(16) 

işyerinde platonik aşık olunan kadına doğumgünü kutlaması

ekonomimagduru #1578391 
işyerinde bir kadına aşık oldum. hem de öyle böyle değil. büyük bir kampüste farklı departmanlardayız. öğle aralarında yemekhanede/bahçede veya bazen kantinde görüyorum. aylardır aklımda. her gün görmeye çalışıyorum. önce içime attım, boşver dedim ama içime attıkça daha da büyüdü. ona olan ilgimi çeşitli şekillerde belli ettim. benim onunla ilgilendiğimden haberi olduğuna eminim. hayatında birisi var mı yok mu bilemiyorum. instagram hesabında tek başına olduğu bir profil fotoğrafı var. yaşlar ben: 37, o: 30.

şimdi... önümüzdeki günlerde doğumgünü var. doğumgününü kutlamak istiyorum. ama nasıl yapsam bilemedim..

önceliğim doğumgününe kadar bir şekilde konuşmak. hep çalışma arkadaşlarıyla gezdiği için yanına yaklaşamıyorum. ama becerebilirsem öncelikle birebir görüşeceğim. olmadı doğumgününde biraz tekila bir şeyler içip gözümü karartıp yaklaşmak istiyorum.. belki dışarıda yakalarım, belki ofisine gider yanına konuşurum. bunu yapabileceğimden emin değilim. doğru yöntem bu mu bunu da bilmiyorum.

eğer olur da birebir konuşamazsam nasıl bir yol izlemeliyim? aklımda çok çeşitli senaryolar var.

a) teams'ten yazayım.
b) dahiliden arayayım.
c) email atayım. (sahte hesapla mı gerçek hesapla mı?)
d) instagram'dan yazayım. (sahte hesapla mı gerçek hesapla mı?)
e) aracına not bırakayım.
f) doğumgününden bir gün önce ofisine not bırakayım, sabah gelince görsün.
g) telefondan arayayım. telefonunu e-devlet sızıntısı döneminde bulmuştum. kimseden almadım.
h) o gün işe gelirken/iş çıkışı karşısına çıkayım.

işe gelişte/iş çıkışta karşısına çıkmak kendini av gibi hissetmesine neden olur. o da aklıma geldi.

hediye alsam.. hiç tanımayan biri için aşırı olur.

doğum günü kutlamasında, kendi adımın olmadığı seçeneklerde (e,f,g) kendi adımı belirtsem mi? belirtip rezil olmak istemiyorum belki çevresindekilere gösterir (yakın çevresinde tanıdığım biri var).. belirtmesem de ben olduğumu bileceğini düşünüyorum.

bir de ben onun doğumgününün hangi gün olduğunu sistemden gördüm. eziklik olur mu? "tanımayan etmeyen, ama ilgilenen biri uğraşıp doğum günümü kutlamış, vay ezik" der mi? boş geçmek istemiyorum. bu sene içinde tanışırsak ki tanışmak istiyorum, ona bu kutlamayı hatırlatırım.

özellikle kadın arkadaşlar. ilgisinin farkında olduğunuz birinin size doğum günü kutlaması hangi şekilde olsaydı en az rahatsız olurdunuz?

uzun zamandır yalnızım ve böyle bir hissi uzun zamandır yaşamıyorum. başka hiçkimsede olmayan şeyler onda oluyor. çok heyecanlanıyorum..
valla beynim yandı kaç gündür düşünüyorum. bi el atın.
(8) 

cuma namazı - öğle namazı farkı?

ekonomimagduru #1533820 
yeni bir yerde işe girdim. benim bölümümde neredeyse herkes namaza gidiyor. ben gitmeyince göze batıyorum. ben de gitmek istiyorum ama hayatımda hiç cuma namazı veya herhangi bir namaz kılmadım. hiç bilmeden gitmek istemiyorum.

cuma namazı öğle namazından farklı mı? hafta sonu öğle namazlarında öğrenip gitsem nasıl olur? bir de ne kadar sürüyor?

adobe illustrator ile ilgili sorular

ekonomimagduru #1521839 
prnt.sc

1) altta bir şekil, üstte çizgi var. şekli çizginin sınırlarında kesmek istiyorum. (yapmak istediğim şey resimde var)

2) resimdeki gibi kesişimler bölgesindeki alanı doldurmak istiyorum. photoshop'ta paint bucket ile hemen doluyor. illustrator'da göremedim ya da çalıştığım şirketin lisansında mı yok nedir?

3) resimdeki kutuları kırmızı ile çizdiğim yerden kesmek istiyorum. ama silmek değil, autocad'deki trim komutu gibi birbirine kestirmek.

4) üçüncü resimdeki iki dikdörtgeni ayrı ayrı çizilmiş değil de tek çizimmiş gibi nasıl yapabilirim?
1

mobil görünümden çık