(5) 

Hangi kitapcidan aliyorsunuz ?

mrceg #1573752 
Bazen online olarak degil de gezerek kitap almayi seviyorum. Malum kitapcilarin sahipleri degistigi icin oralardan almamaya basladim. Siz nereden aliyorsunuz ?
(6) 

Hangi şehir/ilçede yaşamak istersiniz?

mrceg #1572911 
Ve neden? Sadece tek kriter var: Havaalanına ulaşımı kolay olan yerler olmali. Medeniyetten kopmak yok :)
(3) 

Bluetooth klavye ve mouse bağlantı sorusu

mrceg #1551667 
Merhabalar beynim durduğu için herhangi bir alış veriş yapmadan önce teyit etmek istedim.

İş yeri yeni bir laptop verdi fakat tek usb 3.0 girişi var. Benim de klavye ve farem kablolu, dolayısıyla ikisini aynı anda bağlayamıyorum. Bu bahaneyle güzel bir mekanik klavye alayım dedim bluetooth bağlantılı fakat bu sefer fare kalıyor. Onu da farklı marka alsam bluetooth ile bağlayabiliyor muyum ? Yoksa klavye type c fare bluetooth mu yapmak gerekiyor ?

Ya da klavye mouse set mi almalı yoksa usb çoklayıcıyla devam mı etmeli… olmalı mı olmamalı mı…
(11) 

Schengen vizesini hangi ülkeden almalı?

mrceg #1539976 
Merhaba,
Turistik seyahat için schengen vizesi gerekiyor. İki ülkeye gideceğim. Fakat giriş yapacağım ülkeden daha fazla diğer ülkede kalacağım. Bu durumda ilk giriş yapılan ülkeye mi başvuru yapmak gerekiyor yoksa daha çok süre kalınacak ülkeye mi ?

Dışişleri bakanlığı sitesinde ilk giriş yapılan ülkeye başvurulması gerektiği yazıyor. Fakat süreyle ilgili bir şey bulamadım. Bazı sitelerde de tam tersi bir bilgi mevcut.

www.mfa.gov.tr
(7) 

stockholm - göteborg - malmö

mrceg #1524928 
İş sebebiyle İsveç'e taşınma durumum olabilir. Bu 3 şehirden hangisinde yaşamak istersiniz, neden ?
(2) 

Yurtdışı Okul Çalışma Kanıtı

mrceg #1499474 
Merhaba,

Yurtdışında bir okula başvuracağım fakat çalıştığım yerler için benden kanıt istiyor. Bunu nasıl sağlayabilirim kurumdan yazılı kağıt almak dışında ?
(6) 

Otel rezervasyonu için hangi siteyi tercih ediyorsunuz ?

mrceg #1493193 
Ya da oteli direkt aramak mı daha avantajlı oluyor?
(4) 

Yazlıkta İnternet

mrceg #1476237 
Merhaba,

Artık beton görmekten bıktığım için yazlıkta uzaktan çalışmak istiyorum. Fakat yazlık benim değil ve interneti yok. Telefon hattım Vodafone 15 gb kotam var aylık. 1-2 ay orada kalırım gibi düşünüyorum. Bu yüzden bu internet bana yetmeyecektir. 1-2 ay için çözüm önerisi olan var mı ? Baktığım internet paketleri hep yıllık taahhütlü gözüküyor.
(1) 

Yurtdışında Çalışma

mrceg #1402099 
Merhaba,

Birkaç yıl önce ankilozan spondilit tanısı konmuştu. Şimdi geçenlerde de OCD için bir ilaç yazıldı ama onun da yarısını almam söylendi çok ileri bir durum değil yani. Bu hastalıklar yurtdışında (özellikle avrupa) çalışmak için bir engel teşkil ediyor mu ? Sağlık sigortası vs durumundan sıkıntı çıkartırlar mı ??
(3) 

Ankara'da 2. El Araç Alınabilecek Güvenilir Galeriler

mrceg #1353357 
Soru başlıkta.
(1) 

Grip Nurofen - Tylol hot

mrceg #1349691 
Merhaba, çok fena grip oldum saat 16:00 gibi 1 tablet nurofen içtim gece 22-23 gibi tylol hot içsem bir sorun olur mu ? Not:Allerjik bir bünyem var
(6) 

SAP HANA verileri ram'de tutuyorsa nasıl SQL ile işlem yapabiliyoruz ?

mrceg #1334947 
Anladığım kadarıyla bir veritabanında SQL ile işlem yapabilmemiz için verilerin harddiskte depolanması gerekiyor(muş). Peki HANA bilgileri in memory tutuyorsa nasıl SQL sorguları yapabiliyoruz ? ya da ben çok yanlış geldim...
(3) 

SAP ABAP Değişken Tanımlama

mrceg #1334790 
Merhaba,

ABAP öğrenmeye çalışıyorum ama tam çözemediğim bir durum var.

Tanımlama yaparken aşağıdaki şekilde yazıyoruz

TYPES: degisken TYPE i .

bir de bu şekilde değişken tanımlanıyor

DATA: degisken TYPE i.

Bu iki şekilde tanımladığım değişkenlerin arasındaki fark nedir. Structure için de aynı durum mevcut neden iki farklı türde tanımlama yapıyoruz?
(13) 

Türk Telekom VDSL2 mi Fiber mi

mrceg #1318567 
Merhabalar,

Türk telekom taahütü bitmiş biri olarak ya superonline'a geçeceğim ya da devam edeceğim fakat anlamadığım bir nokta var. Benim paketim online işlemlerde "FİBERNET LİMİTSİZ" olarak gözüküyor.Hız olarak Ping 2 ms - Download Mbps 34.11 -Upload Mbps 2.96 alıyorum. Fakat modeme baktığım zaman VDSL2 olarak gözüküyor.
www.zyxel.com

Ben VDSL2 mi kullanıyorum yoksa fiber mi nedir ?
(1) 

İngilizce cv dili

mrceg #1305469 
Merhabalar,

Master başvurusu için İngilizce cv hazırlamak istiyorum fakat yazım dili nasıl olmalı bilmiyorum. Örneğin iş deneyimlerini açıklarken x yaptım ettim tarzda mı yoksa x lerin yapılması edilmesi tarzında mı yazmak gerekir?
İnternette template olarak örnekler var ama çoğu stock sitelerinde. Onları da örnek olarak almak ne derece doğru olur bilmiyorum. Referans örnek bir cv gösterebilirseniz çok sevinirim.
(1) 

Resmi Fotoşokla Doldurma

mrceg #1196237 
Merhaba,

Ekteki resimde bazı bölgeleri kendime göre değiştireceğim. Örneğin İstanbul Bolu şehirler sarı olacak. Photoshop'da seçim yapıp dolgu diyorum fakat yapay duruyor.Ayrıca siyah sınır çizgilerinin ötesini de seçebiliyor. Programı da tam olarak bilmiyorum. Var mıdır daha kolay bir yöntemi ?
(5) 

Bu turlardan hangisi daha iyi

mrceg #1193409 
arkadaşlarla gezme amaçlı aşağıdaki turlardan hangisi daha iyidir. Bu ülkelerin hiçbirine daha önceden gitmediğim için fikrim yok.

1) Milano - Venedik - Floransa - Roma

2) Torino - Cenova - Nice - Barcelona
(6) 

iphone 7 vs andoid

mrceg #1169482 
Merhabalar,

Yıllardır kullandığım 4s artık yeterli gelmeyince yeni telefon alayım diyorum fakat kararsız kaldım. İphone kullanan arkadaşlarım haliyle android alma diyorlar. İphone kalitesinde hatta ondan da iyi fotoğraf kapasitesi olan telefon incelemeleri var. Sizce android işletim sistemli telefon almakla hata mı ederim? İsteğim fotoğraf kalitesi güzel olsun spotify cart curt sesi güzel olsun.
(3) 

İşyeri İçin Printer Seçimi

mrceg #1131090 
Merhabalar,

işyerimizin bir departmanı için printer alacağız. Fax özelliği bulunan ve isteğe göre farklı tepsilerden çıktı alabilecek bir printer olmalı. Ağ bağlantısı ile 4-5 kullanıcı olacak.
(6) 

Köşe Takımı

mrceg #1105520 
Merhabalar,

Sizce aşağıdaki modellerden hangisi daha iyi? 1+1 ev için 3 metre genişliğinde alanım var. Evde çok büyük gözükmesini istemiyorum.

1.(git: www.enzahome.com.tr)
2.(git: www.enzahome.com.tr)
3.(git: dogtas.com.tr)
(1) 

Battlefield 4 - Multiplayer

mrceg #1073638 
Merhabalar,

CS:Go'dan iyice sıkılmış biri olarak Battlefield 4 almayı düşünüyorum. Hiç de oynamadım aslında zevkli oyun mudur, bilmiyorum. Acaba benim bilgisayarım bu oyunu çalıştırabilir mi ? Bilgisayarımın özellikleri aşağıdakine benziyor. 16 Gb - 750m Ekran kartı var farklı olarak.

(git: www.notebookcheck.net)
(1) 

Compressor ve limiter

mrceg #891040 
Bu ikisi arasındaki fark nedir ?
(1) 

Rump Steak

mrceg #889426 
Merhabalar;

Yurt dışında "rump steak" yemiştik ve çok beğenmiştim. Türkiye'de bir iki steak restoranında sordum fakat yok dediler. Türkçe ismi nedir bu meretin?
(4) 

Ses Kartı

mrceg #846028 
Bu ses kartları tam olarak ne işe yarıyor? Bilgisayarda kullanılan ses kartları ile profesyonel müzik sistemlerindeki ses kartları (harici olarak bir ton paraya satılan) aynı mıdır? Bir dj seti kuran adama da gitar çalan adama da ses kartı öneriyorlar.
(2) 

Euro / Tl Grafiği

mrceg #723735 
Merhabalar;

Sunum için 2013 yılı Euro / TL grafiğine ihtiyacım var. Excel formatlı olabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
(4) 

Gitar Methodu

mrceg #681919 
Merhabalar;
Uzun yıllar gitar çaldım fakat son 2-3 yıldır neredeyse hiç elime almadım. Şimdilerde yeniden bir heves geldi. Tekniğim iyi olmasına rağmen armoni gam vs hakkında hiçbir bilgim yok diyebilirim. Yani biri çal keke derse kafama göre saçma sapan şeyler çıkıyor ortaya. Tablar olmadan çalamıyorum. Bunları öğrenebileceğim düzgün takip edebileceğim kaynak,video arıyorum. İnternette bir ton video var ama hepsi çok dağınık gibi en baştan başlayıp ilerleyerek gitmesi lazım.
(2) 

FM 2013 Hata

mrceg #587574 
Malum ortamladan skidrow crack'li Fm 13 yükledim. Oyunun ilk başlarında teknik ekip ile görüşme kısmında. ekip ile görüş dediğim anda masaüstüne atıyor. Var mıdır bir çözümü ?
(1) 

Sun tzu

mrceg #554910 
Sun tzu, savaş sanatı kitabını alacağım da piyasada pek çok çeşidi var. Düzgün çevrilmiş baskısı/yayınevi hangisidir?
(3) 

Assassin's Creed 3

mrceg #544942 
Sınavların bitmiş olmasıyla beraber aradım taradım fakat düzgün seed ile malum ortamlardan bir link bulamadım. Sanırım crack olayında sorun var tam anlayamadım.
(4) 

Arka Plan Transparan Yapma

mrceg #542597 
Bu resmin arka planını transparan yapabilecek PS yalamış yutmuş bir arkadaş var mıdır?
(3) 

İnternetten Tv İzleme

mrceg #503924 
kanalların önceki yayınlarını izleyebileceğimiz bir site var mıdır ? eskiden tvarsivi.com sitesinden izliyordum siteye içerik geç yükleniyor yeni yayınlar olmasına rağmen yüklenmemiş, ayrıca cnbc-e kaldırmışlar sanırım.
(3) 

Çalıntı Laptop

mrceg #499938 
Merhaba;
Birkaç gün önce evime hırsız girmesi sonucu yeni aldığım asus n56vz marka laptop çalındı. Yeni laptop almak zorundayım fakat içimde hiç alma isteği kalmadı. Ödevler, projeler yapıyorum. Minitab, cplex, arena gibi programlar kullanıyorum. İpad tarzı bir şey düşündüm fakat kullandığım programlar sonrası vazgeçtim. Sizce ne yapmalıyım?
(2) 

Operations Research

mrceg #488382 
Winston abimizin bu kitabı Pandora kitapevinde 99 TL iken;

www.pandora.com.tr

Ankara'da Palme kitapevinde 80 TL, fakat online gönderisi yok. Bu kitabı uygun fiyata online alabileceğim bir yer yok mu ?
(13) 

Korsan mı? Orjinal mi?

mrceg #477238 
Yakın zamanda yeni bir laptop aldım. Önceki bilgisayarımda orjinal tek bir yazılım dahi bulunmuyordu. Bu da yeni olduğu için, yeni alete kıyamama sendromundan dolayı orjinal yazılımlar kullanayım diyorum. Office 2010 almak istiyorum fakat hala kararsızım. Sizce ne yapmalıyım?
(3) 

Laptop Önerisi

mrceg #470414 
Günlerdir süren araştırmamdan beni tatmin edecek bir sonuç alamadım. Hala kararsızım. Forumlarda da tutarlı bir cevap bulamadım. Lenovo Full HD değil fakat ekran kartı GTX 660M. Asus'un ekranı Full HD fakat ekran kartı GT650M. Ayrıca Lenovo'da 32 GB SSD var.

Lenovo IdeaPad Y580

www.pcdepo.com

Asus n56VZ

www.pcdepo.com
(1) 

camel active müşteri hizmetleri

mrceg #432035 
camel active firmasının türkiye'deki müşteri hizmetleri numarası veya e-mail adresi var mıdır?
(2) 

excel grafik

mrceg #380294 
Standart normal dağılım grafiğini excel'de nasıl çizileceğini bilen?
(1) 

İnternetten akademik kitap

mrceg #370072 
üniversite kitaplarımı online sipariş verebileceğim güvenli ve tedarik süresini abartmayan firma bilen?
(1) 

Fizibilite Ödevi için Logo

mrceg #347522 
Fizibilite ödevim için logo arıyorum. Fazla detaylı olmak zorunda değil sadece sunumun başına veya sayfalarına koymayı düşünüyorum. Uydurma şirketimizin adı: "Celalim Çorbacısı" yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim.
(5) 

Ps3 için monitör/televizyon

mrceg #317628 
Playstation 3 alacağım fakat yanında monitör mü yoksa televizyon mu almalıyım karar veremedim. Çok fazla fiyatı olmasın , full hd olsun, 3d özelliği gerekli değil. Çalışma masamda duracağı için ekranla aramda fazla mesafe de olmayacak.
(1) 

Taban Aritmetiği Programı

mrceg #192499 
İki sayının çarpımını istediğimiz tabanda veren bir programa ihtiyacım var.
1

mobil görünümden çık