(8) 

spor yapmama ragmen gucsuz ve kondisyonsuzum

lemmiwinks #1591549 
1 gun pilates, 1 gun fonksiyonel antrenman (kurek cekme, vucut agirligi, dumblelar, trx ile farkli hareketler vs) yapiyorum, 1 gun de basketbol oynuyorum. ulasim icin bisiklet kullaniyorum cok fazla antrenman sayilmasa da. arada yuruyus yapiyorum. her gun kreatin kullaniyorum 5g. 40 yasindayim.

bunlara ragmen beraber basket oynadigim kisilerden hem gucum, hem kondisyonum bayagi daha dusuk. 1'e 1 kaldigimda benden bedenen kucuk olanlari bile itemiyorum, benden agirlarla karsilastigimda devriliyorum bile. bir de cok cabuk kesiliyorum. yaklasik 100kg bir arkadas var, baska spor da yapmiyor, ama benden cok daha hareketli. onu 1'e 1 savunmaya calistim ama hem yetisemedim kosarken, hem de kesildim, oldum. bu oynadigim kisiler benden 2-6 yas kadar kucukler cogu ama spor yapmama ragmen bu kadar fark olmasi dusunduruyor.

hem gucumu hem de kondisyonumu arttirmak icin ne yapmaliyim? 1.5-2 senedir spor yapiyorum bu sekilde, basket 6 ay kadar oldu sanirim. daha once cok daha kotuydum. yasitlarima gore hep daha gucsuz biriydim.

gym'e gitmek secenek degil benim icin, sevmiyorum.


edit: boy 188, kilo 76. az kas az gobek var.
(4) 

yeni telefon

lemmiwinks #1591009 
iphone 11 kullaniyorum, 5 yil olacak yakinda. pili kotu durumda oldugundan yeni telefon almak istiyorum. orijinal pil ile degistirebilsem kullanmaya devam edecegim ama sivi hasari var diye degistirmiyorlar.

yeni iphonelarin tanitilmasini bekliyordum, tanitildi, cok buyuk olaylari yok, ki bircok ozelligi avrupada kullanamayacagiz. ama iphonelarin bazi ozellikleri beni android'e kaymaktan uzak tutuyor. bunlar:

* pdf editleme, imzalama (adobe acrobat'in boyle bir uygulamasi varmis: play.google.com )
* dokuman scan etme (google drive yapiyormus)
* cihazlar arasi clipboard (ev ve is icin macbook kullaniyorum) (bunun icin de uygulamalar varmis)
* privacy'ye ios'un android'den daha cok onem vermesi
* uygulamalarin ios'ta daha iyi ve sorunsuz olmasi
vs.

bunlari android'de ekstra uygulama yuklemeden yapabilir miyim? (bu soruya ilk ucu icin cevap buldum, diger ikisini gozardi eder ilk ucunu de uygulamalarla asarsam android'e gecis yapma sansim var gibi) bundan once android kullandim hep ama uzun zaman oldu.

bir de iphonelarin ve cogu telefonun kamera cikintisina gicik oluyorum, kilifsiz telefon kullanmayi sorunlu hale getiriyorlar. cikintisiz bir amiral gemisi telefon var mi? ya da telefonu masaya koyunca cikintisi olsa da sallanmayan bir telefon? google pixel sanirim oyle, cikintisi telefon genisliginde.

bu bilgiler isiginda iphone'a alternatif olacak bir telefon var mi?

not: hollanda'dayim, turkiye'de olmayan telefonlar da olabilir.
(2) 

esenler otogardan anadolu yakasina

lemmiwinks #1589671 
sehirler arasi otobus sirketleri parasiyla gotururler mi?

edirne'den istanbul anadolu yakasina gitmek istiyorum ama esenler'de cok bekliyorlar karsiya gecmeden once. ben esenler'e alsam biletimi, ayni firmanin baska otobusuyle, ya da baska firma ile anadolu yakasindaki duraklarina gidebilir miyim? samandira, dudullu, atasehir falan farketmez.

ya da baska kolay ama pahali olmayan alternatif var mi? metro + marmaray vs zor benim icin. ya da taksi veya dakikalik araba kiralama da pahali.

tek arac ile, taksiden uygun fiyata nasil giderim?
(2) 

youtube oneri sistemine alternatif

lemmiwinks #1588277 
youtube'un onerdigi videolar hep benim izlediklerime gore. izledigim birkac tipte video kategorisine hapsolmus hissediyorum. new to you sekmesi bile hep benim izlediklerime benzer. aklima bir sey gelip arayip izledigim de yok sayilir. ilgi alanlarini sectirip, ona gore videolar, kanallar oneren bir eklenti, site vs biliyor musunuz?
(11) 

bana roman onerir misiniz?

lemmiwinks #1578123 
kitap okumak istiyorum, ama surukleyici olsun, insani icine alsin istiyorum. var mi son zamanlarda okuyup cok sevdiginiz kendini okutan guzel romanlar? ya da en sevdikleriniz neler?

harry potter, yuzuklerin efendisi, dan brown vs severim mesela.
(8) 

dizilerde filmlerde meshur olmus sarkilar

lemmiwinks #1568744 
neredesin firuze - ya evde yoksan
leyla ile mecnun - bu kiza kadar
abuzer kadayif - cak cak
ulan istanbul - yanarim

gibi baska ne sarkilar var?
(3) 

kolda uyusukluk

lemmiwinks #1568138 
dun sabah sag kolumu hissetmeyerek uyandim. sirt ustu yatarken sag elimi yukari uzatip yatakla yatak basligi arasina sokmusum. hic hissetmiyordum, 1 dakika icinde falan gecti ama. sonra yine uyudum. tekrar uyandigimda sirt ustu yatiyordum, ellerim karnimin ustunde bagliydi ve bu sefer sag ve sol elimin serce ve yuzuk parmaklari uyusmustu. o da hemen gecti. normalde boyle seyler olmazdi hic, zaten sirt ustu de uyumam normalde, neden oyle uyudum bilmiyorum.

gun icinde iyiydim ama gece karincalanma oldu birkac saat. sabah kalktigimda daha iyidi ama sag elimin bas ve isaret parmagi ve sag ayak bas parmagim cok hafif uyusuk gibi sabahtan beri. ciddi bir sey olabilir mi? doktora gitmek gerekli mi? gecer mi kendi kendine?

hollanda'da yasiyorum, aile hekimine gitsem muhtemelen bugun git, gecmezse 1-2 hafta sonra bakariz diyecek.

edirne'de iyi et doner var mi?

lemmiwinks #1566818 
ha, var mi? hep ciger ve kofte mi yiyecegiz?

iyiden kasit en azindan bir istanbul'daki celal usta gibi olsun. ya da yakin, daha iyisi edirne'de olmaz sanirim.
(1) 

pazarkule'den yunanistan'a gecerken yesil sigorta

lemmiwinks #1566342 
sinir kapisinda alabiliyor muyuz? alamiyorsak nereden alabiliriz?
(9) 

tembellik, depresiflik, motivasyonsuzluktan kurtulan var mi?

lemmiwinks #1555861 
Bunlar benim hayatımın çoğunda vardı. Bazen az, bazen çok. Bu ara çok olduğu bir dönemdeyim. İşimi yapamıyorum. Dizi, film falan bile izlemek istemiyorum. Bisikletle gezmeyi seviyorum ama havalar kötü, kötü olmasa bile zor geliyor. Bütün gün, Twitter, Eksi Duyuru, Eksi Sözlük, Reddit, emlak sitesi, Instagram takılıyorum. Yaptığım tek iyi şey eşimle pilatese gitmek, ona da kendi isteğimle gitmezdim. Depresyonda olabilirim ama major değil muhtemelen. Havaların iyi gitmemesi de bir etken olabilir ama tembelliğim bundan bağımsız, depresiflik biraz bağımlı olabilir.

Eşimi, işimi, hayatı, gezmeyi seviyorum, ama hiçbiri için hiçbir şey yapmıyorum.

İşimde fena değilim. Kendimi geliştirmeye biraz vakit harcasam, işimi biraz odaklı yapsam çok iyi şirketlere girebilirim. Ama şu anda günde 1 saat bile çalışmıyorum çoğunlukla. Sadece yumurta kapıya dayanınca az bir şey çalışıyorum, ona rağmen terfi aldım. Ha zaten olduğumdan bir alt title ile girmiştim şimdiki işime, biraz da onun etkisi. Motivasyonu yüksek insanlarla çalıştığımda daha iyi çalışabiliyorum, ama şu anki ekibim öyle değil.

Bir de bu ara ev bakıyoruz almak için, ama evler çok pahalı geliyor, süreç de kolay değil, istediğimiz gibi ev bulmak da zor. Kendimi fakir hissediyorum durumumuz fena olmasa da. Bu da depresifliğe katkıda bulunuyor.

İş motivasyonda değil daha çok disiplinde, onun da farkındayım, ama o da yok bende.

Sosyal olmak istiyorum ama olamıyorum. Ne arkadaş edinebiliyorum ne de olanlarla iletişimim yeterli.

Bu tarz sorunları olup da çözebilen oldu mu? Ne yaptınız da kurtuldunuz bu durumdan? Kitap, psikolog vs. önerilerine, farklı taktiklere açığım. Beni bir düzeltin.

(bu arada metni turkce karakter kullanmadan yazdim, sonra chatgpt'den bunlari duzeltmesini istedim, duzeltti :)
(3) 

kira beyannamesinda yurt disindaki kirayi gider olarak gosterebiliyor muyuz

lemmiwinks #1553100 
?

tam yagli olgunlastirilmis yumusak beyaz peynir nasil yapilir?

lemmiwinks #1547425 
bilen var mi? en yumusagindan, suruluebilir kivamda. evde yapmak istiyorum.
(2) 

a ve c sinifi camasir makinesi

lemmiwinks #1546861 
aralarinda ne kadar elektrik harcama farki olur turk lirasi olarak yaklasik? haftada 2 kez calisiyor diye dusunsek mesela?
(2) 

atasehir'de burger, bira vs

lemmiwinks #1542435 
atasehir'de guzel burger yapan, bira olan bir yer var mi? baska secenekler de olursa daha iyi olur. beeves fena degil gibi mesela, baska daha iyi bir yer var mi?
(2) 

Edirne’de en iyi pasta

lemmiwinks #1541841 
Nereden alinir?
(3) 

e-kitap

lemmiwinks #1541744 
turkce e-kitaplar nereden alinir, ne uzerinde kolay okunur? kindle almayi dusunuyorum ama d&r'dan falan kitap aldigimda kindle'a atmak icin kilit kirmakla falan ugrasacaksam tercih etmem. yani ya kindle, ya kobo alacagim. hem turkce, hem ingilizce kitap okuyacagim. en kolay nasil olur?

sevgili buyuk kulakli overear kulaklik kullanicilari

lemmiwinks #1540979 
bir sikintiniz var mi?

kulaklarim biraz buyuk, overear kulaklik denedim mediamarkt'ta kulak memesinin uzerine oturuyor. kulak memem yumusak oldugu icin rahatsiz etmedi ama uzun sure kullaninca nasil olur, anc'yi nasil etkiler bilemedim. benzer durumu tecrube eden var mi?
(12) 

Yurtdisinda yasayanlar, Turkiye’ye

lemmiwinks #1540821 
1- ne siklikta gidiyorsunuz?
2- ne kadar kaliyorsunuz?
3- araba kiraliyor musunuz?
4- nerede kaliyorsunuz?
(12) 

sizli bizli mi senli benli mi? (online)

lemmiwinks #1538919 
sorum ozellikle online ortamlar icin. bazi insanlar sizli bizli konusmayinca aliniyor. "siz" neden saygi ifade ediyor? neden "sen" deyince saygisizlik yapmis oluyoruz? size "sen" denmesinden neden rahatsizsiniz?

ben gunluk hayatimda neredeyse hic "siz" kullanmiyorum. is hayatinda da kullanmiyordum, artik "you" kullaniyorum ama o her durumda kullaniliyor zaten :D bana "siz" demek cok samimiyetsiz, duygusuz, uzak geliyor. burada bazen "sen", bazen "siz" kullaniyorum duruma gore. ama cok zaman arada kaliyorum.

sizce hangisini kullanmali genel olarak online ortamlarda?
(1) 

Istanbul’da araba kiralama

lemmiwinks #1538634 
36 gun araba kiralamak istiyorum, otomatik clio ya da polo. Clio ya da benzeri sectigde bana hyundai i20 vermeyecek, hesapli, guvenilir nereyi onerirsiniz? Avis hem pahali hem de 30 gunden uzun sureler icin telefonla arayin diyor. Su an sixt’e yakinim ama emin degilim. Mumkunse sabiha gokcen’den ama baska yerlerden de olabilir.
(3) 

hbo max turkce altyazi

lemmiwinks #1534729 
var diye okudum bir yerde. aldim ama turkce altyazi yok. hatta ingilizce ve flemenkce disinda altyazi yok. farkli dillerdeki altyazilari nasil gorebiliriz?

Iki kaburganin alt birlesim noktasinda agri

lemmiwinks #1532145 
Neden olabilir? (On taraftaki birlesim)

Yurtdisindayim ve henuz bunun icin doktora gitmek istemiyorum. Zaten gitsem de git gecmezse yine gel derler. O yuzden burdan soruyorum.

Daha once apandisim patlamisti ve benzer bolgede agri ile baslamisti sikayetim. Plastrone oldu, birkac ay sonra ameliyatla apandisim alindi. Ameliyat yerinde seyreklesen araliklarla hafif bir rahatsizlik hissediyorum bazen, sizlama gibi ama kisa sureli. O bolgede yine bir sorun olmus olabilir mi? Sik kabizlik yasiyorum, belki etkisi olabilir.

Karnimi kasinca agri kayboluyor gibi. Refluye benziyor ama sadece o noktada. Bazen reflu agrim oluyor ama bu tam ayni degil gibi. 1 saat kadar yurudum biraz iyi geldi ama bir sure sonra ayni noktaya geldi. Kotu bir agri degil ama oraya bir agirlik binmis de rahatsiz ediyor gibi. Ama simdi dusununce bogazima da biraz vuruyor gibi. Emin olamiyorum.

Bir suredir hergun plank, bazi gunler de plank, sinav, barfiks, squat yapiyorum. Cok yeniyim, hepsini basit sekilleride yapiyorum. Birkac gundur gunde 1 tane barfiks cekebilmeye basladim ama zorluyor da. Sorun bu zorlanma olabilir mi?

ios'ta ucretsiz horlama kaydeden uygulama var mi?

lemmiwinks #1531665 
deneme surumu falan gerektirmeyen.

amsterdamlilar, beyaz peynir nereden aliyorsunuz?

lemmiwinks #1527928 
hollandalilar diye genisletilebilir de online onerileriniz varsa.
(3) 

tembellik

lemmiwinks #1520970 
bu merete cozum bulabilen var mi? faydali seyleri yapmaya useniyorum, buna iste calismak da dahil. rolantide calisiyorum uzun zamandir, kovulmam umarim.

tembellik ettigim konular:
is
is icin kendini gelistirme (2 kat fazla para kazanabilirim biraz calissam)
dil ogrenme (yeni ulke, dil kursuna basladim ama ekstra calismam lazim)
tatil planlama (tatile gidecegiz, biletler hazir ama nereleri gezmeli, gormeli, ne yemeli arastirmam lazim, 1 hafta kaldi)
kitap okuma
ingilizceyi daha gelistirme (bazen kendimi duzgun ifade edemiyorum konusurken)

tembellik etmedigim konular
markete gitme
resmi isleri halletme
disari cikip bir yere gitmek gereken konular
kahvalti hazirlama gibi ufak seyler

duyuru, sozluk, twitter, instagram, linkedin besgeninde sikisip kaldim, baska bir sey yapmiyorum resmen.

bu tembelligi asmak icin bir yol yontem bilen, bir seyler onerebilecek ya da bu konuda deneyimi olup asmis olan var mi?
(1) 

programlama videolari

lemmiwinks #1517944 
dan abromov'un surada yaptigina benzer tum kodlama surecini video ile paylasan hesaplar var mi bildiginiz? javascript veya typescript olursa tadindan yenmez. framework, backend/frontend farketmez. maksat iyi developerlar nasil calisiyorlar onu gormek, bir seyler ogrenmek.
(5) 

hbo max'ta turkce altyazi var mi?

lemmiwinks #1517459 
sb
(8) 

27 inc 4k UHD monitor almaya deger mi?

lemmiwinks #1513704 
yoksa 27 inc icin QHD yeterli mi?

UHD 360 euro
QHD 280 euro

cogunlukla is icin kullanilacak ama film, dizi izlenebilir, oyun oynanabilir seyrek olarak.
(2) 

oyun nerede oynayalim?

lemmiwinks #1513057 
bu aralar canim sikiliyor, oyun oynamak istiyorum. ama cok degisik secenekler var, karar vermesi cok zor. tek bildigim pc istemedigim. cloud gaming, konsol ya da standalone vr istiyorum. en cok ilgimi ceken vr aslinda ama meta quest 2 tatmin eder mi, baska alternatifi var mi emin degilim. quest 2'deki oyunlar birkac oyun disinda cok ilgi cekici degil gibi. konsol almaya kalksam daha da karisiyor is. playstation yeni vr gozlugu cikaracak yakinda. ama ps5 ve vr almak bayagi pahaliya gelecek. zaten ne kadar oynarim bilmiyorum, cok uzun yillardir oyun oynamiyorum, yas olmus 37. bir de playstation oyunlari da pahali, game pass ultimate gibi bir servisleri yok. xbox'a vr gelecek olsa cok dusunmeyip xbox'a girecegim ama oyle bir soylenti bile yok gibi. xbox game pass ultimate bayagi iyi gorunuyor, ekstra para verip oyun almama hic gerek kalmayabilir. bir secenek de xbox + quest 2 alip ikisini de ayri ayri oynamak. ama oyle de pahali olacak yine. bir iki oynayip birakma ihtimalim oldugundan yuksek ucretler verip girmek istemiyorum oyun dunyasina. o yuzden aslinda xbox controller ve xbox game pass ultimate alip macbook'tan browser uzerinden online denemeyi dusunuyorum. ama vr deneyimi olmayacak boyle de. sizce ne yapmali?
(3) 

yurtdisina tasinip turk telekom taahhutlu interneti kapatmak

lemmiwinks #1503045 
turk telekom internetim var, yurtdisina tasindigim icin kapatmak istiyorum. cezasiz kapatabiliyorum diye biliyorum. peki yurtdisina tasindigima dair nasil bir kanit istiyorlar kapatabilmek icin?
(3) 

Turkiye’den hollanda’ya en ucuz naail para gonderilir?

lemmiwinks #1502017 
Turkiye’de euro olarak duran para en ucuz nasil hollanda’ya gonderilir?
(1) 

Istanbul havalimanina ne kadar erken gitmek lazim?

lemmiwinks #1501053 
Sabah 8:45’te thy ile yurt disi ucusumuz var. online checkin yaptik, bavul verecegiz. Ne kadar onceden gitmek lazim?
(4) 

hollanda mvv

lemmiwinks #1500448 
son zamanda hollanda istanbul baskonsoloslugundan mvv alan oldu mu? 21 ekim persembe verdik pasaportlari ve belgeri, simdilik bekliyoruz ama bu haftasonu hollanda'ya gitmek uzerine planlarimiz, yetisir mi? siz ne kadar zamanda alabildiniz?

ups'ten pasaport no ile sorgulama yapiyorum, henuz kayit yok orada. ups'in sorgulamasi calisiyor degil mi?
(5) 

oynayacak oyun bulmak

lemmiwinks #1498912 
oyun oynamak istiyorum ama ozellikle ilgimi ceken bir tur ya da oyun bulamiyorum. cok da aramiyorum ama.

eskiden need for speed (porsche, most wanted vs), cm/fm (2003'ten 2012'ye kadar), gta vice city, assassin's creed, worms, hitman falan oynamisligim var, hepsini de severek oynadim. bir ara arkadas dolayisiyla knight online da oynadim ama o hayat calan bir sey.

simdiki oyunlar cok fazla ekran basinda olmayi gerektiriyor sanki. gerektirmeyenler de film gibi, hikayeyi oynuyorsun falan, bu sarar mi emin degilim.

google stadia, geforce now gibi ortamlarda oynayabilecegim ya da macbook pro 16'nin kaldirabilecegi bir oyun onerebilir misiniz?
(2) 

anneye telefon

lemmiwinks #1497745 
anneye 3000tl'ye kadar hangi samsung telefonu almali? uzun sure idare etsin, sorun cikarmasin yeterli.

m12, m21, a32 arasindayim, a32 biraz pahali ama deger mi? uzun sure gitmesi icin son cikanlardan olsa daha iyi olur sanirim.

Ask 101 son bolumde

lemmiwinks #1497684 
Sinan’in genc halinin taktigi gozlukler hangi marka model bilen var mi? Sondan 10. Dakikada gorulebilir.
(8) 

istanbul'dan amsterdam'a 2+1 bir evin nakliyesi tahmini ne kadar tutar?

lemmiwinks #1494850 
orada 2+1 ev duzmek kaca patlar? hangisi mantikli?
(18) 

amsterdam'a gitmeli mi?

lemmiwinks #1494817 
uzun zamandir istiyorduk. bugun teklif aldim. simdi is ciddiye binince arada kaldik. kurulu duzenimiz var sonucta :D fena olmayan bir gelirimiz var esimle. ekonomik olarak rahat sayiliriz. 3 hafta once yeni bir eve tasindik. tasinma da masrafli oldu biraz tabi. bir de aileleri, arkadaslari geride birakmis olacagiz. amsterdam'da kimsemiz yok. benim annem babam 65-70 yas civarinda, baska cocuklari yok. esimin annesi ogluyla yasiyor, esini birkac yil once kaybetti.

ekonomik olarak orada azcik daha iyi olacagiz ya da ayni olacak muhtemelen cunku kiralar cok yuksek, esim de turkiye'deki isine devam edecek bir sure en azindan. turkiye'nin geleceginden umidimiz yok ama gidip omur boyu oralarda yasar miyiz bilmiyoruz. cocuk dusunmuyoruz ama yapmaya karar verirsek de orada yetistirmek daha iyi gorunuyor.

daha once kim sorsa deli misin kosarak gitmen lazim derdim, simdi kendim ikilemdeyim. sacma bir durum. yeni bir hayat kurmak da zor geliyor.

sizin fikriniz nedir?
(4) 

alcipan rustik ikea perdesi tasir mi?

lemmiwinks #1494432 
salondaki camin ust kismindaki duvar alcipan. alcipan dubeli alsam ve ikea rustik taksam tasir mi?
(6) 

istanbul'da son 2 haftadir ruzgar durumu

lemmiwinks #1493700 
2 hafta once yeni bir eve tasindik. mahallenin adi esensehir mahallesi. tasindigimizdan beri istanbul genel olarak ruzgarli mi yoksa bizim buranin ozel bir durumu mu var? surekli ruzgar var neredeyse.

plastrone apandisit

lemmiwinks #1492754 
hikayem surada: (bkz: 127026031)

plastrone apandisit olup da ameliyatsiz iyilesen var mi? varsa agrilariniz gecti mi, ne zaman gecti?
(1) 

Implant kemik grefti

lemmiwinks #1492246 
Implant yaptiracagim, sinus kaldirma, kemik grefti ve implanti ayni anda yapacagini soyledi disci. Bu mumkun mu sizce? Bir zarari kotu tarafi olur mu? Sanki normalde sinus kaldirma ve kemik greftinden birkac ay sonra yapiyorpar implanti ama emin olamadim.
(4) 

Hangi fiber?

lemmiwinks #1490908 
Superonline mi turk telekom mu? Turk telekom binaya kdar fiber, sonrasi bakir kabloymus. Superonline sanirim eve kadar fiber. Umraniye esensehir’de glow3 sitesinde, belki bilen olur diye belirteyim dedim.

Superonline’nin 200mbit sordum desteklemiyormus. Hangisi olsa 100mbit alacagim sanirim.

Hangisini alalim? Genel sorunlari nelerdir? Mesela superonline’da baska modem kullanamiyoruz cunku sifreyi vermiyorlarmis. Baska boyle dezavantajlari var mi?
(2) 

Umraniye’deki Glow3 sitesini nasil bilirsiniz?

lemmiwinks #1490587 
Madenler’e, Metrogarden’a yakinda hani. Ev kiralayacagiz da, son bir kez soralim dedik, bilen vardir belki.
(6) 

fiber icin nasil modem almak lazim?

lemmiwinks #1489780 
bu oluyor mu mesela? nerden anliyoruz fiber uyumlu oldugunu?
(12) 

istanbul'da kiralik ev icin ilce/semt secmek

lemmiwinks #1488778 
su an istanbul'un kotu bir semtinde yasiyoruz, kendi evimiz. uzun zamandir kiralik ev bakiyoruz. seceneklerimiz kadikoy'de fenerbahce, goztepe, suadiye, erenkoy, cekmekoy madenler tarafindaki siteler, ve son olarak sultanbeyli belediye civarindaki siteler.

kadikoy'de begendigimiz evler cok artti fiyatlari, eskiden 6000 olan yerler 10000 oldu. cekmekoy, sultanbeyli de artti, oralar da 6-7000 + 1000tl civari aidat.

kadikoy'de sahil var, her turlu alisveris imkani, disarida guzel yemek yenecek yerler, bisiklete binme imkani.
diger tarafta ise havuzlu siteler, daha sakin ve evlerin manzarasi daha guzel, cunku kadikoy'de manzarasi da guzel olan evler cok daha pahali.

kadikoy'de fiyata ragmen evler kucuk ve dandik planli. cekmekoy, sultanbeyli'de ise etrafta gayet dandik mahalleler var.

ne yapsak bilemedik. kadikoy'de 8000'e 3+1 guzel bir ev bulsak hemen tutacagiz ama artik o fiyata guzel kalmadi, birkac ay once keske tutsaydik diyoruz.
(6) 

istanbul'dan kalkan/kaş'a araba ile

lemmiwinks #1482198 
nereden gidilir?

osmangazi koprusu ve otoyol uzerinden ilerlemeyi dusunuyorum. sonrasinda izmir, aydin, mugla yolu uzerinden mi yoksa google maps'in gosterdigi gibi denizli uzerinden mi gitmeli? sure olarak cok fark gibi ama izmir uzerinden gitsem yol daha guzel midir?

denizli uzerinden: bit.ly
izmir uzerinden: bit.ly
(4) 

Parasetamol alerjim var, aşı randevusu alacağım

lemmiwinks #1477753 
36 yaşındayım. Nasıl aşı sırası bana geldi anlamadım ama en iyi tahminim alerjim olması.

Alerjim olduğundan soruyorum: Biontech aşısı bana bir şey yapar mı? PEG alerjisi olanlara alerjik etkisi oluyormuş daha çok sanırım ama emin degilim. Alerjim var diye aşı beni öldürür veya süründürür mü?

Sağlık çalışanı olanlar özellikle belirtirse sevinirim.
(5) 

bose 700 mu yoksa airpods pro mu?

lemmiwinks #1476585 
ozellikle is icin kullanacagim (zoom falan), ama evde film, muzik icin, disarida bisiklet uzerinde muzik icin de kullanmak istiyorum. mikrofon kalitesi onemli ve bose 700'de bu cok iyi ama airpods pro da yeterli olabilir gibi. airpods pro rahatlik ve tasinabilirlik acisindan dover. bose 700 alirsam bisiklette kask kullanamam ama daha cok sahilde bisiklet yolunda kullandigim icin cok onemli olmayabilir. airpods pro daha pratik gibi, koltukta esimle otururken dur sunu bir dinleyeyim dedigim zaman koca bose 700'u kafana takmak falan pek kolay degil. mikrofon kalitesi icin bose 700, diger her turlu kolaylik icin airpods pro istiyorum, keske airpods pro'nun mikrofonu daha iyi olsaydi. bose 700 anc mi yoksa airpods pro mu almaliyim? fiyata takilmayin, su an gordugunuz fiyatlardan almayacagim, normalde daha ucuz.

edit: ses kalitesi onemsiz.

edit2: ekstra kullanim kosullari ekleyeyim. evden calisiyorum, cogunlukla calisirken kullanacagim. haftada 1 falan bisiklette, kadikoy'de ev bulursam haftada 3-4 olur. evde muhtelif zamanlarda muzik ve dizi-film icin.
(9) 

guney ege'de yasamalik sehir/kasaba

lemmiwinks #1474951 
izmir ve guneyinde,
abarti kalabalik olmayan,
disarida guzel yemek cesitleri (guzel bir hamburgeci, pizzaci vs.) bulabilecegimiz,
mumkunse denizi guzel,
mumkunse insanlari iyi,
imkanlari cok kisitli olmayan

bir yer var mi? mesela bodrum derseniz, bodrum'un hangi bolgesi? veya cesme derseniz onun hangi bolgesi? veya baska neresi? ben kaş'i seviyorum ama orada da guzel evler cok pahali oluyor gibi. kaş'tan daha guzel yasanacak yer var mi, veya ona yakin?

1 senelik falan esyali kiralik eviniz varsa talibim. once bu sekilde bir sure kalip sonra kendi evimizi tasimak daha mantikli olur gibi geliyor.

butce aylik 10 bin tl kadar. sezonluk degil yillik fiyatlarda. aradagimiz da site ici, havuzlu guzel manzarali apartman dairesi ya da site ici ve havuzlu olmasa da bahceli kucuk villa.

sen gelme ulan ayi diyecekler hic yazmasin lutfen. :)
123456  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık