(1) 

İzmir'de anaokulu

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #1394670 
Merhaba,
4 yaşına girecek kızım için balçova güzelyalı göztepe bölgesinde anaokulu arayışına gireceğim. Daha önce buralarda bir anaokuluna çocuğunu gönderip memnun kalan, boyle bir yerde çalışan eden var mıdır?
(7) 

Ozel hastane fatura sorunu

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #1300860 
Selamlar.
Cuma gunu esim medical park hastanesinde anjiyo oldu ve 2 stent takildi. 1 gece hastanede kaldik, ctesi taburcu olduk. Cikista odeme yaparken 3 bin tl borcumuz oldugu soylendi. Odememizi yaptik, kredi karti slibimizi aldik. Tahmin edilecegi gibi hastane herhangi bir odeme belgesi ya da fatura vermedi. Gorevliden ayrintili fatura istedigimi soyledim. Soracagini soyledi. Lutfen sorun dedim.
Hastaneden ayrilirken de, kullanilan malzemeler ve yapilan islemlerin faturalandirilacagi, mail adresimize yollanacagi ya da bizim alabilecegimiz soylendi. Ama bunu pek yemedim acikcasi. Su anda da odedigimiz miktarin fazlaligi vs durumundan degil, yapilan onca islemin toplanip da kusuratsiz tak diye 3bin tl etmesinden biraz iskillendim.
Hastaneye gidecegim ve muhtemelen yine fatura vermemeye calisacaklar. Bu konuda biraz okudum ama yine de bi sorayim dedim. Nasil bi yol izlesek??
(6) 

Konut kredisi

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #1280668 
Selamlar
Malum bugun kredi oranlarında indirim oldu. 10 gun once yuksek ordandan kredi kullanmistik. Bu durumda bu oranlardan yapilandirma yapmak mumkun olabilecek mi, bu oranlar olmasa da yine de eskiye gore daha iyi kosulda yapilandirma olabilir mi? Simdilik tablo olumlu degil gibi ama bu isten anlayanlarin ongorusu olur mu diye sormak istedim.
(3) 

Ek gıda?

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #1167197 
Bebeğimiz 7 aylık oldu ve şu ek gıda meselesinde tecrübeli anne babalardan önerilere ihtiyacımız var gibi.
6. Aydan beri biraz yoğurt, azıcık meyve ve havuç patates gibi sebzeleri veriyoruz pütürlü olarak. Onun dışında anne sütü ve formül mama da alıyor.
Şimdi biz bebeğe ne vermeliyiz, et kıymaya ne zaman gecilecek, nasıl verilecek, sizin bu donemde kullandığınız kaynaklar var mıdır? Başka püf noktaları varsa süper olacak:) teşekkürler.
(5) 

anadolu yakası - jinekolog

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #1022848 
Merhaba; daha önceki tavsiyeleri okudum araştırdım. Şu anda acil olarak istanbul tercihen anadolu yakası'nda soyguncu olmayan, temiz bir özel hastane ve pamuk kıvamında olmasa da, kaba olmayan, ilgili, gebelik takibi için gidilecek düzgün bir jinekolog arıyorum. tavsiyeleriniz çok makbule geçecek. teşekkür ederim.
(4) 

araba kullanmak

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #1002995 
merhaba. 6 sene önce ehliyet aldım, o dönem birkaç defa trafiğe çıktım sadece. 4 5 ay kadar önce de bir araba aldık. onunla yanımda babam varken yine birkaç defa çok aktif olmayan trafikte kullandım. o zamandan beri korku vb nedenlerle yine devam etmedim. şimdi bu işi adamakıllı halletmek istiyorum.
muhtemelen ehliyet kursundan özel direksiyon dersi almak en mantıklı çözüm olacak. anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz düzgün bir kurs hoca vb varsa dinlemedeyim.
(1) 

fatih sultan mehmet üni. - küçükçamlıca

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #1002954 
merhaba, fsm üni. küçükçamlıca yerleşkesine (adreste çilehane yolu caddesi olarak geçiyor) kadıköy ya da acıbadem metro yakınlarından nasıl ulaşabiliriz toplu taşımayla? minibüs de olur. teşekkürler.
(3) 

igdas, ayedas abonelik

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #981327 
selamlar. Kucukyali'ya yeni tasindik.su abonelik islemleriyle ilgili dogru duzgun bir bilgi bulamadim. Elektrik icin bostanli ayedas, dogalgaz icin kucukyali metro cikisindaki igdasa mi gidecegiz? Iskiyi hic bilmiyorum.
bir de oncesinde gidip ikameti tasimak gerekli mi? Tesekkurler...
(1) 

kagithane taksim

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #977987 
Kagithane metro nef 11 in yakinindan taksime direkt ulasim araci var mi acaba?
(2) 

izmir kardiyolog

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #946773 
Selamlar,
3 yil once ankara'da bypass operasyonu gecirmis esim icin yeni tasindigimiz izmir'de iyi bir kardiyolog aramaktayiz.
onerisi olanlar acilen iletirse cok makbule gececek.
(1) 

t1 ne demek- kardiyoloji

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #946678 
Su anda eşimin kalp ritmi takip ediliyor acil serviste, ekranda surekli t1 cok dusuk yazisi yanip sonuyor.
ne demektir bu t1?
(5) 

ankara'nin yollari

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #931037 
Merhaba,
yarin sabah itibariyle ankara'da bestekar sokaktan eskisehir yolu cankaya bolgesine gitmem gerekiyor bakanliklar bolgesi sanirim. Ankara'da otobus metro vs hicbir sey bilmiyorum. Hangi otobuse nereden binmeliyim, yardim eden olursa sevinirim..
(1) 

Çek Cumhuriyeti vize

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #891753 
Selamlar,

10 şubatta Prag'a uçak biletimiz var. Pasaportun ancak elimize geçmesi nedeniyle vize randevusunu ancak 28 ocak'a alabildik. seyahatimiz 6 günlük, elimizdeki belgelerin tam ve sorunsuz olması durumunda; aradaki 14 gün içinde vizenin çıkması ihtimali ne olabilir?

konsoloslukta görevlinin tarihlerin arasının kısa olması nedniyle bizden vize başvurusunu hiç almama, dolayısıyla vize ücretini almaması gibi bir durum olabilir mi, yoksa yetişmeyeceği belli de olsa başvuru ücretini alıyorlar mı?

konsolosluğu arayarak daha önceki bir tarihe randevu almamız mümkün olabilir mi?

teşekkürler.
(8) 

İzmir'de kiralık ev

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #874026 
Merhaba herkese.
İzmir'e atanmam nedeniyle acil ev arayışındayız.
Eşim ve ben, 2+1 büyüklüğü çok farketmeyecek bir ev arıyoruz. uygun olacak yerler Karşıyaka, bayraklı ve Bornova.
doğalgaz olmasa da olur, İzmir malum. Kira limitiniz 850-900. Biz mi bulamadık bilmem, ortalıkta ev yok doğru düzgün. olanlar da pahalı. Gören duyan, evi olan
vardır belki dedim.

Ek olarak şemlikler'i nasıl bilirsiniz? İzban ile Anadolu cad. ortaları? Güzel evler var muhit nasıl bilemedik.
Teşekkürler.
(2) 

Yol arkadaşı istanbul - izmir

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #810072 
Bu akşam izmir'e doğru yola çıkmak istiyoruz, ama bilet yok doğal olarak.

1 kadın 1 erkek, 2 kişiyiz; bu akşam 20:00'den yarın sabaha kadar istanbul'dan izmir'e gidecek olan, bilet parasına yakın ödeme yapabileceğimiz birileri var mıdır diye yoklayalım dedik.
Teşekkürler.
(6) 

düğüne fotoğrafçı - izmir

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #809500 
Merhaba,
Önümüzdeki ay İzmir'de evleniyoruz,
Hala bir fotoğrafçımız yok.
Çünkü,
- Sektör uçmuş, 2500 TL'lerden söz ediliyor.
- Bizse çok uçuk olmayan, ama naif, hoş, renkli, düğün günümüzü yansıtan fotoğraflarımız olsun istiyoruz.
- Ama ıvır zıvır bin tane masraf çıktığından bu konuda çok açılamıyoruz. (Elbette fotoğraf konusuna önem verdiğimiz için fotoğrafçımızın hakkını vereceğiz, ama 2500 3000 civarının hak etmek mi müsteriyi yolmaya mı yakın olduğu konusunda emin değiliz.) Bu yüzden "amatör ruhlu profesyonel" gibi salakça arayışlarımız yok. Sadece makul fiyatlı, beklentilerimizi anlayabilecek bir fotoğrafçı arıyoruz.

Benim diyen, şu kişiyle çalıştım iyidir diyen, izmir'de gün içinde dış mekan çekimi yapabilecek fotoğrafçı önerisi olan varsa makbule geçecek, teşekkür ederiz.
(3) 

düğün

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #709076 
izmir'de düğün yapacağız. meselenin kendisi başlı başına külfetli, yorucu ve bir miktar da sıkıcı geliyor bize, fakat yapacağız işte :)
mekanlar kazıkçı, güzel olan pahalı, pek de güven vermiyor.
yıllarca ergenlik yapıp düğüne müğüne gitmeyince tecrübe de oluşmadı. yapanların tecrübesine sığınacağız bu durumda. izmir'de evlenenler, nerde düğün yaptınız? iyi miydi, hoş muydu?
tek kriterimiz açık hava olması. kır düğünü adı altında toprak üstü halay tepmece olmasın. hadi bizi kadınlar kulübü forumuna mahkum etmeyin.
sağolun.
(3) 

nerde oturalım?

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #704286 
işyerleri: birimizin maslak'ta, diğerimizin taksim'de.

şişli'ye baktık, hem kalabalık hem çok çokk pahalı. biz nerde oturalım? bütçemiz 1000, en fazla 1100 tl, ev de 2+1; azıcık güzel olsun; neresi iyi olur bu bütçeye?
(7) 

yalnız başına gezi için playlist

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #683420 
yarın ilk defa yurt dışına çıkıyorum, aynı zamanda ilk defa yalnız başıma tatile gidiyorum. 7 gün boyunca tek başıma gezeceğim. gidilecek yer italya.

her gün işten eve giderken bile müziksiz yürümekte zorlanırım. şimdiyse başka telaşlardan bir playlist hazırlama işine girmeyi unutmuşum. seyahat havasına uygun, hafif, neşeli ya da sakin, türü çok fark etmemekle birlikte arabesk ya da rap vs olmayan, sevdiğiniz şarkılardan tavsiyelerde bulunur musunuz? enstrümantal da olur. kısaca hızlıca bir gezi playlisti yapmak amacım.

son olarak gitmeden önce aklınıza gelen "şunu unutmaa", "şunu yap mutlaka" diyebileceğiniz bloglarda rastlanmayan türden öneriler çıkarsa da çok memnun olurum. malum, yalnız olacağım için esneklik fazlasıyla mevcut.

herkese teşekkür ederim.
(3) 

yatak bağışı

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #637856 
Bir yuvada çalışıyorum. Çocuk esirgeme.

Çocukların yatakları yaklaşık 5 yıl önce yenilenmiş, ama gerek genel bakımsızlıktan, gerek alt ıslatma problemi vs olmasından, biraz da çocukların kendi temizlik ve bakım becerilerinin yeteri düzeyde olmamasından dolayı yataklar artık kullanılamayacak durumda.

Şu anda bununla ilgili ödenek alabilecek durumda değiliz diyor idare de.

Acaba büyük yatak firmalarından böyle bir bağış talebinde bulunsak (50 yatak gibi) çok mu abes olur? ne yapabiliriz, fikri olan paylaşabilir mi?
(1) 

istanbul - bozcaada

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #622799 
2 temmuz salı gecesi İstanbul'dan Bozcaada'ya doğru yola çıkacağız.

1) Hangi otobüs firması daha iyidir? 7 saatlik yolculuk zehir olmasın...

2) Bi ihtimal o vakitlerde aynı taraflara doğru aracıyla yola çıkacak sözlükçü varsa benzine ortak olup beraberce gidebiliriz... şahane olur.

3) Önceki duyuruları okudum ama, yemek konusunda fiyat performans oranı iyidir diyebileceğiniz mekanlar, uzak dur dedikleriniz, şunu mutlaka yap diye aklınıza gelen olursa şahane olur. malum en kazıkçı zamanları imiş adanın.
(1) 

migros - sevgililer günü

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #559607 
migros'ta 14 şubatta çikolatalarda kozmetik ıvır zıvırda güzel indirim oluyordu geçen yıllarda.

bugün giden eden var mı? bu yıl da yapmışlar mı kampanya?
(2) 

felçli hasta

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #356017 
Merhaba doktorlar ve sağlık çalışanları.

Babaannemiz birkaç ay önce beyninde bir pıhtı atması sonucu felç geçirdi ve o zamandan beri hareketsiz ve konuşmadan yatıyor.

Doğal olarak kendisi ile iletişim kuramıyoruz. Yattığı yerde sürekli ağlaması, dilini çıkararak -kontrol edemeyerek- dudaklarını yalaması gibi bazı sabit tepkileri var. doktorlar pek ağrı olmayacağını söylemişti ama sürekli olarak benzer tepkiler veriyor. bu durumda kendisi için ne yapabiliriz? muhtemelen iyileşme olmayacak çok yaşlı çünkü ama en azından bu günleri rahat geçirmesi için neler yapabiliriz ve dilini istemli olarak çıkarıp dudaklarında gezdirmesi gibi hareketlere nasıl anlamlar yükleyebiliriz? bir bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. teşekkürler.
(3) 

yol tarifi - istanbul

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #304400 
Üsküdar'dan halkalı'ya gitmek için en kısa ve uygun toplu taşıma güzergahı nedir?
Mecbur birkaç gün gidilecek...
(8) 

halkalı?

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #301223 
İstanbul'u hiç bilmeyen birine anlatır gibi:

Halkalı nasıl bir yerdir yaşamak ve çalışmak için? Devlet ataması sonucu mecburen bir süre orada çalışılacak. Hiç bilmediğimiz bir yer, üstelik cinsiyet kadın, tek başına yaşanacak.

Orada oturmak yerine şu semtlere bak diyebileceğiniz ve önerileriniz nelerdir? Benim için oldukça önemli ve sıkıntılı bir durum.
(5) 

kan değerleri (burun kanaması)

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #144620 
Merhaba herkese,
Yoğun ve sürekli burun kanaması şikayetiyle kardeşimi doktora götürdük ve kan tahlili yapıldı. Doktor sonuçla ilgili çok net bir bilgi vermedi sadece bazı değerleri yüksek ama bu laboratuvardan da kaynaklanabilir gibi bir cümle kurup testlerin tekrar yapılması gerektiğini söyledi. Sözkonusu değerler:
MPV : 11.6 (referans aralık 6.9-10.8)
AKTİVE PTT (bunu doğru okuduğuma emin değilim, I mı T mi belli olmuyor) : 42.21 (referans aralık 28-39)

Doktorun böyle söylemesi biraz telaşlandırdı da, acaba bu yükseklik 14 yaşında bir çocuk için telaşlanmayı gerektirir mi gerçekten? Şimdiden teşekkürler sözlük ve duyurudaki doktor, hemşire, tüm sağlıkçılara...

ricam en azından bir cevap gelene kadar yukarda kalması :)
(1) 

makale arayıp bulamamak bütün mesele bu

turuncujelibondanhazzetmeyensarijelibon #118909 
merhaba herkese;

Er, Nurhan. (2002, Eylül).
Otobiyografik anılar temelinde tetiklenen bellek hataları.
XII. Ulusal Psikoloji Kongresi’nde sunulan bildiri, 11-13 Eylül 2002, ODTÜ, Ankara.

Bu çalışmayı arıyorum bir ödevimde yararlanmak için, ama muhtemelen sadece kongrede sunulduğu için herhangi bir yazılı haline ulaşamıyorum.
Sözlükte makale aranıyor duyurularına yazmıştım ama çok net bir bilgi olmadığı için bir cevap alamadım. Belki bir duyan, elinde olan vardır.
Ayrıca, çalışmaya ulaşamadığım takdirde sahibine maille ulaşsam yardımcı olma ihtimali var mıdır dersiniz, yoksa ben çok mu iyimser (saf) yaklaşıyorum kimse böle bir rica mailine cevap vermez mi? Teşekkür ederim şimdiden.
1

mobil görünümden çık