(4) 

İkinci tv için yayın çözümü

Lethe #1591945 
Arkadaşlar, salonumda Turkcell Tv+ var modem salonda. Sorunsuz tv izleyebiliyorum.

Bir başka odada eski bir televizyon var. Odada tv için bir hat vs. çekilmemiş. Sadece normal prizler var. Uzun uzun kablolar çektirmek istemiyorum.

Bu televizyondan bildiğimiz tv kanallarını en kolay nasıl izleyebilirim. IPTV tarzı çözümler kullanan var mı memnun musunuz? Ya da alternatif bir öneriniz olur mu? Kullandığınız bir anten çözümü/aparat vs? Teşekkür ederim.
(1) 

Dalaman Havalimanından Ulaşım

Lethe #1590421 
Merhaba arkadaşlar, ilk kez Dalaman havalimanina gideceğim. Havalimanindan yaklaşık 50 km mesafede bir konuma gideceğim. O bölgede saatlik arac kiralama uygulamaları çalışıyor mu? Örneğin getir in böyle bir uygulaması var orada kullanabilir miyiz. Amacım gideceğimiz yolu araçla gidip uygun yerde bırakmak. Kiralayıp iade edemiyorum. Çok teşekkür ederim.
(3) 

TÜVTÜRK Araç Muayenesi

Lethe #1586213 
Arkadaşlar, araç muayenesinde ilkyardım kiti ve yangın tüpü olmadan araç muayeneden geçebiliyor mu? Bunların olması zorunlu mudur? Teşekkür ederim.
(2) 

0 araçlar ve 7 Temmuz

Lethe #1584280 
Arkadaşlar bildiğiniz üzere 7 Temmuzdan sonra belli güvenlik kriterlerini karşılamayan 0 araçların satışları yasaklanıyor.

Araç olacak alsanız nasıl bir strateji izlersiniz. Örneğin VW T-roc bayide 0'ı 1.820.000 TL olarak görünüyor. 2023 model az kullanılmış ikinci elleri genel olarak ilanlarda 1.500.000 TL civarında. İkinci el-sıfır makası biraz açılmış, ben en son 1,5 yıl kadar önce araba satmıştım. O dönemle kıyaslayınca çok farklı bir araba piyasası var.

Bu araçlar 7 Temmuza dek satılamazsa ne olaca bayilerin ellerinde mi kalacak? Araç alacak olsanız 0'ın daha düşmesini bekliyor musunuz, ikinci el mi alırsınız ne yaparsınız. Biraz tartışalım. :)
(2) 

ABD Vizesi Yenileme

Lethe #1581917 
Selam arkadaşlar,

Daha önceden ABD vizesi olan ve bitmiş bir pasaport için yenileme prosedürü başlattık. Konsolosluk pasaportla beraber evlilik cüzdanı, DS160 formu vb. belgeler talep etti. PTT üzerinden kargo ile yolladık.

Belgeleri 15 Nisan'da kargoya verdik, ertesi gün bir yetkili teslim almış. Halen haber çıkmadı. Konsolosluğun web sitesine login olduğumuzda "Belgeleri Gönder" statüsünde görünüyor, yani konsolosluk işleme almamış gibi.

Bugün 4. haftaya girdik, ne zamana tekrardan belgeleri alabiliriz fikri/deneyimi olan var mı?
(4) 

ABD Vize Yenileme

Lethe #1577896 
Arkadaşlar ABD vize yenileme sürecine dair iki sorum olacak. Vizemiz bitmişti ve aradan 48 ay geçmediği için yenileme sürecine girdik. Konsolosluktan e-mail geldi. DS-160 formu, pasaport gibi belgeler talep etmişler. Bu noktada iki sorum var:

- 28 Martta başka bir ülkeye seyahatimiz olacak. Bugünü de saymazsak arada 16 iş günü bulunuyor. 16 iş günü süresinde vize işlemesi ve iki kez kargolamayı da düşünürsek pasaportumuz yetişir mi? Bu işler ortalama ne kadar sürüyor, riskli mi?

- Seyahatten döndüğümüzde bayram tatili araya girecek. Nisan ayına bıraksak desem arada 1 ay civarı bir süre geçmiş oluyor. E-mailde veya başka bir yerde göremedik, "belgelerin teslimi için son tarih şudur" veya "en fazla xx haftada konsolosluğa dönüş yapmak gerekir" gibi bir durum var mı?

Teşekkür ediyorum.

@basond teşekkürler, 28 Martta farklı bir ülkeye gideceğiz o nedenle pasaportun yetişmesi kritik. ABD için kafamda plan olmakla beraber vize süreci tamamlanmadan ödeme yapıp uçak bileti vs. almıyorum.
(6) 

Ev sahiplerine soru - kira artışı

Lethe #1576368 
Arkadaşlar bu ay kiracımla konuşup kirayı yükseltmesini talep edeceğim. 1 senesi doluyor.

Kendisi 6 yıldır o evde oturuyor, biz evi geçen yıl satın aldık ve kontratı devam ettirdik. Herhangi birşey talep etmedik.

%25 konusu var eyvallah ama kanunu baz alacaksak 5 yılı geçtiği için kira tespit davası açma hakkı da var. Ben çelişkili görüyorum.

Malum kuruluş %65 enflasyon açıkladı ki 1 yıllık süreci geçiyorum sadece 1 Ocaktan itibaren herşeye %25-30 zam geldi. İstanbul'un enflasyonu en az %80 civarında. Ben açıkçası orta yolcuyum, %50 gibi bir oran düşündüm. Halihazırda bölge rayiçlerinin yarısının da altında oturuyor, bu artış olsa bile yine bölge rayiçlerinden çok daha uyguna oturuyor olacak. Uzun dönemli ve düzgün bir kiracı olduğundan her iki taraf için de hakkaniyetli olsun istedim.

Sorum şu; siz kiracınızla zam konuşmasını nasıl yaptınız, %25 diye diretirse nasıl aksiyon alayım. Teşekkürler.
(4) 

Mutfak tezgahı-ankastre ocak

Lethe #1555776 
Selamlar, yeni bir eve taşınacağız. Daire sıfır durumda.

Ankastre ocak ve fırın almak istiyoruz ancak mutfak tezgahında ankastre ocak yeri kestirilmemiş, mermer tek parça halinde.

Ben herhangi bir Siemens, Arçelik vb. bayisine gidip ankastre ocak aldığımda ocağın oturacağı alanın kesimini gelen kişiler yapabiliyor mu? Yoksa bunun standart bir ölçüsü var ve ben kendim önceden kestirmeli miyim?
(2) 

İstanbul'da konut yatırımı

Lethe #1555116 
Uzun vadede kira getirisi ve kenarda varlığımız bulunsun mantığıyla konut yatırımı yapalım diyoruz. 1+1 veya 2+1 olabilir (Stüdyo olmasın). Bütçem şehrin minimum sınırlarında olan 1.5M - 1.6M TL civarında evler. Gerekiyorsa 1.850M'a kadar çıkabiliyorum.

- Tuzla Kiptaş 2. Etap (2+1)
- Dumankaya Adres Lobi (1+1)
- Fiyaka Tuzla 2 (1+1)

sizce hangisi veya alternatif öneriniz olur mu? Kira çarpanı makul, prim potansiyeli olan nerelere yönelebiliriz.

Çayırova Akse Mahallesi özellikle Mutlukent yakınlarında çok güzel gelişim gösteriyor orası da aklımda.

(Lütfen konut fiyatları çok arttı, faizler uçuk, deprem geliyor konut alınmaz tarzı yorumlar yapmayınız, teşekkürler.)
(3) 

Konut Kredisi

Lethe #1548841 
Son 5-6 ay içinde konut kredisi kullanmış olanlara (veya kullandığını bildiği de olur) sorum olacak.

Hangi bankadan kullandınız, faiz oranı neydi? Tutar yazmanıza gerek yok sadece en düşük faiz oranını hangi bankadan bulabilirim onu merak ediyorum.

Hangikredi tarzı sitelere bakmamı önerenler olacaktır ancak örneğin Akbank'ın emlakçılara 1,79% oranla konut kredisi kullandırdığı bilgisini aldım. Bazı bankalarda böyle çok da açık edilmeyen kampanyalar oluyor. Bunlara ulaşmak istiyorum. Konut 2. el olacak.

Teşekkürler.
(2) 

Pasaport kayıt problemi

Lethe #1545373 
Arkadaşlar, eşimin kimliği üzerine bir IMEI kayıt etmek istiyoruz. Aşağıdaki uyarıyı veriyor:

"Yurda giriş kontrolü başarısız. En yakın İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğine başvurup bilgilerinizden emin olunuz ve bu bilgiler ile e-devlet kapısından yeniden başvuru yapınız."

Başvuru esnasındaki tüm alanlarımızı dikkatle tekrar tekrar denedik. Yurtdışı çıkışımız Kıbrıs, dolayısıyla kimlik kartı seçerek ilerlemeye çalışıyoruz. Yurtdışına çıkarken eski tip kimliğe sahipti, dönüşte yeniledik. Acaba sorunun kaynağı bu mudur? Hem eski kimlikteki nüfus cüzdanı seri no, hem yeni kimlikteki 6 haneyi denedik. Nasıl aşabiliriz yardımcı olabilecek var mı :(
(2) 

Kıbrıs'a gidiş / covid konusu

Lethe #1526995 
Yakın zamanda Kıbrıs'a gideceğim. Covid aşı şartı bulunuyor diye okuyorum internetten. İkinci aşıdan itibaren en fazla 270 gün geçmeliymiş. Benim 300 gün kadar oldu. Gideceğimiz oteli aradığımda mevcut önkoşulların kalktığını ilettiler.

Emin olamadım, yakın zamanda Kıbrıs'a gitmiş olan var mı? İstanbul'da ve/veya Kıbrıs'a girişte herhangi bir kontrol yapılıyor mu?
(4) 

Banyodaki çatlak fayanslar

Lethe #1521495 
Arkadaşlar, taşınacağım evin banyosunda çatlak durumda fayanslar var.
Banyoyu kırıp dökmek istemiyorum aynı fayans bulunmuyor.
Alternatif olarak bu çatlaklar nasıl kapatılabilir? Dekoratif bir ürün vb. olabilir. Fikriniz var mı?

imgur.com
(4) 

Ortak ev alımı

Lethe #1511187 
Arkadaşlar nişanlıyım. Nikah öncesinde bir konut alıp nişanlımla ortak ödeyelim dedik. Toplam gelirimiz, peşinat, kredi skoru anlamında bir sorun yok banka krediyi verebileceğini söyledi.

Yalnız, henüz evillik bağı olmadığı için ortak tapu olamayacağını ve ortak kredi kullandırılamayacağını söylediler.

Nişanlıyken nasıl bir formülle kredili konut alıp ortaklaşa ödeyebiliriz? Konu hakkında tecrübeli veya yakın akrabası/arkadaşı bu şekilde bir durumla karşılaşmış kişiler yardımcı olabilirse sevinirim, sağolun varolun.

Diğer soru: Nişanlılığı bir kenara bırakıyorum, 2 kişi akraba veya arkadaş,, ortak bir şekilde bir konut alamıyor mu, örneğin ortak hisseli olacak şekilde kredili konut alamıyor mu?
(9) 

lastik patlaması

Lethe #1443356 
Arkadaşlar aracımın lastiği patlamış. Araç şu an kapalı otoparkta bekliyor. Evden çalıştığım için haftada maksimum 1 kez kullanıyorum muhtemelen belki de 5-6 gündür öylece bekler durumda.

Kendi imkanımla stepneyi açtım, değiştireyim dedim ama baya zahmetli işmiş :( Bir de bijonların üstünde plastik bir parça var onu nasıl çıkaracağımı çözemedim.

Ne yapmam lazım :( İlk defa başıma geldi araç VW. Yol yardımı mı aramak lazım, maliyeti ne olur kabaca?
(2) 

PMP sınavını geçen arkadaşlar

Lethe #1080682 
Günaydın,

PMP için bir süredir hazırlanmaktayım. Şu ana dek; 40 saat civarında bir eğitim tamamladım ve Rita'nın kitabını ilk kez bitirmek üzereyim, 2 chapter kaldı.

Yalnız bölüm sonu sorularını çözdüğümde istediğim ölçüde bir başarı elde edemiyorum %50-60 arası doğru cevaplayabiliyorum soruları. Sadece kolay bir chapter'da %80 civarı yapabildim. Konular kafamda tam oturmadı.

Sınavı geçmiş arkadaşlar, bana ne önerirsiniz, yoluma nasıl devam edeyim? Rita'yı bir kez daha baştan çalışma planım var, öte taraftan Head First PMP kitabını da alayım diyorum. Sizce gerekli mi, ne yapayım ne önerirsiniz? Sizler nasıl çalıştınız, nasıl geçtiniz, anlatabilir misiniz kısaca?
(2) 

Sakal üstü tüyler

Lethe #1052457 
Sorum aslında erkeklere olacak ama bilgisi olan kadın arkadaşlar da kabulümdür tabi ki.

Benim sakal üstü bölgesi tüylü vaziyette idi ama zamanla ister istemez jilet değdikçe sertleşmeye başladı. Bu bölgedeki kıllardan kalıcı olarak kurtulayım diyorum. Lazer falan mı yaptırmak gerekir? Tercihen Anadolu yakası olmak üzere, nereleri tavsiye edebilirsiniz, mümkünse sizin veya tanıdığınızın kesin sonuç alabildiği bir yer olsun. Bir de bu işin yaklaşık maliyeti nedir? Teşekkürler.
(6) 

Kredi ile alınan evin satışı hk.

Lethe #1049190 
Arkadaşlar selam, kredi ile alınan evlerin satışı ile ilgili bir sorum olacak.

Diyelim bir ev almak istiyoruz, değeri 200 000 TL. 50 000 peşinatımız var, 150 000 de kredi çektik. Şimdi oranlara baktım; 10 yıl vade aylık 2300 TL ödemesi oluyor:

www.enuygun.com

Diyelim ki ben burada 1 sene oturdum; 2310 * 12 = 27720 TL kredi borcunu azalttım. Yine varsayıyorum ki ev prim yaptı, daha yüksek fiyata geri satmak için müşteri buldum (Örneğin 250 bin TL olsun) Satıp başka ev almak istiyorum.

İşte tam bu noktada süreç nasıl işliyor, bu senaryoya göre krediyi erken kapatınca kar-zarar durumum nedir, nasıl hesaplarım bunu?

Yüksek numara lensler

Lethe #1015455 
Arkadaşlar, lens alacağım ve doktora muayene oldum. 6,75 numara lens yazdı. Bir optikten sipariş verdim ancak 6 numara üstünde lensler yarım numara artacak şekilde üretiliyormuş. 6.0, 6.5, 7.. diye, doğru mu bu? Lensler Oasys marka.
(4) 

Virginia Angus?

Lethe #992210 
Arkadaşlar et veya burger yiyelim dedik bugün, Virginia Angus mekanı dikkatimi çekti ancak çok kalabalık olduğu söyleniyor, sıra bekliyormuş insanlar kapılarda (ya da pazarlama yöntemi artık bilemedim)

Tahtakale tarafındaki yerine mi gidelim Nişantaşı mı sizce, hangisi daha geniş ve düzgün servise sahip? Bir de pazar günü 5-6 sıralarında nasıl olur mekan?
(4) 

Kadınlar için forma

Lethe #972184 
Kaybettiğim bir iddia nedeniyle bir hanımefendiye galatasaray forması borçlandım. Kadınlar için ayrı forma yapmışlar. İnternetten alıp ofisine göndereyim diyorum ama beden konusunda tereddüte düştüm. Yaklaşık 1,67 boyunda ve 51 kilo civarında.

Sizce hangi beden uyar, XS-S-M ?
(3) 

yılbaşı hediye meselesi

Lethe #882655 
Selamlar, ofiste yılbaşı hediye olayına kurban gittim, 25 yaşında bir hanım kızımıza hediye almam gerekiyor. Yakın zamanda işe başladığından çok iyi tanımıyorum kendisini ama gördüğüm kadarıyla fular, şal gibi şeyleri seviyor. Öyle birşey alayım diyorum.

Bütçe anlamında çok abartı olmadığı sürece sıkıntı yok, yeter ki kaliteli düzgün birşey olsun. Hangi markalara, mağazalara bakayım ne dersiniz? (İstanbul-Avrupa) İnternetten tespit edip yarın nokta atışı ile satın almak istiyorum. Çok klişe bir soru ama yardımcı olanlara minnettar olurum, eper zormuş hediye seçmek :/
(1) 

Garanti Bankası yabancı dil tazminatı?

Lethe #828265 
Günaydın, Garanti Bankası'nın İngilizce dil tazminatı ile ilgili sorularım olacak:

- Dil tazminatı ne kadar? (sınav bazında x puana y TL gibi açıklarsanız sevinirim brüt-neti de katarak.)

- Banka kendi sınavını yapıyor mu?

- Hangi sınavları kabul ediyorlar ve bu sınavların geçerlilik süresi nedir?

Net bilgisi olan ve yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
(1) 

Ziraat kredi kartı döviz harcamaları?

Lethe #788254 
Arkadaşlar, Ziraat Maximum kredi kartımı geçen ay hem Türkiye'de hem de yurtdışında kullandım. Dolayısıyla ekstrede hem lira hem de dolar olarak tutarlar görünüyor. TL kısmı tamam da, dolar tarafı lira'ya çevrilmedi, çevriliyor diye biliyordum. Sadece dolar olarak mı ödeniyor?
(3) 

eskişehir yolu trafiği?

Lethe #747695 
Ankaralı arkadaşlara bir sorum olacak.

ODTÜ'nün yanından geçen bulvar ve Çayyolu metrosu açıldı bildiğimiz gibi. Merak ediyorum, özellikle de akşam iş çıkışı Kızılay istikametinde gözle görülür bir rahatlama oldu mu, trafikte azalma var mı?
(3) 

yanlış gelen elektrik faturası ve 186'ya ulaşamamak

Lethe #704653 
Arkadaşlar, sayacım yanlış okunmuş ve gereksiz yere yüksek miktarda elektrik faturası geldi. Hafta başında 186'yı aradım durumu bildirdim, hafta içinde cumaya dek çözeceklerini bildirdiler ve tabi ki sorunumu düzeltmediler, yeni fatura tebliğ edilecekti edilmedi. Haftaya salı da son ödeme tarihi.

Biliyorsunuz, her yerde elektrik kesik ve millet 186'ya hücum etti herhalde, cuma gününden beri ulaşamıyorum. Ne yapmalı bir yol gösterin :/

Yer: İstanbul Avrupa yakası, boğaziçi elektrik dağıtım.
(5) 

dudak kuruması ve çatlaması problemi

Lethe #667755 
Arkadaşlar, nemli şehirden kuru şehre tatile gelince ve tüm gün de dışarlarda olunca olan oldu, dudaklarım çatladı, kurudu hatta yara oldu. :( Krem sürdüm gece yatmadan ama şimdilik çözüm olmadı. Bu soruna karşı önerebileceğiniz bir krem, merhem çeşiti vs. bir ürün var mı?
(3) 

numaralı gözlük hk.

Lethe #657428 
Merhabalar, numaralı gözlük kullanıyorum. İkincisini yaptırmak istiyorum ancak gözlüğün miyop ve astigmat numaralarından tam olarak emin değilim, alalı belli bir zaman geçti ama görüşümden falan memnunum.

Soracağım şu ki, yeni bir gözlük yaptırmak istesem ve bir optik dükkanına gitsem, gözlük camlarından miyop ve astigmat numaralarını tespit edip yeni bir gözlük yapabiliyorlar mı bana? Yoksa illa doktora gidip muayene mi olmam lazım? Teşekkürler.
(1) 

Aktarmalı uçuş hk.

Lethe #649474 
Merhabalar, bir yurtdışı uçuşu gerçekleştireceğiz ve aktarma yapacağımız şehir Kiev. Aktarma süremiz de 12 saatten fazla. Havaalanında boş oturmaktansa bu süreyi Kiev'i kabaca gezerek değerlendirelim diyoruz artık 5-6 saatte ne olursa. Bu iş mümkün mü, yoksa havaalanından dışarı çıkmak mümkün olmuyor mu? Teşekkürler.
(2) 

kulak tıkanıklığı

Lethe #641693 
Merhaba,

Son 3-4 gündür sol kulağım tıkanık durumda. Hafif şekilde duyma kaybı da var. İlk defa böyle birşey oluyor, denize girme uçağa binme tarzı birşey de yok. Dün kulak kiri dediğimiz madde biraz da yoğun biçimde kulağımı tıkamış gibi hissettim ve ucu pamuklu çubukla derine gitmeden temizledim ama değişen birşey olmadı. (Normalde o çubukları da kesinlikle kullanmam)

Böyle birşey yaşayan oldu mu? İstanbul, tercihen Avrupa yakasında önerebileceğiniz hastane/doktor var mı? Teşekkürler.
(4) 

ulusoy ile ankara-istanbul yolculuğu?

Lethe #574586 
Arkadaşlar Ulusoy ile Ankara-İstanbul ve tersi istikamette gidip-gelme planlarım vardı ancak bir arkadaş Ulusoy'un İstanbul'da şehir içinde çok fazla dolandığını ve belki 1-1,5 saat vakit kaybettirdiğini söyledi. Sizin de başınıza buna benzer birşey geldi mi?

Biletleri 41 TL görünüyor ve %10 da bonus gibi birşey veriyor. Sıkça gidip geldiğim için fiyatı uygun geldi tercih edeyim dedim. Hakikaten böyleyse Kamil Koç veya Varan yapayım diyorum.
(7) 

bir iş durumu sorusu

Lethe #555070 
Arkadaşlar merhaba

Geçen ay içinde bir firma beni iş görüşmesine çağırdı. Kafamda işten ayrilma gibi bir durum yoktu. Olumlu bitmesine rağmen reddettim. Ne yalan söyleyeyim çok pişman oldum. :( Pozisyon halen açık. Sizce arayip konuşsam çok mu yüzsüzlük etmiş olurum? Özellikle ik ci arkadaslar veya buna benzer şeyler yaşamış biri yardımcı olabilirse sevinirim. Tesekkürler.
(4) 

motorlu taşıtlar vergisi hk.

Lethe #536288 
İyi akşamlar,

Aracımın vergisini internet bankacılığından ödemek isterken aşağıdaki gibi bir uyarı ile karşılaştım:

"Motorlu Taşıt Vergisini ödemek istediğiniz aracın ruhsatının sizin adınıza ait olmadığı bilgisi Maliye Bakanlığı Sisteminden alınmıştır. Motorlu Taşıt Vergisi ödemek istediğiniz aracın ruhsat sahibine ait bilgileri giriniz."

Aracı yakın zamanda ikinci el olarak birisinden satın aldım. Noterden satışını yaptık, daha sonra da emniyet bana ruhsatı posta ile gönderdi. Araç benim üzerime yani şu an. Plakayı değiştirmedim. Peki neden böyle bir uyarı alıyorum, nasıl çözebilirim? Bilgisi olan arkadaş yardımcı olaiblirse sevinirim, teşekkürler.
(2) 

bilişim sektörü çalışanları ve iş durumu

Lethe #429390 
değerli bilişim sektörü çalışanları,

klasik yöntemler haricinde (kariyer.net, yenibiris.com vb.) nasıl iş arıyorsunuz? mail grupları, linkedin network'unuz, danışmanlık firmaları gibi yöntemleri de tercih ediyor musunuz? kesin sonuçlar alabileceğim bu tip grup, forum vb. ortamları paylaşır mısınız? teşekkürler.

düzenleme: bu soruyu sorma nedenim, sektörde (ben de içinde olduğumdan biliyorum) genelde güzel işler için dışarıya çok fazla "sızdırılmadan" bazı mail grupları, danışman şirketler, firma içindeki personeli referans olacağı kimseler vb. aracılığı ile eleman bulunmaya çalışılıyor. hah ben de o mail grupları, danışman şirketleri ya da neyse onları istiyorum işte. :)
(4) 

Bankalar döviz bozuyor mu?

Lethe #412280 
Soru başlıkta. Elimde bir miktar kağıt ve madeni euro ile madeni çek kronu var. Elden çıkarmak istiyorum. Örneğin Ziraat Bankası şubesinde hepsini TL'ye çevirebilir miyim? Teşekkürler.
(2) 

Yıllık izin?

Lethe #391252 
arkadaşlar, 30 nisan'dan başlayarak 2 hafta boyunca yıllık izin kullanmak istiyorum.

30 nisan pazartesi iken, 1 mayıs salı ve resmi tatil biliyorsunuz. 30 nisan pazartesi - 4 mayıs cuma tarihleri arasında kesintisiz izin alırsam, yıllık izin hakkımda kaç gün gitmiş olur?

şundan soruyorum, nşa 6 gün gidiyor diye biliyorum haftalık kullandığımdan, acaba bu şekilde 4 güne düşer mi kesintili kullandığımdan dolayı? inşallah düşüyordur, müjdeli haberlerinizi bekliyorum. :)
(6) 

Türk Futbolundaki Son Gelişmeler..

Lethe #374147 
1. Yıldırım Demirören nasıl oldu da bir anda "kurtarıcı" sıfatıyla futbolun tek patronu oldu? Diğer kulüplerin nasıl bu kadar yoğun desteğini alabildi?

2. Sizce bundan sonraki süreçte bizi neler bekliyor? UEFA'dan okkalı bir ceza yer miyiz?

3. 103 milyon TL'yi bir başkan nasıl oluyor da hibe edebiliyor, bu işin arkasında sizce ne var?

Buyrun.
(1) 

Bilkent MBA

Lethe #303857 
Aziz dostlar, Bilkent MBA hakkında birkaç sorum olacak. Buraya başvurmayı düşünüyorum önümüzdeki süreçte.

1. Derslerin işleniş tarzı nasıl? Sürekli ödev, proje, sunum, makale vb. çalışmalar odaklı mı? Yoksa tipik vize/final şeklinde mi? Sınavların zorluk derecesi sizce nasıl?

2. Özel sektör çalışanı olarak beni en çok düşündüren işle beraber dersleri yürütmek. Part time MBA düşünüyorum, dönemde 2 veya 3 dersten 3 yılda bitiyor. İşle beraber nasıl gider sizce?

3. En can alıcı nokta: burs meselesi. Lisans not ortalamam düşük. GMAT'ten en az 650 isteniyormuş, iş deneyimiyle yüksek GMAT'i birleştirsem kısmen de olsa burs alabilir miyim? Mülakat performansı ve referans mektupları da önemli deniyor.

"Sen kimsin ula?" derseniz, bilgisayar mühendisiyim, Bankacılık ve BPM uygulamalarını geliştirme üzerine 1 yıla yakın deneyimim iş deneyimim var şu ana dek. Bahar döneminde öğrenci almıyorlar galiba ancak başvuracağım döneme dek 2 sene profesyonel deneyim sahibi olurum. Bu süreçte de GMAT + TOEFL'a gireceğim ve para biriktireceğim, ayrıca İstanbul (özellikle Sabancı Ü.) ve yurtdışı alternatifleri de araştıracağım (böyle bir durumda işten ayrılmam lazım tabi).

Son not olarak da MBA'i de askerlikten kaçma veya yapmış olmak için yapmıyorum kesinlikle, ilerisi için bazı hedeflerim var, MBA bana bunların yolunu açacak. Neyse çok uzatmayayım, deneyimli arkadaşların yorumlarını bekliyorumç
(2) 

Üniversite sınavları?

Lethe #296676 
Arkadaşlar şöyle bir sorum olacak, biliyorsunuz üniversite sınavları her sene daha da değişik bir hal aldı, takip edemez olduk.

Örneğin YGS1 puanı ile öğrenci alan bir bölüm istiyoruz. Bu bölüme girmek için hem YGS hem LYS'ye girmek gerekiyor mu, yoksa sadece YGS yetiyor mu?
(8) 

(ankara) aşti - havaalanı arası

Lethe #288762 
aziz ve muhterem ankaralılar aşti'den havaalanı havaş servisi ile ne kadar sürüyor? saat 10'da kalkacak uçak için saat kaçta aşti'den bineyim sizce?
(5) 

internet ve arkadaşlık

Lethe #259561 
Cümleten iyi geceler, değişik bir soru/tartışma konusu ile karşınızdayım.

Sadece internet üzerinden "sık sık" konuştuğunuz arkadaş(lar)ınız var mı? Varsa neden hiç görüşmediğiniz ve görüşmeyeceğiniz biri ya da birileriyle uzun uzun konuşuyorsunuz, bundaki amaç ne? Bir insan hiç görmediği biriyle neden günlerce saatlerce konuşur, merak ettiğim husus bu.
(11) 

adsl sorunu?

Lethe #238499 
Merhabalar,

Yaklaşık 1 haftadır internete giremiyorum, sürekli uzun süreli kopmalar söz konusu. Tabi ki defalarca ttnet destek hattını aradım, arıza kaydı aldılar, birkaç kez de kendileri aradı dns ayarı falan yaptırdılar fakat çözüm bulamadık. Bölgesel bir altyapı sorunu da yok.

Sorun acaba modemimde mi? Yaklaşık 6 yıl önce almıştım, Robotics marka modem. Modemlerin ömrünü tamamlama (?) gibi bir sorun olabilir mi, yeni modem mi alsam diye düşünürken önce siz duyuru sakinlerine sorayım dedim.

Yalnız modem ışığımız arada bir gidiyor uzun süreli olarak, ışık tekrardan gelse bile internete erişimimiz söz konusu değil. Modem arızalı olsa, tamam ondan desek, ışık neden gidip geliyor, yok modem arızalı değilse neden günlerce bu sorun çözülemedi, komşularımda bir problem yokken?! Uzun oldu ama fikri olan belirtebilirse çok memnun olurum, ne yapayım?
(2) 

hesap açtırmada şube sorunsalı

Lethe #226549 
Sevgili duyurucular, işe başlıyorum ve maaş hesabı açtırmam gerekiyor Ziraat Bankası'ndan. Şirket belli bir şube ismi vermiş "ziraat bankası emek şubesi" diye, illa o şubeye gitmem gerekir mi, yoksa evime yakın başka bir şubeden de maaş hesabı açtırabiliyor muyum, hesap o şubede görünecek şekilde? Bir de hesap açtırırken kimlik harici belge gerekiyor mu, gerekiyorsa ne götürmem lazım?
(9) 

erkek palto?

Lethe #211472 
takım elbise giymek zorunda olan gençler, hepinize selam ederim öncelikle.

palto almam gerekiyor, klasik siyah, biraz uzun (diz hizasında diyelim). takım elbise ile uyumlu birşey olmalı. alışveriş yapma özürlüsü olduğum için saatler kaybetmeden önce siz sevgili duyuru insanlarına danışayım dedim. üstte tarif ettiğim biçimde hangi markaları önerirsiniz? fiyatının makul olması tercih sebebi :) hatta ankara için yer bildirebilirseniz daha da hoş olacak. sağolun/varolun.
(1) 

Twitter ile ilgili bir soru

Lethe #209951 
Twitter hesabım var ve dışarıya kapalı, sadece takipçilerim mesajlarımı görebiliyor yani. Diyelim ben de birisini takip ediyorum fakat o beni takip etmiyor. İsmi de abc olsun. Ben, @abc yazıp tweet ettiğimde o kişi benden gelen mesajı görebiliyor mu?
(2) 

Nasıl gidilir? (Ümraniye, İstanbul)

Lethe #191454 
Arkadaşlar soru başlıkta; Saray Mahallesi, Sanayi Caddesi, Üntel Sokak gideceğim adres. Kadıköy rıhtımdan buraya gelmem lazım, doğrudan otobüs ya da minibüs var mıdır? Varsa hangi numara/istikametteki araca binmem gerekiyor? Bir de sabah trafiğini göz önünde bulundurursanız örneğin 07:30'da otobüse binsem tahmini ne kadar sürede varırım bu noktaya?

maps.google.com dan 41.028348,29.117889 koordinatını aratınca tam nokta geliyor bu arada.

Size zahmet el atarsanız..
(4) 

Şişen telefon bataryası ?!!

Lethe #132945 
Cümleten günaydın, iyi pazarlar

İlginç bir soru ile karşınızdayım. 4-5 yıldır kullandığım Nokia telefonumun bataryası bildiğiniz ortadan şişti, göbek yaptı. Öyle ki, arka kapak içten gelen basınçtan çatlamış, zaten o çatlağı görünce fark ettim durumu. İnternette arattım, başka insanların da başına gelmiş bu durum.

Bir sitede Nokia teknik servislerin ücretsiz değişim yaptığı söyleniyordu, doğru mu? Doğru ise Ankara'da bu işi yapan var mıdır? Yeni telefon almayı düşünüyordum, duruma göre batarya almayıp yeni telefon alacağım çünkü. Teşekkürler.

edüt: Ürün kesinlikle orijinal. Uzun zaman önce almıştım ama bayisinden kutusunda faturası vs herşeyi tam. Sonradan batarya da değiştirmedim.
(2) 

Heyecan sorunsalı

Lethe #119554 
Diyelim ki önemli bir mesele için heyecan&stres&korku vb bilimum duyguları bir arada yaşıyorsunuz, ben heyecan diye özetledim. Kafa sürekli orada; ne bileyim çok çok kritik bir sınav olabilir, önemli bir iş görüşmesi olur, kıza açılacaksınızdır o da olur.

Heyecanı yenmek için neler yapıyorsunuz. Günler öncesinden başlayan sıkıntı, olay anına doğru malum iyice artıyor. Benim gibi içi içini yiyen insanlar neler yapmalı? Rahatlatıcı bir içecekten (alkol harici - dikkat dağıtmasın diye dedim) medikal çözümlere kadar geniş bir yelpazede çözüm önerileri olabilir. Teşekkürler.
(6) 

Uykuda sıçrama?

Lethe #112037 
Uyku ile ilgili bir sorunum var. Bazı geceler aniden yataktan fırlıyorum, nefes alamıyorum ve boğulacak gibi oluyorum. Boğazıma tükürük kaçıyor sanki öyle bir durum var. 1-2 dakikalığına öksürük tutuyor ama bildiğiniz höykürme şiddetinde bir öksürük. Daha çok sırt üstü uykuya daldığımda oluyor gibi geldi bu durum ama sallıyor da olabilirim. Bunun sebebi ne olabilir, başına gelen var mı?

Ek not 1: 22 yaşında sigara içmeyen, bu aralar stresli er kişiyim. Nezle, grip vb hastalığım da yok, öksürük onunla ilgili değil yani.
Ek not 2: Başlığı daha önce de açmıştım lakin ekşiduyuru'nun geçici süre uçması münasebeti ile benim de duyurum uçmuş. 1 arkadaş cevap vermişti, belki başka da veren olmuştur göremedim, o sebeple yeniden açıyorum.
(2) 

Kaçak elektronik eşyanın garantisi..

Lethe #97462 
Aklıma birşey takıldı, saçma gelebilir size de hoşgörün :)

Diyelim ki gittim, kaçak olduğunu bilerekten bir elektronik cihaz aldım. İstanbul'da bol bol satan yerler var malum. Cihaz da herhangi bir modelde ipod olsun. Apple'ın uluslararası garantisi malum. Cihaz bozulsa, garanti belgesi olmasa bile (doğubank'tan alsam yoktur herhalde garanti belgesi ?!) benim ipod'umun uluslararası garantisi olur mu? Diyelim ki olmaz, Apple'ın kendi cihazına garanti uygulamaması için sebep nedir? Diyelim ki olur, o zaman kaçak ve ucuz cihazları neden satın almayalım?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık