(2) 

Hemşirelerin fikrini almak isterim

merlina #1579793 
Annem hayattayken birkaç kez yattığı servisteki hemşirelere kurabiye, tatlı benzeri bir ikramda bulunmak istemişti. Buna fırsat bulamadık, şimdi o isteğini yerine getirmek istiyorum. Bu tür günlük tüketilecek hamur işleri makbule geçer mi? Bir süre sonra bayatladıkları için emin olamadım. Dinlenme odasına girince hangi yiyeceği görseniz mutlu olurdunuz? Benim aklıma protein/enerji barları geldi, sonraki nöbete gelenler de alır diye düşündüm. Gıda dışı önerilere de açığım, mesela Crocs terlik süslerini sevdiklerini gördüm :)
(1) 

Kitkat ve Note 3

merlina #707191 
Ocak ayının sonunda S4 ve Note 3'e Kitkat güncellemesi geliyormuş. Ocak ayından sonra üretilen bu cihazlar doğrudan Kitkat ile gelecek demek olmuyor dimi bu? Yine 4.3 ile gelecek ve biz güncelleyeceğiz.
(1) 

Bir modeme iki hat?

merlina #706859 
Şimdi, elimizde iki tane internet hattı var: biri ADSL'li normal telefon hattı, öbürü yalın internet (ikisi de TTNET). Modemimize yalın internet bağlı. Bu hatta bir sorun olduğunda, aynı modeme diğer hattı takıp o hatta tanımlı isim ve şifreyle internete bağlanmak mümkün mü? Mümkünse nasıl yapılır?
(4) 

ihale sırasında neler oluyor?

merlina #596621 
bugün ekranda sık sık havaalanı ihalesini gördüm. ses de kapalıydı, konuşmaları dinleyemedim. çok merak ettim neler konuşulur o anda, ne hesaplar yapılır? özellikle de böyle yüksek meblağlı ihalelerde. of niye bilmem ama o ortamı çok merak ettim :)
(2) 

ne yazıyor?

merlina #523277 
şu linkteki yazı ne demekte?

www.thecleverest.com
(8) 

dizüstü bilgisayar klavye ışığı

merlina #337849 
öncelikle, şöyle bir şey varmış: (git: 75552)

karanlıkta tuşları rahatça görmek için neler kullanıyorsunuz?
(1) 

midi üzerine ses kaydı

merlina #326689 
midi dosyasını yükleyip üzerine ses kaydı yapabileceğim basit arayüzlü bir program aramaktayım. mp3 olarak kaydedebilirsem de çok güzel olur.
(1) 

körelen matematik

merlina #257392 
şimdi, benim oldum olası matematikle hiç aram olmadı. liseden beri işim hep dillerle. sayıları bi kenara bıraktım. şimdilerde basit hesapları bile duraklayarak yaptığımı fark ediyorum. ne bileyim, iki haneli toplamalar filan. bu iş pek hoşuma gitmiyor. nasıl alıştırmalar yapabilirim? aklıma telefonlardaki, bilgisayardaki ufak aritmetik oyunları geliyor. günlük hayatta her an uygulayabileceğim önerilere açığım. teşekkürler.
(1) 

Silivrikapı Buz Pisti

merlina #132471 
İşbu salona gidip buz pateni yapan birileri bilgi verir mi, tesis ve giriş ücreti hakkında?
(3) 

çiçek adı soruyorum

merlina #131698 
çayırlarda kırlarda çok görülen şu çiçeğin adı nedir?(bilimsel adı daucus carota - bu yol havuca çıkıyor, aklım karıştı)
(4) 

video kesip çıkarmak meselesi

merlina #117490 
şimdi, elimde sony kamera ile çekilmiş videoları içeren bir cd var. ben bu küçük cd'yi bilgisayarda windows media player ile, videolar art arda eklenmiş şekilde izleyebiliyorum mesela. ama içlerinden birini kesip çıkarmak istiyorum. sanırım bu iş kameranın yanında verilen cd ile çok kolay, ama cd kayıp olduğundan ne yapacağımı bilemedim. nedir bunun çözümü?
(3) 

dizüstü bilgisayarlardaki dahili kameralar

merlina #106507 
şu anda piyasadaki dizüstü bilgisayarların dahili kameralarının en fazla kaç megapiksel olduğunu merak ediyorum. aynı civarlarda mı seyrediyor bunlar?
(10) 

"yetiştirilmek üzere" ve "stajyer"

merlina #98663 
Benim merak ettiğim şey, iş ilanlarında bu iki ifadenin aynı anlamda kullanılıp kullanılmadığı. Bu ikisinin çalışma şartları ne kadar benzer birbirine?
1

mobil görünümden çık