(3) 

Online fitness koclugu hizmeti veren platformlar tavsiyesi

sabor #1580107 
Arkadaslar agirsaglam diye bir olusum var tam onlardan bir program alacaktim fakat eksideki yorumlari okuduktan sonra vazgectim. Buna benzer daha yetkin ve sizinde tecrube ettiginiz baska kisiler var mi? Kendim arastirip okuyarak bulabilecegim bilgiler ve programlar diyeceksiniz ben de biliyorum ama isimden dolayi ona ayiracak vaktim hic yok. Spor salonuna girip verilen yonergeleri takip edip cikmak istiyorum o yuzden boyle birseye ihtiyac duydum.
(7) 

Cok düşük yağ oranı fakat göbekli bir vücut

sabor #1579981 
36 yas 178 - 70kgyim. Averaj kilom 77 cikiyor kas kutlesi ile almak icin spora basladim fakat kafami kurcalayan bir sorunum var. Ölçüm yaptirdigimda yag oranim kritik seviyenin altinda cikiyor. Vucudumda %8 yag 5kilograma tekabul ediyor ve averajima gore 14 ve alti dusuk sayiliyor. Uzun yillardir alkol aliyorum buna bagli olabilecegini dusunuyorum fakat spora baslayip alkolu biraktim simdi kafami kurcalayan kisim ise beslenme tarafi. Gobegimi eritmek icin yag yakmaya calissam zaten yag oranim cok dusuk ote yandan kilom olmasi gerekenden epey asagida. Diger yandan kilo alayim kas kutlesi kazanayim desem bu sefer proteine mi yuklenmek mantikli yoksa karbonhidrata mi? Acmaz bi durumda kaldim, gorustugum bir diyetisyen de dogru duzgun birsey diyemedi malesef. Bu durumda tecrubesi olan var mi?
(2) 

Balgat en iyi kebapci hangisi?

sabor #1508726 
Kuzu sis, adana ve kusleme olarak hangisi iyidir? Cigerci apoda et sis yedim ama cok begenmedim. Bir de diyarbakir cigerci teze var onda da adana ve kusleme yedim o da tirt geldi. Yol boyunca baska kebapcilar da var ama hangisi iyidir bilmiyorum tavsiyesi olan var mi
(4) 

Vucut kondisyonu 1 haftada artar mi?

sabor #1502844 
Arkadaslar uzun zamandir spor yapmiyorum neredeyse pandemi basindan beri ve vucudum asiri ham durumda 3 kat merdiven ciksam nefes nefese kaliyorum. Hizlica kondisyon calismasi yapmak icin bir tavsiyeniz var midir? Yas 33 1.78 boy 78kg
(1) 

Modem Qos ayarlari

sabor #1494980 
Arkadaslar qos ayarlari yapmak istiyorum ama cihazlarin hizlarini limitlemeden sadece paket onceligini masaustu bilgisayarima vermek istiyorum. Qos ayarlarini biraz kurcaladim ama sp wrr gibi kisaltmalar var bunlarin hangisini sececegimi bilmiyorum konuya hakim biri bana biraz bilgi verebilir mi acaba?
(1) 

Excell ile otomatik doldurma formülü oluşturma

sabor #1468192 
Arkadaşlar Diyelim A sütunu boyunca yukarıdan aşağı doğru tüm hücrelerde farklı farklı isimler yazıyor ve bir sağdaki B sütununda da Tc Numaraları. Önümdeki kağıt listesindeki isimleri kontrol edip tclerini giriyorum ama aynı girdiğim kişileri daha sonraki sayfalarda tekrar karşılaşıyorum yukardan kopyalayıp yapıştırmam gerekiyor. Önceki girdiyi hatırlayıp A sütunundaki isme göre B sütununa tcyi otomatik doldurması için(daha önce girdiğim bir isimse) nasil bir formul yapmaliyim:? Bilal'e anlatir gibi anlatacabilecek biri var midir? Beni çok büyük bi yükten kurtarmış olursunuz.
(4) 

Modem Qos ayarları nasıl yapılır?

sabor #1466562 
Arkadaşlar modemimde qos ayarları yapmak istiyorum biraz araştırıp yapıyorum fakat modem açılıp kapandığında vs yerel ip adresim kendinden değişiyor. misal 192.168.1.103 iken 108 oluyor bu da qos ayarı yaptığım cihazlarla karışıklığa sebep oluyor. Bunu nasıl çözebilirim acaba?
(5) 

İyi tütün nasıl anlaşılır?

sabor #1444415 
Arkadaşlar kendim tütün sarıp içmeye heveslendim bu aralar. Bi tütüncüden gidip adıyaman tütünü ve kağıt filtre falan aldım. Tütün iyi midir kötü müdür nasıl anlarım? Tat olarak bir acılık veya rahatsız edici bir durumu yok. Daha iyi tütünler var mıdır piyasada? Kullanılan kağıt filtre falan nasıl olmalı o konuda da bilgiye ihtiyacım var. Kullandığım kağıt gizeh marka yapışkanlı ve yine gizeh marka slim uzun filtre kullanıyorum kağıda yapıştırılıp sarılıyor.
(2) 

Az bilinen ege kiyisinda tatil beldeleri

sabor #1435882 
1 hafta kiz arkadasimla tatil yapabilecegimiz bir yer ariyorduk. Sığacık ve selimiye tavsiyeleri geldi. Onerebileceginiz tarihi sokaklari dokusu korunmus ama alacati gibi de artik kalabaliktan sokakta yurumenin zorlasmadigi bir yer onerebilecek var midir?
(1) 

Fiyat performansi yuksek yazici tavsiyesi

sabor #1423409 
Arkadaslar evde kullanmak icin bi yaziciya ihtiyacim var fakat yillardan beri yazicilar ne alemde takip etmedim. Kartuslu tonerli artik nasil calisiyorsa uygun bir urun tavsiye edebilecek var mi?
(10) 

Bilgisayar kasayi degistirdikten sonra acilmiyor

sabor #1422868 
Arkadaslar bilgisayarin kasasi eskidigi icin parcalari yeni kasaya aktardim bir sorun gozukmuyordu fakat simdi bilgisayar acilmiyor. Guc geliyor calisiyor ama yeniden baslatiyor kendini. Ekran kartini sokup onboarda takiyorum bu sefer anakart logosunu goruyor ardindan goruntu bozuluyor ve yine yeniden basliyor bunun videosunu ekliyorum.

i.makeagif.com

Msi z87 g45 - 4770k - 2x4gb hyperx savage

Denediklerim;
Ramlerin slotlarini degisitirip ayri ayri denemek
Islemciyi tekrar macunlamak
Baska bir guc kaynagi takmak
Baska bir ekran karti takmak
Vga ve dvi farkli farkli denemek
Malesef hichiri ise yaramadim
(7) 

Bilgisayar kasasini degistirdikten sonra acilmama sorunu

sabor #1422784 
Eski kasa cok eskidigi icin yeni bir mid tower kasaya aktardim parcalari. Islemcinin ustunde kule tipi sogutucu vardi one sokerken biraz zorlandim ama hallettim yeni kasaya taktim herseyi. Pcyi aciyorum guc geliyor ama goruntu alamiyorum. Onboard ekran kartina takiyorum monitoru yine gelmiyor. Acaba ne zarsr gormus olabilir? Fani sokerken tornavidanin ucu hafif ana karta vurdu dokundugu yerde cok minik belki 1mm kadar bi soyulma var acaba onun yuzunden mi olmustur bir fikri olan var mi
(4) 

Ryzen 3600x vs 3600 fiyat farkına değer mi?

sabor #1422180 
Dostlar bilgisayar topluyorum da iki işlemci arasında kaldım. Render falan almıyorum genelde oyun moyun multimedya kullanıcısıyım işte klasik. belki arada ableton da müzikle falan uğraşıyorum da öyle yük isteyen birşey değil. Şimdi ucuza kaçıp 3600 alsam 3-4 sene sonra lan keşke x'ini alsaydım der miyim diye korkuyorum. Misal i7 4770k kullanıyorum şu an 7yıl evveliyatında aldım iyi bir soğutucuyla 4.5ghzde günlük kullanıyorum. Ama ryzen incelemelerinde farkettim ki oyunlarda falan işlemci kullanımı epey düşük görünüyor. Yani oc'ya ilerde pek ihtiyac olmayabilir diye düşünüyorum bir fikir beyan edebilecek var mıdır?
(5) 

Kulaklık gürültüsü

sabor #1420846 
Arkadaşlar bilgisayara bağladığım kulaklığımdan statik noise dediğimiz dip gürültüsü geliyor. işin tuhafı kasaya dokunduğumda susuyor elimi çektiğimde tekrar başlıyor. Kulaklığı direk anakartın ses kartına ve harici usb ses kartlarıyla da denedim değişiklik olmadı. Sizce nerde sorun olmuş olabilir?
(2) 

Port forwarding çalışmıyor.

sabor #1420135 
Arkadaşlar modemin arayüzünden düzgün bir şekilde port forwarding yapıyorum fakat test ettiğimde kapalı diyor sürekli, forwarding doğru şekilde yapılandırılmış vaziyette ve ip'im cgn değil. Acaba ne sorun olabilir fikri olan var mıdır?
(7) 

Port forward çalışmıyor.

sabor #1419753 
Modemin arayüzünden tcp ve udp olarak port bilgilerine göre giriyorum ardından port checker ile portları arattığımda kapalı gösteriyor. Sizce sorun ne olabilir yardım edebilecek var mı acaba?
(4) 

Termos matara önerisi

sabor #1418926 
Arkidişler ormanda yürüyüş yaptığım zamanlarda falan kullanmaya bir matara bakıyorum. Bunları alırken en çok neye dikkat etmeli bilgisi olan var mıdır? Genelde soğuk su yahut kahve koyup tek başıma kullanacağım taşıması içmesi kolay bir ürün tavsiye edebilir misiniz?
(6) 

Yurtdışı serverlarında yüksek ping sorunu

sabor #1412763 
Normalde 55-60ping aldığım varşova,frankfurt gibi lokasyonlarda 120 üzeri ping almaya başladım yaklaşık 10gündür falan. Acaba ülke genelinde mi bir sorun var bilgisi olan var mı?
(1) 

Excel'de yan sütundan otomatik veri kopyalama

sabor #1405038 
Mesela A sütununda 50 satırlık isim bilgisi mevcut ve bu isimler bazı satırlarda yineleniyor. B satırında ise bu isimlerin Tc noları girmem gerekiyor. Diyelimki 3.satırda İsim ve Tc no bilgisi girildi, Eğer Aynı isim ileriki satırlarda tekrar karşıma çıkarsa otomatik olarak tcyi B satırına doldursun istiyorum. Bunun bir formülü var mıdır acaba?
(1) 

Kargolarin calisma sistemi

sabor #1404097 
Arkadaslar bunla ilgili detayli bir bilgi bulamadim.
Simdi bu posta isleme merkezleri var her bolgede cevre illerden verilen kargolar aksam kargo kapandiktan sonra yola cikip en yakin pime getiriliyor ardindan gidecegi ile gore ayristirilip tekrar yola cikiyor. Normalde kargonun yolculugu gece yapiliyor. Mesela ankaradan istanbula gonderdigim bir kargo mutlaka ertesi gun istanbulda oluyor(yogunluk vs istisna olmazsa). Izmirden gelen kargolar 2gun suruyor mesela ama ilginc bir sekilde 1gunde geldigi de oluyor. Bu kargo nereye ugruyor da bazen 1 bazen 2gun icinde izmirden ulasabiliyor. Izmirden en yakin pime saat kaca kadar ulasan kargolar ayni gece yola cikiyor vs merak ediyorum. Bilgisi olan var midir?
(9) 

Bilgisayar kasasina sıvı döküldü

sabor #1390378 
Arkadaslar kasanin ustune nescafe dokuldu yanlardan iceri dogru giderken hizlica fisleri cekip engellemeye calistim eve nescafeyi elimden geldigince temizlemeye calisip bilgisayari kurumaya biraktim. Bu gun denemek icin calistirdigimda bilgisayar once aciliyor fanlar donuyor,isiklar yaniyor ve 5saniye sonra kapaniykr. Saniyorum bi kisa devre soz konusu? Malesef kur yuzunden yeni bir bilgisayar almaya gucum de yetmiyor, sizce kurtarilabilir mi?
(2) 

Bir cizgi film karakterini ariyorum.

sabor #1390080 
Ya en son care buraya danismak geldi icimden. Eski donem bugs bunny sylvester cizgi filmlerinde kucuk bir kiz cocugu karakteri vardi. Kucagina alip sevmeye calisiyordu sylvesteri falan hic hatirlayan animsayan var midir?
(2) 

Gayrettepe - fulya- yıldız güzel kebapçı tavsiyesi

sabor #1387789 
Arkadaşlar ciğer şiş yiyebileceğimiz(kuzu ciğer) kaliteli bir kebapçı biliyor musunuz bu bölgelerde?
(2) 

Anadolu yakasi en iyi hamburger?

sabor #1385647 
Kadikoy moda civarlarinda yediginiz en lezzetli hamburger hangi restorandaydi acaba?
(3) 

Vdsl hat değerlerim(dB) sizce nasıl?

sabor #1363064 
Santrale 400 metre uzaklıktaymışım ve 50mbpslik paket kullanıyorum hız testlerinde 41mbps civarında alabiliyorum bunda bir sorunum yok fakat bazen canlı streamleri falan izlerken takılmalar yaşıyorum sanıyorum sinyal değerlerim kötü. Modemin arayüzünden ekran görüntüsünü ekliyorum anlayan birisi benim için yorumlayabilir mi acaba? Duruma göre ankastraye kablo çektirmeyi düşünüyorum.
(2) 

Ahşap kemiren böcek

sabor #1359081 
Arkadaşlar evimin tavanı lambri ile kaplı dekoratif olarak yani üstü yine beton. Çıtır çıtır kemirme sesleri duyuyordum pek takmıyordum fakat sesler resmen yan odadan duyulabilir bir hal aldı. Merdivenle tavana çıkıp lambrileri biraz inceledim bazı bölgelerin içi bomboş yenmiş resmen. Kocaman bir yaratık çıkacak diye korkuyorum bunlar nedir nasıl kurtulabilirim bir ilacı var mıdır?
(3) 

Acid etched glass türkçe karşılığı nedir?

sabor #1355829 
Asitle aşındırılmış/dağlanmış cam oluyor fakat türkçede sektördeki terimi neye tekabül ediyor bulamadım, duyan var mıdır? Buzlu cam falan mı deniyor acaba bizde bu ürüne?
(6) 

Maksimum 44mbit hız fiber mi olur?

sabor #1354830 
Arkadaşlar adresimde internet için altyapı sorguladığımda maksimum 44mbps hız alabileceğim yazıyor. iss ile görüştüm 50mbps'e kadar olan paketten yararlanabilirmişim çünkü binaya kadar fiber sonrasında bakır baklo varmış. fakat kafamı karıştıran şey bu sisteme fttb (Fiber to the Build) deniyor ve alabileceği maksimum hız 100mbit imiş. Binaya kadar fiber ise medem maksimum 44mbit alabiliyorum onu anlamadım?
(7) 

Lezzetli hamburger koftesi yapmak

sabor #1350846 
Arkadaslar dana kiymasi almistim onu soyle dokum tavada kizartip evde bi hamburber yapayim istedim guzel bir tarifi olan var midir? Bir kac yerde kiymaya gomlek yagi ilave edin falan yaziyor ama onlari simdi nasil bulurum bilmiyorum.
(4) 

Sözlüğün chrome'da yavaş çalışması?

sabor #1345035 
Arkadaşlar yavaş çalışmadam kastım şu; farklı bir başlığa geçtiğimde yada yeni bir tab açtığımda beyaz boş ekranda 2saniye falan bekliyor ardından sayfayı açıyor, diğer tarayıcılarda bu sorunu yaşamıyorum neden olur ki acep?
(3) 

Fiber ve Vdsl ile bina altyapısı alakalı bir kaç soru

sabor #1342657 
Arkadaşlar halihazırda 16mbit adsl internet kullandığım bir dairede yaşıyorum. Bina 2012'de inşa edilmiş çok eski sayılmaz. Az önce iss ile görüştüm altyapı sorgulamasından sonra bana şu an adsl kullandığımı fakat altyapımın vdsl desteklediğini söylediler. Vdsl'e geçersem maksimum 44mbit hiz alabilirmişim mevcut altyapımla daha üzerine çıkmam mümkün değilmiş. Anladığım kadarıyla bu tam fiber olmuyor çünkü yıllar önce kullandığım(11yıl) fiber internette sabit 100mbit hızı sorunsuz alabiliyordum. iss yetkilisi bana binamın girişindeki kutuya kadar fiber kablo geldiğini ama daireme çıkan kablonun fiber olmadığını, bunu bir elektrikçiyle görüşüp daireme fiber kablo çıkartabileceğimi ancak bu şekilde net hız alabileceğimi söyledi. Sizce böyle bir işlemi elektrikçi yapabilir mi? yaparsa kaça patlar? daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
(4) 

Avrupa yakasi rakilik mekan

sabor #1335126 
Arkadaslar besiktas taksim vs civari onerebileceginiz guzel bir yer var mi? Eleos'ta malesef yer yok ve benim de bildigim pek baska biryer yok. Balik karides vs mezeleri olan guzel bir yer var midir?
(6) 

Moka pot ile tchibo kahve yapimi

sabor #1330413 
Bir arkadasim hediye olarak tchibo'dan pot ve tchibo golden selection kahve hediye etti cok sagolsun. Az once deneme amacli yapip denedim fakat inanilmaz aci oldu kahve. Potun haznesine suyu koydum ardindan ust hazneye kahveyi koyup altini yaktim kahve ust hazneye cikinca fincanlada doldurdum acaba nerde hata yapmis olabilirim? Kahvenin linkini asagi biraktim acaba pot icin uygun degil mi diye dusundum...

www.tchibo.com.tr
(1) 

Window 10 içinden format atma

sabor #1328087 
Arkadaşlar 1809 sürüm en son windows 10 kullanıyorum. Adil kullanım kotam dolmuş format atıp tekrar 1809'a update etmem zor olacak. Windows içinden aynı 1809 versiyonu tekrar nasıl formatlayabilirim versiyon düşürmeden?
(12) 

Yavaş ssd sorunu

sabor #1325981 
Adata su650 240gb ssd sıfır olarak aldım. Okuma hızı benchmarklardaki gibi performans verirken yazma hızı çok düşük kalıyor. Sata kabloları sağlam sata 3 portuna bağlı, trim aktif. Sorun ne olabilir? Windows kurarken ntfs olarak seçtim. Crystaydisk sonucu ekte.
(10) 

Gtx 980 ti düşük fps sorunu

sabor #1325564 
Arkadaşlar evga gtx 980 ti ile cs go oynuyorum. Monitörüm 144hz bu yüzden 144fps altına düşmemesini istiyorum fakat çok ilginç bir şekilde bazen 100e bile iniyor.
Fps limitini kaldırdığımda 100-200 arası fps alıyorum ayarları düşürmeme rağmen. Bir arkadaşım gtx 970 kullanıyor o bile 300+ ping alırken benim 200'ü geçmiş olmam gerekmiyor mu?
Sizce sorun ne olabilir?

cooler master silent pro 850w psu
i7 4770k 4.0ghz oc
8gb ddr3 1600mhz
msi z87 g45 board.

İşlemcim 50 dereceyi hiç geçmiyor yine aynı şekilde kartta yüksek ısılara ulaşmıyor fakat fps de düşük kalıyor. Nvidia ayarlarından oyunu maximum performans olarak ayarlarım, yine windows tam performans moduna aldım. Evga precision uygulamasında ayarları yükselttim vs bios'tan iest ve c-state'leri disable ettim daha ne denemem gerek bilmiyorum...

Bir fikri olan var mıdır?
(8) 

Power Supply Seçimi

sabor #1319568 
Arkadaşlar psu calculator ile hesapladığımda 600watt civarında psu'ya ihtiyacım olduğu yazıyor. Ekran kartım gtx 980 ti overcloklu bir versiyon sitesinde önerilen psu 650watt diyor. Dolayısıyla en az 650watt bir psu almak istiyorum fakat istediğim marka modelden bulamıyorum, onun yerine 850watt bir psu alsam nasıl olur? Sistem yine sadece ihtiyacı olacak kadar mı elektrik çekecek yoksa 850watt olduğu için daha mı çok elektrik harcayacak?
(4) 

Sessiz işlemci fanı ve sessiz kasa fanları

sabor #1318332 
Arkadaşlar i7 4770k işlemcim var stock fanıyla kullanıyorum pc boştayken bile çok kafa şişiriyor. Oc potansiyeli yüksek bir işlemci dolayısıyla ben de yeni bir soğutucu alıp 4.5ghz'a çıkarmaya çalışacağım, bana sessiz bir soğutucu önerebilir msiniz? 2.si kasadaki diğer fanları ve psu'nun içindeki fanı değiştirip onları da sessiz yapma şansım var mıdır? Ekran kartının fanı çok ses yapmıyor ona şu an için gerek yok.
(17) 

Kuzu cigeri mi dana cigeri mi?

sabor #1313385 
Arkadaslar gecenlerde adana'da bir dugun icin bir kac gun bulundum. Normalde cocuklugumdan beri ciger yiyemem cok agir kanimsi bir tat birakirdi agzimda fakat Adana'da yedigim ciger normal copsis tadindan farksiz geldi o agir tat yoktu ve cok lezzetliydi. Mersin Adana civarlarinda cok yaygin oldugunu biliyorum bunu dana mi yoksa kuzudan mi yapiyorlar? Marine ediyorlar mi? O bolgelerden bir arkadas varsa ogrenebilir mi acaba? Ona gore gidip alip by aksam mangalda deneyecegim de :)
(1) 

Excel ile fatura listesi şablonu oluşturma

sabor #1312090 
Arkadaşlar firmanın alışlarını muhasebeciden klasör halinde alıp excel'de el ile tek tek giriyorum,
daha sonra bu excel dosyasını gib'e girip kdv iade listesi bölümüne upload ediyorum. hatalı olan satır varsa uyarı veriyor düzeltip tekrar yolluyorum vs.

Sorunum şu listeyi oluştururken her firmayı tek tek el ile girmek yerine daha önce girdiğim bir firmanın isim bölümü doldursam firmanın vergi kimlik nosunu vs otomatik dolduran bir formül yapılabilir mi sizce?
(7) 

Adana otogardan havalimanina nasil giderim?

sabor #1310961 
Arkadaslar sabah 6gibi otogar'a gelmis olacagim. Oradan havalimanina nasil gidebulirim?
(4) 

Güçsüz wifi sinyali access point yada repeater ile mi düzelir?

sabor #1309756 
Arkadaşlar modemim alt katta yatak odam üst katta ve iyi çekmiyor bunu düzeltmek için Airties 4310 adında bir cihaz almıştım vakti zamanında kullanmak yeni nasip oldu. Şimdi process şöyle. Alt kattaki modemden yukarı ethernet kablosu çekip airties 4310'a bağladım ve kurulumu access point olarak yaptım. Laptop ve telefonumla bağlandım ve sinyal/hız sorunum çözüldü fakat değişik bir sorun var. Belli aralıklarla internete bağlı da olsam internet bağlantısı yok diyor ve 30saniye - 1dakika arası internet erişimim duruyor fakat bu sürede sınırla bağlantı vs hiçbir uyarı almıyorum bağlantı gayet güçlü ve sorunsuz gözüküyor fakat internet donmuş oluyor. Birincisi bu neden olur? İkincisi bu airties cihazın kurulumunu yaparken access point dışında köprü modu ve repeater modu da seçebiliyorum. Acaba access point kullanarak yanlış mı yapıyorum? ip'ler ilgili falan mı bir sorun oluyor, yahut diğer modlarda mı kullanmam icap ediyor?

Anlayan bir arkadaş yardım ederse çok sevinirim.
(2) 

Elma Şarabı Yapımı

sabor #1308602 
Arkadaşlar bağımızdan topladığım 100kg civarında ilaçsız yetişmiş amasya elması var. Epey bir kısmını eşe dosta dağıttım şimdi 15kg civarında kısmını elma şarabı yapmak istiyorum. İnternetten araştırdığım ve takip ettiğim processi aşağı ekliyorum. Eğer yanlış yaptığım veyahut şöyle yapsan daha iyi şeklinde tavsiyeler verebilirseniz çok sevinirim.

1- Elmaları temizleyip 4 parça böldüm, çekirdekli iç kısımları ve çürük bölgeleri attım.
2- Elmaları katı meyve sıkacağından geçirip damacanaya doldurdum.
3- damacana'nın kapağına bir balon takıp kürdan ile küçük bir delik açtım
4- 23günlük fermentasyon süreci
5- şişeleyip içme kısmı.

Şimdi internetten hidrometre ve hava kilidi sipariş ettim ama bana ulaşması 2 gün sürer yarın kargoya verileceğinden.

%14 civarında alkolü olan bir şarap yapmak istiyorum. Hidrometre geldiğinde ölçüm yapıp ona göre şeker yahut bal eklesem sıkıntı olur mu?
(2) 

Excel'de hücre biçimini sayı olarak nasıl ayarlarım?

sabor #1307622 
Pdf dosyasından excel'e rakamları yapıştırdım fakat biçim'i sayı, para birimi vs desem de iki sütünu yanyana getirdiğimde toplamıyor misal. yani görüntüde biçimi sayı oluyor ama tam olarak çalışmıyor. sizce bunu nasıl düzeltebilirim?
(4) 

Sinek kaydi tras oldum sakalim nasil hizli uzar?

sabor #1298120 
Doktorumun tavsiyesiyle, onerdigi kremi yuzume iyice yedirebilmek icin sinek kaydi tras oldum dun. Cok afedersiniz tavuk gotu gibi ciktim. 6gun sonra onemli bir randevum var bu sure icerisinde sakalimi maximum uzatabilme sansim nedir? Uzamasina yardimci yontemler biliyor musunuz? 1cm kirli sakalim olsa raziyim :(
(4) 

Banyo da buhar nasil olur?

sabor #1297950 
Banyo komple seramik kapli ve kucuk bir penceresi var. Suyu en sicaga alip bir sure acsam icersini buhar kaplar mi? Hamamlardaki gibi keselenmeden once cildi yumusatmak icin buharda kalmak istiyorum da biraz.
(2) 

Asker kaçağı bedelli askerlikten yararlana bilir mi?

sabor #1291992 
Arkadaşlar bi arkada var (bkz: bi arkadaş ekolü) ağustos'un ilk haftası sevki var, fakat yakında bedelli çıkacağını düşündüğünden gitmemek istiyor. 2 ay kaçıp saklansa bedelli çıkınca ortaya çıksa başına bir iş gelir mi? Önceki bedelli askerliklerde bu tip bir durumla karşılaştınız mı?
(7) 

Bilgisayar yavas aciliyor

sabor #1286055 
Arkadaslar i7 4770k 3.9ghz
8gb ddr3
1tb hdd ssd yok.
Bilgisayari calistirdigimda anakart simgesinde ve sign in kisminda cok bekletiyor
Virus taramasinda falan bir sey cikmadi. Windows 10 en son surum (1809 olmasi laxim) kullaniyorum.

Isin ilginc yani 2008 yilinda toplayarak aldigim core2quad q9550 2.8ghz islemcili 6gb ramli bilgisayar 3 kat daha hizli aciliyor. Sizce sorun ne olabilir?
(4) 

Karikatur ariyorum (umut sarikaya)

sabor #1283523 
Epey yil once okumustum simdi aratiyorum bulamiyorum. David lynch eve girer girmez esofmani cekiyordu altina bir adam da vay be koskoca david lynch bile eve girer girmez esofmani cekti altina minvalinde seyler soyluyordu, hatirlayan var mi?
(4) 

Alibaba'dan ürün sipariş etmek.

sabor #1276786 
Arkadaşlar alibaba'dan 1$ değerinde bir üründen 20adet almak istiyorum. Bunun için belgem olması gerekir mi? bildiğim kadarıyla gümrük muafiyeti sınırı 22$ oldu. Bu rakam ona takılmıyor fakat aynı üründen 20 tane olduğu için bir sorun yaşar mıyım sizce?
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık