(4) 

Bilgisayar Toplayalım mı

tayfun27 #1577355 
Merhabalar arkadaşlar hayırlı akşamlar öncelikle,

60K bütçe ile masaüstü oyun bilgisayarı toplamak istiyorum.

Forza Horizon 4-5
Ets 2
Gta V
Asetto Corsa
Pes
Call of duty genellikle oynadığım oyunlar. Önümüzde ki bir 5-10 yıl bu oyunları sorunsuz oynatacak bir sistem toplamak istiyorum. Nasıl bir sistem önerirsiniz. Yoksa hazır bir sistem mi almalıyım.
(1) 

Lucifer dizisinde çalan şarkı

tayfun27 #1449100 
Arkadaşlar merhaba nasılsınız. İyi akşamlar diliyorum öncelikle. Netflixteki Lucifer dizisinin 3S. 4. Bölümde 21:35 dk.da çalan şarkı nedir acaba bilen duyan var mı. Shazam bulmuyor bulmadı.

Ağaçların arasından çıkıp tamam o zaman, anlaşılan biri iyi not almak istiyor dedikten sonra çalan şarkı.
(3) 

Yol/Yarış bisikleti tercihiniz ne olurdu?

tayfun27 #1297345 
Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar hepinize. Nasılsınız.

Spor amaçlı, amatör olarak bisiklete başlayalım dedik. Kararımızı da yol bisikletinden yana verdik. Kron rc1000 ve rc2000'ler nasıl. Gözumüze ve bütçemize hitap ediyor. Kullanan arkadaş var mı aramızda. Artıları eksileri nelerdir. Ya da bu bisikletler tarzında öneriniz ne olurdu.
(2) 

Steam hesabında TDU2 olan var mı?

tayfun27 #1235614 
Herkese hayırlı geceler arkadaşlar. Steam hesabında Test Drive Unlimited 2 olan var mı? Oyuna giriş yapabiliyor mu? Oyunu açmaya çalıştığımda introlar geçtikten sonra 'Press START to Play' dedikten sonra ekrana arka plan resmi gibi bir araç geliyor ve o şekilde kalıyor. Oyun bir türlü başlamıyor. Çözümünü bilen duyan var mı? Sizde durumlar nasıl ya da.

Biliyorum eski bir oyun, ama uzun zamandır severek oynadığım keyif aldığım bir oyun/oyundu. Oynamaya da devam etmek istediğim bir oyun. Var mı yardımcı olabilecek kimseler...

İlginize teşekkür ettim şimdiden.
(4) 

Astra J kullananlar bir bakabilir mi?

tayfun27 #1148318 
İyi akşamlar arkadaşlar. 1 ay önce sıfır astra aldık, nasip oldu. Araç 1.6 EditionPlus modeli. Şimdi bu arabanın ekranından yağ durumu lastik basıncı falan bakılıyor ya ilk aldığımda baktığımda yağ durumu %98di. Şuan 350 km yol yaptım yarım depo benzin anca harcadık bugün yağ durumuna tekrar baktığımda %92ydi. Bir problem mi var acaba? Normali bu mu? Yağ seviyesi normal. Bu kadar çabuk düşmesinin bir anlamı var mı. Ne kadardan sonra sıkıntı olur. Servise götürmelimiyim.

2- Başka bilmem gereken, tavsiye edebileceğiniz, önerileriniz dikkat etmem gereken hususlar var mı?
(15) 

Bir araba karşılaştırması da bana yapsak mı?

tayfun27 #1138107 
İyi akşamlar arkadaşlar. 0 bir araç almayı düşünüyorum nasip olursa. 2 araç arasında kararsız kalıyorum.Bunları servis, servis memnuniyeti, yedek parça durumu ve maliyetleri olarak kıyaslama yapabilirmiyiz acaba. Hangisinin bakımları daha uygun olur ki, daha az masraflı. ya da bu kıyaslamayı yapmam için yönlendirebileceğiniz bir yer var mı. Varsa kullanan, söylemek istediği +/- olan kullanıcı yorumları da alabilirim.

Opel Astra 1.6 edition plus benzinli
Ford Focus 1.6 trend x benzinli

Bu iki araç haricinde Seat Leon 1.2 benzinli de olabilir. Üstteki ikisi olmazsa son alternatif.

Okuyup vakit ayırıp ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
(4) 

Walking Dead'i izleyemeyecekmiyiz artık?

tayfun27 #1134381 
İyi akşamlar arkadaşlar bu walking dead'in olayı nedir ne oldu da bu hale geldi. Hiç bir yerde altyazısı falan yok. Altyazılı izlemek için bir yer yok. Bu diziyi nasıl takip edeceğiz biz şimdi. Izlediğim tek diziydi ya :(( Var mı bilgisi olan acaba. Vakit ayıran arkadaşlara teşekkür ederim şimdiden.
(3) 

X Boxcular ve Xbox sevenler bir bakabilir mi.

tayfun27 #1131021 
Herkese hayırlı akşamlar arkadaşlar. Şu forza oyununu ilk çıktığından beridir merak etmişimdir, istemişimdir. Görseller de güzel görünüyor. Oturup youtubedan falan oyun videolarını incelemerini izlerim sık sık. Sorum şu ki; sadece forza oyunu için Xbox alınır mı. Oyun gaming vidolarında ki gibi kaliteli mi. Videolarını izlerken alığım keyfi oynarken de alırmıyım. İçimizde olup ta oynayanlar yorumlarını, deneyimlerini paylaşablir mi. Ya da izmit'te Xbox salonu var mı bildiğiniz. Gidip oynayabileceğim, test edebileceğim ve ya kiralayabileceğim. Oyun sonrasında ki izlenimlerime göre alıp almamak konusunda karar vermemde yardımcı olması açısından. Direk alıp ta hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.
Ya da bir alternatif bu oyunu bir şekilde pcde oynama şansımız yok mu hiç???
(4) 

Ms Office Excel formül yardım...

tayfun27 #1085483 
İyi akşamlar arkadaşlar. Excel de aylık olarak girilen-girilecek olan verilerin toplamının ortalamasını almam gerekiyor. Basit olan toplama kısmını hallettik ama :)) Ortalamayı nasıl alırım. Var mı böyle bir şansım. 12 ayın toplamı.... Aylık... şeklinde olacak.
(7) 

Aliexpress ilk alışveriş.

tayfun27 #1069794 
İyi akşamlar arkadaşlar. Biliyorum defalarca bu başlıkta konu açıldı ama, insan başına gelene kadar önceki okuduklarının hiçbir önemi kalmıyormuş. linkteki ürününden almak istiyorum.

tr.aliexpress.com

1. Ücretsiz kargo mu?
2. Yeşil ve kırmızı olanından olmak üzere iki tane almak istiyorum onu nasıl belirtmem gerekiyor?
Bir yardımcı oluverin şu arkadaşınıza, kardeşinize.
(6) 

PC'den Tv izlemek.

tayfun27 #1049696 
İyi akşamlar arkadaşlar pcden tv izlemek için şuan günümüz şartlarında ne yapılabilir. Eskiden tv kartı falan filanlar vardı onlar karşılıyordu ihtiyacımızı da. Şimdiler de yok galiba daha doğrusu 2 sene evvel pcyi toplatırken bu sistemlere uygun yok kalmadı falan dendi. Bende üstüne düşmedim. Şuan ki güncel şartlarda buna imkan var mı. Nasıl bir aksesuar aparat vb. ile çözebilirim bu sorunumu. Ya da bu tv-monitörler mi ne varmış ondan mı almak mantıklı. NE kadar bir bütçe gerekir.
(5) 

Gelir vergisi ya da vergi matrahı kesintisi mi. Kim yapıyor???

tayfun27 #1038695 
İyi akşamlar arkadaşlar soru kısmen başlıkta. Bu gelir vergisi mi deniyor vergi dilimi mi neyse işte onu devlet mi kesiyor. İş yeri mi kesiyor. Pek fazla anlamam ne yatıyorsa çekerim hesabıma da. İş yerinde arkadaşlar hep iş yerini suçluyorlar çok kesinti yapıyorlar falan diye. Yılbaşından sonra ki maaşlarda ortaya çıkar falan gibisine konuşuyorlar hep. Anlamadığım konu bunu devlet kesmiyor mu ya da devlet iş yeri ne bildirirse onu mu kesiyor. Bu kesinti neye göre belirleniyor. Bilgisi olan varsa açıklayabilirse sevinirim.
(4) 

Ekşi duyuru kardeşliğinin gücü adına.

tayfun27 #1030907 
İyi akşamlar arkadaşlar. Biraz saçma oldu ama aramızda steam kullanan üyeler mevcut. Bende fırsat buldukça kullanmaya çalışıyorum. Steam seviyesini yükseltmek için takas yapmak gerekiyor ya, aramızda yardımcı olabilecek var mı. Benim için kart önemli değil sadece takas olayını gerçekleştirmek. Profil seviyesini yükseltmeye çalışmak amaç. İhtiyacınız olmayan herhangi bir kartla takas yaparmısınız. Bende ise 3 tane dirt 3 kartı, 3 tane de ETS2 kartı mevcut. İlgilenenler arkadaşlara teşekkür ederim şimdiden. Hayırlı akşamlar.
Steam da oyun gruplarında yazdım ama ses çıkmadı hiç. Ekşi duyuru ailesinden biri çıkar diye düşündüm.
(11) 

Kredi kartı üyelik ücreti

tayfun27 #997237 
İyi akşamlar arkadaşlar. Kredi kartı ekstrem geldi ve yıllık üyelik ücreti adı altında 76tl kesinti olmuş. Buna itiraz etme geri alma gibi hakkım var mı. Bilgisi fikri olan arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim.
(4) 

Steam hesabım, Oyunlarım ve Bilgisayara format atmak.

tayfun27 #906239 
Mrb arkadaşlar steamda yeni sayılırım. Pek fazla da kurcalamam açar oyunlarımı oynar çıkarım. Şimdi soruma gelecek olursak bilgisayarıma format atmayı düşünüyorum. Dolayısıyla steam ve oyunlarımda silinecek muhtemelen. Yedek alma muhabbeti varmış galiba varsayalım kurulu oyunları yedek aldım. Ancak yeni aldığım oyunlar var ve kurulu değiller. o oyunlar ne olcak. Silinip gidecek mi öylece. Yoksa oyunları kurup yedeğini almam mı lazım. Peki ya DLC'ler onlar ne olacak. Yardımcı olurmusunuz.
(6) 

Steam için orj. oyun sitesi

tayfun27 #834114 
Slm arkadaşlar steam da oyun oynamak için orjinal, indirimli oyunlar satan bildiğiniz güvenilir siteler var mı?

Humble Bundle

ve

Bundle Star... haricinde...
(4) 

Euro Truck Simulator 2 Multiplayer hakkında

tayfun27 #807094 
slm arkadaşlar. uzun zamandır ets2 oynuyorum. multiplayer modunu yeni öğrendim ve multiplayer oynamak istiyorum. öncelikli olarak oyunun orj. satın almam gerekiyor bildiğim kadarıyla. daha sonra steam a kayıt olmak gerekiyor. bizim orada bir avm'de ETS2 gold versiyonu var onda olur mu multiplayer. yada sıkıntı yaratır mı. oyunu aldım diyelim youtubeda izlediğim videolarda multiplayer olarak oynayan oyuncular birbirleriyle diyalog halindeler oyun esnasında konuşabiliyorlar.onun için ne gerekir.ekstra bi donanım almak gerekirmi. son olarak multiplayer olarak oynayan oyuncular nasıl toplanıp konvoylar yapıyorlar. konvoya nasıl katılabilirim.
1

mobil görünümden çık