ABD'den Türkiye'ye para transferi

fotrsapka #1590266 
ABD'de bir kurum bana cüzi bir miktar para gönderecek. Türkiye'de muhtelif bankalarda hesabım var. İşlem ücretlerini minimize etmek için hangi yöntemle veya bankaya göndermeleri iyi olur dersiniz?

Çok teşekkür ederim.
(4) 

Rahim aldırma ameliyatı ve refatakçilik

fotrsapka #1587142 
Merhaba,

Annemin rahmi alınacak ve onunla gece ben ilgileneceğim. Daha önce hiç refakatçilik yapmadım. Bir önemi varsa devlet hastanesinde olacak.

Doktorundan da bilgi alacağım zaten ama bana neler önerirsiniz? Anneme en iyi nasıl destek olabilirim? Nelere ihtiyacı olabilir? Benim yanıma almamı önereceğiniz şeyler olur mu?

Çok teşekkür ederim. Herkese sağlıklı haftalar!
(2) 

Bebekle uçuşta koltuk seçimi

fotrsapka #1586113 
Çağrı merkezini aramadan önce sizin bilgi ve deneyiminizi sormak istedim.

1.5 yaşında oğlumla İstanbul-İzmir uçuşu yapacağız. THY'de bebek yolcu eklediğimde bana koltuk seçeneği olarak sadece cam kenarlarını sunuyor, koridorlar dolu görünüyor (aynı uçuşta bebek yolcuyu kaldırdığımda tüm koltukların müsait olduğunu görebiliyorum).

Bana koridor daha mantıklı gelmişti, sıkıldıkça kalkar yürürüz diye. Böyle bir kısıtlama yapmalarının can güvenliği açısından bir mantığı var mı? Veya benim düşünemediğim başka bir şey? Nedir düşünceniz?

Teşekkürler.
(2) 

Pendik Teknopark İstanbul

fotrsapka #1582742 
Sarıyer'den Pendik'teki Teknopark İstanbul'a gideceğim. Haritaya göre Sabiha Gökçen'e çok yakın ama ikisi arasında bir ulaşım aracı var mı? Mesafe çok kısa olduğundan taksiler almaz diye düşündüm.

Bir de taksiyi şirket karşılayacağı için makul bir yerden taksiyle de gidebilirim. M4 metro hattı üstünde inip rahatça taksi bulabileceğim bir durak var mıdır?

Özetle, sizce en rahat ulaşım nasıl olur? Çok teşekkürler.
(3) 

Ev hizmetleri sigorta girişi

fotrsapka #1577553 
Merhaba,

Ayda 20 gün çalışan bir bakıcımız var, kendisine sigorta yapacağız. 10 günden fazla süreli ev hizmetleri için nasıl yapıldığını araştırıyorum ancak anlamadığım noktalar var. Bilgisi olanlar adım adım neler yapmamız gerektiğini paylaşabilirse çok sevinirim.

Teşekkür ederim.
(4) 

Fatura kesme, KDV

fotrsapka #1546782 
Merhaba,

Çok cahilce bir soru olacak, ancak KDV'nin ne olduğunu ve nasıl işlediğini anlamadığımı farkettim.

Durum şu: Hayatımda ilk defa bir şirkete verdiğim bir hizmet karşılığı fatura keseceğim. X TL + KDV diye anlaşmıştık. Şimdi ben faturayı X TL olarak değil, X + KDV olarak mı keseceğim? Yani KDV'yi ben değil şirket karşılayacak, değil mi?

KDV'nin yüzde kaç olduğunu onlara sorarak öğreneceğim, bu da doğru değil mi? Bir teknokent'te startup bu şirket, yani bir ihtimal vergi muafiyetleri olabilir. Bu beni etkiler mi?

Özetle bana bir şirkete X TL + KDV için en az kayıpla nasıl fatura kesmem gerektiğini, dikkat etmem gereken noktaları yazabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler!
(4) 

Danışmanlık için fatura kesmek

fotrsapka #1542229 
Merhaba,

Hali hazırda bir kurumda çalışıyorum. Bir startup benden danışmanlık hizmeti almak istiyor, haftada 20 saat. Onlara fatura kesmem gerekiyor ancak şahıs şirketi kurmak istemiyorum, zira en fazla haziran ayına kadar sürecek bir iş. Bu durumda onlara nasıl fatura kesebilirim? Detaylıca anlatabilirseniz sevinirim, deneyimim veya bilgim olan bir husus değil. Dikkat etmem gereken konular ile ilgili önerileriniz varsa onları da duymak isterim.

Çok teşekkürler.
(3) 

Samsung telefon kırık cam için Beşiktaş'ta tamirci

fotrsapka #1534030 
Merhaba herkese,

Samsung A40 telefonumun çatlayan camını tamir ettirmek/değiştirmek istiyorum. Hamile olduğum için tek tek dükkanlara girip fiyat ve teslim süresi sormaktansa İstanbul Beşiktaş'ta telefoncu öneriniz varsa almak isterim.

Çok teşekkürler.
(4) 

İyi düzeyde İngilizce bilen biri için konuşma pratiği

fotrsapka #1520794 
Merhaba,

Eşimin İngilizce yazma, okuma ve anlama becerileri çok iyi ancak konuşma pratiği yapmak ve dilini akıcılaştırmak istiyor. Cambly'i duyuyorum ama başlangıç değil de ileri düzeyde İngilizce'si olan biri de faydalanabilir mi? Veya önerebileceğiniz başka bir kaynak var mı?

Çok teşekkürler, iyi haftalar.
(3) 

Kadıköy'de yerli bira menüsü kuvvetli bar

fotrsapka #1498176 
Merhaba,

Kadıköy merkez ve Moda civarında Gara Guzu, Trokya, Pablo gibi yerli butik biraları bulabileceğimiz barlar nerelerdir?

Teşekkürler.
(6) 

Boya türü

fotrsapka #1263659 
Ahşap, plastik veya metal olması farketmeksizin farklı yüzeylerde kalıcı olan boya türü var mıdır?

Evde bir kaç parça eşya boyayacağım ama farklı tür boyalara para vermek istemiyorum. Çok kaliteli durmasına gerek yok, kalıcı olması yeterli.

Teşekkürler!
(3) 

Vüs'at O. Bener

fotrsapka #1167156 
İlk defa okuyacağım, hangi kitabını önerirsiniz?
(3) 

Kira kontratında kira artış maddesi

fotrsapka #1105015 
İnternette epey bir şey okudum ama güvenirliğini sorguladıklarım oldu, size de sormak isterim.

Bu akşam bir kira kontratı imzalayacağım. Kontratta şöyle bir madde var:

"Kira rayiç bedelini İstanbul Ticaret Odasının belirlediği yıllık TEFE ortalaması baz alınarak belirleneceğini KİRALAYAN ve KİRACI şimdiden kabul ve taahhüt ederler"

TEFE veya TÜFE'nin alınabileceğini söyleyenler, bu ortalamaların farklı şekillerde alınabileceğini yazanlar var. Sizce bu üstteki madde iyi bir madde midir? Ev sahibi ile tartışılması gerekir mi?

Teşekkür ederim.
(5) 

Ses kaydı indirmek

fotrsapka #1003087 
Şurdaki ses kaydının tamamını yüksek kalitede nasıl indirebilirim?

www.bbc.co.uk

Teşekkürler.
(2) 

Dizleri problemli insana spor

fotrsapka #1002157 
Her zaman hareketli bir insan oldum, asansör yerine merdiven kullanmaktan düzenli spor yapmaya kadar. Gelgelelim her iki dizimde de mühim sıkıntılar var ve dizlerimi olabildiğince az bükmem gerekiyor. Böyle olunca yüzmeden başka spor yapamaz oldum. Ama onu da henüz düzenli hale getirme fırsatım olmadığından vücut kendini salmış halde. Sizce evde veya spor salonunda ne tür hareketler yapabilirim dizlere minimum, hatta mümkünse hiç yük bindirmeden?

Çok teşekkürler, herkese hareketli ve sağlıklı günler!
(10) 

Evde aile ile oynamalık oyun

fotrsapka #884679 
Bu geceyi ailemle evde geçireceğiz. Kutu oyunumuz malesef yok, kendi kendimizi nasıl eğlendirebiliriz? Sessiz sinema gibi fikirler arıyorum. Ailem kafa insanlardır, içki oyunlarından da önerilere açığım. Çok teşekkürler ve mutlu yıllar!
(2) 

Eminönü'de kampçılık malzemeleri

fotrsapka #856674 
Eminönü tarafında uyku tulumu alabileceğim dükkan önerileriniz var mıdır? Ya da şu tarafa git, o civarda pek çok dükkan var gibi öneriler de olabilir.
(2) 

Resimli çocuk kitapları

fotrsapka #851841 
Çocukluğunuzdan hatırladığınız resimli çocuk kitapları hangileridir? Okur muydunuz ya da evde veya anaokulunda size okurlar mıydı? Sevdiğiniz, ailenizden birinin size okuduğu veya bir şekilde aklınızda kalmış resimli kitapları soruyorum.

Bir de çevrenizde küçük kardeşiniz, kuzeniniz vesaire varsa hangi resimli çocuk kitaplarını okuyorlar?
(4) 

Profesöre kitap hediyesi

fotrsapka #773079 
Merhaba,

Yurtdışında bir okulda yabancı bir hocanın asistanlığını yapıyorum ve çok yakın bir ilişkimiz var. Kendisi bana çok yardımcı oldu ve yol gösterdi. Ayrılmadan önce anlamlı bir hediye vermek istiyorum. Okumayı çok seven bir insan ve edebiyata da çok ilgili. Orhan Pamuk'un bir kitabını almayı düşünüyorum, sizce hangi kitabı uygun olur? Tabi İngilizce'ye çevrilmiş bir kitabı olması lazım.

Başka hediye önerilerinizi de duymak isterim. Çok teşekkürler.
(1) 

Amerika'dan Türkiye'ye koliyle kitap taşımak

fotrsapka #730983 
Amerika'dan Türkiye'ye taşınacağım ve ciddi miktarda kitabım var. Bu kitapları (ve bir kısım başka eşyaları) olabilecek en ucuz şekilde Türkiye'ye göndermek istiyorum. Bahsettiğimiz şey 50 kg civarında bir veya iki koli olacak muhtemelen. Hızı hiç önemli değil, benim aklıma gemiyle göndermek geldi.

Boston'dan nasıl bir yol izleyebilirim bunlar için? Önerebileceğiniz bir firma veya yöntem var mı? Bir de bunlar şahsi mal, gümrüğe takılma ihtimali var mıdır yine de?

Çok teşekkür ederim.
(1) 

Google dili

fotrsapka #367400 
Chrome kullanıyorum. Hollanda'da yaşadığımdan olsa gerek search bar'a birşey yazıp arattığımda Google.nl'den buluyor ve sayfa düzeni vs. herşey Hollandaca oluyor. Her seferinde sayfanın altındaki "Google.com in English" yazısına tıklamam gerekiyor. Ben hep Google.com'dan arasın istiyorum, bunu nasıl yaparım? Aradım ama bulamadım nerden yapılır. Teşekkürler..
(1) 

90lardan çizgi film

fotrsapka #312835 
nickelodeon zamanlarından olması lazım, recess ve hey arnold dönemlerinden.. bir tane geek küçük kız var siyah gözlüklü falan bir de suratsız bir köpek sanki. bir de bu kızın arkadaş grubu. hafif sürreal bir çizim tarzı vardı sanki çizgi filmin (ya da bana o yaşta öyle gelmiş) kız ve arkadaş grubu tek vücut gibi hareket ediyorlardı. aklımda da hiç düzgün birşey kalmamış ki.. ne olabilir bu çizgi film?

teşekkürler..
(5) 

Mantar'ın ingilizcesi

fotrsapka #243775 
Ama bitki olanın değil. Şu sokaklarda olan, arabalar girmesin vesaire diye konan mantarlar. Bilmiyorum Türkçe'de başka ismi var mı..
(1) 

Ankara'da caz kulübü

fotrsapka #230395 
Ankara sınırları içinde caz dinleyip birşeyler içebileceğimiz, belki yemek de yiyebileceğimiz nereler var? Teşekkürler..
(11) 

Kardeşe alınacak aksiyon/macera kitapları

fotrsapka #210903 
On yedi yaşındaki erkek kardeşim Cin Ali'lerden sonra yeni yeni kitap okumaya başladı, bu dönemi kaçırmak istemiyorum. Agatha Christie'leri çok seviyor, bir de Ahmet Ümit'in Beyoğlu Rapsodisi'ni almıştım onu okuyormuş beğenmiş.

Ben bu çocuğa böyle akıcı, kolay okunan, maceralı ama biraz da dişe dokunur ne kitaplar alayım da okusun? Klasiklerden neler olabilir?

Teşekkürler..
(3) 

Ankara'da cumartesi günleri açık anaokulu?

fotrsapka #203959 
Lisans bitirme tezimizde katılımcı olarak 3 yaş grubu çocuklara ihtiyacımız var ancak yoğun ders programlarımız yüzünden hafta içi gitmekte çok zorlanıyoruz. Cumartesi günü açık olduğunu bildiğiniz anaokulu varsa isim ve biliyorsanız iletişim bilgilerini yazabilirseniz harika olur.. Çok teşekkürler..
(2) 

Anaerkil toplumları anlatan kitap önerisi

fotrsapka #184365 
Tarihteki anaerkil toplumların tamamını veya spesifik birini anlatan kitap(lar) arıyorum.. Teşekkürler.
(5) 

İçinde herhangi bir konuda çatışma geçen dizi bölümü

fotrsapka #181079 
Bir dizi bölümü arıyorum, herhangi bir diziden olabilir. Seinfeld, Simpsons, How I Met Your Mother, House.. Önemli olan içinde iki grubu temsil eden insanların arasında geçen bir çatışma (sözlü veya fiziksel farketmez) geçmesi. Mesela bir beyaz bir siyah insan ırkçılıkla ilgili bir konuda tartışıyor olabilirler, iki farklı futbol takımın taraftarı kavga ediyor olabilir vesaire.. Çok geniş biliyorum ama ben de tam bu yüzden bulamadım. Belki birilerinin aklına birşeyler gelir.
(4) 

Seattle ve Vancouver

fotrsapka #105013 
Seattle ve Vancouver'de ikişer gece kalınacak ucuz ve şehrin düzgün bir yerinde (iki kız gidiliyor) konumlanmış hostel/otel/pansiyon aranıyor. Fikri/deneyimi olan?
(2) 

Kaligrafi tipografi öğrenmek

fotrsapka #103422 
Kaligrafi ve tipografi hakkında hem bilgim olsun, hem de ben de birşeyler çiziktirebileyim istiyorum ama nereden başlayacağımı kestiremiyorum. Zamanım bol. Kitap mı almak lazım internette online ders mi bulmak lazım? Bir de önce hangisi, kaligrafi sanki? Özetle, bu konularda sadece hobi olarak bilgi beceri sahibi olmak için nereden başlamak lazım?

Teşekkürler.
1

mobil görünümden çık