor çay. Renk var ama tat yok.

Birçok yöntem denedim. Önce suyu, sonra çayı koyma, içme suyuyla yapma, farklı marka çay kullanma, seylon çayı ile karışım, demleme suyunu iyi kaynatma vb. metotlar işe yaramadı. 20 demlemede neredeyse ancak 1-2 defa iyi tat alabiliyorum.

Diğer tüm değişkenlerle oynayıp sonuç alamadığım için suçu elektrikli çaydanlığa attım ve bildiğiniz normal çaydanlığa geçtim.
Sonuç çok daha iyi. Daha iyi çay içebiliyorum artık.

Sorum veya görüş almak istediğim konu şu: Sizin elektrikli çaydanlıklarınızda da aynı sorun yaşanıyor mu? Bu aletleri çok kişinin kullandığını bildiğim için aynı sorunu yaşayan tek kişi ben olamam diye düşünüyorum.

Aslında bu mite inanmazdım, elektrikli çaydanlıkta ta güzel çay olur derdim fakat uzun süreli olumsuz tecrübem beni de ikna etti gibi görünüyor.

Çaydanlığın markası Fakir Temper. Marka ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Denediğim çaylar: Çaykur Tiryaki, Çaykur Rize Turist Çayı, Seylon çayı, Berk Rize Çayı

Ben ne yapayım? Elektrikli çaycı konforunda iyi çay içmek mümkün mü?
İyi ve buruk tatlı çay içmek istiyorum.
(3) 

Hangi ev internetini kullanalım?

slymene #1509043 
Selamlar,
Taşınıyoruz, yeni taşındığımız yerde kablonet altypaısı yokmuş. Halihazırda kullanıyor ve memnundum. 81 TL'ye 100 MBPS hız alıyordum.

Yeni yerde eve kadar fiber kablo var. Hatta Türk telekomun fiber cihazı da var. Makul düzeyde bir hız ve ücret aralığında hangi firmayı önerirsiniz?

Türk telekomu hiç istemiyorum ama yapacak bir şey yok gibi herhalde.

Teşekkürler.
(11) 

Gelecekteki erkek ve kız çocuklarım için isim önerisi

slymene #1497702 
Selamlar,
Gelecekteki çocuklarımız için hanımla isim düşünüyoruz.
Erkek olursa ben Agah istiyorum. Bilgili anlamına geliyor. Çok sevdiğim ve karizmatik bulduğum bir isim.

Kız olursa da aklımda Defne var.
2. kız olursa ona da Zeynep düşünüyoruz.
2. erkek çocuk için ortak bir karar alamadık henüz.

Kriterlerimiz: herhangi bir zümre veya gruba bağlılık içermesin, olgun ve karakterli bir isim olsun, anlamı en azından saçma veya kötü bir şey olmasın.

Sorularım:
Bizim bulduğumuz isimlerle ilgili görüşünüz nedir? Sizde ne hissettiriyor?
2. oğlumuz için isim öneriniz olur mu?

Teşekkürler.

(Ekleme: 2. erkek için Feza ismi nasıl olur?)
(5) 

Amerikan kültürü ve yaşam tarzıyla ilgili film soruyorum

slymene #1493428 
Selamlar,
Amerika ile ilgili bir belgesel izlerken birden içime düştü.
Söyle eğlenceli, tercihen çok eski olmayan, Amerikan hayat tarzı ve kültürüyle ilgili eğlenceli bir film arayışı içindeyim.

Yani mesela Amerikan Beauty'nin güncel gibi bir şeyler istiyorum mesela.

Teşekkürler.
(6) 

Şu gömlek nasıl? Bulabilir miyiz?

slymene #1492512 
Selamlar,
Dün bir gömlek sormuştum, beğenilmedi.
Bu akşam MasterChef'te Danilo'nun giydiği bu gömlek nasıl?
Bulabilir miyiz?
Mümkünse maksimum 200 TL'ye kadar.

Teşekkürler.
(7) 

Şu gömleği arıyorum bulabilir miyiz?

slymene #1492352 
Selamlar,
MasterChef Somer Sef'in giydiği su gömleği çok beğendim.
Sorularım: Gömlek güzel mi?
Nereden bulabilirim?

Teşekkürler.
(1) 

Alınık Laptop veya Bilgisayar Önerisi

slymene #1470990 
Selamlar,
Bilgisayar arıyorum. Yaklaşık olarak aradığım özellikler:
Nispeten yeni, batarya ömrünü doldurmamış
i3 veya ryzen 3 üstü
ssd'si olan


Bir de yeni bir bilgisayar tavsiyesi istiyorum.
Aradığım özellikler üsttekiyle aynı. 6000'e çok iyi bir fırsat olursa çıkmak istiyorum.

Teşekkür ederim.
(8) 

Abolisyonizm için Türkçe karşılık arıyoruz

slymene #1465224 
Selamlar,
Bir akademik çalışma için hayvan kullanımını tamamen terk etmeye yönelik görüşleri kapsayan "abolutionism" akımına Türkçe bir karşılık aramaktayım.

Kaynaklarda abolisyonizm şeklinde Türkçeleştirilmiş ama ben bunu istemiyorum.
Türkçe öneriniz olursa çok sevinirim.

Ben başlayayım:
Abolisyonizm: Terk etmecilik
(4) 

Bir Dini İnanış İsmi Arıyorum

slymene #1428848 
Selamlar,

Bir ara çok araştırmıştım, bir İslam alt inanışı vardı.
Bu insanlar çok iyiler, yardımseverler, İslam'ın gereklerini yerine getiriyorlar fakat o inanıştan olduklarını kimse bilmiyor. Birbirlerine dahi söylemiyorlar.

Yani karşınızda duran bir ............'yi bilemezsiniz. Siz öyleyseniz o da sizi bilmez şeklinde bir bilgi hatırlıyorum.

Biraz araştırdım, Batıniler değilmi, daha farklı bir şeydi.

Maalesef anımsadıklarım bunlar, hatırlayabilen var mı neydi bu görüşün adı?
(2) 

English Surgeon belgeselini bulabilir miyiz?

slymene #1401740 
Selamlar,

Bir ders kapsamında izleyeceğimiz English Surgeon belgeselinin İngilizce altyazılı ve indirebileceğim versiyonunu arıyorum.

Şu adreste: www.documentarytube.com
mevcut ve izlenebiliyor fakat bana İngilizce altyazılı versiyonu lazım.

Mümkün müdür?
Çok teşekkür ederim.
(3) 

Yesterday (2004) filmini bulabilir miyiz?

slymene #1397829 
Selamlar,

Leleti Khumalo'nun Yesterday (2004) filmini bir ders kapsamında bulup izlemem gerekiyor.

Torrent vs. bulabilen veya makul bir ücret karşılığında ücretli sitelerden alıp download linkini gönderebilecek olan var mıdır?

Teşekkürler.

Filmin linki: www.imdb.com
(8) 

Tıp Etiğiyle İlgili Film

slymene #1397828 
Selamlar,

Tıp etiği bağlamında
sınırlı kaynakların adil kullanımı, adalet
ve
yararsız tedavi, gereksiz tedavi (futile treatment)

konuları kapsamında, herhangi bir dilde çekilmiş filmler arıyorum.
Bu konulara az da olsa dokunan film, belgesel, kısa film vs. öneriniz var mıdır?

Teşekkür ederim.
(2) 

Şu klasik müziği bulabilir miyiz?

slymene #1316636 
Selamlar,
Linkte eklediğim melodinin hangi parçaya ait olduğunu bulabilir miyiz?
Shazam'dan dinlettim, pek bir şey bulamadım. Ses kaydı Kurtuluş Savaşı ile ilgili bir videodan alındı.

Teşekkürler.

Link: drive.google.com
(2) 

Antalya-Ankara arası güzergah ve yol durumu önerisi

slymene #1303109 
Selamlar,

Yarın sabah Antalya Havalimanı-Ankara yapacağım özel aracımla. Önceki duyurulara baktım fakat güncel durumu da soruyorum. Ayrıca hangi rotanın daha rahat, kısa ve radarsız olacağını da netleştiremedim.

1. Antalya-Akşehir-Polatlı-Ankara
2. Antalya-Bolvadin-Polatlı-Ankara
3. Antalya-Isparta-Sandıklı-Polatlı-Ankara

Güncel yol ve radar durumunu da dikkate alarak hangi rotayı önerirsiniz? Ayrıca radar olan yerlerde hız sınırı kaç oluyor?

Teşekkürler.
(2) 

Muğla Tatil Planı Önerisi

slymene #1300338 
Selamlar,

Ablamla beraber 3 gün bayram tatiline çıkalım diyoruz.

Benim aklımda Milas Bodrum Havaalanından başlayıp Marmaris, Fethiye sonra Dalaman Havalimanında aracı bırakmak var.

Ben Ankara'dan, o İstanbul'dan gelecek. 21 Ağustos Salı (Bayramın 1. günü) başlamış olmak istiyoruz.

Mümkün olan en ekonomik tabloyu çıkarmaya çalışıyorum. 2500 TL civarı bütçe ayırdık. Orada araç kiralayacağız. Kamping alanlarında çadırda konaklayacağız.

Üç, beş genel yeri görüp, biraz da denize girip döneceğiz.

Sade, basit ve ekonomik bir tatil planı önerir misiniz?

Teşekkürler.

Edit: ben erkek
(1) 

Şu gözlüğü nolur bi buldurun

slymene #1299724 
Merhaba,

Oğuzhan Koç'un klibinde kullandığı şu gözlüğü nereden bulabiliriz. Benzeri de olur. Bi buldurun be.

Thx.
Açılmazsa diye link: i.hizliresim.com
(2) 

Yarın Ankara'da yollar kaça kadar kapalı olacak?

slymene #1235620 
Merhaba,

ya bu Ankara'da yollar kaçtan kaça kadar kapalı olacak. Koskoca şehir, bir duyuru bile yapılmamış.
Yarın 10'da Dışkapı-Çayyolu
12'de Çayyolu-Kızılay yapacağım. Yollar kapalı olur mu?
(2) 

Lost Sorusu

slymene #1187910 
Merhaba,

Lost'un 6 sezon 12. bölümüne kadar gelip çok sıkıldığımdan ara verdim. O arada The Office'i bitirip çok sevdim. Dün oturup şu Lost'u bitireyim dedim ama bir bölümü bitiremedim. Sıkıldım.

Sezon finaline kadar olan bölümleri atlayıp direkt finali izlesem çok şey kaçırır mıyım?
Olur mu?

Teşekkür ederim.
(5) 

Bisiklet Turuna Çıkacaktık-Ohal Oldu.

slymene #1102151 
Sevgiler.
Bu cumartesi 2 kişi olacak şekilde Ankara-Kıbrıs-Denizli rotasında yaklaşık 20 günlük bir bisiklet turuna çıkacaktık. Tur esnasında benzinliklerde, cami bahçelerinde, yol kenarlarında çadır kurmayı düşünüyorduk.

Malum, OHAL ilan edildi. Sıkıntı yaşar mıyız? Gecemiz gündüzümüz belli olmayacak. Sürekli ihbar edilip göz altında tutulur muyuz?
Not: Sicillerimiz çok temiz.
Teşekkür ederim.
(1) 

Kira sözleşmesi yapmadan kiracı olmak hakkında

slymene #1099121 
Merhaba

Yakın bir arkadaşımın 4 yıl boyunca kiracı olarak kaldığı evi kiralamayı düşünüyorum. Arkadaşım evden çıkıyor. Anlayışlı, ılımlı bir ev sahibi varmış.

O, kira sözleşmesi yapmadan, elektrik ve suyu kendi üzerine almadan 4 yıl boyunca oturmuş. Ev sahibi şehir dışında, evin olduğu şehre uğradığı da yok. Muhtemelen benim sürecimde de gelmeyecek.

Evin depozitosu 900 TL, arkadaşım 4 yıl önce bu parayı kendinden önceki kiracıya vermiş, şimdi de ben ona (müstakbel yeni kiracı olarak) 900 TL'sini vereceğim. Bu süreç hep böyle işlemiş.

Malum; ne sözleşmemiz, ne de depozitomuzu belgeleyen kağıdımız olacak elimde. Birkaç sene sonra evden çıkıyorum dediğimde, ev sahibinin, depozitonuzu vermiyorum deme hakkı var mı? Böyle bir şey ile karşılaşmamak için alabileceğimiz önlemler nelerdir?

Teşekkür ederim.

Not: Bunların haricinde konuyla alakalı önerebileceğiniz başka bir şey varsa müteşekkir olurum.
(1) 

Muhabbet kralı bölüm buldurma

slymene #999720 
Merhaba
03.05.2012 tarihli Tv8'de yayınlanan "kediler" konulu "muhabbet kralı" adlı televizyon programının mezkur tarihli bölümünü arıyorum.Arama yaptım fakat bulamadım.
Teşekkürler
Not:"Bi buldurana" ücretsiz bir adet veteriner hekim tavsiyesi :)
(3) 

Kimlik olmadan ikametgah değiştirme

slymene #570252 
Merhaba nüfus müdürleri,

Kimliğimi kaybettim.
Ankara'da okuyorum, ikamethahım İstanbul'da.Önümüzdeki 6 ay içinde İstanbul'a gitmeye niyetim yok.

Şimdi yeni nüfus cüzdanı için ikametgahın bağlı bulunduğu muhtarlıktan 'nüfus cüzdanı talep belgesi' isteniyor.O belgeyi alabilmem için İstanbula gitmem gerek.

Hadi ikametgah'ı Ankara'ya alalım, buradan halledelim dedik, o zaman da nüfus cüzdanı istiyorlar(bende nüfus cüzdanının fotokopisi var, orjinalini isterler mi bilemiyorum.)

1.Nüfus cüzdanı talep belgesi için illa benim mi gitmem gerekiyor ?
2.İkametgah değişikliğinde nüfus cüzdanının orjinalini de isterler mi ?

Ne yapayım ben, nasıl çözeyim ?

Teşekkürler.
(2) 

Türkiye'ye girişte nüfus cüzdanı gerekli mi ?

slymene #550249 
Merhaba

Polonya'da nüfus cüzdanımı kaybettim, 1 ay sonra Türkiye'ye dönüş yapıyorum.Kontrol sırasında nüfus cüzdanım olmadığı için sorun yaşar mıyım ?
Teşekkürler.
(2) 

Ufak bir çeviri

slymene #546772 
süpermarkette sırası çabuk bitecek kasayı bulmak
?
tenks in edvıns.
(10) 

Türk mutfağından sunumu yapılacak birşey ?

slymene #546279 
Merhaba.

Food hygiene(Besin Hijyeni) dersi için sunum yapmam gerekiyor.
Hoca sunum konusunun Türkiye'ye özgü herhangi birşey olabileceğini söyledi.Fakat öyle mantı, kavurma gibi yemekler değil olay.
Mesela atıyorum, Doğu Karadeniz'de özel el yapımı peynirler oluyor, 1-2 hafta mahzende bekletiliyor falan bu tarz şeyler lazım.Yani hem Türkiye'de yapılıyor hem de ilginç olucak, böyle madde madde anlatabileceğim bir yapılış süreci olacak.İçecek, tatlı olabilir

Önerilere açığım, teşekkürler.

Pişmaniye yapımı olur mu mesela ? Boza nasıl olur ?
(3) 

Şarkı arıyorum ama umutsuzum [deneme çekimli]

slymene #526763 
Merhaba, öncelerden dinlediği bir şarkı vardı.
Emin değilim ama 'tom waits, victor deme' dinlediğim zamanlara denk geliyor.Hatırladığım melodi 'Tom waits'e çok benziyor.

Şarkıyı dinlerken bisiklet sürdüğümü hayal ederdim hep, o özgürlüğü hissediyor gibi olurdum.
Hafif hareketli bir ritmi var.Sözleri hatırladığım kadarıyla şöyle ama tamamen farklı birşey de çıkabilir.

'How many roots before in the way da daa da da da daa daaaa.
Anlamsız olduğunu biliyorum ama böyleydi sanki.

Not:gördüğünüz üzere, zoru severim!
(1) 

Nasıl bulurum ?

slymene #521399 
Merhaba
www.haygem.gov.tr şu adreste anasayfada slayt şeklinde geçen 5 tane hayvan resmi var.O resimleri bir sunumda kullanmak istiyorum.Nasıl kullanabilirim.

Teşekkürler

Onun haricinde, yüksek çözünürlüklü koyun, tavuk, sığır, arı vs. hayvanların resimlerini bulabileceğim bir adres de olur.
(1) 

Karikatür arıyorum, Uğur Gürsoy

slymene #512112 
'oturduğu semte yapılan alışveriş merkeziyle gurur duyan adam hakkında mükemmel bir karikatür çizmişitir'
şeklinde tanımlanan karikatürü arıyorum.

Teşekkürler.
(10) 

Türkiye'yi tanıtacak şeyler!

slymene #510592 
Merhaba,
Her haftasonu sunum hazırlayıp bunu biri Polonya'lı biri de Kazakistan'lı olan iki arkadaşa sunuyorum.
İstiyorum ki genelde sıkıcı slaytların arasına şöyle Türkiye'den birşeyler serpiştireyim.

Mesela geçen hafta, sunumun sonuna 'Ebru sanatı' ile ilgili resimler koymuştum.Beğendiler, hoşlarına gitti.

Bu haftaki konumuz ne olsa ?

Teşekkürler.

Edit:Aşure hakkında birşeyler yazmaya karar verdim.Gelecek hafta da mevlevi kültüründen bahsedeceğim :)
Teşekkürler.
(2) 

Ufak bir rica

slymene #510314 
Şu entry'nin sahibine benim adıma güzel bir teşekkür edip, aynı şeyleri benim de hissettiğimi yazar mısınız ?

Ben üzerine birde göbeğimi falan açar, o sıcak havanın beni mayıştırması karşısında zevkten dört köşe olurdum.
Hatta abartmıyorum; çok zor sınavlarıma o sesle çalıştığım olmuştur.
Not:Bu duyuru elektrik süpürgesi sesi eşliğinde yazılmıştır
Dinlemek isteyenler için:www.youtube.com
beta.eksisozluk.com

Not:Gönderdiyseniz, gönderdim der misiniz ? içim rahat etsin(görüyor musun, ne insanlar var!)
(3) 

Belgesel arıyorum, bisikletle ilgili belgesel arıyorum.

slymene #508358 
Merhaba

İnternette bir başkasının 'ya bir ingiliz coğrafya öğretmenide bisikletle gezmişti dünyayı 3 yıl sürmüş nat geo da belgeseli çıkmıştı' şeklinde tanımladığı belgeseli arıyorum.

Aramaya inandım fakat bulamadım, belki daha önce izlemiş olan vardır umuduyla yazıyorum.

Aslında bisikletle ilgili her türlü belgesel olabilir.Dünya turu olur, Avrupa turu olur.

Teşekkürler.
(2) 

Sazanla ilgili karikatür ve başka birşey daha.

slymene #498612 
Merhabalar
Yurtdışında okuyorum, Fish diseases dersi için Cyprinus carpio(bizim sazan balığı) hakkında bir sunum hazırladım.

Sizden istediğim şey, hocayla aramız iyi, sunumun sonunda bak sazanla ilgili bizde 'sazan gibi atlamak' diye bir deyim var deyip onu açıklamayı düşünüyorum.Belki bir tane de sazanlı karikatür.

Sazanla ilgili karikatür arıyorum.
Ayrıca, 'sazan gibi atlamak' olayını nasıl anlatayım hocaya.

Teşekkürler.
(2) 

Ryanairden bilet alma hakkında

slymene #491708 
Merhaba
Polonya'dan ryanair ile bilet almaya çalışıyorum fakat en son ödeme kısmına gelince ücret PLN(zloti, polonya para birimi) olarak göründüğü için(sanıyorum öyle) yapı kredi kredi kartımdan ödeme yapmaya çalıştığımda 'ödeme reddedildi' uyarısı alıyorum.

Ödemenin gerçekleştirilebilmesi için ne yapmam gerekiyor ?

Teşekkürler.
(2) 

Avrupa seyahat rotası

slymene #491272 
Merhaba
Şu anda Polonya, Varşova'da bulunuyorum.

Aralık 20 de başlayıp, yılbaşına kadar sürecek bir avrupa turu yapmayı planlıyorum.

Kafamda hiç bir şey yok aslında.Sadece genel önerileri almak istedim ona göre programımı düzenleyeceğim.

Seyahata tek başıma çıkacağım.Hafif büyükçe bir sırt çantam olacak.Çok para harcamamam gerekecek.Rotamı netleştirebilirsem gittiğim ülkelerde couchsurfing yapacağım, en kötü ihtimalle hostellerde kalırım.

Polonya'dan başlayan(Almanya da olabilir) 7-8 gün sürecek bir seyahat için nasıl bir rota çizmem gerekir.Özel olarak görmek istediğim tek ülke Hollanda.

Teşekkürler.
(4) 

Nuri Bilge Ceylan filmlerinin yurtdışından ödül alabilmesi

slymene #481951 
Aslında bana göre çok çok zor birşeydir.

Nuri Bilge Ceylan tarzı filmler türk sinemasının başına gelmiş en güzel şeylerden biridir tamam.Çünkü filmler çok Türkiye'li, yani yabancı kültürle büyümüş adamlar bu filmlerden nasıl birşeyler çıkartabiliyorlar anlayamıyorum.

Filmde izlediğim her sahne bana geçmişimi, geleceğimi, akrabalarımı, köyde gördüğüm köpeği, muhtarın kızını, savıcıyı, polisi hatırlatyor.

Merak ediyorum, ne anlıyorlar bu filmlerden.Nasıl bağdaştırıyorlar, neden ödül veriyorlar.

Filmler çok bizden, onlar ne buluyorlar ?

Görüşlerinizi öğrenmek istedim.
Teşekkürler.
(6) 

Yurtdışından Türkiye'yi arama

slymene #478998 
Merhaba,

Şimdi yurtdışından Türkiye'deki cep telefonlarını aramanın en uygun yolları nelerdir.Ufak çaplı bir araştırma yaptım.
Sonuç olarak Skype veya Nonoh'dan birini seçeceğim.Skype'ı biliyorsunuz.
Nonoh'u nasıl bilirsiniz, daha önce kullanan var mı ?


Teşekkürler.
(3) 

Yurtdışına hediyelik nargile götürmek

slymene #477905 
Merhaba

Polonya'dan bir arkadaşım gelirken nargile satın alıp alamayacağımı sordu.Hali hazırda 22 kilo valiz hakkımı yeterince dolduracağım zaten(8 kilo da el bagaj hakkım var, o da dolacak.).Yalnız, kırmak da istemiyorum tabi arkadaşımı.Eminönü civarından alınır mı? Nasıl birşey alayım.Havaalanında kırılmaması için ne yapmam gerekir(bildiğim kadarıyla havaalanı personeli bildiğin savuruyormuş valizleri)
Bunun közü, tütünü, sipsisi, aroması vs. de var herhalde.

Veya bir üçkağıt yapıp şöyle oldu böyle oldu da alamadım nasıl denir.Uçağa nargile sokulur mu ?

Teşekkürler.
İstanbul'dayım, 9 gün sonra gidiyorum.
(2) 

Online dergi indirme

slymene #390751 
Merhaba
4. sayı www.tekerlekizi.com

5. sayı www.tekerlekizi.com

6. sayı www.tekerlekizi.com

7. sayı www.tekerlekizi.com

8. sayı www.tekerlekizi.com
üstteki dergileri bilgisayarıma indirip internet bağlantısı olmadan okumak istiyorum.Böyle birşey mümkün mü ?
Teşekkürler.
(3) 

Hangi traş makinesi ?

slymene #364696 
Remington PG520 Groom All In One Kıt 10 In 1 Advanced Titanium Bakım Kiti
tinyurl.com
110 TL


Philips QG3280 Multigroom 9'u 1 Arada Erkek Bakım Kiti

tinyurl.com
150 TL
Sizce hangisi ? (Sakallarım yumuşak, belki saç traşı için de kullanabilirim.)
Teşekkür ederim.
(2) 

Şu bilgisayarı aldım, Nasıl ?

slymene #360995 
Merhaba, biliyorum bu soruyu başka platformlarda sormak daha mantıklı ama neyse.
Bugün Lenovo z570
Intel(R) Core(TM) i5-2450M CPU @ 2.50GHz(turbo boost ile 3,1) (4 CPUs), ~2.5GHz 8 gb ram
nvdia ge force GT 540m
750 GB harddisk
vs. vs.
özellikle notebookumu vatandan 1380 TL'e aldım.
Yalnız teknolojiden bayağı bir geri kalmamla beraber yüklemem,silmem gereken birsürü program olduğunu farkettim.(mesela en önce windows 7 home basic'i premiuma falan yükseltmem gerekiyormuş,recovery cd's, oluşturmam falan gerekiyormuş.
Açıkçası dostlar çok yoğunum ve bunları öğrenecek vaktim yok.
En basitinden ekran kartı sürücümün,anakartımın falan güncel olup olmadığını nasıl öğrenebilirim.
(1) 

Akademik takvim hakkında

slymene #299126 
Ankara üniversitesi veteriner fakültesinin akademik takvimi böyle, burada harç paralarının ne zaman yatırılacağını ben mi görmüyorum yoksa başka 'kayıt yenileme'adı altında mı yazıyor anlayamadım.
not:bu sene 2.sınıfı okuyacağım.


Akademik Takvim


2011&2012 Eğitim Öğretim Yılı I. Yarıyıl (Güz)


Yeni ( İlk ) Kayıt Başlama Bitiş Tarihleri 05.09.2011 - 12.09.2011

Kayıt Yenileme Başlama ve Bitiş Tarihleri

Öğrenciler İçin 12.09.2011 – 16.09.2011

Danışman Onayı 12.09.2011 – 19.09.2011

Birim Başkanı Onayı 20.09.2011



Ders Ekleme Bırakma Başlama ve Bitiş Tarihleri

Öğrenciler İçin 26.09.2011 - 30.09.2011

Danışman Onayı 26.09.2011 - 03.10.2011

Birim Başkanı Onayı 04.10.2011



Mazeret Kayıtları Başlama ve Bitiş Tarihleri

Öğrenciler İçin 05.10.2011 - 07.10.2011

Danışman Onayı 05.10.2011 - 08.10.2011

Birim Başkanı Onayı 10.10.2011



Derslerin Başlama ve Bitiş Tarihleri 19.09.2011 - 30.12.2011

I. Yarıyıl (Güz) Sonu Sınav Tarihleri 02.01.2012 – 25.01.2012

Not Girişleri Başlama ve Bitiş Tarihleri 02.01.2012 – 27.01.2012
(2) 

Böyle başka blog var mı ?

slymene #298423 
umutspicks.blogspot.com
adam kullandığı(çanta,çakı,saat,eldiven) güzel güzel inceliyor, + ve - lerinden bahsediyor falan.
Başka varmı böyle?
sağol
(2) 

Klavyeye ses tuşu atama

slymene #286458 
Klavyemde ses açma kapama tuşu yok.Bir programla klavye üzerinde kullanmadığım iki tuşa bu görevleri atayabilirmiyim ? , programlama bilmiyorum.(Mesela İnsert - Home tuşları olabilir)
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık