(3) 

Vadeli mevduat faiz oranı sabit mi oluyor?

eternal_soul #1583748 
Merhabalar,

Bu konuda hiçbir fikrim bulunmuyor. Akbank üzerinden vadeli mevduat hesabı açıp bir miktar para ile mesela 365 gün %51 faiz oranı ile baslatirsam bu oran yıl boyunca paraya dokunmazsam sabit mi kalıyor? Yoksa piyasa durumuna göre azalış/artış gösteriyor mu? Mantıken neden böyle sabitleme yapsınlar diye düşünüyorum ama yine de sormak istedim.
(1) 

Dashboard ve raporlama örnekleri

eternal_soul #1577314 
Selamlar,

Dashboard ve raporlama üzerine kendimi geliştirmek istiyorum. İnternette bu konularla ilgili birçok video kaydı var, fakat öyle bir site olsun ki (var mı bilmiyorum, bulamadım) içerisinde talep ve dataset barındırsın onun üzerinden denemeler yapayım.

Böyle bir platform var mıdır?
(9) 

Kırmadan dökmeden ayrılmak

eternal_soul #1575158 
Selamlar,
Aralık başında tanışıp aralık sonuna doğru sevgili olduk. Sevgili olmadan önce o beni instagram'dan ekledi, sonrasında görüşmeye başladık. Uzun süredir öğlenleri gittiğim bir yerde zaten birbirimiz görüyorduk.

Tüm bu süreçte geçtiğimiz hafta başına kadar hiç yaş konusu açılmadı. Her şey o kadar güzeldi ki ne o ne de ben yaşlarımızı sormadık bile. Kendi çevremdekiler, bende olumlu bir değişiklik sezince konusu açıldı anlattım. Kaç yaşında diye sorduklarında cevap veremedim ki o anda içime bir kurt düştü. Onların da gördüğü birisiydi. Yaklaşık 24-25 yaşında düşünmüştüm.

Kendisine yaş konusunu açınca ilk o sordu, 35 yaşında olduğumu söyledim. Yaklaşık 28 yaşındayım gibi düşünmüş. Kendisine sorduğumda 18 dedi. evet 18. O anda kafamda yüzlerce soru işareti oluştu. Kendime çok kızdım nasıl daha önce yaşını sormam diye. Birisiyle tanışıldığında ilk sorulacak soruların başında geliyor... Yapım gereği de hiç bir zaman laylaylom ilişki içinde olmadım olamıyorum. Dolayısıyla nedense çok fazla vicdan yapıyorum.

Aslında yaşa takılan biri değilim, fakat 17 yaş gerçekten çok fazla. Özellikle evlilik vs düşündüğümde (Her ne kadar daha 1 -1.5 ay olsa da insan ilerisini düşünüyor, ne olacağını bilemese bile). En temelinde ben 50yaşına geldiğimde o 33 olacak, 60ımdayken 43 olaacak vs.. Onun arkadaş çevresinde yaş konusu geçtiğinde garip olacak vs. bilemiyorum.

Muhabbeti gayet sarıyor. O yönden hiç bir sıkıntı yok. Yaşlıyla yaşlı, küçükle küçük olabiliyorum. Fakat dediğim gibi ilerisini ciddi anlamda düşündüğümde kendisiyle bu durumun içinde olmak beni çok düşündürüyor. Sebebi de aşırı derecede bağlanmış durumda bana. Geçtiğimiz hafta 3 kez görüştük ve hepsinde de nutkum tutuldu açamadım konuyu.

Ona durumu nasıl anlatmam gerekiyor? Üzülmesini istemiyorum, ancak illa üzülecek. Üzüldüğünü görmekte beni çok üzecek. Yüz yüze mi yoksa telefonla konuşarak mı anlatmam uygun olur?
(3) 

Bypass ameliyatı sonrası evde bakım hk.

eternal_soul #1571392 
Selamlar herkese,
Geçtiğimiz cuma günü babam ameliyat oldu. Şu an yoğun bakımda servise henüz çıkartılmadı. En çok evde bakım kısmı düşündürüyor. Çünkü yalnız yaşıyor, ben ve kardeşimden başka kimse yok. 70 yaşında, kendi işinde hala çalışmaya devam ediyor. Kız kardeşimin bebeği olduğu için kayınvalidesinde birlikte bakıyorlar, kendisi çalışıyor. Ben de çalışıyorum. Kendisine ben refakat edeceğim, işten 1 haftalık izin aldım. Gerekirse 2-3 hafta da evden çalışma isteyeceğim. Bu 2-3 hafta süresinde de evde ben kalmayı planladım, her şey yolunda giderse.

* Hastane sonrası evde bakım nasıl olur? (Hastaneden bilgi verirler mutlaka, ama yine de yazmak istedim.)
* İyileşmesi ne kadar sürer? (Evde kendi işini halledebilecek açıdan.) (Bir de toplu taşımayla işe git-gel yapmak istemiyorum. Bu yüzden sordum. )
* Dışarıdan tanımadığım kimseye güvenmediğim için evde yalnız bırakmak istemiyorum, ki bırakılmaz da bu süreçte.
* İş yerim her ne kadar bir süre müsamaha gösterse bile, özel sektör sonuçta daha ne kadar tamam derler bilemiyorum. (Evden çalışma isteğini henüz belirtmedim.)

Bu konularda biraz tecrübesizim. Fikir açısından destek olabilir misiniz?
(1) 

28.10.2023 Epica Konseri ve Konser Çıkışı Hakkında

eternal_soul #1569790 
Selamlar Herkese,
Konsere Bursa'dan tek başıma geleceğim. İlk büyük konser deneyimim olacak. Sahne önünden bilet aldım. Amacım kapı açılışıyla beraber mümkün olduğunca en önlerde bulunmak, fakat 18:00'den 22:00 civarlarına kadar tek başıma ne yapabilirim hiç bir fikrim yok. Siz bu durumda olsaydınız ne yapardınız?

Bir de konser bitiminde (eğer saat 00:00'ı geçerse) esenler veya harem otogarına nasıl gidebilirim? O saatte toplu taşıma var mıdır? Bilet alırken gözümü o kadar karartmıştım ki dönüşümü düşünmedim bile.
(2) 

Xampp kulanarak joomla web sitesi yapımı + yayınlaması

eternal_soul #1506782 
Selamlar herkese,

Bir ödevim var(kendim yapacağım). Başlıkta da belirttiğim gibi joomla'da basit bir siteyi standart olmayan bir tema üzerine hazırlamam gerkeiyor.

byethost firmasından ücretsiz üyeliği oluşturdum.
Uzaktan ders anlatımlarında xampp kurulumu ve joomla'da bulunan özellikler anlatılmış. Makale ekleme kısmında, "işte burda makalaler hazırlayabilirsiniz" diyip saçma şekilde o konuda uzunca vakit geçirmiş. O yüzden derslerden hiçbir şey anlamadım. Youtube'da araştırıyorum.

Xampp kurdum, joomla dosyalarını htdocs içine attım. Apache ve MySql servislerini çalıştırdım. Filezilla indirdim, hosting tarafındaki dizine erişim sağladım.
Joomla'ya üyelik oluşturup, localhosttan erişim sağladım.

1) Buradan sonra ne yapmam/hangi adımları nasıl izlemem gerekiyor.
2) Veritabanıyla ilgili bir işlem yapacak mıyım?
3) Siteyi önce localde sonra dosyaları ilgili hosting dizinine atacağım değil mi?

Yardımcı olabilirseniz çooook sevineceğim.
Not: Zamanım kısıtlı (ödevi yarın akşam göndereceğim) olduğundan dolayı aşırı gerginim, yazdıklarımdan da bellidir sanıyorum.
(2) 

Yaz sıcağında dışı suni deri converse giyen var mı?

eternal_soul #916186 
Şöyle bir ayakkabı almayı düşünüyordum, aynı rengin dışı tekstil olanından göremedim. www.n11.com

Bu havalarda sıkıntı olmaz da mesela yazın bermuda kot şortun altına giyilebilir mi yoksa ayaklar vıcık vıcık mı olur?
(4) 

Masaüstünü ikiye bölüp kullanmak

eternal_soul #896000 
Masaüstünü resimde görüldüğü gibi ikiye bölüp kullanmak istiyorum. Nedeni yok, canım istiyor. :p Var mıdır böyle işi yapabilecek bir program veya bir işlem? Mümkünse çizgi gözükmesin.

edit: Son cümlem google translate terk olmuş, ben olmak üzgün.
(1) 

ispanyolca bir şarkı

eternal_soul #877514 
hareketli bir şarkıydı, sanırım ispanyolcaydı, kadın söylüyordu. şarkıda hatırladıklarım fiesta kelimesi (bu kelimeyi söylerken fiestaaaa diye uzatıyordu), bir de barab babbab bara barab babbab bara diye arada sırada tekrarlıyordu.
(2) 

Youtube'nin izlenen videolarla alakasız video önermesi

eternal_soul #876504 
Mesela Hitlerin esrarengiz kayboluşu adlı videoyu izliyorum yan tarafa bakıyorum sefa doğanay yazıyor. Bu ne mk diyorum. Bunun için çözüm var mıdır?
(2) 

europa universalis 4 oyunu hakkında sorular

eternal_soul #873322 
her şeyi sormadan araştırıyorum, sözlükteki başlığı da okuyorum ama bazı kelimeleri anlayamadım. mesela duyuru içinde bir arkadaş sorulan soruya şöyle bir cümle yazmış:

soru: Europa Universalis 4 oyunu oynuyorum bir süredir. Osmanlının en kuvvetli zamanında geçiyor oyun. Ben de o gazla bol bol fetih yaptım. Osmanlının normal hızını yakalayamadım ama yine de fena sayılmaz ilerlemem. Bu defa sürekli iç isyanlar çıkmaya başladı. Bütün savaşları sona erdirdim. Sadece isyancılarla uğraşıyorum ama bir türlü çözülmüyor.

cevap: overextension oluyor çünkü. sizin core olmayan her bölge için sizin orayı 3-5 sene sürecek şekilde core etmeniz lazım. bundan kaçınmak için de en iyi yol, fethetmek yerine vassal yapın.

1) overextension ne oluyor?
2) core, corelemek nedir?
3) vassal nasıl yapılıyor?
4) annexlemek nedir?

benim ek sorum:

5) mesela gidip kutsal roma imparatorluğunu falan dağıtmak istiyorum, yapamayacak mıyım?
(6) 

Dikkat dağınıklığını nasıl giderebilirim?

eternal_soul #855102 
Çok dalgınım, son zamanlarda iyice azıtmaya başladı. Baştan belirteyim sanırım ağır bir depresyon içindeyim... Özellikle kitap okuyamıyorum, içimden geliyor ama olmuyor. Okumaya başladığımda aa şunu yapıcaktım, aa gitarda şunu çalayım, aa facebook'a bakayım derken kalıyor. Örneğin bir soruyu çözüyorum gidiyorum yanlış şıkkı işaretliyorum, oyun oynuyorum oyun içinde bir şey aramam gerekiyor öylece dolandıktan sonra napıyordum lan ben diyorum...

Buna ek olarak unutkanlıkta var...
(3) 

part-time iş için nerelere başvurabilirim?

eternal_soul #853519 
Bir elektrik firmasında çalışıyordum, kendi isteğimle ayrılmak zorunda kaldım. DGS sınavına hazırlanıyorum, yaşım 25, aynı zamanda AÖF'den 4 yıllığa tamamlıyorum askerlik için. sınavı kazanamazsam bu yaz askere gideceğim. Evden dışarı arkadaşlarım deyim yerindeyse silah zoruyla çıkartıyorlar. Evde pc başında mal mal vakit harcayacağıma gideyim bir yerde part time çalışayım diyorum. Nerelere başvurabilirim?

Yakınlarında olduğum AVM'lerdeki çoğu giyim mağazalarına başvurdum.
(7) 

Konuşacak bir şey bulamıyorum

eternal_soul #852324 
Yeni bir ortama girdiğimde veya tanıdığım 3-5 arkadaş içindeyken onlar konuşurken ben konuşacak bir şey bulamıyorum. Zaten sürekli görüştüğüm 2 arkadaşım var. Sadece bana bir şey sorarlarsa cevaplıyorum, onun dışında aklıma bir şey gelmiyor. Konu spor olacak, müzik olacak veya teknoloji olacakta ben konuşacam anca.

Arkadaş ortamında goy goy dönüyor, bazen de "uff şu mala bak bee" muhabbetleri falan sıkıyor beni. Goy goy anında bile konuşamıyorum. Bu sayede çok iyi dinleyici oldum da konuşmak istiyorum uleyn.

Aynı şey kız arkadaş olayı için de geçerli. Mesela yeni bir kızla tanışsam o konuşmadan ben konuşamam, o soru soracakta ben cevaplayacam. Soruya soruyla karşılık verebiliyorum, onun dışında başka bir şey sormak aklıma dahi gelmiyor o an. Başkalarının çenesi durmaz ama ben yine surarım, konuşamam. Konuşmak istemediğimden değil de ne bileyim işte... Konuştuğum zaman patavatsız konuşan biri de değilim, aksine nerede ne söyleceğimi iyi bilirim. (biraz rte ye bağladım sanki)

Bu durum çok canımı sıkmaya başladı. Ne önerirsiniz, ne yapmalı?
(7) 

kıyafetlerdeki en-boy uzunluğu nasıl ölçülür

eternal_soul #852320 
internetten bir mont almak istiyorum, ölçülerini de yazmışlar. kendi üzerimde veya kıyafetler üzerinde en-boy uzunluğunu nasıl ölçeceğim? resim de atıyorum, eğer resim üzerinde çizerek açıklarsanız süper olur. biraz bilale anlatır gibi olacak ama...
(1) 

simcity 2013 limited - digital deluxe edition karmaşası

eternal_soul #852087 
oyunu almak istiyorum da almışken içinde her şey olsun istiyorum. digital deluxe ek paket gibi bir şey değil di mi? yani digital deluxe u alırsam direkt oyunu oynayabilir miyim?
(4) 

Görev yöneticisini açınca deaktif olan virüs

eternal_soul #850232 
Film izlerken, oyun izlerken yani fare ile işim olmadığım zaman, takribi 5 dakika diyeyim... Bir süre sonra görüntü donuyor, fareyi oynattığım zaman sorun ortadan kalkıyor. Kısa bir araştırma yaparak görev yönetici açık olduğu zaman virüs aktif olmuyormuş, denedim öyle de oldu.

Windows 8 64 bit kullanıyorum. Combofix ile tarattım sorun hala devam ediyor.
(5) 

Elektrogitar tel yüksekliği sorunu

eternal_soul #849552 
Bugün gitarcıda telleri değiştirttim, tel ayarının da yapılmasını istedim, ama önceki kullandığım haliyle aynı gibi yükseklik. Amatör birisiyim lakin herhangi mesela kalın mi telinde 12-13-14-15 egzersizi yaptığım zaman bir alt tele geçtiğim zaman en son bastığım 15. telde sanki pull-off yaparcasına boş tel sesi geliyor. Dedim acaba tel yüksekliğinden mi kaynaklı, meraktan resimlerini de yükledim. Cevaplarınızı bekliyorum.

Tel yükseklikleri:
3.perde imgim.com
12. perde imgim.com
21. perde imgim.com

imgim.com
imgim.com
imgim.com
(3) 

elektrogitar, solo'da farklı tele geçerken çıkan ses

eternal_soul #848604 
mesela 1-2-3-4 parmak egzersizi yapıyorum, ne zaman ilk sırayı tamamlayıp alt tele geçtiğimde son bastığım notadan sonra boş telin sesi geliyor. daha daha nasıl anlatayım diye düşünüyorum bulamadım. son zamanlarda fark etmeye başladım. uzun zamandır amfisiz çaldığım için mi, uzun süre metronom kullanmadan bodozlama çalıştığım için mi, yoksa gitarın tellerinin yüksekliğinden mi kaynaklanıyor olabilir bilemiyorum.

aynı olay bir şarkının sololarına çalışırken de oluyor. Bunu özellikle distortion'da daha çok fark ediyorum. son notadan sonra boş telin sesi geliyor.

eğer sorunumu anlayabildiyseniz, problem nedir sizce?
(1) 

elektro gitar sololarda hızlanmak

eternal_soul #848057 
metronomla çalışmam gerekiyor farkındayım. metronomun üzerinde çeşitli değerler var hangisini nasıl kullanacağımı da bilmiyorum, metronomla klavyede hangi pozisyonlarda çalışacağımı da bilmiyorum. yardımcı olabilir misiniz?
(6) 

Mangal nasıl yakılır?

eternal_soul #847908 
Bu işlerde çok tecrübesizim. Mangalı nasıl yakabilirim? Bilal'e anlatır gibi anlatabilir misin?^^
(1) 

Men’s Health 2014 Eylül Sayısı'nı nereden bulabilirim?

eternal_soul #843671 
Bugün gittiğim bir berberde denk geldi, sayfaları karıştırdım. İlgimi çeken birkaç yazı buldum. Sıra geldiği için okuyamadım.

Kitap mağazalarına girip baktım lakin Ekim ayına girdiğimiz için Eylül sayısı yok. Nereden bulabilirim?

Eğer dergiyi alıp okuyan ve de hediye etmek isteyen :) veya satmak isteyen varsa mesaj atmanız yeterli.
(1) 

telefondaki uygulamaları yedekleme (android)

eternal_soul #842504 
telefonuma başka bir rom yükleyeceğim, fakat içinde boyutu yüksek oyunlarım var. 3 gb falan. bunları tekrar indirmek istemiyorum. bağlantı kablosu kullanarak bilgisayara nasıl yedekleyebilirim?
(1) 

Fifa 15 online hakkında

eternal_soul #840028 
En son orjinal PES 2013 almıştım Konami'nin server'ları bazen sapıtıyordu, maçlarda bağlantıyı torrent ile kastırıp oyundan attıranlar mevcuttu falan filan. Zaten pes ile bağlantımı geçen sene itibariyle koparttım.

Fifa da var mı böyle şeyler? alsam mı almasam mı diye düşünüyorum.

Bir de online karşılıklı maç haricinde neler yapılabiliyor? Div 9'dan div 2 ye yükseldim muhabbetleri vardı nedir bu olay? Yanlış hatırlamıyorsam kendi adamını oluşturup diğer kullanıcılarla bir araya gelip transfer falan mı olunuyordu, neler var açıklayabilir misiniz?
(1) 

elektrogitar amfi tavsiyesi

eternal_soul #837041 
Sadece evde kullanacagim. Gitarim ibanez rg370dx, pedal falan hic birseyim yok. Roland Cube 15XL nasil amfidir? Yanina pedal gerekir mi? Uzun bi sure kendimi metallica, iron maiden sarkilarina adamayi dusunuyorum.

Ne kadar sert muzikle ugrassam da arada sirada duman sarkilarini da gitarim uyumsuz olsa bile calmaya calisiyorum.
(10) 

Hangi yabancı dizileri izlediniz/izliyorsunuz?

eternal_soul #836457 
Bir süre bol vaktim olacak. İzlemediğim birkaç diziye başlamak istiyorum. O yüzden izlediğiniz veya izliyor olduğunuz dizileri, konusuyla beraber yazarsanız süper olur, içlerinden seçeceğim çünkü.

Şu ana kadar izlediğim/takip ettiğim diziler: The Oc, Spartacus, Breaking Bad, Siberia, The Last Ship, Game of Thrones, Witches of East End.

Hepsinin yeri ayrı lakin şu sıralar aksiyonlu sahneler izlemek istiyorum. The Last Ship benzeri izlediğiniz dizi varsa, özellikle belirtirseniz sevinirim.
(2) 

The last song tadında filmler arıyorum

eternal_soul #835609 
Bazen the last song gibi abidik gubidik filmleri izlemeye bayılıyorum. O filme benzeyen neler vardır?
(1) 

Bu zamanda Battlefield 3 premium alınır mı?

eternal_soul #835491 
Çıkacak yeni oyunu videolardan izlediğim kadarıyla beğenmedim. Bi zamanlar battlefield 3'ü ucuzluktan satın almıştım, unutmuşum origin'e girince fark ettim. Premium paketi almadan önce sorayım dedim. Almış olsam oyunu oynayanlar azalır mı? Boşuna para vermek istemiyorum.

Battlefield 4 nasıl sizce? Onu mu yoksa 3'ün premium paketini mi alayım?
(3) 

Roland Micro Cube amfi 300 TL eder mi?

eternal_soul #834378 
300 TL'ye Roland Micro Cube amfi buldum. Fiyat uygun mudur sizce? Ev içinde, Ibanez Rg370dx gitar ile birlikte kullanmayı düşünüyorum.
(3) 

Windows 8, C sürücüsü kopyalama ve silme sorunu. Hata: 0x80070570

eternal_soul #832399 
Öncelikle google'da araştırma yaptım, lakin benim sorunuma uyan bir yazı bulamadım.

Windows 8 kullanıyorum, masaüstündeki (Genel olarak c sürücüsündeki) dosyaları kopyalamak veya silmek istediğimde
"Hata: 0x80070570: Dosya veya dizin bozuk ve okunamaz durumda"
hatasını alıyorum. Diğer sürücülerde aynı işlemi yaptığımda sıkıntı yok.

cmd üzeründen chkdsk yapmaya çalıştım şu hatayı veriyor: Access Denied as you do not have sufficient privileges.
You have to invoke this utility running in elevated mode.
(2) 

Firefox'ta sekmeleri düzenlemek

eternal_soul #830599 
Mesela soldan sağa 10 sekme olsun, dolunca sekmeler bi alt sıradan devam etsin istiyorum. Var mıdır böyle bi olay?
(4) 

3 saatlik yolda dinlemelik hareketli türkçe müzikler

eternal_soul #826823 
normalde türkçe pop radyo dışında dinlemiyorum, aklıma gelenlerden kendimce bir cd oluşturdum, şöyle: i.hizliresim.com ... gerçi tam isimleri belli olmuyor.

1 tane daha track cd'si yapacağım. neleri eklesem acaba? (yukarıdaki resimde bulunan şarkılar haricinde olursa süper olur)


edit: tarkan - hop de
gülşen - iltimas listede mevcut.
(7) 

Endustri muhendisligi bolumu nasildir?

eternal_soul #824557 
Dgs ile tercih yapacagim, lakin ders iceriklerini merak ediyorum. İnternetten ders programlarini arastirdim, sozel agirlikli gibi gordum. Dogru mu? Kisaca bilgi verebilir misiniz?

Yoksa bir sene daha calisip elektrik elektronik muhendisligi icin sansimi zorlayayim mi?
(1) 

yalova üniversitesi ve yalova hakkında bilgilenme

eternal_soul #823232 
DGS ile büyük ihtimal yalova üni. endüstri mühendisliği olacak. Üniversite nasıldır? Hocaları nasıldır?

Bursa'da yaşıyorum, Uludağ üni. olmayacak gibi. Yalova'dan transit geçtiğim için içini bilmiyorum, şehir hakkında da bilgilenirsem süper olur.

Yalova'daki ev fiyatları, yurt fiyatları (2 veya 3 kişilik) nasıldır?

Ek soru: Siz olsaydınız ne yapardınız sorusu... Bursa'da yaşıyorsunuz 1. öğretim olup Yalova'da yurtta-evde kalmayıp yaşadığınız evden üniversiteye şehirlerarası otobüs ile git-gel yapabilir miydiniz? (Evden yalova toplamda 2 saat sürüyor, dönüş 2 saat, hadi şehir içinde vakit kaybettin toplamda 4-4.5 saat yollarda geçecek..)
(3) 

evde kullanmalık dambıl seti

eternal_soul #821755 
şöyle bir şey alsam iş görür mü? soyulma falan olur mu ki? www.hepsiburada.com
(4) 

tarifi zor hareketli şarkı

eternal_soul #821296 
şarkının zamanını kestiremiyorum, nasıl tarif edeceğimi de bilemiyorum. hareketli şarkıyı bayan söylüyordu, neler dediğini de tam hatırlamıyorum, hatırladığım "if you wanna be ...... call me baby...." falan filan.

arada bi adam da " düddüdürrüüüt, düddüdürüüt" şeklinde eşlik ediyordu.

aradığım şarkının az çok tınısına benzeyen bir şarkı: www.youtube.com bahsettiğim ton 2:36 kısmından itibaren başlıyor, 10 saniye falan.
(7) 

işten ayrıldım hata mı ettim?

eternal_soul #820185 
Yaşım 25, bu yaşıma kadar ufak tefek yerler ve stajlarım dışında bir yerde çalışamadım. 1 sene sonra okul hayatım olmazsa askere gideceğim. Çalışamadım dedim çünkü yapamam edemem korkusunun yanında içime kapanıklığım da vardı. aile düzenim bozuktu, annem küçükken vefat etti babamla ayrı evlerde kardeşimle beraber anneanne evinde yaşadık, zaman içinde sürtüşmeler oldu, 2 tarafı idare etmekten daha çok içime kapandım bla bla bla fazla bu konulara girmek istemiyorum. Aklınızda bir şeylerin canlanmasını istedim.

teknik lise elektrik, myo elektrik okudum. lise sonda okuduğum bölümden nefret etmiştim, değiştirmek istedim iki sene öss ile denedim(mezun olduktan sonraki 1. sene haytalık yaptım evet) ösym kurbanı oldum, kazanamadım.

myo kazanmıştım gittim, paşalar gibi okudum okulda ilk 5 e girerek derece ile mezun oldum. Ama yine çalışamadım, korku mu desem içe kapanıklılık mı desem bilemiyorum.

2 senedir DGS ile uğraşıyorum, bu sene Endüstri müh. olacak gibi...


Geleyim esas soruma.. yaklaşık 1 hafta önce bir elektrik firmasına girdim, yaptıkları iş tesisat üzerine. inşaatlarda temel elektrik tesisatı yapıyorlar. Tecrübemim olmadığını bile bile işe kabul etmişlerdi halbuki...
İşe girdiğim günden itibaren sürekli ezdiler, yaşımı da öğrenince daha da arttı. Onu getir bunu götür. Bütün gün kan ter içinde kaldım, işi öğreneyim diye ses çıkartamadım. Ne yapacağımı bilmeden köşede iş saatini bekliyordum biri çıktı "ne oturuyorsun, git malzemeleri getir diyerek bağırdı, nerden dedim küfür edecek gibi oldu, aşağıya bak dedi"
Yanında bulunduğum eleman okumamış 15 yaşından beri inşaatlarda çalışıyormuş. Bugün bana resmen salak dedi. Onu neden öyle yaptın, bunu neden böyle yaptın kafan çalışmıyor mu hiç falan filan..

orada 15-16 kişi çalışıyordu, yaklaşık 10 kişi kesinlikle lise terk.

yazarken bile elim ayağım titreti, dayanamadım gidiyorum ben dedim gittim. iş yerindekilere de artık gelmeyeceğimi bildirip telefonu kapattım.

tecrübeye ihtiyacım vardı, ama hata mı ettim, katlanmalı mıydım?

edit: kendi mesleğimle ilgili başka bir iş mi arayayım yoksa kendi sağlığımı (psikolojimi) mı düzeltmek için çabalıyım? Veya insanların bol olduğu AVM'lerde geçici olarak bir iş mi bakayım?


ara edit: psikolojim derken 2 sene içinde 2 kez intihara teşebbüs ettim, 5-10 saniye kendimi kaybettim sonra napıyorum ben dedim. sürekli ölümü düşünüyorum, ölsem keşke diye de cümle kurmuşluğum var...

edit devamı: ne doğru düzgün konuşabiliyorum, ne muhabbet edebiliyorum. ileride daha kötü olacağımı düşünüyorum. akrabalar da ne yaşadığımı bilmiyorlar, anlatmaya çalışıyorum doğru düzgün dinlemeden yanlış değerlendiriyorlar....

belki bazıları gelecek dalga geçecekler benimle, şu an bile inanılmaz sinir yaptım.
(4) 

endustri muhendisligi okumak/okumamak

eternal_soul #819736 
Dgs ile uludag uni veya yalova uni icin elektrik-elektronik muh veya endustri muh. tercihi yapacagim, lakin uludag uni icin siralamam yetersiz iki bolum icin de. Yalova olabilir.

Yasim 25. Myo elektrik ve aöf isletme bitirdim. Orta seviyede ingilizce, baslangic a1 almancam var. Seneye askere gidecegim.

1) endustri muhendisi okuyup is bulamama ihtimali olur mu? Yoksa elektrik teknikeri olarak mi kalayim?

2) Eger ki e&e muh kazanamazsam, endustri muh tutarsa gidip okuyayim mi? Yoksa bir sene bir iste calisip e&e muhendisligi icin tekrar mi sansmi deneyeyim?
(8) 

yurtdışında ingilizce dil eğitimi kaça patlar

eternal_soul #818203 
orta seviyede ingilizcem var. mümkünse türklerin az olduğu bir yerde, fiyat açısından uygun bir dil okulunda, ingilizcemi insanlarla konuşarak geliştirmek istiyorum. düşüncemde 2 ya da 3 ay var (biraz da paraya göre). neresi olabilir, kaça patlar?

edit: gerekirse bir yandan da ufak tefek yerde çalışmakta isterim. olabilir mi?
(8) 

iş kararsizligi

eternal_soul #817426 
Gorustugum ve olumlu gecen (bursa'da) bir elektrik firmasi ve D&R var. Kendi meslegim elektrik teknikerligi (myo) yasim 25. Sosyal olarak sikintili donemden gectim cevreye ihtiyacim var biraz da. Seneye askere gidecegim.
İlk olarak d&r ye basvurmustum 2hafta icinde kimse aramadi ve elektrik firmasiyla gorustum, normalde yarin baslayacaktim. Ama bugun d&r ile gorusmeyr cagirdilar kabul etmislerdi ama kararsiz kaldigimi soyledim, kisa sure icinde haber versem olur mu diye sordum, acil haber vermem gerek arkadasima.

Elektrik firmasinda 2 hafta denenecegim o sure icinde olmazsa emegimin karsiligini vereceklermis. Sabah 7de servis aksam eve donus 7, 12saatlik bi zaman dilimi sozkonusu. Yemek var. Maas olarak 2 hafta sonra belli olacak asgari ya da asgarinin altinda olacakmis. Santiyede elektrik isleri yapacakmisim.

D&R icin evime yakin. Sosyal olarak kendime bir seyler katabilir gibime geliyor. Maas olarak asgari ucret. Sabah 10-7. Evime 10dk uzaklikta. Yemek fisi var.

Olmaz olmaz ust uste gelir boyle cok kararsiz kaldim.
(2) 

kyk geri ödeme olayı

eternal_soul #815808 
faizi hesaplanmamış yaklaşık 10000 tl borç var. bu kişinin yakın zamanda çalıştığı yerde sigortası başlayacak, doğal olarak ödemesi gerekecek. lakin bu borcu atıyorum en azından 1 sene gibi bir süre erteleme gibi bir imkan yok mudur? illa sigortasız mı olması gerek?

gardaş ülkede bi çakal sen misin diyen olabilir, ama şunu da sormadan edemeyeceğim.

bahsettiğim kişi fakülte mezunu. AÖF'ye kayıt olup öğrenci görünse ve sigortalı olsa yine aynı durum mu olur?

not: aile durumu kritik olduğu için soruyorum.
(8) 

hangi şort daha güzel?

eternal_soul #810240 
1) www.collezione.com

2) www.collezione.com

spor giyiniyorum.

ekstra, 3) www.collezione.com
(5) 

deichmann'da satılan converse tipi ayakkabı

eternal_soul #807008 
şu ayakkabı çok mu çakma gözüküyor? orjinaline o kadar para vermek yerine aynı değerde başka ayakkabı alacağım da...

www.deichmann.com
(2) 

Takıntılardan kurtulmak için ne yapmalı?

eternal_soul #805180 
Birkaç örnekle anlatmaya çalışayım... Gerçi bazıları takıntı mı değil mi, ne denir bilmiyorum.

9 yaşında trafik kazası geçirdik, annemi kaybettim. Yaşım 25 o kaza anı, yaşananlar, sonrası hala gözümün önünde. Ara ara yok oluyor, ama nerden geliyor anlamıyorum geldi mi de hüzünleniyorum.. eğer yanımda bi insan yoksa tepetaklak oluyorum. Bu olayın hayatımda önemli dönüm noktaları olabilecek çoğu sınavda moral olarak etkilediğini düşünüyorum... Çıkmıyor kafamdan.

Eski sevgilimin adını sağda solda, kitapta, soru paragrafında vs. duyduğumda, okuduğumda geriliyorum, sinirleniyorum. Adını tarihten silmek istiyorum o derece.

Uzun bir süre (5 sene) sonra bir kızdan hoşlanıyorum. Sadece bir kez görebildim, kısa bir tanışma ve maç muhabbeti oldu (kendi isteği ile) ve aradan 1 sene geçmesine rağmen (bu 1 sene içinde başka kızlar tanımama rağmen) aklımdan çıkmıyor. Platonik aşık oldum resmen. Resimlerine bakıyorum falan filan. Allah'a dua ediyorum karşıma bir kez daha çıksın diye, uzun bir süre devam ediyor bu dualarım. (ama evden dışarıya çıkamıyorum, içime kapanığım) En son dua ettiğimde anneannem sabahında vefat etti, şans eseri yanındayım son 2 günü. Bu kızı düşündükçe anneannemi, anneannemi düşündükçe bu kız aklıma geliyor doğal olarak.

Ne yapmam gerek? Yaşım ilerledikçe kaygım da artıyor.
(1) 

combofix benzeri bir program

eternal_soul #795242 
Windows 8.1 içinde combofix çalışmıyor. Bunun yaptığı işi yapan benzeri bir program var mıdır?
(1) 

windows 8.1 güncelleştirmesini kaldırmak

eternal_soul #795168 
şu sitede kivancbakdi.com anlatılanları uygulamaya çalışıyorum, lakin "bilgisayar ayarlarını değiştir"e tıkladığım zaman hiç bi pencere açılmıyor. daha doğrusu gibi açılır gibi oluyor, alt çubukta gözüküyor ama açılmıyor.

başka türlü nasıl kaldırılır? çıldırmak üzereyim...
(8) 

Kepçe kulak ve 3 numara saç? (ifşa mod on)

eternal_soul #791878 
Havalar sıcak, oturduğum yerde saç diplerimden ter akıyo, bunaldım. Saçı 3 numara kestirmeyi düşünüyorum. Az biraz saç dökülmesi var, biraz daha gür çıkar gibi düşündüm.

1. resim kulakları görün diye yakın bir foto.
2. resimde 3 numaraya yakın bir saç modeli

Uzun zamandır düşünüyordum cesaret edemedim. Haftada bir sakal traşı oluyorum. Sakal falan kurtarır mı, nasıl durur? :/

Maytap geçmeden fikirlerinizi söylerseniz pek bi memnun olurum.
(1) 

windowsta kopyalanan kelimeleri gormek

eternal_soul #791379 
Gun icinde kopyaladigim kelimeleri veya cumleleri pc kapanip acilsa bile gorebilme sansim var midir?
(1) 

vücuttaki terleme-kuruma sonucu bel ağrısı oluşabilir mi?

eternal_soul #789069 
spor salonunda ağırlık çalışıyorum, ama kaldıramayacağım ağırlığı zorlamıyorum. test ediyorum birincide olmuyorsa zorlamıyorum üstünü. elbette yanlış hareket sonucu da belde ağrı olabilir.

lakin 2 gün önce arkadaşın ayağına plaka düşmesi sonucu apar topar, terli terli hastaneye gittik. hastane içinde bir yandan 110 kiloluk arkadaşı tekerlekli arabada ittirirken bir yandan da omuzlarımda onun ve benim spor çantam vardı. hastaneden çıktığımızda terim kurumuştu.

o akşamdan itibaren sol kalçamın üst taraflarında, belimde hafif ağrı var. yürüyebiliyorum ama sol bacağım ile adım atarken garip bir şey hissediyorum ve hafifin biraz daha üstünde ağrı oluyor. sanki baston yutmuş gibi dimdik yürüme modunda geçiyorum.

6-7 aydır da sınava hazırlandığım için oturarak ders çalışıyorum.

bel fıtığı falan yorumları okudukça içim bi hoş oldu gelip buradan sorayım dedim.


terleme-kuruma sonucu olmuş olabilir mi?
(4) 

roland micro cube amfi

eternal_soul #787515 
ikinci el olarak 350 tl civarında bir fiyata buldum. satın almayı düşünüyordum ama buradan fikir amaçlı sormak istedim. elimde ibanez rg370dx var. uyum sağlar mı? ses yüksekliği tatmin eder mi?

ev dışında kullanma amacım yok, zaten hobi olarak takılıyorum kendi çapımda.

bir de amfiyi bilgisayara bağlayıp guitar rig programı ile kullanabilir miyim?
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık