(4) 

9.5 yaşındaki kedinin yanına yeni yavru kedi?

awlmi #1591383 
Dişi bir kedimiz var, canımız 9.5 yaşında, neredeyse hiç sokak görmemiş, daha süt kedisiyken annesini kaybetmiş ve daha 1 aylıkken sahiplendiğimiz bir prenses. kendisinin artık tansiyon/kalp problemi var ve her gün küçük bir doz tensinor alıyor. bunun haricinde şuan başka bir sorunu olmayan bir kedi fakat bir dönem yaklaşık 15-20 günlük tedavi gördüğü bir dönem olmuştu. hiç başka bir kedi ile iletişimi olmadı. üstümüze arkadaşlarımızın kedisinin kokusu sindiğinde dahi pek bi tepkisel. evine ortamına çok alışkın.

dün yeni otobanda evimize gelirken gece saat 2 bucukta benzin istasyonunda mola verdik. moladayken iki koca köpek bir yavru kediyi kovaladı ve kedi bizim aracımızın altına sığındı. 2 aylık kadar erkek bir ponçik, istasyona nası geldiği belli değil. muhtemelen bir tırın dorsesinden indi çünkü yerleşim olan bir yer değil. kuyruğunda 3-4 gün önce olduğu belli olan kocaman bir yara vardı ve kuyruğu kopmak üzereydi. benzin istasyonundaki arkadaşların da yardımı ile kediyi aldık ve gece veterinere getirirdik. kuyruğu yara yerinden zaten hemen kesildi, yarası temizlendi, antibiyotik yapıldı. her yeri kene pire vs. baya pire dökmüş dünden bugüne. yarın anestezi ile kuyruğu tamamen alınacak. 1 hafta kadar veterinerde kalacak. şimdi biz bu dostumuzu tedavi ettiriyoruz. tir tir titriyor hala ama yemeğini suyunu yiyor, veterinerler genel bir sağlık problemi görmedi. hayati bir riski de yok. peki iyileşince ne yapıcaz?

sahiplendirmeye çalışırız tabi ama o kadar güzel ki eşşoğlu eşşek, o kadar saçma sapan bi şekilde denk gelip bize sığındı ki başkasına da bırakmak istemiyoruz. zaten hep 2. kediyi isterdik ama cesaret edemedik, mevcut kedimizin veterineri de gerek yok yormayın zaten sağlık problemi var demişti bir sene kadar önce. bu yeni sıpayı aşılatacağız her şeyine baktırmaya çalışacağız ama corona/fip vs durumları, bizim kedimizin yaşlı olması ve strese girdiğine bağışıklık problemi yaşamasından korkuyoruz. deneyelim mi, ne önerirsiniz, ne yapmalı?
(2) 

Bodrum marinan yakını otopark

awlmi #1565717 
Sevgili Bodrumcular, birkaç günlüğüne kos’a geçeceğiz. Marinaya yakın nereye aracımızı bırakabiliriz? Sokaklarda yer mevcut olur mu yoksa ucuz yollu bir otopark var mıdır?
(1) 

garanti teknoloji - güneşli'ye nasıl gidilir?

awlmi #1146426 
kadıköy'den toplu taşıma ile nasıl gidilir? metro opsiyonu var mıdır aceba?
(1) 

buzdolabı - çamaşır mak. KARGO

awlmi #892313 
değerli koray candemirler,

İstanbul'dan Samsuna'a orjinal paketinde buzdolabı ve çamaşır mak göndermem lazım. En ucuz ama güvenli şekilde nası halledebilirim bilen var mı? Büyük parça gönderilerinizi nasıl yaparsınız, nasıl edersiniz?
(2) 

entry buldurmaca

awlmi #351667 
bir arkadaşım aşağıdaki entry'i arıyor ama ne yazarı ne de başlığı biliyor. var mı duyan gören?


geçen gün terk ettiğin adamla odamı topluyorduk. şerefsizi o kadar kovmama rağmen yüzsüz yüzsüz geziyor hala yanımda. "ezik herif, kız sol lobuna koydu tekmeyi. daha ne duruyorsun buralarda. lan git bünyeden maymun" diye diye topluyordum odayı, onunla beraber. gıkı çıkmıyordu. kabahatini biliyor tabi...

yerdeki çoraplar, tişörtler filan derken kütüphaneye kadar ilerledi temizlik. kütaphanede eski kullandığım bel çantam gözümüze çarptı. hemen aklıma iç gözünde senin küçük kırmızı kalp şeklindeki kağıtlara yazdığın notlar olduğu geldi.

yatağıma oturup açtık iç gözünü. evet orda bize bakıyorlardı, biraz sonra "ağzına sıçacağız" der gibiydiler...

hemen seni seven şerefsiz attı elini çantanın içine çıkardı bir tanesini. "seni çoook özledim, sonsuza dek dizimin dibinde olmalısın..." gözleri doldu hemen. ikincisini çıkardı, ben "bırak oğlum deli misin nesin" derken. "hoşgeldin!!! sevgilim, herşeyim, aşkım, bitanem..." oturdu ağlamaya başladı mal değneği. tam toparladım "bırak ne bok yerse yesin. ne düşünüyorsun" diye ayağa kaldırırken 4 yıl öncesinden bir not daha çıktı gözden. notu hemen hatırladım okusa yıkılıp gidecek. "hiç okuma bırak lan" deyip hepsini alıp, yaktım onun gözleri önünde. çok ağladı valla ne yalan söyleyeyim. acıdım da çocuğa ama ne yaparsın işte elden bir şey gelmiyor.

sonra aldım eziği mutfağa geçtik. bir duble rakı koydum bize. bir o içti, bir ben...

galiba alışacak olup biten herşeye. güldü bile bir kaç dubleden sonra kerata.

sen gidince piç gibi başıma kaldı. ne yaparsın ben bırakıp gidemedim onu senin gibi. beş yıldır benimle, sokağa atmak gücüme gidiyor, artık onu sevmesemde...
(6) 

Siyaset Bilimi için en iyi üniversite - Master-

awlmi #328343 
Merhaba sayın yükseköğrenimkurumubaşkanları. yabancı bir arkadaş siyaset bilimi üzerine türkiye'deki master seçeneklerini araştırıyor. Bendeniz bir müyendis olarak pek yardımcı olamadım. Önerileriniz nedir? İstanbul öncelikli. Boğaziçi ve ankara siyasal hariç..
(3) 

Coca cola reklam müziği

awlmi #252834 
www.youtube.com

bu şarkıyı söyleyen grup kimdir nedir? şarkının ful versiyonu mevcut mudur?
(3) 

Uçuş mili kazandıran kredi kartları

awlmi #244139 
Değerli duyuru kardeşliği, uçuş mili kazandıran kredi kartı kullanmayı tavsiye eder misiniz? Ederseniz maximiles, shop&miles vs. hangisini önerirsiniz. He ben çok kredi kartı kullanan biri değilim gerçi ama yine de uzun vadede güzel mil puan biriktirebilirim gibime geliyor, ya da tamamen kendimi kandırıyor da olabilirim, neyse.. Şuan kullandığım hsbc adventage'dan hiç de memnun değilim, arayışa girdim, tavsiyesi olan mevcut mudur?
(4) 

absinthe getirme - prag frankfurt

awlmi #231027 
değerli seyahatseverler, yarın praga gidip haftasonu dönicem. uçuşlar frankfurt aktarmalı lufthansa ile olücek. sorum şudur ki, prag duty free'den absinthe alsam frankfurtta kabine sokmakta sıkıntı olur mu? benzer olaylar yaşanıyomuş, alıyolar çöpe atıyolar dediler, hatta rakıyı bile. var mıdır kesinkes emin olan birileri?
1

mobil görünümden çık