(2) 

Eski ipadden windows 7 li eski laptopa fotoğraf aktarmak.

medre #1584683 
2013 model ipad air artık ölmek üzere ve içindeki 20.000 e yakın fotoğrafı icloud ya da başka herhangi bir şey kullanmadan windows 7 kullanan laptopa aktarmak istiyorum.

Yıllardır yaptığım bir şeydi. Tak şarj kablosunu direkt aktar klasöre gibi çok basit bir işlemdi. 2 yıldır yapmamışım. Şimdi asla yapamıyorum. Hatta iphone 11'i de aktaramıyorum. İnternet kafede güncel windows ile denedim orda da olmadı ikisi de.

içi boş görünüyor. Ne bir sarı klasör simgesi ne bir şey. cihazların içini göremiyorum.

Icloudsuz bir yolu yok mu? Eskisi gibi?
(5) 

Ali Osman Ulusoy mu Kamil Koç mu? Denizli- Samsun

medre #1576651 
Bu ikisinden birini seçmeye mecburum. Denizli Samsun arası 13 saat. Kamil Koç hakkında yıllardır çok olumsuz artık insanlar, ben de Ali Osman Ulusoy’u hiç duymadım. Hangisini seçeyim?
(4) 

Kiraladığım evde eski kiracıdan internet açık. Ne yapmalıyım?

medre #1570128 
Eşyalı kiraladığım evde benden önce çıkan kiracıdan kalan modem vardı. Şansımı deneyeyim dedim modem arkasındaki şifreden şak diye bağlandım. Tabii ahlaklı olmanın doğal bir sonucu olarak ev sahibine durumu bildirdim. Çıkan kiracı İranlıymış ve TR’den ayrılmış. Ulaşma şansımız yok. Evde hiçbir fatura yok. Türk telekoma ait modem. İlk 3-4 gün normaldi fakat şimdi çok yavaşladı. Video bile izlemedim bu sürede.

Şu durumda onu kapattırmadan ben bu eve superonline bağlattıramıyor muyum?

Eğer öyleyse adamın aklına TR’deki interneti kapattırmak gelene kadar ben bu yavaş internetle ne yapacağım?

Türk telekomu arasam adres ve modem bilgileri ile müdahale edebilirler mi?
(5) 

Karadeniz Halk Kahramanı Denince Aklınıza Kim Geliyor? Ya da şair, yazar?

medre #1569195 
Temel değil elbette. Böyle Hekimoğlu gibi. Ya da şair, yazar, besteci? Yapıtlarıyla Karadeniz'e özgü olan? Şarkıcı sormuyorum.

Kendisi başlı başına bir filme ilham verebilecek bir isim?

Alaçatı'da kaybolan Veli Eren Atay'ı arıyoruz. Şimdi Twitter'da paylaşın

medre #1564213 
(git:eksisozluk1923.com)

Bugün saat 18.00'de (şimdi) Twitter'da destek bekliyor ailesi.

Lütfen #velierennerede etiketiyle paylaşın. 3 haftadır hiç bir iz, hiçbir ipucu hiçbir şey yok. Lütfen paylaşın.

Annesinin instagram hesabı: ebru_beceren_atay

twitter.com
(5) 

İzmir’de küçük çocukla günübirlik sığ denizli plaj?

medre #1561890 
3-4 yaşlarında ve denizle yeni tanışan minikleri bu hafta sonu hava 42 dereceyken denize götürmek istiyorum. Çok uzun yol gitmek istemiyorum. Foça Karşıyaka’dan çok yakın ama oranın da denizi miniklere uygun değil sanki. Sığ denizli, maksimum 45 dk -1 saat araç sürmeli bir plaj deniz önerisi alabilir miyim?
(3) 

Kuyumcuya altın bozdururken güveniyor musunuz?

medre #1561661 
Merhaba, çocuğum doğduğunda çeşitli gramlarda altınlar takılmıştı 4-5 sene önce. Çeyrek, yarım, tam vs de var. Ancak ben altından hiç anlamayan bir insanım. Özellikle gramları hiç anlayamadım. Çantada duruyor öyle. Şimdi ben x bir kuyumcuya gitsem ve altınları bozdurmak istesem elimdekinin ne olduğunu da bilmediğim için beni kandırır mı? Mesela 1 gr ama onların da ayarları var sanırım. Gramları anlamadığımı anlarsa bizi kandırır mı? Ya da banka şubesine fiziki altın vermek istesem? Etrafımızda da gramlardan anlayan yok. Velhasıl kandırılır mıyız yoksa kuyumcularında bu anlamda etik bir yaklaşımları var mı?
(7) 

3 katı kira isteyen ve tehdit eden ev sahibi konusunda ne yapılmalı?

medre #1560974 
Temmuz 2021’de 3100 ₺ ile oturmaya başladığım ev Temmuz 2022’deki %25 kira artış sınırı ile 3900 oldu. Bu Temmuzda’da 5000 olacak yine aynı %25 sınırından.

Ancak ev sahibimiz (apartmandaki pek çok dairenin sahibi, apartmanı o yaptırmış, apartmanın adı onun) geçen seneki artıştan beri sürekli eşimi arayıp tehdit edip huzursuz ediyordu. Geçen hafta bu Temmuzdaki zammı konuşmak için buluştuk. Hayatımda hiç bu kadar kötü, kaba, paragöz bir insan görmemiştim.

12.000 vermezsek çıkartacağını, çıkmazsak aşiretini kapıya dayayacağını, karşımızdaki kendine ait boş olan daireye 10 tane adam yığıp bize huzur vermeyeceğini söyleyerek tehdit etti. “Gerekeni yaparım” “yasa tanımam” “istersen dava aç umrumda değil” “evime çöreklenemezsiniz” diyerek bizi tehdit etti.

12.000 yerine 8 teklif ettik, kabul etmedi. Gidecek başka ev yok. Siz olsanız ne yapardınız? Evliyim ve 5 yaşında çocuğum var.
(4) 

Almanya soğuğuna giden kadına kışlık sıcak çorap tavsiyesi.

medre #1550171 
Çorap deyip geçmeyin. Üşüyen ayaklar akdeniz insanını mahveder. Para sorun değilse en iyi ve 2-3 gün içinde elinde olmalık ne önerirsiniz?
(6) 

İzmirde yeşile en yakın kaçış neresi?

medre #1479479 
Arabanız yok, ama mesela her gün taksiyle falanca ormanına/korusuna/dağına/büyük ağaçlıklı geniş gölgeleri olan çocukla köpekle en az 2-3 saat doğada yeşilde zaman geçirip sonra yine bi taksiyle 10-15 dakkada evinize dönebileceğiniz yakınlıktaki o yeşil alan nerde?

(Karşıyakada oturduğunuzu düşünerek de yazabilirsiniz.)

Ya da Fuar alanın sahip olduğu yeşillik gibi böyle çocukla vakit geçirmelik büyük güzel geniş parklar?
(9) 

İzmir’de depreme dayanıklı semt mi bina mı? Nereyi seçmeli?

medre #1469370 
30 Ekim’deki depremde Bayraklı Manavkuyu’daydık. Kirada oturduğumuz binaya bir şey olmasa da yaşanan ağır travmalar, ölen komşular ve etrafımızda yıkılan onlarca bina sonrası evi boşalttık ve başka şehirde ailemizin yanına geldik. Aylardır burdayız. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum.

Şimdi artık yeniden ev bulma zamanı (çıldıran emlak piyasası da cabası) Karşıyaka düşünüyoruz ama oranın da depreme dayanıklı olan ya da olmayan bölgeleri var. Ya da zemin depreme dayanıksız olsa da bina yeni. Herkes dağlara orlardaki sitelere gidin diyor ancak arabamız yok küçük bebeğimiz var ve bizim için hayata daha yakın olmak önemli.

Sevgili İzmirliler maksimum 3000₺ bütçe ile siz olsanız nerde ev arardınız?

Buca olmaz, Karabağlar çok karışık. Hatay Nokta gibi sıkışık bölgeler bize uygun değil. Hem İzmir havası olsun hem çok bina bina olmasın hem en önemlisi taş gibi sağlam zemin ve bina olsun istiyoruz. Bebeğimiz güvenle büyüsün, güzel bir yuva kuralım istiyoruz. Teşekkürler.
(5) 

Doğum sonrası Anti TPO aşırı yüksek ne demek?

medre #1431597 
5 ay önce doğum yaptım. Salgın yüzünden hiçbir tahlil yaptırma fırsatım olmadı. Dün ilk kez yaptırdığım kan tahlili sonucuna göre normalde 5 olması gereken Anti TPO değeri ben de 460.

Doktoru pazartesi göreceğim de bu ne demek bilen var mı? Emzirdiğim için kaygılıyım.
(3) 

Emekleyen bebekli evde kedi kumu sorunu?

medre #1430773 
Kedimize sağlıklı olduğu için hep bentonit kullandık. Silika hiç kullanmadık ama sıpa tuvaletten öyle bir koşuşturma ile çıkıyor ki ayağına yapışan kumlar yeree, koltukta, yatağımızda her yerde.

Günde 2-3 kez süpürmek zorundayım.

Bebeğimiz henüz emeklemiyor ancak emeklediğinde kesin bu kumlar ağza atılacak yerden alınıp. Tamam rahat olalım, kedili bebekli ev ama artık o kadar da değil. :)

Silikayı düşünmüştüm ama o da eve dağılıyor diyorlar. Eve dağılmayan, patiye yapışmayan kutuda kalan bir ürün tavsiye edebilir misiniz?
(2) 

Kuzeye bakan odalar her şartta mı serin oluyor?

medre #1430518 
İzmir’de biri güneye biri kuzeye bakan karşılıklı 2 odamız var. İkisi de güneş almıyor evin konumu gereği. (Güneydeki belki 1 saat alıyordur.) Kuzeydekini ardiye olarak kullandığımızdan hiç içinde yatmadık ama güneydeki sıcak oluyor.

Üstümüzde çatı var, son kattayız. Güneş gündüz turunu üstümüzden geçip saat 3’ten sonra batıdan vuruyor eve yaldır yaldır.

Kuzeydeki her zaman her şartta başka bir kriter gözetmeksizin yazın daha serin oluyorsa oraya kurucam bebek odasını.
(5) 

Yaz sıcağından Türkiye’de nereye kaçılır? (Tatil değil)

medre #1430515 
Amaç tatil, deniz değil. Amaç küçük bebeğimin Temmuz- Ağustos sıcağında perişan olmaması, nemden uzaklaşmak, geceleri ter içinde 3-4 kez kalkıp uyumaya çalışarak sabahı etmeden güzelce uyuyabilmek. Gündüzleri de insan gibi geçirebilmek,

Bebeğim çok küçük, şimdiden sıcaklarda mayıştı da mayıştı, gündüz hiç uyuyamıyor. Bir şey yapmak istemiyor. İki kıpırdansa kan ter içinde kalıyor. Klimayı açsak çarpılır, onu alıp kaçayım istiyorum ama nereye gideyim bilmiyorum. Karadeniz yaylaları mı?

Türkiye’de yazın havası en güzel, en temiz, gündüz ve gece en rahat uykuların uyunacağı yerler neresi?
(3) 

Çamaşır Makinesi Tavsiyesi.

medre #1430235 
Makinem öldü, tamirine 1200 ₺ dediler. Maksimum 3000₺ ile sizce Siemens mi Bosch mu yoksa başka bir marka mı? Yakın zamanda alıp çok memnun olan öneride bulunursa aevinirim.

Sessizlik, 10 kg'ya kadar yıkama ve 15 dakikalık kısa programlar olmazsa olmazımız.
(7) 

Ayak mantarı sorununu yenmiş olan var mı?

medre #1429754 
Allah aşkına şifasını bulan söylesin. Ayaklarımın altı deli gibi kaşınıyor, deli gibi yanıyor. Emziren anneyim. Hap yasak, verilen oxezole krem emziren anne için ve işe yaramıyor. 3 aydır çekiyorum, sirke mirke her şeyi denedim. Yaşam kalitem yerlerde. Ellerime de bulaşacak bebeğime de geçecek diye çıldıracağım.

Tırnak mantarı da var onu da törpüle cila sür yapıyorum o da geçmiyor.
(2) 

Bebek yer yatağı seçimi?

medre #1429752 
Büyük yer yatağı almak istiyorum ama o boylarda (140*200) yetişkinler için oluyor. Yetişkim yatakları da omurga anlamında bebeklere uygun olmuyor. Tavsiyesi olan?
(2) 

Mama yemeyen ıssız yerdeki köpeklere ne verelim?

medre #1423918 
Eşimin çalıştığı kurum şehrin dışında nerdeyse ıssızda. 3 sokak köpeği binayı ev bellemişler aylar önce. Eşim başlarda salam makarna vs. derken baya uğraştı ama hergün çift vasıta ile işe giderken 3 köpeğe kiloyla yemek götürme işine yetişemedi. (Yeni bebeğimiz de oldu) Temizmama. dan söylediğimiz 15 kiloluk mamaları yemediler. (Ekonomik olarak yetişemiyoruz daha üstlere)

Eşim bir kaç defa para topladı iyi mama için ama pek yanaşmıyor insanlar. Zaten 5 kişi çalışıyor binada. Belediyeyi aradı. Ayda 1 kez 1 kap mama bırakıp gittiler.

3 adet iri sokak köpeğini nasıl doyuracağız? Aç olsalar her türlü yerler diyor insanlar ama yemiyorlar ucuz mamayı. Eşim çok üzülüyor. Ne yapalım, köpekler aç. Biz kedi bilen insanlarız, 3 iri aç sokak köpeği nasıl doyurulur?
(6) 

Kedi ısırdı ne yapayım?

medre #1423853 
Sokakta mama vereyim dediğim kedi kucağıma geldi önce sonra ani bir ses duyunca hart diye geçirdi. Ne yapmalyım, kedi de sağlıksız görünüyordu biraz. Sokağa çıkma karantina bayram vs Kuduz, enfeksiyon vs? Şu an kendi imkanlarımla ne yapabilirim?
(3) 

Annesi tarafından emzirilmemiş olanlar ve anneyle ilişkisi?

medre #1423843 
Anne sütünün faydaları bir yana bir de anne bebek emzirme ilişkisinin aradaki sevgi,şefkat ve güven bağına çok güçlü bir etkisi olduğu bunun bebeğin yetişkinlik dönemini bile etkilediği söylenir.

Herhangi bir sebepten annesini emmemiş (sağlık, süt yetmemesi vs., annenin mama tercih etmesi vb.) olanlarınız var mı? Varsa annenizle bugün ilişkiniz nasıl? Geçmişte nasıldı?

Şefkat gören çocuklar mıydınız?
(2) 

İzmir'de yaz sıcağından hangi dağ, yayla vs. bölgesine kaçılır?

medre #1421823 
3 aylık bebeğimiz var. Evimiz son kat ve güney cephe. Şimdiden piştik. Eşim çalışıyor. Her gün gidip gelebileceği mesafede (Konak) ya da 1 saat mesafede dağ, serin, esen bölgeler neresi yaz için 3 ay ev kiralasak?
(2) 

Yaşlı anneme yatak önerisi (İkea Divan İçin)

medre #1400965 
Annem kış boyu bizde kalıyor. 3 yıl önce İkea Hemnes divan almıştık onun için. Bizde kalmadığı zamanlarda divan olarak kullanalım diye.

www.ikea.com.tr

İçine de yine ikeadan sert yaylı yatak almıştık.

www.ikea.com.tr

Fakat kadın sırt ağrısından bel ağrısından kurtulamadı. Yataklar sert geldi. Hiç uyuyamıyor. Biz de denedik 2-3 defa, hakikaten korkunçmuş yatak. Üstüne elyaflar yorganlar serdik olmadı. Yeni bir yatak ve de baza vb. alma şansımız ekonomik olarak hiç yok maalesef. Tek yapabileceğim divana uygun bir yatak yaptırmak.

Kaliteli dansite sünger deniyor, visco deniyor internette ama bir hatalı alışveriş yapma lüksüm daha yok. Nokta atışı ile iki tane 80 e 200 yatak yaptırmam lazım. Bu ölçüde hazır olmadığı için mecbur özel yapım olacak. Ne önerirsiniz? Kaliteli sünger denilenlere mi yönelelim yoksa visco mu? Başka öneri de olabilir.
(7) 

Acil hamile ve toksoplazma sorusunu cevaplayacak olan doktor var mı?

medre #1388127 
Gecenin bu saatinde ağlayan 7 aylık hamile bu kadına yardımcı olacak biri var mı?

Kedim var. Hamilelik boyunca kıl dendi tüy dendi kedinin aşısı tuvaleti vs. dendi ama kimse toksoplazmadan bahsetmedi. Doktorum da uyarmadı. 7 aylık hamileyim bu akşam öğrendim bunu.

Kedim tertemiz ev kedisi ama yazın dışarda takıldığı da oldu başka kedilerle. Tuvaletini de eşim temizliyor.

Meğer toksoplazma testleri yapılmış 2 - 3 ay önce. Ama sonucu bu saatte yorumlayacak kimsem yok. Nolur yardım. Yarın doktora koşarım da bu gece için bir şey söyleyin lütfen.
(2) 

Uçak kargo bölümünde kedi?

medre #1369780 
Maalesef Thy kedimizi kabine kabul etmedi, sistem onay vermedi aynı uçuşlarda kabinde başka hayvan olduğu ya da alerji bildiren yolcu olduğu gerekçesiyle.

Daha önce sakinleştiricisiz kabinde 2 kez uçmuş, yine sakinleştiricisiz otobüste 12 saat yanımızda yolculuk yapmış sakin ve sağlıklı bir kedimiz var 2 yaşında.

Ancak arka arkaya 2 uçuşu kargo bölümünde yapacağı için (arada 2 saat havaalanında evcil hayvan bölümünde de bekleyecek) aklımız çıkıyor. Başka gün ve saate uçak alma şansımız hiç yok. Deneyimleriniz, tavsiyeleriniz neler? Kötü şeyler okuyoruz moralimiz çok bozuluyor.
(9) 

Sigarayı bıraktım ama ne öksürük ne balgam ne ağız içi yara. Hiçbiri yok.

medre #1363452 
Diyeceksiniz ki belki, “ne güzel işte olmasın”. E ama temizlenme arınma nasıl olacak? 23 yıldır içiyordum. Hem de günde 1 paket. Son dönem artık “bu meret beni kesin öldürecek” yorgunluğu ve nefessizliği gelmişti. 10 gün oldu bırakalı. Tertemiz mis gibiyim, kuş gibi. Ama o katranları, zehirleri atmayacak mıydı vücut?

Ne bir öksürük ne bir balgam ne de herhangi x bir şey yok ortada.
(1) 

Makale yazıp para kazanabileceğimiz, güvenilir ve sömürmeyen siteler?

medre #1363277 
Türkiye’de şu an en iyisi hangisi?
(2) 

Kültür Merkezlerinde çalışanlar ne kadar maaş alır?

medre #1352404 
Özel sektörde çalışan arkadaşıma belediyeye ait kültür merkezinde yönetici olarak iş teklif edilmiş. Daha doğrusu bir aracı vasıtasıyla eğer o da isterse görüşme yapılmak istendiği iletilmiş.

Belediyedeki maaşlar hakkında hiçbir fikri olmayan arkadaşım çekinip soramamış da. Bir fikri olan var mı?

Ayrıca belediyeler kpss ile almıyor muydu? Bu direkt alım.
(1) 

101 Okey için basit uygulama?

medre #1351219 
Annem 75 yaşında. Tabletinden bizim kastet dediğimiz oyunu oynuyor çok basit bir programla. Ama sıkıcı olmaya başladı onun için. Başka uygulamalar baktım onlar da çok grift para yatırmalı kumar gibi vs. annemin çözemeyeceği karışık oyunlar.

Şöyle zevkle 101 ya da 51 oynanacak kullanımı girmesi kolay ama zevkli oynanan bildiğiniz bir uygulama var mı online oynanacak?

Teşekkürler.
(6) 

Kendinizi anlamak için hangi kılavuzu kullanıyorsunuz?

medre #1349981 
Ya da kılavuz kullanıyor musunuz? Din? Felsefe? Psikoloji?

Şöyle ki eşim uzun süredir depresyonda. 35 yaşında. Hayatın yükleri, sorumluluklar, yaşadığımız toplumun ve dünyanın içinde bulunduğu belirsiz ve kaotik ortam, gelecek kaygısı, maddi sıkıntılar vs.

Kendine çok dönük bir adam, Hep öyleydi. Sessiz, içinde yaşayan. Yıllarca kendi içinde kendiyle konuştu, kendini suçladı, kendiyle sohbet etti, kendini dövdü. Dışarıya hiçbir şey yansıtmadı, bana bile anlatmadı. Özgüven sorunu da var ama o öyle baskın bir sorun değil.

İnsanlarla saçma sapan anlamsız sohbetler yapmak yerine suskun adam olmayı seçti. İş hayatında kendini öne atmadı geride kaldı bilerek. Sisteme ayak uyduramadı ama istemedi de.

Şimdi değişmek, dönüşmek istiyor. Kendini yeniden var etmek. Kendini görmek istediği şekle dönüşmek. Hem ruhen hem zihnen. Hem de davranış olarak, Ama yardıma ihtiyacı var. Bir şeyler okuması gerektiğini düşünüyor ama ne okuyacağını bilemiyor. Ben de milyonlarca kitap içinden neyle ona yardımcı olabileceğimi bilemiyorum.

Sizce ne okumalı?
(2) 

Kısır erkek kedim bana yürüyor.

medre #1317730 
1.5 yaşında erkek kedimiz var. 9 aylıkken kısırlaştırdık. Yani neredeyse 10 ay önce.

Fakat son 2-3 haftadır sürekli bana halleniyor, kerkiniyor, git gel hareketi yapıyor sonra da pipisini yalıyor.

Önce normal patiyle karın yoğurma olarak başlayan eylem gittikçe şekil değiştiriyor. En sonunda çıkmış pipisini yalayarak mevzuyu bitirip uyuyor.

Kısırlaştırmadan önce bi süre yapmıştı bunları. Ama 10 aydır yapmıyordu.

Ne oluyor?
(2) 

Kedimin gözü sulanıyor ve kapanıyor.

medre #1279524 
1 yaşında kısır erkek evde yaşayan bir kedi. Bugün öğleden sonra sulandı ve kapanmaya başladı. Gün boyu 3-4 kez pamukla sildik ama yine de sulanmaya devam ediyor. Veteriner yarın kapalı, saat de geç oldu şu an.

Herhangi bir renkli mikrobik akıntı yok. Genel hali gayet neşeli eğlenceli ama tek göz böyle neredeyse tamamen kapalı oluyor bazen. Baya sulanıyor az önce göz kırptı ve damla aktı mesela. Ne yapabilirim evdeki imkanlarla Pazartesi’ye kadar?
(4) 

İzmir havaalanından Otogara Eshot ile ulaşım?

medre #1277397 
Annem 70 küsur yaşında. Uçakla izmire inecek sonra da elinde bavul otogara gitmesi gerek. Havaş direkt yokmuş. İndi bindi yapmadan direkt Eshot otobüsüne binse (Kaç numara?) ne kadar sürede otogara ulaşır? Trafiğe takılma ya da saatlerce İzmiri gezme korkusu var. Malum İzmir’de ulaşım zorlaşmış, süreler uzamış.

Sabah 10.00 gibi havaalanına inmiş olur.
(5) 

İzmir’de nerede ev kiralasak?

medre #1275763 
İzmir’de okudum. Öğrenci bütçesiyle Narlıdere’de oturuyordum. Ama tabii kalbimiz Bostanlı, Karşıyaka gibi İzmir’in kültürünün sıcacık yaşandığı denize yakın yerlerdi. 2006’da İzmir’den ayrıldım.

Şimdi işim gereği İzmir’e taşınmayı düşünüyoruz eşimle. Kirada oturacağız. İzmir’i o kadar özledim ki hayata çok yakın olmayı istiyorum. Narlıdere, Üçkuyular, Nokta, Üçyol düşünmüyorum. Bornova taraflarına da sıcak bakmıyorum. Kalbim taa geçmişten gelen şekilde Bostanlı Karşıyaka taraflarında. Denize yakın semtler. Yani daha doğrusu İzmir’in kokusu ve dokusunu yaşayabileceğimiz mahalleler, denize çıkan sokaklar...

1500 tl bütçe çok mu az oralar için? (İşim Konak taraflarında olacak)

Siz ne önerirsiniz?
(2) 

GittiGidiyor yanlış ürüne onay ve iade konusu?

medre #1269997 
İstediğim çeşit kedi kumu yerine aynı markanın tercih etmediğim başka çeşidini göndermişler. 3 kere mesaj attım cevap yok. Bugün ürüne onay vermek için son günüm.

Mesajla dedim ki “ben 10 kilo kumu kargoya taşıyıp size geri kargolamakla uğraşamam. Arabam yok. Kargoyu eve çağıramam çalışıyorum. Ne yapacağız, ne öneriyorsunuz bakın bugün ürüne onay vermek için son günüm” dedim.

Sorum şu: Ürüne onay vermezsem kendi kendine sistem onay verecek mi günü geldi diye? Hem yanlış üürn hem cevap yok hem de parayı alacaklar mı öylecene?

Yoksa onaylamazsam onaylanmıyor ve parayı alamıyorlar mı?
(3) 

Yanlış kedi kumu mu gönderilmiş? Silika mı bu? (Ever Clean kullananlar)

medre #1269485 
Sipariş ettiğim şu:

urun.gittigidiyor.com


Bana gelen bu:

urun.gittigidiyor.com

Silika asla kullanmıyorum. İlk defa bu markayı kullanacaktım. Farklı bir çeşidini yolladıkları kesin ama multi crystal derken silika mı değil mi anlamadım.
(6) 

Topuk dikeni için spor yürüyüş ayakkabısı.Spor ayakkabıdan iyi anlayanlar.

medre #1268998 
Annem aylardır bu illeti çekiyor. Yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Özel ayakkabılar vs. Şimdi geriye yürüyüş yapabilmesi için spor ayakkabı seçimi kaldı.

Topuğa maksimum özen gösterip vücut ağırlığını dengeli yayacak yürürken destek verecek bir ayakkabı için nasıl modellere bakmalıyım?

Asics nimbus denmiş ama baya sağlam koşu ayakkabısı o. Sağda solda görüyorum öyle sağlam jel gibi parlak tabanlı ayakkabılar ama hangisi iyidir bilemiyorum.

Spor ayakkabıda uzman olanlar yazarsa sevinirim.
(3) 

Sol baldırımda 24 saatttir kramp var.

medre #1257936 
Dün birden girdi, anlık geçici sandım ama kaldı orda öyle. Ağrı değil acı değil krampın ilk giridği an gibi ama sürekli tekrarlıyor. Gece uyuyamadım doktora gitsem kas gevşetici der. Şu sıra yoğun çalışıyorum ayakta, pek de dinlenemiyorum uyku hariç. Ama yine de 24 saattir sürekli kramp halini ilk defa yaşıyorum.
(4) 

Topuk dikenine kesin çözüm bulanlar?

medre #1253890 
Annem 2 aydır bundan muzdarip. Kırma işlemi yapıldı olmadı, lazer yapıldı olmadı. Üzüm koymak, limon koymak, acıbiber vs her türlü bitkisel şeyi ayağa sürmek filan hepsini yaptık olmadı. Kadın 2 aydır buzlu şişe yuvarlamaktan perişan oldu. Egzersiz her şey yapıyor doktora gidiyor sürekli ama asla yürüyemiyor. Doktorlar da bir şey diyemiyor artık.

Allah rızası için bulan eden varsa bir söylesin.
(2) 

Kedi Otu (Catnip) Nasıl Kullanılır?

medre #1241525 
İnternetten aldım. Baharat poşeti içinde kekik gibi bir şey. "Kediler deli oluyorlar da, çılgınca oynuyorlar da, oyuncağına sürün oynasın vs." yazıyordu nette ama benim kedim kedi otu sürdüğüm oyuncaklarına dokunmadı bile.

Bu yemeğe koymalık kekik gibi görünen catnip ne olacak şimdi?

Not: Direkt koklatmadım ya da yere filan serpmedim. Oyuncaklarıyla oynasın diye oyuncağı batırıp çıkardım poşete.
(6) 

Kedimle ilgili sorular.

medre #1238154 
8 aylık, erkek, sarman. Kilosu 5.2

Gayet atletik, çita gibi bir hayvan. Veteriner büyük ve uzun bir kedi olacağını daha 2 aylıkken söylemişti ama 8 aylıkken bu kilodaysa gelecek için korkmalı mıyım?

İnternette yaş ve kilo cetvellerine baktığımda 5 kilo yetişkin kedi için ideal görünüyor. Bizimki daha kısırlaşmadan 5.2 oldu o yüzden tırsıyorum ama bakıyorum gayet çita yani.

Diğer sorum, yeni 8 aylık oldu ama bir azgınlık durumu yok. Ne mavlama ne sağa sola püskürtme. Ben memnunum bu durumdan, ne kadar geç kısırlaştırma o kadar iyi bir gelişim. Ama tut ki delirmeye başladı mav mav mav. Ne kadar sabredilir sizce? Hemen tutup götürmeli miyim kısırlaştırmaya?

Uslu, sakin, sevdiren bir kedi oldu şansımıza. İlerde bu değişir mi kısırlaştırınca? Manyağa bağlamasın sevdirmeyen aksi bir şey?

Evi hiç kurcalamıyor, sağı solu deviren bir kedi de değil. Bir sürü oyuncak, av şeklinde fareler, tüylü objeler, çeşit çeşit toplar, kutular, evde olan bir sürü ilgi çekeci şey veriyorum sallamıyor hiçbirini. Doğru oyuncağı mı bulamadım nedir? Videolarda türlü şirinlik yaramazlık yapan kedilerin yanında benimki sürekli sevilmek isteyen 8 aylık bir oturan boğa.
(12) 

Kediyi odadan nasıl uzak tutarız?

medre #1219805 
5 aylık kedimizi ilk günden beri hiç yatak odamıza almadık, kapımızı hep kapalı tuttuk. (Uykumuzun çok hafif olması, kedinin yatağa gelerek ya da odada koşuşarak bizi uyutmaması ihtimali nedeniyle)

Ancak mevsim Mayıs- Eylül arasıydı balkon ya da cam açıktı oda hava alıyordu bol oksijenle mis gibi uyuyorduk. Şimdi kış yaklaşacak. Zaten klostrofobiğim, o kapalı kapıya da tahammülüm yok ama alışmaya çalıştım aylarca. Fakat kışın her yeri kapalı oda benim için nefessiz kalmak demek, panik atak demek, çok sıkıntı.

Gece oda kapımızı açık bıraksam, kedi bu işe uyanıp "oo içeri girişler serbest bırakılmış" kafasına girip gece tepemize çökmeden onu odadan nasıl uzak tutarım?

Teşekkürler.
(3) 

2-3 aylığına Tibet, Hindistan,Nepal gezebilmek için gezgin topluluk bulma.

medre #1219123 
Alıp başımı gidesim var çok fena. Ama öyle turist tadında elde iphone değil de yürüyerek, yaşayarak, dolaşarak, kendimle başbaşa ama yanımda güvenebileceğim insanlardan oluşan bir toplulukla. O topluluğu bulmak çok mühim. Türk olsa ne iyi olur.

Biraz içsel, biraz fiziksel, biraz gezgin.

Bir lokma bir hırka kafası ile kaça malolabilir aranızda yapan ya da yapan birini tanıyan var mı?
(2) 

Depozito hakkında.

medre #1219041 
Kiracıyım. 4 yıl önce ilk girerken ev sahibi depozito istemedi senet istedi. (Depozito istese verirdik aslında. Ama kiranın 4 katı bir bedel imzaladık. Kira 1000 ise senet 4000 di.)

Yakınlarda çıkmayı düşünüyoruz. Ev sahibimi hiç görmedim başka şehirde yaşıyor. İlk kiraladığımızda kuzeni ile halletmiştik her şeyi. O senet ev sahibime ulaştı mı ondan bile emin değilim.

Şimdi ben çıkmadan önce biz şu tarihte çıkmayı düşünüyoruz diye arasam ve çok uzak gelemem gık mık derse göndermezse senedimi nolacak?

Eve zarar vermedik, mis gibi baktık, badana boyalı teslim edilecek şartı var sadece. Çıkarken boyatıcaz.
(4) 

Kapalı Kedi Tuvaleti tavsiyesi?

medre #1218549 
Kedim henüz 5 aylık ama oldukça uzun. Görenler yetişkin kedi sanıyor. Veterinerler de büyüdükçe daha da uzun olacak bu oğlan diyorlar. Sırık gibi bir şey. Yaz boyunca balkonda açık bir kutuda yaptı tuvaletini. Ama kış için iç mekana bir kapalı kedi tuvaleti lazım.

Çok kolay temizlensin, kedim 2-3 sene sonra da içine sığsın, koku yapmasın, aşırı pahalı olmasın, (öyle 300-500 olmasın. Hadi belki taş çatlasın taksitle en fazla 200 olsun) tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı? Gitti gidiyor da epey bir şey var ama deneyimleyenlerden tavsiye almak isterim.
(14) 

Rüyadaki hazzın gerçek hayattakinden çok fazla olması? (18+)

medre #1212154 
Rüyanızda eşinizle, sevgilinizle vs. seviştiğinizi gördüğünüzde (yani normalde de seks yaptığınız biri ile) rüyadaki haz oranınız nasıl?

Son 3-4 aydır rüyamda hazdan aklımı falan kaçıracağım şekilde seks rüyaları, orgazmlar, mastürbasyonlar görüyorum.

Uyandığımda, akıl sır ermez ve asla yakalanamayacak o hazzın etkisini hissediyorum sadece bir kaç saniye, sonra gidiyor. Gerçek hayatta öyle bir zevk ya da haz yok hayatımda. Olamaz da zaten, böyle bir seviye yok çünkü gerçek hayatta. Böyle bir seviye olsa savaş diye bir şey olmazdı dünyada öyle düşün. :)

Bakın zevkten aklı kaçırmaktan filan bahsediyorum, erimek akmak, hazzın kendisi olmak filan. Öyle sıradan klasik cinsellik rüyası değil.

Yetmezmiş gibi bi de öyle bir orgazmla sonlanıyor rüyalar, onu filan hiç anlatamam artık o kadar yüksek. Hiçbir uyarıcı ya da uyuşturucu ya da sutra ile ulaşılabilecek bir kafa değil bu.

Sadece rüya.

Noluyor ki yani şimdi son 3-4 aydır?

Edit: Kadınım, evliyim, düzenli cinsel hayatım var.
(2) 

Kedi köpekler neden yumurta beyazı yemiyor?

medre #1176961 
Yumurta beyazına alerjim olduğundan ne zaman yumurta yapsam beyazını da pişirip kedi köpekler yesin diye bahçeye bırakıyorum ama hiç yenmiyor. Halbuki etraf özellikle kedi dolu. Hiç yemediler. Neden ki?
(4) 

Ses frekansını görüntüye dönüştürmek için uygulama

medre #1176816 
Diyelim ki gitar eşliğinde mikrofona şarkı söylerken enstrümanın ve sesinizin yarattığı frekansı bir bilgisayara aktarmak ve ordan da o frekansın yarattığı çeşitli görüntüler elde etmek istiyorsunuz. Sonra da onu projeksiyonla duvara yansıtacaksınız vs.

Bununla ilgili teknik neye sahip olmak gerekiyor? Bir uygulamaya mı? Nedir?
(5) 

Kadın fitness ve bacak çalışma.

medre #1175453 
Kilo vermek ve spor yapmakla ilgili duyurularım oldu, geçen zaman içinde vücudumla ilgili temel sorunumun bacak bölgesi olduğuna karar verdim. Güçlüydüm, spor geçmişim vardı, son 3-5 yılda çok kilo almıştım vs. ama aslında vücudumda zayıf olan bölgenin yaşla birlikte beni öldüren dizlerim ve onu zorlamayacağım derken daha da şişmanlattığım bacaklarım ve kalçam olduğunu anladım.

Menisküsüm var. Uzun yürümek yasak, bisiklet yasak, eliptik de zorlamak yasak, koşu bandı uzun süre kullanmak yasak, spining yasak, step aerobik yasak, koşmak filan zinhar yasak. Ben dikkat ettikçe bacak kaslarım ve gücüm zayıfladı, sonra kontrolü yeniden ele almak isteyip inat edip zorladıkça daha da yoruldu. Bacaklardan aldığım gücü kaybedince popo ve göbeği de kaybetmiş oldum. :)) Selulit desen bonus.


Sonuç olarak aslında hayalimin zayıf ya da fit olmaktan çok güçlü bacaklara sahip olmak olduğunu anladım.

İstediğim şey bu: www.google.com.tr


Olan bu: www.google.com.tr


En az 3-4 doktora gittim son 10 yılda menisküsle ilgili. Hepsinin sözleri aynı "fazla zorlamadan spor yapın, yüzme en iyisi, bacak kaslarınız güçlenmeli, iyi günler"

E tamam da nerde yüzüyoruz, herkes o imkana sahip mi? Uzun yürüyüşler ve spor salonu hariç neyle taş yapacağım ben bu bacakları?

Fitnessçı ablalar gibi dalayım mı olaya? Neler yapmam lazım? Baya baya ciddi bir bacak yapma düşünüyorum. Spor salonunda çalışan en büyüğü 25 yaşındaki fit genç erkekler ve kadınlar "şunu kullan bunu kullanma" dan öte destek atmıyorlar. Bireysel antrenör mü tutsam?

Pilatesi seviyor ve kendime faydalı buluyorum yeniden başlamayı düşünüyorum ama başka öneriler varsa da alayım. Anne olmaya çalışıyorum. Bana bebeğimi önce karnımda sonra kucağımda taşıyabilecek çok güçlü bacaklar lazım.
(3) 

Amerika'dan vitamin isteyecek olsanız hangisini isterdiniz?

medre #1173176 
Malum orda çok ucuz vitaminler. Yakın zamanda arkadaşım gelecek ve Walmart'a uğrayıp 3-5 alsın istiyorum. Burda 100 ₺ olan şey orda 10 ₺.

40 yaş, kadınım. Hamilelik düşünüyorum. Folik zaten alıyorum da hani başka ne istesem? Herhangi bir sağlık sorunum yok.

www.walmart.com
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık