(7) 

Tahliye taahutnameli ev satin almak

chavezding #1571620 
Almayi dusundugumuz evde kiraci var. noterli tahliye taahutnamesi alinmis. 10/24 tarihine. Kendisi de haziran temmuz gibi cikacagini iddia ediyor. Biz sonrasinda kullanmak uzere aliyoruz. Acaba kiraci cikmak istemezse sureci ne kadar uzatabilir? Taahutname yeni alinmis bu arada. Sozlesme ile birlikte alinmamis.

Stand-up bileti satılık - Deniz Göktaş 10 Ekim harbiye

chavezding #1568513 
Güzel yerden 2 biletimiz var. D11-6 D11-7
İlgilenen olursa... 1400tl toplam.
(1) 

PC Gamepass ultimate üyeliğini paylaşabilir miyim?

chavezding #1568145 
benim hesabımı yeğenimin bilgisayarına yükleyip kullanmama engel var mı?
(2) 

HGS yüklemenin faturası?

chavezding #1564108 
PTT nin hgs aplikasyonu üzerinden yaptığım yüklemeleri masraf göstermek istiyorum ama nasıl fatura alacağımı bulamadım.
(8) 

Banka arayıp dövizimizi çekmemizi rica etti??

chavezding #1558257 
Eşimin hesabında bir miktar dolar ve euro var. Uzun bir süredir banka "kur korumalı hesaba geçmeyi düşünür müsünüz?" diye arayıp duruyormuş ve eşim her seferinde istemediğini söylüyormuş. Bugün telefonda artık demişler ki eğer kur korumalı düşünmüyorsanız hesabınızı kapatmayı düşünür müsünüz? Dediklerine göre üstlerinden sürekli bir baskı varmış kur korumalıya geçirmek yönünde. Baya şaşırdık ama parayı çekmeye karar verdik. Başka bankaya yatırsak yine aynı şey mi olacak acaba?

Siz duydunuz mu böyle bir durum?
(3) 

Playstation Store standart oyun fiyatı

chavezding #1542909 
Atomic Heart 1200tl den girmiş, nfs unbound en düşük 1400tl
acaba bundan sonra bu seviyeden mi devam edeceğiz yoksa bunlar uç örnekler mi sizce?

En son GoW 800tl den, Callisto 600tl den girdi. Umarım son demler değildir yoksa bittik.
(2) 

Şahıs şirketinde bankamatikten kredi kartı borcu yatırsam

chavezding #1525238 
bu para vergiye tabi olmaz değil mi? Hesabıma girmiyor sonuçta?
(5) 

Milföy hamuru ile ne yapayım?

chavezding #1518030 
Buzlukta bir paket milföy var. Ne yapsam acaba?

edit:sosis aldım. bir kısmını sosisli, bir kısmını peynirli, bir kısmını da nutellalı börek şeklinde yapacağım galiba.
(1) 

Kapı panelindeki lekeler

chavezding #1515088 
Siyah plastik panellerde neden kaynaklandığını bilmediğim lekeler var. Beyazlamış, sanki alkolden rengi solmuş gibi. Bunu nasıl düzeltirim?
(8) 

Bal ile ne yapabiliriz?

chavezding #1493889 
Evde delice bir miktar bal var. İki kisi kahvaltı yaparak tuketmemiz imkansız. Ne yapabiliriz bununla? Tatli, yemek tarifi falan olabilir bal odaklı?
(7) 

Doktora öğrencisi yüksek lisansa kayıt yapabilir mi?

chavezding #1482414 
Bir bölümde doktora öğrencisi olan birisi, başka bir okulun başka bir bölümünde yüksek lisans programına kayıt yaptırabilir mi? Teknik bir engel var mı buna?
(2) 

Haftasonu doğum için seyahat izni?

chavezding #1475632 
Eşimin ablası büyük ihtimalle haftasonu doğum yapacak. Araba ile hastaneye götürebilecek tek kişi benim. Şehir içi seyahat için belirli bir tarih aralığında mazeret göstererek izin çıkarabiliyor muyuz? Yoksa alıp hastayı gidelim, sorarlarsa aciklariz durumu mu olacak? Sonrasında plakaya ceza falan gelmesinden endişe ediyorum.
(5) 

'neredeyse sıfır' araçların manası nedir?

chavezding #1470223 
sahibinden de gördüğüm 50km'yi bile doldurmamış satılık araçların olayı nedir? Al sat yapıyorlar desem plaka takıldığı anda değer kaybetmiyor mu?
(3) 

Citroen C3 düşünen birisi başka nelere bakabilir?

chavezding #1469493 
İlk araba + ufak haftasonu kaçamağı olacak, çok pahalı olmayacak, eli yüzü düzgün bir şey arıyoruz. Nelere bakalım?
(3) 

Büyükada ulaşım durumu

chavezding #1435475 
Faytonlar tamamen kalktı mı? Eğer öyleyse yerine başka bir şey geldi mi? Yaşlı insanlar nasıl ulaşım sağlıyor şu an?
(2) 

Evde 5ghz wifi LAN sorusu

chavezding #1419259 
bir adet PC'miz var ve bunu bir nevi server olarak kullanmak istiyoruz çeşitli cihazlar için. internet erişim hızından ziyade dosya transfer hızı önceliğimiz. Bu cihazlar 5ghz bandı destekliyor ancak PC'mizin wifi adaptörü ve dandik modemimiz tek bant. Bilgisayardaki dosyalara wifi ağı üzerinden hızlı erişim için sadece düzgün bir wifi adaptörü almak yeterli olur mu yoksa ayrıca bir dual band access point alıp her şeyi onun üzerinden bağlamamız şart mı?
(6) 

Ekran kartı dilemması

chavezding #1406729 
şu an kullandığım kart gtx980
4k monitörde oyun oynamak zorluyor. bir yandan da ekonomik olarak dikkatli olmaya çalıştığım bir dönemdeyim. şu seçeneklerden hangisi daha mantıklı?

1. elimdeki kartı OC ile falan biraz daha iteleyerek canını alana kadar kullanayım.
2. ikinci el garantisi devam eden bir 1080ti alayım. Burada 'elimdeki kart para eder mi?' 'alacağım kart elimde patlar mı?' gibi soru işaretlerim var.
3. paraya kıyıp bir 2080 alayım.
(7) 

THY biletinde isim hatası

chavezding #1388313 
Antalya-Istanbul THY biletinde isim soyad yerlerinde hata yapılmış. Isim:Ayse Soyadı:Mutlu Anar yerine isim: Ayşe Mutlu Soyadı: Anar olarak yazılmış. Uçuşa 10 saat var ve bugün için alternatif bir bilet bulunmuyor. 1- Kapida sorun çıkarırlar mi ? 2- Çikarirlarsa en doğru argüman/ ikna yöntemi ne olur? 3- Arama merkezi müşteri hizmetleri isim değiştirmenin mümkün olmadığını söylüyor. Yasal dayanağı var mı?
(2) 

Vadeli döviz hesabı.

chavezding #1382492 
Hangi bankayı kullanıyorsunuz?
(1) 

Gumrukteki urunun akıbeti

chavezding #1380863 
Almanya'dan DHL ile gönderilen bir ayakkabı kargo takibini yaptığımda 15 ağustos ta Türkiye ye girmiş görünüyor ama o zamandan beri guncellenmedi durumu. Bunun akıbetini öğrenmenin yolu nedir?
(4) 

Plaj icin golgelik cozumleri

chavezding #1374767 
fazla masraf da yapmadan, 2 kisi icin golge olusturacak bir cozum ariyorum. En uygun secenek tarp olarak gorunuyor ancak aliexpress disinda fazla secenek bulamadim ucuz yollu ve hafif bir tarp almak icin.
Su an iki alternatifim var decathlon dan.
1. www.decathlon.com.tr
Bu tarpimsi isimi tam olarak gorur gibi ama pahali geldi.
2. www.decathlon.com.tr
Bunun da fiyati guzel ama ruzgarda dayanmaz gibi geliyor.

ikinci el falan satmayi dusunen olursa ilgilenebilirim bu arada.
(14) 

Bu işte tamam mı yoksa devam mı?

chavezding #1368525 
Son üç aydır eşimle birlikte Özbekistan'da bir projede çalışıyoruz. İstanbul'da güzel bir hayatımız vardı ama işlerimizden ayrıldık ve buraya geldik geçici olarak. Istanbul'da yaptığımız işten iki kat fazla mesai yapıp, üç kat fazla para kazanıyoruz. Çok yorulduk, evimizi özledik, kedimizi özledik, fakat güzel para biriktirdik ve Taşkent'deki hayatımız da mesai saatleri dışında güzel.

Şimdi bu işin bitiminden sonra 4 aylık başka bir proje için teklif geldi aynı şartlarda. Ya 1-2 hafta istanbul'da kalıp sonra yılbaşına kadar kalmak üzere Taşkent'e döneceğiz, ya da temelli dönüp istanbul'da kendi işimizi yapmaya çalışacağız. Elimizde sermaye olacak kadar bir para var ama 4 ay daha çalışsak bunun iki katı para olacak ve çok daha rahat hareket edebileceğiz. Diğer yandan pestilimiz çıktı ve şimdiden sıkıldık.

Ne yapardınız siz olsanız?
(4) 

ozbekistan dayken italya vizesi almak

chavezding #1355811 
daha zor olacaktır muhtemelen ama alma ihtimali de daha az mı olur acaba? o ulkenin sartlarina gore mi degerlendirirler sizce?
(3) 

Sahibinden GeT

chavezding #1354019 
Bu şekilde satmak güvenli midir sizce? 5-6 bin liralık bir fotoğraf makinesini get ile satsam, sonra alet zarar görse karşımda bir muhatap bulamam gibi geliyor?
(3) 

Nakit İsviçre franki

chavezding #1344315 
Nereden alabiliriz? Bankada var mıdır? Kapalı çarşıya mi gidelim?
(4) 

italya uzun vize verir mi?

chavezding #1343337 
agustosta bir italya programımız var halihazırda. şimdi haziran-temmuz için de küçük bir program yapsak, onun vizesine başvurduğumuz sırada diğerini de kapsayacak şekilde vize istesek verir mi? Bu yönde tecrübesi olan var mı?
(2) 

bankada görünen ama e devlette görünmeyen ceza?

chavezding #1327685 
Garanti'den plaka için ceza sorgulaması yaptığımda 2 bin küsür liralık bir ceza görünüyor. Detaylarına girdiğimde 2011 yılına ait ve başka bir tc no ya kayıtlı bir ceza. Benim aracımın trafiğe çıkışı zaten 2017.
E devlet üzerinden sorgulama yaptığımda herhangi bir ceza görünmüyor.

Belli ki biri bir yerde saçmalamış da, benim bunu düzeltmek için uğraşmam gerekir mi sizce?
(5) 

Motosiklet yol arkadaşlığı arayışı

chavezding #1304501 
Kısa seyahatler olsun, daha uzun etkinlikler olsun, birlikte program yapabilecegim insanları nereden bulabilirim bilmiyorum. Dev organizasyonlara katılmak istemiyorum. Milletin garip tripleriyle uğraşma düşüncesi hoşuma gitmiyor. Istiyorum ki 2-3 kişi kafa dengi bir grubum olsun. Iş yerinde veya mevcut arkadaşlarım içinde kimse motosiklet kullanmıyor. Ara sıra hafif arazi, kamp falan da yapmak istiyorum ama tek kişi yapmak fazla riskli.

edit:
İstanbul'dayım. 34 yaşında mimarim. Neredeyse 10 senedir trafikteyim ama seyahat ve hafif araziye girmeye falan yeni yeni başladım. Haftasonu belgrad ormanına gidip falan pratik yapıyorum ama daha fazlasına tek başıma girisemiyorum. Yolda ve trafikte tedbirli kullanmayı seviyorum. Liseden biraz dağ, trekking tecrubem var. Kullandığım motosiklet Ducati desert sled. Orta siklet adv diyebiliriz yani.

Mesela haftasonu Uludağ, Gökçeada, vs.. kaçıp bir gece kamp yapıp dönmek gibi şeyler yapmak istiyorum.
(3) 

Orijinal north face

chavezding #1301372 
Internet fiyatları ile mağaza arasında ciddi fark var. Internettekilerin hepsi sahte mi acaba? Guvelinir bir site var mıdır?
(9) 

Avrupa'da tatile gidebilen var mı bu sene?

chavezding #1288128 
Yahu bir program yapalım dedik, daha uçak biletinde patladı planlar. Kisi başı 1500 lira Avrupa biletlerini ilk defa görüyorum. Bir de üstüne dünyanın parasını vize için alıp 1 aylık şaka gibi vizeyi yapıştıracaklar. İşin kötüsü Türkiye'de tatil de kazık. Napcaz böyle?
(1) 

Avrupa yakasında çanta tamircisi

chavezding #1280830 
Onerebileceginiz biri var mı?
(4) 

Uzun yol yakıt tüketim değeri

chavezding #1264943 
Geçenlerde ödünç aldığım otomatik vites ford kuga 1.6 ecoboost ile uzun yola çıktım. normalde otomobil kullanmadığım için yakıt tüketimlerine çok aşina değilim. Gayet dikkatli hızlanmama rağmen giderken 12L dönerken de 10L yaktı ortalama(rakım farkı 1200m olduğundan heralde). Çok anormal değil mi? yoksa otomatik suv için normal mi bu? genelde 120km hızla gittim. yer yer 140 a çıktım.
(4) 

birisi şunu allah aşkına sözlüğe taşısın :)

chavezding #1261404 
(5) 

Trafik kazasından sonra napıyorduk?

chavezding #1245122 
Olay şöyle gelişiyor. Otomobil şoförü yola doğru kapıyı açıyor bakmadan ve scooter kullanan babam kaçamayıp araca çarparak düşüyor. Babamı ambulansla hastaneye götürüyorlar. Çapraz bağlar kopmuş. Olay yerine polis geliyor ama motor kenara çekildiği için tutanak tutmadan gidiyor. Sonra babam karakolda şikayetçi oluyor. Öbür taraf da şikayetçi oluyor galiba. Bu arada şahidimiz de var gerekirse.

Şimdi elimizde karakol ifadesi var. Bizim motorda sadece trafik sigortası var. Biz bu adama motorumuzun hasarını ve gerekirse ameliyat masrafını ödetmek istiyoruz. Kaza tutanağı olmadan nasıl işliyor süreç? Herhangi bir servise verip yaptıralım mı motoru?
(1) 

çift sim kartlı telefonun pasaport kaydı nasıl oluyor?

chavezding #1242828 
iki imei numarası için ayrı ayrı mı harç veriyoruz yoksa tek harca iki numara kaydedebilir miyiz? tecrübesi olan var mı?
(5) 

Bluetooth spor kulaklığı

chavezding #1238518 
Kullanıp da önerebileceğiniz bir bluetooth kulaklık var mı? sporda kulaktan çıkmayacak bir tasarım olması önemli.
(2) 

paypal

chavezding #1234491 
türkiyeden kullanmanın bir yolu var mı?
(1) 

vekaletle trafik işlerini hallettirmek?

chavezding #1230233 
böyle bir hizmet veren var mı bildiğiniz? ruhsat işlerini vs halledecek? uğraşacak ne sabrım var ne de vaktim.
(3) 

Motorun plakası düştü

chavezding #1229212 
Sanıyorum plakayı değiştirmek zorundayım ancak internetten randevu almak mümkün değil. trafik şubeye randevusuz gidip plakam düştü desem işimi halledemez miyim?
(2) 

Ucakta bicak goturmek.

chavezding #1218867 
Ic hat ucusunda bagaja verecegim cantaya 15cm bir av bicagi koysam bunu alirlar mi? Havaalanina giriste problem cikar mi?
(9) 

Bariz troll başlıklara nasıl oluyor da sazan gibi atlıyor bunca insan?

chavezding #1207509 
Kaldırımdan giden motorcu başlığını görünce aklıma takıldı. Belli ki canı sıkılmış adam ortalığı karıştırmak için sallamış bişi. Nasıl oluyor da 3-5 değil, 20 sayfa küfür dönüyor arkasından? herkes mi kafayı yedi, yoksa onların da eğlencesi bu mu?
İlla bu başlık olmayabilir tabi. Yalan yanlış bir haber atar biri ortaya, yüzlerce kişi olmayan bir meseleyi tartışmaya başlar. Gerçekten anlamıyorlar mı uydurma bir şey görünce?
(3) 

yazın uludağ zirve?

chavezding #1205260 
kendim uzuuun bir aradan sonra hiking e geri dönmek istiyorum. eşim de ilk kez bu işlere girecek ama hevesli. Fazla zorlamayacak bir faaliyet olarak temmuzda uludağ nasıl sizce? Başka aklınıza gelen yerler de olabilir.
(4) 

Kardiyo mu ağırlık mı?

chavezding #1201961 
6-7 aydır düzenşi spora gidiyorum ve ağırlıkla çalışıyorum hep. Daha eğlenceli geliyor.
Fakat leş gibi beslendiğim için yağ vermedim. Fena olmayacak nir kas gelişmesi var.
Şimdi daha düzgün beslenip yağ oranımı azalmak istiyorum. Kardiyo ağırlıklı bir programa mı döneyim yoksa serbest ağırlıktan devam etsem olur mu?

Bir diğet sorum; omuzda pek istediğim değişiklik olmuyor. Zor mu gelişir omuz? Barfiks mi eklesem?
(2) 

Başkanlık seçimi çok turlu mu olacak?

chavezding #1183150 
Fransadaki gibi çok turlu bir seçim mi olacak? Öyle olmayacaksa muhalefet adayı nasıl belirlenecek? muhalefet bir adayda anlaşamazsa ne olacak?
(1) 

Karadenize arabalı vapur var mı?

chavezding #1167872 
rize veya samsuna deniz yolundan ulaşım imkanı yok galiba şu an? Aratınca bişiler çıkıyor ama 2002 yılından.
(7) 

Motosiklet çalınmasına karşı hangi zincir?

chavezding #1125439 
Yıllardır apartmanın önüne park edip Allah a emanet bıraktığım scooterımın çalınmaması için önlem almaya karar verdim. İlerde 30bin üzeri motor almayı da düşündüğüm için kesenin ağzını açtım mecbur. En büyük endişem kamyona yükleyip götürülmesi olduğu için bir şekilde yere sabitlemem lazım. Etrafta bağlayabileceğim hiç bir şey yok.

www.feyizoglu.com
www.feyizoglu.com

şöyle bir kombinasyon almayı düşünüyorum. Sorum şu;

1. Bağlama halkasını apartmanın önündeki beton kaldırıma monte etmem lazım. Komşular sorun çıkarmaz. Göz önünde de olmayacak; ancak belediye yine de sorun çıkarırabilir mi? İnsanlar park dubası gömüyor garajının önüne, benim bir tane halkam dert olur mu?

Bir diğer alternatif binaya monte etmek ama bunun için komşuları ikna etmem kolay olmaz.

2. Standart bir Bosch darbeli matkapla beton kaldırımda delik açabilir miyim?

3. Buradaki zincir bu parayı hak eder mi? İdeal zincir kalınlığı ve uzunluğu nedir?
(7) 

Ogrenmek icin hangi araba

chavezding #1115265 
28 yasinda bir kadin, haftasonlari kisa mesafe kullanir sadece, butce max 30bin.
Ikinci el micra dusunuyoruz mesela. Baska ne bakabiliriz?
(2) 

Kendi aralarinda ingilizce konusan turkler

chavezding #1105919 
Ikidir boyle bir seye rastliyorum. Ingilizce konusan bir grup yan masaya oturuyor. Haliyle en azindan birinin yabanci oldugunu varsayiyorum. Sonra hepsi bir noktada teker teker gayet aksansiz bir sekilde turkce konusuyor. Sonra arada turkceye kayarak ingilizce konusmaya devam ediyorlar. Anlam veremiyorum bi turlu. Pratik yapmak icin mi acaba? Var mi cevrenizde boyle bisi?
(1) 

Sakal dönmesi/batık

chavezding #1084018 
nasıl müdahale edeyim buna? Hiç doktora gidesim yok. Evde yapılabilir mi?
(1) 

Uydunet ve lag

chavezding #981359 
Son zamanlarda Battlefield oynarken inanılmaz bir lag var hangi serverda olursam olayım. ping normal görünüyor ama sürekli bir atlama var hareketlerde.
bağlantım uydunet 25mbit. ilk zamanlar böyle bir sorun yoktu. arka plandaki bütün uygulamaları kapattım ama yine de değişmedi. neden olabilir ki böyle bir durum?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık