(13) 

İlişkide farklı yaşam tarzlarının ve gelecek planlarının çakışması

sweet child o mine #1585309 
Arkadaşlar 2 senedir uzak ilişki yaşıyorum. Farklı ülkelerde, birbirimize 5 saat uzaklıktayız. Son 2 yılda yaklaşık 10 kere falan bir araya gelmişizdir. Ben 38 yaşındayım, o da 35. Yan yanayken uyumumuzun iyi olduğunu düşünüyorum ama birlikteyken sürekli bir tatil ve parti havası hakim. Yani iyi anlaşıyoruz ama tatil ve parti havasını bir kenara bırakırsak, aynı evde yaşamaya başladığımız zaman uyumsuzluklar artacak bundan eminim. Kız arkadaşım her an kendini bir şeyle meşgul etmek zorunda hisseden, sürekli dikkatini dağıtacak sesli bir şeylerle ilgilenen birisi. Instagram ve televizyon bağımlısı diyebilirim. Ben tam tersiyim, sakinliği ve sessizliği seviyorum.

Bunların dışında gelecek planlarımızda da ciddi çakışmalar var. Kendisi çocuk istemiyor, köpek istiyor. Ben de köpek istemiyorum ama birkaç sene içerisinde çocuk isteyeceğimden eminim. Yani evde bir hayvan beslenecekse bana göre bu kedi olmalı, köpek değil ama kız arkadaşımın da kediye inanılmaz alerjisi var. Özetle çocuk sahibi olup o çocuğa bakma sorumluluğunu almak istemediğini biliyor ve bu yüzden de annelik içgüdüsünü köpekle tatmin etmek istiyor diye tahmin ediyorum. Ayrıca gereksiz para savurma ve alkol problemi de var. Asla para biriktiremiyor, hep sıfıra sıfır. İçkisiz geçirdiği de bir gün yok.

Çocuk olayını ve içki problemini dile getirdim. Çocuk olayında azıcık yumuşama gösterse de alkol konusunda "Bir araya gelmediğimiz sürece düzelmesi mümkün değil" diyor. Benim yanıma taşınıp yaşadığım ülkede çalışabilmesi için de evlenmemiz gerekiyor. Evlenmezsek burada yaşama ve çalışma izni yok. Bu işin sonu nereye varacak gerçekten bilmiyorum. Böyle bir durumda siz ne yapardınız acaba?

Turkcell Faturasız Hat Otomatik Ödeme Talimatı

sweet child o mine #1565740 
Faturasız Turkcel hattım var ama çok kullanmıyorum. Kapanmaması için 3 ayda bir minimum miktarda otomatik ödeme talimatı verebiliyor muyum yoksa otomatik ödeme talimatı sadece faturalı hatlar için mi kurulabiliyor?
(2) 

KabloNet Fiyatlandırma Sorusu

sweet child o mine #1564007 
Sadece Internet veren paket, TV+Internet veren paketten neden daha pahalı? Mantıklı bir açıklama bulamadım.

Internet paketi: 12 aylık 16mbit sınırsız internet ayda 214 TL
www.turksatkablo.com.tr

TV+Internet paketi: 12 aylık 16mbit sınırsız internet ayda 194 TL
www.turksatkablo.com.tr
(1) 

Nike Air Force 1 ayakkabının kalıbı bir garip değil mi?

sweet child o mine #1559835 
Bir tane almak istiyorum ama mağazada deneyince ne kadar garip bir kalıbı olduğunu fark ettim. Internette de mağazada da herkes Air Force 1 alacaklara, normal ayakkabı numarasının yarım boy küçüğünü almasını öneriyor. Aslında doğru. Normal numaramı deneyip yürüdüğümde ayakkabı ayağımdan çıkacak gibi oldu neredeyse. Yarım boy küçüğü uzunluk olarak iyi ama yanlardan sıkıyor gibi oldu. Bağcıkları gevşetip yine denedim ama diğer ayakkabılardan daha sıkı bir kalıbı var sanırım. Malzeme deri olduğu için de olabilir, bilemedim. Giydikçe esneyen ve genişleyen bir ayakkabı mı? Sizin tecrübelerinizi merak ettim.
(2) 

Yurtdışında 1. turda oy kullanmayanlar 2. turda oy kullanabiliyor mu?

sweet child o mine #1557452 
Soruyu cevaplayan resmi bir kaynak bulamadım
(3) 

Ekşi Duyuru Arama Mobil Görünümde Neden Yok?

sweet child o mine #1546524 
Bilgisayardan Ekşi Duyuru’ya girince en sağda çıkan “Ara” tuşu cep telefonundan girince gözükmüyor, neden? Sayfanın altına üstüne reklam yerleştirilebilmek bu kadar kolayken, zaten masaüstü görünümde varolan arama tuşu da mobil görünüme de kolayca eklenebilir diye düşünüyorum.
(7) 

Ekrem İmamoğlu Aday Gösterilirse...

sweet child o mine #1546479 
İBB başkanlığı bir sonraki yerel seçime kadar aynı partiden, yani CHP'den birine mi devredilir yoksa yerel seçim İstanbul için bir daha mı yapılır? Prosedür nedir tam olarak? Anlamak istediğim şey, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu'nu aday göstermek istememe sebeplerinden biri İstanbul'u kaybetmemek mi?
(4) 

Yurtdışından Başkasına Telefon Getirmek

sweet child o mine #1541248 
Yurtdışında yaşayan benim. Türkiye'de yaşayan bir arkadaşıma telefon götürmek istiyorum. IMEI kayıt parasını arkadaşım Türkiye'de kendisi ödeyecek. Sormak istediğim şu: ben havaalanında Türkiye'ye girerken çantada telefon var mı diye bakıyorlar mı? Bakıyorlarsa telefonu bulunca ne yapıyorlar? Telefonu zorla benim pasaportuma mı kaydediyorlar orada? Böyle bir şey varsa ben telefonu arkadaşıma veremem çünkü kendi sim kartıyla kullanamaz değil mi? Telefon kontrolü varsa bu kontrole yakalanmamak için aldığım telefonu orjinal kutusundan çıkarmak işe yarar mı?
(1) 

Yurtdışından Getirilen Telefonu Birkaç Sene Kullanıp Satmak

sweet child o mine #1526787 
Yurtdışından telefon getirdim ve bütün yasal işlemleri yaparak IMEI ücretini ödedim; kendi pasaportuma, TC numarama ve sim kartıma kaydettirdim diyelim.

Bu telefon sonsuza kadar sadece benim kimlik bilgilerime ait sim kartlarla mı çalışacak? Asla satamayacak mıyım yoksa belli bir sene (3 veya 5) geçtikten sonra telefon satılabilir hale gelerek herhangi başka birinin kendi sim kartını takacağı şekilde kullanımına açılıyor mu?
(2) 

İstanbul Havalimanına Ulaşım: İETT vs Havaist

sweet child o mine #1508015 
Şişli bölgesinden İstanbul Havalimanına gidilecek. Mecidiyeköy metrobüs'ün oradan H2 diye bir İETT otobüsü kalkıyormuş ve 1 saatte havalimanına varıyor. Diğer bir seçenek ise Taksim'den Havaist'e binmek ama o 90 dakikada havalimanına gidiyor. Normalde sadece çift bilet parası alan İETT'nin daha yavaş, 35 TL'ye götüren özel şirket Havaist'in daha hızlı gitmesi gerekmiyor mu? Bir terslik var ama çözemedim.
(3) 

Manipülasyon ile Ülkenin Dış Borçlarını Kapatmak

sweet child o mine #1507297 
Aklıma günlerdir takılan bir soru var. Ekonomi konusunda bilgili arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim. Hatırlarsanız Trump bir ara çok eleştiriliyordu borsayı kasıtlı manipüle edip kar ediyor diye. Hatta Elon Musk için bile aynı şeyi söyleyebiliriz. O da yaptığı açıklamalarla kendi şirketinin hisselerini indirip çıkarttığı için eleştiriliyor.

Herhangi bir hükümet düşünün. Çeşitli politikalar ve basın açıklamalarıyla borsayı ve kendi parasının değerini düşürüp yükseltiyor. Bu hükümet diyelim ki düşük bir noktadan hazinenin parasıyla dolar aldı, sonra da izlediği bazı politikalar ve yaptığı açıklamalarla kendi parasının değerini düşürdü ve dolar aşırı yüksekteyken satıp kendi parasına döndü. Sonra yine bazı açıklamalarla kendi parası değerlendi, dolar düştü falan. Başa dönüp aynı şeyi tekrar yaparak dolar aldı ve süreci tekrarlamaya devam etti. Özetle tekrar tekrar düşükten alıp yüksekten satarak inanılmaz kar etti diyelim. Bu yöntemi izleyip kar ede ede dış borçları kapatamaz mı? Yani bu durumun yasallığını sorgulayacak dünyada herhangi bağlayıcı bir organizasyon var mıdır acaba?

Söylemek istediğim şey aslında şu: twitter.com Yani 340 milyon dolar ile devletin dışarı olan borçlarının bir kısmı kapatılabilir. Devletin borçlu olduğu taraf bu paranın nereden nasıl geldiğini sorgulamıyor mu?

iptv önerisi

sweet child o mine #1506617 
içeriği kaliteli iptv önerilerinize açığım. şu ana kadar denediğim iptv'ler türkçe içerik ve canlı yayın olarak tatmin edici ama yabancı film arşivleri çok iyi değil. çoğunlukla türkçe dublajlı filmler var, altyazısı olan film yok denecek kadar az. filmlerin kalitesi de çok değişiklik gösteriyor. bazı filmler çok iyi ama bazı filmlerin kalitesi kötü. mesela kemal sunal filmlerini youtube'dakilerle karşılaştırınca youtube'dakiler açık ara daha kaliteli. bunun dışında yapılan listeler/kategorilerde sorunlar var. imdb top 250 listesi yapılmış ama içinde garip türk filmleri var, asıl "seven" filmi yerine "seven" adında bir hint filmi konmuş falan. tabi dünyadaki bütün tv kanallarına erişmek ve türkçe film/dizi içeriği açısından yine verilen parayı hak ediyor ama ybancı film içeriği çok kaliteli olan ve altyazı seçeneği geniş bir iptv önerileriniz varsa bekliyorum.
(4) 

Yurtdışından Telefon Alıp Getirerek Türkiye'de Kullanmak

sweet child o mine #1504249 
Konuyla ilgili anlamadığım birkaç nokta var

1) Telefon yurtdışından getirilip Türkiye'de yaşayan biri tarafından kullanılacak diyelim. Yurtdışına gidip Türkiye'ye telefonu getirecek olan kişinin telefonu Türkiye'de kullanacak aynı kişi olması şart mı? Birine telefon getirtip "Telefonu o almadı, ben gidip almıştım" diyemiyor muyuz? Özetle yurtdışında bir tanıdığa telefon getirtip kendimiz kullanamıyor muyuz?

2) Telefonun pasaport ve imei kaydı yapılırken nelere bakılıyor? Kaydı yapan kişinin pasaport bilgileriyle telefonu yurtdışından getiren kişinin pasaport bilgileri eşleşmesi mi lazım? Diyelim ki ben bir tanıdığıma İngiltere'den iphone getirttim. O gelirken de Bulgaristan'a gidip geldim laf olsun diye. "Telefonu İngiltere'den tanıdığım getirmedi, ben Bulgaristan'dan aldım" diye yalan söyleyip kendi adıma imei kaydı yapamaz mıyım?

3) Yurtdışından getirilen telefonun pasaport ve imei kaydı yapıldıktan 3 sene sonra başkasına satmak istedik diyelim. Telefona ilk kullanan kişiye ait sim card ve TC bilgileri kayıtlı olduğu için başkası kullanamaz deniyor. Bunu aşmanın hiçbir yolu yok mu? Yani satın alan yeni kullanıcı da 2,700 TL ödeyip yeni imei kaydı açarak kendi sim card'ıyla kullanmaya başlayamaz mı?
(5) 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakületsi Kız Yurdu

sweet child o mine #1436614 
Burdur'da yaşayan bir tanıdığımızın kızı İstanbul Üniversitesi Hukuk bölümünü kazanmış ama İstanbul'a daha önce hayatında hiç gelmemiş. Kalacak yurt konusunda tavsiye vermem isteniyor. Bu konuda tecrübesi/bilgisi olanlar yazabilirse çok sevinirim.
(7) 

IKEA Bilgisayar Koltukları Hakkında Tecrübeleriniz

sweet child o mine #1427385 
IKEA'dan bilgisayar koltuğu kullananlar terübelerini paylaşabilirse çok sevinirim. Özellikle minder sertliği ve malzeme farkı (deri vs kumaş versiyon) hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Benim kafamda gidip geldiğim 3 seçenek şu şekilde.

Markus: www.ikea.com.tr
Internette en çok tavsiye edilen, fiyat/performans açısından çok övülen ama şikayet edenin de epey olduğu koltuk. Şikayetler genelde kolçakların, bel desteğinin ve kafa desteğinin ayarlanamıyor olması hakkında. Birkaç yıl önceki modellerde sentetik deri kullanılırken şu an satılan modellerde gerçek deri kullanılıyor. Mağazada denediğimde deri olan modelin minderi kumaş olan modele göre daha sert geldi. Derinin daha kolay temizlenebiliyor olması kumaşa göre avantaj ama siz ne düşünüyorsunuz merak ettim.

Jarvfjallet: www.ikea.com.tr
Markus'un güncellenmiş versiyonu. Bel ve kafa desteği ayarlanabilir hale getirilmiş ama kolçaklı modeli almak isterseniz bunlar hala sabit, ayarlanamıyor. Markus'a kıyasla şikayet edilen yanları minderin daha sert olması, geri yaslanma şiddetinin ayarlanamıyor olması ve sırt kısmı daha dar olduğu için geniş omuzluların omuzlarını dışarıda bırakıyor olması. Bu koltuğu kullananlar minderin sertliği hakkında tecrübelerini paylaşabilirse çok sevinirim. Ben en kötü ihtimalle bu koltuğu alıp minderin üstüne şöyle bir minder koyarak üstüne otururum diyorum: www.ikea.com.tr

Millberget: www.ikea.com.tr
Markus ya da Jarvfjallet içime sinmesse üçte biri fiyatına satılan bu koltuk üçüncü seçeneğim. Minder kısmı Markus ve Jarvfjallet'e göre çok daha pofuduk ve rahat ama insanlar evde kullanıldıktan bir süre sonra bu pofudukluğun söndüğünü ve resmen tahtanın üzerinde oturmaya başladıklarını söylüyorlar. Ayrıca sentetik deri olduğu için bir süre sonra pul pul dökülmeye başlayacak.
(3) 

Taksim/İstiklal civarı date mekanı

sweet child o mine #1399198 
İstanbul’u ziyaret eden yabancı birini götürmek için Taksim/İstiklal civarında manzarası güzel bir cafe/bar öneriniz var mı acaba? Nargilesi olursa baya bonus olur ama şart değil.
(4) 

Mac OS: Partition Mantığı ve Boot Camp

sweet child o mine #1398971 
Senelerdir Windows kullandıktan sonra geçen ay Mac'e geçtim. Windows'taki taktiğim çoğu kişinin yaptığı gibi diski partition'lara bölerek fotoğraflar falan gibi önemli dosyaları sistemin olmadığı diğer partition'da tutmaktı ki sistem çöker de format atarsam öteki partition'daki dosyaları kaybetmeden sisteme format atabileyim.

1) Mac OS'de de bu mantıkla partition yapmaya gerek var mı?
2) Bazı oyunları oynamak için ileride Boot Camp kurmayı düşünüyorum ama Boot Camp'in kurulabilmesi için sistemin partition'lanmamış olması gerektiğini okudum. Yani Boot Camp'in yaratacağı partition'dan başka partition olamazmış. Buna göre Mac OS, Data, Boot Camp şeklinde 3 partition'a aynı anda sahip olamıyorum. Bu doğru mu?
(7) 

Hangi Renk Güzel? (UE Mega Boom 3 Bluetooth Hoparlör)

sweet child o mine #1372130 
Siyah, Mavi, Kırmızı ve Mor olmak üzere 4 renk seçeneği var:
ksassets.timeincuk.net

cdn.vox-cdn.com
(5) 

Kablosuz Hoparlör (UE Megablast): Hangi Renk?

sweet child o mine #1294572 
6 renk seçeneği var. Alsanız hangisini terich ederdiniz?
www.ultimateears.com
(1) 

Monitör önerisi Asus vs BenQ

sweet child o mine #1183497 
Uzunca düşündükten sonra seçenekleri şu 2 monitöre düşürdüm ama son kararı veremiyorum. Bu iki monitörü seçme sebebim, ikisinde de Low Blue Light ve Flicker Free açısından TUV Rheinland sertifikası olması. Göz için sağlıklı yani. Asus bunu biraz daha bas bas bağırıyor ama BenQ'da da var. Hatta BenQ bu sertifikayı alan ilk monitör markası. Asus ve BenQ monitörlerle ilgili tecrübeniz varsa yazarsanız çok sevinirim.

BenQ BL2420PT
BenQ Website: www.benq.co.uk
Amazon UK: www.amazon.co.uk
Amazon US: www.amazon.com

Asus Designo MX25AQ
Asus Website: www.asus.com
Amazon UK: www.amazon.co.uk
Amazon US: www.amazon.com
(6) 

Bilgisayarda önemli işlem sırasında gereksiz programları kapatıyor musunuz?

sweet child o mine #1069398 
Ben bunu özellikle bilgisayara önemli dosya kopyalarken ya da video export ederken dosyalar bozuk çıkmasın düşüncesiyle yapıyorum. Herhangi olumlu bir etkisi var mı yoksa tamamen gereksiz, teknolojik ve bilimsel bir ispatı olmayan saçma bir hareket mi?
(3) 

Hangi tür dambıl en uygunu?

sweet child o mine #1067735 
Parmakların nasır olmasını önlemek için tutma yeri demir olan mı yoksa sünger olan mı almak daha iyi? Demir olanı eldivenle giymek nasırı önler mi yoksa süngerli olanı alsak eldivensiz de nasırdan kaçabilir miyiz?

Tutacak kısmı demir olan: www.amazon.co.uk

Tutacak kısmı yumuşak olan: www.argos.co.uk
(4) 

Domain ile hosting farklı yerlerdeyse Wordpress nasıl kurulur?

sweet child o mine #1066938 
Daha doğrusu kurulabilir mi? Hosting ve domain, ikisi de godaddy'de ama farklı hesaplarda. Domain benim hesapta değil. Benim hosting'e bu domain için wordpress kurulabilir mi?
(1) 

Rock/Metal şarkısı aranıyor, grubu hatırlayamıyorum

sweet child o mine #1064290 
Grubun vokali kalın sesli, tarzı ise Sentenced gibi hafif karanlık Viking havasında. Şarkının verse kısımları palm muting teknikle çalınıyor, yanılmıyorsam ilk iki sözü "Your desire..." ya da benzer şekilde giriyor. Nakarat çok meşhur, kesin bilen çıkar. Nakaratın son sözleri ise "Angels ... with me" gibi bir şeyle bitiyor.
(14) 

Ekşi Duyuru'da Dolandırılma - Dolandıran: serseri serbest stili

sweet child o mine #1058948 
Geçen ay başımıza gelen tatsız olayı ve neler olduğunu buraya yazıyorum ki bu sahtekar arkadaşın gazabına başkaları da uğramasın.

Biletleri biletix'te tükenmiş olan 27 şubat tarihli Athena konserine, sözlükle çok alakalı olmayan bir arkadaşım için 2 bilet arıyordum. Aklıma ilk olarak duyuruya girip yazmak geldi. Duyuruya buradan bakabilirsiniz. www.eksiduyuru.com

Nicki "serseri serbest stili" olan birisinden şöyle bir mesaj aldım "selam 3 tane bilet var elimde. aldığım fiyat olan 56 tlden satıyorum. istanbul dışındayım şu an kargo ile göndereceğim biletleri". Sevinçle hemen arkadaşımın telefonunu verdim. Ardından "serseri serbest stili" ve arkadaşım whatsapp'tan yazışmaya başladılar.

"serseri serbest stili" 2 bilet için normal satış fiyatı olan 120 TL istedi ve TC kimlik numarası ile birlikte bir hesap numarası verdi. Arkadaşıma biletler acil lazım olduğu için, sözlükten de yamuk olmaz herhalde düşüncesiyle parayı transfer etti. Kargonun nasıl olacağını sorduğunda da "serseri serbest stili" kargo firmasında tanıdığı olduğunu, kargoyu bir şekilde bedava ulaştıracağını söyledi arkadaşıma. Arkadaşım biletleri kargoya vermeden fotoğrafını çekip göndermesini rica etti, "serseri serbest stili" tamam olur dedi ama fotoğrafları göndermedi.

Birkaç saat sonra "serseri serbest stili" arkadaşıma parayı çekemediğini söyledi. Arkadaşım her şeyi kontrol ettiğini, bir yanlışlık olmadığını söyledi. "serseri serbest stili" parayı çektiğini söyleyerek teşekkür etti ve kendisinden bir daha haber alınamadı.

Bu arkadaşın nickini kasten defalarca yazdım ki kafanıza kazınsın. Zaten araştırırsanız sözlük hesabını da satılığa çıkardığını, sözlükte sadece 1 entry'si olduğunu göreceksiniz.

Başka bir duyuruda hakkımızı arayıp arayamayacağımızı sordum. Başınıza böyle bir durum gelirse hiçbir şekilde yardımcı olunamadığını öğrendik. www.eksiduyuru.com

Sözlük veya duyuru bu "serseri serbest stili" nickli dolandırıcı hakkında hesabının silinmesi bile dahil olmak üzere hiçbir şey yapmıyor yani.

Kabul ediyorum, hata bizde ama yine de uyarmak istedim.

Parayı göndermenizi istediği tc kimlik numarasını ve bilgilerini de yazıyorum ki olur da buralardan bir şey satın alırsanız bu tc kimlik numarasını gördüğünüz yerde kaçın. Evet başka tc kimlik numarası da kullanabilir ama en azından bir tanesini bilmiş olun.

Aslan Mahsum - TC Kimlik No: 64177079764 - Telefon: 0546 400 4572
(13) 

Ekşi Duyuru'da Dolandırılma - Dolandıran: serseri serbest stili

sweet child o mine #1057087 
Başımıza gelen bu tatsızlık konusunda duyuru yönetiminden kiminle iletişime geçebiliriz?

Parayı göndermenizi istediği tc kimlik numarasını ve bilgilerini de yazıyorum ki olur da buralardan bir şey satın alırsanız bu tc kimlik numarasını gördüğünüz yerde kaçın. Evet başka tc kimlik numarası da kullanabilir ama en azından bir tanesini bilmiş olun.

Aslan Mahsum - TC Kimlik No: 64177079764 - Telefon: 0546 400 4572

Konuyu detaylı olarak anlatan yeni bir duyuru daha açtım, oradan da takip edebilirsiniz: www.eksiduyuru.com
(3) 

Excel uzmanlık sorusu

sweet child o mine #1051218 
Linkteki dosyada ilk sütundaki günleri | sembolüne göre ayrı sütunlara ayırmak istiyorum fakat bir terslik var. sorunu tespit edeblirseniz çok sevinirim.

www.dropbox.com
(5) 

Mont seçimi: siyah mı koyu gri mi?

sweet child o mine #1021846 
(1) 

Monitör tavsiyesi

sweet child o mine #1021839 
Temelde fikrinizi almak istediğim 2 nokta var:
1) 24" mi yoksa 27" monitör mü?
2) 16:9 mu yoksa 16:10 ekran oranı mı?

Şimdi amacım notebook bilgisayarımı bağlayacak bir monitör almak. Bilgisayar şu: www.asus.com

NVIDIA® GeForce® GT 650M with 2GB DDR3 VRAM ekran kartı var.

Tahmin edebileceğiniz gibi genel olarak internette bir şeyler okumak için kullanılacak. Ayrıca fotoğraf, video düzenleme ve müzik prodüsyonu yapılacak. Arada da oyun ve film için kullanılacak. Alırsam ps3 de bağlayabilirim.

2560x1440 çözünürlükte 27" bir monitör alırsam ekran kartına çok yüklenmiş olur muyum. Ekran kartına yüklenmemek için bilgisayarın şu anki çözünürlüğü olan 1920x1080 ile devam etmeyi düşünüyorum. Bu konuda bir fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

1920x1080 üzerinden gitmeyi planladığım için de 27" monitörden biraz uzaklaşıyorum çünkü forumlarda herkes 27" monitör alınacaksa mantıklı olanın en az 2560x1440 olduğunu, 1920x1080 olanlarda piksellerin gözle görülür hale geldiğini söylüyor. Uzaktan film izlemek için iyi ama günlük bilgisayar işleri için çok da pratik gelmedi bana. Gözü de gereğinden fazla yorabilir.

Ekran oranı olarak da 16:10 verimlilik için çok iyi gözükse de ileride ps3 bağlamak istersem problem yaşayabilirim. Bir de filmler ekrana tam oturmayacak ve oyunlarda çözünürlük problemi de yaşanabilir çünkü oyun ve film sektörü devamlı 1920x1080 çözünürlükte medya üretiyor.

Arada kaldığım monitörler
Dell U2415 - 24", 16:10, 1920x1200
www.amazon.co.uk

Dell U2414h - 24", 16:9, 1920x1080
www.amazon.co.uk

Dell P2714 - 27", 16:9, 1920x1080
www.amazon.co.uk
(12) 

Lazerle Göz Ameliyatı

sweet child o mine #986763 
• Dünyagöz hastanesi: Sözlükteki lazerle göz ameliyatı başlığında özellikle etiler şubesinde tedavi olmuş birçok yazar var.
• İstanbul cerrahi: Sinan göker'in bulunduğu hastane. Hem çok iyi hem çok kötü yorumlar var. kafam karıştı)
• Beyoğlu göz.

1) Hangisini önerirsiniz? Siz nerede ameliyat oldunuz?
2) Ameliyattan sonra "Keşke daha önceden ameliyat olsaydım" mı dediniz yoksa pişman mı oldunuz? Ameliyat sonrası pişman olan tanıdığınız var mı? Varsa ne tür sorunlar yaşadı?
(4) 

Sizce siyah mı beyaz mı? (Hoparlör rengi)

sweet child o mine #947103 
(1) 

İngilizce - Türkçe Çeviri (Ücretli)

sweet child o mine #941730 
Aşağıdaki excel tablosunda iki ayrı tabda bulunan description ve title kısmını Türkçe'ye çevirecek birisini arıyoruz. 1 hazirana kadar bitmesi lazım. Toplam ödenecek miktar ise 1200TL.


drive.google.com

edit: arkadaşlar mesajlarınız için teşekkürler. projenin askıya alınma ihtimali var. devam etme ya da durdurma kararı alınırsa gelişmeleri buraya yazacağım. mesaj atanlara da ulaşacağım.
(6) 

Moral bozukluğu ve depresyona iyi gelen şeyler

sweet child o mine #886269 
Felaket derecede moralim bozuk. Bugüne kadar en çok güldüğünüz video, vine, gif, swf, fotoğraf, yazı, ne varsa burada paylaşırsanız sevinirim.

Gülmeye çok ihtiyacım var.

Teşekkürler.
(6) 

Bu kız kim? 4

sweet child o mine #885319 
i.imgur.com

Önceden bulunamayanlara da yardım etmek isterseniz:
Bu kız kim? 2: eksiduyu.ru
(10) 

Bu kız kim? 3

sweet child o mine #884460 
i.imgur.com

Bu arada ikincisi hala bulunamadı. Biliyorsanız onu da söyleyin:
eksiduyu.ru
(13) 

Bu kız kim? 2

sweet child o mine #883975 
Merhaba,
Bu kız kim serisinin ikinci sorusuyla devam ediyoruz.
imgur.com
(1) 

Bu kız kim?

sweet child o mine #883490 
imgur.com

Buldurursanız istemeye gideriz hep birlikte.
(4) 

Twitter hesaplarındaki 18+ fotoğraflar

sweet child o mine #829071 
Şikayetçi olduğumdan değil de Twitter'daki bu rahatlığın sebebi nedir?
Örnek: Johnny Sins'in Twitter hesabı - twitter.com

Twitter'ın Facebook'a kıyasla bu kadar rahat olmasının nedeni nedir? Bu durum Facebook'ta kesinlikle olacak bir şey değil. Facebook neden bu konuda aşırı hassas ve katı?

Bir de mesela madem bu tip görseller Twitter'da serbest. Eşitlik varsa eğer isteyen herkes benzer tipte fotoğraf koyabilmeli. Koyabiliyor mu?
(2) 

Nothing Else Matters'ın ve To Live Is To Die'ın girişini kim yazdı?

sweet child o mine #819367 
Bildiğimiz üzere, James'in kız arkadaşıyla telefonda konuşması sırasında boş tellerle oynarken çıkan kısım Nothing Else Matters'ın ilham kaynağı oluyor. Peki boş tellerden sonraki kısmı kim besteledi? Benzer şekilde, To Live Is To Die'ın başındaki klasik partisyonu kim yazdı? Belli ki grupta bu işlerden anlayan biri var. Cliff Burton'dan sonra en çok nota ve armoni bilen adam Kirk olduğu için ben ondan şüpheleniyorum. Kesin bir bilgi varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
(4) 

Sözlükte ispiyon kaldırıldı mı? Kaldırıldıysa ne düşünüyorsunuz?

sweet child o mine #799524 
Sözlükteki güncellemelerden önce yerinde duruyordu ama şu an gözükmüyor. Fonksiyon kasten mi kaldırıldı yoksa bir yanlışlık mı var?
(1) 

İzlenip hatırlanamayan Iron Maiden belgeseli

sweet child o mine #797940 
İçinde Paul Di'anno'nun şu röportajının geçtiği Iron Maiden belgeselini arıyorum. Adı neydi belgeselin?

www.youtube.com
(16) 

Tasarımıyla tarihe geçmiş ürünler

sweet child o mine #796790 
Ödev için ikonlaşmış tasarıma sahip bir ürün seçmem gerekiyor. Gördüğünüz zaman "Bu ... marka" diyeceğiniz türden olacak. iPod, iPhone, Volkswagen Beetle, Mini Cooper benim aklıma gelenler. Başka aklınıza gelen varsa yazarsanız çok sevinirim.
(1) 

Yüksek lisans tezi konu seçimi (Dijital ve Sosyal Medya Reklamcılığı)

sweet child o mine #779773 
Konumuz Dijital ve Sosyal Medya Reklamcılığı yapan şirketlerin dünden bugüne değişimi ama konuyu daraltacak bir soru bulmam gerekiyor. Mesela Dijital Reklamcılık hizmeti veren ajansların etkili olabilmesi için neler gerekiyor? gibi. Aklınıza gelen, önerebileceğiniz araştırma sorularını paylaşırsanız çok sevinirim.
(5) 

YouTube video içeriği lisans uygulamasında çifte standart mı var?

sweet child o mine #771594 
Normalde sıradan bir kullanıcı video yüklediğinde uygulanan durum şu:
1) Montajladığınız videoda herhangi bir filmden görüntüyü kullanıp kendi müziğinizi eklerseniz YouTube videoda filmden görüntü kullanıldığı için videoyu kaldırıyor.

2) Kendi çektiği görüntünün üzerine bir sanatçının şarkısını koyarsanız videonun sesini kapatıyor.

Fakat bazı kanallarına YouTube nasıl izin veriyor? Örnek olarak Honest Trailers ile popüler olan Screen Junkies: www.youtube.com

Adamlar zibil gibi film sahnesi kullanıp üzerine bir de bir yerlerden buldukları trailer müziklerini koyuyorlar ve kimse bir şey demiyor.

Nasıl oluyor? Kabak neden sadece bizim başımıza patlıyor?
(2) 

McDonald's vs Starbucks (Sosyal medyadaki aktiflik bakımından)

sweet child o mine #755859 
Proje için sosyal medyada aktif bir şirketin bu tür platformlardaki aktiviteleri değerlendirilecek. En aktif bu 2 firma gözüküyor. Bir de Disney var ama bütün sosyal medya sitelerini göz önünde bulundurunca bu ikisi daha aktif. Sizce hangisini seçeyim?
(1) 

GoDaddy kullanıcı adı önemli mi, ne işe yarar?

sweet child o mine #754879 
Domain ismi alacağım. GoDaddy'ye üye olmak üzereyim. Bu kullanıcı adı forumlarda mı gözüküyor? İsim soyad mı yoksa nickname kullanmak mı daha uygun?
(3) 

Cumhuriyet Gazetesi web sitesi 2 gündür açılmıyor

sweet child o mine #754054 
Sizde de aynı sorun var mı?
(1) 

Photoshop Move Tool gizemi

sweet child o mine #742576 
Photoshop programında move tool seçtikten sonra projenizdeki herhangi bir layer'a tıkladığınızda etrafında bir çerçeve ve ortasında da bir hedef şekli belirir ya hani. İşte o ortadaki hedef ne işe yarıyor? Senelerdir kurcalıyorum, bir türlü anlayamadım. Tutup etrafa sürükleyince de bir şey olmuyor.
(2) 

Bisiklet/Otel okul ödevi

sweet child o mine #735122 
Trafikte bisikletlilerin dikkat edilmesi için maliyeti çok düşük farkındalık kampanyası.

Akşam 8'den geceyarısına kadar olan 4 saatlik süredece otele müşteri gelmiyor. Nasıl müşteri çekilir?

şeklinde 2 seçenek var ödev için. Bisikleti seçmek daha kolay ve güzel duruyor. Nasıl yaratıcı ve maliyetsiz bir farkındalık kampanyası yapabilirim? Viral video olur, afiş olur, çok daha yaratıcı şeyler de olur. Beynim durdu resmen, aklıma bir şey gelmiyor.
(1) 

.mkv'den altyazı/dublaj çıkarmak

sweet child o mine #732242 
mkvtoolnix programını kurdum, filmin mkv dosyasını programda açtım ama işlem yapmama yarayacak olan "tracks, chapters tag" kısmındaki kutular aktif halde değil. Neden sizce?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık